Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

River 19.12.2012 20:13

Malecki wraca? Brawo, w tym bajzlu tylko jego brakuje do kompletu:rotfl: Wiosna bedzie sie dzialo:D

Uran235 19.12.2012 20:39

Jeżeli JB sprowadza Bruda z myślą inną niż jak najszybsze opchnięcie go komuś, kto w przeciwieństwie do ŁKS ma jakiekolwiek pieniądze, to należy się obawiać. Wisła ma kolosalny problem w środku pola, bo brak zawodników, którzy potrafiliby i poprzeszkadzać rywalom i samemu coś skonstruować. Jeżeli Brud ma być odpowiedzią na to zapotrzebowanie, to ja nie mam pytań.

Powrót Małeckiego w naszej obecnej sytuacji spore wzmocnienie. Żeby się odżywiał piwem i wlókł brzucha po murawie, gorszy od Quioto nie będzie, a kto wie, może zluzuje także "walczaka" nr 1 - Sikorskiego.

Co do ewentualnego odejścia Garguły. Nie trawię gościa, od początku uważałem, że ten transfer na tych warunkach to zła decyzja. Z czysto sportowego punktu widzenia w naszej słabiutkiej sytuacji jest to jednak osłabienie. Jednak patrząc szerzej na perspektywy zejścia z jego kontraktu, to taka okazja może się już nie powtórzyć. A jak mielibyśmy jeszcze za niego dostać jakąkolwiek kasę, to już w ogóle bajka.

amauri1990 19.12.2012 20:59

Mały z Genkovem z przodu. Jeśli tylko będzie miał kto zagrywać Gienkowi na głowę, to może być ciekawie.

felipe 19.12.2012 21:12

Miśkiewicz - Frederiksn, Głowacki, Czekaj, Bunoza - Małecki, Brud, Wilk, Boguski - Genkov, Sikorski

Podskoczy ktoś ? :lol:

wolfy 19.12.2012 22:09

Wiemy już kto za Meliksona.

westersyl 19.12.2012 22:36

Cytat:

Jeżeli JB sprowadza Bruda z myślą inną niż jak najszybsze opchnięcie go komuś, kto w przeciwieństwie do ŁKS ma jakiekolwiek pieniądze, to należy się obawiać. Wisła ma kolosalny problem w środku pola, bo brak zawodników, którzy potrafiliby i poprzeszkadzać rywalom i samemu coś skonstruować. Jeżeli Brud ma być odpowiedzią na to zapotrzebowanie, to ja nie mam pytań.
Najwięcej jakości w naszej środkowej strefie mimo braków w przygotowaniu fizycznym dawał 37 letni Radosław Sobolewski, który nie tak dawno miał ciężką kontuzje, teraz też jakiś uraz. Niezbyt dobrze świadczy to o innych graczach przewidzianych do gry na tą pozycje.

Jest Chrapek, na którego należy stawiać oraz Wilk, który miał bardzo kiepską rundę. Wydaję się, że Uryga mógłby być piłkarzem któremu należy dawać szanse ale nie sygnalizował nam, że jest kandydatem do pierwszej 11 bo w tej rundzie za bardzo nie pograł. Do tego mamy jeszcze ciekawego piłkarza Damiana Burasa jednak on bardziej przewidziany jest do gry w ofensywie.

Szczerze nie widzę tu miejsca dla Daniela nawet teraz, dlaczego ? Bo on po prostu MUSI GRAĆ już po 90 minut dla niego nie ma już czasu. To samo tyczy się Michała Chrapka on też musi grac jednak w jego przepadku może to być nie wiem 20 minut, 30, 60, ważne żeby grał co kol wiek. Uryga powinien mocno zgłaszać już gotowosc do gry w pierwszej 11.

Widzę tu miejsce jednie dla piłkarza, który mógłby znacząco podnieść jakość, posadzić Wilka na ławie, pokazać Sobolowi ( z całym szacunkiem) że musi ustąpić młodszemu bo jak na ten moment nikt mu tego nie pokazuje.

Może jest tak jak napisałeś. Bednarz chce Daniela umieścić w klubie gdzie panują bardziej cywilizowane warunki.

edit: własne obejrzałem fragment wywiadu na Orange z JB i stwierdzi, że chciał Pawła Brożka czekał nawet na niego ale podpisanie Frederiksena sprawiło, że nie było już nawet złotówki, która mógłby dać Brożkowi. Ponadto był zdziwiony słowami Probierza o braku wsparcie bo jego zdaniem wsparcie w jego osobie zawsze miał. (Przypomina, że Probierz o braku wsparcie ze strony klub mówił w Cafe Futbol, gdzie jak stwierdził pomogłoby mu np oficjalne zdementowanie informacje o Smudzie) Swoją drogą to Probierz łaził nabuzowany bo naczytał się forum i gazet i potem ten Smuda mu w głowie siedział, sam sobie utrudniał pracę w ten sposób.

zmięty 19.12.2012 23:17

Kilka slow o polityce transferowej Wisly: http://lutuj.net/2012/12/19/co-tam-w-wisle-brud/

Wojtas 19.12.2012 23:53

Brud ,Małecki..no coz

Sadzilem ze utrzymanie w Ekstraklasie raczej juz mamy ,ale teraz juz nie jestem tego taki pewny.

Dariook 20.12.2012 02:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1291861)
Brud ,Małecki..no coz

Sadzilem ze utrzymanie w Ekstraklasie raczej juz mamy ,ale teraz juz nie jestem tego taki pewny.

Ty slepy jestes? a moze ci kiełbaska juz nie smakuje ze pleciesz takie głupoty?

W obecnej naszej sytuacji powrot Małeckiego to zbawienie i tylko cos osobistego moze przyćmić zdrowy rozsądek. ...

Ps:
Takie prywatne osądy to wsadz sobie w dupe, gdyz nawet nie masz bladego pojecia jak i czy ten wyjazd wpłynoł na Patryka.

leszekm 20.12.2012 05:37

Żałuję wyboru niektórych piłkarzy

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...-pilkarzy.html

Elefant 20.12.2012 06:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1291868)
Żałuję wyboru niektórych piłkarzy

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...-pilkarzy.html

W kwestii transferów.

Probierz - Frederiksen ? To nie ja.
Bednarz - Frederiksen ? To nie ja ? To klub.
To znaczy kto ? Zdzicho ? Cupiał ? Sprzątaczka. A zapomniałem nie ma sprzątaczek.

Małecki. No może, jak będą spełnione warunki formalne. To znaczy jakie ? Może nie został wypożyczony tylko sprzedany i własnie to doczytano w kontrakcie :haha:

A i wisienka na torcie. Marketing to wg naszego dyra sprzedaż zawodników.

Bla, bla, bla... o innych kwiatkach to raczej w nibylandii, ale to wieczorem.

Dawno temu w Chinach jak urzednik sie pomylił w ramach żałowania za swoje decyzje brał jedwabny sznur i się wieszał. I dlatego Chiny przetrwały tysiące lat. Czasy się trochę zmieniły, wystarczy biała kartka formatu A4 z napisem "Prośba o zwolnienie".

Mario Nh 20.12.2012 07:10

Nie byłem sympatykiem Małeckiego ale jak sie okazało tacy jak on są nam potrzebni.

Zrób Patryk z nimi porządek w szatni. :D

Matejas_ 20.12.2012 07:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zmięty (Post 1291855)
Kilka slow o polityce transferowej Wisly: http://lutuj.net/2012/12/19/co-tam-w-wisle-brud/

Tu niestety autor trafił w samo sedno... jesteśmy mniej więcej w połowie równi pochyłej po której się staczamy, tylko zupełnie nie rozumiem skąd w ludziach ten optymizm i przekonanie, że jeszcze coś w Polsce znaczymy.
Co do wywiadu z Jackiem B. powiedział to co powinien powiedzieć, nie można się z nim nie zgodzić w żadnej kwestii. Odnośnie Brożków i Kosowskiego... jak mają "Wisłę w sercu" niech po takim powrocie pograją pół roku za darmo, niech przekonają do siebie trenerów, działaczy, kibiców i wówczas można decydować czy się przyda, czy warto na niego stawiać. Nie dziwie się, że w klubie boją się tego ryzyka. Przykład Żurawskiego i Głowackiego pokazuje dobitnie jak przewrotna może być kariera. Pożytku z nich tyle co z aluminiowej folii w toalecie.

arti 20.12.2012 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1291871)
Tu niestety autor trafił w samo sedno... jesteśmy mniej więcej w połowie równi pochyłej po której się staczamy, tylko zupełnie nie rozumiem skąd w ludziach ten optymizm i przekonanie, że jeszcze coś w Polsce znaczymy.
Co do wywiadu z Jackiem B. powiedział to co powinien powiedzieć, nie można się z nim nie zgodzić w żadnej kwestii. Odnośnie Brożków i Kosowskiego... jak mają "Wisłę w sercu" niech po takim powrocie pograją pół roku za darmo, niech przekonają do siebie trenerów, działaczy, kibiców i wówczas można decydować czy się przyda, czy warto na niego stawiać. Nie dziwie się, że w klubie boją się tego ryzyka. Przykład Żurawskiego i Głowackiego pokazuje dobitnie jak przewrotna może być kariera. Pożytku z nich tyle co z aluminiowej folii w toalecie.

Brożki i Kosa niech grają za darmo z sentymentu, a kasę r.z.......i się na Fredków i innych Sikorskich - oni nie muszą przekonywać do siebie nikogo.
Marketing wg Bednarza jest śmieszny, jak on sprzeda karnety, a potem bilety na mecze przy takim przekazie, jak on znajdzie sponsorów to ja nie mam pojęcia.
Tj.mowa-trawa, a w rzeczywistości tylko czekanie na zlitowanie się Cupiała, co oby nastąpiło.

marcin19876 20.12.2012 09:40

Dawid Nowak odchodzi z GKS bełchatów - bierzmy GO i to za darmo!!! kolejny super napastnik dla Wisły...

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html

_ukoL 20.12.2012 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1291876)
Dawid Nowak odchodzi z GKS bełchatów - bierzmy GO i to za darmo!!! kolejny super napastnik dla Wisły...

Ile lat już się przewija temat Dawida Nowaka w kontekście potencjalnego wzmocnienia Wisły Kraków. Niby chłopak z potencjał (już w sumie nie taki młody...) ale osobiście nigdy bym go nie zatrudnił, biorąc jeszcze pod uwagę doświadczenia Wisły z piłkarzami kontuzjogennymi.

szprotson 20.12.2012 10:13

UKOL - z reguły to bywało tak, ze my braliśmy zdrowego zawodnika a w Wiśle stawał sie kontuzjogenny. Moze teraz by bylo na odwrót i w koncu ktoś postawił by Dawidka na nogi.Do tego jakby doszedł papa Orest , na prawą jeszcze Tosik bo wolny bodajze i mamy mega bande na walke o utrzymanie ;]
Na środek wolny Rachwał, na bramke Sapela bo zapewne niedlugo wroci z Baku, do przodu jeszcze Pozniak z ŁKS - nie kosztował by duzo :)

ja .......e do czego to doszło :O

E: Ayala- jego leczenie jest tanie. Wynosi 0 zł.

AYALA 20.12.2012 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1291876)

jak sie zgodzi grać za 2 tyś zł brutto na miesiąc to bym go zatrudnił,chociaż pewnie leczenie jego też nie jest tanie.....

cfa 20.12.2012 10:27

Sapela ma zarzuty, chociaż Jackowi by to nie przeszkadzało. A czemu kontuzjogenni się robią bo cwiczą na psiej sralni ...

nesta 20.12.2012 10:43

<To uczucie kiedy wiesz, że wykonywałbyś lepszą pracę dla Wisły niż ciężko opłacany "fachowiec">

Sorry, ale gotuje się w człowieku. Przecież to, że Brożek byłby lepszy niż jakiś no-name z Danii, z samego dołu listy transferowej, wiedziało nawet dziecko w piaskownicy. Noz kur.. to kto ma o tym wiedzieć jak nie ludzie decyzyjni w klubie ? Elementem tego czy jestes dobrym czy zlym dyrektorem sportowym jest umiejetnosc oceny potencjalu zawodnika, przewidywanie czy wkomponuje sie w zespol i lige. To jesli Bednarz tego nie potrafi to po co on tam jest? Do innej papierkowej roboty wystarczy zwykly urzedas, a bedzie o polowe tanszy.

Mamy dyr sportowego, ktory idzie po najmniejszej lini oporu. Trener - taki co juz pracuje w klubie, zawodnicy - podeslani przez menagerow, zarobek dla klubu - sprzedaz pilkarzy.. Takiego kierowania klubem mozna sie rownie dobrze nauczyc w FM. Kpiny.

Arked 20.12.2012 11:40

Wraca Daniel Brud, klękajcie narody. Możemy sprzedawać Gargułę i Meliksona. Niestety za minimalną krajową lepszego piłkarza nie znajdziemy.

jendrus 20.12.2012 11:47

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

łysy nie powinien udzielać takich informacji mediom... to tylko rodzi konflikty w drużynie. Wiadomo że już 3 zawodników db grało nie będzie bo i po ch*j ;/ jak i tak wylecą ;/ Debil skończony..

Arkas 20.12.2012 14:27

Jedyny plus ostatnimi czasy to powrót Małeckiego który napewno wniesie ożywienie w szatni Wisły jak i zapewne wśród kibiców podłużnych trybun.
Jeszcze tylko sprzedać Maora, tyle że kto będzie naiwny wyłożyć kwoty w granicach 2 mln euro...

westersyl 20.12.2012 15:59

W Orenga Bednarz powiedział, że żałuje, że sprowadził Frederiksena gdyż mógł wtedy podpisać Pawła Brożka dla którego nie miał już na kontrakt bo przeznaczył ostanie złotówki na kontrakt Duńczyka. W wywiadzie który ukazał się dzisiaj Bednarz żałuje sprowadzenia Frederiksena bo lepszy byłby Piotr Brożek. Nie wiem czy rozróżnia braci Brożków i sam jest świadom którego w końcu chciał.

Piotrek Brożek zgodził się na testy w Lechii co jest ulubioną formą sprawdzania umiejętności zawodników przez JB. Jednak "nie wyszło to poza fazę projektu."

Co do testów to zdajmy sobie pytanie czy jaki kol wiek zawodnik po przejściu testów w Wiśle się sprawdził oprócz Diaza ? Wydaje mi się. że pan JB powinien się zastanowić czy to jest odpowiednia forma selekcji bo nawet zdanie testów w Wiśle nie oznacza że ktoś potrafi grać w piłkę. Zresztą skoro nie potrafią ocenić zawodnika jeśli mają go na treningach, na sparingach, na video, to zastanówmy się czy w ogóle potrafią to robić. (Frederiksena podobno widziano nawet w meczach w Danii na żywo !) Mieli informacje aż 4 źródeł na temat Frederiksena(trening, sparing, video, na żywo) i jeszcze się pomylili.

Życzę Bednarzowi powodzenia bo mało kto chciałby być twarzą uzdrawiania Wisły. Wywiezienie Bednarza na taczce nic by za bardzo nie dało, może nawet pogorszyło sytuacje. Nikt rozsądny się tu nie zapakuje to raz, po drugie wislackiei legendy typu Iwan wolą sobie pisać blogi czy siedzieć w w TV i komentować niż zacząć działać.

edit: Czy ktoś rozumie co Bednarz miał na myśli podpinając "szeroko rozumiany marketing" pod sprzedaż zawodników ? Kiedyś ktoś mi tłumaczył, że podstawą marketingu jest dążenie do zadowolenia klienta.

radek2323 20.12.2012 16:16

Masakra z tym Bednarzem dlaczego Cupial sie nie obudzi??? Tutaj nie ma czasu na pomylki szczegolnie w sytuacji jakiej teraz jestesmy trzeba kogos ogarnietego i to juz.... z Bednarzem spadniemy :( masakra

amauri1990 20.12.2012 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1291933)
edit: Czy ktoś rozumie co Bednarz miał na myśli podpinając "szeroko rozumiany marketing" pod sprzedaż zawodników ? Kiedyś ktoś mi tłumaczył, że podstawą marketingu jest dążenie do zadowolenia klienta.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikipedia
Marketing – handel aktywny, wychodzący naprzeciw potrzebom klienta, próbujący odgadnąć skryte potrzeby klienta, usiłujący te potrzeby uświadamiać oraz pobudzać, a nawet kreować, i zaspokajać je.

On ma łeb na karku, wie co mówi. Przyznaj, nie byłoby wyjściem naprzeciw skrytym potrzebom klienta (kibica) sprzedanie za miliony Frederiksena? :rotfl:

Elefant 20.12.2012 18:46

Cytat:

Jesień to rzeczywiście była już katastrofa. Jedyny pozytyw, jaki widzę, to fakt, że w drużynie pojawiło się kilku zawodników, z którymi możemy wiązać plany na przyszłość.
W Nibylandii juz o tym pisałem, ale tu bardziej zapytam. Wie ktoś o których zawodników chodzi ? Tak pytam z ciekawości w kim on upatruje tą przyszłość.

Choć z drugiej strony on nie mówi o świetlanej przyszłości, w takim przypadku to większość zawodników pasuje :lol:

Feniks1983 20.12.2012 18:52

Elefant to proste. Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie :) U Bednarza chodzi o mówienie dla samego mówienia i nie ważne co treść niesie byleby tylko poszło do druku/na wizję :)

EDIT:

Cudo ----> http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-ma,nId,764773

63.5 Kg 20.12.2012 19:57

Otrzasnijcie się wkoncu...

Przestancie prosić i blagac Cupiala o przebudzenia,doprowadzenie porządku itd...
Boguslaw bardzo dobrze wie co się dzieje i co robi a Jacko to tylko enta marionetka...

arti 20.12.2012 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1291946)
W Nibylandii juz o tym pisałem, ale tu bardziej zapytam. Wie ktoś o których zawodników chodzi ? Tak pytam z ciekawości w kim on upatruje tą przyszłość.

Choć z drugiej strony on nie mówi o świetlanej przyszłości, w takim przypadku to większość zawodników pasuje :lol:

Piep.zy bzdury jak zwykle. Gdyby padło takie pytanie pewnie odpowiedziałby, że Chrapek, Szewczyk, Kamiński, Misiek... równie zgodne z rzeczywistością jak wiosenne brednie o Czekaju i Brudzie.

Cupiał się wypiął, nie weszliśmy do żadnych pucharów, nędzne miejsce w lidze=mniej kasy od canal plus, nie przychodziło po 30 tys widzów, nie udało się sprzedać Maora za 3m, Chaveza za jak najwięcej, nie udało się przepędzić bezkosztowo Jaliensa, Garguły, wypchnąć gdziekolwiek Jovanica, Probierz pogłębił kryzys sportowy, letnia łapanka się nie udała i przed nami kolejny trudny trudny rok.

Lista pobożnych życzeń, które musiałyby się spełnić żeby Wisła złapała oddech pozostaje w zasadzie bez zmian i jest powyżej.
Bez finansowego zastrzyku od BC nie chcę myśleć co może być za rok.

Mario Nh 20.12.2012 21:48

Nie wiem czy to odpowiedni temat ale... ponoć jak wieść niesie Bogusław Cupiał chce sprzedać Wisłę.

Z racji tego, ze ten temat się przewija od kilku lat i sam w to nie wierze, nie będę pisał z kim rzekomo negocjuje. ;>

To okienko będzie wbrew pozorom ciekawe. Czy sprzedadzą każdego zawodnika za którego mogą dostać jakieś tam niezłe pieniądze, czy zmieni się coś radykalnie... kolejny zastrzyk od Cupiała, zmiana właściciela.

tofik 20.12.2012 22:14

Zastrzyk gotówki od Cupiała byłby jak trzymanie warzywa pod respiratorem.
Kasa by się rozeszła, a nic trwałego by nie zbudowano, bo warunek byłby taki jak zwykle czyli sukces na już, albo się wkurzam. I prędzej czy później byśmy wrócili do punktu wyjścia.

Przy budżecie jaki oferuje Cupiał ( czyli śruty w piłkarskim świecie, za które nikogo dobrego się nie sprowadzi, bez jaj Bednarz nam nie sprowadzi Kagawy za 350k czy Sogou za podobną kwotę, tylko zmarnuje co do grosza. ) nie ma sensu kupować piłkarzy. Zbudować boiska, opąłcać dobry scouting polski i zagraniczny , kasę ładować w dzieciaki z Krakowa i okolic. Na to akurat nasz budżet jest odpowiedni.

Mnie to naprawde dziwi, że BC pali kasę na dziesiątki trenerów, setki piłkarzy i jest fajnie. Ale jak boiska zbudować, zainwestować w rozwój piłki w Krakowie i okolicach( przecież by był ....a zapamiętany na dziesiątki lat ), to nie, nie opłaca się! Powiedzmy sobie szczerze tu chodzi chyba o jakąs pralnie kasy.

mistico 20.12.2012 23:05

Czapa na testach w Puszczy (jak to brzmi w ogóle)... A taki talent miał być.

Wojtas 20.12.2012 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1291966)

Przy budżecie jaki oferuje Cupiał ( czyli śruty w piłkarskim świecie, za które nikogo dobrego się nie sprowadzi, bez jaj Bednarz nam nie sprowadzi Kagawy za 350k czy Sogou za podobną kwotę, tylko zmarnuje co do grosza. ) nie ma sensu kupować piłkarzy. Zbudować boiska, opąłcać dobry scouting polski i zagraniczny , kasę ładować w dzieciaki z Krakowa i okolic. Na to akurat nasz budżet jest odpowiedni.

Mnie to naprawde dziwi, że BC pali kasę na dziesiątki trenerów, setki piłkarzy i jest fajnie. Ale jak boiska zbudować, zainwestować w rozwój piłki w Krakowie i okolicach( przecież by był ....a zapamiętany na dziesiątki lat ), to nie, nie opłaca się! Powiedzmy sobie szczerze tu chodzi chyba o jakąs pralnie kasy.

Przeciez ile juz tej kasy Cupial zmarnował?
Ile pseudotransferow przez ostatnie 5-7 lat zostalo dokonanych ,ze mozna mowic ze ci zawodnicy sie nie sprawdzili ? w liczbie dwucyfrowej mozna to podac.
ile z tego mozna by wybudowac boisk,jakiejs bazy i osrodek szkolenia? dobrze piszesz ze kolejnie Fredrikseny to poprostu bezsens,to utrzymwywanie przy zyciu trupa,bo droga Wisly to caly czas kierunek na dół.

wolfy 21.12.2012 00:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1291871)
Co do wywiadu z Jackiem B. powiedział to co powinien powiedzieć, nie można się z nim nie zgodzić w żadnej kwestii.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez J.B.
- Ja składu ustalał nie będę. To jest rola trenera. Nie wyobrażam sobie natomiast, żeby powtórzyła się sytuacja z jesieni. Nie może być tak, że bramkarz - bez względu na to kto jest tym pierwszym - popełnia tak fatalne błędy i ciągle jego pozycja będzie niezagrożona. Przed pierwszym meczem trener musi mieć tego świadomość, bo inaczej będzie ponosił tego surowe konsekwencje.

Plus super warunki na stadionie, konfliktu oczywiście nie ma ("Ostatnio dostałem pytanie od kolegi po fachu, jak zamierzamy rozbroić tą bombę. Ja tymczasem uważam, że nie ma żadnej bomby."), Jacuś jest z siebie niesamowicie zadowolony.

Acha, Frederiksen to nie on. To "ktoś w klubie".

No i wisienka na torcie:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez J.B.
- Patryk Małecki zagra wiosną w Wiśle?

- Na pewno jest to zawodnik, który ma umiejętności, dobrą motorykę. Chętnie zobaczyłbym Patryka u nas wiosną. Najpierw musimy przeprowadzić to jednak formalnie. Jeśli to nam się uda, to "Mały" będzie grał wiosną w Wiśle.

Pamiętacie te dowcipy, że Jacuś sam nie wie czy Patryka sprzedał, czy wypożyczył?

WTF?

P.S. Z Jovaniciem będziemy się sądzić, ale "nie wiadomo, czy wygramy" (cytat z pamięci).

P.S. 2 W "Nibylandii" bardziej merytoryczna ocena majaczeń Łysej Pały.

syryls 21.12.2012 11:11

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Zostajemy z beznadziejną kadrą, jeszcze gorszym trenerem, bez odpowiedniej organizacji, akademii tak można w kółko no i bez kasy... Klub się powoli rozpada
Kasa na trenera jest a na akademie, boiska nie ma... To jest śmieszne, Cupiał dalej myśli że jeśli zatrudni dobrego trenera to zdobędzie LM.

Charlie 21.12.2012 11:42

Mnie tylko dziwi, że Smuda zgodzi się poprowadzić klub, który nie ma żadnych szans na odniesienie sukcesu. Spodziewałem się, że jego ewetualne zatrudnienie będzie oznaczało jakieś inwestycje, żeby Franek miał czym grać, ale po wczorajszym wywiadzie z Łysym jasne jest, że priorytetem jluybu będzie opchnięcie każdego na kim można zarobić i jednocześnie rozwiązanie części kontraków. Więc dziwię się, że Smuda chce wchodzić do takiego bagna, chyba, że traktuje to tylko jako szansę na zarobienie niezłej kasy przed dymisją, która go będzie czekać za kilka miesięcy.

Lukasz 21.12.2012 12:00

IMHO najbardziej prawdopodobniej jest to że informacja o Smudzie jest zwykłą kaczką dziennikarską.

BTW Najpierw wydawało mi się iż Wisła nie chce Smudy bo jest kiepski i niczego specjalnego nie wniesie, a my potrzebujemy 'jakości'. Teraz optyka mi się zmieniła - Cupiał nie chce zatrudnić Smudy ponieważ nie zamierza inwestować w klub. Franek jakieś tam wymagania ma, i nie przyjdzie na kartoflisko po to by trenować Frederiksena i Sikorskiego.

Czy obecność Smudy na ławce będzie gwarancją tego iż że nie spadniemy? Nie wiem i wątpię. Innego powodu powrotu Franka do Wisły jednak nie widzę.

cfa 21.12.2012 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1292009)
IMHO najbardziej prawdopodobniej jest to że informacja o Smudzie jest zwykłą kaczką dziennikarską.

BTW Najpierw wydawało mi się iż Wisła nie chce Smudy bo jest kiepski i niczego specjalnego nie wniesie, a my potrzebujemy 'jakości'. Teraz optyka mi się zmieniła - Cupiał nie chce zatrudnić Smudy ponieważ nie zamierza inwestować w klub. Franek jakieś tam wymagania ma, i nie przyjdzie na kartoflisko po to by trenować Frederiksena i Sikorskiego.

Czy obecność Smudy na ławce będzie gwarancją tego iż że nie spadniemy? Nie wiem i wątpię. Innego powodu powrotu Franka do Wisły jednak nie widzę.

Franek zaraz na emeryturę będzie szedł i jeszcze chciałby przed nią dorobic, ot wszystko na temat.

Lukasz 21.12.2012 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1291825)
a kto powiedział że Brud zawita do meczowej 18tki.???Do zamknięcia okienka Brud pewnie zamieni Wisłę na Pogoń Szczecin lub Podbeskidzie ewentualnie trafi do Bełchatowa (....)

JOSE841, jednak możesz mieć 100% rację. Albo też jesteś poczytny wśród pismaków. :)

Daniel Brud wrócił do Wisły Kraków po to, by... z niej odejść
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...__by____z.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl