Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

morganfield 14.02.2013 01:18

Maradona Karpat był świetny, więc bez wątpienia taki też będzie Gerard Bieszczad.

Uran235 14.02.2013 06:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1298817)
Pomijając fakt, że Kurto w porównaniu do reszty ofiar bramkarskich które przewinęły się przez Wisłę (nie licząc nawet tych testowanych) wcale nie musi się czuć gorszy... Nie, serio, u nas swoje epizody miał i Juisczyk, i Jovanić, i Cebanu.

Pomijając ten fakt - twierdzisz, że ściągnięcie Frederiksena, Quioto, Sikorskiego i Miśkiewicza podniosło poziom na forum (choćby chwilowo)? Depresji chyba. No i paru osobom wyostrzył się dowcip.

Aż nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Bieszczada w akcji. Ciekawe, czy będzie odwalał taki kabaret na przedpolu jak Jovanić?

Okej rozrysuję wszystko, żeby było jasno, jak u Gmocha.

1. Poprzedni mój post należy traktować jako sarkazm. Nie uważam, żeby jakiekolwiek transfery - dobre czy złe - miały wpływ na poziom absurdu w tym temacie.
2. Chciałem zaakcentować, że Łysemu obecnie dostaje się za wszystko. Nie to żeby mu się nie należało, ale jak nie ma poważnego tematu, to trzeba rozkręcić jakiś niepoważny i przy okazji mu dowalić.

Jak do klubu są jakieś transfery (jakiekolwiek), to rozgrzebuje się każde pierdnięcie nowego nabytku na jakiejś kompilacji na YT, która ma w dodatku jakość obrazu, jakby była w formacie mobilnym sprzed dekady. Ponadto analizuje się jego (piłkarza, nie formatu, nie chce mi się przebudowywać zdania) orientację seksualną na podstawie uczesania, stosunek do szkoły na podstawie uzębienia i relacje z matką na podstawie tego, jak wchodzi po schodach.

Ponieważ nie ma żadnych transferów, te same idiotyzmy przekłada się teraz na grunt innych postaci. Występy Kurto w Eredivisie analizuje się na podstawie tego, ile bramek wpuścił i że gdzieś go wybrali do takiej albo innej jedenastki. Sięgnięcie po skróty spotkań to już jest fachura w wykonaniu kolegów forumowiczów (liczę, że koleżanki forumowiczki są nieco bardziej ogarnięte ;) ). Co do zdjęć, absolutnie bezkonkurencyjna wydaje mi się analiza fotki Cupiała z jego lożą masońską. Brakuje tylko kogoś, kto by wytknął, że na niebie widać latający spodek. Keep watching the skies.

Grantar 14.02.2013 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1298817)
.... - twierdzisz, że ściągnięcie Frederiksena, Quioto, Sikorskiego i Miśkiewicza podniosło poziom na forum (choćby chwilowo)? Depresji chyba. No i paru osobom wyostrzył się dowcip.

Teraz Wolfy (ty twierdzisz że zawsze) nie wiem czy ja ciebie dobrze rozumiem:
Ty twierdzisz że poziom wypowiedzi na forum zależy od poziomu kontraktowanych piłkarzy ??
Dla mnie durna wypowiedź jest durną wypowiedzią niezależnie od tego kogo dotyczy.
Czyżby forum Barcelony oblegali sami geniusze intelektu a forum np. Wolanii Ostrołęka sami idioci ??

Lukasz 14.02.2013 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1298823)
........ Co do zdjęć, absolutnie bezkonkurencyjna wydaje mi się analiza fotki Cupiała z jego lożą masońską. Brakuje tylko kogoś, kto by wytknął, że na niebie widać latający spodek. Keep watching the skies.

Przecież mamy sezon ogórkowy, a o czymś trzeba gadać. Przyjdzie liga to będzie bardziej 'merytorycznie'.

wolfy 14.02.2013 17:06

Cytat:

Okej rozrysuję wszystko, żeby było jasno, jak u Gmocha.

1. Poprzedni mój post należy traktować jako sarkazm. Nie uważam, żeby jakiekolwiek transfery - dobre czy złe - miały wpływ na poziom absurdu w tym temacie.

Domyśliłem się. Ale to o czym wspominasz to też najczęściej sarkazm.

Cytat:

2. Chciałem zaakcentować, że Łysemu obecnie dostaje się za wszystko. Nie to żeby mu się nie należało, ale jak nie ma poważnego tematu, to trzeba rozkręcić jakiś niepoważny i przy okazji mu dowalić.

Łysemu dostaje się za wszystko? To znaczy? Dostaje mu się głównie za ofiary losu które są i będą na garnuszku Wisły z jego przyczyny.

sovinho_02 14.02.2013 18:30

Wiecie dlaczego gramy tak słabo, bo mamy słabą obronę. Potencjał ofensywny w ciągu ostatnich kilku lat jakoś specjalnie się nie zmienił, ale kilka lat temu mieliśmy w obronie Baszcza,Głowę,Clebera, Dudkę i jeszcze świetnego Sobola na DP. Teraz jest co chwila zmiana w obronie bo zawodników mamy słabych.
W lecie z całej formacji defensywnej (licząc GK i DP) ubędą: Pareiko, Jaliens, Sobolewski, przydałoby się wytransferować Bunozę i Chaveza. Za nich oczywiście muszą być wzmocnienia, ale jeśli konkretne to musi to trochę kosztować. Ja bym proponował:
Łukasza Brozia - kontrakt do lata 2014, od roku chce odejść za granicę ale jakoś nie ma ofert więc może się skusi
Tomasza Lisowskiego z Korony - kontrakt do końca 2014 solidny ligowiec i walczak
Łukasza Piątka z Polonii z którym podobno już rozmawiamy
do tego Nalepa wróci z wypożycznia i defensywa składałaby się wtedy z :
Miśkiewicz - Broź, Głowacki, Nalepa, Lisowski - Piątek
wtedy w defensywie mamy dwóch młodych zawodników, jednego weterana,dwóch solidnych ligowców i jednego zawodnika ocierającego się o reprezentację.

PS. To są oczywiście tylko moje propozycje, każdy może mieć własne zdanie.

Lysy 14.02.2013 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1298882)
Wiecie dlaczego gramy tak słabo, bo mamy słabą obronę. Potencjał ofensywny w ciągu ostatnich kilku lat jakoś specjalnie się nie zmienił

.......icie Hipolicie. Kosowski i Zieńczuk (w formie) na skrzydłach i Brożek w ataku to był ostatni zespół z potencjałem w ofensywie. Teraz potencjał mamy niewiele większy niż miejsce które zajmujemy w tabeli.

Grantar 14.02.2013 19:06

Cytat:

Wiecie dlaczego gramy tak słabo, bo mamy słabą obronę. Potencjał ofensywny w ciągu ostatnich kilku lat jakoś specjalnie się nie zmienił ........

Wręcz przeciwnie ...
Pamiętam jak narzekaliśmy na Pawła Brożka ... ale przecież aktualni nasi snajperzy są po prostu słabsi

cfa 14.02.2013 20:13

Cytat:

Wiecie dlaczego gramy tak słabo, bo mamy słabą obronę. Potencjał ofensywny w ciągu ostatnich kilku lat jakoś specjalnie się nie zmienił,

O potencjale ofensywy świadczy chociażby łatwość z jaką dochodzimy do sytuacji bramkowych i ilość oddawanych strzałów na bramkę przeciwników.

Sorry ale gdybyśmy mieli jakikolwiek potencjał w ofensywie to po stronie zdobyczy bramkowych nie widniała by liczba 14! Ale i tak nie potrafię zrozumieć jak z solidnych piłkarzy zrobiła się banda parodystów ...

masada 14.02.2013 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1298818)
Maradona Karpat był świetny, więc bez wątpienia taki też będzie Gerard Bieszczad.

Dla mnie to jest post wszechczasów tego forum :D

Lukasz 14.02.2013 21:25

Cytat:

Wiecie dlaczego gramy tak słabo, bo mamy słabą obronę.

Gramy słabo - strzelamy 0.71 bramki na mecz. Jak chcesz poprawić tą statystykę wzmacniając obronę?

Analogicznie idąc tym tokiem myślenia - jak bramkarz szmaciarz to należy wymienić napastnika?

Edit:

Znalazłem jeszcze ciekawy cytat:

Cytat:

Trener Kulawik tuż po zakończeniu rundy jesiennej przyznał, że chciałby pozyskać czterech graczy, w tym obrońcę i napastnika. Jego prośby nie zostały jednak wysłuchane, bo klub zatrudnił... bramkarza i dwóch pomocników, więc Wisła została z dwoma napastnikami i Rafałem Boguskim, który częściej gra w pomocy.
Ciekawe skąd info o zapotrzebowaniu na czterech graczy w tym napastnika. Druga sprawa - jeśli to prawda to czym kieruje się Jacek przy wymianie zawodników? Chyba nie zdaniem Kulawika.

bonawentura 14.02.2013 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298895)
Gramy słabo - strzelamy 0.71 bramki na mecz. Jak chcesz poprawić tą statystykę wzmacniając obronę?

Analogicznie idąc tym tokiem myślenia - jak bramkarz szmaciarz to należy wymienić napastnika?

Edit:

Znalazłem jeszcze ciekawy cytat:

Ciekawe skąd info o zapotrzebowaniu na czterech graczy w tym napastnika. Druga sprawa - jeśli to prawda to czym kieruje się Jacek przy wymianie zawodników? Chyba nie zdaniem Kulawika.

A Ty myślisz, że zakup napastnika spowoduje jakąkolwiek poprawę w grze Wisły? Wisła, moim prywatnym zdaniem, potrzebuje:
a) defensywnego pomocnika
b) prawego obrońcy
c) lewego obrońcy.

Te transfery powinny były być priorytetami zimą. Niestety - Bednarz oczadział, jak zwykle, sprowadzając Sarkiego i jeszcze jakiegoś Gerarda.

Arked 15.02.2013 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1298900)
A Ty myślisz, że zakup napastnika spowoduje jakąkolwiek poprawę w grze Wisły? Wisła, moim prywatnym zdaniem, potrzebuje:
b) prawego obrońcy
c) lewego obrońcy.

Te transfery powinny były być priorytetami zimą. Niestety - Bednarz oczadział, jak zwykle, sprowadzając Sarkiego i jeszcze jakiegoś Gerarda.

Równie mocno potrzebujemy:
d)lewego pomocnika
e)prawego pomocnika
f)środkowego ofensywnego pomocnika
...
g)napastnika

Generalnie nie ma kim grać. Takie realia.

Dariook 15.02.2013 01:09

Generalnie potrzebujemy :

- trenera
- 10 zawodników ( Małeckiego już mamy) ;)

Jednak nie szukajmy dziury w całym. Jest niemal pewne, że to co mamy, na ligę powinno wystarczyć.

Lysy 15.02.2013 01:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1298900)
b) prawego obrońcy
c) lewego obrońcy.

I co będziemy grali na 0:0 ?

Dariook 15.02.2013 01:38

Kula mówił że 0-0 jest git!

cfa 15.02.2013 07:56

@Dariook
Tak bo 0-0 daje 1 pkt, w sumie zostało 15 co daje 15 pkt. Widocznie Tomasz liczy na jakąś wygraną jeszcze, żeby osiągnąc magiczny pułap 20 pktów w rundzie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298895)

No właśnie, ale generalnie każdy widział potrzebujemy wzmocnień na wskazane pozycje, każdy poza Jackiem. Może nasz p.o. prezes nie widzi rzeczy oczywistych, albo nie miał akurat propozycji od agentów, ewentualnie kasy na takich zawodników.

wikink1 15.02.2013 09:13

Za tydzień rusza liga ......................Niech Cupiał będzie z nami ,a to taki drobny upominek dla naszego DOBROCZYŃCY http://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40

arti 15.02.2013 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1298917)
@Dariook
No właśnie, ale generalnie każdy widział potrzebujemy wzmocnień na wskazane pozycje, każdy poza Jackiem. Może nasz p.o. prezes nie widzi rzeczy oczywistych, albo nie miał akurat propozycji od agentów, ewentualnie kasy na takich zawodników.

Co Wy chcecie?
Mały - napastnik:lol:
Sraki - pomoc
Kosa - LO:lol:
Gerard - bramka

Łysy spisał się na medal:lol:
W dodatku Sobol cofnięty do obrony... to prawie tak jakbyśmy pozyskali dwóch obrońców:)

Grantar 15.02.2013 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1298907)
Generalnie potrzebujemy :
- trenera
- 10 zawodników ( Małeckiego już mamy) ;)
Jednak nie szukajmy dziury w całym. Jest niemal pewne, że to co mamy, na ligę powinno wystarczyć.

By ją wygrać ?
czy by ją zachować ....?

polecam uwadze: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ale_zadne.html

Lukasz 15.02.2013 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1298927)
By ją wygrać ?
czy by ją zachować ....?

By wyjść na murawę bez śmiechów i chichów drużyny przeciwnej.

Podsumowując, w składzie wyjściowym mamy bramkarza, napastnika, trzech środkowych obrońców i 6-ciu pomocników. Ale jest spoko, wszyscy są równorzędni, cytując Kulawika :„Kolejne pozytywne zjawisko? Niezależnie od tego, w jakim składzie gramy, sytuacje bramkowe są kreowane."

Kulawika od jakiegoś czasu już nie słucham zupełnie. Dołączył do ekipy złotoustych od momentu sporządzenia 'magicznego raportu' dzięki któremu został na stołku. Z Jackeim deko jest inaczej - ten przynajmniej coś tam raz na pół roku 'chlapnie'.

Ogólnie jak popatrzy się na półroczny kontrast (stawiamy na młodych głodnych sukcesu) a rzeczywistość (skład jaki bądź) to dopiero widać jak centralnie płyniemy z prądem. Na szczęście za pół roku się ten wózek zatrze - emeryci odejdą, będzie kogoś trzeba zatrudnić. Oczywiście Jacek może oprzeć cały skład na testowanych zawodnikach czy z karta w ręku, ale nawet idiota wie że z zawodników których zatrudni człowiek patrzący głównie na finanse, nie nie da się w jednym okienku zlepić drużyny skutecznie walczącej o cokolwiek, w tym też i o utrzymanie.

arti 15.02.2013 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298931)
Ogólnie jak popatrzy się na półroczny kontrast (stawiamy na młodych głodnych sukcesu) a rzeczywistość (skład jaki bądź) to dopiero widać jak centralnie płyniemy z prądem. Na szczęście za pół roku się ten wózek zatrze - emeryci odejdą, będzie kogoś trzeba zatrudnić. Oczywiście Jacek może oprzeć cały skład na testowanych zawodnikach czy z karta w ręku, ale nawet idiota wie że z zawodników których zatrudni człowiek patrzący głównie na finanse, nie nie da się w jednym okienku zlepić drużyny walczącej o cokolwiek, w tym też i o utrzymanie.

Moim zdaniem dałoby się to zrobić (vide np. Widzew) gdyby taki człowiek znał się na piłce = miał kontakty, umiał właściwie ocenić przydatność zawodnika, był niezależny (np. od managerów i układów w klubie). No Bednarz niestety taką osobą nie jest.
Cóż... trzeba liczyć, że kopaczom będzie się chciało biegać wiosną i to spowoduje przypływ łaski i szczodrości u Cupiała w lecie...

Lukasz 15.02.2013 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1298932)
Moim zdaniem dałoby się to zrobić (vide np. Widzew) gdyby taki człowiek znał się na piłce = miał kontakty, umiał właściwie ocenić przydatność zawodnika, był niezależny (np. od managerów i układów w klubie). No Bednarz niestety taką osobą nie jest.

Ale chyba nie w jedno okienko - tak drużynę można budować latami.

BTW. Jacek kiedyś się zarzekał ze nie pójdzie do Bossa prosić o pieniądze. Jednak im dłużej patrze na sytuację jaka się kreuje, to wydaje mi się iż wszystkie ruchy Jacka opierają się na założeniu że Boss zmieni zdanie z początkiem lata i odkręci kurek. Jeśli nie, to spadek wchodzi w grę.

arti 15.02.2013 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298939)
Ale chyba nie w jedno okienko - tak drużynę można budować latami.

BTW. Jacek kiedyś się zarzekał ze nie pójdzie do Bossa prosić o pieniądze. Jednak im dłużej patrze na sytuację jaka się kreuje, to wydaje mi się iż wszystkie ruchy Jacka opierają się na założeniu że Boss zmieni zdanie z początkiem lata i odkręci kurek. Jeśli nie, to spadek wchodzi w grę.

O ile w lecie znów nie zaczną się próby wypychania za drzwi wszystkiego co się rusza to mimo wszystko pozostanie z 5-6 grajków (3-4 stoperów, Mały i Genkov), którzy potencjalnie są na poziomie górnej połowy ligi. Do tego dobrać drugą szóstkę plus młodzi na ławę do walki o skład plus może 1-2 weteranów (Kosa, Sobol albo Pareiko) udowodni, że mogą nieźle pograć jeszcze rok.
Tak więc 5-6 NIEZŁYCH trafień plus dobry trener (kto?) i mamy środek tabeli w przyszłym sezonie. Tylko... no właśnie... one muszą być co najmniej niezłe. Jeśli będą dobre to drużyna zagra o więcej.
Niestety nie ma innego wyjścia jak wyciągać rękę do Cupiała po prośbie. I oczywiście do każdego innego kto jest w stanie dać jakieś kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy. Bez pomocy Cupiała i odsunięcia Bednarza od transferów upadek w kolejnym sezonie jest rzeczywiście bardzo prawdopodobny.

1q2 15.02.2013 14:34

A ja wy sobie to wyobrażacie?, coś w stylu - panie kochany, złotówkę mi na winko brakuje:D?

xanti1906 15.02.2013 23:04

http://weszlo.pl/news/13798-Legia_ku...o_i_konkretnie

Cytat:

Dwaliszwili zarabiać ma 220 tysięcy euro rocznie, czyli mniej więcej tyle, ile dostawał w Polonii.
To trochę jakby...smutne.

Dariook 16.02.2013 05:52

Niezłe debile tam pracują. Za taką kwotę mogli by spokojnie mieć 10 Sikorskich, albo i lepiej.

Konrad. 16.02.2013 12:46

Cytat:

Mówmy o konkretach czyli cyrku z bramkarzami.

Łysy publicznie narzeka na naszego bramkarza numer 1 (nie bez powodu zresztą), zaprasza na testy dziesiątki różnych bramkarzy. Tymczasem od trzech lat w klubie mamy zdolnego młodego bramkarza, reprezentanta młodzieżowego i dostaję on szansę w dwóch spotkaniach marnego pucharu polski...

Teraz okazuję się, że ten młody zawodnik gra w znacznie lepszej od naszej lidze. Czy z powodzeniem czy nie, to poczekajmy parę sezonów. Bo tam trenerzy mają rozum i wiedzą, że nawet jak młody bramkarz zagra dwa słabsze mecze pod rząd, to i tak trzeba mu jeszcze dać szanse a nie skreślać.

Dlatego darujcie sobie filmiki z jakimiś kiepskimi interwencjami Kurty... Ja mógłbym pięciominutową kompilację z wyczynów Dudka w Holandii wrzucić, a gość wygrał LM...

A propos Dudka - w wieku 22 lat grał w Sokole Pniewy (Kurto 22, kończy w czerwcu). Mając 23 cały rok siedział na ławce Feyenordu, zadebiutował dopiero w wieku 24 lat... Także kariera tego "śmiesznego" Kurto jest dwa lata przed Dudkiem...

Oczywiście może być i tak, że zaraz trafi na ławkę i już z niej nie wstanie - ale boli fakt, że zamiast dać chłopakowi pograć rundę chociaż w Wiśle, puszczamy go za bezcen a ściągamy jakiegoś czwartoligowca...

haldir_sgn 16.02.2013 13:52

bo w Wisle pracuja sabotażyści, i nic juz nie zmieni mojego zdania. Banda kasożerców, i niekompetentnych ludzi.

arti 16.02.2013 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1298965)
A ja wy sobie to wyobrażacie?, coś w stylu - panie kochany, złotówkę mi na winko brakuje:D?

Raczej w stylu - łysy zakłada ciemne okulary i znoszone ciuchy z lumpeksu i gra Cupiałowi pod domem na katarynce (może być akordeon) Hymn i kibicowskie pieśni na smutną nutę dopóty, dopóki BC nie wyjdzie z czekiem na xx m pln.
A tak serio jak nie wie to niech zapyta kolegi z L jak to się robi.

aNouc 25.02.2013 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1298703)
Otoz to..
smieszne tytulu po JEDNYM meczu.
niech zatrzyma tego typu Ajax jeszcze z 20 razy to wtedy bedzie glowkowac.

Raz na czas to nawet Pawelek zatrzyma Barcelona na Camp Nou. Skonczylo sie na 0-4. Ale gdyby nie on bylaby dwucyfrowka.

A Cleber to drugi Van Persie bo strzelil gola Barcelonie..

rozumiem glupkowate rozumowanie niektorych gazet typu PS, fakt, gw, ale po weszlo bym sie tego nie spodziewal..

Długo nie trzeba bylo czekac
http://www.weszlo.com/news/13911-Tym...zo_nie_popisal

;)

Mocny 25.02.2013 14:32

szczerze to z tego filmiku wnioski raczej na plus

na poczatku wyjal kilka akcji po ktorych naprawde mogl pasc gol a to co wpadlo to nie zadne babole, karny wiadomo , drugi gol strzał do wyjecia ale nie szmata , na 3 to jak strzal jest z metra to fajnie ze wogle obronil i ciezko miec pretensje ze odbil pilke , obroncy sa od tego zeby nie bylo dobitki

piter116 01.03.2013 00:01

Cytat:

Zgłaszała się też po was Wisła, ale wtedy nie byliście zainteresowani.
Dyrektor Stan Valckx był nawet na naszym meczu z Bogdanką Łęczna, ale wtedy byliśmy już dogadani na kontrakty z Bełchatowem. Nigdy nie ukrywaliśmy, że chcielibyśmy wrócić do Krakowa, ale Wisła miała taki plan, by nas wypożyczyć na pół roku lub rok. Temat był, już go pewnie nie ma, ale wciąż powtarzamy, że chcielibyśmy kiedyś zagrać w Wiśle, bo jesteśmy jej wychowankami. W pierwszej wiosennej kolejce poszło mi średnio, ale w kolejnych postaram się przypomnieć Wiśle.
Jeżeli faktycznie wypali opcja z Nawałką, to nawet bym się nie zastanawiał, tylko podpisywał braci. Może w Bełchatowie jakiejś wielkiej kariery nie zrobili, ale trzeba pamiętać, że przez długi okres czasu leczyli urazy. Akurat Nawałka to jest trener, przy którym mogliby się rozwinąć. Stosunkowo młodzi Polacy z Białą Gwiazdą w sercu, utalentowani. Czego chcieć więcej?

wolfy 01.03.2013 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1301566)
Jeżeli faktycznie wypali opcja z Nawałką, to nawet bym się nie zastanawiał, tylko podpisywał braci. Może w Bełchatowie jakiejś wielkiej kariery nie zrobili, ale trzeba pamiętać, że przez długi okres czasu leczyli urazy. Akurat Nawałka to jest trener, przy którym mogliby się rozwinąć. Stosunkowo młodzi Polacy z Białą Gwiazdą w sercu, utalentowani. Czego chcieć więcej?

O tak! O Białej Gwieździe w sercu przypomnieli sobie ja w BOT przestali płacić i widmo pierwszej ligi zajrzało w oczy :lol:

Dziękuję za takich "wychowanków", niech spadają na drzewo.

Mati_ 01.03.2013 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301567)
O tak! O Białej Gwieździe w sercu przypomnieli sobie ja w BOT przestali płacić i widmo pierwszej ligi zajrzało w oczy :lol:

Mak to jeden z lepiej ofensywnie grających graczy. Nadal to młody gracz i mysle, ze faktycznie przy Nawałce mógłby jeszcze wskoczyc na wyższy poziom. Szczególnie jeżeli chodzi o Mateusza, może on grać nawet na lewej stronie.

Z drugiej strony, nikt nie wie jakiej kasy sobie zażyczy GKS.. ale po spadku myślę, że nie będą chcieli go blokowac.

marcin_częstochowa 01.03.2013 00:19

Oj tam, jak chcą wrócić syny marnotrawne, to w obecnej sytuacji bym się nie zastanawiał. :D
Przynajmniej nad Mateuszem.

piter116 01.03.2013 00:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301567)

Tak, faktycznie masz rację.

http://www.dailymotion.com/video/xn5...t#.US_mETCUmSo

http://www.powiatsuski24.pl/sport1/7...-powiatsuski24

wolfy 01.03.2013 02:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mati_ (Post 1301570)
Mak to jeden z lepiej ofensywnie grających graczy. Nadal to młody gracz i mysle, ze faktycznie przy Nawałce mógłby jeszcze wskoczyc na wyższy poziom. Szczególnie jeżeli chodzi o Mateusza, może on grać nawet na lewej stronie.

Z drugiej strony, nikt nie wie jakiej kasy sobie zażyczy GKS.. ale po spadku myślę, że nie będą chcieli go blokowac.

Nie oceniam tego pod kątem sportowym ani finansowym. Po prostu nie podobają mi się teksty o "Białej Gwieździe w sercu". Bez jaj.

Wypieli się na klub widząc większą szansę w Bełchatowie - ich prawo. Nie widzę w tym niczego zdrożnego - to ich zawód, źródło utrzymania. Ale niech nie próbują teraz grać tą swoją wiślackością kiedy U-BOT tonie, bo to żenada.

Jeżeli mają przyjść, to tylko z powodów czysto sportowych (lub sportowo-finansowych). Ale jeśli znajdą się lepiej rokujący wychowankowie z Pcimia Dolnego - to niech się bracia Makowie bujają.
"Business is business".

Mocny 01.03.2013 21:25

ale przeciez oni sa za drodzy na Wisłe

tak jak Kamil Adamek

FraMat 02.03.2013 20:35

z Makami do Ligi Mistrzów :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl