![]() |
Patryk - najlepsza gwarancja udanego bojkotu na wiosnę :lol:
Ci co go lubią i tak nie przyjdą a Ci co go nie lubią a mogli by przyjść nie przyjdą tylko pójdą żreć kiełbasę gdzie indziej. Zgodnie z zaleceniem Patryka. Dobra to żart był. Chociaż... Nie podpalałbym się, bo wszystkie strony tj. piłkarz, menadżer i klub będą dążyć do transferu. Tyle tylko, że o jelenia coraz trudniej. No to może wróci. Od strony piłkarskiej nieśmiało zauważę, że PM w fomie w jakiej odchodził bedzie jakimś tam wzmocnieniem jedynie w przypadku gry o utrzymanie. Może się oczywiście odbudować do formy jaką przentował w jednej najlepszej swojej połówce sezonu, czego jemu i wszystkim życzę. Tyle tylko, że od czasu pierwszego Kasperczaka coś takiego jak odbudowa formy zawodnika przychodzącego do Wisły to zjawisko równie rzadkie jak śnieg na Saharze (jedno było tylko takie zjawisko zbiorowego odzyskania formy po przyjściu Skorży). Co więcej zawodnicy którzy przychodzą grając bardzo dobrze zwykle zaliczają zjazd w dół. Przykład Garguły (nieudana odbudowa formy) czy Meliksona (zjazd po bandzie w dół) jest wielce wymowny. |
Z Burliga przedluzac?
A w jakim celu, za chwile bedzie mial 25 lat, duzo lepszy to juz nie bedzie no chyba ze mamy przyzwyczajac sie do obecnego miejsca w tabeli na dluzej :-/ |
Cytat:
|
Cytat:
Oby tylko łysy nie spróbował znowu gdzieś wypchnąć Małego... wszystkie członki by mu za to uschły. Mam nadzieję, że będą i kolejne dobre wieści. Wystarczy mi np. taka, że Rommell uciekł do Hondurasu, a Fredek poprosił o rozwiązanie umowy. Zaprawdę te święta byłyby o wiele weselsze. |
Cytat:
wymieniamy w lecie 15 piłkarzy ? beda nam spiewac time to say goodbye , jak zostaniemy z samymi juniorami i szrotem z zagranicy . dlatego nie zostaje nam nic jak liczyc na eksplozje talentu Burligi , Czekaja , Chrapka czy Szewczyka.. |
Należy sobie zadać pytanie czy ktokolwiek chce zatrudnić Małeckiego, skoro nawet środek tabeli w Turcji go nie chce. Dla Wisły chyba najlepszym rozwiązaniem będzie rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron.
|
18 nie, tylko 10 i zostaje Melikson
reszta (Wilk, Chrapek, Bunoza, Glowacki) zostaje do rotacji/ na ławke tak wiem, fantastyka to nie to forum ;) ale pomarzyc mozna, nic ponad to chyba nam nie zostalo |
Niewiem jak wy ale ja sie ciesze ze Patryk wraca chociaz jedno wzmocnienie !
|
A ja zaproponuje inny wariant. Zostawmy naszą młodzież (Czekaj,Szewczyk, Uryga,Wilk...), wyp.....zagraniczny szrot i sprowadzmy na rok , dwa byłych WISLAKÓW ( Baszczu, Kosa.......) jeszcze grających w ekatraklasie, żeby pokazali reszcie co to znaczy gra dla Wisły i być może taka mieszanka rutyny i młodości będzie wodą na młyn dla naszej jakości gry. Myśle ż Patryk że w takim zestawieniu też by się odnalazł
|
Cytat:
Sprawdź tabelę, obejrzyj jakiś mecz Wisły z obecnego sezonu (może być Zagłębie), potem wróć i przeproś resztę użytkowników. EDIT: Dam Ci wskazówkę - nie jesteśmy środkiem tabeli nawet w Polsce. |
Cytat:
Piłkarsko bardzo by nam się przydał pytanie czy znowu się nie obrazi na wszystkich? Przedłużenie kontraktu Burlidze "wiecznemu talentowi" traktuję jako bardzo ponury żart. |
W Wiśle w tej chwili jest chyba straszny bezwład albo łysy już pojechał nurkować.
0 komentarza w sprawie Małeckiego choćby. |
W sierpniu tego roku Daniel Brud został na sezon wypożyczony do I-ligowego ŁKS-u Łódź. Wisła Kraków skorzystała jednak z opcji skrócenia tego okresu, co oznacza, że pomocnik wraca na Reymonta 22.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raca_do_wisly/ hahahhaha |
Haha brawo!
To już chyba wiemy jak będzie wyglądać "polityka" transferowa Wisly w najbliższym okienku.. |
Osobiście wolę przeciętnego Bruda niż opierdalającego się Meliksona
|
Plus jest taki, że Daniel Sikorski zyska swojego imiennika i najprawdopodobniej eksploduje jego talent!
Ciekaw jestem co Łysy kombinuje.. Po co nam w tej chwili słabiutki jak barszcz Brud. Przyznam, że oglądałem go w dwóch meczach 1 ligi i idealnie wpasował się w słabiznę jaką prezentował ŁKS pod wodzą Chojnackiego. Nie wiem.. może ma naciskać na Sobola, wygryźć ze składu i szykować się na pierwszą 11 w następnym sezonie? Albo Wilka ma zmusić, żeby "w....ucozasezon" się wreszcie skończył? Łysy, co ty kombinujesz? A co do Małeckiego - głupi jestem, ale po przeczytaniu jego wywiadu dla GK mam cichą nadzieję, że jego powrót do Wisły wyjdzie wszystkim na plus. |
Czyli już wiemy jaka polityka transferowa będzie w tym okienku, wróci Małecki, Brud.
Jeszcze "wzmocni" nas Nalepa i Jacuś będzie się zachwycał wzmocnieniami:) |
Cytat:
|
to już jest kpina, żenada, nie wiem jak jeszcze można to określić... Małeckiego jeszcze rozumiem ale brud...przecież ten chłopak nie ma pojęcia o grze w piłkę nożną... co za "inteligenty" człowiek go ściągnął... jeśli to łysy to oznacza że szykujemy się na 1 ligę....
|
Cytat:
Co za pojebany tok myslenia... |
I dobrze niech Brud wraca zwiększy konkurencje w środku ,można zobaczyć na zgrupowaniu co obecnie prezentuje a jeżeli będzie dramatyczny to zawsze można wypożyczyć do 1 ligi.
Chrapkowi wypożyczenie dobrze zrobiło dlatego nie skreślałbym Bruda . |
Cytat:
|
jacekbum: Ale Chrapek wymiatał w nieźle grającym Kolejarzu, a Brud nie grał nic szczególnego w dramatycznie słabym ŁKS, więc porównanie średnie.
|
Może Gargulinho jednak wylatuje do Zabrza? I łysy ściąga Bruda w jego miejsce <lol>
|
a tymczasem ciekawy piłkarz, Julien Tadrowski przechodzi do Pogoni.U Nas imho, by sie przydał.
E: co do Bruda, to chyba żart ze strony zarządu. No ale Ci którzy pisali ze "czy z Gargułą czy bez nie ma różnicy", zapewne zadowoleni. Jasne Rafi, ja rozumiem nasze problemy ale akurat co do polskiego żerarda, to sadze ze cięzko bedzie zmontować kogoś gorszego. Jeśli chłop sie nie łapie do ŁKS w którym jak powiedział trener nie ma nawet piłkarzy na I lige, to o czymś swiadczy. Co do samego bohatera, to na dobrą sprawe jak byś scharakteryzował Bruda? Bo ja jedyne co mogłbym o nim powiedziec to że porusza sie jak wóz z węglem i...tyle. E: ten temat powinien miec tytuł -" Zamienił stryjek siekierke na kijek" a nie kuźwa polityka transferowa. |
Cytat:
A co do Bruda to gwarancji że pozyskamy kogoś lepszego nie ma. |
Reasumując chcemy z powrotem tych którzy do nas nie pasowali.
Na rewolucję zimową Cupiała się nie zapowiada. Klub konsoliduje siły więc chyba wiadomo kto poprowadzi zespół i wiadomo jakim składem. Tak po gospodarsku - rządzimy się tym co mamy - tu ściągniemy a tam sprzedamy. |
nie przesadzajcie ......Maly wraca do 12 druzyny ligi - wiec jest to zawodnik w sam raz na poziom obecnej druzyny ....pewnie ze najlepiej byloby wiekszosc sprzedac albo oddac za darmo - ale kto taki szrot kupi albo wezmie ??? trzeba szuakc drugiego jelenia- a to juz trudne .....Melikson w zimie mysle ze odejdzie na 100 % - jesli nie za smiesznae kilkaset euro to nawet za darmo - zeby zejsc z jego pensji - jemu sie ttuaj tak chce grac ze hej , mysle ze nawet wybralby propozycje ze Slowacji albo Czech byleby stad odejsc ....zreszta z niewolnika nie ma pracownika ......mimo wszystko dalbym pograc cala runde "mlodym" - Miskiewicz, Uryga, Chrapek, Szewczyk, Brud, Czekaj ., Maly, Kaminski ....wiem , wiem - nic nie ugraja - ale raczej sopadek nam nie grozi w ty sezonie jeszcze - wiec nie ma nic do stracenia ...a dlaczego mlodzi ??? czocby nawet dlatego zeby latem zobaczyc kto rokuje na gre z Biala Gwiazda na piersi ...i dlatego maja na to cala runde - nie pojedyncze mecze - w ktorych mlodzi zawodnicy sie podpalaja .....nie oszukujmy sie - ten sezon sie skonczyl ...spasc - raczej w tym roku nie spadniemy - MP ? puchary .... no dajcie spokoj - juz chyba nikt w to nie wierzy ......tak, tak jeszcze PP - nawet jeli fuksem przejdziemy Jage to wczesniej czy pozniej trafimy na kogos w postaci Amiki, Legii czy poloni Wa-wa - i po prostu skonczy sie jak dobry wpie...dol - wiec nie ma na co czekac- tylko zima sprobowac naklaniach mlodych - nawet np. sprobowac Maków- jakby sie dalo - i innych tego typu zawodnikow- do stracenia CHYBA w tym sezonie juz nic nie ma - a do wygrania juz NIC ...
|
czy ja wiem czy spaść sie nie da?
Zydki miały 9 punktów straty do przedostatniego miejsca i udało im sie utrzymać, czyli wydymać 2 drużyny. My mamy 12 punktów do ostatniego miejsca. Ekipa złozona z Miśkiewicza na bramce, miała by szanse jednak zrealizowac ten misterny plan E: nie twierdze ze Pareiko jest dobry, bo on niezły to był ale w 1 sezonie. Im wiecej grał tym był słabszy. A Miśkiewicz? Od jego pobytu na testach uważałem ze jest słaby i do dziś nie miałem przesłanek ku temu by zdanie zmienić. |
Cytat:
ale w druzynie z gorszej strony blon mimo wszystko byla kasa - i zawodnicy mieci o co grac ...a w Belchatowie ?? albo Podpeskidziu ??/ nie dosc ze kasy nie ma to Probierz chce sprzedac wiekszosc .....napisalem chyba- a nie na pewno - i apropo Miskiewicza ...co ty masz do niego gosciu ??? ze wpuscil 4 bramki sam na sam - albo nawet sam na 2 ??? jesli nie on to kto ?? Parejko ??? nie rozsmieszaj mnie- oprocz (fakt) paru karnych koles jest mega slaby - zero zwrotnosci - gry na przedpolu i przede wszystkim : ten bramkarz nie umie lapac pilek - pilki mu po prostu wypadaja z rak - czasem lekko spruje przed siebie- ale musi byc lekki koziol o murawe- poogladaj wiekszosc straconych bramek tego brmkarza i ligowe - i pucharowe ( Apoel) ....sory, ale dla mnie pan Parejko to tragiczny bramkarz - ale to tylko moje zdanie ...Pawelek przy nim to jednak klasowy bramkarz - mimo swojej przecietnosci ...wiec pisz co chcesz- ale nie wiem gdzie ty mecze ogladasz 9 no chyba ze PS3 - ze twierdisz ze Miskiewicz to tak slaby bramkarz .....ja sobie przypominam bardzo dobry wystep w Pucharze z Warta- i Zaglebie - gdzie mysle ze z Siergiejem w bramce byloby nie 4-1 a 6-1 |
Cytat:
|
Cytat:
mie lap mnie za slowka- bo nie lubie sie tak przekomarzac- nie wiem czy odpadly czy nie bo od zawsze mialem wyjebane na PP - moglbys sie wysilic i pomyslec ze chodzilo mi o to ze w drodze do fianlu czy fianle i tak trafimy na kogos z czolowki i jak mowli Ani Mru Mru - it's after birds .... |
Cytat:
Tak zmarnowaliśmy kawał piłkarskiego życia Juszczykowi, Iwanowi, Kmiecikowi, Mące... A jak już musimy coś na nim zarobić to oddać komuś Daniela np. za 20 piłek albo zraszacz do trawy. Niech na to miejsce wskoczy do kadry Uryga albo ktoś z ME kto cokolwiek rokuje. |
Cytat:
Cytat:
|
Dlaczego piszecie, że W.S przesadził? To tak samo można napisać, że ten temat nie powinien nosić nazwy "Polityka transferowa Wisły" bo czegoś takiego u Nas w klubie nie ma w tej chwili i nie wiadomo tak naprawdę kiedy będzie. Oczywiście, że Melikson może łaskawie zacznie znowu grać a i prawdą jest, że Brud to nawet nie jest uzupełnienie i tak marniutkiego składu. Dobrze napisali na Weszło, że łysy chyba szykuje się już na derby w przyszłym sezonie w 1.lidze :)
http://www.weszlo.com/news/13162-Bru...a_sie_na_derby |
Kompletnie nie rozumiem tego ruchu. Chyba, że ma odejść np Garguła, jego miejsce zajmuje Szewczyk/Uryga, a Brud ma być figurantem, jakimi obecnie są w/w.
Wątpię. |
a kto powiedział że Brud zawita do meczowej 18tki.???Do zamknięcia okienka Brud pewnie zamieni Wisłę na Pogoń Szczecin lub Podbeskidzie ewentualnie trafi do Bełchatowa.czesiu kontrakt rozwiązać można ale ze Sikorskim a nie Małeckim który jest dużo lepszym zawodnikiem od Sikorskiego
|
Co za dzień! Wchodzę wieczorem zobaczyć co tam w Wiśle piszczy i widze że już dwa transfery a jeszcze okienko sie nie zaczęło. Jacek widać działa intensywnie Polski Gerrard i największy hools wśród Wiślaków, piłkarz z którym utożsamiają się trybuny, te nazwiska muszą budzić szacunek. Teraz tylko czekam na Pawełka-fuckerka.
|
Cytat:
|
Cytat:
To jaki sens miało by skracanie jego wypożyczenia, żeby go wypożyczyć w inne miejsce? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl