Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

PSYCHOLTSW 02.02.2017 20:42

w sumie to raczej nie ma zbytnio innej opcji niż gra 5 pomocnikami, kwestia tylko czy np. 4-1-3-1-1, 4-1-2-2-1, 4-2-2-1-1, 4-2-3-1, 4-1-4-1 albo 4-5-1 :P

najm 02.02.2017 20:42

Czyli jednak Ty przeczytałeś jego wypowiedzieć bez jej zrozumienia. Wszakże wyraźnie napisał, że nie widzi mu się ustawienie 4-4-2 ze Stiliciem (nie da się inaczej zrozumieć tezy, że taka gra byłaby samobójstwem). Jak zatem miał Ci powiedzieć jak on widzi Stilicia w ustawieniu 4-4-2, skoro on go tam wcale nie widzi?

Wojtas 02.02.2017 20:43

Stilic nic nie musi,moze byc niewidoczny ,człapiac przez 89 minut meczu. A w tej 1 minucie zaliczyc jedno dobre podanie do Pawła.

ashkeczup 02.02.2017 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1463290)
Czyli jednak Ty przeczytałeś jego wypowiedzieć bez jej zrozumienia. Wszakże wyraźnie napisał, że nie widzi mu się ustawienie 4-4-2 ze Stiliciem (nie da się inaczej zrozumieć tezy, że taka gra byłaby samobójstwem). Jak zatem miał Ci powiedzieć jak on widzi Stilicia w ustawieniu 4-4-2, skoro on go tam wcale nie widzi?

Zgadza się. Przeczytałem, że NIE wystawienie go w tej formacji to samobójstwo. Mea culpa

LucjuszWielki 02.02.2017 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1462943)
Nie, ja akurat byłem jednym którzy zaczęli dostawać odruchów wymiotnych po nieustannych wylewach frustracji skierowanych ku Boguskiemu, bo jeden z drugim frajer nie potrafi sobie inaczej poradzić z porażką. Tak się szczęśliwie złożyło, że niedługo później Rafał zaczął strzelać.

Nie chodzi o to żeby go idealizować, ale wielu z was przekracza ramy uczciwej krytyki. Zwłaszcza że nie mówimy tu o zawodniku anonimowym.

To, że wam się marzy typowy ligowy pomocnik zapierdalający do linii i wrzucający w pole karne (inna sprawa że u nas nie ma kto z takich piłek gola strzelić, chyba że po wolnym) nie znaczy że Boguski gra źle. Zwłaszcza że liczby go bronią.

Wolfy jest klasycznym przykładem HIPOKRYTY chyba, że zmienił poglądy po jakimś praniu mózgu typu spotkania z kołczerami czy "wyzwanie 90 dni - miej wspaniały dzień".

Pierwszy krytykował wszystkich jak leci... Bunoza to był jego obiekt najwiekszych drwiń, dostawało się każdemu... Marko J. czy Boguski nie raz byli zjechani od głów do stóp...

W każdym razie: prawda w tym co piszesz, ale nie odwracaj kota ogonem bo sam nie mogłeś ulżyć cierpieniu i desperacji kilka sezonów temu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1463132)
Nie no szanujmy się, Cywka to byłby w TOP5 najgorszych prawych obrońców w tej lidze. On nie radził sobie z juniorami Żyliny.

Przypomnijmy sobie również mecz w PP kiedy wycinał rywali i był tak objeżdzany ze szok, chyba z Chojniczanką...

X-Ray 02.02.2017 22:40

Załuska - Sadlok, Głowacki, Gonzalez, Bartkowski - Pol, Mączyński - Małecki, Stilic, Boguski - Ondrasek/Brożek

Tak to widzę na chwile obecną, patrząc na skład i na to jak wyglądały sparingi.

- W wariancie gry bardziej ofensywnej jeden z dwójki defensywnych idzie na ławkę i wchodzi Brlek.

ashkeczup 02.02.2017 22:43

Zara mnie pojedziecie, ale imo. Brlek->Mąka

wazka 03.02.2017 00:30

według mnie Brlek za Stilica, to co ona grał na jesień to miód malina, a Semir i tak w tej chwili fizycznie jest na poziomie dramat
chyba każdy widział jego szybkość , przyśpieszenie na poziomie trampkarza

speedfashion 03.02.2017 00:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1463303)
Załuska - Sadlok, Głowacki, Gonzalez, Bartkowski - Pol, Mączyński - Małecki, Stilic, Boguski - Ondrasek/Brożek

Tak to widzę na chwile obecną, patrząc na skład i na to jak wyglądały sparingi.

- W wariancie gry bardziej ofensywnej jeden z dwójki defensywnych idzie na ławkę i wchodzi Brlek.

A jak Llonch prezentował się w sparingach? Lepiej niż Valencia?

filemon 03.02.2017 00:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1463312)

Łeb w łeb z Bartkowskim bym rzekł...

X-Ray 03.02.2017 00:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1463312)

Obok Grzegorza Kaliciaka był najlepszy w sparingach, więc sądzę, że miejsce w składzie ma zapewnione.

ashkeczup 03.02.2017 09:13

Van Nisterlrooy też parę bramek w sparinach strzelil a mimo to chcesz Brożka/Zdenka wystawic

Maciek17 04.02.2017 13:08

Pobierze ktoś wideo z meczu i wyśle mi prywatny link do YouTube w wiadomości?
Boję się, że sztab do wieczora "zarządzi" usunięcie, a do 18 jestem w pracy. ;)

Revolver 04.02.2017 14:27

Niezły mecz, a przynajmniej te fragmenty, które było widać przez mgłę. Na minus - rozkojarzony Mączyński. Z taką formą Krzyśka, to Brlek wydaje się z tej dwójki o wiele lepszym wyborem, przynajmniej na tę chwilę. Bartkowski nie zaliczył chyba żadnego podania do przodu, a do tego spierrdolił aż miło przy bramce dla Sosnowca. Mam nadzieję, że to tylko wypadek przy pracy.

Bardzo dobre wejście Lloncha, widać, że facet ma ochotę zapieprzać na boisku.

nesta 04.02.2017 16:53

Zgadzam się. Dodam tylko jeszcze, bez wdawania się w szczegółowe oceny, że przynajmniej oczy nie krwawią jak się ogląda teraz Wisle. Zawodnicy są w stanie utrzymać się przy piłce i to co robią przypomina piłkę nożną. Czyli jest jakaś płynność, organizacja i pomysł. Zobaczymy jak to pójdzie w lidze.

Llonch mi się podobał, bo myślałem, że to tylko taki przecinak, a on potrafi też rozegrać i technicznie oczywiście będzie w tej surowej lidze w czołówce.

Karherop 04.02.2017 17:22

Było również widać w sparingu, że partnerzy na boisku już szukają wzrokiem Lloncha, by przekazać mu piłkę. Nie trzeba było im długo tłumaczyć, że to dobry zawodnik. Ciekawe, jak Kiko ustawi środkową linię. Póki co pewnie wyjdzie w 11 na Koronę Mąka z Popoviciem, choć ten pierwszy jest ewidentnie pod formą...

Gucio25 13.02.2017 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1462858)
myslalem ze Ci zawiesili konto czy coś i ten xman to Ty

nie no, tak dużo postów to już nie piszę :-D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1462860)
Z folderu: "avatary" na laptopie. Chyba zajmumałem od Ciebie dawno temu. Już zmieniam, wybacz.

nie ma problemu, senior.

aby za bardzo nie rozmywać - Mąka wygląda jakby widział gdzieś na horyzoncie lepsze opcje i nie do końca chciało mu się tu zapierniczać.

Prezydentowa 24.03.2017 19:01

Oglądał ktoś mecz z Podhalem?
Jak się zaprezentowały nasze nowe ananasy? Poza golem Evera?

cancer 24.03.2017 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1467334)
Oglądał ktoś mecz z Podhalem?
Jak się zaprezentowały nasze nowe ananasy? Poza golem Evera?

Podbijam. Też jestem ciekawy właśnie.

szprotson 24.03.2017 19:34

na jutube macie :)
https://www.youtube.com/watch?v=8qhJ7mSclzA

Prezydentowa 24.03.2017 19:44

szprotson - wiem, ale nie chce mi się oglądać całej powtórki. Ciekawa jestem opinii tych, co widzieli.

ashkeczup 24.03.2017 20:20

Ever oprócz bramki próbował, szarpał, ale widać brak zgrania, także nie wiele z tego było. Na pewno widać, że jest mocny motorycznie. Co do Christiana(?) to mało widoczny. 2-3 klepki, technika Michała Czekaja to to nie jest. Bez fajerwerków, ale bez tragedii.

LucjuszWielki 24.03.2017 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1467343)
Ever oprócz bramki próbował, szarpał, ale widać brak zgrania, także nie wiele z tego było. Na pewno widać, że jest mocny motorycznie. Co do Christiana(?) to mało widoczny. 2-3 klepki, technika Michała Czekaja to to nie jest. Bez fajerwerków, ale bez tragedii.

Zapomniałeś dodać, że połowa kontaktów z piłką kończyła się stratą.

Dzimi 24.03.2017 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1467348)
Zapomniałeś dodać, że połowa kontaktów z piłką kończyła się stratą.

Ponadto, poza tymi zrywami to Ever będąc poza grą dość wolno truchtał po boisku większość czasu. Nie podążał za akcją, nie podchodził do podań, oglądał jak pykają koledzy. Boguski zapiepszał biegowo dużo bardziej od jednego do drugiego pola karnego w każdej akcji. A Ever nie.

Wojtas 24.03.2017 21:35

Czyli co Ever słaby :lol:

Dzimi 24.03.2017 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1467350)
Czyli co Ever słaby :lol:

Nie powiedziałem tego. Ostatnio był tutaj film z występami Evera z jego ligi. Kilka osób słusznie zauważyło, że tempo gry tam było dość wolne, dużo grania na truchcie, zamiast w biegu. I tak też truchtająco grał w tym sparingu - wolno przesuwał się po boisku gdy kopali inni.

Ever po prostu będzie musiał zmienić swoje nawyki, będzie musiał nauczyć się więcej biegać i być może popracować nad kondycją. Technicznie to raczej dobry piłkarz.

brylant17 25.03.2017 07:11

Dajcie mu czas a nie go skreślacie po jednym meczu....

Charlie 25.03.2017 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1467351)
Nie powiedziałem tego. Ostatnio był tutaj film z występami Evera z jego ligi. Kilka osób słusznie zauważyło, że tempo gry tam było dość wolne, dużo grania na truchcie, zamiast w biegu. I tak też truchtająco grał w tym sparingu - wolno przesuwał się po boisku gdy kopali inni.

Ever po prostu będzie musiał zmienić swoje nawyki, będzie musiał nauczyć się więcej biegać i być może popracować nad kondycją. Technicznie to raczej dobry piłkarz.

Jak to przeczytałem to skojaczyło mi się z ... Andresem Riosem ;) Też był dobry technicznie, ale strasznie powolny.

To czy Kolumbijczycy będą wzmocnieniami będziemy mogli realnie ocenic dopiero jesienią. Przypominam ile trwał proces aklimatyzacji w przypadku Brleka, który wcześniej grał przecież w Europie.

_ukoL 25.03.2017 10:22

Faktycznie, analizując grę Valencii można było odnieść wrażenie, że taktyka nie jest jego najmocniejszą stroną, ale z drugiej strony trudno oczekiwać od młodego chłopaka z Kolumbii, by w pierwszym test-meczu w Europie był zgrany z resztą drużyny i realizował wszystkie taktyczne zadania. Mnie natomiast podobało się, że nie boi się dryblować - okej, wiele razy kończyło się to stratami, ale uważam, że Wiśle przyda się odrobina polotu i fantazji. Dla mnie występ na mały plus. Ciężko mi ocenić grę drugiego z Kolumbijczyków.

mitmichael 25.03.2017 11:24

Sami specjalisci tutaj, zagrał 45 minut i juz zaczynacie go podsumowywac. A widac, ze chlopak ma potencjał i jak sie zgra z druzyna moze jej wiele dac. Za bardzo chcial sie pokazac w pierwszym meczu przez co te straty. Melikson na poczatku tez wdawał sie w dryblingi i duzo pilek tracił a potem wiadomo jak wystrzelił. Co do drugiego kolumbijczyka za duzo to on pilek nie dostawał zeby duzo sie o nim rozpisywac. Ogolnie sparing dobrze zagrany, rezerwowi jak Bartkowski pokazali sie z bardzo dobrej strony owszem rywal słaby ale kazdy dobry wystep podbudowuje rezerwowych.

JrQ- 25.03.2017 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1467358)
Sami specjalisci tutaj, zagrał 45 minut i juz zaczynacie go podsumowywac. A widac, ze chlopak ma potencjał i jak sie zgra z druzyna moze jej wiele dac. Za bardzo chcial sie pokazac w pierwszym meczu przez co te straty. Melikson na poczatku tez wdawał sie w dryblingi i duzo pilek tracił a potem wiadomo jak wystrzelił. Co do drugiego kolumbijczyka za duzo to on pilek nie dostawał zeby duzo sie o nim rozpisywac. Ogolnie sparing dobrze zagrany, rezerwowi jak Bartkowski pokazali sie z bardzo dobrej strony owszem rywal słaby ale kazdy dobry wystep podbudowuje rezerwowych.

Melikson straty WAAT?
https://www.youtube.com/watch?v=pw9CBxQWyrA
:D

Dzimi 26.03.2017 00:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1467372)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1467358)

Melikson straty WAAT?
https://www.youtube.com/watch?v=pw9CBxQWyrA
:D

Melikson przynajmniej biegał... i to biegał szybko. Ten Ever truchtał.

Idzie środkiem lub stroną Małeckiego/Sadloka atak na naszą bramkę a Ever stoi na linii środkowej i patrzy. W pewnym momencie ustawiony wyżej Boguski zapieprza ostro żeby zrobić wsparcie dla prawego obrońcy, a Ever dalej stoi/idzie/truchta na linii środkowej.

W i drugą stronę - idą akcje lewą stroną lub środkiem a Ever nie zamyka słupka, nie biegnie w pole karne, nie podąża za akcją, stoi w środku pola i patrzy jak grają koledzy. Nie robi tego co zrobił w ostatnim meczu Bartosz. Z jednym wyjątkiem - zrywa się do biegu w akcji, w akurat której trafił sobie gola.

Gość jest pewnie dobry, ale musi mu ktoś wpoić do głowy, że nie ma stania w środku boiska - rywal atakuje to należy biegać we własne pole karne i bronić, nasi atakują to należy biegnąć pod pole karne przeciwnika i zamykać prawe skrzydło.

Arkadiusz.Czerepach 08.04.2017 15:04

niestety z powodow zawodowych , nie sledzielm sytuacji ostatnio , czy jest jakas relacja ze sparingu ktory byl PO meczu z Lechem ?

matiuszek 08.04.2017 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1468126)
niestety z powodow zawodowych , nie sledzielm sytuacji ostatnio , czy jest jakas relacja ze sparingu ktory byl PO meczu z Lechem ?

Sparing nie był transmitowany, dlatego na próżno raczej szukać jakiś relacji video

Arkadiusz.Czerepach 08.04.2017 15:41

to jakies info tekstowe, nawet nie wiem z kim gralismy , sklady wynik itp

brylant17 08.04.2017 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1468129)
to jakies info tekstowe, nawet nie wiem z kim gralismy , sklady wynik itp

Zamilcz człowieku zamilcz bo mnie irytujesz od dłuższego czasu.Graliśmy z Puszczą wygraliśmy 2:0

Michał Buchalik (46 min – Michał Miśkiewicz) – Jakub Bartkowski, Kacper Laskoś (57 min – Jakub Ptak), Alan Uryga, Matija Spicić (57 min – Wojciech Słomka) – Jakub Bartosz, Pol Llonch (54 min – Przemysław Porębski), Ever Valencia, Semir Stilić (46 min – Cristian Echavarria), Hugo Videmont – Zdenek Ondrasek (46 min – Mateusz Zachara).

jova 08.04.2017 15:57

o sparingu:
http://wislakrakow.com/sparing-wisla-pokonala-puszcze/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...est_zaliczony/
i pomeczowe rozmowy:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...la_zmiennikow/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ra_i_nadzieja/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._koncentracje/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_inicjatywa/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_robie_swoje/

Arkadiusz.Czerepach 08.04.2017 18:23

dziękować!

Karherop 10.04.2017 21:38

Jutro w sparingu z Puszcza bedzie mial szanse zadebiutowac junior Patryk Plewka. Zapamietajcie sobie to nazwisko :) bedzie kiedys o nim bardzo głośno.

Ogryzek 10.04.2017 21:58

Karherop
Mówisz nowy Messi? OK ja zapamiętam. :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl