Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Proud 17.09.2010 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 981469)
Ja wnosiłem na podstawie rankingu UEFA, który to jednoznacznie udowadnia, koledzy dodali inne argumenty.

A ja na podstawie tego, że mieli drużynę w LM, uważam że są ligą o podobnym poziomie. W praktyce wypadają lepiej. W teorii my wyglądamy lepiej.

julo 17.09.2010 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMAY1979 (Post 981457)
Twoja krotkowzrocznosc mnie poraza oni graja dla dobra naszej pilki zapewne inaczej bys pisal gdyby Wisla grala tam zamiast Lecha ...troszke obiektywizmu...graja dla naszego rankingu mam nadzieje ,ze niebawem zaraja dwie polskie druzyny klubowe w rozgrywkach grupowych chocby LE ..

A no tak... dwie polskie drużyny w pucharach. Wtedy jeśli jedna przegra, można kibicować drugiej. Super.

MY jesteśmu KIBACAMI WISŁY KRAKÓW i głębokim poważaniu mam jakieś punkciki że niby dla dobra polskiej piłki. Co to Kur#@a jest ? Co to za nowy internetowy twór ? W jakiej lidze gra ?
Śledzisz wogóle temat @Witka? Myślisz że inne kraje też nie zdobywają tych śmiesznych punkcików ? Co rok sie oddalamy i jakieś 3-3 w jednym meczu niczego nie zmieni. A Lech to dla mnie są śmiertelni wrogowie, którzy mają nas za śmieci, trzymają z Cracovią i jadą po nas przy każdej okazji jak po łysej kobyle a ty mi tu piepszysz o jakiś farmazonach. Weź sie przerzuć na ten swój nowy klub - "dobro polskiej piłki" i kibicuj na zmiane temu klubowi, któremu lepiej idzie w pucharach. Kibicu w papciach przed TV.

Neon 17.09.2010 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 981477)
A ja na podstawie tego, że mieli drużynę w LM, uważam że są ligą o podobnym poziomie. W praktyce wypadają lepiej. W teorii my wyglądamy lepiej.

oj tam takie porównania. Polska też miala drużyne w LM, chociaz juz nikt tego nie pamięta. Za to wszyscy powinnismy pamiętać jaką drogę do LM miał Debrecen. W grupie 6 porażek, a bramki strzelili tylko w meczach z Fiorentiną. W tym roku znów trafili na Levadie!, potem w IVR LE Litex Lovecz (w zeszlym roku Levski Sofia) masakra totalna ... w grupie już dostali 5:0 w dupę od Charkowa.

Poza tym dominacja Debrecenu w lidze Wegierskiej jest zasadnicza 5 tytułów w 6 ostatnich sezonach, podobnie jak na Białorusi ostatnie sukcesy BATE to też 4 tytuły z rzędu w lidze. Nasza liga raczej nie zmierza w kierunku dominacji 1 klubu.

TOMAY1979 17.09.2010 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 981480)
A no tak... dwie polskie drużyny w pucharach. Wtedy jeśli jedna przegra, można kibicować drugiej. Super.

MY jesteśmu KIBACAMI WISŁY KRAKÓW i głębokim poważaniu mam jakieś punkciki że niby dla dobra polskiej piłki. Co to Kur#@a jest ? Co to za nowy internetowy twór ? W jakiej lidze gra ?
Śledzisz wogóle temat @Witka? Myślisz że inne kraje też nie zdobywają tych śmiesznych punkcików ? Co rok sie oddalamy i jakieś 3-3 w jednym meczu niczego nie zmieni. A Lech to dla mnie są śmiertelni wrogowie, którzy mają nas za śmieci, trzymają z Cracovią i jadą po nas przy każdej okazji jak po łysej kobyle a ty mi tu piepszysz o jakiś farmazonach. Weź sie przerzuć na ten swój nowy klub - "dobro polskiej piłki" i kibicuj na zmiane temu klubowi, któremu lepiej idzie w pucharach. Kibicu w papciach przed TV.

Skad Ty mozesz wedziec jakim jestem kibicem ? ja z szacunkiem Ciebie nie obrazam od kibica w papciach przed TV proste nie kazdy jedzie kazdemu i nie kazdy zniza sie do tego poziomu wszytko w temacie .

Lemoniadowy Joe 17.09.2010 10:29

meczu mnie oglądałem ale po skrócie /wyniku lekka zazdrość jest że My o takich emocjach możemy tej jesieni tylko pomarzyć

świetny wynik

gigant 17.09.2010 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMAY1979 (Post 981491)
Skad Ty mozesz wedziec jakim jestem kibicem ? ja z szacunkiem Ciebie nie obrazam od kibica w papciach przed TV proste nie kazdy jedzie kazdemu i nie kazdy zniza sie do tego poziomu wszytko w temacie .

Masz bilet na dzisiejszy mecz? Jesli nie, to pędź do WŚ i przestań wypisywać głupoty. Jeśli bilet już masz, wyjdź na spacer i zastanów się czy odpowiedniemu klubowi kibicujesz.

Skąd sie biora tacy ludzie?

julo 17.09.2010 10:36

@TOMAY1979, słuchaj, po takiej gadce jaką wstawiasz takie wyciągnąłem wnioski. Widocznie nie byłeś na wyjeździe w Poznaniu, nie wiesz jakie mamy stosunki z Pyrami. Jak można im kibicować czy to w pucharach czy w lidze będą kibicem Wisły ? Tak sie zachowują kibice którzy oglądają raz na kilka miesięcy jakiś mecz, czy to reprezentacji czy jakieś puchary. Dla nich to jest tylko rozrywka przed TV.

1q2 17.09.2010 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Neon (Post 981484)
oj tam takie porównania. Polska też miala drużyne w LM, chociaz juz nikt tego nie pamięta. Za to wszyscy powinnismy pamiętać jaką drogę do LM miał Debrecen. W grupie 6 porażek, a bramki strzelili tylko w meczach z Fiorentiną. W tym roku znów trafili na Levadie!, potem w IVR LE Litex Lovecz (w zeszlym roku Levski Sofia) masakra totalna ... w grupie już dostali 5:0 w dupę od Charkowa.

Bo mieli LM w zeszłym roku a nie wieki temu , tak ciężko to zrozumieć?
Na dziś jesteśmy tak samo dupianą ligą i tyle a to że oni byli w stanie wygrać z Levadią a my nie to chyba świadczy o nich na plus a nie na minus;)
Tam są 3 drużyny które spokojnie mogły by powalczyć z naszą czołówką, zresztą jedna z nich wyeliminowała w tym sezonie Montperier(5 zespół l francuskiej).
Tu na prawdę nie ma się co licytować bo to jak porównanie trabanta z maluchem - i jedno i drugie jest nic nie warte;)

A co do kibicowania temu czy tam temu - ludzie, kibicujcie sobie komu chcecie ale zostawcie to dla siebie - nie róbcie tu wiochy.Było to mówione już 100 razy.

TOMAY1979 17.09.2010 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 981497)
@TOMAY1979, słuchaj, po takiej gadce jaką wstawiasz takie wyciągnąłem wnioski. Widocznie nie byłeś na wyjeździe w Poznaniu, nie wiesz jakie mamy stosunki z Pyrami. Jak można im kibicować czy to w pucharach czy w lidze będą kibicem Wisły ? Tak sie zachowują kibice którzy oglądają raz na kilka miesięcy jakiś mecz, czy to reprezentacji czy jakieś puchary. Dla nich to jest tylko rozrywka przed TV.

Z calym szacunkiem dla Was skad wiecie komu ja kibicuje?
ja pisze ogolnie wiem jakie sa kosy i uklady bo jestem kibicem Lecha teraz to z calym szacunkiem przyznam ale tez bede kiicowal kazdej innej druzynie Polskiej w pucharach moze tez tym sie roznimy od siebie nie kazdy moze strawic to ,ze np.druzyna przeciwna gra w pucharach.

lucekj 17.09.2010 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMAY1979 (Post 981475)
Musi bo na stadionie odbywa sie koncert STINGA na otwarcie stadionu:-D

nie ma to jak dobra wymówka,

już to wiedze jak w innych poważnych ligach odwołują mecz bo jakiś koncert będzie

TOMAY1979 17.09.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 981496)
Masz bilet na dzisiejszy mecz? Jesli nie, to pędź do WŚ i przestań wypisywać głupoty. Jeśli bilet już masz, wyjdź na spacer i zastanów się czy odpowiedniemu klubowi kibicujesz.

Skąd sie biora tacy ludzie?

Na pewno nie z przed telewizora bo nasza polska lige sledze juz od dawna i nie kazdy sie napina ...jak wiekszosc tutaj kibicow Wisly Krakow jestem bardziej obiektywny moze od innych a nie kazdy mysli tylko na zasadzie wrogosci lecz aspektu bardziej sportowego .
p.s
KIBCUJE LECHOWI ALE SIE NIE NAPINAM
POZDRO DLA TYCH NORMALNYCH KIBICOW

TOMAY1979 17.09.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 981535)

już to wiedze jak w innych poważnych ligach odwołują mecz bo jakiś koncert będzie

l
Calkiem niedawno przelozyli mecz Legi bo grala mecz towarzyski z Arsenalem :-Di tez bylo ok :)

gigant 17.09.2010 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMAY1979 (Post 981534)
Z calym szacunkiem dla Was skad wiecie komu ja kibicuje?
ja pisze ogolnie wiem jakie sa kosy i uklady bo jestem kibicem Lecha teraz to z calym szacunkiem przyznam ale tez bede kiicowal kazdej innej druzynie Polskiej w pucharach moze tez tym sie roznimy od siebie nie kazdy moze strawic to ,ze np.druzyna przeciwna gra w pucharach.

Mogłeś od razu napisać, ze jesteś ulubionym daniem stonki, a nie bredzic o jakichś punktach do rankingu. To forum jest wieeelkie i pomieści także kibiców innych druzyn. Tutaj poklasku dla Amiki wiele nie znajdziesz, wiec nie szukaj na siłę.

Ps. Strasznie ciasno musicie mieć na forum Wary Lecha, skoro tak lgniecie na to forum a nie na parchate.

studio2 17.09.2010 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 981535)

Nie ma to jak glupi komentarz;-) Stadion nie jest Lecha wiec to miasto decyduje co i jak bedzie sie odbywalo na stadionie miejskim, koncert Stinga aby sie mogl odbyc musial miec zbudowana scene + reszta udziwnien. Rozumiem ze miedzy scena mieli grac pilkarze?

Tomay nie pograzaj sie bardziej.

Cinek1906 17.09.2010 11:54

Odkupie bilet na G, lub F w odpowiedniej cenie. Priv.

tomo 17.09.2010 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 981547)
Mogłeś od razu napisać, ze jesteś ulubionym daniem stonki, a nie bredzic o jakichś punktach do rankingu. To forum jest wieeelkie i pomieści także kibiców innych druzyn. Tutaj poklasku dla Amiki wiele nie znajdziesz, wiec nie szukaj na siłę.

Ps. Strasznie ciasno musicie mieć na forum Wary Lecha, skoro tak lgniecie na to forum a nie na parchate.

Avatar przynajmniej zmienił :lol:

TOMAY1979 17.09.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 981549)
Nie ma to jak glupi komentarz;-) Stadion nie jest Lecha wiec to miasto decyduje co i jak bedzie sie odbywalo na stadionie miejskim, koncert Stinga aby sie mogl odbyc musial miec zbudowana scene + reszta udziwnien. Rozumiem ze miedzy scena mieli grac pilkarze?

Zgadza sie ale zapomniales dodac ,ze zarzad Lecha prowadzi juz od jakiegos czasu rozmowy w sprawie najmu stadionu co do kwoty za dzierzawe tyle ze nic nie moze wskurac i musi poczekac do konca roku na operatora stadionu dopiero wtedy bedzie wiadomo za jaka kase beda mogli korzystac z stadionu .
http://wielkopolska.naszemiasto.pl/a...ci-z,id,t.html

mt_kielce 17.09.2010 12:16

Śmieszy mnie porównywanie wyniku Amici choćby do naszego wyniku z Lazio, tutaj Amica miała więcej szczęścia niż umiejętności, a my o ile dobrze pamiętam to prowadziliśmy grę, no i gdyby nie nasz wspaniały o zgrozo Andżelo Ig :rotfl: w pakiecie z Jopem , to wynik byłby lepszy :-)

cieniek 17.09.2010 12:22

Śmieszne to akurat jest to jak niektóre skrzaty starają się deprecjonować wynik Lecha, który ewidentnie ich uwiera. Równie dobrze, można bredzić, że gdyby nie kompletnie beznadziejny wczoraj Arboleda wynik byłby lepszy. Ochłoń.

gooro33 17.09.2010 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mt_kielce (Post 981575)
Śmieszy mnie porównywanie wyniku Amici choćby do naszego wyniku z Lazio, tutaj Amica miała więcej szczęścia niż umiejętności, a my o ile dobrze pamiętam to prowadziliśmy grę, no i gdyby nie nasz wspaniały o zgrozo Andżelo Ig :rotfl: w pakiecie z Jopem , to wynik byłby lepszy :-)

Dokadnie my wtedy gralismy o 1/4 Pucharu Uefa.

cieniek 17.09.2010 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 981587)
Dokadnie my wtedy gralismy o 1/4 Pucharu Uefa.

Ło, to już mi lepiej. Możemy sobie nawet dziś z Korona przegrać bo kiedyś zagraliśmy dobry mecz w 1/8 P. Uefa. Wiadomo, że jesteśmy najlepsi na zawsze.

Rob_Zombie 17.09.2010 12:45

Wynik świetny, bez dwóch zdań.
Ale jakoś tak mi się zdaje że po takim wyniku już żaden zespół nie wyjdzie tak zblazowany na Lecha, bo Juve ewidentnie wyszła z myślą że grają z no name'ami nie wiadomo skąd, i mecz sam się wygra. Następni przeciwnicy już sobie na to nie pozwolą, szczególnie Salzburg i Juve w rewanżu, bo jakie jest podejście do PUEFA gwiazdorów z ManCity ciężko powiedzieć, ale angielskie zespoły raczej nie są takimi minimalistami jak Włosi.

julo 17.09.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMAY1979 (Post 981538)
Na pewno nie z przed telewizora bo nasza polska lige sledze juz od dawna i nie kazdy sie napina ...jak wiekszosc tutaj kibicow Wisly Krakow jestem bardziej obiektywny moze od innych a nie kazdy mysli tylko na zasadzie wrogosci lecz aspektu bardziej sportowego .
p.s
KIBCUJE LECHOWI ALE SIE NIE NAPINAM
POZDRO DLA TYCH NORMALNYCH KIBICOW

O kolega sie ujawnił :P
Idź na forum Lecha i ogłoś tą radosną nowinę.
A jak by Cie bili to też powiesz że jesteś tym "normalnym" kibicem co kibicuje wszystkim polskim drużynom w pucharach ?
To jest życie, trzeba sie odnaleść w tych realiach i znać swoje miejsce w szeregu. Albo jesteś biały albo czarny, nie można być szarym. Trzeba sie opowiedzieć po której sie jest stronie, jedynie przed TV można sobie być "za wszystkimi". W takim razie nie jesteś nawet kibicem tylko typowym małoszowcem, tylko obecnie pewnie już zmieniłeś na Kubice, bo Małysz słabo skaka. A jak Kubica nie jest na podium to akurat może Lech wygra mecz to jemu wtedy trzeba kibicować przez pare dni. No ale jak mu w lidze nie pójdzie to może coś Wisła wygra i na ten tydzień to trzeba być kibicem Wisły i zarejestrować się na ich forum. Nie no masakra, fajny koleś jesteś.

KONIEC TEMATU. :D KONIEC OT.

dynek.pl 17.09.2010 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mt_kielce (Post 981575)

Rownie dobrze poznaniacy moga powiedziec, ze gdyby nie Kotorowski i Arboleda to wynik bylby lepszy :)
Skonczcie ta zalosna dyskuje i bezsensowne licytacje bo sie tylko kompromitujecie.
Wynik Lech poszedl w swiat i robi wrazenie czy sie komus gra podobala czy nie (bo nikt na to nie patrzy),
a Juve mimo, ze w kryzysie to uznana firma.

GregorTS 17.09.2010 13:19

Gratulacje dla Lecha. Czekam na to co pokażą dalej. W lidze racze nic nie zwojują przy takiej ławce i natężeniu meczy o stawkę.

0 22 17.09.2010 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 981387)
Ten sam Debreczyn co kilka godzin temu przegrał 0:5 u siebie z Metalistem Charków w LE?

Tak, dokładnie ten sam. Teoretycznie to my jestesmy 10-15 liga Europy. Ale w praktyce mamy Iwańskiego, Łobodzińskiego i innych ....usiów.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 981387)
ale wg mnie bezwzględnie najlepszym meczem polskiej drużyny w pucharach w ostatnich 15 latach jest wygrana na dawnym Arena auf Schalke 4:1.

Cóż, ja wyżej cenię wyeliminowanie mistrza Anglii i półfinalisty LM z poprzedniego sezonu. Ale nie dogadamy się, bo jesteśmy z innych kościołów.

lucekj 17.09.2010 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 981549)

nie, mogą grać na jakims innym stadionie, nie wiem czy Warta spelnia wymogi, ale mozna tam

co to kogo obchodzi koncert?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 981641)
Warta tak spełnia wymogi, że sama gra na Miejskim...

to prze kozaki są jak grają przez cały weekend :]

rw88 17.09.2010 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 981634)
nie, mogą grać na jakims innym stadionie, nie wiem czy Warta spelnia wymogi, ale mozna tam

Warta tak spełnia wymogi, że sama gra na Miejskim...

gypsy 17.09.2010 13:43

Lech wczoraj mnie zaskoczył, a już najbardziej ta ostatnia bramka Rudnevsa :D Całkiem spoko się oglądało, chociaż Kolejorz grał raczej z kontry, a wszelkie ciekawsze akcje przeprowadzało Juve. Mimo wszystko chyba powinniśmy się cieszyć z takiego wyniku, bo to zawsze jeden punkcik z takim klasowym zespołem na wyjeździe. W Poznaniu Lechici mają szansę pokonać Juventus, ale zobaczymy jak będzie.

darekolsztyn 17.09.2010 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 981618)
Wynik Lech poszedl w swiat i robi wrazenie czy sie komus gra podobala czy nie (bo nikt na to nie patrzy),
a Juve mimo, ze w kryzysie to uznana firma.

Zgadzam się w 100 %, Lechowi gratuluję wyniku. Wynik idzie w świat i robi wrażenie

legion18 17.09.2010 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 981634)

to prze kozaki są jak grają przez cały weekend :]

Chyba nie zrozumiałeś. Miejski Lecha = Miejski Warty. Obydwie drużyny grają na tym samym stadionie:-)

KOALIK 18.09.2010 00:34

Czy ktoś może zauważył w piątek około 11:20-11:30 na ulicy Czarnowiejskiej autokar Borussii Dortmund?

Raphael 18.09.2010 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 981630)
Cóż, ja wyżej cenię wyeliminowanie mistrza Anglii i półfinalisty LM z poprzedniego sezonu. Ale nie dogadamy się, bo jesteśmy z innych kościołów.

Ja tylko oceniałem pojedyncze mecze polskich drużyn w Europie. Legia wygrała 1:0 z Balckburn u siebie. Zresztą Wisła też nie dawno wygrała z późniejszym zdobywcą LM (tak, wiem wynik dwumeczu był już rozstrzygnięty - jednak Barca wystawiła najsilniejszy w miarę skład).

Z Schalke, czołową niemiecką drużyną, to był POGROM i to na ich stadionie. Żadna polska drużyna nie upokorzyła innej ekipy z absolutnie czołowej ligi europejskiej tak jak wtedy. Dlatego wyżej cenię to zwycięstwo niż 1:0 Legii z Balckburn czy Wisły z Barcą.

sq 20.09.2010 17:39

Ceny biletów na spotkanie Lech Poznań - Red Bull Salzburg
Kategoria A 90 / 75*
Kategoria B 70 / 60*
Kategoria C 55 / 45*
Kategoria D 45 / 38*

*Cena biletu dla posiadaczy karnetu Jesień 2010 I Tura

http://www.lechpoznan.pl/pliki/cms/471/mapa_new.jpg

http://www.lechpoznan.pl/art,65,ceny.htm

więc tak źle nie jest ;) (nie są po 150zł)

!!IRIVER!! 20.09.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 983667)
więc tak źle nie jest ;) (nie są po 150zł)

No dobra, ale też jednak klasa przeciwnika nie jest aż taka wysoka. Na Juve czy City na pewno będzie drożej ;)

sq 20.09.2010 18:02

Myślę że kompletu nie będzie.
Jednomeczowcy nie zapełnią trybun kategorii A. Więc może łącznie będzie na stadionie ze 30-35tys. I żeby zapełnić na Man City i Juve - utrzymają ceny z RB ;)

legion18 20.09.2010 18:18

Dla porównania w podobnych cenach są bilety na Legia-Lech

emj10 20.09.2010 18:19

Ceny na Juve i MC będą x2!
Zobaczycie :)

Nowohucki 20.09.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 983710)
Ceny na Juve i MC będą x2!
Zobaczycie :)

To wszystko zależy o tego meczu :D Lechowi bardziej się opłaca nie zapełnić to utrzymają ceny.

emj10 20.09.2010 19:47

Liczyłem wcześniej, że na mecze z Juve i MC ceny będą w granicach 120-180, a na RBS 1/3 tej ceny :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl