![]() |
do usuniecia
|
Najzabawniejszy był Mateuszek, całkowicie posrany ale i podniecony, występujący w Lidze +, opowiadający o tym jak to wspaniałą firmą jest Stechert. :rotfl:
I nie mówmy proszę, że to nie jego wina bo ktoś go wprowadził błąd. Wystarczyło "Google" kilka haseł i każdy kto ma conajmniej dwie klepki wiedział, że to naprawdopodobniej "scam". Jeszcze jak sobie przypomnie, że zarząd Wisły właściwie wybaczył mu tę wtopę, a Sarapata na spotkaniu bożo-narodzeniowym pożyczyła my by nie trafił mu się kolejny taki "lipiec" i widzę jego teraźniejsze paszkwile to naprawdę... szkoda słów. |
Czaro, on szkodzi Wiśle całkowicie świadomie... Choćby wczorajszy artykuł http://sportdziennik.pl/kibol-gora-wisla-bez-surmy/
Kibol? Nie, nie kibol, tylko olbrzymia większość normalnych kibiców wyrażała negatywną opinię, którą zarządowi przekazało SKWK (choć dziwne, że ludzie z zarządu sami tego nie zauważyli - wystarczy poczytać komentarze na fb czy tt pod informacjami o zatrudnieniu Surmy). Tyle, że Miga nie napisze "kibic", woli "kibol" - więcej klików, więcej oburzonych Januszy, a że przy okazji jeszcze bardziej obrywa się Wiśle? Co z tego... |
Wieśniak w całej wypowiedzi nie chodziło mi tylko o ten jeden post tylko że od jakiegoś czasu wraz chociażby z reganem mniej lub bardziej dosadnie wyzywacie każdego kto osmiela się krytykować wychodzące z klubu decyzje
Co do książkowych dygresja to raz ze szacunek, u mnie podobnie, 1/tydzien to standard A z wydawaniem chodziło mi o to że jak jest bestseller to ma dodruki, tak długo aż kolejny się cały nie sprzeda dlatego praktycznie każdy taki tytul zostaje potem w magazynach Jak zamiast dyskutować wolisz tylko szukać kółka wzajemnej adoracji - ignoruj twoja sprawa ani mnie to ziebi ani grzeje Kończąc wątek Migi oczywistym jest ze rola dziennikarza w ogólnopolskim medium rządzi się swoimi prawami Posłuchajcie go sobie chociażby w programie TSW na weszło.fm |
Cytat:
Cytat:
Ale to już zupełna dygresja, bo zdanie o Midze mam jak najbardziej złe. Po prostu nie lubię go za co innego : ) |
Miga to matoł. Na forum przy okazji Stecherta w kilka dni wykonano pracę weryfikacyjną która kompromituje go jako dziennikarza. Ale on nie jest dziennikarzem, blogerem raczej, mocno głupawym.
Nie ma hamulców żeby jechać po klubie bo to się sprzedaje. To czy szkodzi świadomie czy nie to materiał na inną dyskusję, ponieważ koleś jest zwyczajnie tępy. Pytanie czy ma to jakiekolwiek znaczenie? Dla mnie na przykład nie. Miga powinien mieć zakaz wstępu na Wisłę. |
Cytat:
hmm jeśli to prawda to jestem gotów uwierzyć że SWOJĄ ZLECONĄ PRACĘ OD BERNATZKIEGO , może nawet i zrobił "pro bono" a nie za jurgielt |
Ej, ale wiecie, że ten facet nazywa się Bernacki i albo ma dwa paszporty, albo po prostu nie podał w piśmie do TS rok temu prawdziwego nazwiska? Już któryś raz widzę tego Bernatzkiego.
|
O ile pamiętam nasze małe śledztwa na sb, to gość nawet w KRS w różnych spółkach używał różnych wersji nazwiska...
|
Cytat:
|
O tej spółce najdobitniej będzie świadczyć jak utrzymają Dukata na stołku.
|
@wolfy
pełna zgoda co do oceny kolegi jak to ładnie go nazwałeś - blogera..... Ja całkowity szacunek straciłem przy okazji sprawy podwyższenia kapitału zakładowego Wisły SA z marca 2016; Kiedy wrzuciłem hasło, aby zbadał tę sprawę i podrzuciłem mu co i gdzie trzeba zrobić, to kolega bloger wolał popisać się wiedza zasłyszaną z trybun odnośnie sprzedaży klubu.... A za sprawę Stecherta poleciał z PS do katowickiego Sportu czyli redakcję niżej..... Dziennikarze to byli w krakowskim Tempie....... w PS i w necie to celebryci i lanserzy, którzy pieprzą tak jak każdy z nas przy oglądaniu meczu z kumplami i 2 butelkami x 0,7 l. |
Cytat:
|
@tas de fleia
Podstawowa różnica pomiędzy Grzegorzem Wójtowiczem i Mateuszem Migą jest taka, ze ten pierwszy jest dziennikarzem, a drugi nie..... Podobnie jak kilka innych gwiazd polskiego dziennikarstwa sportowego, które oprócz głupawych uśmieszków i prawienia banałów i komunałów nie mają nic do powiedzenia - vide redakcja PS: Pol, Rudzki i inni |
|
Cytat:
Cały wywiad polecam, także te fragmenty o transferze Carlitosa (może przestaną ludzie wypytywać, dlaczego nie sprzedaliśmy go gdzie indziej za większą kasę) |
Cytat:
|
Cytat:
Wszak jakby dała 10 tys euro, to też Carlitos by ofertę zaakceptował i nie mielibyśmy nic do gadania... |
taak lepiej było zostawić Carlitosa, który w styczniu podpisałby kontrakt z Legią, a komisja Legii w lutym szybko klepnęłaby rozwiązanie kontraktu (vide Cierzniak)....
Problemem zarządu było to, ze potrzebowali kasy na już, a Carlitos i legia to wykorzystali, dlatego nie czuję żadnej sympatii dla Carlosa podobnie jak do Mączyńskiego...... Ktoś tutaj kiedyś pisał o tym jak w stosunku do Borussi Dortmund w czasie jej olbrzymiego kryzysu finansowego zachował się jej największy rywal - Bayern Monachium - zaoferowali pożyczkę w kwocie 2 mln euro... Legia w sytuacji kryzysowej Wisły natomiast wyciągnęła nam najlepszego zawodnika płacąc czapkę śliwek.... Pamiętam też z okresu zimowego zdjęcia Carlosa z bodajże Krzysiem M. i Malarzem - coś się tutaj wpisuje w klimat...... Dlatego dla nas najlepszym rozwiązaniem sprawy Carlitosa byłoby odpadnięcie Legii w ostatniej rundzie eliminacji z jakimś zespołem np z Premiership, który kupiłby Carlosa dajmy na to za 4 mln funtów. Przepadłaby kasa z awansu Legii do europucharów, ale wpadłoby o wiele więcej z tytułu transferu.... a Legia przy rozpasanym budżecie 2 rok bez pucharów europejskich mogłaby przypłacić lekką czkawką.... Czego im życzę.... |
Tylko ze my podobno nie mamy żadnego procentu od następnej sprzedaży. A jak mamy to napewno nie 30 procent.
|
Skąd wiesz? :D
|
a czy ja napisałem coś o 30 % ???
Wszyscy sobie zapisują procent od następnego transferu, tylko w przypadku Wisły najczęściej te zapisy nie wchodziły w życie.... W przypadku Carlosa wątpię aby odpuszczono taki zapis, natomiast może się on okazać g... warty, jeżeli Carlos nagle zjedzie z poziomu ubiegłorocznego i za rok czy półtora Legia rozwiąże z nim kontrakt..... |
Nie ma co.liczyc na procent od sprzedaży tej hiszpańskiej lafiryndy. Za pół roku to będą w Warszawie chcieli się go pozbyć za darmo, bo poznają się na tej gnidzie
|
Cytat:
:> |
A jak! Przecież to odpoczatku tak miało być!
|
Może nie ten temat ale napiszę. Jak ktoś to czyta z klubu to może wyciągnie wnioski.
Byłem w piątek w strefie kibica po bilet na Garbarnie. Byłem na ok 40 min przed meczem. W środku zero informacji w których kasach jest sprzedaż na Wisłę, a w których na Garbarnie. 90% ludzi (w większości starszych) była totalnie zagubiona. Dodatkowo Ci co chcieli kupić na Wisłe stali w kolejce bo myśleli że jest do biletów na Wisłe. Sorki ale to jest kilka małych rzeczy tak trudno to zrobic??!! To samo w punktach gastronomicznych. Zamiast dokładnie oznakować albo napisać że tu się płaci a tu jest miejsce odbioru to nie bo po co. W przerwie totalne zamieszanie. Kolejka na 15 metrów do punktu odbioru bo ludzie nie wiedzeli..... |
przerzut :P
|
Cytat:
|
Oj tam przerzut. Kilku znajomych gra więc trzeba było zobaczyć jak sobie radzą w nowej lidze. Moje spostrzeżenie? Większość kibiców była pierwszy raz na naszym stadionie. I chyba większości mimo wszystko się podobało.
Cytaty zasłyszane: "u nas na Cracovii tak nie dbają o murawe"; "widać super"; "kibelek całkiem ok" chociaż słyszałem tez "po**ało ich. Piwko 8 zł" :D |
Jeśli część z nich przyjdzie następnym razem jako pikniki na Wisłę, to jak najbardziej plus (poza tym od craxy, rzecz jasna :D)
|
to zdaje sie na chwile obecną odpowiedni temat na tego njusa :)
https://twitter.com/TomaszKawa/statu...73473638625280 |
|
Cytat:
|
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...-ktos-sie.html
Cytat:
|
Co roku u Babci Maliny jest wigilia oldboyów. Są na koszulkach oldboyów. Ale jakiegoś większego powiązania z tym ze tam byli bym nie szukał. Dariusz Marzec jest coś tam z nimi powiązani. Właściciel to zresztą fan sportu ...
|
Cytat:
"Stanowski odpowiada na pytania kibiców Wisły", minuta: 12:30 https://soundcloud.com/weszlofm?_ga=...917.1546886858 |
Jeśli to prawda, to czemu osoba poszkodowana nie złożyła doniesienia do prokuratury o naruszenie nietykalności osobistej? Przy zrobionej obdukcji i świadkach sprawa jest nie do przegrania.
Edit: nie mówię już o tym, że należałoby przeprowadzić wewnętrzne śledztwo i w przypadku potwierdzenia zaistniałej sytuacji przez 2-3 świadków klient powinien zostać wypi***y na pysk z roboty. Nie chodzi tu o to, czy oskarżający miał rację czy też nie, tylko o formę załatwienia tej sprawy - tak się je załatwia w środowiskach, od których chcemy się za wszelką cenę odciąć. |
@Patryko- tak, to prawda, a dlaczego nie złożył doniesienia?
Może dlatego, że się bał jak większość osób, w końcu nie był anonimowy, miał rodzinę, samochód, może ktoś mu powiedział, że nie warto tego robić przy tych ludziach, którzy rządzili klubem. Jest dużo możliwości. |
Cytat:
|
Nie zlozyla doniesienie bo bala sie dostanie dokladke.
I teraz ten co dostal jest winien? Rewelacja |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl