Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 11.02.2013 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1298355)
Ćwiąkała obejrzał jeden mecz ligi holenderskeij i splótł z tego kiepski artykuł który teraz może wywołać lawinę żalów i kolejnych epitetów rzucanych w kierunku Bednarza.

Paranoję już macie z tą obroną Łysej Piątej Kolumny...

Nikt nie oskarży Bednarza, bo to nie on decydował o niewystawianiu Kurto. Testy bramkarzy to był pokaz jego żałosnej nieudolności, ale to nie Jacek stwierdził, że Filip nie nadaje się na numer dwa. A Jovanić to dzieło duetu Kapka-Basałaj.
Jeżeli już ktoś tu ma coś za uszami, to głównie Kazimierski.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1298370)
Ja Wam mówię, chłopak będzie pierwszym który w Wiśle się odbuduje i pójdzie na zachód za kasę jakiej kluby extraklasy jeszcze nie widziały xD

Dobrze, że nam powiedziałeś. Sam bym się nie domyślił.
Obyś miał rację.

K4millo 11.02.2013 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez enzo (Post 1298367)
Dudu Dahan? Znowu...?

Nie, on już nie jest jego menadżerem.

westersyl 11.02.2013 15:18

Cytat:

Paranoję już macie z tą obroną Łysej Piątej Kolumny...

Nikt nie oskarży Bednarza, bo to nie on decydował o niewystawianiu Kurto
Nie wiem jak Ty ale ja już wielokrotnie widziałem przed transferem i po każdym meczu rozegranym przez Kurte w "super mocnej lidze Holenderskiej" wyrzuty na JB, że nie przedłużył kontraktu z Filipem. Dlatego to nie jest efekt mojej paranoi tylko wyprzedzenie tego co może mieć miejsce masowo za chwilę na tym forum.

edit: Tutaj jest niby obszerny skrót w meczu w którym Kurto podobno coś uratował i został boahaterem wis.la/midu9
jeśli to są najgroźniejsze akcje i interwencje Kurty to nawet szkoda komentować. Dosłownie jeden raz obronił strzał z czuba piłkarza Ajaxu, raczej nie miał prawa tego przepuścić.

wolfy 11.02.2013 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1298383)
Nie wiem jak Ty ale ja już wielokrotnie widziałem przed transferem i po każdym meczu rozegranym przez Kurte w "super mocnej lidze Holenderskiej" wyrzuty na JB, że nie przedłużył kontraktu z Filipem. Dlatego to nie jest efekt mojej paranoi tylko wyprzedzenie tego co może mieć miejsce masowo za chwilę na tym forum.

Chcieliśmy przedłużyć z Kurtą, ale to on nie był zainteresowany. Skoro u nas stwierdzono, że jest słabszy od Jovanicia czy Juszczyka, a do tego dostał ofertę z Holandii... Z perspektywy czasu można powiedzieć, że jego decyzja była ze wszech miar słuszna.
Tak więc winy Bednarza w tym nie ma i wie o tym każdy kto śledzi temat, ale przecież są tacy co przypisują mu transfer Kirma, więc może?

Ja osobiście nigdzie nie widziałem żalów do Bednarza o samego Filipa (a przynajmniej nie przypominam ich sobie), raczej o testy bramkarzy (porażka) i wypożyczenie Bieszczada (kolesia odpalali jak dotąd wszędzie, a nagle u nas zacumował). W obu przypadkach zresztą były to raczej kpiny, bo Jacuś do czego jak do czego, ale do dziadostwa i kompletnej amatorki zdążył nas już raczej przyzwyczaić.

iq1000 11.02.2013 16:25

Sarki i Bieszczad??? Kto śmie wlewać szambo do Wisły?

Elefant 11.02.2013 17:38

Czy ktoś w krótkich żołnierskich słowach mógłby mi wyjaśnić cel sprowadzenia tego Bieszczada ?

Potrzebujemy kogoś do ME (bo tam na oficjalnej jest tylko jeden bramkarz) czy on wystąpi jako konkurencja do Pareiki ?

Pytam, bo słabo się orientuje w temacie bramkarzy i nie mogę go nigdzie przypasować.
A może on jest uniwersalny i na lewej obronie może też grać ?

tofik 11.02.2013 17:39

Budujemy perspektywiczny skład na lata.

Lukasz 11.02.2013 17:47

Bieszczad jest dobry bo jest dobry i tani.
Nie wiem czego jeszcze potrzebujesz.

Elefant 11.02.2013 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298403)
Nie wiem czego jeszcze potrzebujesz.

To ich jest dwóch ? Jak Brożków ? :lol:

A to wszystko wyjaśnia.

wolfy 11.02.2013 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298403)

Bieszczad jest dobry, bo jest tani - tak to powinno brzmieć.
Czy jest dobry piłkarsko nie wiadomo, wszystko (czyli to jak go wszędzie odpalano oraz fakt, że Amica go nam wypożycza - pewnie z prawem pierwokupu) wskazuje, że nie. Osobiście myślę że wątpię.

szprotson 11.02.2013 18:35

Bieszczad to chłop którego odstrzelili z 2 tygodnie temu w 3 lidze.

piter116 11.02.2013 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1298387)
Tak więc winy Bednarza w tym nie ma i wie o tym każdy kto śledzi temat, ale przecież są tacy co przypisują mu transfer Kirma, więc może?

Raczej chodzi o to całe zamieszanie z jego wypożyczeniem/sprzedażą do Groningen.

A co do Gerarda z Bieszczad, to pewnie jest to bramkarz na ME. Nie lepiej ogrywać Sypniewskiego?

Kolejny chory i niezrozumiały ruch.

bonawentura 11.02.2013 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1298400)
Budujemy perspektywiczny skład na lata.

Szkoda, że nie ze swoich piłkarzy.

wolfy 11.02.2013 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1298418)
Bieszczad to chłop którego odstrzelili z 2 tygodnie temu w 3 lidze.

To znaczy, że czyni błyskawiczne postępy. W tym tempie za pół roku zakasuje Casillasa.
Chciałbym w tym miejscu przypomnieć, że Bednarz jest fachowcem. Insynuowanie przypadkowości w jego działaniach jest niepoważne.

BTW, mam sugestię na następną przyśpiewkę:
Cytat:

"Gerarda mamy
Ten mecz na pewno wygramy!"
No bo na zero z tyłu, a z przodu Sikorski pewnie coś wciśnie...

bonawentura 11.02.2013 19:23

Największym problemem Wisły jest właśnie Bednarz, m.in. przez jego politykę racjonalizacji kosztów - dzikiej, kapitalistycznej racjonalizacji. Chodzi mi w tym miejscu o kontrakty, które podpisuje z piłkarzami - kontrakty motywacyjne. Nie jest to wyjście, które spowoduje, że nagle piłkarze będą grać jak z nut, a może stać się nawet odwrotnie - Ci piłkarze, mając wpisane kontrakty motywacyjne, spowodują, że Wisła miast grać lepiej, będzie grać coraz gorzej, coraz mniej zespołowo, przez to, że piłkarz będzie grał "pod siebie", tak by jak najlepiej pokazać się z własnej strony, niekoniecznie dla dobra drużyny.

Problemem kontraktów motywacyjnych jest to, że nie do końca sprawdzają się w praktyce. Lepiej jest wyposażyć zawodnika dobrą pensją, a dodatkowo wprowadzić dodatki motywacyjne. Moim zdaniem, taka motywacja winna być na poziomie maksimum 30 procent zakładanego kontraktu.

Bednarz oczywiście nic nam teraz nie powie, oprócz tego, że klub jest w złej sytuacji finansowej. Ciekaw jestem, co powie, gdy klub w przyszłym sezonie grać będzie w pierwszej lidze. Cóż - to człowiek porażka. Nie ma sensu dyskutować w tym temacie dopóki mamy Bednarza jako prezesa, dyrektora sportowego. Brak wizji, brak znajomości, konszachty z podejrzanymi menedżerami - to wszystko powoduje, że Bednarz nigdy nie zdobędzie we mnie zaufania.

No i standardowe pytanie - kiedy poda się do dymisji???!!!

Lukasz 11.02.2013 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1298411)
(...) Osobiście myślę że wątpię.

YMMD

Wracając do forumowej rzeczywistości - może to chodzi w tym wszystkim o ten owiany tajemnicą sukces marketingowy. Może koszulki z napisem 'GERRARD' ktoś kupi chętniej niż SARKI (nieprzyjemnie mi się to kojarzy). Marketingowo może być to strzał w dziesiątkę. PR tez skorzysta - przed oczyma mam już przyszłe nagłówki gazet "Gerrard ratuje Wisłę", "Gerrard strzałem w dziesiątkę", "BVB oferuje 4mln euro za Gerrarda" etc.

A tak już poważniej to trzeba życzyć chłopakowi powodzenia, nic więcej jemu i nam nie pozostało.

arti 11.02.2013 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 1298389)
Sarki i Bieszczad

Proszę jak nam się Jacek pięknie wyrobił... 2 tygodnie do ligi, kadra zamknięta, wszyscy pięknie podpisani i zatwierdzeni...
Teraz tylko grać i wygrywać!:lol:

laxa 11.02.2013 20:17

To jest bramkarz na miarę naszych możliwości. My tym Bieszczadem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasz Gerard, nie przez nas wychowany, ale to nie jest nasze ostatnie słowo!

szprotson 11.02.2013 20:21

ale dlaczego nikt nie wierzy w to ze NASZ TRENER wyszkoli, nauczy, ulepszy piłkarzy których posiadamy.
Inaczej mówiąc zrobi coś co np. zrobił Maciej Skorża.Wolfy, tylko nie pisz ze Skorża miał Marcelo (notabene bodajże 6 od końca obrońca ligi na którym wieszano psy. Nikt nie wyobrażał sobite tego że wygryzie Clebera)

E:nie pamietam czy podstawowy czy nie, przeciez nie pisze o tym tylko o pewnej ankiecie/rankingu dziennikarzy która tutaj na forum dużo osób przeżywało

Cisse99 11.02.2013 20:26

Szprotson akurat Marcelo przychodził do nas jako podstawowy obrońca Santosu ;)

bonawentura 11.02.2013 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1298433)
Proszę jak nam się Jacek pięknie wyrobił... 2 tygodnie do ligi, kadra zamknięta, wszyscy pięknie podpisani i zatwierdzeni...
Teraz tylko grać i wygrywać!:lol:

Bednarz chce pobić rekord w strzelonych bramkach. W tej rundzie strzelimy ich mniej niż 10.

arti 11.02.2013 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1298444)
ale dlaczego nikt nie wierzy w to ze NASZ TRENER wyszkoli, nauczy, ulepszy piłkarzy których posiadamy.
Inaczej mówiąc zrobi coś co np. zrobił Maciej Skorża.Wolfy, tylko nie pisz ze Skorża miał Marcelo (notabene bodajże 6 od końca obrońca ligi na którym wieszano psy. Nikt nie wyobrażał sobite tego że wygryzie Clebera)

Np. ja w jakimś stopniu w to wierzę i m.in. dlatego nie walę w Kulę jak bęben.
Tylko że w jakim stopniu można ulepszyć piłkarzy w wieku plus 33 to z jednej strony, a z drugiej moim zdaniem młodzi nie grzeszą zbytnim talentem i nawet ulepszenie ich stworzy grajków może na doły ekstraklasy bo dziś się do niej nie nadają.
Wyjąwszy weteranów, którzy od czasu do czasu mogą pomóc, ale ogólnie są melodią przeszłości to z reszty do kadry na poziomie Wisły mistrzowskiej czy medalowej nadaje się moim zdaniem tylko Mały i może Genkov.
@ szprotson
Dla mnie to Marcelo na pierwszy rzut oka miał niezwykły jak na nasze warunki potencjał. Widać było sprawność, zwrotność, skoczność, wyprowadzenie, poruszanie się... do dorobienia była tylko siła i taktyka.
To odwrotnie niż u kilku naszych obecnych i byłych orłów - np. Jopa, Kowalskiego czy Chaveza.

szprotson 11.02.2013 20:45

jak piłkarzy można ulepszyć?

Otóz Arti, w tej lidze aby wygrać spotkanie WYSTARCZY zmotywować piłkarzy. Ot cała tajemnica 3 punktów.

arti 11.02.2013 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1298456)
jak piłkarzy można ulepszyć?

Otóz Arti, w tej lidze aby wygrać spotkanie WYSTARCZY zmotywować piłkarzy. Ot cała tajemnica 3 punktów.

Zależy z kim gramy.
Nawet zmotywowany do czerwoności Daniel nie dorówna Ljuboji (ok - raz na 10 meczów).
Nawet zmotywowany Genkov nie zacznie mijać trzech rywali itd. itp.
Umiejętności - nr 1, motywacja - to nr 2 może 3.

Ulepszyć piłkarza - tj. wieloznaczne.
Jak np. trener nauczyłby dobrze dośrodkowywać Burligę czy Jovę albo dobrze strzelać wolne Chrapka albo zada Czekajowi ćwiczenia i on poprawi koordynację to jak to nazwiesz? Tj. ulepszenie czy co?

gooro33 11.02.2013 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1298399)
Czy ktoś w krótkich żołnierskich słowach mógłby mi wyjaśnić cel sprowadzenia tego Bieszczada ?

Potrzebujemy kogoś do ME (bo tam na oficjalnej jest tylko jeden bramkarz) czy on wystąpi jako konkurencja do Pareiki ?

Pytam, bo słabo się orientuje w temacie bramkarzy i nie mogę go nigdzie przypasować.
A może on jest uniwersalny i na lewej obronie może też grać ?

Legia wyciąga młodych utalentowanych zawodników z Lecha... nasi mieli wielką ochotę wykazać się sprytem, wymyślili że Legia skupuje tylko zawodników z pola więc wzięli bramkarza...

wolfy 11.02.2013 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298431)
A tak już poważniej to trzeba życzyć chłopakowi powodzenia, nic więcej jemu i nam nie pozostało.

No, raczej nie bardzo...

Ten transfer jest o tyle idiotyczny, że na 90% chłopak nie powącha murawy poza ME. Jest hierarchia bramkarzy, więc nie wiem jak miałby się wykazać. Podejrzewam, że nawet jakbyśmy mieli młodego Buffona na ławce, to i tak by u nas nie grał, bo "ma jeszcze czas".

MatMario 11.02.2013 22:52

Dla mnie jest sens. Czy znacie słabego piłkarza o imieniu Gerard? Ja znam tylko dobrych. Cieślik, Pique, Asamoah. Same tuzy. To i ten będzie dobry.

Tacy Tomasze, znam dobrych, znam i słabych. A Gerard tylko spoko kopacze. ;)

wolfy 11.02.2013 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1298484)
Dla mnie jest sens. Czy znacie słabego piłkarza o imieniu Gerard? Ja znam tylko dobrych. Cieślik, Pique, Asamoah. Same tuzy. To i ten będzie dobry.

Coś w tym jest.
Ale czy nie lepiej byłoby zatrudnić jakiegoś Ikera?

Wiem, wiem, szukam dziury w całym.

MatMario 11.02.2013 23:08

Wiesz, teraz był Gerard, byłby Iker to też by go Jacek zdobył dla nas, tutaj nie mam najmniejszej wątpliwości.

wolfy 11.02.2013 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1298488)
Wiesz, teraz był Gerard, byłby Iker to też by go Jacek zdobył dla nas, tutaj nie mam najmniejszej wątpliwości.

Słuszna uwaga. Trochę optymizmu na przyszłość.

TheGameLA 11.02.2013 23:11

na co nam kolejny bramkarz?

MatMario 11.02.2013 23:15

Jak będą jeszcze jakieś okazje to trzeba brać.

Lukasz 11.02.2013 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1298483)
Ten transfer jest o tyle idiotyczny, że na 90% chłopak nie powącha murawy poza ME. Jest hierarchia bramkarzy, więc nie wiem jak miałby się wykazać. Podejrzewam, że nawet jakbyśmy mieli młodego Buffona na ławce, to i tak by u nas nie grał, bo "ma jeszcze czas".

Po pierwsze, dwaj bramkarze maja kontrakt do końca tego sezonu.

Po drugie cytując wywiad z Twoim faworytem:

Q: Nie tylko Jaliensowi w czerwcu kończy się kontrakt. Zastanawiacie się już co dalej będzie np. z Pareiką czy Sobolewskim?
A: O tym czy oni z nami zostaną, zadecydują pierwsze miesiące wiosenne.

Q: A Pareiko będzie miał w ogóle szansę się wykazać?
A: Ja składu ustalał nie będę. To jest rola trenera. Nie wyobrażam sobie natomiast, żeby powtórzyła się sytuacja z jesieni. Nie może być tak, że bramkarz - bez względu na to kto jest tym pierwszym - popełnia tak fatalne błędy i ciągle jego pozycja będzie niezagrożona.

Jasno z niego widać ze Bednarza boli brak konkurencji bramkarskiej. Więc, z racji na to że jego zakup pt. Miśkiewicz jest lipny (kontrakt do 2014) coś musiał zrobić i tak sobie to wykombinował. Pewnym jest też ze Jacek ma pretensje do Pareiko o jego formę więc pewnie jest i niechętny do przedłużenia jego kontraktu. Z resztą nasz p.o. prezesa ma manię narzekania na zawodników na łamach prasy co wpływa negatywnie na ich formę. A Gerrard - cóż, jest za frytki i i zapewne ma rekomendację Primela. Nazwijmy wiec to 'dłuższymi testami' i planem B na nowy sezon.

piter116 11.02.2013 23:19

Może Boss naoglądał się filmów Krauzego, ma jakiś "Dług" do ściągnięcia i dlatego szukał Gerarda? Wszystko trzeba brać pod uwagę bo na prawdę ciężko zrozumieć ten ruch...

Wojtas 11.02.2013 23:38

Nie no panowie z takimi wzmocnienami i armatami z przodu dyr Jacek przekazuje światu wieść

"Atakujemy 13 miejsce w tabeli "

:lol:

wolfy 12.02.2013 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1298495)
Nie no panowie z takimi wzmocnienami i armatami z przodu dyr Jacek przekazuje światu wieść

"Atakujemy 13 miejsce w tabeli "

:lol:

Miejsca spadkowe są już raczej poza naszym zasięgiem, ale 13/14-ste jak najbardziej możemy postraszyć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298493)
Po pierwsze, dwaj bramkarze maja kontrakt do końca tego sezonu.

Tak, a jednym z nich jest Gerard.
Wiesz, co to najprawdopodobniej oznacza?
Testy bramkarzy. Już za pól roku.

lazy 12.02.2013 00:48

Cytat:

A jak mamy znać "nieznanych" Gerardów?

;)

Bóg Trybun (objawion) 12.02.2013 01:19

Cytat:

Ożesz!
Faktycznie Gerard Gerrard byłby niezniszczalny!
A tak został tylko Steven "przymierzany do Realu i Barcy" i po przejściach.

PS. Z tymi Stevenami to też podejrzane tyle, że w drugą stronę - za mojej młodości (...) stivenami nazywano pedałów (chyba chodziło o jakiś serial ["Dynastia" / "Santa Barbara"?] - był tam pono jakiś ciepły Steven wśród postaci). Z tych, co się parają piłką: Stefan Szczepłek, Stefan Majewski, Stefan Friedmann (kibicuje pasom i Polonii)...

Di Stefano powinien rodziców całować po stopach za "alfredo".

Lukasz 12.02.2013 01:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1298499)
Tak, a jednym z nich jest Gerard.
Wiesz, co to najprawdopodobniej oznacza?
Testy bramkarzy. Już za pól roku.

Tylko jeśli odejdzie na raz dwójka z obecnej trójki. Jeśli nie, to się obejdzie.
Jacek jest jaki jest, ale coś tam stara się myśleć.

wolfy 12.02.2013 01:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1298503)
Tylko jeśli odejdzie na raz dwójka z obecnej trójki. Jeśli nie, to się obejdzie.
Jacek jest jaki jest, ale coś tam stara się myśleć.

Myślę że wątpię.

Nie ma szans żeby Jacek odpuścił sobie (i nam) testy bramkarzy. Koleś ma ewidentnie na tym punkcie skrzywienie. Było okienko za kadencji Jacka w którym nie testowalibyśmy jakiegoś? Ktoś pamięta?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl