Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

_ukoL 14.08.2017 08:12

A mistrzem drugiego planu Rysiu Czerwiec?

Dariook 14.08.2017 09:20

Szara eminencja :)

s1mone 14.08.2017 10:44

Cupiał znalazł się tam, gdzie być powinien :)

Bardzo mnie ucieszyło to zdjęcie. Oficjalnie nie może nam pomagać (banki), ale pod stołem? Czemu nie. Z resztą nie tylko o pieniądze tu chodzi. Zawdzięczamy mu najpiękniejsze czasy naszej historii i serce rośnie widząc go z naszą Panią Prezes w jednej loży. Bardzo pozytywna sprawa.

Dariook 14.08.2017 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1480181)
Cupiał znalazł się tam, gdzie być powinien :)

Bardzo mnie ucieszyło to zdjęcie. Oficjalnie nie może nam pomagać (banki), ale pod stołem? Czemu nie. Z resztą nie tylko o pieniądze tu chodzi. Zawdzięczamy mu najpiękniejsze czasy naszej historii i serce rośnie widząc go z naszą Panią Prezes w jednej loży. Bardzo pozytywna sprawa.

Przybito nowy układ :)

domin_czyzyny 14.08.2017 10:57

Wielką ulga dla Wisly byłby sponsoring TFK np. na finansowanie centrum treningowego w Myslenicach. Ale i na to nie ma obecnie szans :(

Prezydentowa 14.08.2017 11:29

Tak, jak pisze s1mone - obecnośc Cupiała raczej nie oznacza żadnej kasy, ale to jest świetna wiadomość, że pomiędzy nim a obecnym Zarządem jest sztama.

regan 14.08.2017 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dariook (Post 1480184)
przybito nowy układ :)

wrwebc
:D
...

Arkadiusz.Czerepach 17.08.2017 09:28

ej a tak wogle to KIEDY OSTATNIO BYŁISMY LIDEREM TABELI ???

za Maaskanta czy później się udało choć na chwile ?

Danielek1906 17.08.2017 09:39

Jeśli się nie mylę, to chyba za powrotu franza na przerwę zimową byliśmy liderami.

regan 17.08.2017 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Danielek1906 (Post 1480414)
Jeśli się nie mylę, to chyba za powrotu franza na przerwę zimową byliśmy liderami.

Ne chce nic mowic ale jesli uwazasz ze sie nie mylisz - to jednak sie mylisz ;)

!!IRIVER!! 17.08.2017 11:30

Byliśmy przez chwilę bodaj w trakcie 7 kolejki liderem, ale tak to nie.
W sezonie 13/14 ostatni raz ojebaliśmy Legię i przez 11 kolejek byliśmy niepokonani. Od wygranej z Legią zaczęły się problemy ;)

Arkadiusz.Czerepach 17.08.2017 11:54

CZYLI OD 29 MAJA 2011 !!! to naprawde poważna sprawa i warta nagłośnienia

filemon 17.08.2017 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1480421)

spokojnie, wrzesień 2014 i ósma kolejka, niecałe trzy lata temu.

brylant17 17.08.2017 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1480421)

:rotfl::rotfl::rotfl: Serio? myślisz,że ludzie internetu nie mają ? ani tv ?

Arkadiusz.Czerepach 17.08.2017 13:13

e 3 lata to jeszcze bez szału aż takiego jak myślałe, szkoda ze wczesniej nikt nie odpisał zanim sie podnieciłem :)

regan 17.08.2017 14:34

Potem byl mecz z ta kur.wa warszawska i sie wszystko zjeb.alo. Boss nie placił, trapily nas efekty polityki Bednarza i lipa totalna. Potem Kazek trenerem i pieknie grali ale juz nie wygrywali.
Teraz jest calkiem inna sytuacja :)

krzaq12 17.08.2017 15:55

Bardzo intryguje mnie nowa strona internetowa klubu. Sporo osób z klubu wypowiada się o niej w samych superlatywach, oby pojawiła się jak najszybciej.

Irytuje mnie jedynie fakt, że ludzie z klubu cały czas zwodzą nas i przeciągają termin jej prezentacji.
Na początku była mowa o pierwszym meczu sezonu, następnie o pierwszym meczu na własnym stadionie, później meczu derbowym, teraz jest mowa o testach strony....

Czekamy też na nowych sponsorów, czas idealny, mamy lidera, wygrane derby, dobrą atmosferę w klubie, nic tylko podpisywać, tym bardziej że Dukat wspominał kilkanaście dni temu że ma 6 ofert sponsorskich na biurku :D

rozarian 17.08.2017 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1480424)
spokojnie, wrzesień 2014 i ósma kolejka, niecałe trzy lata temu.

Dokładnie po 8 kolejce to było tak:

http://i.imgur.com/new0xOw.jpg

Wisła była liderem po 7 i 8 kolejce 2014/2015

19sebawro06 17.08.2017 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1480435)
Bardzo intryguje mnie nowa strona internetowa klubu. Sporo osób z klubu wypowiada się o niej w samych superlatywach, oby pojawiła się jak najszybciej.

Irytuje mnie jedynie fakt, że ludzie z klubu cały czas zwodzą nas i przeciągają termin jej prezentacji.
Na początku była mowa o pierwszym meczu sezonu, następnie o pierwszym meczu na własnym stadionie, później meczu derbowym, teraz jest mowa o testach strony....

Czekamy też na nowych sponsorów, czas idealny, mamy lidera, wygrane derby, dobrą atmosferę w klubie, nic tylko podpisywać, tym bardziej że Dukat wspominał kilkanaście dni temu że ma 6 ofert sponsorskich na biurku :D

przypomnij sobie jak i jak długo była u nas wprowadzana sprzedaż internetowa biletów :D to była dopiero historia. godna napisania scenariusza do filmu "jak powstawał system biletowy na Wiśle"

TIR_DO_SŁUBIC 03.09.2017 13:29

Wywiad z Dominikiem Kasztelańcem:

http://weszlo.com/2017/09/03/zostale...kowa-oszustow/

MaLk 03.09.2017 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1481625)

Przez chwilę miałem nadzieję, że gość choć minimalnie zmądrzał i będzie udawał, że nie istnieje.

Ale nie, to nie ten typ.

crux.a 03.09.2017 17:43

Pytania do Kasztelańca, które powinien był zadać "dziennikarz":

Kim jest "pewna osoba"?
Jaki wpływ na postawę Kasztelańca wobec Wisły ma jego konflikt z Damianem Dukatem?
Z jakich powodów zaangażował się w pośredniczenie? Czy miał za to obiecane jakiekolwiek wynagrodzenie lub spodziewał się jakichkolwiek korzyści?
Dlaczego jego poglądy na sprawę, formułowane pod własnym nazwiskiem, różnią się od tych, które publikował w postach na tym forum?
Czy zna Marka Citkę i Jakuba Mersińskiego?

I zapewne wiele innych pytań, te sformułowałem bez przygotowania, z głowy.

czaro 03.09.2017 18:05

Przeczytałem ten wywiad. Zero przyzwoitości po stronie p. Kasztelańca, zero przygotowania i rozeznania w sprawach Wisły po stronie p. Białka (dziennikarza).

Nie ma nic złego w tym, że każdy może być twórcą, dziennikarzem, przedsiębiorcą, prawnikiem. Tylko niech odbiorcy, czytelnicy, klienci się później nie dziwią, jak przez własną głupotę korzystają z usług dyletantów. Dlatego szkoda nerwów, omijajcie to dalekim łukiem.

Snow 03.09.2017 18:10

Weszło musi strasznie drażnić ten TS jako właściciel Wisły SA, bo na tę chwilę, w sprawie przejęcia przez niemców, wyprodukowali jedynie artykuły pt. "Żli kibole z TSu blokuja sprzedaż klubu" i teraz ten paszkwil na siłę wybielający tego szmaciarza. Ręce opadają.

crux.a 03.09.2017 18:34

Sportowy i finansowy sukces Wisły rządzonej przez Sarapatę, Dukata, Junco, Ramireza będzie drażnił wielu tzw. ludzi polskiej piłki, bo okaże się, że można taniej i lepiej, omijając polską myśl szkoleniową i jej produkty.

Pamiętacie pieprzenie Węgrzyna o tym, jak to w I lidze jest na pęczki piłkarzy jak Velez? Moim zdaniem to właśnie przykład źle pojętej solidarności środowiskowej. Jeśli Wiśle się uda, to jej wzorem mogą próbować podążyć inne kluby, a to byłaby bardzo zła wiadomość dla portfeli polskich piłkarzy i trenerów.

czaro 03.09.2017 19:11

Ja myślę, że akurat te dwa przypadki wynikają z ignorancji, a nie złej woli.

Żyjecie Wisłą, więc wydaje się Wam, że inni wiedzą tyle, co Wy, albo jeszcze więcej. Tymczasem ci panowie patrzą, jak zarobić, byleby się nie narobić i gwarantuję Wam, że śledzenie tego, co dzieje się w Wiśle, to ostatnia rzecz, na jaką decydują się po godzinach. Węgrzyn nie ogląda meczów Wisły poza tymi, które komentuje, a gdy komentuje to klepie trzy po trzy. No, to klepnęło mu się o Velezie, bo akurat w głowie ładnie mu brzmiało, że trzeba testować Polaków z I ligi.

Przykładowo - kiedy my cały tydzień żyjemy tym, czy zawodnik zdąży się wykurować na mecz i zapada decyzja, że spróbuje zagrać (a więc nie przekazujemy realizatorowi oficjalnej informacji o tym, kto jest kontuzjowany), to gdy taki delikwent schodzi po 20 minut, bo jednak nie daje rady, przyczynę musi ustalać p. Daria latająca w c+ z mikrofonem między ławkami.

MaLk 03.09.2017 21:22

Ja bym w tym wywiadzie zwrócił uwagę na jeden istotny fakt. WislaFan123 potwierdził w nim, że oferty i pisma przekazywane do TF wychodziły od niego.

On, wywalony kiedyś ze spółki-córki TF (bo taką była Wisła), niby "sprawdził" firmę, ofertę, przekazał ofertę do TF, sprawdził Loesera, zdobywał pełnomocnictwo, umawiał spotkania i na koniec - uwaga, istne szaleństwo - sugerował TF, że nie wszystko w dokumentach jest OK.

I to wszystko - uwaga, kolejny kwiatek - tylko dlatego, że ktoś go zapytał, czy ma kontakt do TF!

Po pierwsze - kupy się to oczywiście nie trzyma, bo kto z was, poproszony o kontakt do dużej firmy niby zamiast przekazać ten kontakt po pierwsze najpierw sprawdzałby treść oferty (i kto by nieznajomemu z ulicy taką treść przekazał), po drugie zaangażowałby się w takim stopniu w "sprawdzanie" i "przekazywanie" dokumentów.

Po drugie - jest jasne, że wszystkie dokumenty wychodziły od niego. Czy w związku z tym ktoś mu tylko w tym pomagał, czy ktoś wykorzystał jego... nieprzeciętną... inteligencję, pozostanie na tym etapie jego tajemnicą.

Po trzecie - lektura tego wywiadu wskazuje na to, że historię tego, jak to się niby odbywało dorobił sobie w dużej mierze na podstawie tego, co wyczytał na tym forum.

To, że dziennikarze nie mają pojęcia o temacie naprawdę mnie dziwi. Właściwie od początku całej historii jedyną osobą, która sensownie zaangażowała się w wyjaśnienie jak było naprawdę jest Kawa. I nie chodzi mi o to, że mają wirtualny obowiązek zachowania rzetelności, a przynajmniej powinni się starać choć pobieżnie zapoznać z niuasnami tematu zanim zaczną przeprowadzać wywiady jego dotyczące.

Chodzi o to, że to byłby po prostu naprawdę super nośny temat do sprzedania, gdyby któremuś z dziennikarzy chciało się trochę pogrzebać na kilku forach, zapytać kilku osób, zweryfikować kilka informacji, to naprawdę przy niewielkim nakładzie pracy można stworzyć doskonały materiał. No ale zawsze to lepiej w tym czasie napisać o tym, co Lewandowski zjadł na śniadanie i gdzie baluje Krychowiak z kobitą.

Vinci 04.09.2017 07:11

Autor artykułu Pan Jakub Białek bardzo przyjemny w rozmowie dla Kasztelańca... rozmowa niemal w przyjacielskim tonie... gładko się to wpisuje w retorykę Weszło, na temat niedoszłych przejęć Wisły, za Meresińskiego czy Steicherta.

Coś jak Janex, który zapewniał, że z nimi wszystkim będzie Wiśle po drodze...

MatMario 04.09.2017 08:31

Jak przeczytałem że UFA podpisało dla siebie mega niekorzystną umowę z Wisła to spadłem z krzesła. Coś czuję że to ta umowa była dogadywana do 4 rano w loży... Bajkopisarz nieprzeciętny a dziennikarz infantylny. Dno.

wiertar 04.09.2017 08:58

Wydaje mi się że tam jest napisane, że to Wisła podpisała bardzo niekorzystna umowe. W tym kontekście chyba to jest napisane. Tylko dwuznacznie to zdanie brzmi

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl