Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wolfy 10.01.2013 23:57

Ksywka "Wodogłowie" chyba jednak się nie przyjmie. Biorąc pod uwagę obecne działania Jacka można by ją uznać za komplement...

enzo 11.01.2013 02:51

Ten Król to z pewnością tak się odbuduje w Krakowie, jak wielu innych znakomitych piłkarzy, którzy w ostatnim czasie trafili do Wisły.

A propos - przyjmuje już ktoś zakłady odnośnie zgrupowań? A konkretniej: jak wielu bramkarzy przetestujmy oraz ile kilogramów nadwagi będzie miał najbardziej spasiony wczasowicz, którego do Turcji zaprosi Mecenas?

szprotson 11.01.2013 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1294144)
To ten co był trzecim w Amice jakiś czas temu. Pamiętam jak w meczu wiosną 2010 na Hutniku zapier.alał z bidonami jak były przerwy w grze.

ostatnio bodajze stal rzeszów go odstrzeliła z testów

Rob_Zombie 11.01.2013 08:56

Kosa - może być.
Król - broń Boże! Ja wiem że nisko upadliśmy, ale AŻ TAK!?

Kocur 11.01.2013 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1294185)
Kosa - może być.

Król - broń Boże! Ja wiem że nisko upadliśmy, ale AŻ TAK!?

poczekajmy jeszcze na Wojtusia Stawowego - wtedy będzie można powiedzieć że pukamy w dno od spodu ;)

cfa 11.01.2013 10:04

Właśnie dziwie się, że dopiero teraz o Stawowym ktoś wspomniał. Ale on ma misję wprowadzenia Sraxy do Ligi Mistrzów.

arti 11.01.2013 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1294194)
Właśnie dziwie się, że dopiero teraz o Stawowym ktoś wspomniał. Ale on ma misję wprowadzenia Sraxy do Ligi Mistrzów.

Czesuaf byłby nie mniejszą hańbą.

piotrek06 11.01.2013 10:37

Podobno Kafarski pozostaje bezrobotny:haha:

cfa 11.01.2013 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1294195)
Czesuaf byłby nie mniejszą hańbą.

Czesław telefonista w lidze przypuszczam miałby wyniki. No chyba, że znajomi fryzjera już nie bawią się dalej.
A kafarski nigdy nie spada z lig :)

kha1 11.01.2013 10:49

Jeśli rzeczywiście zaakceptowano ofertę wartą 750 tys za Meliksona to niezłe szambo. Taniej się go wypchnąć już chyba nie dało...

arti 11.01.2013 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1294199)
Czesław telefonista w lidze przypuszczam miałby wyniki. No chyba, że znajomi fryzjera już nie bawią się dalej.
A kafarski nigdy nie spada z lig :)

Jasne że się bawią i to z pewnymi sukcesami... choćby Szatałow, Baniak...

syryls 11.01.2013 11:25

Mnie bardzo interesuję ten transfer Bunozy do PL, najlepiej aby go wypożyczyć bez sumy transferu definitywnego. Choć to pewnie tylko wymysł dziennikarzy

Ma_niek 11.01.2013 11:45

700 tys euro za najlepszego zawodnika drużyny dzięki którem nasz atak choc troche funkcjonował. Brawo panie Bednarz :D

TymonPRO 11.01.2013 12:22

Wczoraj była mowa o ponad 1mln € a teraz 900tys! za Meliksona
Chyba nas żabojady chcą wykiwać a my się dajemy

Jeśli odejdzie za tak marne pieniądze to będzie to kompromitacja kompletna Jacka Bednarza

Za takie pieniądze lepiej sprzedać 2 kopaczy Gargułe,Chaveza a Maora zostawić

PS:Fakt pisze o kwocie jeszcze lepszej 750tys!zbrodnia na naszych oczach

borys 11.01.2013 12:31

Ah to jajcarz z tego Bednarza sprzedaje Meliksona proponujac w miedzyczasie Króla....

Sikorski, Król, Garguła kogo by nam jeszcze brakowalo? Gikiewicza, Łobodzińskiego, Iwańskiego, Grzelaka.

Lepiej nie bedzie, smieszniej napewno.

arti 11.01.2013 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1294217)
Wczoraj była mowa o ponad 1mln € a teraz 900tys! za Meliksona
Chyba nas żabojady chcą wykiwać a my się dajemy

Jeśli odejdzie za tak marne pieniądze to będzie to kompromitacja kompletna Jacka Bednarza

Za takie pieniądze lepiej sprzedać 2 kopaczy Gargułe, Chaveza a Maora zostawić

Wczoraj 1m, dziś 900 czy nawet 750t, jutro... minus ileś tam procent dla żydków...
Jeśli ktoś tu rzeczywiście jeszcze chce odbudować Wisłę to oczywiście Maor jest ostatni do sprzedaży (albo nie na sprzedaż).
Jasne że lepiej sprzedać Gułę, Chaveza czy kogokolwiek innego (poza Genkovem i Małeckim) tylko niestety łosie chętne na zakup w/w się nie pojawiają.
Zanosi się tu na drugi Widzew tylko tam potrafią znaleźć grajków za grosze, którzy potem grają (póki co) na poziomie środka tabeli.

Arked 11.01.2013 12:49

Drugi Widzew to już jest od jakiegoś czasu. Historie dziennikarzy o budowie nowej Wisły w kontekście doniesień o chęci pozbycia się jednych z niewielu graczy na których można by ją opierać (Melikson, Bunoza) to kpina z kibiców.

hunter 11.01.2013 12:56

W sprawie Meliksona zapominacie o jednej bardzo ważnej sprawie, właściwie to kluczowej. On już w Wiśle grać nie chce...

Ma_niek 11.01.2013 13:02

A co nas to powinno obchodzic. Podpisał kontrakt to ma zapierdzielać. A nie że my dobzi sprzedamy go za taniej niż kupiliśmy i jeszcze podzielimy sie kasą z żydami.

TymonPRO 11.01.2013 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1294226)
W sprawie Meliksona zapominacie o jednej bardzo ważnej sprawie, właściwie to kluczowej. On już w Wiśle grać nie chce...

Dlatego mamy go oddać za darmo?Ma podpisany kontrakt z Wisłą 4,5letni a z tego co wiem gra u nas dokładnie teraz 2 lata

Możliwe że chciałby odejść bo wypłaty nie na czas,przyszłość klubu zapowiada się tylko gorzej,ma 28lat i pewnie założy rodzine a kasy jak lodu to raczej nie ma bo dopiero w Wiśle dostał jakieś średnie pieniądze

Jak Garguła zarabia prawie 2 razy tyle co on to można się wkurzyć :)

cfa 11.01.2013 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1294231)
Dlatego mamy go oddać za darmo?Ma podpisany kontrakt z Wisłą 4,5letni a z tego co wiem gra u nas dokładnie teraz 2 lata

Możliwe że chciałby odejść bo wypłaty nie na czas,przyszłość klubu zapowiada się tylko gorzej,no i ma 28lat i pewnie założy rodzine a kasy jak lodu to raczej nie ma bo dopiero w Wiśle dostał jakieś średnie pieniądze

Jak Garguła zarabia prawie 2 razy tyle co on to można się wkurzyć :)

Coś gdzieś przeoczyłem, gdzie są podane zarobki piłkarzy ? :>
Oczywiście lepiej byłoby przedac Żuja. albo nawet oddac za darmo, i wtedy dac więcej Maorowi ale to chyba mało prawdopodobne.

Dariook 11.01.2013 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1294226)

A skąd ty to wiesz? Weszło, Fakt, gw, gk? :haha:

TymonPRO 11.01.2013 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1294232)
Coś gdzieś przeoczyłem, gdzie są podane zarobki piłkarzy ? :>
Oczywiście lepiej byłoby przedac Żuja. albo nawet oddac za darmo, i wtedy dac więcej Maorowi ale to chyba mało prawdopodobne.

Szukaj po google znajdziesz

_ukoL 11.01.2013 13:14

Z niewolnika nie ma pracownika. Co z tego, że ma ważny kontrakt jak myślami jest w innym klubie (z silniejszej ligi, szansą na sukces i większymi zarobkami). Nie wierzę, że Melikson może pociągnąć dzisiejszą Wisłę ale też nie wierzę jak wcześniej ktoś wspominał, że po odejściu Maora inni zawodnicy pociągną grę Wisły. Tylko i wyłącznie świeża krew na miarę obecnej sytuacji finansowej klubu (bez takich wynalazków jak Król). Pomysł z Kosowskim to już nie chcę komentować, bo sympatia i wspomnienia to jedno ale no emerytów ściągać? Jaki to ma sens (z całym szacunkiem dla Kamila).

hunter 11.01.2013 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1294231)

Możliwe że chciałby odejść bo wypłaty nie na czas,przyszłość klubu zapowiada się tylko gorzej,ma 28lat i pewnie założy rodzine a kasy jak lodu to raczej nie ma bo dopiero w Wiśle dostał jakieś średnie pieniądze

Nie. Powinniśmy poczekać kolejną sabotowaną przez niego rundę i w lecie sprzedać za 300 tys. euro.

Maro swój szczyt w Wiśle miał przez pierwszy rok gry, później to już równia pochyła a ostatnie miesiące to jakaś katastrofa. Trzeba go sprzedać póki cokolwiek konkretnego można zarobić. Jeśli 3 mln złotych to jest "oddanie" zawodnika za darmo to gratuluję.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1294233)
A skąd ty to wiesz? Weszło, Fakt, gw, gk? :haha:

TVN24.

tofik 11.01.2013 13:19

Nie zapomnajcie, że Ber Szewa ma jakiś gruby procent od transfery. W każdym razie licząc kontrakt i sumę odstępnego Wisłą straci. No, ale dzięki Maorowi ograliśmy Litex, wiec powiedzmy, że jakoś tam się spłacił

Dariook 11.01.2013 13:19

@hunter

Jeszcze lepiej :lol:

TymonPRO 11.01.2013 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1294237)
Nie zapomnajcie, że Ber Szewa ma jakiś gruby procent od transfery. W każdym razie licząc kontrakt i sumę odstępnego Wisłą straci. No, ale dzięki Maorowi ograliśmy Litex, wiec powiedzmy, że jakoś tam się spłacił

Dobrze że przypomniałeś o tej sprawie z procentem od następnej sprzedaży

PS:Latem Celtic złożył ofertę na 1,2mln €,Wisła chciała 3mln€ a teraz dostaniemy 750tys i jeszcz oddamy Hapoelowi część kasy :( Biznes Roku

tomasz_19 11.01.2013 13:31

Pamiętajcie, że zawodnik jest wart tyle ile ktoś za niego zapłaci... swego czasu Manchester UTD kupił jakiegoś ogórka(BeBe) za 8 mln euro bo jakiś menago namieszał i zrobił z niego mega gwiazdę... Myślę, że trzeba jakoś odpicować Maora, ogłosić go wschodzącą gwiazdą Izraelskiej piłki, podkręcić mu licznik i opchnąć za jakieś 3 mln eurasów

TymonPRO 11.01.2013 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1294240)
Pamiętajcie, że zawodnik jest wart tyle ile ktoś za niego zapłaci... swego czasu Manchester UTD kupił jakiegoś ogórka(BeBe) za 8 mln euro bo jakiś menago namieszał i zrobił z niego mega gwiazdę... Myślę, że trzeba jakoś odpicować Maora, ogłosić go wschodzącą gwiazdą Izraelskiej piłki, podkręcić mu licznik i opchnąć za jakieś 3 mln eurasów

Adrian Mierzjewski sprzedany za 5mln € do Turcji
Chyba mi nie powiesz że jest lepszy niż Maor Melikson

Nie widzę powodu aby Wisła miała go oddać za grosze bo kwota poniżej 1mln € to grosze za piłkarza o takich umiejętnościach

anthony09 11.01.2013 13:54

Maor Melikson jest wart ponad 3 mln euro, a my go sprzedajemy za poniżej 1 mln ?? On jako jedyny powinien zostać w tej Wiśle na przyszły sezon. To co się wyrabia w tej drużynie to paranoja!!

szprotson 11.01.2013 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1294242)
Adrian Mierzjewski sprzedany za 5mln € do Turcji
Chyba mi nie powiesz że jest lepszy niż Maor Melikson

Nie widzę powodu aby Wisła miała go oddać za grosze bo kwota poniżej 1mln € to grosze za piłkarza o takich umiejętnościach

Czy Mierzejewski jest lepszy niż Melikson?
Stan na dziś jest taki że Mierzej gra w lepszym klubie, reprezentacji a nawet bramki strzela. To czy ktoś jest lepszy to indywidualna ocena.

"za piłkarza o takich umiejętnościach" ? Czyli na dobrą sprawe jakie on ma te umiejętności któryc nie mają inni bo nie kumam. Potrafi latać, czy też ma skok na 7 metrów czy może zna podstawy czarnej magii ?Możesz mi napisać o jakich umiejętnościach myślisz? I dlaczego cena 1 mln Euro nie jest ceną adekwatną?Biorąc pod uwage ze młodszy, lepszy na papierze etatowy reprezentant Słowenii poszedł za 300.000 euro?
Owszem Maor w porównaniu do polskich piłkarzy jest ponadprzeciętny, ale ....piłkarza rozlicza się z tego co daje drużynie a nie z tego że ma fajne filmiki.

Dariook 11.01.2013 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1294245)
Stan na dziś jest taki że Mierzej gra w lepszym klubie, reprezentacji a nawet bramki strzela. To czy ktoś jest lepszy to indywidualna ocena.

"za piłkarza o takich umiejętnościach" ? Czyli na dobrą sprawe jakie on ma te umiejętności któryc nie mają inni bo nie kumam. Potrafi latać, czy też ma skok na 7 metrów czy może zna podstawy czarnej magii ?Możesz mi napisać o jakich umiejętnościach myślisz? I dlaczego cena 1 mln Euro nie jest ceną adekwatną?Biorąc pod uwage ze młodszy, lepszy na papierze etatowy reprezentant Słowenii poszedł za 300.000 euro?
Owszem Maor w porównaniu do polskich piłkarzy jest ponadprzeciętny, ale ....piłkarza rozlicza się z tego co daje drużynie a nie z tego że ma fajne filmiki.

A teraz cofnij się do czasów gdy Mierzejewski odchodził z Polonii, wtedy będziesz mógł ich równomiernie ocenić.

Lukasz 11.01.2013 14:04

Jacek ma target 'wyjść na zero' więc sprzeda Meleksa za frytki byleby nie płacić kontraktu.

Za to ilość wiceprezesów wzrosła nam o 100%.

borys 11.01.2013 14:05

To ja przewrotnie zapytam. A ktos wzial pod uwage czy my za pieniadze ze sprzedazy kupimy pilkarza o choc zblizonych mozliwosciach?

Podpowiedzi:

- Jacek Bednarz
- Jacek Bednarz
- Jacek Bednarz
- pisałem już Bednarz?
- zaciskanie pasa
- atrakcyjnosc klubu

TymonPRO 11.01.2013 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1294245)

Po pierwsze co do Mierzejewskiego to grzeje ławe lub trybuny,bramki ma chyba maks 2-4

Maor

Jakie ma umiejętności,których nie mają inni?Szybkość na długim dystansie
Bardzo wszechstronne zagrania,celność podań,niecelne podania tylko wtedy gdy próbuje trudnych zagrań na napastnika
Precyzja strzału,rzuty wolne,dośrodkowania bardzo żadko nie trafiają do adresata,

5 asyst w rundzie jesiennej(najwięcej w Wiśle) mimo fatalnej gry waszym zdaniem
Z tego co wiem spora liczba kibiców przychodzących w poprzedniej rundzie na R22,przychodziła m.in. dla jego gry a to kasa z biletów
Spytaj tych młodych dzieciaczków kibicujących Wiśle kto jest ich ulubionym piłkarzem

Najważniejszy argument to porównanie piłkarzy zagranicznych w jego wieku o podobnych umiejętnościach ile są warci tacy gracze jak Maor w innych klubach w Niemczech czy Hiszpanii około 4-6mln €

Dlatego kwota poniżej kwoty przyzwoitości 1mln € jest kompromitacją

PS:KOGO MIAŁEŚ NA MYŚLI PISZĄC LEPSZY NA PAPIERZE REPREZENTANT SŁOWENII,BO CHYBA NIE O KIRMIE ?Jezu :)

szprotson 11.01.2013 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1294246)
A teraz cofnij się do czasów gdy Mierzejewski odchodził z Polonii, wtedy będziesz mógł ich równomiernie ocenić.

Stan na dzis jest taki ze Mierzejewski gra w Trabzonie a Maor w Wiśle Kraków. Może porównamy oba kluby co?

Po za tym ja nie twierdze ze Maor nie moze kosztować 5 baniek. Pytam tylko co Wy wliczacie w tą kwote i jakie są te jego "takie umiejętności"

TymonPRO 11.01.2013 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1294253)
Stan na dzis jest taki ze Mierzejewski gra w Trabzonie a Maor w Wiśle Kraków. Może porównamy oba kluby co?

Po za tym ja nie twierdze ze Maor nie moze kosztować 5 baniek. Pytam tylko co Wy wliczacie w tą kwote i jakie są te jego "takie umiejętności"

Szprotson po pierwsze Mierzej jest piłkarzem Trabzonsporu,faktycznie lepszego klubu,słowo gra w Trabzonsporze niezbyt pasuje,grzeje ławe i to nie zawsze

O umiejętnościach pisałem w poprzedim poście a dodam jeszcze że skoro interesują się nim takie kluby jak Celtic,Valenncienes,Standard,Napoli,Bolton,Macabi Tel Aviv to kwestia umiejętności jest sprawą oczywistą

arti 11.01.2013 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1294250)
Po pierwsze co do Mierzejewskiego to grzeje ławe lub trybuny,bramki ma chyba maks 2-4

Maor

Bardzo wszechstronne zagrania,celność podań,niecelne podania tylko wtedy gdy próbuje trudnych zagrań na napastnika
Precyzja strzału,rzuty wolne,dośrodkowania bardzo żadko nie trafiają do adresata,

Z tego co wiem spora liczba kibiców przychodzących w poprzedniej rundzie na R22,przychodziła m.in. dla jego gry a to kasa z biletów
Spytaj tych młodych dzieciaczków kibicujących Wiśle kto jest ich ulubionym piłkarzem

Najważniejszy argument to porównanie piłkarzy zagranicznych w jego wieku o podobnych umiejętnościach ile są warci tacy gracze jak Maor w innych klubach w Niemczech czy Hiszpanii około 4-6mln €

Dlatego kwota poniżej kwoty przyzwoitości 1mln € jest kompromitacją

PS:KOGO MIAŁEŚ NA MYŚLI PISZĄC LEPSZY NA PAPIERZE REPREZENTANT SŁOWENII,BO CHYBA NIE O KIRMIE ?Jezu :)

Ma 28 czy nawet 29 lat (rocznikowo) i tj. znaczący minus.
Ale dużo ważniejsze jest to, że zniszczono drużynę - kto da za nawet nieprzeciętnego gościa 28 lat z drużyny ogona polskiej ligi ze statami 1gol/5 asyst poważne pieniądze?
Jeszcze tak niedawno po Litexie z pocałowaniem ręki dostalibyśmy 2,5-3mln. Gdyby drużyna nadal grała na tym poziomie to teraz też byłby tyle wart, podobnie jak i odpowiednio więcej byliby warci inni gracze tworzący drużynę.
Takie m.in. są skutki "oszczędzania" - Bednarz "oszczędził" na wypłatach dajmy na to paręset tys. euro, co spowodowało zjazd sportowo i obniżyło wartość drużyny o pewnie 3 mln euro jak nie więcej.
Kirm - śmieszne 300t, Melikson - spokojnie bańka w plecy, Genkov, Chavez, Mały, Wilk, Jova - teraz warci czapkę gruszek o reszcie nie wspominając
Cóż... oszcżędzajmy dalej.

szprotson 11.01.2013 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1294256)
Szprotson po pierwsze Mierzej jest piłkarzem Trabzonsporu,faktycznie lepszego klubu,słowo gra w Trabzonsporze niezbyt pasuje,grzeje ławe i to nie zawsze

O umiejętnościach pisałem w poprzedim poście a dodam jeszcze że skoro interesują się nim takie kluby jak Celtic,Valenncienes,Standard,Napoli,Bolton,Macabi Tel Aviv to kwestia umiejętności jest sprawą oczywistą

interesują?
zbyt mocno
raczej tym klubom Dudu Dahan wysłał filmiki westera

po za tym, Juventus interesował sie Warzywniakiem a Wisła Kraków Rudem Van Nistelroyem. Dziennikarze muszą coś pisać by żyć. Skoro interesuje sie nim Makabi tel Aviv to kwestia umiejętności naprawde jest oczywista.

Cytat:

Bardzo wszechstronne zagrania,celność podań,niecelne podania tylko wtedy gdy próbuje trudnych zagrań na napastnika - pomocnik co ma wszechstronne zagrania? yy czy to nie jest po prostu ...pomocnik. To ze Polacy cierpią na brak kreatywności nie znaczy ze w innych krajach tak jest.
Niecelne podania tylko wtedy gdy próbuje trudnych podań - czyli jak każdy piłkarz w Wiśle.
Prezycja strzału - tak mozna powiedziec jesli oglada sie same filmiki a nie mecze. precyzja strzału i az 6 bramek, i
Rzuty wolne ma niezłe, ale nie najlepsze. I to w kategorii ligi polskiej. A co dopiero w kategorii krajów w których sa prawdziwi piłkarze?

E: Hunter, nawet w FM po niezłej rundzie(czyli zdobycia MP przez Wisłe) Maor kosztuje w okolicach bańki ojro

E2: Tymon, daj link do oficjalnej infrormacji ze te klubu złożyły zapytania.(zapewne takiej nie ma)
Daj link do tego ze te kluby ktore wymieniłes sa w ogole zainteresowane, bo z tego co pamietam ,wczoraj na orange sport wyświetlała sie informacja ze tylko Valenciennes sie nim interesuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl