![]() |
Warto byłoby popytać również o Przybeckiego, Kacprzyckiego i Jurado.
|
Cytat:
Nie oszukumy się w Polsce kupienie piłkarza przynoszącego wymierne korzysci dla drużny w postaci goli i asysyt oraz dodtkowo młodego jest sprawą trudną. Dlatego trzeba podejmowac ryzyku w postaci kupowania potencjału piłkarza a nie już gotowych statystyk. Podobała mi się także gra Krzystofa Mączyńskiego. |
tego Jankowskiego z Ruchu o którym pisało sie kilka miesiecy temu że ma trafić do Wisły obserwują obecnie skauci Interu Mediolan.Może warto sie pospieszyć na miejscu Bednarza ?
|
Cytat:
brednie... Jankowski pewnie nie łapałby się do meczowej 18 w serie B |
Cytat:
No badzmy powazni :) |
Jak byście wycenili tych zawodników, ocenili ich ewentualną przydatność dla Wisły i możliwości transferu do Wisły:
1. Mateusz Mak (GKS Bełchatów) 2. Michał Mak (GKS Bełchatów) 3. Łukasz Skorupski (Górnik) 4. Aleksander Kwiek (Górnik) 5. Adam Danch (Górnik) 6. Michał Pazdan (Jagiellonia) 7. Michał Janota (Korona) 8. Maciej Korzym (Korona) 9. Piotr Brożek (Lechia) 10. Mariusz Zganiacz (Piast) 11. Adam Pazio (Polonia) 12. Jakub Tosik (Polonia) 13. Paweł Wszołek (Polonia) 14. Maciej Sadlok (Ruch) 15. Maciej Jankowski (Ruch) 16. Łukasz Janoszka (Ruch) 17. Cristian Diaz (Śląsk) 18. Łukasz Broź (Widzew) 19. Mariusz Rybicki (Widzew) 20. Mateusz Stępiński (Widzew) 21. Adam Banaś (Zagłębie) 22. Szymon Pawłowski (Zagłębie) 23. Paweł Brożek (Recreativo) 24. Kamil Grosicki (Sivaspor) |
Szrot!
Celem nr.1 - R.Lewandowski. |
Cytat:
widzę że dopiero co się zarejestrowałeś na forum... dlatego nie będę niemiły. przeanalizuj sobie kluby w jakich grają ci piłkarze, ich potencjalne zarobki, możliwości finansowe Wisły, aktualną kadrę BG itp. a twoja lista zmniejszy się do 3 może 4 nazwisk... którzy tak się składa... że są niesamowicie słabi. |
To może i są pobożne życzenia, ale myślę że większość z tych zawodników chciała by grać w Wiśle.
Nie wypisywałem zawodników Legii czy Lecha i większości ze Śląska bo to rzeczywiście byłyby nierealne transfery Jak się chce Ligę Mistrzów to tylko z polskimi talentami, więc kasę trzeba wyłożyć. Ale takie kluby jak Widze dawały by ceny zaporowe, ale w końcu by pękli i puściliby w miarę tanio jak na polskie warunki. |
Cytat:
żyjesz Wisłą sprzed 7 lat... poza tym większość tych co wypisales to ligowi kopacze... talenty mają max 19 lat... |
Damian Liga MIstrzow i Korzym w tym samym komecie brzmi dosyć śmiesznie nie sądzisz?
Nie wiem czy czytałaś wywiad z BC ale chyba znow będzie zaciąg zagraniczny. Kogo bym tu chetnie widział: 1. Milosz Przybecki - to powinien być nasz priorytet, problemem będzie cena wykupu. 2. Paweł Wszołek - pewnie wyjedzie za granice, ale jeśli nie... 3. Łukasz Piątek - już przymierzany, popieram. 4. Mateusz Mak - pewnie trzeba by wziac w pakiecie brata ale jestem za. 5. Szymon Pawłowski - casus Wszołka. 6. Waldemar Sobota - moje chciejstwo bo będzie drogi. 7. Mateusz Stępiński - nr 2 po Przybeckim. 8. Łukasz Broż - i cena i kontrakt powinien byc w naszym zasiegu. 9. Łukasz Janoszka - cena... 10. Adrian Błąd - cena... 11. Paweł Olkowski - cena... 12. Tomasz Hołota - myślę, że w naszym zasięgu Teraz dodajmy do tego, ze nie dzialamy w próżni i na rynku funkcjonuja, bogatsze/w lepszej kondycji finansowej kluby, jesli z tej listy przyszlo by 3 to byłbym bardzo zadowolony. Miśkiewicz Broż-Jovanovic-Chavez-Olkowski Pawłowski-Janoszka-Wilk-Wszołek Przybecki-Stępiński marzenia.... |
Cytat:
|
Bednarz założył sobie konto :D teraz swój brak kompetencji w fachu będzie konsultować z Nami ;)
|
Ja mam swoją listę:
1. Messi 2. Ronaldo 3. Zlatan 4. Van Persie (wiem, wiem, może nie być w naszym zasięgu) 5. Lewandowski (o ile nie pójdzie do Barcelony) Panowie, z takim rozkminami to do innego tematu. |
Cytat:
|
Ale to co teraz jest to nie można nazwać polityką transferową.
Kupujemy jakieś pachołki. Wygląda to na jakieś szemrane interesy prezesów z agentami piłkarzy. Kto o zdrowych zmysłach sprowadza Quioto czy Frederiksena? |
Cytat:
|
Jakby Bednarz się postarał to Maków by spokojnie ściągnął, GKS w rozsypce, zerowa przyszłość przed tym klubem, a i jeden z Maków wypowiadał się że z chęcią zagrałby w Wiśle.
|
Dziwi mnie trochę, że nie wymieniacie na tych fantazyjnych listach Tomasza Podgórskiego jako potencjalnego kandydata. Tym bardziej, że nie kosztowałby milionów.
|
Cytat:
paru mędrców poszeptało do ucha prezesa (obstawiam Rogalę) i zaczęło się czyszczenie....... tylko, że jacuś wyczyścił tylko to co i tak się kończyło - czyli wygasające kontrakty Nuneza, Bitona, Diaza, Lameya. Ich miejsce zajęły tuzy pokroju Fredriksena i Sikorskiego - co z tego, że nie umieją grać w piłkę, grunt że nie trzeba im dużo płacić...... |
No wiec wlasnie, gdyby ciecia poszły głębiej to nawet gdyby były bardziej bolesne, były by tego bólu warte. A bednarz co zrobił - nic kompletnie nic. Po części sprawy mu się same rozwiązały - kończące sie kontrakty.
Jeden jedyny Gula zgodził się na redukcje zarobkow o 30%. Meliksona i Kirma sprzedał za marne pieniądze. Wypożyczenie Maleckiego to była fanaberia ze strony Turków. Sprowadził: Sikorskiego - para piłkarza Frederiksena - j.w Bieszczada - odrzut piłkarski Quioto - piłkarza bez głowy Sarkiego - piłkarza widmo Walczył z cholera za pomoca dzumy. |
Ok, pora na liste osób, którym w lecie kończą się kontrakty:
Pareiko Jaliens (odejdzie na 100%) Iliev (odejdzie na 100%) Sobolewski i Kosowski (możliwa emerytura w obu przypadkach) Sikorski Czekaj Uryga Brud Sarki kogoś pominąłem? |
Co do tego, że Jaliens odejdzie na 100% to nie bądźcie tacy pewni. Poza tym Czekaj i Uryga z pewnością zostaną.
Transfery Bednarza są tak, żałosne , że szkoda ich już kolejny miesiąc wałkować, ale co do Quioto, jak on miał się pokazać z dobrej strony, skoro nie dostawał szans w ataku, tylko gdy już łaskawie decydowano się na niego stawiać, to grał na skrzydle? (Przypomnijcie sobie zachwyty nad nim, po sparingach) Ja nie rozumiem, dlaczego nie kontraktujemy piłkarzy, którzy nie dostają pensji od swoich klubów - przecież to od razu powoduje obniżenie wartości takiego transferu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
@Tasio
Sarki faktycznie po tym co zaprezentował w 2 meczach ligowych i 1 pucharowym powinien sam oddalic się jak najdalej z Krakowa. |
Bardzo doceniam wkład Sarkiego w nasze ostatnie mecze. Świetnie sprawdza się na swojej pozycji, widać że ostatnie kilka miesięcy nie poszło na marne i dobrze się czuje na pozycji jaką zajmuje i ogólnie w tej grze.
Był już wieczny inwalida Dawidowski który zdrowiał jak mieliśmy mu kontrakt rozwiązać ale piłkarza którego podpisujemy i znika a nawet kontuzji nie udaje, tego jeszcze nie grali. Wróci wypoczęty na drugą cześć rundy :D Kabaret. Należy tu przywołać słowa prezesa Cupiała: "To ja wolę postawić na zawodnika z zagranicy, który bywa tańszy i mniej z nim kłopotu." Tak jest prezesie, Sarki to przykład zrealizowania tego postulatu w 100%. Jest tańszy od Dawidowskiego i nie ma z nim kłopotu, bo go nie ma. |
Cytat:
|
Zachowujecie się bardzo dziwnie. Jasnym jest, że trzeba mieć jakiegoś asa w rękawie, aby zaskoczyć przeciwnika, kiedy ten będzie się tego najmniej spodziewał. Sarki wkroczy do akcji, gdy będziemy w czarnej dupie!
|
Cytat:
poza tym Sarki raczej nie jest asem... a co najwyżej mocną trójką kier |
Cytat:
|
Ja jestem bardzo ciekaw tego Sarkiego. Po tym filmiku promocyjnym od Dudu Dahana: http://www.youtube.com/watch?v=_dJfVcie9qY
widać, że ma dobrą technikę, niezły przegląd pola, i jest zwrotny i szybki. Coś jak Paulista. Choć z tą szybkością po tak długim okresie niegrania może być problem. Niepokoi właśnie to czemu tyle nie grał, oraz wypowiedź samego agenta, że to piłkarz za słaby na Wisłę (choć w obecnej sytuacji może być wystarczający). Widział ktoś jak się prezentował na jakichś treningach? edit: choć na takich filmikach to i Iliev prezentuje się jakby tu przyszedł wprost z 1 składu Realu czy Barcelony: http://www.youtube.com/watch?v=phqSvwN4B5Q |
Ciekawy artykuł w Przeglądzie Sportowym na temat gwiazd, które mogły niegdyś trafić do Ekstraklasy.
Cytat:
|
Na to nie ma rady. Ja bym nikogo nie winił.
DVD zawsze jest super. Obserwacja 6 m-cy (Lech) czy akceptacja kilku osób (Legia) to nie są głupie pomysły, ale one też niewiele dają. Nie stać nas na dobrych zawodników zza granicy. |
Choć z Marcelo to był strzał w dziesiątkę, to patrząc szerzej polityka transferowa opierająca się na płytkach DVD nie może wypalić. Może łatwiej podejmować decyzje siedząc za biurkiem, przed monitorem i z telefonem przy uchu niż wlec się po mniejszych lub większych dziurach i miesiącach obserwacji. Pytanie tylko czy jest to tańsze rozwiązanie? Nie bez powodu kluby budują struktury scoutingowe. Widać nas stać na działania Pana Syndyka. W końcu ma błogosławieństwo szefa wszystkich szefów.
|
Nie trzeba scouta, akceptacji wielu osób ani nawet płyty DVD, żeby stwierdzić, że młody Brazylijczyk, który gra w pierwszym składzie klubu ligi brazylijskiej i ociera się o kadry młodzieżowe Canarinhos, jest bardzo obiecującym piłkarzem. Listę takich zawodników może sporządzić średnio rozgarnięty kibic i na pewno spory odsetek z tych piłkarzy zrobi w przyszłości wielkie kariery.
My niestety celujemy w tanich zawodników kiepskich klubów lub bezrobotnych, niechcianych lub będących na zakręcie kariery licząc na cud. Oczywiście naszym celem jest powrót na szczyt ligi gdyż polska piłka potrzebuje silnej Wisły. |
Cytat:
Brazylia to nadal prestiż. |
Cytat:
z niego taki wyjątek: w Wiśle mogli mieć Santanę (stoper z Dortmundu) i Andre Santosa (m.in. Arsenal) ale płyty z ich nagraniami zginęły w stosie innych - bodaj Santana dzwonił do Clebera wtedy i pytał się o Wisłę... taka lipa... |
Cytat:
|
Cytat:
kupiłem Ps bo był skarb II, III i IV ligi i na MESie gom przeczytał ps. ten Przegląd jest z piątku nie z soboty |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl