Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

martinius028 24.07.2010 16:27

Nie jest gorszy od Rybusa a dośrodkowania ma bardzo celne na 6 metr.

Dobrze bite stałe fragmenty aktywny w ofensywie jak i w defensywie o czym Rybus czasem zapomina.

Piotr Brożek zabezpiecza 2 pozycje lewą obrone i lewą pomoc, daje możliwość szybkiego przejścia z 4-3-3 do 4-4-2.

mitmichael 24.07.2010 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 943470)
Nie jest gorszy od Rybusa a dośrodkowania ma bardzo celne na 6 metr.

Dobrze bite stałe fragmenty aktywny w ofensywie jak i w defensywie o czym Rybus czasem zapomina.

Piotr Brożek zabezpiecza 2 pozycje lewą obrone i lewą pomoc, daje możliwość szybkiego przejścia z 4-3-3 do 4-4-2.

Moze go jeszcze dowoła jezeli Mierzejewskiego nie wezmie (po kontuzji). W sumie był na meczu LE na Hutniku, widział jego gre i mogł dowołac jeszcze jednego. Czemu tego nie zrobił Smuda wie tylko on sam.

spidey 26.07.2010 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legia.com
'Jędza' w kadrze na Kamerun!
W poniedziałek trener Franciszek Smuda ogłosił nazwisko ostatniego zawodnika, który otrzymał powołanie na mecz z Kamerunem. Jest nim obrońca Legii, Artur Jędrzejczyk.

"Jędza" pierwszy raz otrzymał powołanie do seniorskiej reprezentacji Polski. Przypomnijmy, że wcześniej "Franz" powołał również Maciejów Iwańskiego i Rybusa.

Spotkanie Polska - Kamerun odbędzie się 11 sierpnia w Szczecinie.

10 znaków...

kreseq 26.07.2010 13:39

Solidny sezon Jedzy w Koronie, dobre mecze w sparingach teraz. Problem ze on czasami gra zbyt...chamsko jesli chodzi o przepychanki, ale taki walczak sie przyda.

Sam sklad jakis taki dziwny wybral Smuda....

Domello 29.07.2010 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pilkarzyk (Post 943270)
Do USA jadą wypocząć i pozwiedzać :) ale terminarz zapowiada się ciekawie

A wie ktos moze dokladnie na jakim stadionie w "Nowym Jorku" ma zostac rozegrany ten mecz? Ciekawe czy bedzie to nowa Red Bull Arena, czy tez moze Giants Stadium albo w West Hartford?

For_FuN_ 09.08.2010 11:52

http://sport.interia.pl/raport/repre...hukiem,1516194 - niech ten czlowiek juz zamilknie. Sam sobie zaprzecza...jedno mowi, co innego robi(vide sytuacja z bramkarzami, gdzie Kuszczak czy Fabianski nie powinni miec miejsca od przynajmniej roku). Szkoda, ze Kolton nie zapytal go o dziwne powolania i dlaczego nie powoluje rzeczywiscie najlepszych polskich pilkarzy(Golebiewski jest lepszy od Janczyka :D? a to tylko jeden z przykladow)? Wyglada to na staranna prace menadzerow.

ostach1906aka 09.08.2010 12:04

jak myślicie jaki będzie wynik meczu POLSKA - KAMERUN w środe?
ja obstawiam 0:3 dla Kamerunu.

Aaarrgh 09.08.2010 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 956794)
Szkoda, ze Kolton nie zapytal go o dziwne powolania i dlaczego nie powoluje rzeczywiscie najlepszych polskich pilkarzy(Golebiewski jest lepszy od Janczyka :D? a to tylko jeden z przykladow)? Wyglada to na staranna prace menadzerow.

Chciałbym trochę tego Gołębiewskiego pobronić. Na pewno jest jeszcze za wcześnie, aby upatrywać w nim kandydata na Euro2012. Jego technika jest... taka surowa, nie jest też "goleadorem". Ja bym go pewnie nie powołał za same umiejętności piłkarskie. Daniel imponuje mi cechą, której nie widać obecnie u Brożka i Boguskiego - waleczność od pierwszego do ostatniego gwizdka. Jest pierwszym obrońcą - dlatego też kolekcjonuje żółte kartki. W naszej słabej lidze po piłkę potrafi się cofnąć do pomocy, a potem podcholuje ją pod pole karne - i inaczej niż faulem, ciężko mu ją zabrać. Może właśnie cechy osobowościowe zadecydowały o jego powołaniu.

WiślakMyślenice 09.08.2010 17:39

Cytat:

jak myślicie jaki będzie wynik meczu POLSKA - KAMERUN w środe?
ja obstawiam 0:3 dla Kamerunu.
Po fatalnej grze naszych i niezłej Kamerunu. Meczu nie będę oglądał, bo nasi to malczan a Kamerun to F1. Szkoda czasu i nerwów...

Co do wyniku się zgadzam. Myślę, że to minimum co czeka naszą reprezentację.

kubawislak 09.08.2010 18:09

Jak widzę powołanie dla Boguskiego i Gołębiewskiego, to nie wiem co nawet powiedzieć na ten temat, lubię Rafała, ale obecnie gra jak by był w okręgówce. Nie widzę, innego wyniku jak w dupę.

tofik 09.08.2010 19:23

Pewnie zagrają tyle co ostatnio Małecki.

_ukoL 09.08.2010 19:26

Wcale bym tak nie skreślał Naszej reprezentacji w starciu z Kamerunem. To tylko towarzyskie spotkanie więc i Kamerun nie ma presji demolowania Naszej kadry. Jak podopieczni Smudy nie zagrają katastrofalnie w obronie to całkiem realny jest wynik oscylujący wokół 1:0 - 1:1 - 0:1.

felipe 11.08.2010 19:11

Cisza w temacie, a za 20 minut podejmujemy Kamerun

Skład wg GAZETA.PL

Polska: Łukasz Fabiański - Grzegorz Wojtkowiak, Kamil Glik, Michał Żewłakow, Maciej Sadlok, - Jakub Błaszczykowski, Rafał Murawski, Dariusz Dudka, Ludovic Obraniak - Paweł Brożek, Robert Lewandowski

Przyznam, że wygląda ciekawie dość jak na nasze realia. Może ze 2-3 zmiany (ale i tak da się przymknąć oko), reszta optymalna.
Kamerun nic nie grał na mistrzostwach (mimo przeciętnej grupy), także łudzę się, że wygramy :)

kreseq 11.08.2010 19:14

Ja licze ze wpusci Rybusa i ten sie na tyle zmeczy, ze w piatek nie zagra :D
Sklad dobry, no moze pomijajac Dudke i mimo wszystko Wojtkowiaka, ktory mnie nie przekonuje. Cieszy powrot do gry Ludovica i Murawskiego. Ciekawi mnie w jakiej formie jest Rafal.

julo 11.08.2010 19:54

A propo dopingu - doping al'a HSV dużo za szybko był :D Głupio to wychodzi w tak szybkim tempie.

WiślakMyślenice 11.08.2010 19:55

A ja mam 2 pytanka (odnośnie reprezentacji), mianowicie:

1. Co z bojkotem meczów naszej reprezentacji przez inicjatywę koniecpzpn.pl? Czyż właśnie nie oglądając transmisji ze Słowacją odcinaliśmy kurek pzpnowi? Czy już wszystko gra?

2. Gdzie mogę zakupić koszulkę meczową reprezentacji Polski (PUMA, nie Nike), e(L)kę [xD], z możliwością nadruku numeru i nazwiska (bądź ksywy) ?

3. Kiedy nasza repra gra na Reymonta?

Cytat:

A propo dopingu - doping al'a HSV dużo za szybko był :D Głupio to wychodzi w tak szybkim tempie.
Jeszcze bez użycia rąk, które dają świetny ekeft wizualny. Doping bardziej piknikowy.

DeadOrAlive 11.08.2010 20:05

Dziękuje, dobranoc...

0-1

Jak dla mnie, po meczu. Polska mentalność sprawi, że już nie będzie chciało im się zapieprzać...

Billy 11.08.2010 20:12

Niestety kompletnie niewidoczny Paweł Brożek...

mitmichael 11.08.2010 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 958352)
Niestety kompletnie niewidoczny Paweł Brożek...

A ktory z Polskich pilkarzy jest widoczny? Przed chwila akcja ze swietnym podaniem własnie Brozka lecz Kuba niepotrzebnie strzelał. Paweł nie stoi i nie czeka az mu podadza tylko sie wraca do tyłu.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez dwdx1906 (Post 958357)
z komentarza wynikalo ze to lewandowski.

A z powtorki widac było (Iwanski tez mowił), ze to Paweł Brozek.

dwdx1906 11.08.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 958354)
A ktory z Polskich pilkarzy jest widoczny? Przed chwila akcja ze swietnym podaniem własnie Brozka lecz Kuba niepotrzebnie strzelał. Paweł nie stoi i nie czeka az mu podadza tylko sie wraca do tyłu.

z komentarza wynikalo ze to lewandowski.

Kluvi 11.08.2010 20:25

ja w komentarzach słyszałem Brożka, może inny mecz oglądasz? ;>

poza tym Brożek gra z 11 Lewy z 9 i wszystko jasne :P
pzdr

kreseq 11.08.2010 20:25

Lewy swietnie podal akcje wczesniej. Brozek wypuscil Blaszczykowskiego.
Lewandowski bardziej widoczny. Szkoda ze bramki nie strzelil przy wslizgu. Brozek powinien mniej sie cofac, to nie ten typ napastnika.

Ogolnie lipa... Kilka zmian musi byc bo jesli nic sie nie zmieni to z naszej strony nic nie padnie.

mitmichael 11.08.2010 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 958359)
Lewy swietnie podal akcje wczesniej. Brozek wypuscil Blaszczykowskiego.
Lewandowski bardziej widoczny. Szkoda ze bramki nie strzelil przy wslizgu. Brozek powinien mniej sie cofac, to nie ten typ napastnika.

Ogolnie lipa... Kilka zmian musi byc bo jesli nic sie nie zmieni to z naszej strony nic nie padnie.

Smuda mowił, ze jak bedzie Brozek pracowal to ma szanse zagrac nawet całe spotkanie i widac, ze Pawel wział sobie te slowa do serca. Jest dwoch napastnikow na boisku i dobrze, ze jeden sie wraca - pomocnicy powinni bardziej włączac sie w akcje. Ogolnie Kamerun jest lepszy a przed Smuda jeszcze sporo pracy. Miejmy nadzieje, ze w drugiej połowie bedzie lepiej.

kreseq 11.08.2010 20:32

Jesli jeden ma sie cofac to lepiej zeby to byl Brozek. Lewy lepiej sobie poradzi w walce o pilke i gra tylem do bramki. Brozek moze rozprowadzac i ewentualnie wlaczyc sie przy rozgrywaniu pomocnika tak jak to zrobil z Kuba. Komentatorzy staraja sie podniesc emocje ale jednak jaki jest mecz kazdy widzi :D

Wpuscic mi Rybusa na boisko!!! Musi sie nabiegac cala 2 polowe!!! Bedzie tak zmeczony ze debry sobie odpusci :D

medyk 11.08.2010 20:42

obstawiamy w ilu sie rzucą po koszulke Eto ?? :D

mitmichael 11.08.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 958366)
obstawiamy w ilu sie rzucą po koszulke Eto ?? :D

Po drugiej bramce wszyscy :D Obrona gra koszmarnie jak cała nasza druzyna zreszta. Oj beda lojty od Smudy :> nie wiem czemu przychodzi mi na mysl, ze Brozio bedzie wsrod tych gorszych pilkarzy :/

Buziek_LG 11.08.2010 20:47

No i niezawodny Franz dostarcza mi kolejne 800 zł. Nie wiem co za bęcwał u buków wycenił wygraną Kamerunu na 3.40 ale pragnę podziękować jemu i naszemu trenerowi.

Maciuś 11.08.2010 20:49

Smuda powinien zrezygnowac bo kadra nie robi zadnych postepow a nawet gra coraz gorzej.

rw88 11.08.2010 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 958369)
Smuda powinien zrezygnowac bo kadra nie robi zadnych postepow a nawet gra coraz gorzej.

Powiedz mi, naprawdę wierzysz że przyjdzie ktoś inny i zrobi cokolwiek z takim kadrowym potencjałem?

Buziek_LG 11.08.2010 20:58

Cytując ministra Jaszujskiego z Kariery Nikosia Dyzmy gdy dziennikarka zapytała go "Czy wobec zarzutów poda się pan do dymisji?"
"Teraz to mnie pani obraziła. Polak nigdy nie podaje się do dymisji. Polak tkwi na posterunku do końca"

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl