Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

arrosmay 07.08.2011 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1142322)
A może to raczej telefon Maaskanta powinien być czynny dla Kosowskiego ??
Chyba się komuś pop ... kto do kogo ma przyjść i prosić o grę

Co jak co, ale to bardziej Maaskantowi niż Kosie zależy na wyeliminowaniu Cypryjczyków, więc to Holender powinien zadzwonić jeśli już.

Blaszczu16 07.08.2011 14:05

Borek zapytał Kosowskiego o słabe punkty APOEL-u. Kamil nie za bardzo wiedział jak odpowiedzieć, bo on jest od grania, a nie od rozpracowywania rywali, to zażartował, że za takie coś trzeba płacić. Po chwili oczywiście powiedział, że jego telefon jest czynny 24 godziny na dobę i śmiało może do niego dzwonić Maaskant to mu wszystko powie. Jak zwykle robi się z igły widły...

fcb4 07.08.2011 15:18

Z igły widły wiadomka żyjemy przecież w polsce tu się zawsze wszystko wyolbrzymia i tyle.

TymonPRO 07.08.2011 15:59

fcb4- możliwe ale jeżeli to był żart Kosy to naprawdę słaby
a brzmiało to tak

" nie będę za darmo ułatwiał sprawy Wiśle. Wisła ma mój numer niech zadzwoni"

Bąbel 09.08.2011 09:09

Niedzielana czeka lakierowanie całego Cayenne'a...ktos mu zrobil czerwoniutki napis JŹS przez caly bok.

Semper Fidelis 1985 09.08.2011 09:19

ach Ci chuliganie... :bandyta:

PS:
HAHAHAHAHAHA!

Mocny 09.08.2011 15:06

baszczu to co najwyzej moglby zalatwic wisle wyjebanie maaskanta jakby za ciezko bylo na treningu , niech ten pupilek rogali trzyma sie od wisly jak najdalej

kamanwislak 09.08.2011 16:21

W meczu II Rundy Pucharu Polski Podokręgu Krakowskiego nasi Oldboje pokonali na wyjeździe Proszowiankę Proszowice 4-1. Po dwa gole strzelili Gołoś i Szymkowiak.

Wisła Oldboje: Artur Sarnat - Marcin Jałocha (46. Robert Włodarz), Cléber, Janusz Nawrocki, Marek Koźmiński - Kazimierz Moskal (80. Kazimierz Kmiecik), Mirosław Szymkowiak, Konrad Gołoś, Zdzisław Janik, Tomasz Kulawik (60. Krzysztof Bukalski) - Marcin Kuźba (30. Ryszard Czerwiec )

Jeszcze nie wiadomo z kim zagrają w III Rundzie.

Jak widać mimo tego ,że Proszowianka gra w okręgówce czyli dwa poziomy wyżej niż pierwszy rywal naszych Odboi to mecz był łatwiejszy.

fan01 09.08.2011 17:30

34 letni Kuźba nie jest za młody na oldboyow? :)
ile jest rund tego pucharu polski?

fond 09.08.2011 18:38

Tak z ciekawości: co się dzieje z Żurawiem ?

dj_ibutti 09.08.2011 18:40

Kolana ma w gorszym stanie niż Kmiecik... więc pasuje do Oldbojów ;)

mitmichael 09.08.2011 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 1143590)
Tak z ciekawości: co się dzieje z Żurawiem ?

Ostatnio po wylosowaniu APOEL-u była wypowiedz Zurawia o tym klubie w Orange Sport Info - redaktor na koncu zapytał go czy bedzie jeszcze grał w pilke w jakims klubie a Maciek odpowiedział, ze na razie odpoczywa i nie jest w stanie nic wiecej powiedziec (dzwonił z Krakowa bo pisało).

miodzio 09.08.2011 18:43

Kiedy i gdzie kolejny mecz Naszej drużyny?

brylant17 09.08.2011 22:33

Chwila moment zaraz przecież Konrad Gołoś nie może grać w piłkę przecież ma problemy wtf?

P.s i Cleber może już grać dziwne....

JrQ- 10.08.2011 00:08

I Szymek bez nóg też...

ludzie, Wy nie wiecie, jak "gra" się w oldbojach?

dj_ibutti 10.08.2011 09:43

Goły nie może trenować! Jeden meczyk tygodniowo nikomu krzywdy nie zrobi.

Marcinnno 10.08.2011 09:53

A gdzie nasi si Oldboje rozgrywają swoje mecze ?

Dziwi mnie , że Cleber gra ostatnio odmówił przecież Limanovii ze względów zdrowotnych. Było wyraznie napisane, że nie będzie grał bo zabronił mu tego lekarz.

sandbender 10.08.2011 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1143921)
Goły nie może trenować! Jeden meczyk tygodniowo nikomu krzywdy nie zrobi.

Abstrahując od przypadku Konrada - na to że jeden meczyk krzywdy nie robi nie ma reguły. Halupczok tak pewnie myślał i jak się skończyło, wiadomo.

sevenheaven 10.08.2011 15:34

Kasperczak na dniach ma objąć jakąś reprezentację w Afryce, poleciał na rozmowy- info nieoficjalne ;)

mitmichael 10.08.2011 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FearTS (Post 1144414)
Kuba strzelił

W kadrze strzelił a w Borussi bedzie grzał ławe. Goetze z ktorym rywalizuje w formie, własnie zdobył gola z Brazylia na 2-0.

Blaszczu16 10.08.2011 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1144483)
W kadrze strzelił a w Borussi bedzie grzał ławe. Goetze z ktorym rywalizuje w formie, własnie zdobył gola z Brazylia na 2-0.

Już przestań pier*olić! Ty nie jesteś od ustalania składu.

mitmichael 10.08.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1144523)
Już przestań pier*olić! Ty nie jesteś od ustalania składu.

Moze by tak bez bluzgania co? Ogladalem pierwszy mecz w sezonie Borussi i widzac gre Goetze spokojnie mozna powiedziec, ze z nim Kuba na wstepie przegrywa czy Ci sie to podoba czy nie. Zreszta tak samo twierdza w Bildzie. Nie musze byc od ustalania skladu by wiedziec, ze Niemiec jest lepszy

Blaszczu16 10.08.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1144526)
Moze by tak bez bluzgania co? Ogladalem pierwszy mecz w sezonie Borussi i widzac gre Goetze spokojnie mozna powiedziec, ze z nim Kuba na wstepie przegrywa czy Ci sie to podoba czy nie. Zreszta tak samo w twierdza w Bildzie. Nie musze byc od ustalania skladu by wiedziec, ze Niemiec jest lepszy od Kuby

Zobaczymy za kilka miesięcy, czy będzie grzał ławę, czy może jak w ubiegłym sezonie, będzie się z Goetze zmieniał w wyjściowym składzie. Nie można z góry zakładać, że Kuba przesiedzi na ławie w BvB po jednym meczu ligowym.

mr.kupa 11.08.2011 08:51

Nie dziwota, że Kuba przegrywa rywalizację z gościem, który robi różnicę w meczu Niemcy - Brazylia...

Tak jak napisał kacpergawlo, w Niemczech obcokrajowiec, a szczególnie Polak, musi być conajmniej 2x lepszy od swojaka, żeby to on grał. Także obawiam się, że ten sezon nie będzie zbyt ciekawy dla Kuby. Wątpię, żeby BVB zgodziło się go opchnąć/wypożyczyć, gdyż to on jest tym pierwszym zmiennikiem dla Goetze bądź Grosskreutza.

_ukoL 11.08.2011 11:08

Sezon długi. Borussia będzie grać na wielu frontach. Błaszczykowski jeszcze zdąży się nagrać. Byle go omijały kontuzje i będzie dobrze. :-)

Kibic1928 11.08.2011 18:38

Panowie co z Singlarem?

snyrting 11.08.2011 18:50

Gra w Corgon Lidze w Koszycach.

http://www.mfkkosice.sk/c/portal_public/layout?p_l_id=21.244&p_p_id=15&p_p_action=1&p_p_st ate=maximized&p_p_mode=view&_15_struts_action=%2Fj ournal%2Fview_article&_15_article_id=PETER_SINGLAR &_15_article_version=1.0&_15_cmd=articleCountUpdat e

Kibic1928 11.08.2011 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1145130)

O kurcze i jak po statach widac w podstawowym:)

tofik 11.08.2011 19:09

Ja bym wolał, żeby Kuba z Brożkiem grzali ławy. Wtedy można by zrobić podchody pod ich wypożyczenie :)

JrQ- 11.08.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1145141)
Ja bym wolał, żeby Kuba z Brożkiem grzali ławy. Wtedy można by zrobić podchody pod ich wypożyczenie :)

a to nie grzeją? ...

FraMat 11.08.2011 20:56

Brożka do Wisły? No nie wiem... wczoraj przeciwko Gruzji niewiele pokazał (najlepszy był moment gdy Peszko schodził z piłką z lewego skrzydła w pole karne i pozostali piłkarze wymieniali potem sobie podania przed linią szesnastki. Paweł stał za linią Gruzinów mając przed sobą tylko bramkarza i... obserwował z zaciekawieniem co koledzy wyczyniają. To, że podanie do niego było w tym momencie niemożlwe, pewnie nie wiedział).
Już widze jak gra na klepke z Maorem czy Ivicą...:rotfl:

tofik 11.08.2011 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1145191)
a to nie grzeją? ...

Napisałem co bym chciał żeby było.

Brożek by nie pograł teraz u nas ? Bez sensu. Właśnie teraz miałby z kim. Nie płakałem jak większość gdy odchodził, widząc jego braki. Ale zmysłu do gry kombinacyjnej nigdy bym mu nie odmówił. A co z Rasiako podobnym Genkowem (to nie obraza, dla mnie są łudząco podobni piłkarsko) kiedy on wymieni jakąś klepkę z Ivicą czy Meliksonem ? :)

JrQ- 11.08.2011 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1145240)
Napisałem co bym chciał żeby było.

Brożek by nie pograł teraz u nas ? Bez sensu. Właśnie teraz miałby z kim. Nie płakałem jak większość gdy odchodził, widząc jego braki. Ale zmysłu do gry kombinacyjnej nigdy bym mu nie odmówił. A co z Rasiako podobnym Genkowem (to nie obraza, dla mnie są łudząco podobni piłkarsko) kiedy on wymieni jakąś klepkę z Ivicą czy Meliksonem ? :)

ale tak jest przecież
Genkow do Rasiaka? eee, on do gry kombinacyjnej jest dobry, czasem nawet za bardzo kombinuje :rotfl:

arti 11.08.2011 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1145204)
Brożka do Wisły? No nie wiem... wczoraj przeciwko Gruzji niewiele pokazał (najlepszy był moment gdy Peszko schodził z piłką z lewego skrzydła w pole karne i pozostali piłkarze wymieniali potem sobie podania przed linią szesnastki. Paweł stał za linią Gruzinów mając przed sobą tylko bramkarza i... obserwował z zaciekawieniem co koledzy wyczyniają. To, że podanie do niego było w tym momencie niemożlwe, pewnie nie wiedział).
Już widze jak gra na klepke z Maorem czy Ivicą...:rotfl:

Napastnik z cechami starego Pawła - szybki, z jakąś techniką bardzo by się nam przydał. Bardzo by to poszerzyło możliwości taktyczne. W reprze zazwyczaj grał g.., ale w pucharach - np. Panathinakos, Beitar, grupa LE grał dobrze.

Mocny 12.08.2011 09:26

nie no Tofik teraz padlem , wiem zze na tym forum Brozek ma jakas wyjatkowa taryfe ulgowa , ale zeby porownywac go do Genkowa ? to sa inne swiaty inna pilkarska klasa napastnikow

dzieki bogu ze ten najgorszy chyba okres w ataku wisly nareszcie sie definitywnie zakonczyl

serek.c2 12.08.2011 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mocny (Post 1145451)
nie no Tofik teraz padlem , wiem zze na tym forum Brozek ma jakas wyjatkowa taryfe ulgowa , ale zeby porownywac go do Genkowa ? to sa inne swiaty inna pilkarska klasa napastnikow

dzieki bogu ze ten najgorszy chyba okres w ataku wisly nareszcie sie definitywnie zakonczyl

Jak lubię Genkowa, tak nie dał mi jeszcze powodów, bym mógł go stawiać wyżej niż Brożka. Paweł dysponował większą szybkością, lepszym zmysłem do gry kombinacyjnej, świetnie grał głową i mimo słabszych warunków fizycznych nie odstawał siłowo od Bułgara. Myślę, że z takimi piłkarzami jak Iliev i Melikson Brożek byłby zdecydowanie bardziej pożyteczny niż Cwetan.

szprotson 12.08.2011 13:19

Jak Pawłowi chce sie grać, jest zajebisty.

sanderuss 12.08.2011 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1145609)
Jak Pawłowi chce sie grać, jest zajebisty.

No wlasnie. Problem tylko polegal na tym, ze chciec mu sie chcialo bardzo rzadko. Nie umniejszajac rangi jego umiejetnoscia czysto pilkarskim, ktore owy jako takie posiadal, problemem tez byl jego charakter. Wiecznie machanie lapami i marudzenie. Jako wiodaca postac w druzynie powinien byc jak Sobol a nie V kolumna. Cementowac i tworzyc "team spirit" a nie powoli rozsadzac od srodka. I dlatego tez z powyzszych powodow nie widze miejsca dla Pawla w obecnej druzynie.

Mocny 12.08.2011 14:03

otoz to!

gdyby nie pawel-macham rekami i strzelam raz na 5 setek-brozek , marcin-jak mi trener podskoczy pojde do rogali-baszczynski i mauro-zwalniam kazacych biegac trenerow-cantoro

to moglismy miec obecny poziom sportow-organizacyjny juz z Petrescu

Zienczuk8 12.08.2011 15:04

Brożek bardzo by się przydał, jest idealny do gry kombinacyjnej.. przypominam akcję jego i Błaszczykowskiego w LE z Feyenordem chociażby..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl