Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

PhantomRanger 13.11.2010 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1010788)
Że gówno! Oglądałeś w ogóle mecz?

Synek wyluzuj, bo wyraźnie zagotowała Ci się mózgownica.

Worcester 13.11.2010 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matkur (Post 1010795)
2000 tysiace kibicow z Gdańska:)

2 miliony?:shock:

krowczax 13.11.2010 18:58

cytat w czacie koło transmisji na DrHTV:
"stadion fajny, kibice fajni, a to wszystko na licencji Amici Wronki"
padłem :D

matkur 13.11.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1010801)
2 miliony?:shock:

sorry , pomyłka mała:D:D
oczywiście 2 tysiące.:)

Blaszczu16 13.11.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1010773)
że co....?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1010797)
Zbastuj chłopcze, Bunoza strzelił w słupek i nawet jakby nie było faulu, nie byłoby gola, gdyż obrońcy Legii na pewno wybiliby piłkę, bo nikt z naszych nie miał jak dobić. Także zanim weźmiesz się za obrażanie innych, szanowanych na tym forum userów, to sprawdź dobrze, czy aby na pewno to co piszesz pokrywa się z rzeczywistością ;)

O kurde, sorry. Rzeczywiście w słupek. ja byłem przekonany, że wpadła do bramki, nie wiem czego mi się pomyliło. A poza tym nikogo nie obraziłem ;p.

PhantomRanger 13.11.2010 19:09

Teraz coś z serii obczyzna - polszczyzna według onetu " Do przerwy bez bramek, ale przy Bułgarskiej na razie bezbramkowy remis."

rafkur 13.11.2010 19:09

No ja sobie dzisiaj oglądałem wczorajszy mecz (nagrywałem - coby obiektywnie dyskutować w poniedziałek - wiadomo na stadionie nie widać wszystkiego )))) i też coś o golu było mówione przez komentatorów. Poza tym za faul na Kirmie co najmniej żółta, to fakt. Natomiast oglądałem tą sytuację z karnym chyba 15 razy i kuwa nie jestem przekonany że go nie było. Opinie z C+ z założenia mnie nie przekonują. Nie wiem, może i nie było ale ja go chyba widziałem ))) Niby bramkarz lekko musnął piłkę ale co z tego jak ta piłka została w zasięgu Kirma - teoretycznie mógł nawet strzelać na bramkę, nie mówiąc o podaniu.

!!IRIVER!! 13.11.2010 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1010811)
Natomiast oglądałem tą sytuację z karnym chyba 15 razy i kuwa nie jestem przekonany że go nie było.

Machnowski musnął piłkę i to jest najważniejsze, karnego nie było. Sęk w tym, że ciężko było tę sytuację ocenić z punktu widzenia jakiejkolwiek powtórki, a co dopiero z murawy, zatem sędzia się wytłumaczy.

rafkur 13.11.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1010816)
Machnowski musnął piłkę i to jest najważniejsze, karnego nie było. Sęk w tym, że ciężko było tę sytuację ocenić z punktu widzenia jakiejkolwiek powtórki, a co dopiero z murawy, zatem sędzia się wytłumaczy.

No dobrze ale jeżeli bramkarz tak dotyka piłkę że w zasadzie nie przeszkadza to atakującemu to chyba skupiamy się na tym czy przeszkodził nieprawidłowo napastnikowi czy nie? Nie upieram się przy swoim zdaniu - tak sobie spekuluję ))
Natomiast prawda taka, że to byłoby zagwizdane w 90% przypadków więc pretensje Legionistów zupełnie nieuprawnione - zwłaszcza w obliczu tego co było gwizdane na ich korzyść podczas ich wcześniejszych meczów.

fialo 13.11.2010 19:32

Niestety 1:0 :/

Już 2 :/

wislaptw 13.11.2010 19:35

juz 2-0 ;/

Emenems81 13.11.2010 19:36

po ptokach :]

Nitrox 13.11.2010 19:37

a Groclin przegrywa z Ruchem 0:1

tommiyacht 13.11.2010 19:37

Lechijka nie gra nawet w połowie tak dobrze jak z nami

blanco 13.11.2010 19:37

Na razie wszystkie wyniki pod Wisełkę ;)

ps. Kuchenki idą na majstra, w sumie to strata do odrobienia ;p

GJ1906 13.11.2010 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1010816)

Co do tego muskania piłki to mam takie samo zdanie jak przy faulach.

Wchodzę brutalnie, trafiam w piłkę, a następnie w nogi przeciwnika...faul ewidentny, co mnie obchodzi ze trafił w piłkę najpierw.

Tak samo bramkarz, przypuśćmy ze odbija końcami palców piłkę w lewo, napastnik mógłby wtedy skręcić i dojść do niej, ale bramkarz przy okazji kasuje też jego...to w moim odczuciu też ewidentny karny.

W meczu z Legią takiego czegoś oczywiście nie było bo widać że Kirm nastawił się na to by upaść, ale już w meczu z Lechią bramkarz ewidentnie nie pozwoliłby dobiec do piłki Kirmowi bo go powalił gdy musnął piłkę.

losiu2001 13.11.2010 19:41

Ruch prowadzi z DiscoPolo hehehe kolejka na razie idealnie nam leży!!!trochę szkoda Lechii ale porównujac mecz z Nami to graja gorzej!

For_FuN_ 13.11.2010 19:45

Mowilem, ze Lech bedzie walczyl o europejskie puchary. Za duzo kolejek zostalo i za mala strata punktowa do 3 miejsca...teraz to bedzie zaledwie 6 pkt do nas i Legii. Zobaczymy, jak poukladaja sie inne spotkania, ale po remisie jutro sprawa MP bedzie otwarta.

KosaPS 13.11.2010 19:48

Nawet jak Jagiellonia jutro wygra sprawa mistrzostwa będzie otwarta... Wątpię żeby utrzymali taki poziom przez cały sezon

rafkur 13.11.2010 20:11

Obiektywnie Lechia z meczu na mecz gra gorzej. Z cała sympatia do Lechii ale tak jak przypuszczałem - środek tabeli max. Ciągle słychać jak ładnie kombinacyjnie grają itd a ja widzę jedno - obronę a właściwie jej brak.

Filippo123321 13.11.2010 20:23

Pierdzielisz. Polonie na Konwiktorskiej rozklepali w pieknym stylu. Dzisiaj grali drugi mecz z rzedu na wyjezdzie z bardzo dobrym przeciwnikiem, wiec porazka mogla sie zdarzyc.

Emenems81 13.11.2010 20:27

a tymczasem..

83' PSV Eindhoven [4 - 2] Excelsior Rotterdam
78' [4 - 2] Marcelo

flamengista 13.11.2010 20:30

Faktycznie, tabela jeszcze bardziej się spłaszczyła. Jeśli Jagiellonia jutro przegra w Kielcach (a takiego wyniku się spodziewam), nowy lider będzie miał 26 punktów. Raptem 5 więcej od nas i 11 więcej od Amiki.

Niestety, jeszcze wszystko w tej lidze jest możliwe. Za wcześnie skreśliłem Amikę, ale już widać że sensacyjna czołówka: Lechia, Bełchatów, Jagiellonia, Korona łapie zadyszkę. Gdyby ktokolwiek z nich trzymał poziom, byłoby pozamiatane. Tyle że oni mają na to zbyt szczupłe kadry.

Jedyne, czego można być pewnym w 99% to spadek Pasów. I tyle.

rafkur 13.11.2010 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 1010855)
Pierdzielisz. Polonie na Konwiktorskiej rozklepali w pieknym stylu. Dzisiaj grali drugi mecz z rzedu na wyjezdzie z bardzo dobrym przeciwnikiem, wiec porazka mogla sie zdarzyc.

Polonia nie jest wyznacznikiem czegokolwiek dla mnie. No może ew. skali upadku rozsądku. Oddzielam sympatie do Lechii od obiektywnej oceny - wtedy łatwiej zobaczyć słabości.

Tak czy srak - ewidentnie dotychczasowa czołówka postanowiła dać drugą szansę starej ekipie od walki o mistrza.

Titto 13.11.2010 20:56

Polonia wygrywa 3:1 z Ruchem, ale jakoś nie obawiam się tego spotkania nie żebym popadał w jakiś niesamowity zachwyt po meczu z Legia tylko Polonie można łatwo pokonać ważne jest przede wszystkim to aby upilnować Mierzejewskiego bez którego ta drużna traci 3/4 swojej wartości. Warto zauważyć, że wszystkie bramki padły dla Polonii padły po błędach obrony Niebieskich.

!!IRIVER!! 13.11.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GJ1906 (Post 1010838)
Co do tego muskania piłki to mam takie samo zdanie jak przy faulach.

Wchodzę brutalnie, trafiam w piłkę, a następnie w nogi przeciwnika...faul ewidentny, co mnie obchodzi ze trafił w piłkę najpierw.

Tak samo bramkarz, przypuśćmy ze odbija końcami palców piłkę w lewo, napastnik mógłby wtedy skręcić i dojść do niej, ale bramkarz przy okazji kasuje też jego...to w moim odczuciu też ewidentny karny.

W meczu z Legią takiego czegoś oczywiście nie było bo widać że Kirm nastawił się na to by upaść, ale już w meczu z Lechią bramkarz ewidentnie nie pozwoliłby dobiec do piłki Kirmowi bo go powalił gdy musnął piłkę.

Tylko pytanie, czy w ogóle Machnowski dotknął (w sensie spowodował upadek) Kirma?

Nie mam na celu bronić sędziego, mam w dupie szczęście Legii, liczy się 4-0 i koniec. To tak, jakby ktoś miał jakieś ALE. :P

Generalnie, zanosi się na to, że w tym sezonie, 30 punktów to będzie za mało do utrzymania. Może się okazać, iż do tego celu trzeba będzie mieć 34-37 pkt...

Dziwny sezon.

satori 13.11.2010 22:15

Moim zdaniem w ogole nie bylo kontaktu z nogami Kirma. Dobrze to zrobil upadl w odpowiednim momencie. Sedzia nie jest w stanie w tak krotkim czasie wylapac tego. My po obejrzeniu kilku powtorek w zwolnionym tempie nie jestesmy do konca pewni wiec co ma powiedziec sedzia. Problem w tym ze sedziowie tez ogladaja mecze raz drugi sie uda a pozniej moga zapamietac to co robi Kirm i nie beda gwizdac.

blanco 13.11.2010 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1010858)
Faktycznie, tabela jeszcze bardziej się spłaszczyła. Jeśli Jagiellonia jutro przegra w Kielcach (a takiego wyniku się spodziewam), nowy lider będzie miał 26 punktów. Raptem 5 więcej od nas i 11 więcej od Amiki.

Niestety, jeszcze wszystko w tej lidze jest możliwe. Za wcześnie skreśliłem Amikę, ale już widać że sensacyjna czołówka: Lechia, Bełchatów, Jagiellonia, Korona łapie zadyszkę. Gdyby ktokolwiek z nich trzymał poziom, byłoby pozamiatane. Tyle że oni mają na to zbyt szczupłe kadry.

Jedyne, czego można być pewnym w 99% to spadek Pasów. I tyle.

Nic dodać,nic ująć.

Z naszej strony zdobyć komplet czyli 9 pkt do końca roku będzie bardzo ciężko,
stawiam na 4 zdobyte pkt , wygrana z Miedziowymi, porażka z Dysko i remis w Gdyni co da nam 25 pkt.

1q2 13.11.2010 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1010935)
Z naszej strony zdobyć komplet czyli 9 pkt do końca roku będzie bardzo ciężko,
stawiam na 4 zdobyte pkt , wygrana z Miedziowymi, porażka z Dysko i remis w Gdyni co da nam 25 pkt.

No proszę, głos rozsądku;).Podobnie to widzę.4 punkty będą tym na co nas aktualnie stać, wszystko ponad to to będzie świetny wynik.
Bardzo wyrównana w tym roku liga, powinna spowodować że nawet z poważnymi stratami, da się mistrza zrobić wiosną i to się tyczy tak nas jak i Disko,Legii i Amiki.Oczywiście jest Jaga i Korona które powinny skończyć runde na 2 pierwszych miejscach i nieobliczalna Lechia.

A co do parchów...wierze w Jagę i Legie;).Powinni nie mieć więcej niż 8 punktów, co powinno ich pogrążyć.Aż się zastanawiam co profesur wymyśli na 1 ligę , chyba zamiast biletów po 5 zeta to będzie dopłacał 5 zeta za osobę.

Vuko 13.11.2010 23:46

Crxa będzie próbować zwiększyć ligę do 18 drużyn, bez spadku z Extraklasy.

1q2 13.11.2010 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1010959)
Crxa będzie próbować zwiększyć ligę do 18 drużyn, bez spadku z Extraklasy.

Jeśli tak to liga traci jakikolwiek sens.Już raz szmaciarze załatwili sobie pozostanie, zresztą awansowali też przez wały.
Tu zasada powinna być prosta - zaczyna się liga więc nie można zmieniać nic w trakcie.
Chcą 18?Jak dla mnie głupota ale ok, tyle że powinni to teraz przegłosować i powinno to obowiązywać od sezonu 2012/13

Proud 14.11.2010 00:12

Albo spadają 2 zespoły, a awans mają 4 zespoły z I ligi.

Z duchem gry tak powinni postąpić.

Ale ostatni duch gry w piłce jest chyba gdzieś na w-fie w podstawówce.

murray 14.11.2010 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1010968)
Jeśli tak to liga traci jakikolwiek sens.Już raz szmaciarze załatwili sobie pozostanie, zresztą awansowali też przez wały.
Tu zasada powinna być prosta - zaczyna się liga więc nie można zmieniać nic w trakcie.
Chcą 18?Jak dla mnie głupota ale ok, tyle że powinni to teraz przegłosować i powinno to obowiązywać od sezonu 2012/13

Chyba jest takie prawo, że każda zmiana w liczbie drużyn wchodzi w życie najwcześniej po następnym sezonie.
Chociaż w kontekście PZPN i rozgrywek można mówić tylko o lewie, a nie o prawie, więc wszystko jest możliwe.

wolfy 14.11.2010 00:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1010976)
Chyba jest takie prawo, że każda zmiana w liczbie drużyn wchodzi w życie najwcześniej po następnym sezonie.
Chociaż w kontekście PZPN i rozgrywek można mówić tylko o lewie, a nie o prawie, więc wszystko jest możliwe.

Gdyby Cracovia po raz drugi uciekła spod topora dzięki wałkom PZPN-u, cóż...
Miałem napisać, że byłby to skandal, ale kogo my oszukujemy? Co w naszej piłce nie jest skandalem?

Vuko 14.11.2010 01:28

Żeby nie było, to tylko moje luźne dywagacje, ale według mnie to jedyny sposób ucieczki spod noża, jeśli zajmą ostatnie miejsce. Bo chyba 2 drużyn nie wykopią za niespełnienie wymagań licencyjnych?!

PoloniaDumaStolicy 14.11.2010 01:38

Fatalna pierwsza połowa w naszym wykonaniu, bardzo dobra druga. Sobiech zdobył już szóstego gola w tym sezonie. Spłaca się :)

Emenems81 14.11.2010 09:31

Jeszcze 94 i moze bedzie wart tych pieniedzy :P

flamengista 14.11.2010 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1011016)
Fatalna pierwsza połowa w naszym wykonaniu, bardzo dobra druga. Sobiech zdobył już szóstego gola w tym sezonie. Spłaca się :)

A kto wam zabrał 2 punkty w POZnaniu? Strzelanie Ruchowi, który teraz dołuje to jednak troszkę inny poziom.

Co do szans Pasów w związku z ew. poszerzeniem ligi... To chyba nierealne. Więcej klubów = mniej kasy od łebka. Czy nie jest tak, że za poszerzenie ligi muszą się zgodzić wszystkie kluby?

Jeśli tak, nie wyobrażam sobie byśmy my pozwolili Pasom na pozostanie w lidze. Nie w taki sposób!

frano_rozrywka 14.11.2010 12:08

Zobaczycie, że Craxa nie spadnie. Będą znowu "rycerzami wiosny" jak Łks w 1998. Profesor nie pozwoli sobie na taką stratę, a kasy na mecze ma sporo. A jakby nie chciał dać to może znowu grupa 100 da i tyle. Z nimi nie ma nic pewnego. Nigdy nie ufaj żydówce.

kreseq 14.11.2010 12:14

Tabela wyglada zajebiscie :D Dojdzie pewnie do tego ze do utrzymania ( pomijajac daremna Cracovie ) bedzie potrzeba tyle punktow, ile w poprzednich latach do zajecia miejsca w pierwszej 8-6 :D

Wszyscy z wszystkimi moga wygrac i przegrac. To jest totalna komedia :D Najlepsze jednak bedzie to, co zobaczymy w pucharach za rok...wtedy ci ktorzy uwazaja ze liga sie wyrownala ( in plus ) zobacza jak bardzo sie mylili :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl