![]() |
Cytat:
PS Nawet jak Jovanović i Bunoza byli zdrowi to i tak grał Jaliens. Było, jest i będzie. Kontuzjowani z obrony wrócą do dyspozycji to i tak dalej będzie kaleczył Jaliens. Tak juz jest. W składzie zawsze musi być jakiś beznadziejnie słaby piłkarz, w którym trener widzi same plusy. Był Dudka, Pawełek, teraz Jaliens.. e: ubi_es potwierdził moje słowa. Jesteśmy skazani na Jaliensa. |
Cytat:
to juz dawno przestało być smieszne, a stało się żenujące |
Masakra...Jaga była dziś lepszym zespołem, lepiej poukładanym, lepszym taktycznie. Wygraliśmy tylko dzięki sędziemu, a nasz trener opowiada takie głupoty...no chyba, że mój angielski jest tak słaby i opacznie rozumiem jego wnioski po tej żenadzie...
|
Maaskant "Zdejmij rodaków, postaw na młodych Polaków" !
|
Juz mi sie niechce rozpisywać na temeat tego pseudotrenera. Nic sie kołek nie uczy, nic ten kołek nauczyć drużyny nie może...szkoda słów na takich fachowców jak Maaskant.
Cieszy mnie tylko postawa Garguły, zawsze mówiłem ze jeszcze pokaże pazur... Szkoda ze przy tym pseudotrenerze jest on blokowany, a tylko on umie coś rozegrać. Może nie jest w światowej formie, tak to prawda ale w drużynie bije wszystkich na głowe. Tylko pseudotrener to kołek i do tego ślepy kołek! |
Nie rozumiem dlaczego gra Jaliens??? Lepsza chyba byłaby dziura w jego miejsce. Lamey to też dramat - potwierdza to tezę, że polska liga jest lepsza od rezerw Championship. "Zdejmij rodaków postaw na młodych Polaków !!!" Chociaż nie jestem zwolennikiem oceniania piłkarzy po narodowości - to nasz trener chyba jest.
|
Maaskant - „Nie rozumiem tej krytyki. Nie mówię dlatego, żeby go bronić. Kew jest jednym z tych zawodników, który umie rozgrywać piłkę, który potrafi podejmować decyzje w trudnych momentach. Problem w tym, że nikt nie chce tego dostrzec”.
|
Cytat:
Bunoza to piłkarz który potrafi wyrządzić sobie poważną krzywdę bez przeciwnika, a Chavez... nie potrafi grac nogami do tego jak przyjechał rosły czarny napastnik z głową w szyi to pokazał że wcale nie jest tak silny jak wszyscy go malowali. Niestety ale nie są to stoperzy na miarę takich jakich mieliśmy... Głowa i Marcelo czy nawet Cleber. Ewentualnie można wiązać jeszcze przyszłość z Jovanoviciem na tej pozycji, tylko wtedy już trzeba szukać prawego obrońcy. Trzeba co najmniej trzech defensorów w tym na pewno 2 do pierwsze 11. Cały czas patrzę przez pryzmat, że chcemy być europejskim średniakiem bo na polską ligę te kryteria mogą być trochę niższe. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tyle, że Bunoza dziś zawalił karnego - ewidentnie. Upiekło nam się, wiadomo - Liczmański dzisiaj nie podjął zbyt wielu dobrych rozstrzygnięć, ale nie ma sensu udawać, że mamy jakieś pole manewru w obronie. Niestety, ale jeśli chcemy mieć pewną parę stoperów, to trzeba ją kupić/wypożyczyć/pozyskać za darmo. Na chwilę obecną nie mamy żadnego. |
Jeżeli Maaskant wystawi w czwartek Jaliensa, to po prostu będzie go trzeba nazwać Sabotażystą, któremu nie zależy na dobru Wisły. Promowanie najsłabszego w każdym meczu Jaliensa, który mógł przegrać dzisiejszy mecz. Bramkę zawalił. W końcówce meczu w ogóle nie interweniował i dopuścił do świetnej sytuacji Frankowskiego. Gdyby nie Chavez, który zablokował Frankowskiego w ostatniej chwili, to padłby gol na 2:1 dla gości. Jaliens to może Głowackiemu, czy Marcelo buty czyścić...
|
komentarz maaskanta do naszych uwag pod adresem jego rodaków - http://www.malopolskatv.pl/fani-wisl...hca-holendrow/
|
Cytat:
No czyli praktycznie trzeba by budowac cała obrone od nowa... po raz setny..... |
Cytat:
Rewelacji nie ma, ale jeden solidny stoper jest. Chavez. Pytanie, czy obok niego ma grać Czekaj, Jovanović czy Diaz. |
Cytat:
Poza tym nie wydaje mi się, żebyśmy mieli cokolwiek zbudowane. Naszą obronę dziurawi i Flota, i Jagiellonia. Każda wrzutka to armagedon, a mecz bez kilkunastu przypadków zgubienia krycia to mecz stracony. Cytat:
Czekaj to kandydatura z kosmosu - po kontuzji i założę się, że nie widziałeś jak ostatnio gra. Zagrał dotąd jeden mecz w ekstraklasie... Jovanović - nie wiem, z Bunozą na tej pozycji w meczu z Flotą szału chyba nie było. Z Flotą. Inna sprawa, że naprawdę dobrze wygląda na boku obrony, świetnie podłącza się do akcji ofensywnych. Na pewno jest lepszy niż Lamey. Diaz - to może być rozwiązanie, bo kiedyś całkiem przyzwoicie grał na stoperze. Tylko że to jest rozwiązanie tymczasowe - wypożyczenie. |
Jak dla mnie każdy z tej trójki może grać ale nie ze sobą;)Tak więc trzeba nowej jakości do której dobierze się kogoś z trójki(Chavez,Jaliens,Bunoza)
|
Cytat:
A w obronie załatwił solidnych Chaveza i Jovanovica i nędznych Jaliensa i Lameya. Jeśli w zimie tak trafi do obrony, jak trafił do ataku, to obronimy Mistrza. Cała chvjnia w Wiśle zaczyna się w obronie - błędy, nieumiejetność wprowdzenia piłki, chaos, nerwowość. I to są błędy indywidualne. Z przodu jako tako to wygląda. |
Cytat:
|
Cytat:
|
@KOALIK
Czekaj jest świeżo po kontuzji. Skąd wiesz, czy w ogóle jest przygotowany a jeśli tak, to na ile minut gry? Co oczywiście nie zmienia faktu, że obrońców nie mamy. Znaczy mamy, ale na papierze. |
Cytat:
A Legia to niestety bardzo słaby przykład. Oni mają akademię, my - nawet porządnego boiska treningowego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W tego typu mentalność nie da się wpleść nie tylko szkolenia młodzieży, ale jakiegokolwiek sensownego budowania drużyny. |
Cytat:
|
Moim zdaniem Cupiał rozpoczynając przygodę z Wisłą nie spodziewał się, że będzie to tak wyglądąło. Był przekonany, że przy sprowadzeniu solidnych zawodników, maksymalnie w ciągu kilku sezonów osiągniemy Ligę Mistrzów.Jeśli w trakcie przejmowania Wisły skupiłby się na szkoleniu młodzieży, jestem pewien, że teraz mielibyśmy okazję oglądać co najmniej kilku wychowanków, a LM byłaby bliższa o dwa-cztery sezony.
|
Po dzisiejszym meczu, z racji tego, że nasza gra ofensywna siadła po stracie Meliksona i Małeckiego chciałbym w następnym meczu zobaczyć Genkowa i Bitona obok siebie.
Dziś jak wszedł Genkov a na boisku nadal był Biton to nasza gra dostała niezłego zastrzyku. W pojedynkę zarówno Genkov jak i Biton się niestety męczą i tylko sporadycznie dochodzą do akcji bramkowych. Grając na dwóch napastników moglibyśmy tę statystykę poprawić. |
Cytat:
Kołka to poszukaj u siebie w rodzinie. Troche elementarnego szacunku dla trenera, dzieki któremu Wisła zdobyła mistrzowstwo Polski... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ta taktyka jest zajebista ale trzeba miec do tego niezłych grajków na bokach u nas z tym średnio Iliev odkąd niema Meliksona niema z kim klepy pograc, a Kirm to Kirm :) Mimo wszystko też uwazam ze teraz powinnismy grac z dwoma napastnikami Genkov lekko cofniety, gosc ma dobry przegląd pola zmysł do akcji kombinacyjnej i bardziej u nas nastawiony jest na asysty niz na gole |
Maaskant po meczu z Legią powiedział że w październiuku jesteśmy w stanie wygrać wszystkie mecze . Jeśli chodzi o ligę to... nawet jest to wielce prawdopodobne , czekają nas bowiem odpowiednio spotkania :
ŁKS na wyjeździe Podbeskidzie u siebie Listopad i grudzień Derby przy kałuży Górnik Zabrze u siebie Śląsk na nowym stadionie Widzew u siebie Polonia Warszawa u siebie Niewiem jakie wyniki miałby ugrać Maaskant by stracić swoją posadę w zimie . Szereg spotkań jest do wygrania , grając przy minimum walki i zaangażowania . Oczywiście już dawno skończyły się czasy spotkań wygrywanych na stojąco , ale patrząc na układ tabeli , najtrudniejsze spotkania mamy w większości za sobą . Spotkania z Lechem Legią , Koroną , Ruchem , Polonią Warszawa i Widzewem ( na wyjazdach ) czyli 6 z 7 zespołów z górnej połowy tabeli ( nas nie liczę ) . Można też powiedzieć , że jeśli tylko będziemy na 1 miejscu w tabeli do zimy . To praktycznie nie sztuką będzie wygrać mistrzostwo , ale... je przegrać . Wiosną bowiem mamy tylko 13 spotkań , w tym z głównymi rywalami gramy u siebie ( Lech , Legia , Korona , Śląsk ) . Może i gramy w tej lidzę padake , ale tylko w spotkaniu z Lechią daliśmy dupy po całej lini . |
Karherop zauważ, że Maaskant powiedział, że wygramy 4 mecze w pażdzierniku, także mowił chyba też o meczu z Fulham;];P a może miał na myśli mecz z Limanowa:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I niech mi teraz ktoś powie, że ta nudna do wyrzygania dotychczasowa gra Wisły to była wina słabych piłkarzy, a nie zachowawczej taktyki Maaskanta. Wystarczyło przestać się bać własnego cienia, wprowadzić drugiego napastnika i od razu zaczęło się coś dziać. Przez 80 minut wczorajszego meczu ci kopacze męczyli się z samymi sobą. Biton do momentu strzelenia bramki był w drugiej połowie kompletnie niewidoczny, ale to nie dziwne, skoro za zamieszanie z przodu odpowiadał tylko Iliev. Kirm tragiczny przez 85 minut. Wystarczyło jednak zagrać odważniej i od razu było widać efekty! Mam nadzieję, że Maaskant wyciągnie w końcu jakieś wnioski ze swoich meczów i na następny ligowy pojedynek wystawi dwóch napastników i zagra zdecydowanie, a nie swoim, jak już wspomniałem, do wyrzygania nudnym futbolem.
|
Jak oglądałem zapis z konferencji i Maaskant mówi o tym, że przy bramce na 1:1 nie było faulu, bo nikt nikogo nie dotknął i przy okazji się z tego śmieje to mnie szlag trafia. Chyba każdy na stadionie i przed TV widział, że faul był (no chyba, że ktoś jest tak zapatrzony w Wielką Wisłę Maaskanta, że nawet tego nie potrafi zobaczyć) ale dla naszego trenera faulu nie było i zasłużenie wygraliśmy.
Druga sprawa to to ustalanie składu przez naszego Holendra też już mnie coraz bardziej irytuje. 3/4 meczy to gra z dwoma defensywnymi pomocnikami, w meczu z Legią przeszedł już samego siebie bo wyszliśmy z 3 defensywnymi. Ja rozumiem, że Legia to gra piłkę Barcelony i musimy jakoś te ataki zatrzymać i grać z kontry. Wisła nigdy nie umiała tak grać, i nawet teraz gdzie 90% to obcokrajowcy nadal nie umie i umieć nie będzie, bo skoro przez rok się nie nauczyli to się nie nauczą. My musimy w KAŻDYM meczu grać ofensywnie, najlepszą obroną jest atak i dokładnie to pokazał mecz w Nikozji gdzie przez parę minut odważniej podeszliśmy pod ich pole karne i obrońcy Apoelu zaczęli się gubić. Ale cóż po moim gadaniu jak na mecz z Fulham i tak wyjdzie dwóch lub nawet trzech defensywnych pomocników. Jeszcze jedno, Jaliensa odsunąć od pierwszej jedenastki, niech do jasnej cholery błędy popełnia Czekaj, który przynajmniej się czegoś nauczy i zdobędzie doświadczenie. |
Cytat:
Bo Jirsak ani Garguła nie są dziś pilkarzami jacy wejda na boisko i zrobią różnicę. No, może w jednym meczu na rundę? Gramy tym, co mamy |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl