Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Lukasz 01.02.2013 22:39

Lazy, wszystko zależy od tego jak jest skonstruowany kontrakt. Jeśli jest odpowiedni zapis.....

Wichar87 01.02.2013 23:36

Zawsze też można sprzedać, wypożyczyć... nie robiłbym z tego kontraktu jakiejś tragedii, tym bardziej, że nie wiemy co jest w nim zapisane.

Baala 01.02.2013 23:54

Burliga na pierwszą ligę myśle że styknie.

Swoją drogą to Burliga zaczynał rundę w podstawowym składzie, a w środku rundy został odstawiony. Kulawik go w składzie nie za bardzo widział i wystawił go ledwie dwa razy na lewej obronie z braku laku bo Fredek sie wcześniej skompromitował, a teraz go podpisują...

piter116 02.02.2013 01:12

Ja rozumiem, że Bury to praktycznie wychowanek i pewnie dałby się za tę Wisłę pokroić, ale jeżeli będziemy każdego takiego wychowanka zostawiać na siłę w klubie, to prędzej czy później wylądujemy w I lidze. Mam nadzieję, że przedłużenie kontraktu z Burligą jednocześnie oznacza pożegnanie się latem z Jovanoviciem i zakup prawego obrońcy z prawdziwego zdarzenia. Bury nigdy mnie nie przekonywał, czy to na prawej czy na lewej obronie. Może najrozsądniejszym wyjściem z tej sytuacji byłoby przesunięcie go do linii pomocy? W czerwcu kończy się również kontrakt Danielowi Brudowi (ma zapisaną opcję przedłużenia go o kolejny rok), a skoro chcą go znowu wypożyczyć, to zapewne z tej opcji skorzystają. Co do Urygi i Czekaja to tutaj nie ma się co zastanawiać, tylko trzeba podpisać długoletnie umowy.

BlurgH 02.02.2013 09:28

Panowie - macie zapewne rację co do Burligi, że nie jest to zawodnik na pierwszą jedenastkę takiej Wisły, jaka się nam wszystkim marzy, ale weźcie pod uwagę, że Burliga jednak rozegrał sporo meczy w Ruchu w ubiegłym sezonie, a jak skończył Ruch w porównaniu do nas, to wszyscy wiedzą. Pamiętajcie również o tym, kto trenował Ruch a kto trenuje Wisłę. Nie uważam, że nie jest nam potrzebny boczny obrońca z wyższej półki, ale nie ma co po Burym jeździć. Lepszy trener może spowodować, że chłopak się jeszcze rozwinie ( na naszym boisku treningowym - co ja wogóle piszę !!! ), albo przynajmniej ustabilizuje formę na trochę wyższym poziomie...

nesta 02.02.2013 10:32

Wychowanek czy nie wychowanek, co za różnica. Zobaczcie na współczesną piłkę, kluby, w których wychowankowie stanowią o ich sile można policzyć na palcach jednej ręki, a i wtedy traktuje się to jako swoistego rodzaju fenomen, który każdy chce "dotknąć" i obejrzeć z bliska. Liczą się umiejętności i charakter. A to czy jest z Bangladeszu czy ze szkółki Wisly ma znaczenie drugorzędne (oczywiście przy podobnych umiejętnościach takiej dwójki zawsze należy wybrać wychowanka - taniej. A taka akademia ma służyć głównie minimalizacji kosztów). Ważne, aby grał dobrze w piłke i prowadził Wisłe do sukcesów.

Zwierze 02.02.2013 12:15

jaka liga tacy piłkarze, jak się nie mylę to vice mistrz Polski.

bonawentura 02.02.2013 15:11

Och, ach! Co za transfery Księgowego! Już nie mogę się doczekać pierwszego meczu!!! Z pewnością kupię karnet!!!

PS. Ten temat pasowałoby zmienić na "Księgowość w Wiśle".

arti 02.02.2013 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1297114)
Och, ach! Co za transfery Księgowego! Już nie mogę się doczekać pierwszego meczu!!! Z pewnością kupię karnet!!!

Moim zdaniem wiosna nawet bez Meleksa, a z Małym, a przede wszystkim z chęciami do gry może być trochę lepsza od jesieni. 10 może 8 miejsce na koniec sezonu jest jak najbardziej możliwe. Tylko co z tego i co będzie dalej z Wisłą?

bonawentura 02.02.2013 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1297115)
Moim zdaniem wiosna nawet bez Meleksa, a z Małym, a przede wszystkim z chęciami do gry może być trochę lepsza od jesieni. 10 może 8 miejsce na koniec sezonu jest jak najbardziej możliwe. Tylko co z tego i co będzie dalej z Wisłą?

Tutaj nie chodzi o wynik na wiosnę. Chodzi o to, że Wisła dopóki Bednarz będzie dyrektorem sportowy Wisły, będzie ona grzać doły tabeli, albo co gorsza z tak dużym stadionem spadnie do pierwszej ligi.

Jak patrzę na to, jak Lech, za półdarmo sprowadza całkiem dobrych zawodników, przy dobrze rozwiniętym skautingu, to krew mnie zalewa.

I nie bądźmy ogłupiani w ten sposób, że przyczyną obniżenia lotów jest kryzys, a żeby wyjść z kryzysu, trzeba wsztstkich sprzedać, a w zamian za to sprowadzić, kogo tylko menadżer podsunie. Nie bądźmy kretynami - albo ktoś nas oszukuje i zwija interes, albo po prostu - jest jakimś idiotą, trzymając Bednarza na stołku. Przecież, wszyscy wiedzą, że Bednarz to nieudacznik. Pozdrawiam.

Kurz 02.02.2013 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1297114)

Przecież wynika to z dbałości o dobro kibiców. Ktoś w klubie doszedł do wniosku, że skoro nie możemy pasjonować się walką o czołowe lokaty, zapewni nam nadzwyczajne emocje, zmaganiami o "awans" do 1 ligi : Czyż to nie genialne? :)

arti 02.02.2013 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1297116)
Tutaj nie chodzi o wynik na wiosnę. Chodzi o to, że Wisła dopóki Bednarz będzie dyrektorem sportowy Wisły, będzie ona grzać doły tabeli, albo co gorsza z tak dużym stadionem spadnie do pierwszej ligi.

Jak patrzę na to, jak Lech, za półdarmo sprowadza całkiem dobrych zawodników, przy dobrze rozwiniętym skautingu, to krew mnie zalewa.

I nie bądźmy ogłupiani w ten sposób, że przyczyną obniżenia lotów jest kryzys, a żeby wyjść z kryzysu, trzeba wsztstkich sprzedać, a w zamian za to sprowadzić, kogo tylko menadżer podsunie. Nie bądźmy kretynami - albo ktoś nas oszukuje i zwija interes, albo po prostu - jest jakimś idiotą, trzymając Bednarza na stołku. Przecież, wszyscy wiedzą, że Bednarz to nieudacznik. Pozdrawiam.

Przyczyną jest to, że klub sam nie jest w stanie zarobić na pokrycie swoich kosztów (w tym wysokich kontraktów kopaczy, którzy przegrali wraz z dwoma magicznymi łysolami na kluczowych stołkach z kretesem poprzedni sezon), a BC obraził się i póki co(?) nie chce dorzucić kolejnych kilku(nastu) baniek.
Oczywiście swoją drogą B to nieudacznik odbierany negatywnie przez ogół, może BC myślał że na jego widok kopacze z najwyższymi kontraktami zapomną o należnej kasie i czym prędzej uciekną z Wisły?

Karamazow 02.02.2013 21:11

Bednarz jako łysol oraz były legionista ma za zadanie skupiać na sobie nienawiść kibiców i póki co plan wychodzi świetnie bo to łysy jest obwiniany za wszystko.

1q2 02.02.2013 21:24

Coś w tym jest.Można by odnieść mylne wrażenie że problemem jest jedynie Łysy a jego zwolnienie to klucz do sukcesu a z Łysym to tak jak z naszymi trenerami w ostatnich latach.Byli lepsi, byli gorsi ale nikt chyba nie powie że to trenerzy są największym problemem Wisły.Łysy to jest płotka, bardzo słaba ale tylko płotka.

Worcester 02.02.2013 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1297139)
Bednarz jako łysol oraz były legionista ma za zadanie skupiać na sobie nienawiść kibiców i póki co plan wychodzi świetnie bo to łysy jest obwiniany za wszystko.

A za wszystkim stoi boss z Myślenic. Bednarz robi tylko za przyłbicę.
Cupiał przypomina mi nowobogackiego cwaniaka, który dostał sporo szmalu w celu zrobienia "wielkiej piłki", i robił ją stosunkowo duża, dopóki inni nie pozyskali odpowiedniego szmalu. W czasie gdy ci drudzy w piłkę nie inwestowali Cupiał jako jedyny z wielką kasą "w piłce" skupował wszystko jak leci, mocno przepłacając. Zachowywał się jak pijak spod budki z piwem, który znalazł pieniądze tak duże, że przerastają jego możliwości intelektualne, dlatego kupuje wszystko "jak leci". Bez ładu ani składu, a nóż znajdize się perła. I perły się trafiały. Wszystko kręciło się do momentu, gdy BC przestał być jedynym drapieżnikiem w lesie. Gdy w "piłkę" zainwestowlai inni bogacze, musiał podjąć walkę intelektualną i czysto biznesową. I wtedy zaliczył zjazd w dół.
Taka jest prawda o panu z Myślenic.

Lemoniadowy Joe 02.02.2013 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1297142)
Cupiał przypomina mi nowobogackiego cwaniaka, który dostał sporo szmalu w celu zrobienia "wielkiej piłki", i robił ją stosunkowo duża, dopóki inni nie pozyskali odpowiedniego szmalu. W czasie gdy ci drudzy w piłkę nie inwestowali Cupiał jako jedyny z wielką kasą "w piłce" skupował wszystko jak leci, mocno przepłacając. Zachowywał się jak pijak spod budki z piwem, który znalazł pieniądze tak duże, że przerastają jego możliwości intelektualne, dlatego kupuje wszystko "jak leci". Bez ładu ani składu, a nóż znajdize się perła. I perły się trafiały. Wszystko kręciło się do momentu, gdy BC przestał być jedynym drapieżnikiem w lesie. Gdy w "piłkę" zainwestowlai inni bogacze, musiał podjąć walkę intelektualną i czysto biznesową. I wtedy zaliczył zjazd w dół.

ale dodaj ze to Twoja prawda bo moja jest taka ze nie warto inwestować w nasza piłkę i wcześniej Cupiał lądował kase a potem przyszły pieniądze z Canalu i dlatego inni maja więcej pieniędzy a towaru na rynku wcale nie ma wiecej

PS "pijak spod budki z piwem" żenada tak pisać po tym ile Cupiał zrobił jakich by wad nie miał bo to Bogus jest głównym ojcem sukcesów ani piłkarze trenerzy czy inni najemnicy

zmięty 02.02.2013 22:19

krotko o sytuacji w Wisle: http://lutuj.wordpress.com/2013/02/02/ja-z-nim-nigdy/

Worcester 02.02.2013 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1297143)
ale dodaj ze to Twoja prawda bo moja jest taka ze nie warto inwestować w nasza piłkę i wcześniej Cupiał lądował kase a potem przyszły pieniądze z Canalu i dlatego inni maja więcej pieniędzy a towaru na rynku wcale nie ma wiecej

PS "pijak spod budki z piwem" żenada tak pisać po tym ile Cupiał zrobił jakich by wad nie miał bo to Bogus jest głównym ojcem sukcesów ani piłkarze trenerzy czy inni najemnicy

Żenadą jest to, że przez 15 lat można tyle pieniędzy przepier...ic, nie budując ani jednego boiska treningowego.

Widzisz, dla mnie Wisła jest jak dziecko. Krytykuję, bo kocham. Natomiast Cupiał wziął to dziecko, nakarmił, ale nie potrafił wychować.
I nie ma się na co obrażać. Boisz się prawdy?

Dariook 03.02.2013 06:12

Tylko że temu dziecku niedługo stuknie 18-stka, więc pasowało by się ustatkować, iść na swoje a nie siedzieć całe życie na garnuszku opiekuna...

Tasio1906 03.02.2013 06:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1297172)
Tylko że temu dziecku niedługo stuknie 18-stka, więc pasowało by się ustatkować, iść na swoje a nie siedzieć całe życie na garnuszku opiekuna...

Tylko jest mały problem rodzic (Cupiał) nie zapewnił dziecku (Wiśle) odpowiedniego wychowania i wykształcenia (infrastruktury i organizacji) do samodzielnego funkcjonowania. Poza tym jeśli Twój ojciec po ukończeniu 18 lat wystawił walizki za drzwi i powiedział "teraz radź sobie w życiu sam moja rola dobiegła końca" to serdecznie współczuję. Rodzic powinien służyć radą i pomocą całe życie...

Lemoniadowy Joe 03.02.2013 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1297173)
Tylko jest mały problem rodzic (Cupiał) nie zapewnił dziecku (Wiśle) odpowiedniego wychowania i wykształcenia (infrastruktury i organizacji) do samodzielnego funkcjonowania. Poza tym jeśli Twój ojciec po ukończeniu 18 lat wystawił walizki za drzwi i powiedział "teraz radź sobie w życiu sam moja rola dobiegła końca" to serdecznie współczuję. Rodzic powinien służyć radą i pomocą całe życie...

A czemu Wisła nie potrafiła 2-3 razy konkretnie zarobić w pucharach ktoś jej bronił jak sie w europie chce zaistnieć to albo wejsc na salony mocnym uderzeniem albo regularnymi dobrymi wynikami przykłady w Czechah Rumunii a ostatnio BATE

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1297155)
Żenadą jest to, że przez 15 lat można tyle pieniędzy przepier...ic, nie budując ani jednego boiska treningowego.

Widzisz, dla mnie Wisła jest jak dziecko. Krytykuję, bo kocham. Natomiast Cupiał wziął to dziecko, nakarmił, ale nie potrafił wychować.
I nie ma się na co obrażać. Boisz się prawdy?

z tym boiskiem to oczywiście racja ale co by to zmieniło nawet jakby 5 zbudował ?

a prawda jest taka ze wiele czynników i osób jest winnych obecnej sytuacji a tak naprawdę nie warto było inwestować w piłkę i tyle :(

Tasio1906 03.02.2013 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1297179)
A czemu Wisła nie potrafiła 2-3 razy konkretnie zarobić w pucharach ktoś jej bronił jak sie w europie chce zaistnieć to albo wejsc na salony mocnym uderzeniem albo regularnymi dobrymi wynikami przykłady w Czechah Rumunii a ostatnio BATE

z tym boiskiem to oczywiście racja ale co by to zmieniło nawet jakby 5 zbudował ?

a prawda jest taka ze wiele czynników i osób jest winnych obecnej sytuacji a tak naprawdę nie warto było inwestować w piłkę i tyle :(

Ad.1 bronił jej Cupiał swoimi nieprzemyślanymi decyzjami personalnymi m.in zwolnienie Petrescu, zatrudnienie Łysej Pały. Zobacz ile w Bate pracuje trener.

Ad. 2 to by zmieniło, że mówisz żeby Wisła jak każda firma zarabiała na siebie a co Cupiał zrobił jakie stworzył "warunki produkcyjne"

rafkur 03.02.2013 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1297172)

Z tą relacją rodzic- dziecko w sumie fajne porównanie.
Tyle, że Cupiał to klasyczny przykład rodzica, który nie ma czasu dla dziecka bo zajmuje się zarabianiem kasy. Chciałby w domu mieć prymusa tylko nie robi nic sensownego aby ten cel osiągnąć. Interesuje się tym dzieckiem od przypadku - np jak zostanie wezwany do szkoły bo dziecko nie ma szans na promocję do kolejnej klasy i wtedy daje dziecku zakaz na wszystko na najbliższy rok. A jak dziecko przyniesie jakiś dyplom bo jako jedyne w klasie specjalnej odrobiło poprawnie zadanie to kupuje mu zabawkę za za połowę budżetu szkoły. Następnie dziecko idzie do klasy normalnej i okazuje się być tragicznie słabe. Dzieckiem trzeba interesować się codziennie a nie dwa razy do roku. Ostatnią rzeczą jaka jest dziecku potrzebna to działanie impulsywne.
Tak własnie wychowuje się patologiczne jednostki tudzież buduje organizację zwaną Wisła Kraków SA.

Yossarian 03.02.2013 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zmięty (Post 1297148)

Rozumiem ,ze jako adminstrator wislackiego forum,zgadzasz sie z linia proglamowa bloga, polegajaca w skrocie na leczeniu kompleksow poprzez nieustanne flekowanie klubu przy pomocu niesmacznych zartow czy nieprawdziwych informacji.
Albo sobie miasta albo strony blon pomyliles.

nesta 03.02.2013 11:59

Czyli z Robakiem bylo tak jak pisalismy na forum. Trzeba bylo z twarza wyjsc z sytuacji jak okazalo sie, ze Wisly na niego nie stac, wiec zaprzeczono jakiemukolwiek zainteresowaniu jego osobą.

Yossarian 03.02.2013 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1297195)
Czyli z Robakiem bylo tak jak pisalismy na forum. Trzeba bylo z twarza wyjsc z sytuacji jak okazalo sie, ze Wisly na niego nie stac, wiec zaprzeczono jakiemukolwiek zainteresowaniu jego osobą.

Ja p.....dole.Jak stado pelikanow.
Aby wzmocnic efekt,podeprzyj jeszcze swoje teorie jakims artykulem z weszlo.

zmięty 03.02.2013 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1297191)
Rozumiem ,ze jako adminstrator wislackiego forum,zgadzasz sie z linia proglamowa bloga, polegajaca w skrocie na leczeniu kompleksow poprzez nieustanne flekowanie klubu przy pomocu niesmacznych zartow czy nieprawdziwych informacji.
Albo sobie miasta albo strony blon pomyliles.

W Twoim przypadku zastsosowanie ma, jak widze teoria - dobry dziennikarz to tylko taki, ktory o moim klubie pisze tylko dobrze.

A z Wisla to jest tak: Jej dobro lezy mi na sercu, wiec podchodze do niej zapewne jeszcze krytyczniej niz do innych klubow.

I - niestety - taktyka strusia tu nic nie zmieni. Gdy wlozymy glowe w piach - problemy nie znikną.

Yossarian 03.02.2013 12:58

Dobry dziennikarz to przede wszystkim taki ,ktory w sposob bezinteresowny ,rzetelny i bezstronny podaje prawdziwe informacje.Kiedy w swej pracy kieruje sie emocjami,moda czy prywatnymi sympatiami jest po prostu kiepskim pismakiem.....a staje sie w momencie gdy kreuje i zmienia swoje poglady za pieniadze.
Zadna z powyzszych definicji nie odnosi sie do cytowanego blogera.To po prostu jeszcze jeden zakompleksiony malolat unoszacy sie na fali,niezwykle popularnej ostatnio w mediach,mody na glanowanie Wisly.Nie robmy mu reklamy na wislackim forum.
Nie stosuje taktyki strusia.Doskonale zdaje sobie sprawe sytuacji w jakiej znalazla sie Wisla i nie jestem z tego powodu szczesliwy.W....iaja mnie jednak medialne hieny wykorzystujace moment zeby bezkarnie Wisle dokopac wzbudzajac przy tym zachwyt gimbazy.Ty jako administrator powinienes byc wyczulony na tego typu postawy.Okazuje sie ,ze je promujesz.

wolfy 03.02.2013 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1297203)
(...)

Nie będę komentował tego chrzanienia, krótka piłka: napisał autor prawdę, czy nie? Myślę, że to powinno być podstawowe kryterium, kwestie estetyczne zostawmy na boku.

Yossarian 03.02.2013 13:53

Jaka prawde ?

Co ty z Robakiem sypiasz czy na koloni z nim byles ?

Jak wiekszosc dyzurnych medrcow na tym forum gowno wiesz,w dupie byles a wymadrzasz sie jakbys wszystkie rozumy pozjadal.

Wszystkie medialne rewelacje funta klakow nie sa warte a traktujecie je jak prawdy objawione.
Prosta zasada- nie znam faktow to o nich ni dyskutuje.

serek.c2 03.02.2013 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1297208)
napisał autor prawdę, czy nie?

Nie wiem czy napisał prawdę - skąd ma niby informacje, że nie stać nas na Robaka?

cfa 03.02.2013 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1297196)
Ja p.....dole.Jak stado pelikanow.
Aby wzmocnic efekt,podeprzyj jeszcze swoje teorie jakims artykulem z weszlo.

Akurat moim zdaniem weszlo.com jest jednym z lepszych portali piłkarskich. I nie wiem czemu niektórzy nie dostrzegają tego, że jak Wisła zasługuje to piszą o niej dobrze, a jak się nie da do się nie da. Tak samo zresztą podchodzą do Amikorza, Legii, Śląska, Górnika, Piasta, Polonii, Ruchu, Bełchatowa, Korony, Widzewa, Podbeskidzia, Jagieloni, Pogoni, Lechii. I bardzo dobrze mi się to podoba. Nie lubię natomiast podejścia, że jak jest dobrze to się pisze o tym, a jak jest źle to się przemilcza. No wybacz ale dziennikarze są tylko ludźmi, ale fajnie jak podchodzą do zawodu nie forując nikogo ... a na wspomnianym portalu wydaje mi się, że tak jest. Nie wiem może nie potrafię odkryć wszystkich podtekstów ...

I nie będę się na kogoś obrażał tylko dlatego, że ma inne zdanie od mojego.

zmięty 03.02.2013 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1297210)
Prosta zasada- nie znam faktow to o nich ni dyskutuje.

no wlasnie - nie znasz faktów, a mimo tego dyskutujesz. i to od kilku postów :)

Glanowanie Wisły? Rozumiem, że wolałbyś przeczytać tekst o tym jak to w Wiśle jest cudownie, budowana jest perspektywiczna drużyna, dyrektor sportowy ma na transfery kilka milionów euro, trener to geniusz, a w tych krzakach, gdzieś koło stadionu, ukryte są trzy pełnowymiarowe boiska treningowe.

W Wiśle jest źle, nie wiem skąd panujące przekonanie, że jest całkiem dobrze, i należy o tym pisać. Zobowiązuje do tego rzetelność o której gdzieś tam po drodze wspomniałeś.

Yossarian 03.02.2013 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1297211)
Nie wiem czy napisał prawdę - skąd ma niby informacje, że nie stać nas na Robaka?

Jak to skad ?

Z tego forum zapewne.

To od lat zrodlo pewnych i sprawdzonych informacji

Yossarian 03.02.2013 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zmięty (Post 1297214)
no wlasnie - nie znasz faktów, a mimo tego dyskutujesz. i to od kilku postów :)

Glanowanie Wisły? Rozumiem, że wolałbyś przeczytać tekst o tym jak to w Wiśle jest cudownie, budowana jest perspektywiczna drużyna, dyrektor sportowy ma na transfery kilka milionów euro, trener to geniusz, a w tych krzakach, gdzieś koło stadionu, ukryte są trzy pełnowymiarowe boiska treningowe.

W Wiśle jest źle, nie wiem skąd panujące przekonanie, że jest całkiem dobrze, i należy o tym pisać. Zobowiązuje do tego rzetelność o której gdzieś tam po drodze wspomniałeś.

Nie dyskutuje o faktach ale sposobie ich interpretacji.Nie mam bladego pojecia o czym Rozmawial Robak z Bednarzem i czy w ogole rozmawiali,dlatego informacje na ten temat pochodzace od mistrza konfabulacji,ktory calkiem serio pisal .......y o testowaniu przez Wisle stypendysty z Erazmusa mozna traktowac jako kolejny wymysl jego chorej wyobrazni.
Co do tego,ze w Wisle nie dzieje sie dobrze (jak w 99% klubow w tej smiesznej lidze) jestesmy zgodni.Krytyka powinna jednak polegac na rzetelnej analizie faktow a nie na ich tworzeniu.

zmięty 03.02.2013 14:31

konfabulacja?

http://lovekrakow.pl/aktualnosci/por...isly_2395.html

Yossarian 03.02.2013 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1297213)
Akurat moim zdaniem weszlo.com jest jednym z lepszych portali piłkarskich. I nie wiem czemu niektórzy nie dostrzegają tego, że jak Wisła zasługuje to piszą o niej dobrze, a jak się nie da do się nie da. Tak samo zresztą podchodzą do Amikorza, Legii, Śląska, Górnika, Piasta, Polonii, Ruchu, Bełchatowa, Korony, Widzewa, Podbeskidzia, Jagieloni, Pogoni, Lechii. I bardzo dobrze mi się to podoba. Nie lubię natomiast podejścia, że jak jest dobrze to się pisze o tym, a jak jest źle to się przemilcza. No wybacz ale dziennikarze są tylko ludźmi, ale fajnie jak podchodzą do zawodu nie forując nikogo ... a na wspomnianym portalu wydaje mi się, że tak jest. Nie wiem może nie potrafię odkryć wszystkich podtekstów ...

I nie będę się na kogoś obrażał tylko dlatego, że ma inne zdanie od mojego.

A moim zdaniem weszlo jest jednym z lepszych portali plotkarskich.Z pilka nozna, sensu stricte ,ma niewiele wspolnego.
Ale coz tak to w zyciu bywa -jeden lubi czekolade a drugi sledzie.

Yossarian 03.02.2013 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zmięty (Post 1297221)

"...Porozmawiał z trenerami, a ci zgodzili się na mój udział w treningu. To wszystko..."

Zwracam honor.Nie konfabulacja ale falszywa i tendencyjna interpretacja faktow.Stara jak swiat metoda propagandy doskonalona latami przez nazi i bolszewikow

zmięty 03.02.2013 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1297223)
"...Porozmawiał z trenerami, a ci zgodzili się na mój udział w treningu. To wszystko..."

Zwracam honor.Nie konfabulacja ale falszywa i tendencyjna interpretacja faktow.Stara jak swiat metoda propagandy doskonalona latami przez nazi i bolszewikow

Nadinterpretacja? Nawet teksty, ktore uwazasz za glupie, nalezy czytac ze zrozumieniem:

"No dobra, student ten nie ćwiczył z pierwszym zespołem Wisły (ekipa Kulawika przebywa obecnie w Turcji), tylko z drużyną szykującą się do gry w Młodej Ekstraklasie. OK, zaliczył tylko jeden trening i został odesłany do domu (czytaj do akademika), jednak wciąż – to przecież amator!"

Chyba jest wprost podane, ze w klubie nie traktowano tego do konca powaznie.

Ale ale.. po tym wszystkim rozmawialem z tym studentem. I on po tym treningu myslal, ze Wisla go zaangazuje (!). Cytuje: - Nie wiem co będzie w przyszłości. Powiedzieli mi, że do mnie zadzwonią. Jakby mi zaproponowali kontrakt to stanąłbym przed trudnym wyborem, bo chciałbym skończyć swoje studia.

No ale to wlasnie taktyka strusia. Jak o czyms nie napiszemy to jakby tego nie bylo...

pawelo84 03.02.2013 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1297142)

Szczerze mówiąc, to nie wiem czy Cupiał tak inwestował. Na początku, gdy były wielkie zakupy TF miała trzech właścicieli, Cupiała, Urbana i Ziętka. To właśnie ten ostatni wydawał mi się gościem, który najwięcej kasy wykłada. Jak został sam Cupiał, to już dało się odczuć sporą potrzebę oszczędzania.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl