Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

aNouc 30.09.2010 17:40

Wygrają, najgorzej zremisują, prawdę mówiąc trafili na zespoły, które bronią tylko nazwy, ale są kompletnie bez formy. Poza City, które mimo wszystko też nie pokazuje nic wielkiego. Juventus, wiadomo. Salzburg na 9 meczów tylko dwa wygrał i odpadł z 3 ligowcem w pucharze Austrii. Jedynie City może ich podwieźć, ale czy jakoś widocznie to też wątpię, oby na przekór było inaczej, ale nie ma przesłanek by tak też było

Nowohucki 30.09.2010 18:59

Skoro są już praktycznie faworytem meczu to najwyżej zremisują 0:0 albo wdupią. Lepiej grać z pozycji atakującego.

sq 01.10.2010 19:55

To był ostatni mecz w jakim Kolejorz zdobył punkty (no może remis na wyjeździe z RBS będzie ale wątpię).
Te punkty na które liczyłem (Juventus - zlekceważy, RBS - bez formy) już zostały zdobyte.
Teraz myślę że będzie pogrom w Manchesterze, oklep w rewanżu u siebie, zaskoczenie w Salzburgu i nieudane męczarnie w Poznaniu z Juve.
Odnośnie wczorajszego meczu - pierwsza połowa: bez ładu bez składu, druga połowa: szybko strzelona bramka szybko ustawiła mecz i spowodowała, że Kolejorz mógł grać to co mu wychodzi najlepiej - grę z kontry.

sessegnon 01.10.2010 20:40

Ostrożnie z tymi przepowiedniami, bo było już tu kilku wróżbitów, którzy przed meczami z Dnipro zapowiadali 5:0 w dwumeczu dla Ukraińców, a po awansie do LE 6 porażek i 0 strzelonych bramek.

sq 01.10.2010 20:47

Chodzi mi o to że to co zakładałem że zdobędą punkty to zdobyli. Każdy punkt więcej to już sukces. Myślę że na te 4 punkty było Kolejorza stać.

Podobno na ekranie tv przy żółtych kartkach dla Peszki, Injaca i Wichniarka wyświetlały się napisy "Misses next match". To był błąd. Od fazy grupowej pauzuje się po trzech żółtych a nie dwóch.

penetracja 01.10.2010 21:32

ile kibicow mialo byc

felipe 01.10.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 989621)
Podobno na ekranie tv przy żółtych kartkach dla Peszki, Injaca i Wichniarka wyświetlały się napisy "Misses next match". To był błąd. Od fazy grupowej pauzuje się po trzech żółtych a nie dwóch.

O, to zaskoczony jestem
Nawet sobie wyrobiłem teorię już, że spejcalnie się chłopaki wykartkowały :> Tak by po meczu w Manchesterze mieć już czyste konto na "rundę rewanżową". Bo w sumie kto by tam wybiegł to i tak oklep, spokojnie można zatem puścić zmienników.

A tak z innej beczki - szacunek. Te 4 pkt to już dobre osiągnięcie. Nawet 4 mecze po 2:0 w plecy nie zmienią faktu, że Lech kolejny raz w Europie zrobił dużo...

sq 01.10.2010 21:59

eee @felipe bez przesady... myślę że za 4 mecze wróci wszystko do normy. 4:0 w plecy z ManC, 0:2 w rewanżu, może remis w Salzburgu, przegrana na koniec z Juve 1:3.. i będzie znów powód do śmiechu z polskiej piłki. Z poznańskiej piłki.

Kibiców nie wiem. Dużo. Na bank ponad 40tys... Najbardziej denerwujące było wykupywanie biletów (przez koników na 99%) po 100szt biletów w systemie online i po 10-20 przy kasach... i przez to puste place na stadionie. Muszą to jakoś ogarnąć i wprowadzić limity bo inaczej oszaleć można będzie.

cieniek 01.10.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 989737)
eee @felipe bez przesady... myślę że za 4 mecze wróci wszystko do normy. 4:0 w plecy z ManC, 0:2 w rewanżu, może remis w Salzburgu, przegrana na koniec z Juve 1:3.. i będzie znów powód do śmiechu z polskiej piłki. Z poznańskiej piłki.

W sytuacji w której obecnie się znajdujemy (Wisełka) dałbym sobie jednak siana z wyśmiewaniem ewentualnych porażek Lecha w LE.

sq 01.10.2010 22:17

po przedsezonowych trzech strzałach Wisły w prawą stopę (Głowacki), w lewą stopę (Marcelo) i na koniec w kolano (Diaz), wpadce w UEFA i obecnej formie w lidze, każdy powód do radości będzie dobry, nie uważasz? ;)

DJ Hazel 01.10.2010 22:20

Myślmy o sobie i nie przepowiadajmy Lechowi pogromów bo wcale tak nie musi być im przynajmniej przyzwoicie się układa w tej Lidze Europejskiej a nasza gra to jakaś kompromitacja...ja nie wiem kiedy to się skończy.

Elendil 01.10.2010 22:25

ja nie wiem, ten Lech ani nie ma super ataku, ani super obrony, trenera takiego jak każdy klub z A-klasy, a na puchary spinają poślady i grają bardzo dobrze, A jeśli nie dobrze, to chociaż nie najgorzej. Nie kompromitują się, grają mądrze. W lidze dają się masakrować 10-osobowej Legii, ale w Pucharach zawsze są pełni mobilizacji. Inne drużyny (w tym Wisła) jeśli kopią się po czołach w lidze, to w pucharach tym bardziej. Nie wiem, jak oni to robią...

I bez napinki, że Juve słabe, Salzburg tym bardziej - wystarczy sobie wspomnieć Tottenham, którego musieliśmy wyręczyć samobójem, by nas pokonał. Naszych zamiast to mobilizować - stresuje.

Chciałbym się doczekać meczu Wisły, w którym ci zawodnicy daliby z siebie wszystko, wzbili się na wyżyny. Ostatni taki mecz to chyba z Realem u siebie. Przegrali, ale grali jak wilki.

Arturo Qr2nów 01.10.2010 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 989763)
po przedsezonowych trzech strzałach Wisły w prawą stopę (Głowacki), w lewą stopę (Marcelo) i na koniec w kolano (Diaz), wpadce w UEFA i obecnej formie w lidze, każdy powód do radości będzie dobry, nie uważasz? ;)

Ale z czego tu się śmiać tudzież cieszyć? Owszem, można życzyć Waszemu balonowi porażek, tak w lidze, jak i pucharach. Czy jednak porażki Lecha mają być powodem do radości dla kibiców Wisły Kraków. Pierwszym (i najlepiej jedynym) powodem do naszej radości mają być nasze wyniki. A że tych (mam nadzieję czasowo) nie ma, to cóż... Ani porażka, ani zwycięstwo klubu z Poznania nie wpływa na mnie jakoś kojąco.

A co do samych występów, to tak, jak pisałem w tym wątku wcześniej - tylko Manchester jest poza zasięgiem i wcale nie zdziwi mnie wyjście z grupy.

Robson_ABG 02.10.2010 01:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 989737)

Kibiców nie wiem. Dużo. Na bank ponad 40tys... Najbardziej denerwujące było wykupywanie biletów (przez koników na 99%) po 100szt biletów w systemie online i po 10-20 przy kasach... i przez to puste place na stadionie. Muszą to jakoś ogarnąć i wprowadzić limity bo inaczej oszaleć można będzie.

Nie ośmieszaj się :)
co to za różnica jak przyjdzie 10 ludzi po 10 biletów każdy lub przyjdzie 1 człowiek i kupi 100 biletów... użyj mózgu.

węgorz2 02.10.2010 11:52

Fatalna płyta boiska przy Bułgarskiej mogła sprawić, że mecz Lecha z Salzburgiem nie doszedłby do skutku w planowanym terminie. Jeśli stan murawy się nie poprawy, UEFA nie wyda zgody na rozegranie meczu z Manchesterem City - donosi FutbolNews.pl.
...mają czas do 4 listopada
za WP.PL

sq 02.10.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robson_ABG (Post 989932)
Nie ośmieszaj się :)
co to za różnica jak przyjdzie 10 ludzi po 10 biletów każdy lub przyjdzie 1 człowiek i kupi 100 biletów... użyj mózgu.

to że chodzisz do szkoły to nie znaczy że w większym stopniu używasz mózgu od pracującej osoby, bo...
chyba nie zrozumiałeś tego posta co zacytowałeś :D
muszą ogarnąć to i nie sprzedawać po 10 biletów na pysk, czy też po 100. Wprowadzenie limitów o których napisałem to dla mnie max. 5 biletów na głowę.

Jak to jest w Krakowie? Każdy może kupić tyle biletów ile chce? Jak było na puchary u was?

For_FuN_ 21.10.2010 14:34

Hmm, to jaki wynik dzisiaj bedzie? Stawiam na wysokie zwyciestwo Man City, bo to jednak druzyna angielska(wysmienicie przygotowana fizycznie), a znajac jeszcze problemy Lecha z bramkarzami, to praktycznie kazda wrzutka bedzie zagrozeniem. 5 : 1 dla City ;).

Angmir 21.10.2010 14:53

Obiktywny wynik miedzy czołowym klubem świata nafaszerowanym gwiadami w dodatku grającym u siebie, a zespołem przegrywającym 4 razy z rzędu i zajmującego miejsce na dole tabeli w lidze polskiej - to co najmniej 6 do 0. Nie ma się co łudzić każdy wynik lepszy będzie sukcesem "kolejorza". Osobiście uważam że dziś Lech ponownie odniesie "sukces" i przegra tylko 2:0 . Dlatego strasznie będę się śmiał z dziennikarzy i internetowych błaznów któzy będą zaskoczeni i źli na Lecha jeśli przegra powiedzmy właśnie 2:0.

Nasza liga jest obecnie bardzo mocna i niesamowicie nastawiona na walkę. Drużyny przyzwyczajone do gry technicznej i wygrywanie umiejętnościami sobie nie radzą. Natomiast w Europie gra się zdecydowanie bardziej otwarcie, nikt się kurczowo nie broni i zawodnicy Lecha mają więcej miejsca na dokładną i szybką grę z kontry. I Z tąd się bierą niepowodzenia polskich klubów w pucharach.

sq 21.10.2010 14:54

Oby tylko nie było więcej niż 3:0...
Na inne cuda zdrowy rozsądek nie pozwala liczyć.
O ile na Juve pozwalał liczyć na remis z "zaskoczenia" i olewajstwa i o punkty u siebie z RBS... teraz już nie ma złudzeń.

tofik 21.10.2010 15:21

Jest mi to obojętne ile będzie, ale jak cokolwiek wiem o piłce, to powinni wam pokazać prawdziwą grę i was normalnie pojechać ze 4;0. Nie chodzi o to, ze jestescie do dupy, przeciwnie. Wyniki pucharowe macie do pozazdroszczenia. Ale City to przeciez inna półka, potencjal dla klubow z Polski nieosiągalny. Wlasciwie to spodziewam sie dominacji City (duh) niezależnie od ich nastawienia, ale już koncowy wynik zalezy od tego czy wyjdą strzelac gole i miazdzyc, czy po prostu wygrac najmniejszym nakladem sil.

emj10 21.10.2010 15:27

Nie będzie żadnego 6:0. Może nie być nawet 3:0, ja obstawiałbym coś między tymi wynikami 3:1, 3:2 albo 2:1.

Kondipr 21.10.2010 15:32

Ciekawe ustawienie Lecha się szykuje - http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...85/story.shtml - ;)

Tak czy siak liczę na niespodziankę :)

Blaszczu16 21.10.2010 15:33

Boje się, że City zlekceważy Lecha tak jak inną polską drużynę - Groclin Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski. To, że klub z Wielkopolski jest na trzecim od końca miejscu w Ekstraklasie nic nie znaczy. Wynika tylko z tego to, że naszą ligę mają gdzieś, a całe swoje siły kierują na Ligę Europejską. Ja osobiście liczę na manto, które sprawi City KKS-owi. Po prostu wiem, że piłka nożna jest nieprzewidywalna i tu nic nie jest pewne. I jeszcze jedno. Manchester City to nie jest Real, Manchester United, Inter czy Chelsea. Da się ich pokonać. Więc, gdyby klub Rutkowskiego zremisował nawet to media by piszczały z zachwytu mimo, że leje ich każdy w lidze.

Elendil 21.10.2010 18:55

Jeszcze nie widziałem, by Lech kiedykolwiek skompromitował się w Pucharach, więc spodziewam się skromnego 1:0 dla City. Troszkę przewidując: bramka strzelona przed 20. minutą.

maro olTSkul 21.10.2010 18:57

kibice amicowcy powinni uważac żeby gdzieś w knajpie nie przysnać :lol:

http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360...zny_gejom.html

Maciuś 21.10.2010 20:19

Bosacki zenujaco dal sie ograc jak junior na podworku.

dynek.pl 21.10.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 996918)
Bosacki zenujaco dal sie ograc jak junior na podworku.

NIe takich jak on Adebayor wkrecal w ziemie.

Mnie ciekawi sytuacja na trybunach. Angoli od Lecha oddziela tylko podwojny rząd stewardów i już coś tam machali po bramce - ciekawe jak sie sytuacja rozwinie ?

Vashut 21.10.2010 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 996879)
Jeszcze nie widziałem, by Lech kiedykolwiek skompromitował się w Pucharach, więc spodziewam się skromnego 1:0 dla City. Troszkę przewidując: bramka strzelona przed 20. minutą.

no to krótką masz pamięć- tej jesieni u siebie z.. Inter Baku? nie tak dawno bodajże z Terekiem Groznyj, nie ma polskiej drużyny, która nie zaliczałaby w ostatnim czasie wielkiej kompromitacji- Wisła- Levadia i Karabach, Legia- Vetra, Gieksa- Cementarnica..

Kandzior 21.10.2010 20:26

A na chwilę obecną jaki wynik bo ich nie oglądam?

brylant17 21.10.2010 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kandzior (Post 996926)
A na chwilę obecną jaki wynik bo ich nie oglądam?

1-0 w pipe Adebayor w 12 minucie

edit

2:0 oj będzie lanie Adebayor

Cinek1906 21.10.2010 20:33

2:0 dla Lecha, Lech gra wreszcie jak u nas w ekstraklasie, czy wielką kichę.
Mam nadzieje, że dostaną z 5 i odechce im się już tych pucharów

derr 21.10.2010 20:33

co oni tam odprawiali za tańce pogo?

sessegnon 21.10.2010 20:33

Z tego co pamiętam to ten temat na czas meczów Lecha miał być zamykany...
Czyżby to zależało od ich postawy na boisku? Jak grają dobrze to zamykamy, jak źle to zostawiamy, żeby dowalić rywalom.
Dla mnie śmieszne podejście.

Kandzior 21.10.2010 20:43

No ja właśnie sobie tak po części tłumaczę słabą dyspozycję Lecha w lidze. Powiedzmy sobie, że oni póki co żyją głównie tym, że remisują z Juve, wygrywają z Salzburgiem i liczą na dalsze powodzenia. A patrząc na tabelę ligową są co prawda bardzo nisko, lecz z drugiej strony tak za wiele to póki co nie tracą bo tak jak i Legia gra co najmniej przeciętnie tak i my coś nie możemy się ogarnąć. Jestem ciekaw jak będą grali w lidze po przygodzie w LE.

Elendil 21.10.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vashut
no to krótką masz pamięć- tej jesieni u siebie z.. Inter Baku?

ale oni ten Inter pokonali...

FajQ 21.10.2010 20:54

Ale Ci pilkarze Machesteru zapierdalaja :shock: Wyobrażacie sobie Brożka w ich lidze ?:rotfl:

orzeu 21.10.2010 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 996930)
Z tego co pamiętam to ten temat na czas meczów Lecha miał być zamykany...
Czyżby to zależało od ich postawy na boisku? Jak grają dobrze to zamykamy, jak źle to zostawiamy, żeby dowalić rywalom.
Dla mnie śmieszne podejście.

Zachowaj domysly dla siebie bo kiepsko ci z tym idzie :lol:

aNouc 21.10.2010 20:57

Co to znaczy odpuszczają ligę? Znaczy się celowo nie trafiają w bramkę?
Odpuszczać ligę czy dany mecz może zespół, który wystawia rezerwy, a tak nie jest. To tylko takie tłumaczenie na siłę. Słabi są i tyle, strzał na pałę Rudvensa czy mecz ze słabiutkim Salzburgiem o niczym jeszcze nie świadczy. City na luzie, bez pośpiechu ale przez tą pogardę dla Lecha popełniają za dużo błędów z czego wychodzą niepotrzebne akcje Lecha. Tevez na boisko i niech dobije Kołtonia, w końcu zamknął mordę, na to czekałem :) Co nie zmienia faktu że mogą wyjść z grupy bo Salzburg i Juve są bardzo słabiutkie, mogliby mieć problem ze zdobyciem MP przy dzisiejszej formie. Ale Panowie z City, pilnować się, bo Lech może coś na pałę ustrzelić.

Zbychu 21.10.2010 20:57

Salzburg na razie wygrywa z Juventusem 1:0 !!!

!!IRIVER!! 21.10.2010 20:58

Man.City pokazuje polskim kibicom, gdzie jest liga angielska, a gdzie liga polska. To jest kosmos przy Lechu. Szybkość, precyzja podań, pressing, po prostu inny świat. I nie chodzi o to, aby Lecha wykpić, bo oni i tak zdobyli już więcej, niż ktokolwiek obstawiał. Co ciekawe prawdopodobnie i tak nie spadną na 3.miejsce dzisiaj, bo Juve dostaje 1-0 od RB. Kolejne dwa mecze Lech gra u siebie i jeśli nie z City, to z Juve, które jest jak widać żenujące i z Salzburgiem w Austrii mogą jeszcze powalczyć...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl