Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

KOMINEK 12.07.2010 11:47

Spróbował dostał nauczkę i teraz okaże się czy zmądrzeje. Myślę, że to najmądrzejsze rozwiązanie.
Może to mieć pozytywny wpływ, bo teraz będzie chciał udowodnić, że wszystko jest OK.

kotlet06 12.07.2010 11:49

Jeśli kara finansowa jest wystarczająco dotkliwa i szczerze przeprosi wszystkich, a w szczególności Kasperczaka i kolegów z drużyny, to jestem usatysfakcjonowany. Chłopak ma papiery na grę i trzeba mieć nadzieję, że się poprawi. A jeśli będzie recydywa to będzie trzeba się z nim rozstać.

Tarann 12.07.2010 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 932970)
Oby teraz tylko Henryk przyjął przeprosiny i nie strzelił focha sadzając Małeckiego co mecz na ławce.

Musi Henio pomyśleć co mu bardziej odpowiada przykładowe usadzenie go i start Małeckiego do składu z poziomu -1 czy takie zapominamy co było jedziemy dalej.

Gdzieś ostatnio przeczytałem że w juniorach po odsunięciu w złości pejsom wbił 3 bramki, więc na miejscu Henia chłodne przyjęcie przeprosin pierwszy mecz na Litwie na ławie a w drugim 30 min z tekstem "pokaż co potrafisz"

szprotson 12.07.2010 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 932978)
Spróbował dostał nauczkę i teraz okaże się czy zmądrzeje. Myślę, że to najmądrzejsze rozwiązanie.
Może to mieć pozytywny wpływ, bo teraz będzie chciał udowodnić, że wszystko jest OK.

Dobrze ze obyło sie bez strat, które to ponosimy z tygodnia na tydzien.

Kamson 12.07.2010 12:24

I oby słowa przeszły w czyny...

Areo 12.07.2010 12:24

Niestety obawiam się, że to nie ostatni eksces Małeckiego. Niby wysoka kara finansowa, ale czas na ochłonięcie i przemyślenie paru spraw w rezerwach byłby lepszą opcją. Mam nadzieję, że chłopak znajdzie się pod poważną opieką psychologa bo bez tego nic się nie zmieni.

Wolfy. "Pomówienie" to bezpodstawne oskarżenie pod czyimś adresem. Nijak pod to nie podpada przypomnienie faktu wychowywania bez ojca i powiązanie tego z brakiem szacunku do autorytetów. Ani tu nie ma oskarżenia bo nikt nie wini Małeckiego za zaniedbania wychowawcze ojca choć tego skutki niestety będzie ponosił. Ani nie ma nic bezpodstawnego skoro sam Małecki publicznie o tym wspominał. Z tym procesem sądowym to rozumiem, że ksywka "inkwizytor" cię tak zobowiązuje. :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 932788)
Zostałem wychowany w zupełnie innym środowisku jak widać

Histeryzujesz gdy ktoś przypomni nie ukrywany przez Małeckiego fakt, że wychował się bez ojca i oparty na badaniach naukowych wniosek, że to wpływa na brak szacunku do autorytetów. Mimo to samemu wypominasz nam środowisko w jakim byliśmy wychowani, choć nic o nas nie wiesz. Jak bezgraniczna potrafi być ludzka hipokryzja.

SpoXsteR 12.07.2010 13:15

Cytat:

Wszystkich fanów Białej Gwiazdy zapraszamy do wspólnej inicjatywy SKWK i wiślackich piłkarzy.

Polegać ona ma na tym że:

- każdy chętny reprezentant ABG na maila forzawisla@kibice wisly.pl (bez odstępu) może jeśli tylko zechce zadać jedno pytanie nowemu kapitanowi Białej Gwiazdy Radosławowi Sobolewskiemu. Radek odpowie na 20 najciekawszych naszym zdaniem z nich, a owe odpowiedzi na pytania znajdziecie Państwo w najnowszym numerze magazynu Forza Wisła.

- by wszystko odbyło się należycie prosimy Państwa o zatytułowanie maila dopiskiem "Pytanie do Sobola", a w treści maila pod pytaniem o umieszczenie imienia i nazwiska bądź pseudonimu, jaki w gazecie przy pytaniu widnieć będzie oraz wieku kibica pytanie zadającego.

Spośród osób przysyłających do nas zapytania redakcja FW wylosuje 3 osoby, które otrzymają wiślackie upominki wraz z osobistą dedykacją dla pytającego.
Kibice Wisly

koyoot 12.07.2010 13:20

Kobite by se znalazl to by sie ustatkowal.

grogoriogreg 12.07.2010 13:23

No to Radek ma przerąbane.. I nie chodzi mi o pytania ze Stowarzyszenia, tylko ogólnie - teraz wszystkie media się po prostu na niego rzucą :). Czy ktoś może mnie poinformować, kiedy ostatni raz pojawił się jakiś jego wywiad? Ja przed oczami cały czas mam Radka podczas odbioru nagrody za najlepszego pomocnika ligi (?), nie mogę się doczekać pierwszego wywiadu po meczu w Canal Plus :)

SpoXsteR 12.07.2010 13:31

Ostatnie co pamietam to http://www.youtube.com/watch?v=LjwqkKwIJxk :> choc i tak trudno to nazwac wywiadem ;)

Joshua TS 12.07.2010 15:32

Kara dla Małeckiego po byku:evil: Nie wiem z czego się cieszyć, skoro piłkarz który ma Wisłę w sercu, ma tak naprawdę Wisłę w d**** Zobaczymy co ten kozak i obrażalski pokaże w tym sezonie.

SpoXsteR 12.07.2010 16:22

Cytat:

Po raz pierwszy w tym sezonie z drużyną trenował Andraż Kirm. Zawodnik dostał po Mistrzostwach Świata dwa tygodnie wolnego, więc w Krakowie pojawił się w poniedziałkowe przedpołudnie. Z zespołem ćwiczył także wracający po kontuzji Mariusz Pawełek.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...m_i_pawelkiem/

AS82 12.07.2010 17:38

Ciekawe jak poprawnie wymawia sie nazwisko naszego nowego pilkarza Ćikośa (póki co wszyscy mówią Czikosz),ale w Polonii Buytom tez gra Słowak który się nazywa Hrićko , i sie burzył do komentatorów ,żeby nie czytali Hriczko tylko Hricko , wieć jak Cikosz ,Cikos ? :D

wolfy 12.07.2010 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Areo (Post 933007)
Histeryzujesz gdy ktoś przypomni nie ukrywany przez Małeckiego fakt, że wychował się bez ojca i oparty na badaniach naukowych wniosek, że to wpływa na brak szacunku do autorytetów. Mimo to samemu wypominasz nam środowisko w jakim byliśmy wychowani, choć nic o nas nie wiesz. Jak bezgraniczna potrafi być ludzka hipokryzja.

Nadinterpretujesz znowu. Tym razem moje słowa.
W środowisku z którego się wywodzę i którego zasady częściowo przyjąłem obgadywanie czyichś problemów rodzinnych jest mocnym nietaktem.
Daruj sobie więc traktat o ludzkiej hipokryzji i zastanów się lepiej nad własnym zachowaniem.

Zarząd wybrnął z miny podstawionej przez Kasperczaka nader sprawnie. Pytanie - co dalej? I czy Henio nie chce przypadkiem czegoś ugrać?

A co od pomówień - radzę Ci jeszcze raz przeczytać własne posty. Szczególnie fragmentów o resocjalizacji.

zbymak 12.07.2010 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 933054)
Kobite by se znalazl to by sie ustatkowal.

Szkoda kobity:lol:

Filippo123321 12.07.2010 17:51

Cenzura na forum? ;>

W kazdym razie polecam artkuł na weszlo o S**K i Patryku - sama prawda.

K4millo 12.07.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 933190)
Ciekawe jak poprawnie wymawia sie nazwisko naszego nowego pilkarza Ćikośa (póki co wszyscy mówią Czikosz),ale w Polonii Buytom tez gra Słowak który się nazywa Hrićko , i sie burzył do komentatorów ,żeby nie czytali Hriczko tylko Hricko , wieć jak Cikosz ,Cikos ? :D

On nie jest Hrićko, tylko po prostu Hricko.

bloodraven 12.07.2010 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 933190)

Nie wiem czy poprawnie, ale wnioskując per analogiam to "Šariš " czytamy jako "szarisz", więc Czikosz to będzie poprawna wymowa jego nazwiska:-)

jachting 12.07.2010 18:15

Ci z weszło to są małe cwaniaczki i skandaliści .
Co do SKWK nie potrzebnie całkowicie dyskredytują Kasperczaka , nawet biorąc pod uwage tylko to że takimi stwierdzeniami zapedzaja się w kozi róg .
Ale taka jazda po małym jaka jest na tym forum też wydaje mi się " lekką" przesadą , te gówniarskie emocjonalne zachowania nie mogą świadczyć o całej istocie Małeckie . Ja uważam że to dobry i zdolny chłopak .

swoja droga na weszło trafiłem przy okazji na ciekawą wypowiedz Hajto
Cytat:

Czytam dzisiejszą prasę, a tam felieton pana Kality i jego przemyślenia na temat tego, co ja w ostatnim czasie mówiłem o procesie licencyjnym. Dlatego chciałem powiedzieć jedno – pan Kalita jako redaktor naczelny „Przeglądu Sportowego” nie jest dla mnie osobą wiarygodną. Udzieliłem tej gazecie trzech wywiadów na temat Henryka Kasperczaka i mimo że były ciekawe, żaden z nich nie został wydrukowany. Oczywiście dlatego, bo pan Kalita jest przyjacielem Kasperczaka.

Griszka30KR 12.07.2010 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 933193)

Zarząd wybrnął z miny podstawionej przez Kasperczaka nader sprawnie. Pytanie - co dalej? I czy Henio nie chce przypadkiem czegoś ugrać?

.

Chłopie przestań bo sie ośmieszasz.Mam 35 lat i myśle,ze dużo wieksze doswiadczenie zyciowe,a takie teksty na SKWK z perspektywy normalnego człowieka,kibica Wisły ,to teksty pisane przez niedorozwiniętych małolatów(czy naprawdę takie jest to srodowisko ?)kierujących sie własnymi celami i wciskajacych na siłe innym swoje durne poglądy(przynajmniej w tej sprawie), jak w komunie...

Ps.A tak przy okazji,usuwając tego posta,tylko to potwierdzisz...

tomaso 12.07.2010 19:56

ja nie rozumiem co tak wszyscy tego Maleckiego bronią kiedys Frsnkowski tez mial klopot i wyladowal w rezerwach i w moim przekonaniu pomoglo to bardzo ja rozumiem ze mamy krotka lawke ale jesli teraz buraczek wchodzi na glowe to co bedzie pozniej, i jeszcze to stanowisko SKWK ze winny Kasperczak żenujące....

zbymak 12.07.2010 20:10

Dostał kare finansową i szanse na poprawe.Jesli jej nie wykorzysta to w zimie go sprzedajemy.Wszystko w jego rekach a raczej głowie.

Kordel_Walker 12.07.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 933272)
Dostał kare finansową i szanse na poprawe.Jesli jej nie wykorzysta to w zimie go sprzedajemy.Wszystko w jego rekach a raczej głowie.

Tak zbymak napisałeś, że niby zrobimy mu krzywdę jak go sprzedamy i ma się mieć na baczności. Załóżmy, że dostał ofertę z jakiegoś klubu i wie, że Wisła się nie zgodzi, bo ten klub daje mało kasy. Co zrobi Małecki? Odwali następny numer, zeby Wisła go sprzedała...
Cupiał powinien mu jasno powiedzieć - "będziesz odpierdalał dalej numery to do końca kontraktu grasz w młodej ekstraklasie, będziesz grał dobrze i dostaniemy dobrą ofertę to odejdziesz. Problemów nigdy nie robiliśmy, ale jak grasz po chamsku, to chamsko skończysz". Krótka piłka i konkretnie.

wolfy 12.07.2010 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 933278)
Cupiał powinien mu jasno powiedzieć - "będziesz odpierdalał dalej numery to do końca kontraktu grasz w młodej ekstraklasie, będziesz grał dobrze i dostaniemy dobrą ofertę to odejdziesz. Problemów nigdy nie robiliśmy, ale jak grasz po chamsku, to chamsko skończysz". Krótka piłka i konkretnie.

:lol:

Nic nas bardziej nie pogrąży niż groźby bez pokrycia. Będziemy skazani na dyktat piłkarzy tak długo, jak długo nasza polityka transferowa będzie równie żałosna jak obecnie. Nie ma konkurencji - nie ma żadnych realnych form nacisku na zawodnika. Trafi do rezerw, to nie będzie miał kto grać i klub na nim nie zarobi - a i tak wcześniej trener poleci za brak wyników, u nowego będzie miał czystą kartę.

Klub pogroził mu palcem, bo akurat tyle mógł zrobić. A już "straszenie" go transferem - fakt, to nie kara tylko kpina:lol: Inna rzecz, że na Patryka może podziałać, bo on akurat dobrze się tu czuje i jest związany z kibicami. U każdego innego piłkarza wywołało by to pewnie wybuch niekontrolowanego śmiechu.

Jesteśmy kolosem na glinianych nogach i pora sobie to wreszcie uświadomić.

P.S. I nie pisz o wymuszaniu przez zawodnika transferu, bo jak pojawi się sensowna oferta, to sam Basałaj go stąd wypchnie, choćby Wisła miała grać w dziesiątkę do końca sezonu.

tormenthor 12.07.2010 20:55

Może i jesteśmy kolosem na glinianych nogach, ale wystarczą 4 dobre transfery i atmosfera otaczająca drużynę radykalnie się zmieni i wszyscy wokół zaczną mówić o krakowskim Dream Teamie. Różnica między kadrowym dnem (obecnie), a silną ekipą (miejmy nadzieję w sierpniu) wcale nie jest taka duża.

A co do Małeckiego, to za karę nie powinien pojechać na Litwę. Niech na treningach pokaże, że naprawdę posiada umiejętności, aby być liderem tej drużyny na boisku. Wystawianie Małeckiego pokaże tylko naszą słabość i źle odbije się na morale i tak już zmanierowanych kopaczy.

lorddavy 12.07.2010 21:06

Dobre rozwiązanie z tą karą, szkoda by było go do rezerw. Z drugiej strony Mały musi w końcu wydorośleć bo takim zachowaniem to on kariery nie zrobi. Mam tylko nadzieję, że Kasperczak da mu szansę na rehabilitację...

Kordel_Walker 12.07.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 933285)
:lol:

Nie ma konkurencji - nie ma żadnych realnych form nacisku na zawodnika. .

Jak to nie ma konkurencji? A o co ta afera? Łobo wygryzł Małego:) Mamy dwóch piłkarzy na jedną pozycję i wielki problem, że aż huczy cała prasa:rotfl: A ty chciałbyś konkurencji na każdej pozycji:rotfl:
Problem ten rozwiazać można jak już kiedyś pisałem poprzez zatrudnienie psychologa sportowego. Każdy piłkarz powinien mieć raz w tygodniu godzinną sesję z jakimś dobrym specjalistą i nie było by problemów machania rękami czy strojenia fochów. Koszty z pewnością niewielkie.

AS82 12.07.2010 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 933304)
Jak to nie ma konkurencji? A o co ta afera? Łobo wygryzł Małego:) Mamy dwóch piłkarzy na jedną pozycję i wielki problem, że aż huczy cała prasa:rotfl: A ty chciałbyś konkurencji na każdej pozycji:rotfl:
Problem ten rozwiazać można jak już kiedyś pisałem poprzez zatrudnienie psychologa sportowego. Każdy piłkarz powinien mieć raz w tygodniu godzinną sesję z jakimś dobrym specjalistą i nie było by problemów machania rękami czy strojenia fochów. Koszty z pewnością niewielkie.

psychologa to oni maja, jak sie ida naje*ac po treningu do knajpy ,wtedy schodza z nich wszystkie napiecia :lol:

wolfy 12.07.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 933304)

Wybacz, ale jeśli dla Ciebie Łobodziński to konkurencja, to nie mamy o czym tutaj dyskutować.

zbymak 12.07.2010 21:25

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...kare,id,t.html

Kordel_Walker 12.07.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 933309)
Wybacz, ale jeśli dla Ciebie Łobodziński to konkurencja, to nie mamy o czym tutaj dyskutować.

Czyli optujesz za wersją SKWK, że Łobo nie powinien aspirować do gry w pierwszej 11, a Małecki powinien mieć abonament na wyjściowy skład? Nawet w sparingu Kasperczak nie może wystawić Łobodzińskiego, bo przecież "nie mamy o czym dyskutować" MAłecki na ławce to nieporozumienie, ławka to miejsce dla Łobo i już!:lol:

wolfy 12.07.2010 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 933319)
Czyli optujesz za wersją SKWK, że Łobo nie powinien aspirować do gry w pierwszej 11, a Małecki powinien mieć abonament na wyjściowy skład? Nawet w sparingu Kasperczak nie może wystawić Łobodzińskiego, bo przecież "nie mamy o czym dyskutować" MAłecki na ławce to nieporozumienie, ławka to miejsce dla Łobo i już!:lol:

Nie, jestem twórcą i zwolennikiem wersji wolfy-ego:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy
Łobodziński to żenująco słaby i strasznie bezproduktywny piłkarz. Jeżeli mieści się na ławce - jest źle. Jeżeli wygrywa rywalizację o miejsce w składzie - nie jest źle. Jest TRAGICZNIE.

Co z tego, że wybiegnie w jedenastce, jeżeli on rozgrywa dwa dobre mecze w sezonie? Warto go przetrzymać na finisz, ewentualnie na derby, bo jak teraz się wypstryka to potem możemy żałować:>

Na razie opis postępów Łobo u Kasperczaka można opisać tak: "no, biega".
Pater też biegał, tyle że szybciej. I miał lepsza kiwkę. I był wychowankiem. I strzelił dwie bramki Barcelonie, a 31 w lidze (tu akurat może go Wojtek dogoni do końca kariery). A był traktowany jako zapchajdziura...

snyrting 12.07.2010 21:36

Dostał karę i burę od "rodziców", ale co z tego skoro nie wyciągnął żadnych wniosków i nadal uważa, że to on ma racje a wszyscy się na nim uwzięli.

Poczytajcie sobie artykuł na stronie Stowarzyszenia Niektórych Kibiców Wisły Kraków, który na pewno powstał na podstawie rozmowy z samym Małeckim.

Kordel_Walker 12.07.2010 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 933329)
Łobodziński to żenująco słaby i strasznie bezproduktywny piłkarz. Jeżeli mieści się na ławce - jest źle. Jeżeli wygrywa rywalizację o miejsce w składzie - nie jest źle. Jest TRAGICZNIE.

Nie będę się z tobą sprzeczał, choć mam o nim inne zdanie. Podobnie jak ty o Łobo ja myślę o Pawełku i też mnie nikt i chyba nic nie przekona, że to dobry bramkarz.

Mixu 13.07.2010 06:11

A ja się z tym artykułem Weszło zgadzam w 100%

jerry.lii.lewis 13.07.2010 06:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 933193)
Nadinterpretujesz znowu. Tym razem moje słowa.
W środowisku z którego się wywodzę i którego zasady częściowo przyjąłem obgadywanie czyichś problemów rodzinnych jest mocnym nietaktem.
Daruj sobie więc traktat o ludzkiej hipokryzji i zastanów się lepiej nad własnym zachowaniem.
A co od pomówień - radzę Ci jeszcze raz przeczytać własne posty. Szczególnie fragmentów o resocjalizacji.

Środowisko z którego się wywodzisz najwyraźniej nie zna różnicy pomiędzy obgadywaniem, a odwoływaniem się do powszechnie znanych (podanych przez głównego zainteresowanego publicznie) faktów.
Chyba w maglu właśnie takich pojęć nie rozróżniają. Gdzie jeszcze, kolego wolfy ??? ;)

Gdyby uwierzyć w Twoją teorię spisku to z Henia niezły następca Machiavellego - najpierw "sprawił" że Patryczek obraził się i nie wyszedł grać, by zaraz potem ogłosić wszystko prasie. Ot kombinator z tego Henia :rotfl:. Pewnie mu nie w smak tatuaż na ręce Małego, bezbożnikowi jednemu :rotfl:.
Co trzeba mieć w głowie żeby takie bredni wymyślać ????
Mały, obawiam się lekcji nie odrobi i za chwilę powtórzy się cyrk jak nie tak to inaczej.
Nie będę tu się rozpisywał o psychologicznych powodach takich zachowań bo znowu "nożyce" się odezwą :rotfl:

wolfy 13.07.2010 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 933433)
Gdyby uwierzyć w Twoją teorię spisku to z Henia niezły następca Machiavellego - najpierw "sprawił" że Patryczek obraził się i nie wyszedł grać, by zaraz potem ogłosić wszystko prasie. Ot kombinator z tego Henia

Daruj sobie ironie, bo do niej potrzeba inteligencji. Inaczej wychodzi tak, jak Tobie - żałośnie.

Faktem jest, że takich spraw nie załatwia się nigdy poprzez prasę. Albo robi się to wewnątrz szatni, albo poprzez drogę służbową. Ewentualnie na koniec w klubie decydują, czy i jaki komunikat wydać. To jest trenerski elementarz.

Dlatego też zachowanie Kasperczaka jest podejrzane, bo to nie jest ktoś kto by sobie nie zdawał z tego sprawy. Więc albo miał w tym jakiś interes, albo po prostu nie wytrzymał nerwowo ( szczerze - potrafię go zrozumieć, bo nie dość że rozpierniczyli mu obronę to jeszcze jeden z podstawowych zawodników zaczął stroić fochy, a wszystko to w dniu kompromitującej porażki sparingowej i na kilka dni przed inauguracją sezonu). Tak czy siak - to był błąd.

Ponieważ jestem na tyle zorientowany, żeby nie zakładać z Twojej strony jakiegokolwiek wkładu intelektualnego innego niż złożenie literek w sylaby, a ich z kolei w słowa, dlatego wytłumaczę Ci w tym miejscu dlaczego takich rzeczy nie załatwia się przez prasę. Kto wie, może nawet coś z tego zrozumiesz?
Do rzeczy.

Po pierwsze - ponieważ takie działanie psuje to atmosferę wokół klubu. W dodatku akurat my mamy wystarczająco dużo złej prasy bez takich ekscesów, a przy wciąż niedziałającym marketingu może się to ostatecznie odbić na sprzedaży biletów. A wcześniej czy później zostaną oddane wszystkie trybuny i potrzeba będzie konkretnych działań i wydatków, żeby je zapełnić. To jest perspektywa PR-owska.

Po drugie - ponieważ stawia ono zarząd pod ścianą, co czasami nie jest mu na rękę. W tym konkretnym przypadku powstało ciśnienie na pokazowe ukaranie zawodnika, a po załatwieniu sprawy polubownie - głosy niezadowolenia z takiego obrotu sprawy.

Po trzecie - ponieważ powoduje niepotrzebne podziały wśród kibiców, w naszym przypadku - pogłębia je. Co też jest klubowi mocno nie na rękę, bo im mniej obraźliwych piosenek i transparentów oraz gwizdów na własnych zawodników, tym - generalnie - lepiej.

Tak to wygląda w praktyce. Rozumiem, że może to wykraczać poza Twoje zdolności pojmowania, ale na przyszłość jeśli czegoś z mojego tekstu nie zrozumiesz - po prostu zapytaj.

Co do "powszechnie znanych faktów" - fakty jakie są, takie są, a poszło o ich nadinterpretacje. Podam Ci prosty przykład: nie zrozumiałeś mojego poprzedniego posta - to jest fakt. Gdybym na tej podstawie zaczął twierdzić, że masz problemy emocjonalne które wynikają z <czegokolwiek>, byłaby to chamska i szkalująca nadinterpretacja.

Podobnie fakt, że ktoś nie ma ojca nie może być podstawą do wyciągania wniosków o jego problemach emocjonalnych, intelektualnych czy jakichkolwiek innych. To nie jest tak, że tylko chorzy ludzie robią złe rzeczy i wystarczy ich wyleczyć, żeby przestali ( chociaż według naszego kolegi Patryk jest już nieuleczalny ). Czasami motywacje Homo Sapiens potrafią być naprawdę zagadkowe i irracjonalne, nie wszystko ma też swoje podłoże w dzieciństwie i młodości. To, co dla prostaka może wydawać się oczywiste, dla człowieka bardziej rozgarniętego już tak jednoznaczne być nie musi.

Chciałbym, żebyśmy się zrozumieli - tego kobylastego posta nie napisałem dlatego, że postanowiłeś ze mnie zadrwić. Chodzi raczej o to, że zrobiłeś to w sposób tak żenujący. Następnym razem, jeżeli nie będziesz chciał być merytoryczny, to przynajmniej popracuj nad puentą dowcipu. Nie zastąpi jej dowolnie wysoka liczba emotikonek.

polska.mysl.szkoleniowa 13.07.2010 10:35

A ja czytając newsy, odniosłem wrażenie, że to, że Patyś kłócił się z Bahrem, Kasperczakiem i kolegami widziało tych kilka osób obecnych na spotkaniu, a na pytanie, czemu Patyś tylko rozmawiał, a nie grał, Heniu przygryzł wargę i powiedział prawdę.

BRTS39 13.07.2010 11:40

To co pisze SKWK to jawny skandal. . Ale oni sami siebie kompromitują, zresztą weszło sie po nich nieźle przejechało. Ci którzy to piszą robia z siebie klownów.

rw88 13.07.2010 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 933538)
To co pisze SKWK to jawny skandal. . Ale oni sami siebie kompromitują, zresztą weszło sie po nich nieźle przejechało. Ci którzy to piszą robia z siebie klownów.

Krótko i na temat, podpisuje się pod tym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl