Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Mario Nh 29.07.2011 15:16

Cytat:

Ponadto ukarani zostali: Sergiusz Wiechowski oraz Artur Sarnat w związku z czynami korupcyjnymi w klubie MKS Świt Nowy Dwór Mazowiecki.
onet.pl
10 znaków.

wiertar 29.07.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1136203)
Nie widziałam się z Clebim od tego czasu nadal, ale ciagle jestem zaskoczona :)
Ale juz jakiś czas temu, wchodząc na stronke klubową i widząc sponsora "szubryt" wieeele się rozjaśniło :) Już jeszcze przynajmniej pkt. zaczepienia między R22 a Limanovią :) pozostaje życzyć powodzenia i ZDROWIA! I modlić się, żeby nic mu się nie stało ...

ja tez bym w to nie uwierzył, ale dostałem info z pewnego źródła więc poniekąd zaufać musiałem:) zresztą nie bawił bym się w proroka bez pokrycia jak co poniektórzy. mam tylko nadzieje że Clebi pogra tam i nie na bawi się jakiejś kontuzji. ale gdyby coś było nie tak to na pewno nie ryzykował by swojego zdrowia.

mitmichael 30.07.2011 10:53

Piotrek Brozek kontuzjowany - dopiero przed startem ligi tureckiej powinien wrocic do zdrowia - to dlatego nie było go nawet na ławce rezerwowych w meczu z Benficą

HEDu 30.07.2011 14:16

I Kosowski ława w 1 meczu.

Titto 30.07.2011 16:22

Druga żółta w konsekwencji czerwona kartka w 85 minucie dla Kosowskiego.

filemon 30.07.2011 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1136977)
I Kosowski ława w 1 meczu.

Wszedł w drugiej i w 35 minut czerwona za dwie żółte.

BRTS39 30.07.2011 23:26

Dziś ma urodziny Erik Cikos . 100!

Marcinnno 01.08.2011 14:04

Są jakieś nowe informacje na temat Maćka Żurawskiego gdzie zagra ? Czy jednak oldboye Wisły ?

Bąbel 01.08.2011 14:10

w oldbojach jak coś to dopiero od września może grać, bo chyba trzeba mieć skończone 35 lat.

iiYama 01.08.2011 18:31

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...e4da573,1,3,60

Cleber będzie grać w... Limanovii?

Szukał dla Limanovii piłkarzy, może w niej zagrać sam. Temat Brazylijczyka Clebera, trzykrotnego mistrza Polski z Wisłą Kraków w trzecioligowej Limanovii jest. - Jeśli Cleber pojawi się na czwartkowym treningu to znaczy, że zagra dla nas - mówi wiceperezes klubu Zbigniew Szubryt. - Rozmawiamy z nim, ale jeszcze najważniejsze decyzje nie zapadły. Jak do nas trafił? Moja firma związana jest sponsorsko od dwóch lat z Wisłą Kraków, więc znałem człowieka.

- Jeśli Cleber pojawi się na czwartkowym treningu to znaczy, że zagra dla nas - mówi wiceperezes klubu Zbigniew Szubryt. - Rozmawiamy z nim, ale jeszcze najważniejsze decyzje nie zapadły. Jak do nas trafił? Moja firma związana jest sponsorsko od dwóch lat z Wisłą Kraków, więc znałem człowieka.

Cleber nie jest już związany w żaden sposób z krakowskim klubem. Po zakończeniu kariery próbował pracować jako skaut dla Wisły. Teraz jest samodzielnym menadżerem piłkarskim.

- Potrzebowaliśmy wzmocnień, a Cleber chciał zaproponować nam kilku młodych Brazyliczyczków. - kontynuuje wiceprezes Limanovii. - Było jednak za późno, by kogoś sprowadzić. Zaczął się więc sam zastanawiać, czy nie wrócić na boisko. Grając w Limanovii mógłby prowadzić przy okazji swoje menedżerskie interesy.

Jak z gażą piłkarza, który w swoim debiutanckim sezonie w koszulce "Białej Gwiazdy" na boiskach ekstraklasy (2006/07) został wybrany najlepszym obcokrajowcem całej ligi ?

- Jemu nie chodzi o pieniądze - podkreśla Zbigniew Szubryt. - Oficjalnie zakończył karierę piłkarską, ale jak się okazuje ciągnie wilka do lasu i chciałby jeszcze najzwyczajniej w świecie pobiegać po boisku.

Dzimi 04.08.2011 12:50

Transfer Uche?

http://wislaportal.pl/news.php?id=20696

KoPer 04.08.2011 13:48

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Paweł czekamy ;)

sevenheaven 04.08.2011 14:18

wątpliwe, żeby chciał siedzieć na ławce, a na 1 skład raczej nie miałby szans .. strzelałby tylko fochy

co do powrotów to wolałbym już Błaszczykowskiego, w Borussi już chyba sobie nie pogra

baro1995 04.08.2011 14:22

Błaszczykowski niestety może sobie podac rękę z Jeleniem,a w Borussii nie pogra sobie właśnie z tego względu,że lepiej żeby grał młody niemiec,niż polak który 30 min będzie szarpał i fajnie grał a po 31 będzie wzywał fizjoterapeutę.

wściekłe pięści węża 04.08.2011 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1140085)

Bój się Boga. Teraz, kiedy w końcu w szatni panuje jako taka atmosfera wprowadzić do niej gościa z muchami w nosie, to samobójstwo. Doceniam Pawła i jego lata gry dla Wisły, ale jeśli nie spokornieje, to lepiej, żeby do Wisły nie wracał.

rafkur 04.08.2011 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1140085)

A miałby do nas wrócić w charakterze jakim, bo jakoś nie ogarniam ?
Paweł co miał zrobić w Wiśle to już zrobił i za to szacunek. Natomiast na ta chwilę co miałby konkretnie robić w Wiśle?
Minęły czasy wiatraków w polu karnym. Nie ma gwiazd ( chociaż są tak na prawdę dużo większe) - jest drużyna.

Brzeszczot 04.08.2011 17:49

beda jakies pieniadze z tego transferu??

KoPer 04.08.2011 17:50

Po pierwsze ";)" - czyli z przymróżeniem oka bo wiadomo, że to nierealne a poza tym wiadomo jak impulsywni są w Turcji i jak źle kopniesz piłkę to już będziesz tam zjechany na maksa.

Ale jeśli już tak to takim samym charakterze co Kosowski czy Żurawski. Oczywiście z nadzieją, że z lepszym skutkiem. Paweł był jaki był. Ale wiadomo też, że nie bez znaczenia na to miała obecność bliźniaka.

coonta 04.08.2011 19:24

Clebi niestety już nie pogra.
Postawa gościa z klasą.

http://sportowetempo.pl/wiadomosci_p...ainteresowanie

pawel20 04.08.2011 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brzeszczot (Post 1140222)

beda jakies pieniadze z tego transferu??

coś koło 30% od następnego transferu mielismy miec...

kacpaw91 04.08.2011 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coonta (Post 1140265)
Clebi niestety już nie pogra.
Postawa gościa z klasą.

http://sportowetempo.pl/wiadomosci_p...ainteresowanie

Mogliby spróbować go jeszcze raz przekonać do pracy w naszym klubie. Na przykład żeby trenował grupy młodzieżowe, albo nadzorował w nich rozwój obrońców.

szprotson 04.08.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1140278)
Mogliby spróbować go jeszcze raz przekonać do pracy w naszym klubie. Na przykład żeby trenował grupy młodzieżowe, albo nadzorował w nich rozwój obrońców.

po co skoro on robi co innego ?

BoBaSbK 04.08.2011 23:12

W czwartek około godz 18 widziałem na spacerku w Parku Delcjusza A. Głowackiego z rodzinką - trzeba odreagować po porażce z Sportingiem.

HEDu 04.08.2011 23:55

z Benfiką.

Mateusz91 05.08.2011 08:33

Błaszczykowski niestety może sobie podac rękę z Jeleniem,a w Borussii nie pogra sobie właśnie z tego względu,że lepiej żeby grał młody niemiec,niż polak który 30 min będzie szarpał i fajnie grał a po 31 będzie wzywał fizjoterapeutę.

Kto Ci tak skrzywił kąt myślenia? Sorry, ale za dużo chyba czasu spędzasz w wirtualnym świecie, połykając wyimaginowane teorie zakompleksionych pismaków.
Czy Twoim zdaniem piłkarz, który w jednym sezonie zagrał 29 meczów w Bundeslidze, 7 w europejskich pucharach, 1 w Pucharze Niemiec, do tego kilka w kadrze Polski jest piłkarzem kontuzjogennym i fizyczne słabym (bo tak mozna odczytać Twoją wypowiedź)?
Kuba ma się dobrze, ostatni uraz został już wyleczony. Pewnie po raz kolejny "podejmie rękawicę" w rywalizacji z kimś, kogo za spore pieniądze w wieku 19 lat chciał już Real Madryt, czyli z Goetze, więc ...
A jeśli miałby mało grać, to pewnie w zimie odejdzie, bo jest człowiekiem ambitnym, do tego z mocnym kręgosłupem moralnym, więc za pkt honoru postawi sobie pewnie i na pierwszym miejscu najlepszy z możliwych występ z Polską na Euro.

Pozdro dla wszystkich, którzy stoją murem za Błaszczem.

dynek.pl 05.08.2011 08:35

Nowy klub Kalu Uche lekko szokuje - to juz lepiej jakby do nas wrocil :)

Cichy 05.08.2011 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1140646)

Tam śpią na pieniądzach i borą kogo chcą (w granicach rozsądku oczywiście) bo nowym właścicielem jest Bułat Czagajew. Ten sam, który chciał budować potęgę Tereka Grozny.

poczytaj ==> http://www.weszlo.com/news/7181-%E2%...atemu_zabroni_

mr_kwolf 05.08.2011 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1140646)

Xamax ma nowego właściciela, który inwestuje tam dużo kasy. Chce w możliwe jak najszybszym czasie zrobić mistrza Szwajcarii, a potem zamieszać w LM. Problem, że podobno ma strasznie gorącą głowe, zdążył już wywalić trenera mimo że ten nie zdążył jeszcze ani jednego meczu... rozegrać.

grzesiek9000 05.08.2011 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1140650)
Xamax ma nowego właściciela, który inwestuje tam dużo kasy. Chce w możliwe jak najszybszym czasie zrobić mistrza Szwajcarii, a potem zamieszać w LM. Problem, że podobno ma strasznie gorącą głowe, zdążył już wywalić trenera mimo że ten nie zdążył jeszcze ani jednego meczu... rozegrać.

Toż to kopia Wojciechowskiego

licoo 05.08.2011 09:08

Kiedyś na R22 były rozgrywane mecze charytatywne, szkoda że już tego nie ma. A fajnie by było zagrać np. drugi skład Wisły vs. dawna Wisła. Dużo zawodników przecież wróciło do Polski, część którzy zakończyli kariery dalej są związani z Wisłą, przychodzą na jej mecze. Przykładowy skład mógłby tak wyglądać

-------Sarnat ( Majdan ) ----------
Baszczyński----Cleber----Zając----Stolarczyk
Gorawski-----Szymkowiak----Cantoro---Kosowski
-----Frankowski-----Żurawski ( Kuźba )-------

P.S. Oglądaliście ostatni mecz Wisły w C+? Miałem wrażenie, że Szymek jest cały czas za Wisłą ( komentator z płyty boiska za to za Widzewem ). Zresztą nie pierwszy raz odniosłem to wrażenie, często o nas pozytywnie się odnosi. W przeciwieństwie niestety do Iwana. Np. przy karnym dla nas, zamiast się cieszyć to on mówi że nie było karnego i w kółko to powtarza. Tak samo przy pierwszej bramce, zamiast chwalić naszych to mówi na obrońcę że trzeba go ,,zganić" bo źle się zachował:P Takie moje luźne spostrzeżenia;)

St@chu 05.08.2011 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 1140667)
P.S. Oglądaliście ostatni mecz Wisły w C+? Miałem wrażenie, że Szymek jest cały czas za Wisłą ( komentator z płyty boiska za to za Widzewem ). Zresztą nie pierwszy raz odniosłem to wrażenie, często o nas pozytywnie się odnosi. W przeciwieństwie niestety do Iwana. Np. przy karnym dla nas, zamiast się cieszyć to on mówi że nie było karnego i w kółko to powtarza. Tak samo przy pierwszej bramce, zamiast chwalić naszych to mówi na obrońcę że trzeba go ,,zganić" bo źle się zachował:P Takie moje luźne spostrzeżenia;)

To jest komentator. Ma komentować, a nie mówić nieprawdę, bo tak mu nakazuje sympatia kibicowska...

Karny był? Nie. Więc o co chodzi?

Druga kwestia jest podobna, dlatego ograniczę się tylko do powyższego spostrzeżenia.

Mateusz91 05.08.2011 09:52

P.S. Oglądaliście ostatni mecz Wisły w C+? Miałem wrażenie, że Szymek jest cały czas za Wisłą ( komentator z płyty boiska za to za Widzewem ). Zresztą nie pierwszy raz odniosłem to wrażenie, często o nas pozytywnie się odnosi.

:-)

"Szymek"gdy grał u nas nigdy nie chciał się określić w tym temacie. Jego żona (była, obecna ?) pochodzi (-ła) z Łodzi, on tam grał wiele lat i sentymentalnie bardzo był przynajmniej jeszcze w 2005 roku związany z Widzewem i jego kibicami, którzy z kolei również darzyli go duzą sympatią. Czasami dało się odczuć, że Widzew jest mu bliższy mentalnie, co zresztą nie do końca może być dziwne.

Na pewno jednak bardzo cenił sobie to i był tym "podjarany", że fani Wisły wybrali go do "11" stulecia. Rozumiał też rywalizację kibicowską z Żydami, bo pewnie wychował się na konkurowaniu w różnych aspektach Widzewa z ŁKS-em.

Pamiętam też z nim wywiad, w którym opowiadał, że kiedyś zbierał jako małolat szaliki i jak przyjechał na R22 z Olimpią jeszcze w 1993 roku, to kupił sobie tu taki z nowszej generacji z napisem TS WISŁA.

Co by nie mówić każdy z kluczowych postaci ery TF, który decydował o obliczu Wisły ma do niej sentyment, bo:

1. Sportowo - kolekcjonowało się tytuły MP, za nie pobierało się niemałe premie, w Pucharach się pogrywało.
2. Organizacyjnie - duże zarobki jak na polskie realia, regularnie i terminowo wypłacane (kiedyś w polskiej lidze nie było to standardem)
3. Kibicowsko - klub z rzeszą kibiców.

PS Myślałem, że temat umieszczania Franka w jakichkolwiek imprezach oddających szacunek piłkarzom po 2005 roku jest zakończony ... :-)

ChG 05.08.2011 14:06

Cytat:

Od kilku tygodni z Miedzią Legnica trenuje były zawodnik Wisły Kraków, Wojciech Łobodziński. Zawodnik jest już ponoć "po słowie" z klubem z Orła Białego.

Łobodziński opuścił Kraków po tym jak wyszło na jaw, że był zamieszany w aferę korupcyjną w Zagłębiu Lubin. Zawodnik poprosił trenera Baniaka o możliwość trenowania przez pewien czas z jego drużyną. Zarówno klub jak i sam zawodnik zaprzeczali temu, że Łobodziński wzmocni Miedź. Teraz okazuje się, że jest szansa na to, by ten doświadczony pomocnik jednak zagrał w drużynie Bogusława Baniaka.
Nieźle panie Łobo.

JrQ- 05.08.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 1140707)
P.S. Oglądaliście ostatni mecz Wisły w C+? Miałem wrażenie, że Szymek jest cały czas za Wisłą ( komentator z płyty boiska za to za Widzewem ). Zresztą nie pierwszy raz odniosłem to wrażenie, często o nas pozytywnie się odnosi.

:-)

"Szymek"gdy grał u nas nigdy nie chciał się określić w tym temacie. Jego żona (była, obecna ?) pochodzi (-ła) z Łodzi, on tam grał wiele lat i sentymentalnie bardzo był przynajmniej jeszcze w 2005 roku związany z Widzewem i jego kibicami, którzy z kolei również darzyli go duzą sympatią. Czasami dało się odczuć, że Widzew jest mu bliższy mentalnie, co zresztą nie do końca może być dziwne.

Na pewno jednak bardzo cenił sobie to i był tym "podjarany", że fani Wisły wybrali go do "11" stulecia. Rozumiał też rywalizację kibicowską z Żydami, bo pewnie wychował się na konkurowaniu w różnych aspektach Widzewa z ŁKS-em.

Pamiętam też z nim wywiad, w którym opowiadał, że kiedyś zbierał jako małolat szaliki i jak przyjechał na R22 z Olimpią jeszcze w 1993 roku, to kupił sobie tu taki z nowszej generacji z napisem TS WISŁA.

Co by nie mówić każdy z kluczowych postaci ery TF, który decydował o obliczu Wisły ma do niej sentyment, bo:

1. Sportowo - kolekcjonowało się tytuły MP, za nie pobierało się niemałe premie, w Pucharach się pogrywało.
2. Organizacyjnie - duże zarobki jak na polskie realia, regularnie i terminowo wypłacane (kiedyś w polskiej lidze nie było to standardem)
3. Kibicowsko - klub z rzeszą kibiców.

PS Myślałem, że temat umieszczania Franka w jakichkolwiek imprezach oddających szacunek piłkarzom po 2005 roku jest zakończony ... :-)

generalnie z Szymkowiakiem jest ciekawa sprawa, bo ja zawsze odnoszę wrażenie, że jest na przekór
bo gdy gra Wisła, to on zawsze ją krytykuje, jest dość sceptyczny, jakby chciał pomóc rywalowi

a gdy gra Widzew z Wisłą, to właśnie jest za Wisłą, pomimo tego, że większą sympatią żywi Widzew

dziwna persona :P

Usulovski 05.08.2011 16:06

Niedawno na antenie C+ Szymkowiak odnosił się do tego, niestety nie pamiętam tego słowo w słowo, ale mniej więcej powiedział, że przez kilka lat kibicował Wiśle ale teraz już spoważniał.

licoo 05.08.2011 18:15

No tak, ale nie pierwszy raz u Szymka słychać to w komentarzach. W sumie mógłby komentować jak Węgrzyn lub Mielcarski, czyli obiektywnie a jednak chyba tego nie robi. Posłuchajcie czasem. Przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie. W oldboyach chyba tez gra;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 1140691)
To jest komentator. Ma komentować, a nie mówić nieprawdę, bo tak mu nakazuje sympatia kibicowska...

Nie mówię że ma mówić nie prawdę, ale zamiast się ucieszyć że karny, ze szansa na gol, to on od razu że nie ma karnego. To już Borek wyglądał na osobę bardziej za Wisłą niż Iwan. I tu nie ma nic co do tego że Iwan grał w Wiśle, ktokolwiek by tam nie siedział powinien się z tego karnego cieszyć:)

JrQ- 05.08.2011 18:27

wymyślasz, powiedział że za akcje się karny należał :P
szukacie dziury w całym

baro1995 05.08.2011 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 1140643)

Kto Ci tak skrzywił kąt myślenia? Sorry, ale za dużo chyba czasu spędzasz w wirtualnym świecie, połykając wyimaginowane teorie zakompleksionych pismaków.
Czy Twoim zdaniem piłkarz, który w jednym sezonie zagrał 29 meczów w Bundeslidze, 7 w europejskich pucharach, 1 w Pucharze Niemiec, do tego kilka w kadrze Polski jest piłkarzem kontuzjogennym i fizyczne słabym (bo tak mozna odczytać Twoją wypowiedź)?
Kuba ma się dobrze, ostatni uraz został już wyleczony. Pewnie po raz kolejny "podejmie rękawicę" w rywalizacji z kimś, kogo za spore pieniądze w wieku 19 lat chciał już Real Madryt, czyli z Goetze, więc ...

Ty chyba za mało czasu spędzasz oglądając bundeslige i korzystając z wiarygodnych źródeł.
Tutaj lista kontuzji Kuby :
10/11 11.02.2011 25.02.2011 Kapselverletzung
10/11 19.08.2010 02.09.2010 Muskelfaserriss
09/10 02.02.2010 09.02.2010 Adduktorenverletzung
08/09 20.02.2009 09.03.2009 Oberschenkelprobleme
08/09 02.01.2009 19.02.2009 Muskelfaserriss
08/09 22.09.2008 26.09.2008 Knochenstauch ung
08/09 05.06.2008 30.06.2008 Oberschenkelprobleme
07/08 02.03.2008 01.04.2008 Muskelfaserriss
07/08 22.01.2008 28.02.2008 Muskelfaserriss
Ogółem 198 dni , 9 kontuzji,i z tego co widze nie ma tutaj kontuzji kwietniowej kiedy to Kuba pauzował 2 tygodnie więc kolejne 14 dni.Miejsce w składzie stracił przez urazy tylko i wyłącznie,a nie przez to,że Goetze chciał ( ? ) Real czy Manchester. Złapał kontuzje wszedł Goetze grał świetnie,Kuba wrócił po kontuzji Goetze siadł na ławe,więc pdst był Kuba,ale że ten znowu złapał kontuzje to go młodzian wygryzł i kuba grał same ogony przelicz sobie ile minut zagrał i podziel to przez wystepy i wyjdzie Ci ile pełnych spotkan zagrał.

A Irek z którego wszyscy robią inwalidę miał kontuzje raz do roku i akurat zawsze w tym samym okresie :
10/11 19.09.2010 31.12.2010 Knieprobleme
09/10 05.08.2009 12.09.2009 Knöchelverletzung
08/09 25.10.2008 31.12.2008 Schlüsselbeinbruch
I zawsze po tych kontuzjach wracał do pełni formy i pakował bramki.Ogółem 3 urazy , 200 dni pauzy. Różnica między Kubą a Jeleniem jest taka,że Jeleń ma problemy rzadko,ale poważne i długie,a Kuba po prostu często,co na pewno utrudnia mu walkę o miejsce w składzie.KUBA JEST SŁABY FIZYCZNIE I KONTUZJOGENNYi to mówili zarówno borek i hajto podczas komentowania spotkań na Eurosporcie,to mówili dziennikarze Bilda i Kickera tyle,że dużo ,,brutalniej'' wręcz pisali,dlaczego gra kontuzjogenny polak,a młody niemiec siedzi na ławie,Smuda też podkreślał problem Kuby,Klopp zwracał na to uwagę więc nie wiem co ty mi zarzucasz skoro fakty są właśnie takie.I co z tego,że ostatni uraz został wyleczony skoro on nie ma jednego problemu jak Jeleń,tylko co chwile nęka go co innego co jest dodatkowym utrudnieniem.

tomo 05.08.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1140966)
Nieźle panie Łobo.

Łobo to raz, a Baniak to dwa.

Ciągnie swój do swego, krzyżyk na drogę... .

Silvestro 05.08.2011 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 1141224)
No tak, ale nie pierwszy raz u Szymka słychać to w komentarzach. W sumie mógłby komentować jak Węgrzyn lub Mielcarski, czyli obiektywnie a jednak chyba tego nie robi. Posłuchajcie czasem. Przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie. W oldboyach chyba tez gra;)

Chyba żartujesz! Węgrzyn obiektywnie ????????Przejrzyj sobie forum i zobacz ile inwektyw pod jego adresem już poleciało. W komentarzu głównie doradza przeciwnikom , co zrobić,żeby Wiśle strzelić bramkę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl