Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

!!IRIVER!! 24.05.2011 11:40

Szkoda, że Smuda powołał Wilka (zresztą poza nim i Małeckim z Polaków w sumie nie ma kogo powołać), nie ma sensu ich nadmiernie obciążać przed okresem przygotowawczym - w gruncie rzeczy Wilk w ogóle nie będzie miał wolnego.

rw88 24.05.2011 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1098889)
Hahahahahahahhahah komedia panowie.

Wyobrażacie sobie, że Franciszek Smuda powołał do reprezentacji dwóch zawodników z cracovii, tej samej która jest na ostatnim miejscu w tabeli - Klicha i Mierzejewskiego. Kabaret.

Małeckiego oczywiście nie ma :)

A Mierzejewski ma zarzuty korupcyjne ale widać nie przeszkadza to Franiusiowi go powoływać.

Klicha to mogę zrozumieć, gość ma 20 lat i kilka bardzo dobrych meczów wiosną, jest dobrze wyszkolony technicznie, ma zmysł gry kombinacyjnej, z niego mogą być ludzie, a ofensywnych, kreatywnych, dobrych technicznie pomocników wielu w naszym kraju nie ma, zresztą to jest domena prawie wszystkich krajów środkowo-wschodniej Europy, więc jakichkolwiek talentów na tej pozycji marnować i przegapiać nam nie wolno

Ale Łukasz Mierzejewski w kadrze to kpina, w samej naszej lidze jest bodaj 4-5 lepszych prawych defensorów, do tego dochodzą Wasilewski, Sznaucner, czy też Kuś.

Brak Małeckiego przy obecności Kucharczyka to żenada, ale akurat Wiśle i Małemu to wyjdzie na dobre.

For_FuN_ 24.05.2011 12:02

Pawlowski, Klich i Mierzejewski w kadrze :D...kpina. I jak tu sie dziwic, ze pilkarze smieja sie z selekcjonera? Powoluje pilkarskich inwalidow. O stoperach, to nawet nie mowie...

Arked 24.05.2011 12:03

Dla mnie kadra w której grają Murawski, Pawłowski, Klich czy Kucharczyk (biorę pod uwagę zawodników ofensywnych), a nie ma w niej Małeckiego jest niczym innym jak FARSĄ.

emj10 24.05.2011 12:13

Przecież ta kadra jest już od dawna żenadą. Jak się cieszę, że nie zamawiałem żadnego biletu na Euro z udziałem tej trupy Mr. Smudy.

sergio 24.05.2011 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1098894)
Szkoda, że Smuda powołał Wilka (zresztą poza nim i Małeckim z Polaków w sumie nie ma kogo powołać), nie ma sensu ich nadmiernie obciążać przed okresem przygotowawczym - w gruncie rzeczy Wilk w ogóle nie będzie miał wolnego.

Znając franka to Wilk i tak nie zagra albo jakies ogony a treningi to raczej nie będą ciężkie.

Ot tak krótkie wakacje:-D

kreseq 24.05.2011 12:15

Ł. Mierzejewski :D Ostro musial "posmarowac" ;) Coz, jaki trener takie powolania. Patrzac na takie zestaw obrony to ja tam widze Piszczka i kilku statystow. Szkoda ze nie ma Rzezniczaka, tak wiem z Legii no ale chyba lepszy on niz ten....no prawy i sprawiedliwy wymiatacz z linii obrony :D

Co do Kucharczyka to raczej powolal go jako napastnika bo watpie by zrobil mu taka sama krzywde jaka robi mu Macius ustawiajac go na skrzydle.
Jesli jednak ma zamiar go wystawic na skrzydle to mogl go juz nie powolywac bo na tej pozycji jest sporo lepszych graczy.

Maleckiego brak, coz, widocznie Smuda nie ma ochoty go powolywac. Z Kucharczykiem bym go nie zamienial. Nie chodzi tutaj o sympatie ale o styl gry i preferowana pozycje na boisku. Za Pawlowskiego Malecki, chyba roznica w formie i umiejetnosciach jest nazbyt widoczna.

O Gliku nie bede sie wypowiadal bo szkoda czasu. Chlopak z zenujacej formy podwyzszyl loty o jeden poziom...czas umierac :D

Czy my naprawde nie mamy napastnikow ? Lewy,Brozek,Kucharz,Grosicki... Ujdzie, ale naprawde nie ma w naszej lidze jeszcze kogos? Przeciez skoro Argentyna przyjedzie grac skladem "d" to my mozemy zagrac skladem "b".

BiałaGwiazda 24.05.2011 12:19

Kadra ogólnie ok poza Glikiem,Murawskim,Mierzejewskim i Kucharczykiem.Brak Małeckiego przy powołaniach dla tych czterech to kpina.

rafal777 24.05.2011 12:22

Mierzejewski w kadrze...ja pier...Do tego Klich...Franciszek Smuda juz dawno zatracił się w tym co robi. Liczę na to, że jak dostanie jeszcze we 3 meczach z 3, 4:0 to go zwolnią. Selekcjoner może się zmienić nawet na pół roku przed euro. Wystarczy dobre zgrupowanie 3 tyg przed turniejem i jesteśmy w stanie pokazać się z dobrej strony. Całe gadanie o tym, że budowa kadry trwa kilka lat to stek bzdur!! Co chwilę nowi gracze, więc o jakiej budowie mowa? Niech Smudę wywala zatrudnią pół roku przed np Lenczyka (taki srzał, byleby dobry mobilizator był), on ich dobrze nastawi, powoła Boruca, Wasilewskiego, Żewłakowa, czyli starszych chłopaków ale na pewno lepszych niż Klich, Mierzejewski i Pawłowski i na pewno będzie dobrze. Tymczasem Smuda niech się dalej kompromituje

Donki 24.05.2011 12:23

Mierzejewski, Pawłowski, Klich, Kucharczyk - to jakies jaja :)
No ale jaki selekcjoner tacy zawodnicy.

szprotson 24.05.2011 12:30

panie Smuda, podobno w III lidze sa ciekawi piłkarze....

Kpina nie kadra

TymonPRO 24.05.2011 12:41

Klich i Kucharczyk tyle mam do powiedzenia

Kabaret pełną gębą

kriswisla 24.05.2011 12:42

Dyzma dalej żyje w wirtualnym świecie

Jaroo1 24.05.2011 12:44

W tej kadrze gra kilka osob ktore maja zarzuty korupcyjne, kilka osob ktore na ta gre nie zasluguja co wiecej graja w tak dobrych klubach ktore walcza o utrzymanie w lidze i kilku przyszywanych Polakow. Na sile Smuda robi zamiast kadry Polakow kadre pajacow

kriswisla 24.05.2011 12:50

A zajebista godzina rozgrywania meczu z francuzami 21.00 w sam raz dla rodzicow z dziećmi gratulacje Lato,nei wyobrazam sobie zeby ciagnac dziecko na denne widowisko ,wracac po 23.00 do domu jak za darmochę bedzie w tv,a wlasciwie kto to bedzie ogladal jak znowu w....... od drugiego sortu żabojadów

tas de fleia 24.05.2011 13:00

Oglądanie tej pseudo reprezentacji to już z rok temu straciło sens. Wsumie to nawet dobrze, że Mały nie będzie brał udziału w tej kompromitacji, bo nie sądzę, że te mecze się czym innym skończą. A godzina wydaje mi się dobra. Mam nadzieję, że stadion będzie świecił pustkami, czego szczerze życzę tej żenadzie zwanej związkiem.

Jagul 24.05.2011 13:10

Ja proponuje jeszcze powołać Łobo i Pączka. Będziemy wtedy mieli dream team korupcyjny. Po prostu żenada to co się dzieje w tym burdelu. Mam nadzieje, że mało ludzi kupi bilety, żeby PZPN i Franuś się nie nachapali, a kadra tradycyjnie nie zawiedzie nas i dostanie łomot.

dynek.pl 24.05.2011 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1098889)
Hahahahahahahhahah komedia panowie.

hahahahahahaha, komedia panowie.

Od razu sie odezwaly tysiace selekcjonerow z Football Managera.
Dlacego ten ? Dlaczego tamten ?
ale nikt nie pisze kto w zamian ?

Dobrze, ze sa powolani wyrozniajacy sie mlodzi zawodnicy z ligi jak: Kucharczyk czy Klich
- rownie dobrze mozna zapytac co tam robi Wilk ? niewiele i nieregularnie gral na wiosne
Brakuje w sumie tylko Maleckiego - szkoda, moze Wawrzyniaka tez.

Co do Mierzejewskiego to coz - kazdy trener ma swojego Rasiaka.

Donki 24.05.2011 13:12

dynek.pl Kucharczyk wyrozniajacy ? Koles strzelił 3 gole w ekstraklasie i mial moze 3 asysty ! to jest napastnik ?

Marszałek 24.05.2011 13:14

To Wy oglądacie mecze reprezentacji?Po co się pytam?

TymonPRO 24.05.2011 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1098933)
dynek.pl Kucharczyk wyrozniajacy ? Koles strzelił 3 gole w ekstraklasie i mial moze 3 asysty ! to jest napastnik ?

Dokładnie ten koleś to pokraka jakich wielu w naszej lidze

Pierwsze skojarzenie mecz Legia-Wisła ten fajfus sam na sam strzela wprost w Jovanicia i żeby to była jego pierwsza czy druga taka sytuacja

rw88 24.05.2011 13:24

Generalnie rozumiem Wasze uwagi, ale co macie do Klicha oprócz tego, że jest z Cracovii? Na tej pozycji nie mamy zbyt wielu utalentowanych zawodników, a licząc tych do lat 21, czyli przyszłość naszej piłki, to Klich jest zdecydowanie najlepszym z ofensywnych, środkowych pomocników, więc jego obecność w kadrze jest moim zdaniem zupełnie uzasadniona, szczególnie, że jedzie tam raczej jako zawodnik szerokiej kadry.

Ja tam jestem za tym, żeby na każdym zgrupowaniu przed meczami towarzyskimi było tak trzech, czterech najlepszych piłkarzy z kadry młodzieżowej, nawet kosztem nieco lepszego i starszego rezerwowego na daną pozycję. Szczególnie ma takie działanie sens na tych pozycjach, na których mamy braki. Dlatego m.in. rozumiem powoływanie Sadloka, zobaczycie, że za 5-6 lat Sadlok mając na koncie 30 czy więcej spotkań dla kadry nawet nie umiejętnościami, a doświadczeniem będzie tej kadrze dawał wiele, o ile wcześniej nie rozmieni się na dobre i będzie się stopniowo rozwijał piłkarsko.

W kadrze moim zdaniem nie tylko jest miejsce dla samych najlepszych, ale powinno być też miejsce w szerokiej kadrze dla góra trzech, czterech najlepszych z młodych typu Sandomierski, Sadlok, Kucharczyk (jednak tutaj mam największe wątpliwości, widziałbym zamiast niego Sobiecha czy nawet ponad dwukrotnie bardziej skutecznego Jankowskiego) czy Klich, którzy za dwa, trzy lata mogą być czołowymi postaciami tej reprezentacji, a teraz dzięki takim powołaniom zyskują nie dość że szansę promocji do lepszej ligi, to jeszcze zdobycia doświadczenia, które potem się spłaci.

Trzeba naszym najlepszym młodym dawać szansę liźnięcia poziomu międzynarodowego tak, żeby mieli dodatkowego kopa do dalszej pracy. I to pochwalam. Tylko że warunek jest taki, że to mają to być zawodnicy 19, 20 czy 21-letni, a nie stare ligowe konie typu Łukasz Mierzejewski czy Szymon Pawłowski...

P.s. Porównywanie Klicha z Małeckim jest co najmniej tak samo zasadne, jak Cezarego Wilka z Piszczkiem...

dynek.pl 24.05.2011 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1098937)

Pierwsze skojarzenie mecz Legia-Wisła ten fajfus sam na sam strzela wprost w Jovanicia i żeby to była jego pierwsza czy druga taka sytuacja

Byloby dobrze gdyby ludzie sie wypowiadajacy ogladali danego zawodnika w kilku meczach, a nie tylko od swieta jak TVP pokaze.
To samo mozna powiedziec o Maleckim jak mial sytuacje z Lechem czy Craxa (nie pamietam) na strzel i nieczysto trafil w pilke ... jak fajfus jakis.
Kucharczyk gra tez w Legii bardzo czesto na skrzydle.

gianbuffon 24.05.2011 13:28

Klich>Małecki? Wolne żarty.
Smuda z Tuskiem mają chyba jakiś chytry plan zniszczenia polskiej piłki.

kreseq 24.05.2011 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1098937)

Widziales Ty go w ogole? Koles nie gra na swojej pozycji, szarpie i oddaje cale zdrowie na boisku, nie jest w formie, ale nazywac go i kogokolwiek fajfusem to trzeba naprawde miec problemy z osobowoscia. Swoich idoli z Wisly tez tak nazywasz? Pogratulowac.

Jesli Smuda wystawi go w napadzie, moze cos z tego bedzie, jesli natomiast na skrzydle to nic z tego nie bedzie bo on tam gra tylko i wylacznie z Winy zlotoustego Macieja.

Jest wielu lepszych, ale albo nie sa Polakami, albo sa za starzy. Jest tez Sobiech,kilku mlodych ( z Widzewa czy Zaglebia ) ale skoro ich nie ma to nie trzeba wszystkim jezdzic.

Kucharczyka powolal jako napastnika...Maleckiego mogl chyba jako pomocnika prawda?

Johny84.ts 24.05.2011 13:29

Smuda, spójrz na tabelę !

Powołujesz dwóch graczy z żydowskiego klubu z ostatniego miejsca w tabeli ?!
W sumie Cracovia straciła 46 bramek. To najwięcej w lidze ! Czy tym się kierowałeś powołując Mierzejewskiego ?

rw88 24.05.2011 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1098944)
Klich>Małecki? Wolne żarty.
Smuda z Tuskiem mają chyba jakiś chytry plan zniszczenia polskiej piłki.

Wilk > Boruc?

Donki 24.05.2011 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1098942)
Byloby dobrze gdyby ludzie sie wypowiadajacy ogladali danego zawodnika w kilku meczach, a nie tylko od swieta jak TVP pokaze.
To samo mozna powiedziec o Maleckim jak mial sytuacje z Lechem czy Craxa (nie pamietam) na strzel i nieczysto trafil w pilke ... jak fajfus jakis.

Mecze Legii ogladam. Kucharczyk gra na skrzydle i co z tego 3 bramki 3 asysty.
Małecki tez nie zawsze strzela. ale jego statystyki są chyba troszke lepsze. 7 bramek, 7 asyst.

!!IRIVER!! 24.05.2011 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1098948)
Wilk > Boruc?

A co to za denne porównanie gracza z pola z bramkarzem?

emj10 24.05.2011 13:46

Nagle sami eksperci od tej reprezentacyjnej żenady się znaleźli. Kogo to interesuje czy pojedzie pan X, czy pan Y jak ta cała reprezentacja nie ma większego sensu. Smuda się doczłapie na stołku do czerwca 2012, a później proponuję rozwiązać tą całą pseudo drużynę. To będzie najlepsze rozwiązanie.

A to całe podsumowanie tej żenady Smudy.
http://www.weszlo.com/news/5586
http://www.weszlo.com/news/6934

Z Fryzjerem na spacerze ustalają plany ustawionych spotkań na następny weekend.

http://www.weszlo.com/fotonews/12848...da-fryzjer.jpg

Jagul 24.05.2011 13:57

Mnie jedynie boli jedna rzecz. Smuda na początku swojej pracy wygłosił jakiś dekalog na temat tego jak będzie wyglądała jego kadra i w ogóle się tego nie trzyma. Po co składać takie deklaracje jak się ich później nie wypełnia??

rw88 24.05.2011 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1098953)
A co to za denne porównanie gracza z pola z bramkarzem?

Odpowiedź na denne porównanie prawego pomocnika / napastnika, z rozgrywającym.

szuruburu 24.05.2011 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1098950)
Mecze Legii ogladam. Kucharczyk gra na skrzydle i co z tego 3 bramki 3 asysty.
Małecki tez nie zawsze strzela. ale jego statystyki są chyba troszke lepsze. 7 bramek, 7 asyst.

To dodajmy do tego Puchar Polski. Kucharczyk ma statystyki 6/4, Małecki 7/8 z tym, że Małecki w tym sezonie grał sporo więcej.

TymonPRO 24.05.2011 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1098945)
Widziales Ty go w ogole? Koles nie gra na swojej pozycji, szarpie i oddaje cale zdrowie na boisku, nie jest w formie, ale nazywac go i kogokolwiek fajfusem to trzeba naprawde miec problemy z osobowoscia. Swoich idoli z Wisly tez tak nazywasz? Pogratulowac.

Jesli Smuda wystawi go w napadzie, moze cos z tego bedzie, jesli natomiast na skrzydle to nic z tego nie bedzie bo on tam gra tylko i wylacznie z Winy zlotoustego Macieja.

Jest wielu lepszych, ale albo nie sa Polakami, albo sa za starzy. Jest tez Sobiech,kilku mlodych ( z Widzewa czy Zaglebia ) ale skoro ich nie ma to nie trzeba wszystkim jezdzic.

Kucharczyka powolal jako napastnika...Maleckiego mogl chyba jako pomocnika prawda?

Tak ja nie powiedziałem że on nie ,,szarpie'' ale to nie jest poziom reprezentacji
Co to za napastnik co marnuje większość setek i nie porównywać go czasem do Brożka że on też marnował bo dzielą ich lata świetlne

TymonPRO 24.05.2011 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1098942)

Widziałem go w akcji nie raz,to tylko moje zdanie ja absolutnie takiego gracza w reprezentacji nie widzę nawet na rezerwie

Już tu byli tacy na forum co po 10 golach powoływać chcieli piłkarza Górnika,może ktoś mi przypomni jak się zwał ten diament

murray 24.05.2011 14:43

Dawid Jarka? Ten to chyba nawet walnął cztery bramy w jednym meczu.
Kucharczyk to facet, który papiery na granie niewątpliwie ma. Dosyć szybki, ma swobodę w poruszaniu się po boisku. No ale cóż, mało skuteczny, co na tę chwilę absolutnie go skreśla.
Kiedyś włodarze Realu czy innego United, zapytani dlaczego nie chcieli kupić Gerda Mullera odpowiedzieli: "On tylko gole strzela". To taka mała anegdotka, mi się przypomniało.

TymonPRO 24.05.2011 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1098993)
Dawid Jarka? Ten to chyba nawet walnął cztery bramy w jednym meczu.
Kucharczyk to facet, który papiery na granie niewątpliwie ma. Dosyć szybki, ma swobodę w poruszaniu się po boisku. No ale cóż, mało skuteczny, co na tę chwilę absolutnie go skreśla.
Kiedyś włodarze Realu czy innego United, zapytani dlaczego nie chcieli kupić Gerda Mullera odpowiedzieli: "On tylko gole strzela". To taka mała anegdotka, mi się przypomniało.

Tak tak brawo :)

Dawid Jarka koleś pokroju tego Kucharczyka strzelił parę goli a wy go już do repry.
W naszej ekstraklasie pada bardzo wiele że tak powiem przypadkowych goli,taki piłkarz strzeli 10 bramek i zatnie się na kolejne 5 lat albo dłużej

To w takim razie gdzie wy widzicie miejsce dla niego??

Atak Lewandowski i Brożek o ile smuda nie zagra 1 napastnikiem
Pomoc mamy dobrą tam już nie ma miejsca

emj10 24.05.2011 14:50

Zgodzę się z Wami co do charakterystyki Kucharczyka, ale nie zapominajcie, że ten zawodnik w maju tamtego roku strzelał gole dla Świtu NDM w II lidze, a dopiero w czerwcu zaczynał pierwsze profesjonalne treningi w życiu. Trafił niespodziewanie szybko do pierwszej 11-stki jednego z najlepszych zespołów w lidze, a po niespełna kilku miesiącach miał już pierwszy mecz w kadrze. Szybko to się wydarzyło jak na 20 latka, która ma dopiero kilkanaście spotkań w ekstraklasie. Zobaczymy co będzie w następnym sezonie, ale potencjał ma to trzeba przyznać. Na kadrę jednak jeszcze jest za słaby.

Jaki Brożek? Przecież on nic nie gra.

mitmichael 24.05.2011 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1098909)
Kadra ogólnie ok poza Glikiem,Murawskim,Mierzejewskim i Kucharczykiem.Brak Małeckiego przy powołaniach dla tych czterech to kpina.

Czytam i widze, ze nikt o tym nie pisal ale czytalem, ze Frankowski wstawia sie za Patrykiem u Smudy i podpowiada mu, zeby Malego powolac do kadry na nastepne mecze reprezentacji ale widac to była tylko plotka. Patryk zasluzyl ale w sumie to teraz wieksza przyjemnosc to niegranie w kadrze niz granie.

fialo 24.05.2011 14:54

Mnie tam reprezentacja obchodzi tyle co rozgrywki baseballa w Kambodży, nie oglądam, na meczu byłem raz, tylko po to, żeby zobaczyć nowy stadion Wisly.

Ale nie przeszkadza mi to domniemywać, że powołania dla niektórych zawodników to składowa kontaktów klubowo-koleżeńsko-menedżerskich bardzo szemranego środowiska z Franciszkiem Smudą. Niech ktoś mi wytłumaczy dlaczego z spadającej cracovii powołanych jest dwóch zawodników? Występy w reprezentacji zawsze podbijają stawkę za danego piłkarza. A pejsy dajmy na to, lecą. Po spadku dużo więcej kasy będzie można wyciągnąć za reprezentantów Mierzejewskiego i Klicha, niż za nie-reprezentantów Klicha i Mierzejewskiego. Musi tu być jakiś przekręt, gdyż średnio rozgarnięty człowiek, który się interesuje Ekstraklasą może wymienić co najmniej kilku lepszych prawych obrońców - Rzeźniczak, Fonfara, Wasilewski (ten akurat nie jest z Ekstraklasy). Powołanie sprzedawczyka Mierzejewskiego to jakiś kompletny absurd. Murawski? Czy Smuda go w ogóle oglądał? Gość jest kompletnie bez formy, zapuszczony, przeważnie rezerwowy. Glik? No comments. Pawłowski? Kicha, jak całe Zagłębie, kolejny powołany tylko po to, żeby podbić cenę. Żałosne to.

Także brak Patryka w takiej 'kadrze' może mu się nawet przysłużyć, nie dołoży żadnej cegiełki do czekających nas kompromitacji. Szkoda tylko Pawła, Arka Głowackiego i Wisły, gdyż cena za Patryka nie wzrośnie.. Cóż, niech się Inteligent w to bawi, ja ogladać nie zamierzam, postawie sobie tylko dwie dwójki w tych meczach i przynajmniej trochę kasy wpadnie.

Mam nadzieję, że Legioniści ogarną towarzystwo i te mecze obejrzy max 5000 osób :) Nie nabijajcie kabzy organizacji przestępczej zwanej PZPNem!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl