Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Mario Nh 24.09.2009 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 796712)
dla gości będzie przysługiwało ok 1650 miejsc, czyli cały narożnik.

Dokładnie 1.919 miejsc siedzących.

crazykaro 24.09.2009 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 796699)
Co ma bufor do odległości do murawy ?

Coś mi się popieprzyło z tym buforem:pobity:

Ponadto teraz będzie trzeba zrobić bufor po dwóch stronach. Chociaż z jednej strony to z trybuną E będą go łączyły tylko 3 wspólne "stopnice", gorzej będzie od strony nowej C.
I trzeba oddzielić go porządnie jakimiś siatkami bo późnej znowu przyjadą koziołki z pyrlandii i zaczną rzucać wypalonymi sztucznymi ogniami w dzieci.

fialo 24.09.2009 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 796708)
a ten cały skybox jest dostępny tylko w czasie meczów czy można sobie tam przyjść kiedy się chce ?

Właśnie. Można się będzie tam urządzić :D??

Krolik 24.09.2009 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 796708)
a ten cały skybox jest dostępny tylko w czasie meczów czy można sobie tam przyjść kiedy się chce ?

Nie sadze bys tam mogl wejsc ot tak kiedy Ci sie podoba !!
skyboxy to nic innego jak PRYWATNE Loze za ktore bynajmniej w USA sie placi sakramenckie pieniadze !!! W USA wyglada to tak ze w skybox-ie masz prywatnego kelnera i caly catering na miejscu. mozesz zaprosic swoich znajomych , dupe etc..... podczas gdy nic sie nie dzieje na stadionie moze tam wejsc jedynie ....sprzataczka !!!
Suma sumarum skybox to czyjes mieszkanko na stadionie ! Glownie to wynajmuja FIRMY i obdarowuja zaproszeniami pracownikow, gosci, czy cos w tym stylu.

vote-for-mikey 24.09.2009 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krolik (Post 796789)
W USA wyglada to tak ze w skybox-ie masz prywatnego kelnera i caly catering na miejscu. mozesz zaprosic swoich znajomych , dupe etc..... podczas gdy nic sie nie dzieje na stadionie moze tam wejsc jedynie ....sprzataczka !!!

W Europie, jedynym odkrytym cywilizowanym kontynecie, na wielu stadionach skybox jest jak wynajmowane mieszkanie, twoje kiedy tylko masz na to ochotę, vide stadion Arsenalu. w końcu po drugiej stronie korytarza będą biura, z tego co zrozumiałem także normalnych firm, niekoniecznie związanych z Wisłą Kraków.

Cytat:

Nie sadze bys tam mogl wejsc ot tak kiedy Ci sie podoba !!
Suma sumarum skybox to czyjes mieszkanko na stadionie !

to jak w końcu?

Cytat:

skyboxy to nic innego jak PRYWATNE Loze za ktore bynajmniej w USA sie placi sakramenckie pieniadze !!!

sprawdź co znaczy słowo bynajmniej zanim go użyjesz, emigracja nie tłumaczy głupoty.

fantom chicago 25.09.2009 03:17

Do vote-for-mikey - glupota jest wysmiewanie sie z innych , podczas gdy samemu zaczyna sie zdanie z malej litery.

kuba7k 25.09.2009 09:55

jakby sie w 8 studentów wprowadzic do skyboxu to by sie całkiem opłacało. Po za tym nikt by chyba nie mieszkał w fajniejszym miejscu;) a do tego do AGH w klapkach by można było przejśc.. ;) ten 30 metrowy jakby kosztował 60tys to by wyszlo po 625zl na miesiąc od osoby

tofik 25.09.2009 10:17

I jaką korzyść by miał klub z tego ? Freski na ścianach i brudne skarpety :lol:
To będzie dla firm tylko i wyłącznie. Chodzi o przyciągnięcie ludzi biznesu na Reymonta.

Proud 25.09.2009 10:23

kolega Kuba przeciez w formie żartu to napisał :)

wiadomo że skyboxy przeznaczony są dla firm. Mam nadzieję że klub znajdzie te 30 firm, chcących coś takiego wykupić. :)

cassius31krakow 25.09.2009 11:10

Zaczęli wylewać beton na daszek!

stawski 25.09.2009 11:32

Przepraszam, ale czy ktokolwiek z nas kiedykolwiek obejży mecz w SkyBoxi'e? pewnie nie, ale kto by nie chciał :) Teraz firmy będą zachęcać w reklamach - dla pracownika miesiąca 2 mecze w skyboxie na stadionie Wisły :) Albo dla najlepszego klienta. No nic, ważne że daszek zaczęli robić.

tofik 25.09.2009 12:02

Kto oglądał ostatni film Guya Richiego RockNRolla, ten wie, co za interesy się będzie tam robić :D

sorin320 25.09.2009 12:21

co do transportu... nie wiem czy ktoś z was był kiedys pod stadionem Realu Madryt. Tam stadion jest wciśnięty powiedzy inne budynki ipt., nie ma żadnych parkingów przy stadionie, ale... jest zajebista komunikacja i przedostanie sie z parkingu w innej czesci miasta lub oddalonego jakąś odległośc od stadionu zajmuje na prawde bardzo mało. Pasowałoby nad tym pomyśleć, moim zdaniem wszyscy na hurra chcą parkingów przy stadionie, a na prawdę nie wiem czy zamiast tych parkingów nie mozna by było wybudowac czegoś atrakcyjniejszego lub bardziej pożytecznego, jest dużo terenów i strone bronowic, a to na prawde nie daleko nawet na nogach.

sayek89 25.09.2009 12:25

Ktoś się orientuje może czy nowa trybuna AiB będzie szersza od C? Czy taka sama?

http://img32.imageshack.us/img32/375...tualny1024.jpg

Kaan 25.09.2009 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 796941)
Ktoś się orientuje może czy nowa trybuna AiB będzie szersza od C? Czy taka sama?

Hmm... Bedzie węższa ze wzgledu na okrąglak. Z drugiego narożnika bedzie identycznie.

rav 25.09.2009 13:09

Koledze chyba chodziło o "grubość", czyli odległość zewnętrznej elewacji do początku trybuny od strony murawy. Sprawdź sobie w planach, ale będzie chyba taka sama, nie licząc dodatkowych wykopów pod wjazd na parking.

FajQ 25.09.2009 20:26

Gdyby założono siatki to strefa buforowa można by nie brać pod uwagę.Jak to zostanie rozwiązane przekonamy się jak skończą stadion mam nadzieję, że ktoś pójdzie po rozum do głowy.Podzielam element twoje zdanie twierdząc że lepiej by było gdyby sektor gości został na E tam gdzie był tylko o ile pamiętam to sektor gości ma mieć 5% pojemności stadionu i po prostu musieli by podzielić jeszcze sektor E4 aby dostosować odpowiednią pojemność dla przyjezdnych a z tym było by ciężko.
A teraz takie pytanie wie ktoś jak będzie rozwiązana sprawa z wejściami do sektora gości ?Według stadionwisły.info będą osobne wejścia na górne jak i dolne piętro narożnika i teraz moje pytanie czy oni będą wprowadzać gości od 2 stron czy wejścia będą w jednym obszarze który będzie zabezpieczony i odzdzielony od reszty.Bo jeżeli nie to już widzę jak zablokują ulicę między stadionem a Parkiem Jordana i znowu trzeba będzie chodzić 2 razy dłuższą drogę przez park...Nie żebym narzekał i martwił się o gości tylko wydaję mi się że będzie to nie praktyczne rozwiązanie.

Arapaho 25.09.2009 20:45

a z innej parafii- pytanie do kogoś kto przeglądał projekt.Te kratownice pomiędzy narożnikami a D i 2 x E będą zlikwidowane czy zostaną ?

rav 25.09.2009 21:02

Kratownice zostaną zlikwidowane.

Proud 25.09.2009 21:10

mam takie same zdanie co element...sektor gości powinien być wydzielony na E. wtedy od okrąglaka nic nie trzeba robić, a od reszty E jakąś siatke do samej góry i styknie. A w narożniku jak się takie coś zamontuje to goście nic nie będą widzieć w czasie meczu...bo siatki prawie się zejdą prz rogu.

macciek 26.09.2009 07:09

chyba sektor gości na łuku to dość często spotykana praktyka i chodzi tu o zaoszczędzenie lepszych miejsc dla kibiców gospodarzy.

rav 26.09.2009 09:21

Dokładnie. Z założenia sektory gości są w narożnikach, mają najgorszą widoczność. Ma to sens, szczególnie gdy istnieje (istnieje jeszcze?) odgórny przepis o stosowaniu tej samej, niskiej ceny biletów dla gości na wszystkie sektory = 15 zł.

ichigo 26.09.2009 10:34

Na stadionie Zagłębia Lubin sektor gości jest w narożniku i o ile wiem żadnych buforów tam nie ma.

Q13SON 26.09.2009 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 797170)
mam takie same zdanie co element...sektor gości powinien być wydzielony na E. wtedy od okrąglaka nic nie trzeba robić, a od reszty E jakąś siatke do samej góry i styknie. A w narożniku jak się takie coś zamontuje to goście nic nie będą widzieć w czasie meczu...bo siatki prawie się zejdą prz rogu.

Za obiema bramkami są siatki i jakoś stojąc na dole D dało się oglądać mecz.

wojteq_NH 26.09.2009 11:44

i tu wychodzi kolejny problem z okrąglakiem, gdyby tam była zwykła trybuna narożna, nie byłoby problemu z przyjezdnymi, bo mieliby swoje wejście w narożniku od strony, która nikomu by nie wadziła (bo na E wchodzi się bezpośrednio z 3 maja, więc deptak na Reymana, byłby wygodny to przechodzenia od Reymonta itd), ponieważ na AB wchodzi sięod zupełnie innej strony, a od Cichego Kacika już nie ma nic co wiąże się z dojściem do stadionu, ew. mogłby go utrudnić.

Obecnie natomiast będzie ich trzeba wprowadzić wejściami pomiędzy naszymi na nowe C i E, co poskutkuje jak ktoś już zauwazył prawdopodobnie zamknięciem dla nas przejścia przez Reymana i zmusi do ew. obchodzenia przez park. Zupełnie bez pomyslunku jest to niestety zrobione, zastanawia mnie tylko dlaczego tak bardzo naciskano na budowę tego walca, skoro dało się zmieniać koncepcje całych trybun, a on byl i byl i był... :P

Miejmy nadzieje, że sensownie to rozwiążą MIMO WSZYSTKO ;)

Proud 26.09.2009 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Q13SON (Post 797279)
Za obiema bramkami są siatki i jakoś stojąc na dole D dało się oglądać mecz.

ale wydaje mi się że te siatki za D i E są aby piłki łapać, a nie kibiców drużyny przeciwnej :P

na buforach muszą być zamontowane mocniejsze siatki.

marjan 26.09.2009 12:10

Wiem, ze jakiś moment temu była debata okrąglak, kontra rap-kanciapa na Legii
na tej wizualizacji widać, ze rap-kanciapa nie jest tak przesadzista jakby sie mogło wydawac
http://stadion.legia.com/?akt=10024

crazykaro 26.09.2009 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marjan (Post 797303)
na tej wizualizacji widać, ze rap-kanciapa nie jest tak przesadzista jakby sie mogło wydawac

No bo ta rap-kanciapa jest zabudowana na dole przez trybuny. Gdyby u nas to szare prostokątne cos pod okrąglakiem zamienili na jakieś trybuny narożne okrąglak by się bardzo ładnie wkomponował w stadion a tak to stadion sobie a okrąglak sobie:-/ żadnego ładu i składu

saklak1906 26.09.2009 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marjan (Post 797303)

Przy stadionie Legi to nasz jest super wypas. Wizualizaja fajna ale stadion typowy kurnik, przeciez tam oprucz trybun nie ma nic.
Co najwyzej zmieszcza butke z jedzeniem i nic po za tym a koszty chyba wieksze jak naszego.
Do tego ten dach jak dla mnie to ni to skladne ni to ladne a do tego bedzie tam ****zic bo wejscia na trybune nie sa zasloniete wiec wiaterek po plecach bedzie dmuchal az milo.

Jak by naszemu stadionowi zrobis super wypas filmik tez by inaczej byl odbierany

Fuks 26.09.2009 13:05

Co na tym filmiku ze stadionem Legii jest powyzej napisów "Legia" i "Warszawa" około 1:13 ? To mają byc jakies loże? te krzesełka plastikowe na jakichs stelażach? Zabawnie to wyglada.

Co do całosci - zdecydowanie wole nasz stadion z zabudowanym zapleczem. Przeciez tamte ich wejscia na trybune wygladaja tragicznie z zewnatrz...

a tak swoją drogą - pierwsza rzecz ktora zauwazam przy tym filmie to Biała gwiazda, na samym koncu tak samo, napis Legia i Biała Gwiazda nad nią .. co to jakis symbol Legii czy jak, rozumiem ze za mistrzostwo mozna to dac na koszulke, ale tutaj?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl