Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

KrzychooR 29.01.2013 18:41

A co się stanie jak Bednarz sprzeda lub zwolni wszystkich graczy? Cupiał rzuci kasę i będzie druga Barcelona?? ;]

koniak 29.01.2013 18:49

Bardziej Manchester City albo PSG ;)

piter116 29.01.2013 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1296595)
Menadzer Genkova dostal zielone swiatlo na rozmowy z klubami z Turcji...
Kto ostatni gasi swiatlo ?

(Jasne, ze nie gra teraz dobrze, ale niestety w zamian przyszedlby za niego zapewne jakis mistrz z V ligi Uzbeckiej, ktory od 2 lat nie gral w pilke. Wiec lepiej zeby jednak zostal)

Dlatego mam nadzieję, że w jego miejsce nie sprowadzimy teraz nikogo(jeżeli temat Robaka nie istnieje), a zrobi to latem nowy dyrektor sportowy. Ta ciamajda niech się lepiej nie zabiera za transfery do klubu.

KrzychooR 29.01.2013 18:58

Może jakiegoś syna szejka załatwi Bednarz... On (syn) będzie grał a szejk sypnie kasą na transfery... Jacku działaj!!

Matejas_ 29.01.2013 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1296601)
Bardziej Manchester City albo PSG ;)

wystarczył by Galatasaray :D

jendrus 29.01.2013 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1296546)
Ale pieprzenie.. Robak sam przyznal, ze sie z nim kontaktowali. Trzeba sie teraz z twarza wycofac, bo pewnie zaproponowali taki kontrakt, ze nie bylo o czym rozmawiac w ogole. Kto wie czy tak samo nie jest z Sarkim.

AC Milan też mówił niedawno że na 101% nie przyjdzie do nich Ballotelii, a dziś proszę oficjalne info że za 23 mln jednak tak :P

HEDu 29.01.2013 21:17

e tam. jedyne co mowili, że za drogi, a nie że nie przyjdzie bo coś tam. ale zawsze powtarzali, ze jak city spusci z ceny to przejdzie i "do transferu daleka droga".
a u nas takie porownanie,bo szrot sprowadzamy, darmowy, o ktorego nikt sie nie bije, ktory nie gral w pilke wiele czasu itd...

Styk83 29.01.2013 21:38

Jak Wilk przychodzil to tez chyba dementowali , a po za tym nie wyobrazam sobie rundy z samym Sikorskim,nawet pikniki nie kupia karnetu. Myslalem ze juz gorzej byc nie moze , jednak dla Jacka B nie ma rzeczy niemozliwych.

bonawentura 29.01.2013 21:51

Transfer Robaka do Wisły będzie kretynizmem wszechczasów. Widać brak pomysłu na budowę zespołu.

JacobCFC 29.01.2013 22:05

Michael Owen negocjuje z Wisłą. Wypożyczenie do końca sezonu.

gooro33 29.01.2013 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1296638)
Michael Owen negocjuje z Wisłą. Wypożyczenie do końca sezonu.

Zostanie scoutem... wypozyczonym

SWEET_83 29.01.2013 22:41

Oficjalna strona Wisły Kraków poinformowała że Jan Frederiksen nie zostanie piłkarzem Białej Gwiazdy a po tygodniu Fredziu podpisał kontrak z Wisła.

Lepiej sie wstrzymac bo jeszcze Robaka mozemy zobaczyć w Wisle.

Wojtas 29.01.2013 23:52

Ja myśle ze Jacek z wygladu to nawet wykapany szejk ,pomaluje jeszcze sobie czarną farbą brode i kupi nam Balloteliego.

wolfy 30.01.2013 01:34

Wydaje mi się, że o Gerarda Bieszczada możemy być spokojni. Przeszedł w końcu testy sportowe.
Do tego podebraliśmy go Amice. Tylko jakoś dziwnie media o tym nie trąbią...

MichaelMyers 30.01.2013 06:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1296635)
Transfer Robaka do Wisły będzie kretynizmem wszechczasów. Widać brak pomysłu na budowę zespołu.

Jak zostaniemy z Sikorskim w ataku do bedzie arcykretynizm.Robak wiadomo, ze bylby brany pod uwage w wypadku sprzedazy Genkova, co i tak by bylo oslabieniem, chociaz nie cenie specjalnie Bulgara.Jestesmy w takiej sytuscji, ze zostalo nam ze 4 zawodnikow ktorzy potrafia grac w pilke.

Gwiaździsty 30.01.2013 08:17

Z kół zblizonych do ministry sportu J. Muchy dochodzą słuchy, że Zdzisek Kapka podjął indywidualny tok treningowy i ma zamiar wzmocnić atak Wisły w tym sezonie.

amauri1990 30.01.2013 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1296666)
Z kół zblizonych do ministry sportu J. Muchy dochodzą słuchy, że Zdzisek Kapka podjął indywidualny tok treningowy i ma zamiar wzmocnić atak Wisły w tym sezonie.

Zaś na ostatnim treningu widziano Kulawika i Kmiecika. Wraca Wielka Wisła.

bódyń 30.01.2013 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1296635)

Nie przesadzaj. Robak nie strzelil bramki tylko pol roku. Sikorski juz pod dwa lata:) Wniosek: Robak jest lepszy:)

arti 30.01.2013 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1296641)
Oficjalna strona Wisły Kraków poinformowała że Jan Frederiksen nie zostanie piłkarzem Białej Gwiazdy a po tygodniu Fredziu podpisał kontrak z Wisła.

Lepiej sie wstrzymac bo jeszcze Robaka mozemy zobaczyć w Wisle.

Jak wypchną za drzwi Cwetana to koniecznie muszą sprowadzić kogoś w zamian.
Jednak najważniejsze w tym momencie to definitywnie zamknąć na korzyść sprawę powrotu Małego!

nesta 30.01.2013 10:24

O ile każde z ostatnich idiotycznych posunięć, jestem w stanie sobie wytłumaczyć czy to brakiem funduszy czy głupotą osób decyzyjnych w Wiśle, to sprawa tego Bieszczada mnie przerasta.
Lech nauczony przykładem Bereszyńskiego (czy jak go tam zwą) na pewno nie dopuściłby do straty kolejnego zdolnego zawodnika. Więc jeśli jego puszczają bez najmniejszego żalu, a mieli go przez kilka miesięcy u siebie, to co on sobą reprezentuje i WTF ta Wisła robi ?!

Jedyne sensowne wytlumaczenie jakie przychodzi mi na mysl jest takie, ze Primel, ktory byl trenerem bramkarzy w Lechu, go pamieta i dostrzega w nim cos czego zaden inny klub i trener nie jest w stanie.

Wichar87 30.01.2013 10:25

Chyba, że ktoś wyszedł z założenia, że Sikorski się odblokował, więc Cwetan ma zbędny kontrakt. Nie trzeba nikogo sprowadzać, a można zaoszczędzić. :D

arti 30.01.2013 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1296681)
O ile każde z ostatnich idiotycznych posunięć, jestem w stanie sobie wytłumaczyć czy to brakiem funduszy czy głupotą osób decyzyjnych w Wiśle, to sprawa tego Bieszczada mnie przerasta.
Lech nauczony przykładem Bereszyńskiego (czy jak go tam zwą) na pewno nie dopuściłby do straty kolejnego zdolnego zawodnika. Więc jeśli jego puszczają bez najmniejszego żalu, a mieli go przez kilka miesięcy u siebie, to WTF ta Wisła robi ?!

Ja go pamiętam z meczu Wisła-A wiosną 2010 na Suchych Stawach gdzie siedział na ławie, więc pewnie był tam nawet dłużej niż kilka miesięcy. Chłopak się zahaczył na pół roku niedaleko domu (Dębica), a Wisła ma trzecią parę nóg do bramki. No cóż...:(

cieniek 30.01.2013 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1296657)
Wydaje mi się, że o Gerarda Bieszczada możemy być spokojni. Przeszedł w końcu testy sportowe.
Do tego podebraliśmy go Amice. Tylko jakoś dziwnie media o tym nie trąbią...

Z całym szacunkiem dla młodego gracza ale to trochę jakby podbierać sąsiadowi resztki z pojemnika na odpady.

Lukasz 30.01.2013 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1296683)
Ja go pamiętam z meczu Wisła-A wiosną 2010 na Suchych Stawach gdzie siedział na ławie, więc pewnie był tam nawet dłużej niż kilka miesięcy. Chłopak się zahaczył na pół roku niedaleko domu (Dębica), a Wisła ma trzecią parę nóg do bramki. No cóż...:(

Mnie to śmierdzi Primelem który po znajomości znając temat ....

OT/
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1296657)
Wydaje mi się, że o Gerarda Bieszczada .......

:rotfl:
Jakoś nadal nie mogę poważnie spojrzeć na tą kandydaturę. Gdy zobaczyłem nagłówek 'Gerrard Bieszczad trafi do Wisły' od razu pomyślałem : .. 'taaaaaa i kto jeszcze... Messi małopolski? A może Janosik?'
Potem dopiero zajarzyłem ze to nie przydomek a imię i nazwisko. :D

thechris 30.01.2013 12:37

Gerard Bieszczad... brzmi jak przygotowanie kadry do walki o utrzymanie w I lidze w sezonie 2014/15. Grunt do mieć jasny cel.

jendrus 30.01.2013 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cieniek (Post 1296689)
Z całym szacunkiem dla młodego gracza ale to trochę jakby podbierać sąsiadowi resztki z pojemnika na odpady.

A wy wg wiecie kur8wa kto to jest ??
zachowujecie się jakby to wy wszystkie rozumy zjedli.. Opanujcie sie troche. Takie coś nikomu nie pomaga. A zwłaszcza piłkarzom. i wdodatku młodym

nesta 30.01.2013 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1296706)
zachowujecie się jakby to wy wszystkie rozumy zjedli.. Opanujcie sie troche. Takie coś nikomu nie pomaga. A zwłaszcza piłkarzom. i wdodatku młodym

A wy do szkoly kiedy chodzili ?

zim zum 30.01.2013 13:22

Dla mnie to szukanie bramkarzy to jest jakaś żenująca historia. Tyle lat mieliśmy Kurtę niby słaby, a teraz broni w Rodzie. Teraz bierzemy gościa, którego odrzuciła szkoła bramkarska, która tyle lat uznaje "klasę" Kotorowskiego. Coś ewidentnie jest na odwrót.

westersyl 30.01.2013 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1296709)
Dla mnie to szukanie bramkarzy to jest jakaś żenująca historia. Tyle lat mieliśmy Kurtę niby słaby, a teraz broni w Rodzie. Teraz bierzemy gościa, którego odrzuciła szkoła bramkarska, która tyle lat uznaje "klasę" Kotorowskiego. Coś ewidentnie jest na odwrót.

Uwierz mi Holandia poza czołówką ligi to nie jest jakiż magiczny poziom. Strałem się śledzić to co pokazywało Weszło na jego temat i gdyby robił u nas to samo to Sikorski miałby więcej spokoju bo tradycja tego forum wieszania psów na jednym zawodników przeniosłaby się Kurtę. Sporo było tzw baboli podobnie zresztą jak w MESIE. Co do bramkarza to szkoda że nie pytaliśmy o Buricia z Lecha wtedy kiedy Bakero odstawił go na boczny tor.
Wydaję mi się, że Paweł Primel, który pracował w Lechu stoi za transferem tego zawodnika bo prawdopodobnie go zna.

kristos 30.01.2013 13:57

Cytat:

Zgadzam się ,ale czyja to wina ?
Kurto prawie nie grał w pierwszej drużynie a jednak ktoś z ligi holenderskiej postawił na bramkarza z dużo słabszej ligi.

cieniek 30.01.2013 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1296706)

Wiemy. Dlatego się martwimy, mój sssskarbie.

christof20 30.01.2013 14:28

Cytat:

Kurto to nie jedyny przykład komedii z bramkarzami w Wiśle. Jest jeszcze Trela, który całkiem dobrze radzi sobie w Piaście (jest podstawowym bramkarzem i parę punktów im uratował).
A co do samego Biesczada - nie sądzę, żeby Lech tak łatwo puścił tego zawodnika, gdyby faktycznie był on jakimś supertalentem. Nie po ostatnich doświadczeniach z Bereszyńskim.

Dzimi 31.01.2013 01:55

Jeśli można wiedzieć, jak wygląda sprawa z Małeckim? Jakieś informacje? W końcu wraca do nas, czy nie?

Dariook 31.01.2013 02:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wichar87 (Post 1296682)
Chyba, że ktoś wyszedł z założenia, że Sikorski się odblokował...
:D

Po kuracji na testosteronie :lol:

Nehiar 31.01.2013 02:19

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zukac_nie.html

No to trzeba powiedzieć ... Będzie śmiesznie ... Na przyszłość raczej będą dominować czarne barwy ...

Dariook 31.01.2013 02:25

Cytat:

To pana decyzja czy władz klubu? - dopytujemy.

- Po prostu lewego obrońcy nie będziemy pozyskiwali.

To kto będzie grał na tej pozycji?

- W jednym meczu bardzo dobrze spisał się Gordan Bunoza, w innym Łukasz Burliga. Jest też młody [17-letni] Paweł Stolarski. Lepiej mieć nadwyżkę niż deficyt.
WTF ? :haha:

Watts 31.01.2013 02:26

No. Nielichy ból głowy będzie miał Kula na wiosnę. Problem bogactwa, psia jego mać :lol:

I pomyśleć, że 1,5 roku temu graliśmy o Ligę Mistrzów. Ale będzie pompa jak spier­dolimy się z ligi z właścicielem, który jest w top 10 najbogatszych Polaków.

speedfashion 31.01.2013 03:31

Niektórzy już stwierdzili, iże spadek Bełchatowa i Podbeskidzia jest już przesądzony. Jeśli Małecki wróci do Turcji, a pewne mądre głowy wpadną na kolejne błyskotliwe pomysły, to może być naprawdę zabawnie.

Aha, następną posadą Kulawika będzie stanowisko księgowego. Magicznymi chwytami będzie robił nadwyżki i inne rzeczy, które księgowi robią najlepiej, a o których ja nie mam pojęcia.

arti 31.01.2013 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1296779)
Niektórzy już stwierdzili, iże spadek Bełchatowa i Podbeskidzia jest już przesądzony. Jeśli Małecki wróci do Turcji, a pewne mądre głowy wpadną na kolejne błyskotliwe pomysły, to może być naprawdę zabawnie.

Aha, następną posadą Kulawika będzie stanowisko księgowego. Magicznymi chwytami będzie robił nadwyżki i inne rzeczy, które księgowi robią najlepiej, a o których ja nie mam pojęcia.

Może ten Bieszczad ma jakąś wydolność to może pobiegać na lewej zamiast się nudzić na trybunach.
BC nadal obrażony na Wisłę, a pracownikom pozostaje robić dobrą minę do dziadostwa.

River 31.01.2013 09:24

Nie mamy LO ale wg Kulawika mamy na tej pozycji nadwyzke:rotfl: ....a mac, co by nie mowic o Kulawiku czy Bednarzu to trzeba im oddac, ze jest dzieki nim komicznie:D
Kulawik niech nie gada o nadwyzkach na LO bo jeszcze Bednarz w ramach oszczednosci zacznie mu tych LO sprzedawac:rotfl:

Gdyby nie katastrofalna postawa Podbeskidzia i Belchatowa to na dzis bylibysmy kandydatem nr 1 do spadku. Ale co sie odwlecze... W przyszlym sezonie czeka nas heroiczna walka o utrzymanie. Patrzac na sklad, wiek niektorych zawodnikow, to komu kontrakty wygasaja po sezonie, polityke oszczednosciowa Cupiala i idiotyzmy Bednarza to nie zdziwie sie jak w kolejnym sezonie nie bedzie po prostu kto mial grac w pierwszej druzynie. Chlopaki z MESY nagle stana sie pierwsza druzyna i ruszamy na podboj Ekstraklasy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl