Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

borys 22.01.2013 09:36

Dudu Dahan o Lysym: "I can say that he give is hart to the club and working 24/7 for wisla. But his not football guy" (pisownia orginalna), czyli Administrator vel ciec pierwsze skojarzenie Aniol z Alternatywy

arti 22.01.2013 09:45

Jan Frederiksen –0,5 mln
Arkadiusz Głowacki –2 mln
Michał Miśkiewicz –0,5 mln
Romell Quioto –0,6 mln
Daniel Sikorski –0,2 mln

Skąd te kwoty? Co to za kwoty?
Dlaczego Misiek 0,5mln? Przecież Milanowi nic nie płaciliśmy.
On ma kontrakt na tyle kasy rocznie? Na 2 lata? Czyli 20tys. miesięcznie?
Głowa - 2mln za 2,5 roku + podpis? Czy za co? Niejeden tu pisał, że Głowa gra za grosze...wychodziłoby 200tys euro za rok... hmm
Sikor - 200tys za rok? Niespecjalnie dużo, ale on tu w ogóle nie powinien grać, więc o 200 za dużo.
Fredek - 0,5m za rok??? Q.wa!
Quioto - wypożyczenie 100tys e(usd?) czy 50tys e/usd plus reszta to pensja? Wyszło na to, że 0,6m w błoto.
Już może nie oszczędzaj łysy...:(

borys 22.01.2013 09:50

Podpisy pod kontraktem tez kosztuja.

Lukasz 22.01.2013 10:00

Mniej więcej tak było.

BTW zawsze musi być jakiś 'winny' czy 'czarna owca'. Dawniej był to Dawidowski, Kirm, potem Jaliens (za swoim kontraktem), Holendrzy, a teraz modne jest jechanie po Bednarzu.

Plusem rządów Jacka jest to że co poniektórzy przejrzeli na oczy jak to Wisła wychowankami/Polakami stoi którzy się identyfikują z klubem bardziej niż 'stranieri'. Jacek nabił wszystkich w butelkę mówiąc o odmłodzeniu składu, nasprowadzał leciwego szrotu a i pewnie dłużej posiedzi na stołku niż Holender - paradoks.

Arked 22.01.2013 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1295642)
Po nicku w tej chwili nie wymienię ale pamiętam, że jeszcze nie tak dawno niektórzy dawali do zrozumienia, że pan Jacek jest fachowcem o klasę lepszym od tego złego i amatorskiego cwaniaka o imieniu Stan. :-)

W takim razie :rotfl:

Bednarz jest likwidatorem, nie dyrektorem sportowym. Porównywanie go do Valckxa to herezja.

Lukasz 22.01.2013 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1295649)
W takim razie :rotfl:

Bednarz jest likwidatorem, nie dyrektorem sportowym. Porównywanie go do Valckxa to herezja.

Nie no trzeba oddać komu co należne. Porównywanie było na innej płaszczyźnie niż płaszczyzna personalna.

Ludzie jeździli po Stanie dlatego że za dużo kosztował (i jego nabytki) a za mało Klub zarobił/zarobi na transferach. Jako przykład porównywalnego sukcesu jakościowego przywoływany był Bednarz który 'znalazł' Marcelo (za drobne).

Średnia opinia była taka że porównanie dwóch Panów jest ciężkie z racji tego że pracują w innych warunkach. Ogólnie jazda była po Stanie a Bednarz był jedynie narzędziem ku temu.

borys 22.01.2013 10:43

Bednarz to poprostu administrator dzialający w imieniu właściciela. Niewiele ma to wspólnego z nazwą stanowiska jakie piastuje. Tym mniej mam dla niego szacunku, iż robi z siebie idiote za pieniądze. Mowi rzeczy z których ludzie poprostu sie smieja... bo są zaklinaniem rzeczywistości, co smieszniejsze pozuje na tego szczerego... .

Ale pewnie kilkanascie, jak nie kilkadziesiat tysiecy miesiecznie efektywnie zaglusza to że jest odbierany jak wioskowy głupek.

Wszyscy pisza ze Cupiał musi pojac ze koniecznoscia jest akademia, baza treningowa. Ja bym powiedział, że jest sprawa zdecydowanie ważniejsza którą musi zrozumieć lub sie nauczyć - dobór współpracowników. A to leży i kwiczy.

Na troche powiało Europa ale znow wrócilismy do Polskiego piekielka.

tofik 22.01.2013 11:07

Zdecydowanie jest szkodnikiem. Takiemu trzeba by codziennie patrzeć na ręce i pilnować, żeby kasy nie zmarnował(tylko po co, jak można w ogóle nie zatrudniać? :))
Niestety BC nie ma na to czasu więc co zainwestuje to wszystko jak krew w piach.

syryls 22.01.2013 11:44

Najgorszy scenariusz to taki że zostajemy z 1 przeciętnym napastnikiem(Genkov) i Sikorskim(...) Na skrzydle zostaje Iliev i Szewczyk, w środku Garguła, rezerwowych na ta pozycje aktualnie brak i pewnie tak też się skończy. Na defensywnym pomocniku mamy 1 zapierdalacza który częściowo umie grać w piłkę plus dziadka i Urygę, kończy się tym że nie będziemy potrafili rozegrać piłki w środku... Dalej idzie obrona, 1 lewy obrońca Bunoza(ja prdl) w środku(jedyna dobrze obsadzona pozycja) Głowacki, Jaliens i tyle... jak dla mnie Czekaj to nie obrońca na miarę MP ale dla średniaka czyli dla nas w obecnej chwili wystarczy no i Jovanovic na prawej.

Tu nawet nie można mieć "bólu głowy" kogo wystawić... Iliev, Garguła, Wilk, Bunoza mogą być pewni gry do końca sezonu bez zmienników co może się skończyć dramatycznie. Pan Bednarz myśląc że przyjdzie Małecki sprzedał Meliksona za drobne, strategia może okazać się błędna ale mam nadzieje że jednak Małecki pozostanie w Krakowie.

PS. Zapomniałem o następnym dziadku Kosowskim który będzie się zmieniać z innym Ilievem i Rafałem "czasem zagram" Boguskim.

Lukasz 22.01.2013 12:08

Syryls, dlaczego najgorszy? Realny niezależnie od 'wzmocnień' Bednarza. Chyba nie liczysz na to że ktoś 'z testów' wygryzie ze składu Genkova czy Wilka.

A kasę za Meliksona przejemy. Ochłapy z niej utoną łatając dziurę w budżecie i tuszując indolencję finansową Wisły.

arti 22.01.2013 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1295664)
Najgorszy scenariusz to taki że zostajemy z 1 przeciętnym napastnikiem(Genkov) i Sikorskim(...) Na skrzydle zostaje Iliev i Szewczyk, w środku Garguła, rezerwowych na ta pozycje aktualnie brak i pewnie tak też się skończy. Na defensywnym pomocniku mamy 1 zapierdalacza który częściowo umie grać w piłkę plus dziadka i Urygę, kończy się tym że nie będziemy potrafili rozegrać piłki w środku... Dalej idzie obrona, 1 lewy obrońca Bunoza(ja prdl) w środku(jedyna dobrze obsadzona pozycja) Głowacki, Jaliens i tyle... jak dla mnie Czekaj to nie obrońca na miarę MP ale dla średniaka czyli dla nas w obecnej chwili wystarczy no i Jovanovic na prawej.

Tu nawet nie można mieć "bólu głowy" kogo wystawić... Iliev, Garguła, Wilk, Bunoza mogą być pewni gry do końca sezonu bez zmienników co może się skończyć dramatycznie. Pan Bednarz myśląc że przyjdzie Małecki sprzedał Meliksona za drobne, strategia może okazać się błędna ale mam nadzieje że jednak Małecki pozostanie w Krakowie.

PS. Zapomniałem o następnym dziadku Kosowskim który będzie się zmieniać z innym Ilievem i Rafałem "czasem zagram" Boguskim.

Powrót Małego to absolutnie kluczowa sprawa - tj. jedyny zawodnik, który potencjalnie jest w stanie szarpać i ciągnąć do przodu grę dłużej niż przez pół godziny. Co za czasy...:)

fialo 22.01.2013 12:38

http://lutuj.wordpress.com/2013/01/2...o-ekstraklasy/

O ja .......ę..

Komedia :shock:

Niech reszta będzie milczeniem.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...alm_statue.jpg

arti 22.01.2013 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1295671)

Może coś zapłacił? Dał parę piłek albo zgrzewkę mineralnej?:haha:

domin_czyzyny 22.01.2013 12:51

ponownie proponuję zamknąć temat i zgasić światło ;-)

marcin19876 22.01.2013 13:01

przecież to jest jakiś głupi żart, ktoś sobie coś napisał a tu już szał komentarzy... ludzie uspokójcie się.

borys 22.01.2013 13:05

Za głowną:

"Na boisku wraz z zawodnikami Białej Gwiazdy pojawił się także prezes Jacek Bednarz, który do Belek dotarł wczoraj, późno wieczorem, i zostanie w Turcji z drużyną do soboty. Dzięki temu będzie mógł ocenić przebieg przygotowań zespołu do rundy wiosennej i podjąć decyzję w sprawie testowanego pomocnika – Emmanuela Sarkiego."

Jacek na wakacjach.... .

piter116 22.01.2013 13:08

Facet ma w znajomych trochę ludzi związanych z klubem, pewnie po znajomości ktoś załatwił mu możliwość pokopania z dzieciakami z Młodej. Na pewno nie chodziło o żadne testy sportowe. Nie robiłbym z tego takiej afery.

Edit: A jednak:

Cytat:

Odpowiadając na padające tutaj zarzuty: Tekst nie powstał na podstawie wpisu na FB. Potwierdziliśmy tę informację w klubie. Reszta zależy już od interpretacji. Naszym zdaniem poważnemu klubowi nie wypada zapraszać na testy ludzi z ulicy. Nawet jeśli mowa tylko o ME. Trzeba sobie zadać pytanie - czy to ma być klub profesjonalny czy klub-kukułka.

zim zum 22.01.2013 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1295677)
Za głowną:

"Na boisku wraz z zawodnikami Białej Gwiazdy pojawił się także prezes Jacek Bednarz, który do Belek dotarł wczoraj, późno wieczorem, i zostanie w Turcji z drużyną do soboty. Dzięki temu będzie mógł ocenić przebieg przygotowań zespołu do rundy wiosennej i podjąć decyzję w sprawie testowanego pomocnika – Emmanuela Sarkiego."

Jacek na wakacjach.... .

W końcu znaleźli lewego obrońcę :)

cfa 22.01.2013 13:35

Rzekłbym, że nawet bardzo lewego :)

christof20 22.01.2013 13:37

Pewnie i tak nas na niego nie stać :P

borys 22.01.2013 13:41

Lysy jest znaczy szybki pewnie taki oplywowy.

WiślakMyślenice 22.01.2013 14:03

Pan Piotr zapomniał o jednym zawodniku. Podpowiem, dodając N na końcu wyjdzie jego sprawność fizyczna. Ew. określenie starej gwardii w PZPN-ie.

Wizard 22.01.2013 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1295671)
http://lutuj.wordpress.com/2013/01/2...o-ekstraklasy/

O ja .......ę..

Komedia :shock:

Niech reszta będzie milczeniem.

Nie wierzę, że dostał się tam w ramach testów, bez przesady. Już kilkakrotnie bywało tak, że w ramach jakichś działań marketingowych w 1-2 treningach brali udział amatorzy czy dzieci. Dla mnie artykuł zrobiony na sensację.

WiślakMyślenice 22.01.2013 14:31

Jeśli masz na myśli działania zarządu Wisły, to nie pozostaje mi inna rada jak: "be ready for everything".

zim zum 22.01.2013 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1295685)
Rzekłbym, że nawet bardzo lewego :)

Co jak co, ale zawodnikiem był nawet niezłym

Elefant 22.01.2013 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1295695)
Jeśli masz na myśli działania zarządu Wisły, to nie pozostaje mi inna rada jak: "be ready for everything".

No, właśnie...
Jak to czytałem to ani przez moment nie przyszło mi do głowy, że to coś nieprawdopodobnego, żart, czy coś w tym stylu.
Ot, kwiatek jakich wiele ostatnio.
Co gorsza nawet złości to we mnie już nie wzbudziło.

piter116 22.01.2013 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1295689)
Pan Piotr zapomniał o jednym zawodniku. Podpowiem, dodając N na końcu wyjdzie jego sprawność fizyczna. Ew. określenie starej gwardii w PZPN-ie.

Muszę Cię zmartwić. Beto nie przechodził testów sportowych w Wiśle. Nie były one konieczne, ponieważ jego gra była wcześniej dogłębnie przeanalizowana na podstawie płyt DVD.

Cytat:

Negocjacje w sprawie Beto toczyły się od kilku tygodni, a ich finał miał miejsce w Krakowie, gdzie piłkarz przyjechał wspólnie ze swoim menedżerem Hectorem Peraltą. Wisła nie ukrywała, że Brazylijczyk to jej cel transferowy tej zimy.

- Naszym planem na ten tydzień jest pozyskanie Garguły i Beto – mówił w poniedziałek dyrektor sportowy Wisły Jacek Bednarz.

Beto jest typem piłkarza, którego mistrzowie Polski potrzebowali od dawna. Paweł Brożek musiał bowiem mieć wysokiego partnera w ataku. Brazylijczyk, który ma 188 cm wzrostu te wymagania spełnia. - Potrafię strzelać bramki. Jestem prawonożny, ale... chyba jeszcze lepiej strzelam lewą nogą. A już najlepiej to głową. Nie powinno być źle – charakteryzuje swoje umiejętności na łamach "Super Expressu".
Trzeba przyznać, że po latach dość śmiesznie to brzmi.

<Crasch> 22.01.2013 20:10

Już nawet Macedończyk odrzuca ofertę Wisły:

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Swoją drogą jak negecjował z Bednarzem to się nie dziwie mu się. Pewnie dostał 20% kontraktu + 80% z boiska

westersyl 22.01.2013 21:16

Cytat:

Muszę Cię zmartwić. Beto nie przechodził testów sportowych w Wiśle. Nie były one konieczne, ponieważ jego gra była wcześniej dogłębnie przeanalizowana na podstawie płyt DVD.
Do tego Bednarz po sparingu z Shakhtarem Donieck powiedział coś w stylu: Teraz mam pewność, że Beto to napastnik jakiego szukaliśmy od dawna :D

MichaelMyers 22.01.2013 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1295726)
Do tego Bednarz po sparingu z Shakhtarem Donieck powiedział coś w stylu: Teraz mam pewność, że Beto to napastnik jakiego szukaliśmy od dawna :D

Widocznie takiego dokladnie szukal.Teraz tez niewiadomo co znalazl Sarki, ktory rok nie gral w zadnym zawodowym klubie, a wczesniej pozegnali go w jednym ze slabszych klubow w Izraelu i 2 lidze belgijskiej.

Bednarz jest jak w tym powiedzeniu, czasami nie wiadomo czego sie szuka dokad czlowiek tego nie znajdzie.

Obiecal sobie, ze kogos w koncu bezrobotnego lub po fatalnym sezonie znajdzie kto sie nie okaze totalnym kaleka i bedzie szukal, Frederiksen i Sikorski go nie zniechecili gdziezby tam , bedzie dalej prowadzil swoja polityke chocby sie mial kosztem Wisly pomylic jeszcze sto razy.Zupelnie jak z tym bramkarzem, ktorego szukal tak zawziecie.

thechris 23.01.2013 01:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 1295725)
Już nawet Macedończyk odrzuca ofertę Wisły:

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Swoją drogą jak negecjował z Bednarzem to się nie dziwie mu się. Pewnie dostał 20% kontraktu + 80% z boiska

Równie dobrze mógłby rozważać przejście do Podbeskidzia a później ktoś by się dziwił, że ją odrzucił. Podbeskidzie czy Wisła... co za różnica? Podobny "awans" sportowy, podobne perspektywy rozwoju...

piter116 23.01.2013 02:18

Cytat:

Z kolei w "Dzienniku Polskim" czytamy, że działacze Wisły nie zamierzają testować Honduranina. "Krakowianie już oglądali Peraltę w akcji - i rzeczywiście, są zainteresowani sprowadzeniem tego zawodnika pod Wawel. Ostateczna decyzja zapadnie jednak dopiero pod koniec stycznia, bo Peralta ma zagrać w najbliższym czasie w swojej reprezentacji w turnieju o Puchar Środkowoamerykański" - informuje gazeta.

W styczniu Peralta będzie mógł błysnąć w styczniowych meczach Hondurasu z Salwadorem i Panamą, które będą oglądać skauci Wisły.
Jak myślicie ? Poleciał tam ktoś ? Pierwszy mecz przesiedział na ławie, drugi też zaczął z ławki, a na boisko wszedł w 94 minucie.

enzo 23.01.2013 03:23

Zdzichu... Na wakacje(*).

(*)Podobno pogoda dopisuje.

marcin19876 23.01.2013 10:55

Transfery Wisły a raczej Bednarza to kierunek w 1 ligę a transfery legii to Liga Mistrzów...gratujemy profesjonalizmu klubowi Wisły...

domin_czyzyny 23.01.2013 11:04

bądźmy obiektywni, Legia ma lepszą pozycję wyjściową.
Ma wielu bogatych kibiców, którzy wydaja krocie na bilety i pamiątki. Legia ma funkcjonalny stadion, który można wykorzystywać na wiele sposobów, Legia dostała stadion kompletny, Legia dostała od miasta "prezent" - to klub sprzedaje nazwę stadionu i inkasuje za to kasę.

Legia kiedyś pomyślała i stworzyła Akademię...

Teraz wydawanie kasy na transfery godne Ligi Mistrzów są nierealne, nie mamy kasy i długo mieć nie będziemy.
Wymagajmy jednak od Wisły czegoś więcej niż testy znudzonego studenta, czy bezrobotnego od roku Selera.

thechris 23.01.2013 11:17

Legia dostała stadion kompletnya Wisła betonowy kurnik jak ze Śliwna: http://www.youtube.com/watch?v=mdix-HCQ6NI Normalnie jakbym widział fragmenty betonu z R22. Ten sam "polot".

Na plus jest to, że na R22 kurnik jest kwadratowy, więc dziwię się, że jeszcze nikt nie wpadł na pewien pomysł. Jakby trybuna C została znowu zamknięta to wystarczy tylko przenieść bramki pod E i drugą na przeciwko...

KrzychooR 23.01.2013 12:55

Czy problemy finansowe klubu to wina stadionu? Stadion jest na chwile obecna ostatnim problemem na drodze do budowania "Wielkiej" Wisły...

Arked 23.01.2013 13:14

Stadion jest odpowiednio duży i nowoczesny na potrzeby budowania wielkiej drużyny. Brakuje chęci, pieniędzy i pomyślunku.

Lemoniadowy Joe 23.01.2013 13:23

to właśnie trudno pojąć kiedyś brak stadionu był argumentem aby nie budować mocnego składu a teraz ?
druga strona medalu to ile budowaliśmy mocny skład 3-4 lata absolutnie bez sprzedawania czołowych graczy i jakim kosztem ?

Moim zdaniem cała geneza niepowodzeń jest to że w Polsce mamy 3 albo 4 krotnie za mało dobrych piłkarzy

cfa 23.01.2013 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1295783)
Stadion jest odpowiednio duży i nowoczesny na potrzeby budowania wielkiej drużyny. Brakuje chęci, pieniędzy i pomyślunku.

Brakuje menagera który byłby spragniony zbudowania czegoś wielkiego. No ale niestety Cupiał chyba, aż takich możliwości by nikomu nie dał.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl