Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

PiVoSH92 15.07.2014 11:08

Dariusz Dudka w wywiadzie dla faktu przyznał, że Wisła nie płaci na bieżąco - nie żeby to nie było wiadome, ale piszę o tym, bo w mediach cały czas słychać o naszych finansach...

!!IRIVER!! 15.07.2014 11:14

LOL, brzmi to - choć może trochę zabawnie to jednak - bardzo fajnie. Biedronka nie jest symbolem prestiżu, wprost przeciwnie, jednak przy naszej sytuacji wpisuje się znakomicie w cały klimat. Gdyby do tego faktycznie pożegnano Bednarza (tak, tak - kiedyś go broniłem ;> ) to MOOOOŻE zacznie wracać względna normalność.

Karherop 15.07.2014 11:30

Może i z 5 czy 10 lat temu był jakiś 'obciach', ale w obecnej chwili to może być po prostu możny sponsor. Oczywiście ze wszelkimi dywagacjami trzeba się wstrzymać do ewentualnego ogłoszenia.

Natomiast sama plotka już może wywołać radość, bo nawet takich ostatnimi czasu było jak na lekarstwo (poza VW)

KrzychooR 15.07.2014 11:38

Biedronka? To ma być akaś przeciwwaga dla kauflandu? :D

Coglin 15.07.2014 11:41

http://x.forum.cdaction.pl/uploads/b...1372963831.jpg

pasuje do naszej sytuacji :lol:

Lukasz 15.07.2014 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1367844)
Biedronka? To ma być akaś przeciwwaga dla kauflandu? :D

Raczej stwirdzili że za jednym zamachem da się wybudować market, być sponsorem tytularnym i jeszcze miec prawa do nazwy stadionu. 'Przyjdz do biedronka arena na zakupy'.
Off course zart ;)

Sama plotka - bardzo dobra. Jestem za.

silver03 15.07.2014 11:48

Niby bieda, śmiechy hihy... ale sponsorem reprezentacji byli :) Same plusy jakby to wypaliło.

El'kabat 15.07.2014 11:50

W naszej sytuacji finansowej pasuje jak ulał.

Viper 15.07.2014 12:29

Jezu jak widać wam się nie dogodzi. Pojawia się informacja, że firma oparta na międzynarodowym kapitale, która zainwestowała w tym kraju kilkaset milionów złotych. Mająca przychody na poziomie 30/40 miliardów złotych, chce zostać sponsorem klubu. To źle, bo jest właścicielem dyskontów z tanimi produktami.

huberix 15.07.2014 12:33

Sponsorem moze byc nawet lumpex jesli da fajna kase. W naszej sytuacji nie ma co liczyc na jakies emirates airways.

madenn 15.07.2014 13:12

Była kiedyś mowa o zagospodarowaniu przestrzeni na stadionie na cele jakiejś sklepowej sieciówki. No to teraz będzie:) Na Miasteczku Studenckim na pewno się przyjmie. Lepiej taki niż zaden

huberix 15.07.2014 13:19

Jedynie czego zawsze żałowałem to brak parkingów podziemnych na stadionie. Można by brać w tygodniu niskie opłaty za parking. Dużo ludzi by skorzystało. W dzień meczu parking dla osób z kartą kibica byłby darmowy, a dochód jakoś podzieliłby klub z miastem. Robienie ze stadionu supermarketu jest okropne. Już jeden jest po gorszej stronie Błoń.

Viper 15.07.2014 13:30

^^ Tylko, że patrząc na koszt jaki trzeba wyłożyć na parking podziemny (cena jednego miejsca to 100 tys zł) to zysk z tego by się szybko nie pojawił. Cena musiałaby wynosić ponad 5zł za godzinę.

Patryk_185 15.07.2014 13:42

Podziemne parkingi miały być ale w końcu z nich zrezygnowano po koszty na nasz "piękny" stadion rosły i rosły :D

KOMINEK 15.07.2014 14:01

Parking będzie 500 m dalej przed Muzeum Narodowym

arth_ur 15.07.2014 14:12

Tak śmiejcie się z Biedronki a przed erą Cupiała Unimil nas sposorował.Dla mnie każdy może być oprócz Comarch

brylant17 15.07.2014 14:55

Z tą biedronką tak na poważnie czy ktoś sobie jaja robi?

wiertar 15.07.2014 14:58

Franio to jednak jest gość.... w Niemczech chwialil się ze wybudował szatnie w 2 bundeslidze, a u nas jak faktycznie coś jest na rzeczy to powie ze sponsora załatwił ;))))

KOMINEK 15.07.2014 15:02

no w reprezentacji też za Jego czasów Biedronka była

wolfy 15.07.2014 15:06

Widać, że za Smudą ciągną nie tylko byli piłkarze, ale nawet sponsorzy :D
Każdy sponsor w naszej sytuacji dobry, a Biedronka to market jak każdy inny. Kiedyś to faktycznie był syf nieziemski z tymi ich półproduktami z marek własnych, ale obecnie? Nie sądzę, żeby czymkolwiek odstawali od Tesco czy Carrefoura. Co najwyżej od Kauflandu :D

Viper - weź człowieku idź na spacer, ochłoń. Nikt na nic nie narzeka w kwestii sponsora. Z tego co widzę, to większość ma podejście: "lepszy taki, niż żaden". Dzięki Jacusiowi Wisła to w tej chwili żadna marka.
Ja wiem, że bronienie łysego sabotażysty to obciach i żenua, ale sam sobie jesteś winien, nie odbijaj sobie tego na innych.

wiertar 15.07.2014 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1367872)
no w reprezentacji też za Jego czasów Biedronka była

no wlasnie do tego uderzam, powie że jednak osiagnal dobry wynik na Euro i dzieki temu sponsorzy teraz lgna do Wisly jak, polacy do biedronki

domin_czyzyny 15.07.2014 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1367874)
Widać, że za Smudą ciągną nie tylko byli piłkarze, ale nawet sponsorzy :D
Każdy sponsor w naszej sytuacji dobry, a Biedronka to market jak każdy inny. Kiedyś to faktycznie był syf nieziemski z tymi ich półproduktami z marek własnych, ale obecnie? Nie sądzę, żeby czymkolwiek odstawali od Tesco czy Carrefoura. Co najwyżej od Kauflandu :D

wolałbym innnego sponsora, a Biedronkę co najwyżej na jakiegoś partnera biznesowego lub mniejszego sponsora- nie na przód koszulki.

Wiem, że alternatywą może być plajta spółki S.A. Ale nie wiem czy mimo wszystko w dłuższej perspektywie nie będzie to lepsze. Mamy za miedzą ....y, które wykorzystają ten fakt przeciwko nam... można na FB zobaczyć jak prezentowała by się nasza koszulka w przypadku tej firmy - tragedia...Oczywiście w perspektywy rachunku zysków i strat to lepiej mieć takiego niż żadnego.

Ale dlaczego nie mamy żadnego innego sponsora to już Wolfy wyżej napisał.

Co do samej plotki - tylko plotka i nic więcej.

Valandil 15.07.2014 15:33

Ochłońcie ludzie bo się dzieję to samo co z VW. Póki co napisał to jakiś dziennikarz na twitterze, żadnych innych wieści nie słychać, uwierzę jak zobaczę na oficjalnej.

A nawet jeśli to prawda to wątpię by łysy wynegocjował sensowne warunki, pewnie znowu jakieś śmieszne pieniądze jak totolotek (dodatkowo część pójdzie do UFA i nie zdziwiłbym się gdyby był tam jeszcze jeden pośrednik).

fialo 15.07.2014 16:17

Nic z tego nie będzie, gaście podjar.

huberix 15.07.2014 16:30

Będzie nowa reklama. Bednarz ze Smudą będą w Bierdze i Jacek stojąc w kolejce zadzwoni i > Przy kasie jestem.
Wtedy Smuda zacznie kupować piłkarzy.

domin_czyzyny, Przejmujesz się ''kibicami'' craxy ? Niech mają polewkę. Na tą ''elitę'' nawet nie ma sensu zwracać uwagi :P

Lukasz 15.07.2014 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1367869)
Z tą biedronką tak na poważnie czy ktoś sobie jaja robi?

Trzeba spytac Bartnickiego.
https://twitter.com/lbartnicki/statu...74497232744449

Cytat:

O możliwym podpisaniu umowy na jednym z portali społecznościowych poinformował Leszek Bartnicki, dziennikarz Orange sport. – Podobno Biedronka może zostać sponsorem Wisły Kraków. Jeśli tak się stanie, to może dojść do transferów last minute – napisał Bartnicki.
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/bie...akow_6364.html

Poza tym wpisem cisza.

WislaFan123 15.07.2014 16:41

Rozmowy z Biedronką już kiedyś były, nic z tego nie wynikło, gdzie sytuacja klubu była zdecydowanie lepsza. Teraz kilka firm, których sie zapyta (sami sprawdzcie jesli macie mozlwosc), kategorycznie odmawia - prosty powód fatalna "jakość" marki, słaby PR i liczbowo tj ludzie na trybunach i wyniki też sie nie zgadzają, nikt nie będzie chciał się z tym kojarzyć.

Ale jeśli ktoś krytkuje pomysł wejści Biedronki, to sorry, ale ciężko lepszego sposnora wymyśleć z jednego powodu. KASA. Jeronimo w 2013 roku było firmą, która w Polsce osiągnęła 3 najwyższe przychody (tylko Orlen i PGE miały wyższe) i najwyższe z prywatnych firm. Długoterminowo to byłby śweitny sponsor - zwłaszcza, że przy potecjalnej ekspansji grupy (zwłaszcza plany maja w jednym kraju ameryki południowej) świetna mozliwość do cross-promotion ze znaymi zawodnikami z danych krajów jeśli wzieloby się ich do Wisły (np wykorzystac to co sie stało przy Meliksonie i Bitonie, że TV izarelska transmitowala mecze Wisly, za co Wisla zgarnela kilkaset tysiecy dolarow).

Ale to wszystko tylko w jednym wiadomym przypadku bednarz out - Czerwinski In

element 15.07.2014 16:45

Czy tu chodzi o samą Biedronkę?
Biedronkę stać by było na wyłożenie 20 milionów złotych.
Sieć sklepów "Żabka" na sponsoring 1-ligowego zespołu, który awansowałby do Ekstraklasy.
A Cupiała na utrzymanie Manchester United.

Wszyscy mają na to pieniądze.
... ale tyle nie wyłożą.
I to czy jest to Biedronka cz Sredzronka nie ma większego znaczenia, bo i tak ch.uj nie pieniądz z tego będzie.
A przy okazji kilkadziesiąt procent ukradnie UFA Sports i 200 pośredników Bednarza.

Nawet jeżeli jest coś na rzeczy to pewnie byłoby to na zasadzie partnera jak Totolotek, a nie sponsora na koszulki.
A jakie z tego są pieniądze pisać nie muszę, akurat pieniądze z Totolotka starczyły na spłacenie długów jednej z firm ochroniarskich.

63.5 Kg 15.07.2014 18:40

Nawet jakby się okazało ze będzie to sponsor większego formatu niż Totolotek to czy:

*Wisła zobaczy te pieniądze czy lyknie je zaraz Telefonika??
*Tych pieniędzy nie lykna wierzyciele i komornik?
*Jakies tam kwoty zostanie zagospdarowane na nowych piłkarzy itd.??

PS. Na .... Ci jacku wielki klub jak kibicow brak...
PS2. Zero zasad i wolności bednarz ....a po calosci...

Karherop 15.07.2014 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1367893)
Nawet jakby się okazało ze będzie to sponsor większego formatu niż Totolotek to czy:

*Tych pieniędzy nie lykna wierzyciele i komornik?
*Jakies tam kwoty zostanie zagospdarowane na nowych piłkarzy itd.??

nawet jesli całość kasy od sponsora miała by pójść na dlugi.. to lepiej mieć z głowy długi i startować z czystą karta.

poza tym co to za dywagacje.. najpierw niech cokolwiek ogłoszą

63.5 Kg 15.07.2014 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1367894)
nawet jesli całość kasy od sponsora miała by pójść na dlugi.. to lepiej mieć z głowy długi i startować z czystą karta.

poza tym co to za dywagacje.. najpierw niech cokolwiek ogłoszą

Dlatego podkreślam slowo "jakby"...

rozarian 15.07.2014 19:57

Do dzisiaj nie mogę się nadziwić temu, że Wisła weszła we współpracę z UFA. Dla mnie to jakiś kompletnie poroniony pomysł, i mógł go podsunąć tylko jakiś zakamuflowany wróg Wisły. Po tym co się stało przed meczem z Parmą w 1998 roku (ale i potem). Fakt, kierował wtedy tą firmą na Polskę Płaczyński, ale nie ma to znaczenia dla dzisiejszej oceny. Kto pamięta sprawę, ten wie o co chodzi. Nie będę rozwijał wątku, ale niestety może to być bardzo zły sygnał.

JacobCFC 15.07.2014 20:43

A w Biedronce to już chociaż kartą można płacić? :D

fresh.cie 15.07.2014 20:44

W wyżej podanym linku na lovekrakow.pl można znaleźć komentarz, że Mielcarski ponoć dostał propozycję objęcia prezesury w Wiśle. Ktoś słyszał jakiekolwiek podobne brednie na mieście, bo ja pierwsze słyszę, takiej plotki to ani razu nie usłyszałem?

mr_kwolf 15.07.2014 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1367902)
Do dzisiaj nie mogę się nadziwić temu, że Wisła weszła we współpracę z UFA. Dla mnie to jakiś kompletnie poroniony pomysł, i mógł go podsunąć tylko jakiś zakamuflowany wróg Wisły. Po tym co się stało przed meczem z Parmą w 1998 roku (ale i potem). Fakt, kierował wtedy tą firmą na Polskę Płaczyński, ale nie ma to znaczenia dla dzisiejszej oceny. Kto pamięta sprawę, ten wie o co chodzi. Nie będę rozwijał wątku, ale niestety może to być bardzo zły sygnał.

To co zaczynasz temat?

"Wiem, ale nie powiem". Jak w przedszkolu.

bódyń 15.07.2014 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1367902)

Nie mogłem sie oprzec:)

Dyrektor Mieczysław

cfa 15.07.2014 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fresh.cie (Post 1367910)
W wyżej podanym linku na lovekrakow.pl można znaleźć komentarz, że Mielcarski ponoć dostał propozycję objęcia prezesury w Wiśle. Ktoś słyszał jakiekolwiek podobne brednie na mieście, bo ja pierwsze słyszę, takiej plotki to ani razu nie usłyszałem?

Takie obrót sprawy by mi się bardzo podobał, ale pewnie to tylko plotki, zobaczymy, czas pokaże :)

filemon 15.07.2014 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1367908)
A w Biedronce to już chociaż kartą można płacić? :D

Można! przynajmniej gdzieniegdzie! :D

Ogryzek 15.07.2014 22:35

Mielcarski? Jestem jak najbardziej za... ale to pewnie tylko plotki.

fresh.cie 15.07.2014 22:44

Właśnie też mnie zdziwiło by ktoś taki miał zasiąść na fotelu prezesa, oczywiście in plus. Ale to raczej tylko plotki, bo wcześniej nie obiło mi się to kompletnie o uszy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl