![]() |
Cytat:
Do tego inwestycja w trenerów młodzieży, powrót do pomysłu koordynatora szkolenia grup młodzieżowych. Kazimierz Moskal na trenera, zbieranie zawodników z wolnych kontraktów do drużyny - mogą być doświadczeni. A poza tym przez trzy lata budowanie zespołu, który będzie coś znaczył w Polsce. Jest jeden warunek, by to zrealizować - trzeba dyscyplinarnie wyrzucić sabotażystę z Warszawy. Jeśli chcemy zbudować potęgę, stwórzmy do tego warunki - zbudujmy pierwsze szkółkę młodzieżową i dobrze rozwinięty skauting choć na kilka województw, by wyłapywać najzdolniejszych 13-, 14-, 15-, 16- latków i ich szkolić w Krakowie. |
Cytat:
a Pareiko ??? wg mnie NAJSLABSZY bramkarz extraklasy , ktory nie umie nawet dobrze chwytac pilke ??? |
Cytat:
|
JESZCZE BĘDZIECIE PRZEKLINA CUPIAŁA OD NAJGORSZYCH ................poczekajcie jeszcze parę miesięcy .A modlić to trzeba było się 2 lata temu ,ale żeby sprzedał Wisłę .
|
Czemu wywalić Czekaja? Nie gra gorzej niż Głowacki czy Chavez a jest młodszy od nich. Jaliens gdyby nie fakt, że ma wysoki kontrakt to jest moim zdaniem najlepszym defensywnym pomocnikiem w drużynie i tam trzeba go wystawiać puki jest w klubie. Jovanović moim zdaniem posiada potencjał. Co do wzmocnień jakich musimy szukać zgadzam się, dodałbym jeszcze do tego bramkarza. Napastnika warto by poszukać szybkiego bramkostrzelnego, dobrego do gry z kontry, takie przeciwieństwo Genkova :D Moim zdaniem największy problem tej drużyny leży w ich głowach, brak motywacji, chęci do gry i wiary we własne możliwości.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ciekawe czy (i kiedy:D ) Bednarz zamierza sprowadzić jakiegoś LO?
Co z Peraltą? Ktoś go rzeczywiście gdzieś ogląda czy B jak zwykle opuścił ręce? Niejaki Telichowski ma chyba zaraz dostać kopa z Górnika - będzie kolejny dziad do łyknięcia. |
Znając życie już pewnie klepnął na testy ze dwóch takich co od roku piłki przy nodze nie mieli :P
|
Cytat:
|
Lewy, prawy czy środkowy wszyscy obrońcy u nas są wolni.
Podejrzewam, że w głowie Jacka jest myśl: na lewą mamy Gordana i Łukasza Burligę. Zresztą w całej formacji jest siedem nazwisk więc prędzej spodziewam się raczej |
1234567890
Cytat:
|
Myślę że nadszedł czas podsumowania nabytków Bednarza:
- Quioto (Potenciał ma spory, ale przez głupotę go nie pokazał) in minus - Sikorski (Napasnik a tylko jedna asysta, bez gola) in minus - Miśkiewicz(Rezerowowy bramkarz, nic o nim jeszcze nie wiadomo) +/- - Frederiksen (On chyba nie wymaga komentarza) in minus - Głowacki + |
Głowacki to moim zdaniem zbędne obciążenie budżetu, co on takiego pokazał po powrocie? Najbardziej zapadła mi w pamięć sytuacja z meczu Podbeskidziem Adamek gubił go z ogromną łatwością. Ok, doświadczenie dużo daje ale bez szybkości obrońca na samym doświadczeniu za daleko nie zajedzie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W sumie znalezenie takich nieudaczników to sztuka(poza Glowa). kazdy ze swiom talentem pasuje do gry w Rokicie Kornatce ,wiedz bednarz do 34 edycji Mam talent bo to prawdziwa sztuka! Starch myslec kogo tym razem ma juz na swojej lisicie Sypniewski ? Brunon K? matka Madzi? who knows...... |
Cytat:
W sumie znalezenie takich nieudaczników to sztuka(poza Glowa). kazdy ze swiom talentem pasuje do gry w Rokicie Kornatce ,wiedz bednarz do 34 edycji Mam talent bo to prawdziwa sztuka! Starch myslec kogo tym razem ma juz na swojej liście .... Sypniewski ? Brunon K? matka Madzi? who knows...... |
Cytat:
Dzień dobry, mam na imię Jacek potrafię oczarowac Bogusława Cupiała i znaleśc miliard pińset beznadziejnych piłkarzy ... |
Cytat:
|
Dałem + ponieważ, każdy chciał żeby Głowacki przyszedł. A lepszy on, piłkarz, który gra w tym klubie ponad 10 lat niż jakaś pokraka z Atlantydy.
|
Podsumowanie dokonan Lysego:
http://sport.fakt.pl/Wisla-przeprowa...,181135,1.html Pewnie przesadzone ale i tak ladnych pare baniek przerabal co tylko potwierdza ze to szkodnik. |
Cytat:
Z taką oceną bardziej bym się zgodził :) |
Cytat:
http://historiawisly.pl/wiki/images/...k_Bednarz2.jpg * I lidze |
Link nie dziala.
|
|
Za te 16 milionów które utopił łysy legionista można by zbudować akademię z prawdziwego zdarzenia i jeszcze na jakieś boisko treningowe by starczyło.
|
Te 16 milionów musiało być wydane na piłkarzy bo kimś grać trzeba. Natomiast powinno być wydane znacznie lepiej.
|
Cytat:
|
Gdyby się Łysemu nie trafiło złote ziarno w postaci marcelo, to bylibyśmy jeszcze bardziej w plecy.
|
Cytat:
Cytat:
O ile jeszcze Głowackiego jako tako można zrozumieć, to reszta transferów totalnie z dóp^. Za 10% tych pieniędzy można było wyciągnąć jakiś "juniorków" z niższych lig (choćby z Unii) i przynajmniej nikt by nie mógł zarzucić JB że nie próbuje... A tak, to w ramach oszczędności ściagamy dwóch obcokrajowców za milion z których nie było żadnego pożytku. Albo płacenie 0,5 miliona za bramkarza, mimo że mamy wychowanka grającego w kadrze narodowej - którego puszczamy za darmo i nie źle radzi sobie w dobrego holenderskiej lidze. A mimo to szansy nie dostaje żaden z nich, tylko emeryt który na dniach może ogłosić zakończenie kariery... Przez którego puszczoną szmatę odpadlśmy z LM (żeby nie było lubię Pareikę, ale dobrym bramkarzem już nie jest i już nigdy nie będzie). Dalej nie mogę zrozumieć, czemu Cupiał trzyma Bednarza? Przecież nawet Kapce szło lepiej w transferach, bo co zarobił na boku to jego, ale jednak paru nie złych piłkarzy ściągnął... |
Cytat:
|
Matko swieta
włos sie jezy 16 baniek tak utopic,jedynie Marcelo przyniol jakis zysk za tyle kasy to mozna by jakas akademie i boisko proste i równe wybudowac ja P****le i jak ten klub ma byc normalny. |
Cytat:
Bramkarze: Adilovic Basic Bieniek Ilizi Vanstrattan Lanza Mataj Małkowski Moretto Nurkovic Pantic Sillanpaa Snopek CEBANU MIŚKIEWICZ Obrońcy: Barengrub Kimura Markovic Szymiński Vargara Basta Łukasiewicz Da Silva DIAZ SINGLAR FREDERIKSEN Pomocnicy: Dahbar Da Ettien Felipe Baptista Nowak Ricardinho Tavero BURAS Napastnicy: Drozdowicz Lalin Mannara Merini Pyrka Vinicius DUDU QUIOTO Ilu spośród pogrubionych zawodników okazało się wzmocnieniami, oceńcie sami. Odpuszczenie Lewandowskiego, pozbycie się lekką ręką Baszczyńskiego, Zieńczuka czy Paulisty; cyrk z Dolhą, Kokoszką, "wypożyczeniem" Kirma... Nie wyobrażam sobie budowy "nowej" Wisły z tym facetem w klubie. |
Jeśli już mowa o Burasie to co się z nim dzieje ? Gra w ME coś w ogóle ?
|
Grał 45 minut w sparingu ME z młodym Podbeskidziem.
|
Ale te 16 baniek Łysego to jest z października czy nawet wcześniej ^^
Ciekawe jakby Mateusz Borek się sprawdził jako działacz piłkarski ? :> |
I pomyśleć, że ten facet ma jeszcze swoich zwolenników.
|
??? Szczerze powiedziawszy nie widziałem takich.
|
Chyba wymiętkli, ale jeszcze jakiś czas temu z Miłoszem się bardzo wielu wdawało w polemikę. Chociaż to bardziej była polemika nad ułomnością Stana Valcksa jego kosztownymi wzmocnieniami i cudowną ręką wzbogaconego o nowe doświadczenia Łysego Jacka.
A może trochę źle pamiętam. W każdym razie na holendra wylewali kubły pomyj, a z Jacka robili kogoś kto może wyciągnąc Wisłę z kłopotów finansowych, tymczasem ten ktoś ujebał 4 mln złotych (!) na piłkarzy w kierunku których żaden profesjonalny dyrektor sportowy by nie spojrzał. No i zjawisko było o tyle męczące, że post po poście miał tą samą treśc ... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl