Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

WiślakMyślenice 22.07.2010 16:26

Cytat:

Postow o wczorajszym meczu aktualnego MP wiecej niz o finale mistrzostw świata... otwieramy FC ??
Chciało Ci się to liczyć? :D Pogadać zawsze można xD

SpoXsteR 22.07.2010 16:41

to troche pozytywow :D
Cytat:

Błąd UEFA: Lech odpadł z LM!

Lech Poznań po trudnym boju, ale jednak wyeliminował w środę z rozgrywek europejskich Inter Baku, lecz mimo to na podstronach UEFA.com można znaleźć informację graficzną, że poznaniacy niestety odpadli z pucharów w tym sezonie, a dalej grają Azerowie. Na tej samej witrynie, wchodząc w odpowiedni dział można zobaczyć, że do kolejnej rundy eliminacji LM awansował… Mistrz Azerbejdżanu. Informacje w oficjalnym serwisie Europejskiej Federacji Piłki Nożnej, podane na podstronach są z pewnością błędne, a na domiar złego nie są to jedyne „wpadki” UEFA.com. Dwa lata temu przy nazwie klubu KKS Lech Poznań widniał herb… Amiki Wronki. Wówczas został on poprawiony po 24 godzinach.

Poniżej podajemy linki, gdzie znajdują się dwa poważne błędy:
http://www.uefa.com/memberassociatio...ons/index.html
http://www.uefa.com/memberassociatio...ons/index.html
..Lech odpadl, Amika gra dalej!

Ogryzek 22.07.2010 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 941176)
pamietajcie

mecz meczowi nierówny!

Dokładnie TAK!

Już widzę niektórzy zapomnieli "lekcję" z MŚ i niby faworyci odpadali z teoretycznie słabszymi. Też nie wiadomo jak wygląda Sparta.

Ale na pewno będę kibicował w tym meczu Sparcie. Co innego Jaga czy Ruch którym mogę kibicować w pucharach. Te kluby nie zagrażają nam tym że zdominują ligę.

martin_6 22.07.2010 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 941463)
Ale na pewno będę kibicował w tym meczu Sparcie. Co innego Jaga czy Ruch którym mogę kibicować w pucharach. Te kluby nie zagrażają nam tym że zdominują ligę.

Lech raczej też nie. Dostał ogromną kasę za Lewego i jakoś reinwestycji nie widać :)

Filippo123321 22.07.2010 18:26

Austria coraz bliżej wtopy.

Grze Gie 22.07.2010 18:39

lol w 10 strzelili ,szkoda bo Ruch jak awansuje to będzie miał bardzo trudno

rw88 22.07.2010 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 941325)
Zaraz, zaraz...jaki byl wynik po 120 minutach meczu? Wczoraj Lech przegral u siebie z druzyna z Azerbejdzanu, jesli to nie jest kompromitacja, to nie wiem, co nia jest ;). Awansowal, bo wygral konkurs rzutow karnych...w dwumeczu byl remis i rowne boje w obu spotkaniach(z mistrzem Azerbejdzanu, jeszcze raz przypominam).

Tylko wytłumaczcie mi jedno - jakie znaczenie ma to, że Inter jest drużyną z tego "słabego" Azerbejdżanu, skoro w składzie miał raptem dwóch rdzennych Azerów + jednego naturalizowanego?

Dani 22.07.2010 18:44

hehe ta Austria to często do Polski gości ;) , mają szczęście do losowania polskich drużyn

2004/05 - PUEFA - I - FK Austria Wiedeń - Legia Warszawa - 1-0, 3-1
2006/07 - PUEFA - I - Legia Warszawa - FK Austria Wiedeń - 1-1, 0-1
2008/09 - PUEFA - I - FK Austria Wiedeń - Lech Poznań - 2-1, 2-4
2010/11 - LE Ruch Chorzów - Austra Wiedeń ?? , ??

crazykaro 22.07.2010 18:52

Jkaby to powiedzieli chorzowianie Austria wygrała ten mecz ino ino

rw88 22.07.2010 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grze Gie (Post 941572)
lol w 10 strzelili ,szkoda bo Ruch jak awansuje to będzie miał bardzo trudno

Szczerze mówiąc ja się cieszę, zawsze to lepiej odpaść z tak renomowanym mimo wszystko rywalem, niż z Sirokim. Oglądałem kawałek pierwszego meczu, Bośniacy mają naprawdę dobrą, wybieganą drużynę, grającą niegorzej od Austriaków i Ruchowi byłoby podobnie ciężko z oboma tymi ekipami. A każde osiągnięcie inne od porażki z Austrią będzie odbierane jako mały sukces dla Ruchu.

UniaTarnówZKS1928 22.07.2010 18:58

mam takie samo wrażenie jak kolega wyżej;) Nie dość że kibice mają fajną wyprawę to jednak pogrom od Sirokiego by się za Ruchem długo ciągnął. Jeśli Ruch dalej prezentuje "swoją" formę to bardzo dobrze że trafił na Austrię. Na pewno będą bardziej zmobilizowani.

mr_kwolf 22.07.2010 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dani (Post 941586)
hehe ta Austria to często do Polski gości ;) , mają szczęście do losowania polskich drużyn

2004/05 - PUEFA - I - FK Austria Wiedeń - Legia Warszawa - 1-0, 3-1
2006/07 - PUEFA - I - Legia Warszawa - FK Austria Wiedeń - 1-1, 0-1
2008/09 - PUEFA - I - FK Austria Wiedeń - Lech Poznań - 2-1, 2-4
2010/11 - LE Ruch Chorzów - Austra Wiedeń ?? , ??

to La Valletta oddała mecz walkowerem?

WiślakMyślenice 22.07.2010 19:58

Właśnie, jak tam Niebiescy?

kondzio7 22.07.2010 20:00

0:0 narazie:) moim zdaniem spokojnie dadza rade:) a Cikos naprawde bardzo dobre wypady do przodu:D

gizmowisla 22.07.2010 20:24

Mam pytanie : Czy jesli Amica odpadnie ze Spartą albo ewentualnie nastepnym przeciwnikiem - to gra automatycznie w LE ??? czy bedzie musiala wywalczyc awans z kimś jeszcze w IV rundzie ???? a jesli tak to bedzie rozstawiona ???

someonewisp 22.07.2010 20:26

Jeśli odpadnie w III rundzie to gra w IV rundzie LE. Jeśli w IV to gra w fazie grupowej LE.

Acima 22.07.2010 20:54

90 + 3. - niesamowite! Perdijić cudem broni strzał dos Santosa! Będzie róg
90 + 5. - NIEWIARYGODNE!!! Perdijić broni w sobie tylko wiadomy sposób strzał głową! Kolejny
róg!!!
90 + 6. - koniec meczu

O mały włos a Ruch i jego "gwiazdy" warte miliony euro odpadliby z pucharów.

Pancratius 22.07.2010 21:02

Ze strony Ruchu liczyłem na skromne 1-0.A wynik bezbramkowy traktuje jako kompromitacje, coś w stylu Lecha z Azerami.

For_FuN_ 22.07.2010 21:37

Spodziewalem sie skromnej wygranej amatorow z Malty, ale jak widac bramkarz mial dzien konia(jak wczoraj Kotorowski). Wiec jestem zaskoczony in plus :D.

TymonPRO 22.07.2010 21:44

Czy Wisła ma szanse na teoretyczne rozstawienie w 4 rundzie eliminacji??

mitmichael 22.07.2010 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 941785)
Czy Wisła ma szanse na teoretyczne rozstawienie w 4 rundzie eliminacji??

Jest taka szansa a jak bedzie zobaczymy. Byłoby to najlepsze rozwiazanie. Nie wiem jednak jakie warunki trzeba spełnic i na kogo liczyc podczas 3 rundy eliminacyjnej. Polat potwierdził, ze bedzie szansa na rozstawienie. Na razie jednak 3 runda wiec wstrzymajmy sie.

Oldpara 22.07.2010 22:03

A słyszałem, że prezes Ruchu robił wyrzuty Polsatowi, że ten zdecydował się na transmisje z meczu Wisły, a nie Ruchu, "...a przecież Niebiescy wg. opinii ekspertów grali w zeszłym sezonie atrakcyjniejszą piłkę niż Wisła..." :)

DDP 22.07.2010 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pancratius (Post 941703)
Ze strony Ruchu liczyłem na skromne 1-0.A wynik bezbramkowy traktuje jako kompromitacje, coś w stylu Lecha z Azerami.

Te dwa AWANSE to bardziej wstyd, kompromitacją było ODPADNIĘCIE Wisły z Levadią w 2 rundzie el LM.O tych wynikach szybko się zapomni za to zeszłoroczna porażka z Estończykami będzie się ciągnęła jeszcze bardzo dłuuuuugo.

Oldpara 22.07.2010 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DDP (Post 941861)
Te dwa AWANSE to bardziej wstyd, kompromitacją było ODPADNIĘCIE Wisły z Levadią w 2 rundzie el LM.O tych wynikach szybko się zapomni za to zeszłoroczna porażka z Estończykami będzie się ciągnęła jeszcze bardzo dłuuuuugo.

Dokładnie. Jak Lech przejdzie Spartę, a Ruch Austrię, to wszyscy zapomną o gównianych meczach. Czego nam wszystkim życzę.

Chociaż w to nie wierzę....

_barszczu 22.07.2010 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ONET.PL
Przed meczem trener Ruchu Waldemar Fornalik miał kłopot z bramkarzami. Z powodu kartek nie mógł zagrać Krzysztof Pilarz, a urazu nabawił się Damian Świerblewski. Wobec tego szkoleniowiec postawił na Matko Perdijca.

padłem jak to przeczytałem, przecież Świerblewski to pomocnik... kto zatrudnia takich dziennikarzy?

sessegnon 22.07.2010 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 941814)
A słyszałem, że prezes Ruchu robił wyrzuty Polsatowi, że ten zdecydował się na transmisje z meczu Wisły, a nie Ruchu, "...a przecież Niebiescy wg. opinii ekspertów grali w zeszłym sezonie atrakcyjniejszą piłkę niż Wisła..." :)

No to chyba teraz działacze Ruchu nie będą mieli wątpliwości kto gra lepszą piłkę i zasługuje na gre o godz. 20:00.
Dwa mecze powinny być napewno.Zobaczymy czy Polsat dogadał się z Jagiellonią.

DDP 22.07.2010 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _barszczu (Post 941924)
padłem jak to przeczytałem, przecież Świerblewski to pomocnik... kto zatrudnia takich dziennikarzy?

Walter & company;)

Areo 22.07.2010 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DDP (Post 941861)

Jeśli Lech przegrywa z Azerami u siebie, a Ruch osiąga rozpaczliwy remis z maltańskimi amatorami to jest to kompromitacja i awans tego nie zmienia. Wbrew czarnej propagandzie polska liga nie jest aż tak słaba by takie wyniki łatwo usprawiedliwiać. A Levadia będzie się ciągnęła do momentu gdy Wisła zajdzie dalej w pucharach niż reszta polskich drużyn. Wtedy "estońska" napinka dzieciarni straci jakikolwiek kontakt z rzeczywistością. To już od naszej drużyny zależy jak szybko to nastąpi.

pan_premier 22.07.2010 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 941599)
Jkaby to powiedzieli chorzowianie Austria wygrała ten mecz ino ino

za to Ruch ostatecznie roz*******ił wyspiarzy i pokazał która liga ustawią Azerbejrdżany i Malty po kątach :lol:
kumpel sprawdził wynik Ruchu w 89 minucie zażartowaliśmy "no to obrona częstochowy" i okazuje się, że to nie był żart :shock:

DDP 23.07.2010 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Areo (Post 941973)
Jeśli Lech przegrywa z Azerami u siebie, a Ruch osiąga rozpaczliwy remis z maltańskimi amatorami to jest to kompromitacja i awans tego nie zmienia. Wbrew czarnej propagandzie polska liga nie jest aż tak słaba by takie wyniki łatwo usprawiedliwiać. A Levadia będzie się ciągnęła do momentu gdy Wisła zajdzie dalej w pucharach niż reszta polskich drużyn. Wtedy "estońska" napinka dzieciarni straci jakikolwiek kontakt z rzeczywistością. To już od naszej drużyny zależy jak szybko to nastąpi.

Jeżeli Ruch (co wydaje się praktycznie niemożliwe daję 10/90) przejdzie Austrię oraz Lech (któremu daje 50/50) przejdzie Spartę nikt po miesiącu nie będzie pamiętał o wymęczonych meczach z Maltą i Azerami. Zrozum nie liczy się styl, liczy się EFEKT. Czy ktoś np. za dwa lata będzie wypominał Interowi, że zagrał z Barceloną w 1/2 LM anty futbol? NIE, ale wszyscy będą pamiętali, że to Inter zdobył ten najcenniejszy klubowy puchar. Ja rozumiem, że ta estońska zmora wisi nad Wisłą i najfajniej było by przyczepić jakiemuś innemu polskiemu klubowi łatkę wielkiej kompromitacji, ale niestety w obecnym sezonie to nie możliwe. Tak jak piszesz, tylko dobra gra Wisły w pucharach może w jakiś sposób zabliźnić ranę po estońskiej wtopie.

PS. Nie rozumiem trochę Twojego zdania "...gdy Wisła zajdzie dalej w pucharach niż reszta polskich drużyn." Domyślam się, że chodzi Tobie o obecny sezon a nie historyczne wyskoki polskich klubów (vide Widzew, Legia w latach 90 itp.)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl