Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

gianbuffon 10.06.2011 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1108759)
gianbuffon źle to ująłeś on ma dziarę :D więc jest twardzielem!
Mam nadzieję że Chaveza potwierdzą jutro/

A no fakt :) To się poprawię:
ma dziarę, zarost, twarz psychola i serbski temperament :D A ogólnie to wygląda jak Niko z GTA IV :D
Sorry, to już mój ostatni spamik :P

Jutro info o wykupieniu Chaveza i Cikosa i będzie cacy.

vodzu91 10.06.2011 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hcgn (Post 1108768)
Dobre i dobrze że przychodzi 'harpagan' a nie kolejna 'dziewczyna' z Bonarki..

'Dziewczyna' z Bonaki? I, że to miało śmieszne być?

Zobacz! Wszyscy leżą i nie mogą się podnieść po twoim sucharze..

alberto 10.06.2011 22:37

http://www.malopolskatv.pl/przedpoludnie-z-wisla/ Od 11 najpierw na zywo spotkanie z Valckxem a potem prezentacja Ilieva

Ogryzek 10.06.2011 22:41

Znowu jakiś "połamany weteran" z Holandii na naszym celowniku (Vennegoor of Hesselink). Mam nadzieję że pójdzie się leczyć na Cypr. Trzeba sporządzić listę wszystkich Holendrów którzy grali w ich reprezentacji żeby dziennikarzom było łatwiej pisać kolejne artykuły kogo to my nie chcemy. Już mi nie dobrze od tych "szrotów" - a to jakiś połamany obrońca z Holandii miał być (nie pamiętam nazwiska) teraz ten wiecznie leczący się Vennegoor of Hesselink.

Oczywiście jest możliwe że gość się odbuduje u nas, ale nie jest to takie pewne patrząc na jego ostatnie dokonania.

Oczekuję piłkarzy w kwiecie wieku piłkarskiego jak Genkov, Melikson czy Chavez a nie zmęczonych życiem i karierą weteranów.

Grzadq 10.06.2011 22:53

Co do Ilieva to wygląda na dobry ruch. Facet z charakterem, razem z Małym mogą stworzyć super skrzydła, w środku Melex z Sobolem, Wilkiem / Gargułą i mamy super pomoc :) Dla mnie to raczej skrzydłowy niż napastnik, mam nadzieję że zwiększy tam rywalizację.

adamsubaru 10.06.2011 22:55

Hesselink to może nie RvN, ale bardzo dobry choć kontuzjogenny piłkarz, ma ,tylko, 32 lata nie 35 a na polską lige na jeden rok byłby w sam raz bo nie wierzę, że w tej lidze co to jest Ekstraklasa to by bramek nie strzelał i marketingowo byłby to dobry ruch a i pensji by pewnie jakiejś ogromnej nie chciał

picasso 10.06.2011 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adamsubaru (Post 1108799)
Hesselink to może nie RvN, ale bardzo dobry choć kontuzjogenny piłkarz, ma ,tylko, 32 lata nie 35 a na polską lige na jeden rok byłby w sam raz bo nie wierzę, że w tej lidze co to jest Ekstraklasa to by bramek nie strzelał i marketingowo byłby to dobry ruch a i pensji by pewnie dużej nie chciał

na ligę to my kupować nie potzrebujemy.my musimy mysleć o pucharach,a tam może okazać się,że to za mało.

Wojtas 10.06.2011 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1108797)
Co do Ilieva to wygląda na dobry ruch. Facet z charakterem, razem z Małym mogą stworzyć super skrzydła, w środku Melex z Sobolem, Wilkiem / Gargułą i mamy super pomoc :) Dla mnie to raczej skrzydłowy niż napastnik, mam nadzieję że zwiększy tam rywalizację.

Iliev juz z wygladu widac ze w kasze sobie dmuchac nie da.

I dobrze tej druzynie potrzeba ludzi z agresją bo takich u nas w zasadzie nie ma procz Malego.

Co do tego Van Hesselinka to chyba jakies zarty -kontuzja za kontuzja i mysli ze u nas sobie posadke ciepla znajdzie.
Szukac mlodych i ambitnych a nie emerytow.

Donki 11.06.2011 00:26

Po piersze pisz normalnie. Po drugie w Wisle jest kadrowicz. Po trzecie co Wisła miała z tego, że było duzo reprezentantów ? - LM brak.

adamsubaru 11.06.2011 00:31

Franciszkowi chodziło o to, że po Euro inne kluby zarobią więcej na piłkarza bo sie tam wypromują a piłkarze Wisły nie, no niech powołałby Małeckiego a wierzż, że on we Wiśle zostanie

Przemoo 11.06.2011 00:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1108761)
Któryś z forumowiczów, nie pamiętam kto, wykonał kawał dobrej roboty i wyciągnął w kontekście Ilieva następujący mecz:
http://www.youtube.com/watch?v=AozII9XxMww

Zobacz sobie początek spotkania - w 2min 40s i w 7min 50s. Myślę ze to będzie odpowiedz na Twoje pytanie.

no gra w siatkówkę to średnio za tym przemawia, a tak wywracał ludzi nawet Boguski, ale rzeczywiście walczy bardzo dynamicznie o piłke, i czasem niezrównoważony wyraz twarzy ma. Poza tym jest Niko Bellickiem, więc Mały mu chyba rzeczywiście nie zrobi nic :-D. Mam mam nadzieję, że jutro będzie niespodzianka jakaś:)

karas1983 11.06.2011 01:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1108792)
Znowu jakiś "połamany weteran" z Holandii na naszym celowniku (Vennegoor of Hesselink). Mam nadzieję że pójdzie się leczyć na Cypr.

Skąd te info?

wujekWojtek 11.06.2011 02:36

Na 2x45 minut podają, że ich źródłem są wiślackie fora, po których krążą plotki o Hesselinku i koło się zapętla ;D

Ogryzek 11.06.2011 05:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1108825)
Skąd te info?

Że połamany? W ostatnim sezonie w lidze austriackiej zagrał raptem w 5 meczach z powodu kontuzji. A młodzieniaszkiem już nie jest.

BTW
Co nas obchodzi reprezentacja? Wisła a kadra to dwie różne rzeczy. Zmierzamy w stronę Arsenalu (czy tego chcemy czy nie):)
Ponadto brak Polaków w Wiśle trzeba rozpatrywać w kategorii czy to korzystne dla Wisły czy nie, a nie czy to korzystne dla reprezentacji polski. To nie ten wątek prowokatorze cudaku czy jak ci tam.

Mixu 11.06.2011 06:11

Bardzo się cieszę że przyszedł Iliev i mam nadzieję że sie okaże lepszy niż Kirm. Kirm mimo że statystyki miał bardzo dobre w tym sezonie to jednak był bardzo chimeryczny i psuł wiele akcji, czy też je wstrzymywał co doprowadzało mnie do szewskiej pasji. Kirm to miękki gracz, Iliev z tego co widziałem to przebojowy skurczybyk. Liczę na niego.

willow 11.06.2011 06:33

Ja też bym wolał młodszych i perspektywicznych, na których można zarobić. Tyle, że tacy... kosztują. A to najwyraźniej naszej "górze" już się tak bardzo nie podoba. Może wolą ściągnąć doświadczonych i tańszych, awansować do LM, tam zarobić porządną kasę i wtedy zainwestować w przyszłościowych graczy?

Jak już wcześniej pisałem, podpisywanie trzydziestoparolatków na rok/dwa nie jest sposobem na budowanie mocnych fundamentów. To ewidentnie dorywcza i krótkowzroczna polityka. Skoro my to widzimy, widzi to pewnie i nasz zarząd i sztab trenerski, więc pewnie mają coś w zanadrzu. Nie wierzę, żeby chcieli budować potęgę Wisły na bazie oddziału geriatrii...

filip123 11.06.2011 06:56

Dorze rozkminiasz . Coś czuję , że dzis moze byc wiecej pilkarzy przedstawionych bo maloposka.tv relacje preprowadza t ocos musi być ;d

jacula 11.06.2011 07:03

gdzie to idzie obejrzec dzisiaj? na Orange info?

Semper Fidelis 1985 11.06.2011 08:23

Cytat:

Małopolska.TV zaprasza w sobotę na wiślackie przedpołudnie. O godzinie 11:00 przeprowadzimy transmisję ze spotkania Roberta Maaskanta z dziennikarzami. Następnie o 11:30 za pośrednictwem naszej e-telewizji będzie można obejrzeć na żywo prezentację nowego napastnika Wisły Ivicy Ilieva oraz spotkanie ze Stanem Valckx’em.
http://www.malopolskatv.pl/przedpoludnie-z-wisla/

zibi2000 11.06.2011 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1108839)
Dziś się więcej dowiemy, będzie wiadomo czy wykupili Chaveza Cikosa Sivakowa czy Riosa, bo jeśli kogoś z nich nie wykupili to nie pojawi się na badaniach, bo po co? dobrze rozkminiam?

O Chavezie to się w ten sposób nie dowiemy, bo gra w Złotym Pucharze CONCACAF, więc nawet jak podpisał, to go nie będzie.

fialo 11.06.2011 10:07

Maaskant: Prowadzimy negocjacje, Stan ma dużo roboty, finalizujemy negocjacje :)

Pozytywnie. Z Cikoszem się już pożegnaliśmy z tego co mówi i mamy kogoś lepszego na jego miejsce.

amauri1990 11.06.2011 10:12

Cikos nie będzie grał w Wiśle.

willow 11.06.2011 10:12

Na pewno szukają następcy Cikosa. Kontuzje Kiew i Maora niegroźne. Twierdzi, że i tak mamy mocny zespół.

Szukają LO, PO, ŚO, ŚP i N.

Będą ćwiczyć 3 różne systemy gry, każdy do zastosowania w trakcie meczu.

Św. Mikołaj 11.06.2011 10:13

Maaskant własnie powiedział że potrzeba nowego piłkarza na pozycje Cikosza

Wojtator 11.06.2011 10:14

Będzie to Lamey i od nowa płacz na forum :D

blanco 11.06.2011 10:15

Jak dla mnie dobra wiadomość z Cikosem, ten piłkarz nigdy nie powinien znaleźć się w Wiśle Kraków, jest zwyczajnie za słaby na ten klub.

prezes85 11.06.2011 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1108872)
Na pewno szukają następcy Cikosa. Kontuzje Kiew i Maora niegroźne. Twierdzi, że i tak mamy mocny zespół.

Szukają LO, PO, ŚO, ŚP i N.

Będą ćwiczyć 3 różne systemy gry, każdy do zastosowania w trakcie meczu.

Prawy skrzydłowy jeszcze jest potrzebny. Ale to już by było za dużo dobrego...

dynek.pl 11.06.2011 10:17

Z koferencji z Maaskantem:
- Valckx mocno negocjuje i Maaskant jest pewny, ze nowi gracze pojawiją się na czas
- Iliev to bardziej skrzydłowy, który ma zwiększyć rywalizację
- jeśli udac się pozyskać wszystkich, których chcą to drużyna będzie mocniejsza
- potrzebujemy nowego gracza za Cikosa (może też tam grać Jaliens)
- szukamy obronców: lewego, prawego i środkowego, jednego pomocnika i napastnika
- Boguski i Bunoza zaczynają przygotowania od początku na 100%

Syn Kangura z 1984 11.06.2011 10:17

Masakra, aktualnie w kadrze mamy jednego bocznego obrońcę - Burligę. Liczyłem że Cikos zostanie chociaż na ławce...

Brzytwa128 11.06.2011 10:18

Czyli co, Slovan wysłał na niezłe szkolenie zawodnika i jeszcze dostał za to kasę? Bez sensu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl