Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

JAR0 31.03.2010 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 878852)
A kto by nie chciał? :)
Już MP w 2012 wieścił Górnik i jego potężny Alianz, miejsce "w czubie" zapowiadała Arka. Także po wejściu Solorza Śląsk. Nawet pan profesor ma zapędy na Champions League. Na "majstra" od 3 lat idzie Lecho-amica. Jak to wygląda każdy widzi.

Wiadomo boisko wszystko zweryfikuje :) Ale gołym okiem widać że w Widzewie w odróżnieniu od np. Górnika jakoś to wszystko wygląda, i klub jest prowadzony z głową. No i co najważniejsze są wyniki sportowe. A przecież wcale nie tak dawno był tam podobny syf jak teraz w Łksie. No i z całym szacunkiem dla Śląska, Arki czy Amiki, moim zdaniem łodzianie to większa firma od nich.

sq 31.03.2010 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 878917)
Przyjeżdża jeden z dwóch,obok nas, najlepszych zespołów w Polsce na przestrzeni dziesięcioleci,to nic dziwnego,że bilety się rozchodza. Na własne oczy zobaczyć żywą legendę każdy by chciał,tym bardziej,ze samemu się tak owej nie posiada. To chociaż ptrzez te 90 minut,poczuć to coś czego nie da się kupić,popatrzeć. Tylko dobrze o Poznaniu świadczy./

Jak pojechaliśmy do Bytovia to też bilety rozchodziły się jak świeże bułeczki. Gdziekolwiek nie jedziemy to także przyciągamy ludy na trybuny. Taki to już los żywych legend kraju.

No więc mówię że szok :) Na Wiśle to się nie zdarzy, że tak szybko się rozejdą, no chyba że Legia przyjedzie, albo Real.
To po prostu niezrozumiałe tak długo jak Wisła i Legia będą żywą legendą, tak długo na mecze tylko z ich udziałem będą się rozchodzić bilety jak bułeczki.
To zrozumiałe :D

Pablooo 31.03.2010 11:09

Piwko na polskich stadionach?
http://s24.pl/uefa_chce_piwa_na_pols...ch-s71698.html

I jakby ktoś miał nosa:
http://s24.pl/ostatni_gasi_swiatlo_o...es-s71695.html

A jeśli chodzi o mistrzostwo to teraz na Wisłę 1.60, na Lecha 3.75, na Legię 4.75

0 22 31.03.2010 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 878917)
Przyjeżdża jeden z dwóch,obok nas, najlepszych zespołów w Polsce na przestrzeni dziesięcioleci,to nic dziwnego,że bilety się rozchodza. Na własne oczy zobaczyć żywą legendę każdy by chciał.

To nie o to chodzi. Nie chodzi o poziom sportowy, tzn chodzi - KSP nie wywołuje takiego cisnienia - ale nie w takim stopniu. Chodzi o to, ze do Poznania jedzie kwintesencja Warszawy, centrali, itp.

Marszałek 31.03.2010 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 878924)
No więc mówię że szok :) Na Wiśle to się nie zdarzy, że tak szybko się rozejdą :D

Mnie to rybka,ale podejrzewam,że nosa nie będzie gdzie wetknąć jak zawitamy.Sam się oszukujesz,ze będzie inaczej.

sq 31.03.2010 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 878931)
Mnie to rybka,ale podejrzewam,że nosa nie będzie gdzie wetknąć jak zawitamy.Sam się oszukujesz,ze będzie inaczej.

Nie rozumiesz.
Ja nie chcę by było inaczej. Zapełniony ponad 45-tysięczny stadion byłoby z korzyścią dla klubu, ale mimo legendy jaka towarzyszy Wiśle - troszkę w to niestety wątpię (choć mam taką nadzieję). Na Legię powinien się zapełnić :) i to (jak słusznie zauważył 0 22 ) bez względu na poziom sportowy ;)

biechowianin 31.03.2010 13:30

No już nie przesadzajmy z tą legendą Wisły. Jesteśmy klubem owszem ponad 100-letnim ale poza pierwszymi latami ciąży nad nami widmo konfidentów.

Bóg Trybun (objawion) 31.03.2010 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biechowianin (Post 878966)
No już nie przesadzajmy z tą legendą Wisły. Jesteśmy klubem owszem ponad 100-letnim ale poza pierwszymi latami ciąży nad nami widmo konfidentów.

Faktycznie, zaraz po wojnie trzeba było przenieść Wisłę do RFNu.

Masz chęć pisania historii od nowa to zgłoś się do fortarta.

co do widma - mów za siebie.

"poza pierwszymi latami", dobre.

martin_6 31.03.2010 13:53

biechowianin: 40 lat wobec 104 to nie tak znowu wiele. Poza tym to złożona kwestia i tylko naprawdę nielubiący Wisły mogą używać argumentów na takim poziomie. Bo, idąc tym tokiem, wstyd być Polakiem, skoro w naszym kraju przez 45 lat był zbrodniczy system komunistyczny. :>

7 kotów 31.03.2010 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biechowianin (Post 878966)

Kolego, nie potzreba nam tu idiotycznych prowokacji.
Adios. *

_____
* Adios (hiszp.) - do widzenia, idz precz, spierdalaj.

kuba126 31.03.2010 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 878982)
Kolego, nie potzreba nam tu idiotycznych prowokacji.
Adios. *

_____
* Adios (hiszp.) - do widzenia, idz precz, spierdalaj.

Za co dostał bana?? za wyrażenie swoich poglądów??? Co to ma być?? od tego chyba jest forum! Mnie moze tez zbanujesz? Bo wyraziłem swoje zdanie?

Gwiaździsty 31.03.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba126 (Post 878998)
Za co dostał bana?? za wyrażenie swoich poglądów??? Co to ma być?? od tego chyba jest forum! Mnie moze tez zbanujesz? Bo wyraziłem swoje zdanie?

Dostał bana za ubliżanie klubowi i kibicom. To forum nie jest miejscem do publicznego załatwiania się byle śmierdla walącego czosnkiem, który wchodzi na nie by zostawiać swoje odchody z ul. kałuży.
Jesteś kolejnym ?

kuba126 31.03.2010 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 879007)
Dostał bana za ubliżanie klubowi i kibicom. To forum nie jest miejscem do publicznego załatwiania się byle śmierdla walącego czosnkiem, który wchodzi na nie by zostawiać swoje odchody z ul. kałuży.
Jesteś kolejnym ?

"Jesteśmy klubem owszem ponad 100-letnim ale poza pierwszymi latami ciąży nad nami widmo konfidentów."

ciąży nad nami - czyli nie nazwał Nas konfidentami. Widzisz różnice???

Ciekawe czy jakby 7 kotów gadał ze swoim kumplem i ten wyraził podobne zdanie..zbanował by Go?? Nie starał sie wyjasnić co On sądzi na ten temat.

Nie chodzi mi oto by naskakiwać na modów bo po co mi to, jakbym chciał to bym znalazł kilka przypadków z resztą już tu opisanych za co sami powinni chyba sobie dawać bany...Koleś wyraził swoje zdanie...

gigant 31.03.2010 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba126 (Post 879012)
"Jesteśmy klubem owszem ponad 100-letnim ale poza pierwszymi latami ciąży nad nami widmo konfidentów."

Nie chodzi mi oto by naskakiwać na modów bo po co mi to, jakbym chciał to bym znalazł kilka przypadków z resztą już tu opisanych za co sami powinni chyba sobie dawać bany...Koleś wyraził swoje zdanie...

Wyraził swoje zdanie, zresztą idiotyczne i dostał najsłuszniejszego bana, mam nadzieję ze długiego. Są na tym forum moderatorzy bardziej tolerancyjni, są najzwyczajniej głupi i jest własnie ten normalny, od którego dostał bana. Bo przynajmniej ten jeden nie nazywa gowna perfumerią i nie próbuje być na siłę poprawny politycznie.

1q2 31.03.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba126 (Post 879012)

...Koleś wyraził swoje zdanie...

Nie żartuj sobie nawet i jak już chcesz kogoś bronić to broń ludzi którzy na to zasługują.

saklak1906 31.03.2010 16:47

http://nt.interia.pl/audio-wideo/new...i-w-3d,1459300

nie powiem ciekawe, c+ szaleje

Marszałek 31.03.2010 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 879041)

Żadnego zarzutu mieć nie można jeśli chodzi o oprawę ligi. C+ staje na wysokości zadania,w sumie te opraw graficzne sa aż nadto niestosowne do naszj słabej ligi. Niemniej jak już powiedzili a to nie ma na co czekać musza iść z nowinkami,będa stadiony to i fajniej i lepiej kopnięcia będzie można pokazac. Problem tylko w tym,że z czasam będzie fajkna oprawa a treści zero. Fajnie by byo jakby kopacze chodz w połowie byli warci takiej oprawy.

Jaro1991 31.03.2010 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 879041)

Mam nadzieję, że nie wpłynie to na posiadaczy zwykłych dekoderów i że mecz można będzie obejrzeć również nie w 3D:-) Swoją drogą ciekawe gdzie jeszcze na świecie tak słaby produkt sprzedaje się w takiej oprawie:)

7 kotów 31.03.2010 17:11

Dostal bana, bo nie ciazy na nas zadne “widmo konfidenctwa”. I mnie nie interesuje skad to wział, jak to sobie wydedukowal, ani nie mam zamiaru dopuszczac go aby bronil swojego zdania.
To jest forum Kibiców Wisły Kraków, i jesli ktos wchodzi i wypisuje idiotyzmy na temat Wisły, jej kibiców, to wylatuje. I wolność slowa ma tu gowno do gadania.
Trybuny są nietolerancyjne, fora kibocow są nietolerancyjne i mozecie to nazywac jak chcecie. Lamaniem praw czlowieka, zamachem na wolnosc wypowiedzi, gwaltem na dziewicach.
Mozesz mnie jeden z drugim zaskarzyc do Sztrasburga. Albo oblac sie benzyną i podpalic.

W sieci jest wiele miejsc gdzie respektowane jest wypisywanie ktretynizmow. Odsylam tam.
Najblizsze serwerowo to cracovia.krakow.pl
Tam przyjma wszystko czego nie przyjmiemy tu.

Mecz 3D jest miód.
Miałem szczescie oglądac premierowy pokaz SkySports Arsenal-MU. 31.01. (ta deklasacja Kanonierow).

Kawal swietnej zabawy.

saklak1906 31.03.2010 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 879052)

Mecz 3D jest miód.
Miałem szczescie oglądac premierowy pokaz SkySports Arsenal-MU. 31.01. (ta deklasacja Kanonierow).

Kawal swietnej zabawy.

Wystarcza do tego zwykle olulary 3D czy musze wywalic sporo kasy na telewizor 3D? zeby miec taki bajer

JacaTS 31.03.2010 17:25

Ma ktos linke z relacja do Arka - Polonia B.? Na public Sport 1 jest napisane, ze kanal wylaczony.

maaarcin 31.03.2010 17:26

do 3D trzeba mieć zarówno specjalne okulary jak i przystosowany do tego telewizor. transmisje 3D w C+ mają być przeprowadzane na specjalnie uruchomionym do tego kanale.

piotrek chicago 31.03.2010 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacaTS (Post 879055)
Ma ktos linke z relacja do Arka - Polonia B.? Na public Sport 1 jest napisane, ze kanal wylaczony.

http://yourtv.com.pl/player/index.php?id=polgol

gigant 31.03.2010 17:48

Sprawcie niebiosa by wszystkie mecze tej kolejki zakończyły się zwycięstwami gości, a obiecuję nie pić nic w ...kiedyś tam.

pan_premier 31.03.2010 17:50

Cytat:

Albo oblac sie benzyną i podpalic.

:-)
to zdecydowanie najfajniejsze, jest efekt, prasa, straż pożarna

fanKA92 31.03.2010 17:58

http://www.weszlo.com/news/4767
No cóż.. Jak widac są równi i równiejsi... Ale co to wgl ma być za kara?!
Boże spraw by te wszystkie związki i komisje związane z polska piłką szlag trafił.

rozarian 31.03.2010 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 879067)
Sprawcie niebiosa by wszystkie mecze tej kolejki zakończyły się zwycięstwami gości, a obiecuję nie pić nic w ...kiedyś tam.

Może poza jednym,gdzie bardziej remisik pasuje,co?Tyle o pobożnych życzeniach.

Kosa93 31.03.2010 18:46

WTSK na trybunach w Gdyni.. To co kompleksy mają to :lol:

Dean 31.03.2010 18:49

Czy znów drużyny walczące o utrzymanie będą górą?
2:1 dla Arki w 80 min .

Wizard 31.03.2010 18:51

Co to za jaja z tym karnym? Bo nie widziałem, a sędzia się troszkę zamotał podobno.

Kocur 31.03.2010 18:52

c.. z karnym :)
wygrana Arki mi lata i powiewa ale każda wygrana klubu z dołu tabeli (byle nie z nami) zwiększa szanse na spadek parchów

Mahazel888 31.03.2010 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 879094)
Czy znów drużyny walczące o utrzymanie będą górą?
2:1 dla Arki w 80 min .

2:2 !
druga liga druga liga MKS

Wizard 31.03.2010 19:08

Dobry wynik :). I Arka dużo nie zyskała, i Bytom stracił ;) Dla Lechijki idealnie :)

flamengista 31.03.2010 19:12

No i dobrze. Niech wojownik Pasieka z szalonym prezesem bawią publikę drugoligową.

UniaTarnówZKS1928 31.03.2010 19:24

Arka i Cracovia razem raczej nie spadną;] Wolałbym jednak żeby z tych dwóch spadły żydki;]

bridgeburner 31.03.2010 19:27

Tshibamba do Wisły!!:lol:

Wojtas 31.03.2010 23:30

Arka -mistrzowie zielonego stolika tym razem pechowo remisują

no kto by pomyslał :)

swoja droga gdyby Thimbamba trafil a powinien to zrobic w 100% to bylo by pozamiatane a tak remiski i klops hehe

MaG* 01.04.2010 12:08

http://www.weszlo.com/news/4769

podpisuje się pod tym

Marszałek 01.04.2010 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 879375)
http://www.weszlo.com/news/4769

podpisuje się pod tym

Rewolucyjny pomysła aż taki to on nie jest. Natomiast piszą,że kluby genereują koszty w okresach przygotowań. Zgadza się,ale dłuższe rozgrywki wymuszą konieczność powiększenia kadr,siłą rzeczy.
A to już samo w sobie spowoduje wzrost kosztów utrzymania. Nie wiem czy czasami właściciele klubów tak nie liczą,że w zasadzie wychodzi na jedno. Bo czy 19 zawodnikami jakich my posiadami dałoby się obskoczyć tyle spotkań plus puchary jakby się trafiły?Zaraz byłyby kontuzje,urazy,kartki.Pewnie,że wymagałoby to profesjonalizacji pewnych struktur,chocby medycznych. Każdemu zalezałoby na tym aby szybko przywrócić zawodnika do gry ale im lepsi lekarze,fizjoterapeuci to tez większa kasa.Na bidę to 25 piłkarzy na poziomie ligowym by musiało u nas w kadrze być. Poza tym więcej spotkań to więcej meczów z Legią,Amicą,ale to też więcej spotkań z Bytomiem i Kielcami. W sumie po przemyśleniu sprawy nie wiem czy nie wcychodzi rzeczywiscie na jedno. Poza tym Walter i spółka,którzy tylko patrzą gdzie zarobić większą kase zaraz by na ten pomysł wpadli,widac nie jest on aż tak kuszący,jak się na pierwszy rzut oka zdaje.

szprotson 01.04.2010 13:38

Cytat:

Dostal bana, bo nie ciazy na nas zadne “widmo konfidenctwa”. I mnie nie interesuje skad to wział, jak to sobie wydedukowal, ani nie mam zamiaru dopuszczac go aby bronil swojego zdania.
To jest forum Kibiców Wisły Kraków, i jesli ktos wchodzi i wypisuje idiotyzmy na temat Wisły, jej kibiców, to wylatuje. I wolność slowa ma tu gowno do gadania.
Trybuny są nietolerancyjne, fora kibocow są nietolerancyjne i mozecie to nazywac jak chcecie. Lamaniem praw czlowieka, zamachem na wolnosc wypowiedzi, gwaltem na dziewicach.
Mozesz mnie jeden z drugim zaskarzyc do Sztrasburga. Albo oblac sie benzyną i podpalic.

.

przy rejestracji powinno sie to co napisał 7K dodawać do podpisania i zaakceptowania.
To ze jesteśmy(?) jednym z najciekwszych forów w kraju nie znaczy ze tacy fajni ze pozwalamy wszystko pisać.
Pamietajmy o tym że jesteśmy Wiślakami.

Mecz 3D w Polsce. ciekawe co to będzie. ;o

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl