Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MatMario 12.02.2013 07:07

Nikt nie będzie pamiętał bo takiego okienka nie było, ba ja myślę że takiej rundy nie było, przecież my cały czas testujemy. Jesteśmy jak Stig z TG, on ciągle testuje i my ciągle testujemy.

Ale widzę u Ciebie lekką drwinę z tych testów, a one są podyktowane tylko i wyłącznie dążeniem Jacka do perfekcji, on nie przepuszcza żadnej przyszłej gwieździe, żaden diament rynku wolnych zawodników nie będzie przez niego przeoczony, na pewno zostanie przetestowany! Ku chwale naszej i jego.

piotrek06 12.02.2013 07:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1298508)
Jesteśmy jak Stig z TG, on ciągle testuje i my ciągle testujemy.

Tyle że on testuje Ferrari, Lambo czy Merce a my Sarkiego :mysli:

marcin_częstochowa 12.02.2013 07:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1298344)
tylko dziwnym trafem wybrali go do do najgorszej 11 eredivisie

Rundy? Sezonu?

cfa 12.02.2013 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1298508)
Nikt nie będzie pamiętał bo takiego okienka nie było, ba ja myślę że takiej rundy nie było, przecież my cały czas testujemy. Jesteśmy jak Stig z TG, on ciągle testuje i my ciągle testujemy.

Ale widzę u Ciebie lekką drwinę z tych testów, a one są podyktowane tylko i wyłącznie dążeniem Jacka do perfekcji, on nie przepuszcza żadnej przyszłej gwieździe, żaden diament rynku wolnych zawodników nie będzie przez niego przeoczony, na pewno zostanie przetestowany! Ku chwale naszej i jego.

Której starczą frytki do egzystencji przez najbliższe X rund :)

marcin_częstochowa 12.02.2013 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1298429)
Największym problemem Wisły jest właśnie Bednarz, m.in. przez jego politykę racjonalizacji kosztów - dzikiej, kapitalistycznej racjonalizacji. Chodzi mi w tym miejscu o kontrakty, które podpisuje z piłkarzami - kontrakty motywacyjne. Nie jest to wyjście, które spowoduje, że nagle piłkarze będą grać jak z nut, a może stać się nawet odwrotnie - Ci piłkarze, mając wpisane kontrakty motywacyjne, spowodują, że Wisła miast grać lepiej, będzie grać coraz gorzej, coraz mniej zespołowo, przez to, że piłkarz będzie grał "pod siebie", tak by jak najlepiej pokazać się z własnej strony, niekoniecznie dla dobra drużyny.

Ale to chyba nie Łysy Jacek podpisywał kontrakty z czołowymi piłkarzami Wisły.?

IMO największym problemem Wisły jest, że ma teoretycznie niezłych kopaczy (jak na ligę), którym się nie chce angażował w grę o zwycięstwo.
Nie znam szczegółów kontraktów, ale coś trzeba było zmienić w polityce wynagrodzeń.
I kapitalizm nie ma tu nic do rzeczy. No, może trochę ma, bo socjalizm polegający na bezmyślnym rozpierdalaniu kasy na prawo i lewo, już się w Wiśle skończył.

mr_kwolf 12.02.2013 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin_częstochowa (Post 1298510)
Rundy? Sezonu?

Rundy.

10 znaków.

neq. 12.02.2013 11:37

no dobra dobar, ale Kurto ostatnio grał bardzo dobrze z Ajaksem i w kilku poprzednich meczach mimo że dalej puszczał sporo bramek to już nie po jego błędach i też grał przyzwoicie. Myśel ze Pareiko w takiej formie jak w tej rundzie nie jest dużo lepszy do Filipa. Moim zdaniem pod koniec sezonu Kurto już nie będzie najgorszym bramkarzem w Holandii, a gdzieś w środku.

Arked 12.02.2013 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1298495)
Nie no panowie z takimi wzmocnienami i armatami z przodu dyr Jacek przekazuje światu wieść

"Atakujemy 13 miejsce w tabeli "

:lol:

Też miałem takie czarne myśli, ale teraz w przypływie jakiegoś nieuzasadnionego optymizmu i entuzjazmu myślę, że możemy w nadchodzącej rundzie obronić dobrą 12 pozycję.

Fanic 12.02.2013 12:44

http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...ml#BoxSportTxt

Czyżby coś na rzeczy było...? Jakby to była prawda to byłaby dobra wiadomość.

Revolver 12.02.2013 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fanic (Post 1298545)
http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...ml#BoxSportTxt

Czyżby coś na rzeczy było...? Jakby to była prawda to byłaby dobra wiadomość.

Przynajmniej byłby w końcu w środku pola ktoś, kto potrafi prosto kopnąć piłkę i wykazuje oznaki jakiejś wyobraźni boiskowej.

Powodzenia, Bednarz - nie spie*dol tego!

mr_kwolf 12.02.2013 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez neq. (Post 1298530)
no dobra dobar, ale Kurto ostatnio grał bardzo dobrze z Ajaksem i w kilku poprzednich meczach mimo że dalej puszczał sporo bramek to już nie po jego błędach i też grał przyzwoicie. Myśel ze Pareiko w takiej formie jak w tej rundzie nie jest dużo lepszy do Filipa. Moim zdaniem pod koniec sezonu Kurto już nie będzie najgorszym bramkarzem w Holandii, a gdzieś w środku.

Oglądanie ligi holenderskiej w takiej dawce jak twoja to czysty masochizm. Bo rozumiem, że skoro wygłaszasz takie opinie to raczej nie bierzesz tego z powietrza tylko "siedzisz w temacie".

Darek olsztyn 12.02.2013 13:21

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

Revolver 12.02.2013 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Darek olsztyn (Post 1298554)

Bzdura, Bednarz kupił Przyrosia w Fantasy Lidze, w rzeczywistości walczymy z Izolatorem Boguchwała o Pawełka.

domin_czyzyny 12.02.2013 13:36

Gdyby Cupiał chciał zainwestować to tak, to miałyby te spekulacje sens. Ja jednak myślę, że tak jak w przypadku Piątka czy Przyrowskiego to jest wszystko bzdura, gdyż Cupiał chce jak najtaniej, jak najtaniej.

Piątka bym tutaj widział, Przyrowskiego niekoniecznie - uważam, że są lepsi bramkarze w lidze do wyciągnięcia.
Z "uciekinierów" z Polonii najciekawszy jest Dwaliszwili - szkoda, że Wisła obecnie nie znaczy tyle co kiedyś, bo byłby pewnie już nasz. Szkoda, że Cupiał nie złoży mu propozycji nie do odrzucenia.

Fanic 12.02.2013 13:44

Dla Piątka TAK, dla Przyrowskiego WIELKIE NIE!!!

neq. 12.02.2013 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1298552)
Oglądanie ligi holenderskiej w takiej dawce jak twoja to czysty masochizm. Bo rozumiem, że skoro wygłaszasz takie opinie to raczej nie bierzesz tego z powietrza tylko "siedzisz w temacie".

nie oglądam nałogowo holenderskiej ligi bo to jest faktycznie masakra, straszny haos i kopanina oprócz Ajaksu, PSV, Twente i AZ aczkolwiek zdarza mi się obejrzeć jakieś mecze w całości, a mecze Rody z uwagi na Kurto to zawsze sprawdzam jakieś obszerne skróty nie tylko z bramek ale też z sytuacji.

Lukasz 12.02.2013 14:09

Spokojnie, spokojnie. Jacek prowadzi rozmowy ze wszystkimi (pewnie nawet z Dwaliszwilim). Tyle że pieniędzy nie ma.

domin_czyzyny 12.02.2013 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298562)
Spokojnie, spokojnie. Jacek prowadzi rozmowy ze wszystkimi (pewnie nawet z Dwaliszwilim). Tyle że pieniędzy nie ma.

masz rację - Jacek ostro negocjuje, po ustaleniu mniej więcej wynagrodzenia, opłaty za podpis i prowizji dla Menago okazuje się, że Jacek myślał, że chodzi o PLN, a Menago że o EUR - i wtedy są tytuły X NIE DLA WISŁY ;-)

westersyl 12.02.2013 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez neq. (Post 1298530)

Szukam tych magicznych interwencji Kurty lub czegoś co mógłbym podciągnąć pod "dobrze zagrał" ale kompletnie nie mogę nic takiego znaleźć mimo, że obejrzałem 2 skróty w tym jeden obszerny. Skróty meczów mają to do siebie że wycina się najgroźniejsze sytuacje dlatego wnioskuje że Kurto nic oprócz jednej interwencji, która była jego obowiązkiem nie pokazał.
Tutaj skrót:
wis.la/oi14n

Ajax 12.02.2013 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1298577)
Szukam tych magicznych interwencji Kurty lub czegoś co mógłbym podciągnąć pod "dobrze zagrał" ale kompletnie nie mogę nic takiego znaleźć mimo, że obejrzałem 2 skróty w tym jeden obszerny. Skróty meczów mają to do siebie że wycina się najgroźniejsze sytuacje dlatego wnioskuje że Kurto nic oprócz jednej interwencji, która była jego obowiązkiem nie pokazał.
Tutaj skrót:
wis.la/oi14n

Dokładnie wykazał się jedną przeciętną interwencją. A reszta to pudła i słupki.

KMZ 12.02.2013 15:37

Piątek bardzo dobrze , Przyrowski średnio , Ale chciałbym Dwaliszwiliego !

JacobCFC 12.02.2013 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1298552)

Co co w takim razie powiesz o oglądaniu polskiej ligi?:-D

piter116 12.02.2013 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1298557)
Gdyby Cupiał chciał zainwestować to tak, to miałyby te spekulacje sens. Ja jednak myślę, że tak jak w przypadku Piątka czy Przyrowskiego to jest wszystko bzdura, gdyż Cupiał chce jak najtaniej, jak najtaniej.

Piątka bym tutaj widział, Przyrowskiego niekoniecznie - uważam, że są lepsi bramkarze w lidze do wyciągnięcia.
Z "uciekinierów" z Polonii najciekawszy jest Dwaliszwili - szkoda, że Wisła obecnie nie znaczy tyle co kiedyś, bo byłby pewnie już nasz. Szkoda, że Cupiał nie złoży mu propozycji nie do odrzucenia.

Również nie wierzę w rozmowy z Piątkiem. Obstawiam, że w końcu dogadają się z Królem i Łukasz zostanie na Konwiktorskiej, podobnie jak Dwaliszwili czy Mr Webster. Co nie zmienia faktu, że chętnie bym go widział u nas na środku pomocy.

morganfield 13.02.2013 00:09

Cytat:

Skróty meczów mają to do siebie że wycina się najgroźniejsze sytuacje dlatego wnioskuje że Kurto nic oprócz jednej interwencji, która była jego obowiązkiem nie pokazał.

Skróty mają też to do siebie, że nie oddają jak bramkarz kieruje obroną, wyprowadza piłkę, gra na przedpolu czy pilnuje strefy między bramką i linią obrony. Nie wspominając o realizacji „widzi mi się“ trenera, a co potrafią wychwycić obserwujący dane spotkanie nie z przekazu telewizyjnego, tym bardziej okrojonego, a z wysokości trybun. W tej jednej sytuacji oprócz obowiązkowej interwencji pokazał, że natychmiast potrafi przyjąć właściwą pozycję na przyjęcie dobitki.
Personalnie żałuję, że w naszym klubie przedłużono kontrakt nie z tym bramkarzem co powinni. No, ale z całą pewnością Meistriliga, Serie D, czy też nasza rodzima liga to wyższy poziom niż Eredivisie.

silver03 13.02.2013 02:11

Widzę, że Kurto wyrasta do miana nieoszlifowanego diamentu bo "wybronił" mecz z Ajaxem. Niby tak najeżamy na łysą pałę, a niektórzy jak widać mogliby go wiernie zastąpić. :lol:

Nasz były diament w akcji: http://www.youtube.com/watch?feature...aZogx7Y#t=157s

morganfield 13.02.2013 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1298657)
Widzę, że Kurto wyrasta do miana nieoszlifowanego diamentu bo "wybronił" mecz z Ajaxem. Niby tak najeżamy na łysą pałę, a niektórzy jak widać mogliby go wiernie zastąpić. :lol:

Pozbawione logiki. Skoro go nie zatrzymał to chyba niewiernie?
Łap.
:lol::rotfl::haha::-) czy co tam jeszcze...

hunter 13.02.2013 08:42

Ten temat to jeden wielki KABARET.

Nagle się okazuje, że Kurto mógłby być zbawicielem Wisły :lol:

zim zum 13.02.2013 09:47

Cytat:

Tutaj skrót:
wis.la/oi14n

Poszukaj magicznych interwencji Bieszczada, którego nie chciała Amica, w której od lat broni niewidomy Kotorowski i odnajdywał się ostatnio w 5 lidze.

szprotson 13.02.2013 09:54

magiczne bieszczady to jest za łatwe, mówisz i masz : http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=6002

Kurto to był dzidzius Jacka K którego w klubie juz nie ma. I nie ma tak samo filipa
Bieszczady to dzidziuś Pawła P który w klubie jest. I tak samo są bieszczady.

westersyl 13.02.2013 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1298671)
Poszukaj magicznych interwencji Bieszczada, którego nie chciała Amica, w której od lat broni niewidomy Kotorowski i odnajdywał się ostatnio w 5 lidze.

Piszesz do mnie jakbym porównywał Bieszczadza z Kurto.... czego nigdy nie robiłem. Wszystko wskazuje na to, że Bieszczad jest jeszcze mniej utalentowany niż niż nasz były bramkarz aczkolwiek nie wydaję tu osądu.

Przesłaniem mojej wypowiedzi było to pokazanie ze ktoś zrobił z Kurto bohatera bo obronił dosłownie jeden strzał. Przeczytałem wypowiedź kolegi że, Kurto, że dobrze dyrygował obroną i potrafi przyjąć odpowiednia pozycje do dobitki. Właśnie dlatego został "bohaterem" ? czy to nie śmieszne ? Aż tak nie wiele trzeba zrobić aby zasłużyć sobie na miano zbawiciela drużyny ? Pamiętacie chociażby to co Burić wyciągał na R22 w ostatnim meczu z Lechem ?

Filp zagrał za pewne solidne zawody co mu się rzadko zdarzało, a ja czytałem o jakimś uratowaniu drużyny i magicznych interwencjach.

cfa 13.02.2013 11:07

Się tak zastanawiam co jest z polską szkoła bramkarską, bo coś ostatnio bardzo słabo u nas z graczami na ta pozycję. Nawet nie chodzi o Wisłę, ale ogólnie nasz kraj.

JacobCFC 13.02.2013 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1298676)
Wszystko wskazuje na to, że Bieszczad jest jeszcze mniej utalentowany niż niż nasz były bramkarz aczkolwiek nie wydaję tu osądu.

.

Jakim trzeba być ignorantem, żeby w ogóle porównywać "talenty" bramkarza, którego kolejno odstrzeliwano po testach w klubach II i III ligi, a bramkarza, który broni w średniej europejskiej lidze. Ciekawie będzie jak latem zostaniemy z Miśkiewiczem w bramce, który jest jedną wielką niewiadomą, niby coś trenował w Milanie, ale nawet gdy był wypożyczany nie grał. Mam tylko nadzieje, że nikt w klubie nie wpadnie na pomysł, żeby znów Pawełka sprowadzić.

morganfield 13.02.2013 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1298676)
Przesłaniem mojej wypowiedzi było to pokazanie ze ktoś zrobił z Kurto bohatera bo obronił dosłownie jeden strzał. Przeczytałem wypowiedź kolegi że, Kurto, że dobrze dyrygował obroną i potrafi przyjąć odpowiednia pozycje do dobitki. Właśnie dlatego został "bohaterem" ? czy to nie śmieszne ? Aż tak nie wiele trzeba zrobić aby zasłużyć sobie na miano zbawiciela drużyny ?

Akurat nie robiłem z niego zbawiciela drużyny.
No widzisz przesłaniem tego co napisałem, nie jest to że Filip dobrze dyrygował obroną a jedynie to, że ocenianie występu bramkarza na podstawie krótkiego filmiku, a co Ty robisz, jest śmieszne. A na pewno bardziej śmieszne niż robienie z niego po takowym bohatera. Myślę, że stanie się to oczywiste jeżeli wczytasz się w to jeszcze raz. W sytuacji, którą wyciągnąłeś oprócz obowiązkowej interwencji widać coś więcej, a co nie podciągnąłeś do „dobrze zagrał".
Bramkarz pracuje na notę jedyne swoimi interwencjami? Chyba sam tak nie uważasz.
Ale skoro się powtarzasz.
Naiwne jest myślenie, że w meczu z Ajaxem miał do wybronienia tylko jeden strzał. Zadałeś sobie trud szukając skrótów spotkania, nawet tych obszernych, a nie pofatygowałeś się poszukać statystyk z meczu.
I choć sam tego bardzo nie lubię, to za oficjalną stroną Eredivisie - Ajax:
Strzały - 21
Strzały celne - 12
Rzuty rożne - 14
Rzuty wolne - 14
Sytuacje bramkowe - 33
Posiadanie - 71%

Akurat pozycja bramkarza jest najłatwiejszą do wyuczenia i najdłużej można to robić. Jeżeli Filip ma zacięcie do ciężkiej pracy i poprawiania mankamentów, a najwyraźniej ma skoro (mimo popełnianych wcześniej błędów, nawet w prostych sytuacjach oraz niewesołej sytuacji w tabeli) wciąż stawiają na niego.

cfa - polska szkoła bramkarska to mit.

westersyl 13.02.2013 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1298693)
Akurat nie robiłem z niego zbawiciela drużyny.

Odniosłem się do całego zajwiska które ma miejsce w internecie:
"Kurto zatrzymał Ajax" by weszlo

"Filip Kurto dzięki swoim interwencjom w niedzielnym spotkaniu z wyżej notowanym Ajaksem Amsterdam uchronił swój zespół od porażki" by twsd

"Polski bramkarza zatrzymał Ajax "

Co do statystyk to liczyłem tylko strzały przy których trzeba się wykazać. Statystyka ma do siebie że wpisane sa tam centrostrzały, zblokowane strzały przez obrońców którzy bronili momentami w 16, Kurtko łapał piłkę po jakiś odbitkach itd.

Dziennikarze nie maja o czym pisać dają krzykliwe tytuły nie mające nic wspólnego z prawdą typu "Polak zatrzymał gwiazdy Ajaxu" a cześć użytkowników zaczyna się na to nabierać. Jak uda się Rodzie z remisować z Twente czy z kimś podobnym to pewnie dowiem się że wypuściliśmy talent pokroju Neura.

aNouc 13.02.2013 13:19

Otoz to..
smieszne tytulu po JEDNYM meczu.
niech zatrzyma tego typu Ajax jeszcze z 20 razy to wtedy bedzie glowkowac.

Raz na czas to nawet Pawelek zatrzyma Barcelona na Camp Nou. Skonczylo sie na 0-4. Ale gdyby nie on bylaby dwucyfrowka.

A Cleber to drugi Van Persie bo strzelil gola Barcelonie..

rozumiem glupkowate rozumowanie niektorych gazet typu PS, fakt, gw, ale po weszlo bym sie tego nie spodziewal..

marcin_częstochowa 13.02.2013 17:17

Nie chodzi o to kogo zatrzymał i ile razy, ale o to, że gra tam w pierwszej 11 cały czas. Ktoś coś w nim musiał zobaczyć czego nie widzieli w Wiśle. Kto ma rację się okaże. Na pewno nie jest mu łatwo bo on tak naprawdę dopiero zaczyna grę w piłkę na jakimś poziomie.
Zresztą roztrząsanie tematu Kurty w tym temacie jeść dość jałowe, bo on nie jest już zawodnikiem Wisły i już prawdopodobnie nie będzie.

KrzychooR 13.02.2013 17:51

W Holandii mają po prostu manię młodych zawodników których można wypromować i sprzedawać za niezłe pieniądze... W dodatku większość klubów w Holandii o nic nie walczy chyba że o uniknięcie spadku więc ciśnienie na wyniki jest marginalne w przeciwieństwie do takiej Wisły w czasie kiedy Kurto u nas był...

Uran235 13.02.2013 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1298664)
Ten temat to jeden wielki KABARET.

Nagle się okazuje, że Kurto mógłby być zbawicielem Wisły :lol:

To wina łysego. Przez brak transferów ludzie głupieją. Gdyby były transfery, NA PEWNO w tym temacie nie byłoby takich głupot :>

morganfield 14.02.2013 00:00

Gdyby.....

wolfy 14.02.2013 01:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1298778)
To wina łysego. Przez brak transferów ludzie głupieją. Gdyby były transfery, NA PEWNO w tym temacie nie byłoby takich głupot :>

Pomijając fakt, że Kurto w porównaniu do reszty ofiar bramkarskich które przewinęły się przez Wisłę (nie licząc nawet tych testowanych) wcale nie musi się czuć gorszy... Nie, serio, u nas swoje epizody miał i Juisczyk, i Jovanić, i Cebanu.

Pomijając ten fakt - twierdzisz, że ściągnięcie Frederiksena, Quioto, Sikorskiego i Miśkiewicza podniosło poziom na forum (choćby chwilowo)? Depresji chyba. No i paru osobom wyostrzył się dowcip.

Aż nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Bieszczada w akcji. Ciekawe, czy będzie odwalał taki kabaret na przedpolu jak Jovanić?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl