![]() |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odnosnie tego czy Stan odejdzie:] |
Cytat:
odkąd jest prawo bosmana to uważam że transfery gotówkowe są bezsensem |
Cytat:
lobbujesz miasto czy jak? |
Ciekawe czy w tym roku też będzie zdziwienie jeżeli na mecz z jakimś "Karabachem" wybiegnie obrona złożona z Kowalskiego Pajicia Bunozy i Jailensa + ewentualnie jakichś 2 gości kupionych w ostatniej chwili co o grze obronnej w na poziomie europejskim nie będą mieli pojęcia (bo będą prawdopodobnie z zacofanych lig jak Serbska Chorwacka itd.)
Ciekawe czy wtedy też będzie sensacją porażka z jakimś przeciwnikiem "z du^y" A nawet jeśli się uda to w 3 i 4 rundzie nie ma się co oszukiwać bez dobrze ustawionej obrony nie ma czego szukać. Na jesieni mieliśmy gigantyczne problem w obronie z drużynami typu Poloni Bytom, a wątpie żeby nasi przeciwnicy prezentowali gorszy poziom. I przy okazji - Kowalski jest po prostu beznadziejny - kiedyś orędowałem za nim żeby dać mu szansę ale ten sezon pokazał wielokrotnie że on po prostu nie nadaje się żeby grac w jakimkolwiek klubie z Ekstraklasy a co dopiero w Wiśle... |
Cytat:
Jak tu się nie śmiać? :rotfl::-D Cytat:
Cytat:
Cytat:
Realne zmiany pojawiły się dopiero po przyjściu Holendrów. Dobrze, że wtedy Wiślacka „góra” w swojej strategii wreszcie zdołała nas czymś miłym zaskoczyć. Cytat:
Jesteśmy na forum. Tu się rozmawia, ocenia, przewiduje, wypowiada. Nie tylko wtedy, gdy Tobie się podoba lub kiedy kończy się okno transferowe. Wisła istnieje i działa cały czas. |
Cytat:
Ale spoko, od dawna żyjesz w wirtualnej rzeczywistości w której każde działanie (lub jego brak) naszego klubu jest najlepsze z możliwych. Normalni ludzie raczej widzą, że na chwilę obecną nie wygląda to ciekawie. |
A ja czekam kiedy w studiu przed meczem z drużyną z Uzbekistanu komentator TVP powie klasyczne już zdanie:
Pomimo szumnych zapowiedzi o wzmacnianiu drużyny i walki o ligi mistrzów, drużyna Wisły Kraków przystępujje dizś do rozgrywek eliminacyjnych w osłabionym składzie... Eh - tylko trzeba powiedzieć szczeże że żadnych "szumnych zapowiedzi" w tym roku nie było :) I tego się trochę boję :) |
Cytat:
|
Cytat:
Zmieniła się w zasadzie 1 niby niewielka ale jakże ważna rzecz.Postawiono na profesjonalistów i tu faktycznie ukłony bardziej dla Basałaja, że ich wynalazł Ręki sobie uciąć nie dam ale jestem przekonany że gdyby po zwolnieniu Kasperczaka kontynuowano 'stary model', czyli zatrudniono przeciętnego trenera i kolejnego dyrektora sportowego w stylu Bednarza,Trzeciaka,Jóźwiaka itp - to dziś bylibyśmy klubem bez żadnych pucharów i po kolejnym pseudo trzęsieniu ziemi Zespół po tej ubiegłorocznej masakrze to przecież była tragedia.Kwestia zgrania to raz ale on był masakrycznie słaby do tego.Pozyskaliśmy słabych skrzydłowych, obrone z kosmosu i napastników którzy wszystko potrafią, tylko nie strzelać gole. Nic nas nie odróżniało od drużyn pokroju Ruchu,Górnika,Korony O tym że dziś gramy średnio - co uważam za duży sukces, zadecydowała gigantyczna praca Maaskanta, który zrobił wszystko co możliwe by z tego zlepku cokolwiek wydobyć + niesłychanie udane okienko zimowe, gdzie za stosunkowo niewielkie pieniądze, pozyskaliśmy solidnych zawodników, bo jak Pareiko i Melikson to były strzały w 10, to także i Genkow jak i niedoceniany Jaliens - dali radę. Szczególnie ten ostatni który nie ma warunków by dobrze czuć się w tej siłowej ligowej napierdzielance - ogarnął się w miarę szybko i pod koniec grał pewnie. Gdzie Jaliens nigdy nie będzie drugim Cleberem - to jest obrońca bazujący na technice, umiejętności ustawiania się i dobrego rozegrania piłki. Stąd też jemu potrzebny jest silny i wysoki partner a nie do końca takim jest Chavez.Siłę on ma ale nie do końca sprawdza się w walkach o górne piłki - stąd naszym największym przekleństwem były wszelkie dośrodkowania czy to z wolnych czy z rogów.Bunoza znów dobry jest w górnych piłkach ale ma duże braki w ustawianiu się i w technice.Jak dodamy do tego przeciętnych bocznych, robiących postępy ale nadal grających za słabo w destrukcji, to kłopot całej obrony jest nadal.Jest on mniejszy niż był ale jest |
Cytat:
Mi chjodzi o to że znowu dziennikarze będą nam wmawiać jak tro Wisła wszystkich oszukala i mamiło zapowiedziami o walce o Ligę Mitrzów transferami Gwiazd VNRoyuem itd. A zacznie się jak zwykle z rozsypaną obroną z zaciągiem nieznanych piłkarzy z Bałkanów i czarnego lądu, i zanim trener zdąrzy tą zgraję jakoś ogrnąć będzie już październik. a my bedziemy mówić że za rok się uda... Problemem Polskich klubów nie jest niski poziom sportowy czy brak pieniędzy, ale bajzel jaki panuje w naszych klubach w szczebulnościu na początku sezonu... W takich warunkach nigdy nic sie nie osiągnie. Lech zagrał fajny sezon w LE bo byli jako tako zdeterminowani i przygotowani organizacyjnie na tą LE, a u nas od 3 lat w okrezie letnim, jest łapanka jak kiedyś co roku w Odrze Wodzisław, gdzie sezon w sezon Odra wymieniała 70% składu. |
Powtórka z przed sezonu? znowu zostaniemy bez obrony?Ja mam nadzieję, że Erik zostanie jak i Osman przyjdą nowi piłkarze i będzie git.
|
Cytat:
|
Jak to mówią, nie srajmy żarem:) Valckx jest profesjonalistą i do tego nie dopuści.
|
Wisła interesuje się kolejnym piłkarzem Videotonu. Tym razem węgierskie media piszą o zainteresowaniu bramkarzem Mladenem Bozoviciem.
|
Ewentualna strata Cikosa bedzie sporym ciosem dla naszej obrony.
W pierwszych meczach sezonu zastanawialem sie, co ten gracz robi w Wisle, ale z kazdym meczem widac bylo ogromny progres i juz w tej chwili Eric jest jednym z lepszych bocznych obroncow, jacy grali w Wisle. A biorac pod uwage jego wiek, jesli zostanie w Wisle moze sie wkrotce okazac najlepszym. Oby sie udalo! Tak samo Chavez... Jesli utrzyma forme, to bedzie (ba... wedlug mnie juz jest) najlepszym obok Marcelo srodkowym obroncom, jaki gral w naszym klubie. |
Cytat:
A mógłbyś uzasadnić? Erik Cikos to nie jest obrońca na puchary, popełnia zdecydowanie za dużo błędów w defensywie... |
Angmir mówisz z lig zacofanych jak serbska czy chorwacka ? Do gdzie do licha jest nasza liga :P ja tam będę się cieszył jak ściągną do rozpoczęcia batalii o faze gr. LM kogokolwiek ...
|
Cytat:
|
Cytat:
Jesli za Bunoze dali 300tysE a Chavez kosztuje 500$ i go skreslaja to gdzie tu jest logika? Bunoza to tylko cien Chaveza, mowia ze podobno ma talent choc trudno go dostrzec. Jesli Rasiak drewninio to Bunoza mebel kuchenny. Z podbeskidziem ladnie glowkowal stoper od siedmiu bolesci, wypisz wymaluj nasz Jacek Matyja. Zle mu nie zycze ale jestem pewien ze jesli nie ta kontuzja to Mistrza by nie bylo. Pogratulowac tylko menago Bunozy bo walnol dil zycia. |
Jutro 10-ty czerwca, pewnie na forum będzie płacz i zgrzytanie zębów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja jeszcze zyje nadzieją, że przeciągające się transfry Chaveza i Cikosa to tylko kwestia negocjacji kasy, a pojawiające się sprzeczne informacje w prasie to efekt niecierpliowsci "sprzedających" próbujących postawić pod murem "kupującego", który targuje się o kazdy euro-cencik. W innym przypadku pozostaniemy tylko z 1 obroncą(Jaliens - Pajlic nigdy nim nie byl i nie bedzie, Kowalski za słaby, Bunoza po kontuzji), a to bylaby katastrofa przed LM i nawet zakup następców nic nie zmieni, bo kazdy sredniak zgrany i przygotowany pod wzgledem fizycznym bedzie przeszkoda nie do przeskoczenia dla Wisły.
|
Panowie, ale może użyjecie do tego PW, bo tak mi się wydaję, że waszej jakże przyjemnej 'pogawędki' nikt raczej nie czyta, a spam na kazdej stronie zaśmieca forum, a do porozumienia zapewne i tak nie dojdziecie.
Przepraszam za OT :) |
z ust mi to wyjąłeś
|
Cytat:
A że Serbowie mają kilku dobrych piłkarzy to wiadomo, ale to i Macedończycy mają kilku dobrych, a kraj jest zadupiem niesamowitym - wiem bo mam tak rodzine i bywam tam czasami. |
To ja pytanie trochę off-topowe:
Na jaki czas przed konferencją klub musi ogłosić, że coś takiego w danym dniu będzie miało miejsce? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl