Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

bonawentura 20.01.2013 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1295381)
Tak naprawdę to pozostaje nam tylko się modlić żeby te plotki o tym że Cupiał w lecie zaczyna inwestycje w drużynę się sprawdziły (...)

Tak naprawdę, to pozostaje nam się modlić, by Cupiał wreszcie (o ile znów zacznie), wydawał pieniądze z głową. Po pierwsze, zbudował dwa boiska treningowe, a jedno z porządnym drenażem.

Do tego inwestycja w trenerów młodzieży, powrót do pomysłu koordynatora szkolenia grup młodzieżowych. Kazimierz Moskal na trenera, zbieranie zawodników z wolnych kontraktów do drużyny - mogą być doświadczeni. A poza tym przez trzy lata budowanie zespołu, który będzie coś znaczył w Polsce.

Jest jeden warunek, by to zrealizować - trzeba dyscyplinarnie wyrzucić sabotażystę z Warszawy.

Jeśli chcemy zbudować potęgę, stwórzmy do tego warunki - zbudujmy pierwsze szkółkę młodzieżową i dobrze rozwinięty skauting choć na kilka województw, by wyłapywać najzdolniejszych 13-, 14-, 15-, 16- latków i ich szkolić w Krakowie.

AntyMod 20.01.2013 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1295460)
Odeszli z klubu:
1.
Melikson
2.
Frederiksen
3. Quioto

Przyszli do klubu:
1.
Kosowski
2.
Brud
3.
Małecki ??

Powinni natychmiast odejść:
1.
Sikorski
2. Jaliens
3. Czekaj
4. Jovanović
5. Brud

Powinni natychmiast przyjść:
1. lewy obrońca
2. rozgrywający
3. napastnik

a Pareiko ??? wg mnie NAJSLABSZY bramkarz extraklasy , ktory nie umie nawet dobrze chwytac pilke ???

Blaszczu16 20.01.2013 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1295466)
a Pareiko ??? wg mnie NAJSLABSZY bramkarz extraklasy , ktory nie umie nawet dobrze chwytac pilke ???

Umie łapać piłkę i nawet bronić rzuty karne, wyobraź sobie.

wikink1 20.01.2013 14:38

JESZCZE BĘDZIECIE PRZEKLINA CUPIAŁA OD NAJGORSZYCH ................poczekajcie jeszcze parę miesięcy .A modlić to trzeba było się 2 lata temu ,ale żeby sprzedał Wisłę .

Pele_94 20.01.2013 15:11

Czemu wywalić Czekaja? Nie gra gorzej niż Głowacki czy Chavez a jest młodszy od nich. Jaliens gdyby nie fakt, że ma wysoki kontrakt to jest moim zdaniem najlepszym defensywnym pomocnikiem w drużynie i tam trzeba go wystawiać puki jest w klubie. Jovanović moim zdaniem posiada potencjał. Co do wzmocnień jakich musimy szukać zgadzam się, dodałbym jeszcze do tego bramkarza. Napastnika warto by poszukać szybkiego bramkostrzelnego, dobrego do gry z kontry, takie przeciwieństwo Genkova :D Moim zdaniem największy problem tej drużyny leży w ich głowach, brak motywacji, chęci do gry i wiary we własne możliwości.

bonawentura 20.01.2013 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1295466)

Napisz jeszcze, że Miśkiewicz jest lepszy, to z krzesła spadnę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pele_94 (Post 1295470)
Czemu wywalić Czekaja? Nie gra gorzej niż Głowacki czy Chavez a jest młodszy od nich(...)

Zgadzam się z tym stwierdzeniem. Czekaj powinien grać na środku z Bunozą. Do nich potrzeba jeszcze bocznych obrońców i tutaj należy poszukiwać wzmocnień.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pele_94 (Post 1295470)
Jaliens gdyby nie fakt, że ma wysoki kontrakt to jest moim zdaniem najlepszym defensywnym pomocnikiem w drużynie(...)

Zgadzam się w 100%. Jeśli weźmiemy pod uwagę Jaliensa jako defensywnego pomocnika, to nie musimy dokonywać wzmocnień na tej pozycji. W innym wypadku konieczne jest dokonanie wzmocnienia na pozycji defensywnego pomocnika. Jeśli tego nie zrobimy, cały zespół na tym ucierpi.

arti 20.01.2013 18:48

Ciekawe czy (i kiedy:D ) Bednarz zamierza sprowadzić jakiegoś LO?
Co z Peraltą? Ktoś go rzeczywiście gdzieś ogląda czy B jak zwykle opuścił ręce?
Niejaki Telichowski ma chyba zaraz dostać kopa z Górnika - będzie kolejny dziad do łyknięcia.

marian paździoch 20.01.2013 18:52

Znając życie już pewnie klepnął na testy ze dwóch takich co od roku piłki przy nodze nie mieli :P

tofik 20.01.2013 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1295492)
Ciekawe czy (i kiedy:D ) Bednarz zamierza sprowadzić jakiegoś LO?

Spokojnie. Transfermarkt wyrzuca listę wolnych lewych obrońców na 50 stron.To musi potrwać.

morganfield 20.01.2013 20:25

Lewy, prawy czy środkowy wszyscy obrońcy u nas są wolni.
Podejrzewam, że w głowie Jacka jest myśl: na lewą mamy Gordana i Łukasza Burligę. Zresztą w całej formacji jest siedem nazwisk więc prędzej spodziewam się raczej sprzedania oddania kogoś.

szprotson 20.01.2013 20:28

1234567890
Cytat:

rozmawiamy z kandydatami do gry, ale nie chcemy na szybko podjąć ruchów. Wiceprezes jacek bednarz rozmawia z zawodnikami. Nie chcemy jednak doprowadzić do sytuacji, że bierzemy kogoś za nie wiadomo jakie pieniądze. Mamy na to czas, podchodzimy do tego spokojnie. Na razie jest gordan bunoza, który gra na tej pozycji przyzwoicie i nawet jak ktoś przyjdzie, to nie jest powiedziane, że będzie grał, bo najpierw musi wywalczyć sobie miejsce. Bunoza potrafi grać na tej pozycji, grał tam jako junior i spokojnie daje sobie radę. Jak będzie przygotowany, to spokojnie może stworzyć alternatywę

<Crasch> 20.01.2013 21:48

Myślę że nadszedł czas podsumowania nabytków Bednarza:

- Quioto (Potenciał ma spory, ale przez głupotę go nie pokazał) in minus
- Sikorski (Napasnik a tylko jedna asysta, bez gola) in minus
- Miśkiewicz(Rezerowowy bramkarz, nic o nim jeszcze nie wiadomo) +/-
- Frederiksen (On chyba nie wymaga komentarza) in minus
- Głowacki +

Pele_94 20.01.2013 21:54

Głowacki to moim zdaniem zbędne obciążenie budżetu, co on takiego pokazał po powrocie? Najbardziej zapadła mi w pamięć sytuacja z meczu Podbeskidziem Adamek gubił go z ogromną łatwością. Ok, doświadczenie dużo daje ale bez szybkości obrońca na samym doświadczeniu za daleko nie zajedzie.

ooona 20.01.2013 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 1295506)

- Głowacki +

Głowacki na "+" , żartujesz ?

bonawentura 21.01.2013 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1295516)
Głowacki na "+" , żartujesz ?

Kolega pewnie miał na myśli kontuzję, której nabawił się Głowacki, stąd ten "krzyżyk" ;)

Wojtas 21.01.2013 00:14

Cytat:

- Głowacki +

W sumie znalezenie takich nieudaczników to sztuka(poza Glowa).

kazdy ze swiom talentem pasuje do gry w Rokicie Kornatce ,wiedz bednarz do 34 edycji Mam talent bo to prawdziwa sztuka!

Starch myslec kogo tym razem ma juz na swojej lisicie Sypniewski ? Brunon K? matka Madzi? who knows......

Wojtas 21.01.2013 00:14

Cytat:

- Głowacki +

kazdy ze swiom talentem pasuje do gry w Rokicie Kornatce ,wiedz bednarz do 34 edycji Mam talent bo to prawdziwa sztuka!

Starch myslec kogo tym razem ma juz na swojej liście .... Sypniewski ? Brunon K? matka Madzi? who knows......

cfa 21.01.2013 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1295521)

Starch myslec kogo tym razem ma juz na swojej liście .... Sypniewski ? Brunon K? matka Madzi? who knows......

^^
Dzień dobry, mam na imię Jacek potrafię oczarowac Bogusława Cupiała i znaleśc miliard pińset beznadziejnych piłkarzy ...

bódyń 21.01.2013 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1295519)
Kolega pewnie miał na myśli kontuzję, której nabawił się Głowacki, stąd ten "krzyżyk" ;)

Kontuzja tez spektakularna. Chcial przerwac akcje : nei przerwal kacji, nabawil sie kontuzji i jeszcze dostal zolta kartke. Podsumowanie jego gry

<Crasch> 21.01.2013 14:45

Dałem + ponieważ, każdy chciał żeby Głowacki przyszedł. A lepszy on, piłkarz, który gra w tym klubie ponad 10 lat niż jakaś pokraka z Atlantydy.

borys 21.01.2013 14:49

Podsumowanie dokonan Lysego:

http://sport.fakt.pl/Wisla-przeprowa...,181135,1.html

Pewnie przesadzone ale i tak ladnych pare baniek przerabal co tylko potwierdza ze to szkodnik.

fanfan 21.01.2013 15:03

Cytat:

- Głowacki +

Z taką oceną bardziej bym się zgodził :)

piter116 21.01.2013 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1295557)
Podsumowanie dokonan Lysego:

http://sport.fakt.pl/Wisla-przeprowa...,181135,1.html

Pewnie przesadzone ale i tak ladnych pare baniek przerabal co tylko potwierdza ze to szkodnik.

Nie ma na to leku, finał będzie w grobie*, wszyscy cierpimy na peladofobię.

http://historiawisly.pl/wiki/images/...k_Bednarz2.jpg

* I lidze

Maciuś 21.01.2013 16:50

Link nie dziala.

HEDu 21.01.2013 17:40

Cytat:

http://sport.fakt.pl/Wisla-przeprowadzala-kiepskie-transfery-pilkarzy,artykuly,181135,1.html

dziesiec znakow?

Maciuś 21.01.2013 19:00

Za te 16 milionów które utopił łysy legionista można by zbudować akademię z prawdziwego zdarzenia i jeszcze na jakieś boisko treningowe by starczyło.

Arked 21.01.2013 19:09

Te 16 milionów musiało być wydane na piłkarzy bo kimś grać trzeba. Natomiast powinno być wydane znacznie lepiej.

Charlie 21.01.2013 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1295569)

dziesiec znakow?

Daje do myślenia, ale i tak najbardziej rozwaliła mnie ankieta na końcu artykułu :rotfl:

Vuko 21.01.2013 20:27

Gdyby się Łysemu nie trafiło złote ziarno w postaci marcelo, to bylibyśmy jeszcze bardziej w plecy.

Konrad. 21.01.2013 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1295569)

dziesiec znakow?

Najbardziej bolą transfery z poprzedniego okienka:
Cytat:

Jan Frederiksen –0,5 mln
Arkadiusz Głowacki –2 mln
Michał Miśkiewicz –0,5 mln
Romell Quioto –0,6 mln
Daniel Sikorski –0,2 mln
4 miliony złotych wyj€8@ne w ramach oszczędności...

O ile jeszcze Głowackiego jako tako można zrozumieć, to reszta transferów totalnie z dóp^.

Za 10% tych pieniędzy można było wyciągnąć jakiś "juniorków" z niższych lig (choćby z Unii) i przynajmniej nikt by nie mógł zarzucić JB że nie próbuje... A tak, to w ramach oszczędności ściagamy dwóch obcokrajowców za milion z których nie było żadnego pożytku.

Albo płacenie 0,5 miliona za bramkarza, mimo że mamy wychowanka grającego w kadrze narodowej - którego puszczamy za darmo i nie źle radzi sobie w dobrego holenderskiej lidze. A mimo to szansy nie dostaje żaden z nich, tylko emeryt który na dniach może ogłosić zakończenie kariery... Przez którego puszczoną szmatę odpadlśmy z LM (żeby nie było lubię Pareikę, ale dobrym bramkarzem już nie jest i już nigdy nie będzie).

Dalej nie mogę zrozumieć, czemu Cupiał trzyma Bednarza? Przecież nawet Kapce szło lepiej w transferach, bo co zarobił na boku to jego, ale jednak paru nie złych piłkarzy ściągnął...

wolfy 21.01.2013 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1295599)
Najbardziej bolą transfery z poprzedniego okienka:
4 miliony złotych wyj€8@ne w ramach oszczędności...

I dlatego uważam Bednarza za szkodnika. Lepiej żebyśmy nie robili żadnych transferów jak długo odpowiedzialny za nie będzie Łysy Legionista. Zdrowiej dla klubu nie sprowadzić nikogo, niż kolejnego Frederiksena.

Wojtas 22.01.2013 00:16

Matko swieta

włos sie jezy

16 baniek tak utopic,jedynie Marcelo przyniol jakis zysk

za tyle kasy to mozna by jakas akademie i boisko proste i równe wybudowac

ja P****le i jak ten klub ma byc normalny.

piter116 22.01.2013 00:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1295599)

Dalej nie mogę zrozumieć, czemu Cupiał trzyma Bednarza? Przecież nawet Kapce szło lepiej w transferach, bo co zarobił na boku to jego, ale jednak paru nie złych piłkarzy ściągnął...

Cupiał już sam się w tym wszystkim gubi. Ściąga do klubu ludzi, których nie tak dawno bez żalu kopnął w tyłek. Do bilansu Bednarza należy jeszcze doliczyć pieniądze, które stracił klub w związku z testowaniem kontenerów piłkarzy-bilety, hotele, to wszystko kosztuje. Za jego kadencji do Wisły przyszło dwudziestu paru zawodników, a zostało przetestowanych 42 ! z czego tylko 8 zostało zatrudnionych (jeżeli historiawisly.pl nikogo nie pominęła+ nie liczyłem zawodników testowanych tej zimy oraz ogólnie przez Młodą Ekstraklasę) :

Bramkarze:

Adilovic
Basic
Bieniek
Ilizi
Vanstrattan
Lanza
Mataj
Małkowski
Moretto
Nurkovic
Pantic
Sillanpaa
Snopek
CEBANU
MIŚKIEWICZ

Obrońcy:

Barengrub
Kimura
Markovic
Szymiński
Vargara
Basta
Łukasiewicz
Da Silva
DIAZ
SINGLAR
FREDERIKSEN

Pomocnicy:

Dahbar
Da Ettien
Felipe
Baptista
Nowak
Ricardinho
Tavero
BURAS

Napastnicy:

Drozdowicz
Lalin
Mannara
Merini
Pyrka
Vinicius
DUDU
QUIOTO

Ilu spośród pogrubionych zawodników okazało się wzmocnieniami, oceńcie sami.

Odpuszczenie Lewandowskiego, pozbycie się lekką ręką Baszczyńskiego, Zieńczuka czy Paulisty; cyrk z Dolhą, Kokoszką, "wypożyczeniem" Kirma... Nie wyobrażam sobie budowy "nowej" Wisły z tym facetem w klubie.

Nehiar 22.01.2013 01:36

Jeśli już mowa o Burasie to co się z nim dzieje ? Gra w ME coś w ogóle ?

sounds_good 22.01.2013 02:20

Grał 45 minut w sparingu ME z młodym Podbeskidziem.

cfa 22.01.2013 07:50

Ale te 16 baniek Łysego to jest z października czy nawet wcześniej ^^
Ciekawe jakby Mateusz Borek się sprawdził jako działacz piłkarski ? :>

_ukoL 22.01.2013 08:18

I pomyśleć, że ten facet ma jeszcze swoich zwolenników.

Arked 22.01.2013 08:41

??? Szczerze powiedziawszy nie widziałem takich.

cfa 22.01.2013 09:13

Chyba wymiętkli, ale jeszcze jakiś czas temu z Miłoszem się bardzo wielu wdawało w polemikę. Chociaż to bardziej była polemika nad ułomnością Stana Valcksa jego kosztownymi wzmocnieniami i cudowną ręką wzbogaconego o nowe doświadczenia Łysego Jacka.
A może trochę źle pamiętam. W każdym razie na holendra wylewali kubły pomyj, a z Jacka robili kogoś kto może wyciągnąc Wisłę z kłopotów finansowych, tymczasem ten ktoś ujebał 4 mln złotych (!) na piłkarzy w kierunku których żaden profesjonalny dyrektor sportowy by nie spojrzał.
No i zjawisko było o tyle męczące, że post po poście miał tą samą treśc ...

_ukoL 22.01.2013 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1295637)
??? Szczerze powiedziawszy nie widziałem takich.

Po nicku w tej chwili nie wymienię ale pamiętam, że jeszcze nie tak dawno niektórzy dawali do zrozumienia, że pan Jacek jest fachowcem o klasę lepszym od tego złego i amatorskiego cwaniaka o imieniu Stan. :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl