![]() |
Dudu Dahan o Lysym: "I can say that he give is hart to the club and working 24/7 for wisla. But his not football guy" (pisownia orginalna), czyli Administrator vel ciec pierwsze skojarzenie Aniol z Alternatywy
|
Jan Frederiksen –0,5 mln
Arkadiusz Głowacki –2 mln Michał Miśkiewicz –0,5 mln Romell Quioto –0,6 mln Daniel Sikorski –0,2 mln Skąd te kwoty? Co to za kwoty? Dlaczego Misiek 0,5mln? Przecież Milanowi nic nie płaciliśmy. On ma kontrakt na tyle kasy rocznie? Na 2 lata? Czyli 20tys. miesięcznie? Głowa - 2mln za 2,5 roku + podpis? Czy za co? Niejeden tu pisał, że Głowa gra za grosze...wychodziłoby 200tys euro za rok... hmm Sikor - 200tys za rok? Niespecjalnie dużo, ale on tu w ogóle nie powinien grać, więc o 200 za dużo. Fredek - 0,5m za rok??? Q.wa! Quioto - wypożyczenie 100tys e(usd?) czy 50tys e/usd plus reszta to pensja? Wyszło na to, że 0,6m w błoto. Już może nie oszczędzaj łysy...:( |
Podpisy pod kontraktem tez kosztuja.
|
Mniej więcej tak było.
BTW zawsze musi być jakiś 'winny' czy 'czarna owca'. Dawniej był to Dawidowski, Kirm, potem Jaliens (za swoim kontraktem), Holendrzy, a teraz modne jest jechanie po Bednarzu. Plusem rządów Jacka jest to że co poniektórzy przejrzeli na oczy jak to Wisła wychowankami/Polakami stoi którzy się identyfikują z klubem bardziej niż 'stranieri'. Jacek nabił wszystkich w butelkę mówiąc o odmłodzeniu składu, nasprowadzał leciwego szrotu a i pewnie dłużej posiedzi na stołku niż Holender - paradoks. |
Cytat:
Bednarz jest likwidatorem, nie dyrektorem sportowym. Porównywanie go do Valckxa to herezja. |
Cytat:
Ludzie jeździli po Stanie dlatego że za dużo kosztował (i jego nabytki) a za mało Klub zarobił/zarobi na transferach. Jako przykład porównywalnego sukcesu jakościowego przywoływany był Bednarz który 'znalazł' Marcelo (za drobne). Średnia opinia była taka że porównanie dwóch Panów jest ciężkie z racji tego że pracują w innych warunkach. Ogólnie jazda była po Stanie a Bednarz był jedynie narzędziem ku temu. |
Bednarz to poprostu administrator dzialający w imieniu właściciela. Niewiele ma to wspólnego z nazwą stanowiska jakie piastuje. Tym mniej mam dla niego szacunku, iż robi z siebie idiote za pieniądze. Mowi rzeczy z których ludzie poprostu sie smieja... bo są zaklinaniem rzeczywistości, co smieszniejsze pozuje na tego szczerego... .
Ale pewnie kilkanascie, jak nie kilkadziesiat tysiecy miesiecznie efektywnie zaglusza to że jest odbierany jak wioskowy głupek. Wszyscy pisza ze Cupiał musi pojac ze koniecznoscia jest akademia, baza treningowa. Ja bym powiedział, że jest sprawa zdecydowanie ważniejsza którą musi zrozumieć lub sie nauczyć - dobór współpracowników. A to leży i kwiczy. Na troche powiało Europa ale znow wrócilismy do Polskiego piekielka. |
Zdecydowanie jest szkodnikiem. Takiemu trzeba by codziennie patrzeć na ręce i pilnować, żeby kasy nie zmarnował(tylko po co, jak można w ogóle nie zatrudniać? :))
Niestety BC nie ma na to czasu więc co zainwestuje to wszystko jak krew w piach. |
Najgorszy scenariusz to taki że zostajemy z 1 przeciętnym napastnikiem(Genkov) i Sikorskim(...) Na skrzydle zostaje Iliev i Szewczyk, w środku Garguła, rezerwowych na ta pozycje aktualnie brak i pewnie tak też się skończy. Na defensywnym pomocniku mamy 1 zapierdalacza który częściowo umie grać w piłkę plus dziadka i Urygę, kończy się tym że nie będziemy potrafili rozegrać piłki w środku... Dalej idzie obrona, 1 lewy obrońca Bunoza(ja prdl) w środku(jedyna dobrze obsadzona pozycja) Głowacki, Jaliens i tyle... jak dla mnie Czekaj to nie obrońca na miarę MP ale dla średniaka czyli dla nas w obecnej chwili wystarczy no i Jovanovic na prawej.
Tu nawet nie można mieć "bólu głowy" kogo wystawić... Iliev, Garguła, Wilk, Bunoza mogą być pewni gry do końca sezonu bez zmienników co może się skończyć dramatycznie. Pan Bednarz myśląc że przyjdzie Małecki sprzedał Meliksona za drobne, strategia może okazać się błędna ale mam nadzieje że jednak Małecki pozostanie w Krakowie. PS. Zapomniałem o następnym dziadku Kosowskim który będzie się zmieniać z innym Ilievem i Rafałem "czasem zagram" Boguskim. |
Syryls, dlaczego najgorszy? Realny niezależnie od 'wzmocnień' Bednarza. Chyba nie liczysz na to że ktoś 'z testów' wygryzie ze składu Genkova czy Wilka.
A kasę za Meliksona przejemy. Ochłapy z niej utoną łatając dziurę w budżecie i tuszując indolencję finansową Wisły. |
Cytat:
|
http://lutuj.wordpress.com/2013/01/2...o-ekstraklasy/
O ja .......ę.. Komedia :shock: Niech reszta będzie milczeniem. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...alm_statue.jpg |
Cytat:
|
ponownie proponuję zamknąć temat i zgasić światło ;-)
|
przecież to jest jakiś głupi żart, ktoś sobie coś napisał a tu już szał komentarzy... ludzie uspokójcie się.
|
Za głowną:
"Na boisku wraz z zawodnikami Białej Gwiazdy pojawił się także prezes Jacek Bednarz, który do Belek dotarł wczoraj, późno wieczorem, i zostanie w Turcji z drużyną do soboty. Dzięki temu będzie mógł ocenić przebieg przygotowań zespołu do rundy wiosennej i podjąć decyzję w sprawie testowanego pomocnika – Emmanuela Sarkiego." Jacek na wakacjach.... . |
Facet ma w znajomych trochę ludzi związanych z klubem, pewnie po znajomości ktoś załatwił mu możliwość pokopania z dzieciakami z Młodej. Na pewno nie chodziło o żadne testy sportowe. Nie robiłbym z tego takiej afery.
Edit: A jednak: Cytat:
|
Cytat:
W końcu znaleźli lewego obrońcę :) |
Rzekłbym, że nawet bardzo lewego :)
|
Pewnie i tak nas na niego nie stać :P
|
Lysy jest znaczy szybki pewnie taki oplywowy.
|
Pan Piotr zapomniał o jednym zawodniku. Podpowiem, dodając N na końcu wyjdzie jego sprawność fizyczna. Ew. określenie starej gwardii w PZPN-ie.
|
Cytat:
|
Jeśli masz na myśli działania zarządu Wisły, to nie pozostaje mi inna rada jak: "be ready for everything".
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak to czytałem to ani przez moment nie przyszło mi do głowy, że to coś nieprawdopodobnego, żart, czy coś w tym stylu. Ot, kwiatek jakich wiele ostatnio. Co gorsza nawet złości to we mnie już nie wzbudziło. |
Cytat:
Cytat:
|
Już nawet Macedończyk odrzuca ofertę Wisły:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html Swoją drogą jak negecjował z Bednarzem to się nie dziwie mu się. Pewnie dostał 20% kontraktu + 80% z boiska |
Cytat:
|
Cytat:
Bednarz jest jak w tym powiedzeniu, czasami nie wiadomo czego sie szuka dokad czlowiek tego nie znajdzie. Obiecal sobie, ze kogos w koncu bezrobotnego lub po fatalnym sezonie znajdzie kto sie nie okaze totalnym kaleka i bedzie szukal, Frederiksen i Sikorski go nie zniechecili gdziezby tam , bedzie dalej prowadzil swoja polityke chocby sie mial kosztem Wisly pomylic jeszcze sto razy.Zupelnie jak z tym bramkarzem, ktorego szukal tak zawziecie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zdzichu... Na wakacje(*).
(*)Podobno pogoda dopisuje. |
Transfery Wisły a raczej Bednarza to kierunek w 1 ligę a transfery legii to Liga Mistrzów...gratujemy profesjonalizmu klubowi Wisły...
|
bądźmy obiektywni, Legia ma lepszą pozycję wyjściową.
Ma wielu bogatych kibiców, którzy wydaja krocie na bilety i pamiątki. Legia ma funkcjonalny stadion, który można wykorzystywać na wiele sposobów, Legia dostała stadion kompletny, Legia dostała od miasta "prezent" - to klub sprzedaje nazwę stadionu i inkasuje za to kasę. Legia kiedyś pomyślała i stworzyła Akademię... Teraz wydawanie kasy na transfery godne Ligi Mistrzów są nierealne, nie mamy kasy i długo mieć nie będziemy. Wymagajmy jednak od Wisły czegoś więcej niż testy znudzonego studenta, czy bezrobotnego od roku Selera. |
Legia dostała stadion kompletnya Wisła betonowy kurnik jak ze Śliwna: http://www.youtube.com/watch?v=mdix-HCQ6NI Normalnie jakbym widział fragmenty betonu z R22. Ten sam "polot".
Na plus jest to, że na R22 kurnik jest kwadratowy, więc dziwię się, że jeszcze nikt nie wpadł na pewien pomysł. Jakby trybuna C została znowu zamknięta to wystarczy tylko przenieść bramki pod E i drugą na przeciwko... |
Czy problemy finansowe klubu to wina stadionu? Stadion jest na chwile obecna ostatnim problemem na drodze do budowania "Wielkiej" Wisły...
|
Stadion jest odpowiednio duży i nowoczesny na potrzeby budowania wielkiej drużyny. Brakuje chęci, pieniędzy i pomyślunku.
|
to właśnie trudno pojąć kiedyś brak stadionu był argumentem aby nie budować mocnego składu a teraz ?
druga strona medalu to ile budowaliśmy mocny skład 3-4 lata absolutnie bez sprzedawania czołowych graczy i jakim kosztem ? Moim zdaniem cała geneza niepowodzeń jest to że w Polsce mamy 3 albo 4 krotnie za mało dobrych piłkarzy |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl