Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

borys 12.04.2013 09:04

To podziel sie nimi:) Moze masz takie przeswiadzcenie bo wg. wiedzy medialnej i organoleptycznej od 1,5 roku wszystko jest nie tak.

nesta 12.04.2013 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1307898)
Naprawdę jedzenie banana nie jest objawem że ktoś cieszy się z naszej przegranej.

To chyba nie chodzi o to, że jadł banana tylko o wyrażenie "z bananem na ryju" czyt. śmiał się :D

A o co chodzi z tą różnicą z zarządem jedno i wielo osobowym ?

Lukasz 12.04.2013 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1307908)

A o co chodzi z tą różnicą z zarządem jedno i wielo osobowym ?

Chodzi o reprezentacje. Cytat z sieci wiec jest caps:

DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W ZAKRESIE PRAW I OBOWIĄZKÓW MAJĄTKOWYCH I NIEMAJĄTKOWYCH SPÓŁKI ORAZ PODPISYWANIA W IMIENIU SPÓŁKI UPOWAŻNIENI SĄ: A) W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO - SAMODZIELNIE PREZES ZARZĄDU; B) W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO - DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE LUB JEDEN CZŁONEK ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM

Czyli Bednarz sam może reprezentować spółkę w negocjacjach, sądzie itp. Do tej pory musiał mieć podpis kogoś jeszcze. Poza tym chyba bez większych zmian.

wikink1 12.04.2013 10:15

Niestety jak będzie to my możemy jedynie zgadywać . Przyczyna tego stanu jest właściciel , niestety panowie i pisanie o Bednarzu jako czarnej owcy Wisły jest nieporozumieniem (to taki przydupas Cupiała) i nic po za .Ten zły na którym wszystko się SKUPIA......JEDYNE ZA CO MOŻNA MIEDZ DO NIEGO PRETENSJE TO TO ZE PRAWDOPODOBNIE LUBI TO CO ROBI .

KOMINEK 12.04.2013 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1307908)
To chyba nie chodzi o to, że jadł banana tylko o wyrażenie "z bananem na ryju" czyt. śmiał się :D

Coż człowiek całe życie uczy się. Dałem w d...ę :lol:

Elefant 12.04.2013 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1307913)

Czyli Bednarz sam może reprezentować spółkę w negocjacjach, sądzie itp. Do tej pory musiał mieć podpis kogoś jeszcze. Poza tym chyba bez większych zmian.

Ale także w sprawach finansowych i wszelkich innych.

Dokładnie o to chodzi. Rzecz rzadko spotykana w spółkach, aby powierzać całe mienie spółki w jedne ręce chyba, że prezesem jest sam własciciel.

Łysy jest wiernym wykonawcą bossa, zrobi wszystko co każe i nie wychyli sie poza wyznaczony kurs. Obojętnie jaki by on nie był.
W świetle przecieków o róznicach zdań w zarządzie nt. zwolnienia sprzątaczek można się domyślać jaki jest cel takiego posunięcia.

No chyba, że jest to znowu tymczasowość i od 1 maja będziemy mieć nowego prezesa.

Jagul 12.04.2013 10:55

Gratulacje Jacek!

Lukasz 12.04.2013 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1307931)
Ale także w sprawach finansowych i wszelkich innych.

Dokładnie o to chodzi. Rzecz rzadko spotykana w spółkach, aby powierzać całe mienie spółki w jedne ręce chyba, że prezesem jest sam własciciel.

Reprezentację spółki przeważnie modyfikuje statut. (podobno) Wisła S.S.A. ma np zapis który mówi iż wszelkie transfery musza odbywać się za zgodą Rady Nadzorczej.
Więcej o reprezentacji spółek tu: http://lexplay.pl/artykul/Prawo-Spol...k-kapitalowych

Edit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1307931)
W świetle przecieków o róznicach zdań w zarządzie nt. zwolnienia sprzątaczek można się domyślać jaki jest cel takiego posunięcia.

I tak i nie.
Równie dobrze może to być wycięcie konkurencji przez Jacka - czyli tych którzy ośmielili się mieć inne zdanie.

arti 12.04.2013 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1307894)
Ja tak zawsze się zastanawiam ile musisz mieć w sobie pesymizmu, bo przyjmujac powaznie wszyskie Twoje posty to Wisła Kraków już tak z 5 lat powina nie istnieć albo co najwyżej grać w okręgówce :mysli: :evil: .

ooona to może być dziewczyna thechrisa, a może drugi nick w/w?
poziom skwaszenia, pesymizmu i defetyzmu (względem Wisły) tej damy poraża, a udowodniła nieraz, że guzik wie.
ja też słyszałem, że powinny powrócić lepsze czasy, ale pożyjemy-zobaczymy.

domin_czyzyny 13.04.2013 10:56

kolejne spekulacje na temat negocjacji w sprawie stadionu:

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...onie,id,t.html

Dariook 18.04.2013 03:47

No to huj strzelił puchary... Pewnie cały misterny plan pozyskania sponsora, też w ....u się poszedł jebać.

(o ile informacja była prawdziwa)

borys 18.04.2013 08:12

Kulawik prawił, że dzisiaj ma być decyzja w sprawie zespołu, ciekawe jaka to może być decyzja.

KOMINEK 18.04.2013 08:29

kto gra z Jagą a kto odpoczywa

borys 18.04.2013 15:09

Nawet nie okazalo się, że poprostu trwamy...

Tasio1906 19.04.2013 04:18

Hmmm...
Potrzeba jest rewolucja (zmiana kompletnie wszystkiego) w postaci ewolucji (zmiany powinny być wdrażane stopniowo, systematycznie). Uruchomić wreszcie pion sportowy który, będzie funkcjonował na jasnych zasadach. Dyrektor pionu sportowego, zastępca dyrektora ds akademii piłkarskiej i piłkarstwa młodzieżowego; zastępca dyrektora ds scoutingu. Znaleźć trenera z jakimiś już sukcesami i doświadczeniem. Większość forumowiczów patrzy na zachód, a może by tak spojrzeć na południe (Vrba), wschód (Gonczarenko), czy na krajowych trenerów (Skorża). Trenerowi dać możliwość dobrania sztabu szkoleniowego i trochę spokoju. Zająć się wreszcie Wiślacką młodzieżą. Taki Moskal, Kulawik, Nawałka czy inni nie powinni pałętać się po Polsce. Nawałka na trenera zespołu, który bd występował w CLJ, Moskal do rocznika młodszczego, Kulawik do kolejnego itp. Pójść śladem Legii i nawiązać współpracę z np. Santosem (Cleber i Marcelo mogliby pomóc w prowadzeniu rozmów), Ajaxem. Pozwoliłoby to na m.in.: pozyskiwanie zawodników nie mieszczących się w kadrach tych zespołów; przyjrzenie się systemom szkolenia w tych klubach. Powinniśmy też monitorować nawiązać współpracę z mniejszymi klubami (coś już w tym temacie się dzieje), w celu lepszego monitorowania rynku piłkarskiego a także ogrywania Naszego narybku (Unia Tarnów, Polonia Bytom). Podziałać szerzej na polu marketingowym, więcej informacji o klubie na portalach społecznościowych, szukać nieustanie sponsorów.

BlurgH 19.04.2013 05:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1309489)
Hmmm...
Potrzeba jest rewolucja (zmiana kompletnie wszystkiego) w postaci ewolucji (zmiany powinny być wdrażane stopniowo, systematycznie)......

Zgadzam się z Twoim tokiem rozumowania. Niestety obawiam się, że nie zgodzą się z nim osoby doradzające właścicielowi, bo zbyt mocno uwypukliłoby to ich niekompetencję, nie wspominając już o tym, że źródełko mogłoby nagle wyschnąć...:cenzura:

huberix 27.04.2013 21:09

Najgorszy problem w tym,że Wisła nie ma kasy w ogóle . Boje się, że przez odpadnięcie z Pucharu Polski pogrążyliśmy się na dobre 5 lat . Nie mówiąc o prawdopodobnej szansie zarobku LE i sponsora na koszulkach ale z wiary i motywacji. Jeśli p.Cupiał nie przeleje dużych pieniążków to tak jak mówiłem : Pogrzebani na dobre 5 lat :(

7 kotów 29.04.2013 11:05

eee tam.. piec lat.
Dziesiec !

Lukasz 29.04.2013 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1310846)
eee tam.. piec lat.
Dziesiec !

Przypomniała mi się taka anegdota. Kiedyś umówiłem się z pewną studentką na piwko i tak było 'w miarę o' - luźne spotkanie, luźna rozmowa 'o pogodzie'. Na koniec gdy się żegnaliśmy, powiedziała do mnie: '...a i jeszcze jedno, nie masz co liczyć na coś więcej wcześniej niż na 5-tej randce'. Pamiętam że jej wypowiedź strasznie mnie zaintrygowała. Zapytałem więc: dlaczego akurat na 5-tej? Może lepiej dla nas będzie np. po 7-mej? Co przemawia za cyfrą 'pięć'? Statystyka, doświadczenie, zwyczaj czy zwykły przesąd? Niestety, nie była w stanie udzielić mi sensownej odpowiedzi.

Więc bazując na poprzednim życiowym doświadczeniu, wezmę w obronę post kolegi Huberix'a. Myślę ze 'pięć' jest tak samo dobre jak i dziesięć. Co więcej, pięć jest równie dobre jak cztery, siedem lub trzy. Dobre ponieważ mimo wyrzeczeń i odległego terminu, zawiera w sobie pewną gwarancję sukcesu.

huberix 04.05.2013 10:23

Lukasz, masz rację. Ja jednak tą ''piątkę'' tak sobie powiedziałem :) . Gdy byłem młody i oglądałem czy chodziłem z Tatą na mecze to jeśli nie szło Wiśle co w tamtych czasach było rzadkie to Tata : Kur$$$ z tą grą to ''piątkę'' dostaną ! :)

Lukasz 10.05.2013 15:39

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77156,t...?ticaid=110900

Nawałka coraz dalej od Wisły.

Adama Nawałka może już niedługo przedłużyć umowę z Górnikiem Zabrze. Według "Sportu" niemal przesądzone jest, że doświadczony trener również w przyszłym sezonie będzie prowadził śląski zespół.

borys 10.05.2013 15:54

I już nie ma tematu Nawałkiw Wiśle:

http://gornik-zabrze.przegladsportow...722,1,716.html

Witamy smude.

Lukasz 10.05.2013 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1312082)
Witamy smude.

Kulawik zostanie.
Nie mamy kasy więc po co Francowi Wisła?

borys 10.05.2013 17:44

Kasy nie ma. Dla Franka sie znajdzie bo druzyne zbuduje za pol ceny.

Lukasz 11.05.2013 19:11

Sport pl & fakt
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...o_doradcy.html

Wisła Kraków. Krystian Rogala: od długów do doradcy Bogusława Cupiała

Gdy po spadku z ekstraklasy Rogala został wyrzucony z Ruchu za wielomilionowe długi, zaczął być doradcą Cupiała. "Przez kilka miesięcy, na przełomie lat 2005 i 2006, Rogala zasiadał nawet w radzie nadzorczej klubu. Nieoficjalnie wiadomo, że dziś to on utrzymuje właściciela Wisły w przekonaniu, że budowa akademii piłkarskiej to zbyt duże ryzyko" - czytamy w "Fakcie".

huberix 12.05.2013 18:30

Wisła już dawno by grała w lidze mistrzów, miała szkółkę na skalę Ajaksu ( wiadomo w których latach ) i dalej by oklepywała wszystkie kluby gdyby nie pomocnicy Cupiała. Ja się pytam jakim prawem w Wiśle jest ten Rogala.
Rozumiem,że jeśli nawet spuścił klub do 2 ligi to nie można chłopa skreślać ale niech pójdzie do 1 ligi, beniaminka ale nie do WISŁY !!! Cupiał może chce dobra dla Wisły ale gówno wie i słucha się ''znawców'' którzy nim dyrygują.
Może nawet jak ten cały Smuda przyjdzie to może coś mądrego wymyśli bo boss będzie miał u niego repect ze względu na cudowną mamusię Cupiała.

cfa 12.05.2013 20:59

Smuda i coś mądrego ? Chyba od czasów kiedy prowadził kuchenkowych nic takiego mu się nie zdarzyło, a i wtedy oceny piłkarzy po tym jak wchodzą po schodach były co najmniej śmieszne :)

borys 14.05.2013 11:59

Mamy partnerska Akademie:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rtnerem_wisly/

Dobre i to.

tofik 14.05.2013 18:50

Sprawa akademii widzę rozwiązana kilkoma telefonami i dwoma podpisami :)

WiślakMyślenice 14.05.2013 19:55

Kapka DS-em. Ja pie*rdolę, idę się zaj*ebać jak świnia. Nie ma innej opcji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl