Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Pele_94 26.01.2013 12:52

jarcze trafnie to podsumowałeś, skoro podkupowanie jest takie proste to dlaczego u nas gra zagraniczny szrot a nie młode Polskie talenty z perspektywami na przyszłość. Swoją drogą co do tego podkupowania, to raczej Wisła ma jeszcze jakąś renome i byle jaki kubik by nam ich nie odebrał.

wolfy 26.01.2013 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1296106)
Tak sobie śledzę tę waszą dyskusję o przepłacanych piłkarzach, o konieczności oszczędzania....
Dorzucę pewien truizm, który przy okazji będzie kijem w mrowisko.

Pewnie, że jak na zajmowane miejsce w lidze (choć tu obwiniam także nieudolność Probierza polegającą na systematycznym oduczaniu piłkarzy tego wszystkiego, co mimo wszystko umieli robić a także zawalenie przygotowania fizycznego) zarabiają za dużo. Kto zresztą w polskiej lidze za dużo nie zarabia?
Jednak te ich (nawet te najwyższe ) kontrakty to i tak pryszcze w porównaniu z jakimkolwiek klubem europejskiego poziomu średniego stanów niskich.
W tych słabo- srednich europejskich klubach, ktoś kto zarabia tyle co nasz Garguła, Genkow, czy nawet Jaliens prezentuje co najwyżej taki własnie poziom gry jak wymieniona wyżej trójka.
Nie spodziewajmy się, że za niższe pieniądze pozyskamy kogoś, kto będzie w stanie zrobić jakąkolwiek różnicę. No chyba, że jakiś głupi z zapyziałej ligi (choć takich zapyziałych w stosunku do naszej ostatnio jakby mniej), któremu będzie wydawało się, że trafiając do Ekstraklasy Boga złapał za nogi.
Taki przez kilka pierwszych meczów będzie zap..ał, ale potem zorientuje się, że nie ma to sensu i wyrówna do dołu. Takich piłkarzy w naszej lidze było ostatnio kilku i zjechali z formą i zaangażowaniem w ciągu jednej rundy.

Owszem, budowa w oparciu o wymarzoną akademię, czy skauting polegajacy na wyszukiwaniu głupich zdolnych perełek z III czy IV ligi może dawać jakieś nadzieję na nieprzeputanie bez sensu pieniędzy, ale nie na poważny wynik sportowy w ciągu najbliższego dziesięciolecia.

Rzetelna polityka sportowa musi łączyć obydwa kierunki: poszukiwanie młodych zdolnych, którym chce się zapieprzać (jak niegdyś Błaszczykowski) a jednocześnie inwestowanie w dobrych profesjonalistów z lepszych lig, którym jeszcze się chce coś udowodnić. Za konkretne jednak pieniądze a nie za frytki.......Wszystko to w oparciu o solidny sztab szkoleniowy będący zarówno dla jednych jak i dla drugich niesamowitym autorytetem, a może nawet kimś na poziomie idola. Tak, żeby jeszcze bardziej chcieli swojemu autorytetowi coś udowodnić a przy tym mogli i chcieli się od niego czegoś nauczyć

Wybacz, ale mylisz się. Nasi gracze są przepłacani w stosunku do posiadanych umiejętności. Myślisz, że czemu tu trafili? Bo dajemy takim złamasom największe kontrakty w okolicy.

Nie rozumiem też fragmentu o "głupich" perełkach z niższych lig. Co jest głupiego w przyjściu do klubu ekstraklasy takiego jak Amica czy Legia, gdzie w miarę łatwo wywalczyć sobie miejsce, rozegraniu tam jednego-dwóch sezonów i przejścia gdzieś gdzie lepiej płacą? Zarabia klub, zarabia zawodnik - IMHO to optymalna droga.

Bereszczyński nie przechodzi do Legii dzięki bajońskiemu kontraktowi, tylko żeby grać, wypromować się i pójść na wschód/zachód. Dopiero tam się zarabia pieniądze.

morganfield 26.01.2013 15:53

Podkupywanie młodych, polskich talentów... Jakie to banalne. Tylko gdzie oni są? Kto ich produkuje? Kto ma odpowiednie zaplecze, sztab, wiedzę, cierpliwość, finanse... Radomiak Radom?
Wyszukiwanie zawodników w III czy IV lidze... Poważne kluby mają w duipe talenty z takich lig. Poważne kluby dbają o to by talenty nigdy nie wybiegły na boiska w tak niskich ligach. No tak, ale przecież Kuba Błaszczykowski...

wolfy 26.01.2013 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1296123)
Wyszukiwanie zawodników w III czy IV lidze... Poważne kluby mają w duipe talenty z takich lig. Poważne kluby dbają o to by talenty nigdy nie wybiegły na boiska w tak niskich ligach. No tak, ale przecież Kuba Błaszczykowski...

Młodzi zawodnicy często zaczynają kariery w takich klubach. Wyciągniecie tych rokujących i oszlifowanie ich - nie rozumiem co w tym dziwnego? Tak działa Legia, Amica.

Lysy 26.01.2013 16:18

Cytat:

Nie sięgając daleko: Arkadiusz Milik ! Jeszcze dwa lata temu biegał po boiskach Rozwoju Katowice (3 liga!) a dziś Górnik zarobił na nim 2.6mln Euro. Da się?

Trzy rzeczy których nie posiadamy, a które obecnie są niezbędne jeśli myślimy o czymś więcej ni bycie ligowym planktonem:
- infrastruktura treningowa
- akademia z prawdziwego zdarzenia
- sieć skautów

morganfield 26.01.2013 16:23

wolfy A możesz mi podać który to z tych lub tych zawodników zdążył tam zagrać, bo mi się wydaje, że wyselekcjonowanie ich nastąpiło zanim mieli taką przyjemność.
Lysy No skoro się da to po co te trzy rzeczy o których piszesz?

wolfy 26.01.2013 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1296130)
A możesz mi podać który to z tych lub tych zawodników zdążyło tam zagrać, bo mi się wydaje, że wyselekcjonowanie ich nastąpiło zanim mieli taką przyjemność.

A ja gdzieś napisałem że to mają być tylko drużyny seniorskie?
Ale rozumiem, że taki Lewandowski czy Sobiech to się z choinki urwali.

morganfield 26.01.2013 16:51

A ja napisałem, że nie mogą być w kadrach klubów z niskich lig, tym bardziej juniorskich? Czy może, że selekcja nie powinna odbywać się na tym poziomie rozgrywkowym, tylko znacznie wcześniej?
O ile Lewandowski trafił z pierwszoligowej Legii do trzecioligowego Znicza (a podobno ma to działać odwrotnie) to Sobiech w takim razie z pewnością z choinki się urwał.

Uran235 26.01.2013 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1296130)
wolfy A możesz mi podać który to z tych lub tych zawodników zdążył tam zagrać, bo mi się wydaje, że wyselekcjonowanie ich nastąpiło zanim mieli taką przyjemność.
Lysy No skoro się da to po co te trzy rzeczy o których piszesz?

Nie bardzo rozumiem, o co Ci tutaj chodzi.

Jędrzejczyk do Legii trafia w wieku 19 lat.
Gol do Bełchatowa w wieku 23 lat.
Kosecki do Legii w wieku 18 lat.
Kucharczyk do Legii w wieku 19 lat.

z byłych

Komorowski do Bełchatowa 22 lata.
Rybus do Legii 18 lat.

W wieku 16 lat, czyli też nie tak wcześnie, do Legii trafił Wolski, Borysiuk czy Łukasik.

Chcesz więcej, to sam poszukaj.

morganfield 26.01.2013 19:28

Nie chodziło o to w jakim wieku trafiają do klubu z ekstraklasy tylko czy ci którzy prezentują jakąś wartość biegają po III i IV ligowych boiskach, czy należy mieć na nie oko.

Jędrzejczyk
Gol
Kosecki
Kucharczyk
Komorowski
Rybus
Wolski
Borysiuk
Łukasik

Kto z nich grał w lidze niższej niż II? Ile Legia zarobiła/zarobi na zawodnikach których wzięła zanim tam zagrali, a ile na tych którzy tam grali. Kogo z powyższych zawodników Legia wyselekcjonowała obserwując te rozgrywki?
Kiedyś Leszek Pisz strzelił w Zabrzu zwycięskiego gola po rykoszecie od muru, w samo okienko. Reporter TVP zapytał - co by było gdyby piłka nie odbiła się od muru?, Pisz odpowiedział - jeszcze piękniejsza bramka.
Co by było gdyby (tfu, tfu, tfu co za słowo) Górnik był poważnym klubem i Milik trafił tam w wieku powiedzmy lat czternastu (młodszym!), zapewniono mu dostęp do odpowiednich wychowawców, sprzętu, boisk, badań, odżywek, lepszych partnerów w treningu itp. itd.? Byłby lepszy i nie odchodził za 2,6 tylko za 5 mln euro, a klub szykował kolejnego chłopaka do wyjazdu.

Jeżeli nie weźmiemy się za młodych, naprawdę młodych ludzi to będziemy tak trwać jak teraz.

wolfy 26.01.2013 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1296151)
Jeżeli nie weźmiemy się za młodych, naprawdę młodych ludzi to będziemy tak trwać jak teraz.

Akurat z tym jednym fragmentem mogę się zgodzić, tylko jest jedno poważne ale - pożytek z 14-latka będzie najwcześniej za cztery lata. Biorąc pod uwagę kto jest właścicielem klubu - to bardzo poważne ale, bo przez cztery lata koncepcja na klubu zdąży się zmienić tak ze cztery razy. Przykład pierwszy z brzegu: co zrobiła Łysa Pała zaraz po przyjściu do Wisły? Zwolniła skautów i koordynatora grup młodzieżowych. Oficjalna przyczyna - brak efektów. Skup się na tym fragmencie - koordynator grup młodzieżowych nie miał efektów po pół roku.

O wiele realniejsze na początek są działania na poziomie Legii czy Amici, OK?

morganfield 26.01.2013 21:01

Ty wiesz, ja wiem i większość tego forum wie jak wygląda polityka w naszym klubie. Nie musisz o tym pisać bo Ameryki nie odkrywasz.
Amika i Legia nie czekają latami i biorą zawodników z niższych lig na już. I choć to nie prawda, to nie będę się z Tobą siłował i uznajmy że masz rację, a przy Jacku, Bogusławie i bez koordynatora grup młodzieżowych właśnie te działania są realne. W szczególności bez zwolnionych skautów. W takim razie OK.

A teraz się powtórzę z nadzieją, że wolfy nie będzie tego czytał/powstrzyma się od komentarza/skupi się.
Poważne kluby, a takim mam nadzieję chcemy być, dbają o to by talenty nigdy nie wybiegły na boiska w tak niskich ligach. To zbyt późno na pełne kształtowanie zawodnika. Selekcja jest/powinna być wcześniejsza. Co tylko przykład Legii czy Amiki uwypukla. I w perspektywie wyniku, który ma nastąpić nie w ciągu najbliższego dziesięciolecia, o którym pisał FraMat, a do czego się wcześniej odniosłem, też tak powinniśmy robić. Przyjdzie czas, że nie tylko zespołów z niższych lig nie będzie po co oglądać, ale również ich grup młodzieżowych bo będą wystarczająco przesiane. Coraz więcej klubów ma na to chrapkę bo wygląda to na opłacalny biznes.
[ironia]No tak, ale Cupiał jest u nas na zawsze i nie powinniśmy się na tym skupiać.[/ironia]

wolfy 26.01.2013 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1296163)
[ironia]No tak, ale Cupiał jest u nas na zawsze i nie powinniśmy się na tym skupiać.[/ironia]

Fakt, ironia zwala z nóg. Słusznie obstawiłeś tagami.

Cupiał jest u nas teraz, przez co nie ma szans na jakąś długofalowa politykę. Nikt nie twierdzi, że nie powinno się szkolić od trampkarza, raczej - że u nas to obecnie niewykonalne. Ty piszesz o tym co być powinno, ja - o tym co jest realne.

morganfield 26.01.2013 23:36

Skoro pozwalniano skautów to w jaki sposób realne?

Uran235 27.01.2013 02:32

Cytat:

Nie chodziło o to w jakim wieku trafiają do klubu z ekstraklasy tylko czy ci którzy prezentują jakąś wartość biegają po III i IV ligowych boiskach, czy należy mieć na nie oko.

Jędrzejczyk
Gol
Kosecki
Kucharczyk
Komorowski
Rybus
Wolski
Borysiuk
Łukasik

Kto z nich grał w lidze niższej niż II? Ile Legia zarobiła/zarobi na zawodnikach których wzięła zanim tam zagrali, a ile na tych którzy tam grali. Kogo z powyższych zawodników Legia wyselekcjonowała obserwując te rozgrywki?

Nie wiem, sprawdź, zapytaj jakiegoś obeznanego w temacie legionisty. To, że na 90minut nie ma przy nich cyferek, nie oznacza, że nie grali. 90minut wstawia cyferki tylko za sezony ekstraklasowe. Jak masz 18 lat i jesteś w klubie niższej ligi, a chwilę później grasz w Legii, to w tym słabszym klubie raczej nie trzymali cię w rezerwie.

Ale chcesz konkretny przykład niezłego zawodnika, przegapionego przez wiele klubów, wyciągniętego z niskiej ligi, w dodatku po części dzięki koneksjom? Rafał Boguski. Jak go kupowaliśmy miał 21 lat i strzelał bramki dla ŁKS-u Łomża. W Wiśle szybko skreślony jako rodzinny interes klanu Engelów. Poszedł na wypożyczenie do Bełchatowa. Potem strasznie się jaraliśmy, że udało się wypożyczenie skrócić, bo chłopak eksplodował talentem. Po powrocie wyrósł na pierwszoplanową postać w Wiśle Skorży i stał się poważnym kandydatem do gry w kadrze. Geniuszem nigdy nie był, ale w naszych realiach okazał się bardzo wartościowym zawodnikiem, którego w dodatku zapewne sprzedalibyśmy za przyzwoite pieniądze, gdyby nie nabawił się poważnego urazu.

Cytat:

:rotfl: Zacznijmy od jednej podstawowej sprawy. Który młody - naprawdę młody, jak to napisałeś - przyjdzie do Wisły, która ma gorsze warunki treningowe niż ten jego klubik w niskiej lidze? Do klubu, który od lat ma problemy z szkoleniem wartościowych piłkarzy. A jak przyjdzie, to co my dokładnie z nim zrobimy? Kto i gdzie będzie go szkolił? Kto zapłaci za te odżywki, programy rozwojowe itd.? A jak po dwóch latach okaże się naprawdę dobry, to jak go zatrzymamy przed ucieczką do klubu, który zapewni mu lepsze warunki?

Szkolenie młodzieży i wynajdywanie bardzo młodych talentów to świetny pomysł, tylko trzeba go z głową wdrożyć. Tak jak zrobiła to Legia, tak jak robi to Widzew, Lech i kilka innych klubów w tym kraju. Małymi kroczkami, najpierw sprowadź kilka gotowych talentów, wypromuj je. W ten sposób pokażesz, że przez twój klub można się pokazać, można wejść do poważnego futbolu. Myślisz, że dlaczego Bereszyński wybrał Legię? Że Wolski, Rybus, Borysiuk nie mieli z tym nic wspólnego? To, że teraz gra tam Furman, Kosecki, Łukasik czy Żyro, to nie ma znaczenia? A my czym się możemy pochwalić? Błaszczykowskim? Kiedy to było! Piętnastu prezesów w tym czasie mieliśmy. Nawet oszlifowanie i ogarnięcie jednego Małeckiego nas przerasta. Mieliśmy - jak mu tam było - Leszczaka(?) i co? Też mu korba odwaliła. Myślisz, że któryś rodzic puści swojego dzieciaka do Wisły, jak zbada temat takich delikwentów jak Małecki i Leszczak? My ze szkoleniem jesteśmy w głebokiej, czarnej d*pie, więc najpierw trzeba zająć się systemem szkolenia i promowaniem już przynajmniej częściowo wyszkolonych zawodników. Jak się z tym uporamy, to dopiero wtedy możemy myśleć o podbieraniu utalentowanych młodzików z całego kraju.

nesta 28.01.2013 10:19

Sarki pozytywnie przeszedł testy sportowe.
Nie wiem czy jest taki dobry czy w Wiśle już taka bida.. Obawiam się, że to drugie.

Jak zwykle kontakty menadzerskie górą. Bo po co poszukać samemu. A zapomniałem, do tego potrzeba skautów w liczbie większej niż... 3.

Uran235 28.01.2013 10:43

Po obejrzeniu skrótów sparingów wnoszę, że Sarki ma dwie nogi i przemieszcza się bez pomocy wózka inwalidzkiego, dlatego też wcale nie jestem zaskoczony, że go chcemy.

mitmichael 28.01.2013 10:48

Jednak na miejscu w sparingach lepiej sie ocenia zawodnikow niz przez skroty na oficjalnej stronie albo jak to lubia robic w Polsce z youtube. Najwyzej bedziemy mieli kolejnego darmozjada a Bednarz okaze sie jeszcze wiekszym... sami sobie dokonczcie.

Lukasz 28.01.2013 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1296327)
....
Nie wiem czy jest taki dobry czy w Wiśle już taka bida.. Obawiam się, że to drugie....

Nie wiem nic o warsztacie trenera Puszy Niepołomice, natomiast wyraża chęć pracy w Wiśle. Dobrze nam znany Dariusz Wójtowicz. Tak sobie myślę, niedługo będzie do nas aplikowało pół Polski które własnie poczuło się na siłach grać/trenować/zarządzać klub w obecnym stanie.

Jacek, co Ty na to? Może jakieś testy?

http://www.sport.pl/pilka/1,64946,13...akow___To.html

Aaaaaaaaaaai byłbym zapomniał, według prasy, o Sarkim:

Jego powrót może zrekompensować odejście do Valenciennes Maora Meliksona. Wisła na sprzedaży reprezentanta Izraela zarobiła około 800 tys. euro. Nie zostaną one jednak wydane na wzmocnienia. Uznano, że lepiej wyrównać zaległości finansowe wobec piłkarzy, aby ci ze spokojną głową przystąpili do rundy wiosennej.

Czyli 'przejedliśmy' pieniądze z Maora.

nesta 28.01.2013 11:15

Czyby zwyciestwo z Terekiem i informacja o wyrownaniu zaleglosci to zbieznosc przypadkowa..? :)

piter116 28.01.2013 11:23

Orlin Peralta, którym rzekomo się interesujemy, zakończył właśnie wraz z Hondurasem Puchar Narodów UNCAF, gdzie w finale jego reprezentacja przegrała z Kostaryką 0:1. Bilans Peralty przedstawia się następująco:

Honduras-Salwador 1-1 -ławka
Panama-Honduras 1-1 -wszedł w 94 minucie
Honduras-Belize 1-0-grał do 61 minuty
Kostaryka-Honduras 1-0-ławka

PS: Gdzieś wyczytałem, że Sarkiego do Wisły polecił Ibrahim Sunday, jego dobry znajomy. To co Jacki lubią najbardziej- najpierw płytki DVD, potem testy.

enzo 28.01.2013 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1296336)
Wisła na sprzedaży reprezentanta Izraela zarobiła około 800 tys. euro. Nie zostaną one jednak wydane na wzmocnienia. Uznano, że lepiej wyrównać zaległości finansowe wobec piłkarzy, aby ci ze spokojną głową przystąpili do rundy wiosennej.

Niby to dobrze, że w końcu regulujemy należności wobec zawodników, ale...

Wychodzi na to, że Łysy klasycznie zrobił sobie z gęby cholewę. Bo po jaką cholerę na konferencjach czy w wywiadach wspomina o tym, że transfery gotówkowe będą, jeżeli Wisła kogoś sprzeda? Tym bardziej w sytuacji, gdy doskonale wie, że klub musi spłacać długi.

No tak, zapomniałem. W końcu kibic to zwykły troglodyta i łyknie każdy farmazon jak młody pelikan. Co jak co, ale w polityce Bednarz odnalazłby się z taką "bajerą" bezproblemowo.

rw88 28.01.2013 11:51

Cytat:

Podkupywanie młodych, polskich talentów... Jakie to banalne. Tylko gdzie oni są? Kto ich produkuje? Kto ma odpowiednie zaplecze, sztab, wiedzę, cierpliwość, finanse... Radomiak Radom?

Ja Ci powiem kto ich produkuje: Rozwój Katowice, Jastrząb Głowaczów, Wisła Tczew, Wkra Żuromin, Szydłowianka Szydłowiec, KS Piaseczno, MSP Szamotuły / Pelikan Łowicz, TOP 54 Biała Podlaska - w tych oto klubach do wieku 16-18 lat wychowywali się zawodnicy, którzy w późniejszym terminie w polskich warunkach stali się ligowymi gwiazdami, część z nich trafiła do czołowych klubów topowych lig świata.

Śmieszy mnie to gadanie, że jak ktoś się bierze za szkolenie, to efekty będą za 10 lat - oprócz tego, że to wierutna bzdura (większość zawodników ściągniętych z w/w klubów zaczęła błyszczeć w lidze po 2-3 sezonach w klubach ekstraklasowych), to jakiż jest to argument przeciwko budowania futbolu młodzieżowego w danym klubie? Przecież nawet zakładając, że efekty będą za 10 lat to wybieramy w tym momencie między dwoma wizjami:

a) Postanawiamy mocno zainwestować w futbol młodzieżowy - budujemy mały kompleks trzech, czterech boisk z podstawowym zapleczem sanitarnym, zatrudniamy fachowców w rolach trenerów, pozyskujemy koordynatora całego procesu treningowego, tworzymy jednolity system szkolenia i siatkę klubów partnerskich z niższych lig, gdzie szkolenie młodzieży będziemy wspierać i monitorować, zatrudniamy dwóch, trzech scoutów do szukania w talentów po naszym kraju. Zakładamy, że pierwsze efekty przyjdą za 10 lat.

b) Nie robimy nic i nie mamy efektów ani teraz, ani za 10 lat. Za dziesięć lat dochodzimy do wniosku, że klubowi przydałaby się akademia, ale nie mamy na to czasu, bo pierwsze efekty zobaczymy dopiero za...10 lat. Takaż to logika właśnie.

No chyba, że ktoś liczy, iż Wisłę przejmie szejk - wtedy nie trzeba tutaj żadnego szkolenia, tylko kupi się kogo trzeba.

yoda79 28.01.2013 12:01

Mały upadek naszej Wisełki, równia pochyła. Tak ogólnie do kiedy możemy kogoś zakontraktować? Do 31 stycznia?

szprotson 28.01.2013 12:04

28 luty

...................

domin_czyzyny 28.01.2013 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1296327)
Sarki pozytywnie przeszedł testy sportowe.

a później będzie jak z Frederiksenem, bo On też pozytywnie przeszedł testy sportowe, a do tego także testy medyczne i finansowe.

A po sezonie Jacek powie, zawiodłem się na nim, to nie ja byłem za tym, aby go zatrudnić - ale to jest dla mnie lekcja pokory, pokory której muszę mieć więcej pracując jako dyrektor sportowy. Zwolni Selera, po czym zatrudni znów jakiegoś ogórka, marchewkę lub inne warzywo!

Lukasz 28.01.2013 14:01

Sarki był u nas testowany wcześniej, o ile dobrze pamiętam w grudniu. Wtedy się nie załapał, teraz się już łapie więc chyba wiemy co bierzemy. Jacek, czy tam Cupiał, wtopił z Jovanicem, pewnie będzie mu trzeba zapłacić 2.5 mln zł (to 7% budżetu rocznego) wiec musimy grać ogórkami.

IMHO lekcje pokory Jacek ma jeszcze przed sobą - zatrudnienie Frederiksena to jest przy tym pryszcz.

KrzychooR 28.01.2013 14:08

Kto zatrudnił tego Jovanicia??? Na stos go... Całe szczęście że Jacek zrobił dobry deal za Maora... Na Milana wystarczy...

kha1 28.01.2013 15:23

Piszecie o tym Jovanicu tak, jakby coś się ostatnio zmieniło? Coś mnie ominęło? Wygrał sprawę? Dostał kasę za cały kontrakt? Czy po prostu robicie jazdę, bo tak?

Lukasz 28.01.2013 15:51

Z Jovanicem bez zmian, o czym donosi prasa. Natomiast historia uczy że przegrywamy takie sprawy. Oczywiście pewnie będziemy się bronić i tym samym przeciągać wypłatę należności, natomiast nikt rozsądny nie ryzykuje kontraktem jeśli nie jest przekonany o swojej racji i nie konsultował tego z prawnikami. Także bardziej prawdopodobny jest wariant wypłaty należności z naszej strony lub jakaś ugoda. Pewnie sprawa rozstrzygnie się w najbliższym czasie natomiast póki co wypada postawić ją po stronie kosztów.

Kocur 28.01.2013 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kha1 (Post 1296385)
Piszecie o tym Jovanicu tak, jakby coś się ostatnio zmieniło? Coś mnie ominęło? Wygrał sprawę? Dostał kasę za cały kontrakt? Czy po prostu robicie jazdę, bo tak?

Nic się nie zmieniło - media piszą o tym samym w kółko:

Cytat:

To może być cios, po którym Wisła szybko się nie podniesie. Krakowski klub kłóci się o pieniądze z Milanem Jovaniciem (28 l.). Jeśli racja będzie po stronie serbskiego bramkarza, Biała Gwiazda będzie musiała wypłacić mu 2,5 miliona złotych

Watts 28.01.2013 20:52

http://www.weszlo.com/news/13578-Rob...zmawia_z_Wisla
http://www.90minut.pl/news/204/news2...-Yurdu-SK.html

No to interesujemy się Marcinem Robakiem. Jeżeli coś nie popieprzyło się w statystykach, jesienią nie zagrał ani minuty w tureckiej ekstraklasie, tylko dwa razy po godzinie gry w pucharze Turcji z jakimiś kozopasami.

Kryniu 28.01.2013 21:11

Watts a kogo w tym klubie obchodzi czy on ostatnio regularnie grał. Ma być za darmo i git. Jak się transfer uda to będą się chwalić fachowym podejściem do transferów.

westersyl 28.01.2013 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1296437)
http://www.weszlo.com/news/13578-Rob...zmawia_z_Wisla
http://www.90minut.pl/news/204/news2...-Yurdu-SK.html

No to interesujemy się Marcinem Robakiem. Jeżeli coś nie popieprzyło się w statystykach, jesienią nie zagrał ani minuty w tureckiej ekstraklasie, tylko dwa razy po godzinie gry w pucharze Turcji z jakimiś kozopasami.

Siłą dobrych klubów zazwyczaj są napastnicy bo przecież piłka polega na strzelaniu goli .Kiedys siłą Wisła był Żurawski Frankowski, potem Brożek. Teraz zdaniem mediów sondujemy ściągniecie napastnika z tej samej półki, którą już mamy czyli sredniej nawet jak na ligowe warunki. Nie oszukujmy się Robak to nie jakiś bystry piłkarz, to nie jest wybitny technik jak Frankowski jego życie piłkarskie zależy od takiego czynnika jak dynamika i szybkość na boisku a przecież ona ma już 30 lat co równoznaczne jest z utratą tych atutów. Zatrudnienie Roboka to rzut monetą, nie wiedzą czy on się sprawdzi. Nie widzę również danie Robokawi dłuzej umowy niż rok bo na jakiej podstawie ? Czyli znowu nie jest to ktoś z kim klub nie może wiązać dłuższej perspektywy. Ajjj ten Bednarz... pomyśleć ze jeszcze nie tak dawno naskakiwał na Valckxa za krótkoterminowe kontrakty. No ale w sumie ten Robak trochę bramek nastrzelał i widać u niego pazerność na gole co powinno cechować napastnika także średnia goli strzelanych przez niego jest wyższa od naszych dwóch asów.

WISŁAZWE 28.01.2013 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1296366)
Sarki był u nas testowany wcześniej, o ile dobrze pamiętam w grudniu. Wtedy się nie załapał, teraz się już łapie więc chyba wiemy co bierzemy.z.

Ale go sprawdziliśmy w grudniu normalnie na wszystkie strony... Koleś pojawił się 6 grudnia w Krakowie a od 9 grudnia Wiślacy byli na urlopach.

Głupotą było ściąganie go w grudniu na dwudniowe testy...

Kibic_z_Częstochowy 28.01.2013 22:01

Cytat:

Nie płacili mi od kilku miesięcy, to był główny powód
Hehehe, tu na pewno zaczną, hehehe Jacek tego dopilnuje.

Uran235 28.01.2013 22:08

Wszystko zależy od kontraktu. Robak to nie jest inwestycja w przyszłość, a w obecnej sytuacji także spore ryzyko sportowe dla klubu. I to powionno być odzwierciedlone tak w długości, jak i wysokości kontraktu. Jak chłop przyjdzie na rok czy dwa lata i dostanie nie więcej niż taki Wilk, to to nie jest takie głupie. Ale jak mamy się wpieprzyć na kolejnego Orbita, to będzie to ciężki debilizm.

fialo 28.01.2013 22:14

Nie ma kasy, to grzebiemy w śmieciach.. Strasznie przykre czasy nastały.

morganfield 28.01.2013 22:53

Wygląda na to, że Jacek opchnie odda komuś Cwetana.

wolfy 28.01.2013 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1296469)
Wygląda na to, że Jacek opchnie odda komuś Cwetana.

Ciężko będzie biorąc pod uwagę jaką formę prezentuje.

Trzeba jednak przyznać, że Robak spełnia wszystkie wymogi żeby u nas grać:
- nie strzelił gola od pół roku
- nie chcą go w drugiej lidze Tureckiej (tylko niech mi żaden mózg nie pisze, że to on sam ma dość)
- ma kartę na ręku.

Jak na emeryturę piłkarską, to tylko do Wisły. Bednarz funduje!

EDIT: Będzie na testach, czy jest tak zajebisty że go sprawdzać nie trzeba? Pytanie retoryczne, bo skoro przeszedł je Frederiksen oraz warzywo, które od roku nie grało w piłkę...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl