![]() |
Cytat:
Spokojnie, jak sam wspomniałeś, jest w drużynie 20 chłopów, gdyby było coś nie tak, to ktośby zareagował. Generalnie nie lubię, jak usprawiedliwiacie słabe występy Jirsaka i Kirma machaniem Małego... |
Cytat:
ale przecież we wszystkim chodzi o proporcje.Piszesz jakbyś w ogóle nie widział problemu - Mecz to nie gra w szachy.Tak czasami trzeba o*******ić , pokłócić się, a nawet skoczyć sobie do gardeł a jak ktoś przesadza, to tak na prawdę działa to zupełnie odwrotnie niż powinno. Cytat:
A co do reakcji - w takich wielojęzycznych zespołach to każdy sobie rzepkę skrobie. |
Dlatego nie żadna nauka polskiego (bo tego wymaga Henio), tylko angielski, 2 najbardziej używany język na świecie (1 chiński bo oni sami tworzą 20% populacji globu)...
|
Mylicie mobilizację z demobilizacją.
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._na_trzy_lata/
Myślę, że to rozsądne posunięcie. W ostatnich rozegranych meczach naprawdę nie odstawał poziomem od Alvareza. Coś mi mówi, że będziemy próbować wariantu z Singlarem na lewej stronie obrony, a Bury będzie "zapchajdziurą" na prawą obronę i pomoc. |
Cytat:
Skorża dawał mu pograć całkiem mało ale wystarczająco dużo aby możliwe było jego ocenienie jego umiejętności i wkładu w grę zespołu. Od Skorży wymagano 31 zwycięstw na 30 meczów, więc oczywistym jest że stawiał na tych którzy na dzień dzisiejszy się sprawdzali lepiej, a nie na gościa który 'może' wypali, a może nie. Cytat:
|
To jak wytłumaczysz nagłą wzwyżkę formy Czecha? Po pierwszym tak naprawdę przepracowanym prawidłowo okresie przygotowawczym przez Henia?
|
Cytat:
Na koniec napiszę ci najważniejsze. Nie jestem jakim wielkim fanem Jirsaka i liczę się z tym, że być może Wisła to po prostu nie klub dla niego, ale widzę też, że jako jedyny potrafi zagrać piłkę w stylu Szymka, ma niezły strzał, przyzwoitą technikę i nie rozumiem jak można pisać że jest jakimś ****usiem |
Rob_Zombie,
Odpuść sobie. Ja już sobie odpuściłem. Są ludzie których nie przekonają fakty Oni wiedzą swoje:) Nie ważne że Jirsak często był tak słaby że 99% forum klnęła na niego po wielu meczach Wisełki. Pamięć jest krótka:) Gość błysnął z ogórami, od razu nowy Xavi albo Iniesta:D Już spiski Skorży albo Kasperczaka widzą... to taka samam bajka jak z Kirmem że mu Małecki grać przeszkadza... Nawet 5 meczy dobrych nie zagrał pod rząd a już dla niektórych fenomenalna forma.... PS Tarann to junior... zamęczy każdego kondycyjnie. Musi pobłyszczeć kilka miesięcy na forum a potem mu przejdzie. Mój błąd nie przylukałem kiedy się rejestrował (06.2010) i zacząłem niepotrzebną dyskusje... jak widać jałową. Gość jak widać szybko nie skończy.... może znajdzie sobie nową zabawkę, oby |
Cytat:
Idąc twoim tokiem myślenia nie musisz odpierać czy wysuwać argumentów bo jesteś Senior Member :rotfl: Trochę to śmieszne, ale chyba bardziej smutne, bo trzeba mieć jednak zachwiane poczucie wartości żeby dowartościowywać się rangą na forum:D:D. Dzięki za zwrócenie uwagi na jałowość dyskusji. Faktycznie człowiek ma poczucie straconego czasu. Żeby nie było OT napiszę tak: ( oczywiście trzeba wsiąść poprawkę na fakt daty mojej rejestracji:> ) każda drużyna w Polsce realizując wysoki transfer obiecującego zawodnika Czeskiej młodzieżówki staneła by na ... uchu żeby zapewnić mu warunki do rozwoju i budowala by na nim swoją ofęsywę ( nawet jeśli wcześniej wykazała się nieudolnym rozeznaniem i nie dostrzegła wad charakteru ) |
Lukasz Burliga podpisal nowy kontrakt, 3letni... rewelacyjna informacja.
|
Cytat:
|
Burliga, gdy zajmie sie tylko i wylacznie futbolem to bedziemy mieli z niego wielka pocieche juz w najblizszym czasie, tylko trzeba go "pilnowac" bo chlopak lubi rozrywki niekoniecznie przynoszace chlube zawodowemu pilkarzowi ;/
|
Cytat:
Trzeba patrzeć na to wszystko realnie ( w jak głębokiej dupie jesteśmy ), a nie ambicjonalnie ( że kiedyś byliśmy mocni ). |
Cytat:
;) |
Cytat:
Nie będzie emotki, bo to nie żart. |
Oczywiście, że jest lepszy niż testowani "piłkarze". Co nie zmiania faktu, że jest słabiutki... i najgorsze jest to, że to również nie żart.
|
Cytat:
Burliga to ten zapowiadany doświadczony ( dwa mecze ) stoper ze znanym nazwiskiem ( znamy go wszyscy, nie? ). Więcej wzmocnień już nie potrzeba. Teraz wypadałoby kogoś sprzedać dla równowagi. Tylko o kupców chyba już trudno... |
Rzeczywiście, nie zjażyłem chytrego planu prezesa odnośnie wzmocnienia obrony. Grupa LE nasza!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oczywiście jeśli Łukasz nie zmieni swojego podejścia do życia i piłki to faktycznie może być żadanym wzmocnieniem. Ale jak pamiętam go z tych kilku nielicznych meczy, w których grał to prezentował się dobrze. Oczywiście mówię o prawej obronie czy prawej pomocy. Nie o pozycji stopera bo tutaj się nie nadaje. Czemu też zakładać że On sam nie dojrzał? Nie sądzę że przedłużono by z nim umowę gdyby Heniek nie widział w nim zmian. Mam nadzieję że dostanie okazję do pokazania się (jak wyleczy kontuzję) i nie zawiedzie kibiców. ja tam uważam że to dobry ruch:)
Oczywiście trzeba też wziąć poprawkę że pewnie będzie zarabiał relatywnie niewielkie pieniądze i ma być uzupełnieniem kadry. Ale wg mnie może pokazać też coś więcej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z jednej strony, patrząc po CV Paljic nie prezentuje się najlepiej.
Ale patrząc racjonalnie 2. Bundesliga to liga na pewno mocniejsza od naszej ekstraklasy, a jego poprzednia drużyna wywalczyła awans do Bundesligi. Kompletnym ogórkiem to on na pewno nie jest. Mieliśmy już zawodnika z Kaiserslautern, który poradził sobie tam jeszcze gorzej. Wszyscy pamiętamy jak radził sobie potem u nas :). Ja tam patrze z optymizmem na ten transfer. To przecież niemożliwe, żeby Łobo, Kirm i Paljic grali kichę. Ktoś z nich musi zaskoczyć. |
Z jednej strony, patrząc po CV Paljic nie prezentuje się najlepiej.
Ale patrząc racjonalnie 2. Bundesliga to liga na pewno mocniejsza od naszej ekstraklasy, a jego poprzednia drużyna wywalczyła awans do Bundesligi. Kompletnym ogórkiem to on na pewno nie jest. Mieliśmy już zawodnika z Kaiserslautern, który poradził sobie tam jeszcze gorzej. Wszyscy pamiętamy jak radził sobie potem u nas :). Ja tam patrze z optymizmem na ten transfer. To przecież niemożliwe, żeby Łobo, Kirm i Paljic grali kichę. Ktoś z nich musi zaskoczyć. |
Cytat:
Kosowski 2 sezony w 1 Bundeslidze : 43 mecze, 1 gol, 4 asysty (12 razy wchodził z ławki rezerwowych). Paljić 2 sezony w 2 Bundeslidze : 46 meczów, 3 bramki, 4 asysty (26 razy wchodził z ławki rezerwowych) |
Cytat:
Co też ciekawe - 'słynny' filmik na jutjubie został umieszczony....3 lipca 2010 roku.Widać menadżer nie próżnował. Gdyby mi dał ktoś trochę czasu i zapłacił to zrobił bym taki filmik z Łobo - z którego by wynikało że to demon prędkości , kiwki i techniki. Tak więc dystans do tego transferu - jedyna chyba zdrowa rzecz. |
Cytat:
|
Ja pi**dole, rozwody na kilka (naście) stron czy lepsza jest 2 bundesliga czy polska ekstraklasa albo dlaczego on a nie Milinković. A jak nie to, to czy Milinković przyjdzie czy nie... Sprzedajecie Diaza (bo już jest 3 na 1 pozycję, a jakby cudem doszedł Milinković to ho ho). Ogólnie - masakra...
|
Cytat:
98/99 - ogólnie ok 1500 minut na 3000 możliwych - ale wtedy grali słabo a trenerem też był serb, który zresztą wyleciał z hukiem 99/00 - 600 na 3000 czyli już takie grube ogony ale to już była inna drużyna i inny trener. |
bardzo dobry ruch z Burligą !!!. Myślę, że ten chłopak ma olbrzymie predyspozycje do gry w ataku. Jeżeli Heniu da mu szansę pograć na tej pozycji to będzie jednym z najlepszych napadziorów w naszej extra.
|
W temacie Paljica:
Bardzo mi nie podeszła ta odsłona spektaklu transferowego - jakiś ogórek nie mieszczący się w drużynie 2giej Bundesligi. Potem poszperałem po informacjach o Kaiserslautern, przeszukałem fora odkurzając swój szkolny niemiecki. I...wstrzymam się z negatywną oceną tego ruchu. 1. Kaiserslautern grało w systemie 4-4-2 z jednym wysokim i jednym "małym" w przodzie, Paljic był zmiennikiem Erika Jendriska reprezentanta Słowacji, który w 2BL strzelił 15 bramek, prawie nie mia kontuzji - teraz przeszedł zresztą do Schalke. Nie dziwi więc, że trener nie dawał Paljicowi pograć. 2. Na 2010/2011 Niemcy wypożyczyli z Napoli Austriaka Erwina Hoffera, młodego kolesia, którego Napoli kupiło rok wcześniej za 5 mln euro (był wicekrólem Austriackiej Bundesligi) na jego zmiennika kupili...Micanskiego. W tym kontekście Paljic przestaje łapać się do osiemnastki. 3. Piszący na forach kibice (niewielu ich niestety) w zdecydowanej większości dobrze sie o nim wyrażają - szybki, przebojowy, ciężko pracujący na boisku. Ale też - nieskuteczny, pląta się w dryblingach, słaby strzał... Ze dwa głosy były o tym, że żle był chłopak ustawiany, że nie jest to jednak napastnik, tylko skrzydowy. Najważniejsze dla mnie było jednak to, że ludzie w większości podkreślali jego serce do gry, poszanowanie obowiązków a także to (też kilka głosów), że byłby wzmocnieniem dla większości klubów drugiej bundesligi, a nawet, że widzieliby go w osiemnastce Kaiserslautern teraz po awansie. Z takich opinii wyłania się obraz skrzyżowanego Penksy z Paulistą :) Z jednej strony trochę głupio, że bierzemy kogoś, kto został wyrzucony ze składu przez Micanskiego. Z drugiej - że nie jest to jednak taki ogórek, jakim się wydawał po przeczytaniu suchych statystyk PS : Nasi "skauci" mogli go widzieć w Grecji, bo był w Panioniosie na testach. PS2 : wysłałem prośby do gości z forum FCK o przybliżenie nam naszego nowego piłkarza, jak tylko coś dostanę - zamieszczę. |
Trochę zejdę z tematu nowo pozyskanego gracza i zapytam pewnie wielu stwierdzi że trochę złośliwie ale nie mogę się powstrzymac , kto strzegł naszej bramki i w jakim stylu w meczu z Kolejarzem Stróże .
Wszyskich chętnych do uzyskania odpowiedzi lub ogladnięcia efektownych parad i próbki umiejętności golklipera odsyłam do migawek z tego sparingu emocje gwarantowane http://www.wislatube.pl/category/ind...;t%20meczu |
Jak widać gra bramkarza robi różnice w wyniku.
Pawełek jest po prostu najzwyczajniej w świecie słaby... |
No OK, ale wraca po ciezkiej kontuzji. Mial sie rzucac jak szczerbaty na suchara na kazda pilke i ryzykowac odnowienie urazu? Nie jest wybitny, ale pewien poziom prezentuje. Teraz pierwszym bramkarzem jest Jovanic, Mario jeszcze pewnie powalczy i raczej w zimie odejdzie.
|
Życzyłbym sobie, by Wisła wreszcie trafiła na skrzydłowego z dobrą szybkością i przebojowością. Ktoś a'la Jasiu Paulista. Brakuje mi takich zrywów po skrzydle, nawet trochę chaotycznych ale czymś trzeba nękać rywali. Bo nawet w meczu ze słabiutkimi Szawlami skrzydła Wisły wyglądały jak u jakiegoś nielota.
|
Odnośnie Pawełka to nie ma co oceniać jego gry jak na razie. Gość jest po kontuzji która wykluczyła go z kawałka tamtego sezonu i początku okresu przygotowawczego, bezmyślne jest w tym momencie ocenianie jego gry bo pewne jest że nie ma czucia piłki w czym nigdy raczej nie był mocny. Pawełek póki co zapewne będzie pełnił rolę rezerwowego dla Milana i tak być może do wygaśnięcia kontraktu. Chyba że z nim przedłużą a on wróci do pełnej sprawności i będzie rywalizował z Jovaniciem o miejsce w podstawowej 11.
|
Cytat:
Może ten nowy Paljić? Wygląda na takiego, co umie kiwnąć i ma szybkość. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl