Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

FraMat 08.06.2018 22:37

I ten prymitywny buc bez znajomości, choćby zasad pisowni był kiedyś właścicielem Wisły.

czaro 08.06.2018 23:12

Najlepsze jest to, że wystarczy jego zdjęcie, aby ocenić, co jest grane i kto to jest, a prawnicy i pracownicy TF prowadzili z nim negocjacje, spotykali się z nim, oglądali go i słuchali na żywo, po czym doszli do wniosku, że pan Jakub daje rękojmię dobrego prowadzenia Wisły.

Musieli mieć straszny mętlik w głowie, ale w sumie wtedy było ciepłe lato, nie ma co ich winić : )

arti 09.06.2018 04:39

Wsadzić chvja do pudła i koniec gadania
Poza tym 300t: 20t = 15 miesięcy - jak się to ma do stycznia 19.

lucas8 09.06.2018 07:32

Zero litości i żadnych porozumień. Złodziej zaje$ał z konta Wisły kasę i prosi o rozłożenie spłaty na raty?!?! To są jakieś jaja. Do tego pismo wygląda jakby pisał gimnazjalista i w sumie by się zgadzało bo Kubuś przecież ma tylko takie wykształcenie ;)

Sąd mu mocno usiadł na dupie i bardzo dobrze. Ja w ogóle nie rozumiem co to za prawo w Polsce, że taki przestępca żyje sobie na wolności już prawie 2 lata?!

Karherop 09.06.2018 08:55

Jest na wolności, bo ktoś za niego wpłaca kaucję 70 tys, a to 150 tys.

Trochę mnie dziwi to pismo, ale to dlatego, że Rowerzysta miał być już daleko poza granicami Polski. Takie chodziły plotki.

Garret 09.06.2018 09:15

Wydaje mi się, że jakiś czas temu obiegła internet informacja o zatrzymaniu Meresia podczas próby przekraczania granicy, więc kraju mu się opuścić nie udało.

wolfy 09.06.2018 09:16

Mam nadzieję że niedługo w więzieniu sobie popedałuje.

Karherop 09.06.2018 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1503726)
Mam nadzieję że niedługo w więzieniu sobie popedałuje.

Niech oddaje kasę. reszta mnie nie interesuje.

czaro 09.06.2018 11:52

No co Wy, przecież on niczego nie chce na serio oddawać.

wolfy 09.06.2018 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1503739)
No co Wy, przecież on niczego nie chce na serio oddawać.

To akurat jasne dla każdego choć trochę rozgarniętego. Zmienił się rząd i podejście dla takich cwaniaków, nie udało się uciec za granicę to teraz będzie przeciągał w nadziei że uda się uniknąć odsiadki.

Karherop 09.06.2018 17:00

Gdzieś przeczytałem że 200 tys juz splacil, ale nie wiem ja ile to jest prawda.

blanco 09.06.2018 17:58

Nie spłacił ,wg Knury TS odzyskał od niego przy samym przejęciu 200 tys. W jaki sposób nie wiem i nie chcę wiedzieć :D

Virusman 09.06.2018 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1503724)
Trochę mnie dziwi to pismo, ale to dlatego, że Rowerzysta miał być już daleko poza granicami Polski. Takie chodziły plotki.

Raczej jest w Polsce. Widziałem go z 3 tygodnie temu wesoło przechadzającego się po ulicach centrum Warszawy z, na oko, 10 lat młodszą dziewczyną w jakimś hipsterskim odzieniu. Poważnie, nie żartuję :p

szym_ek 09.06.2018 18:44

mogłes mu jebnąć

zrobilibyśmy zrzutę na forum na kaucje :D

_ukoL 09.06.2018 21:10

To tylko pokazuje jak pojebane jest u nas prawodawstwo i ten cały system, że taka kanalia chodzi bezkarnie.

czaro 09.06.2018 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1503761)
To tylko pokazuje jak pojebane jest u nas prawodawstwo i ten cały system, że taka kanalia chodzi bezkarnie.

Nie, to pokazuje, że w Polsce istnieje przyzwolenie społeczne na łamanie prawa, a wymiar sprawiedliwości jest dysfunkcjonalny. A zatem ma więcej wspólnego z polityką i zwykłą moralnością niż prawodawstwem.

_ukoL 09.06.2018 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1503762)
Nie, to pokazuje, że w Polsce istnieje przyzwolenie społeczne na łamanie prawa, a wymiar sprawiedliwości jest dysfunkcjonalny. A zatem ma więcej wspólnego z polityką i zwykłą moralnością niż prawodawstwem.

Nie wiem czy panuje przyzwolenie na łamanie prawa, ale pewne jest, że system (czy jak to nazwać) jest niewydolny, nieudolny i dający poczucie bezkarności takim pajacom jak były właściciel Wisły. ;-)

regan 09.06.2018 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1503762)

Nie rozumiem. Istnieje przyzwolenie społeczne do hochsztaplerstwa?. Nie potkałem się

czaro 09.06.2018 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1503763)
Nie wiem czy panuje przyzwolenie na łamanie prawa, ale pewne jest, że system (czy jak to nazwać) jest niewydolny, nieudolny i dający poczucie bezkarności takim pajacom jak były właściciel Wisły. ;-)

Trochę rozmywamy temat.

Napisałem tylko dlatego, żeby zwrócić uwagę, że liczba popełnianych przestępstw i skuteczność ścigania sprawców nie wynika (a dokładniej: nie wynika przede wszystkim) ze złego prawa/stanowienia prawa (oba znaczenia terminu prawodawstwo). Zaostrzenie sankcji albo automatyzm w przyjmowaniu kolejnych projektów ustaw niewiele tu zmieni. Nie ma w mojej uwadze nic złośliwego, a w zasadzie nawet stricte polemicznego. To naturalne, że dla nie-prawnika taki wniosek nasuwa się jako najbardziej oczywisty. Wykorzystują to politycy, którym nie zależy na prawie czy sprawiedliwości, ale na własnej karierze albo układaniu świata według swoich poglądów.

Nie chciałbym być źle zrozumiany.

Miałem na myśli to, że dane zachowania już są traktowane przez prawo jako przestępstwo, a za ich popełnienie przewidziana jest określona sankcja. Nie jest ona za niska. Problemem jest ściganie sprawcy. Za to zaś odpowiedzialne są służby i prokuratura (polityka). Przestępcy nie biorą się też z próżni, nie przyjeżdżają łupić nas zza granicy. To ludzie, którzy wychowują się i żyją między nami. Skoro przestępstwa przeciw obrotowi gospodarczemu popełniane są na wielką skalę, to zapewne w społeczeństwie nie ma wysokiego odsetka psychopatów-kryminalistów, ale raczej duża część społeczeństwa toleruje takie zachowania. To przecież czyiś sąsiedzi, mężowie, synowie, bracia etc., na których ich sąsiedzi, żony, rodzice, bracia i siostry nie składają doniesień (wspomniane przeze mnie przyzwolenie społeczne).

Wyłudzenia kredytów, vatu, niepłacenie podatków, a nawet handel narkotykami - wszystko to są przestępstwa do pewnego stopnia przez wielu ludzi tolerowane. Nie mówię, że powinny być tak samo oceniane i że tak samo zasługują na kryminalizację. Mówię, że to przestępstwa, na popełnianie których wielu ludzi przymyka oko.

KOMINEK 10.06.2018 11:29

Koniec dywagacji prawnych jeśli dalej chcecie to inny temat albo priv

Jam55 11.06.2018 03:03

Wg Ćwiąkały notowania Junco nie są zbyt wysokie w zarządzie Wisły:
"Docierają głosy z paru miejsc, ze podobno - delikatnie rzecz ujmując - Manuel Junco nie cieszy się zbyt dobrymi notowaniami w Wisle Krakow. Szczerze mam nadzieje, ze nie skończy sie wylotem"

szprotson 11.06.2018 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1503820)
Wg Ćwiąkały notowania Junco nie są zbyt wysokie w zarządzie Wisły:
"Docierają głosy z paru miejsc, ze podobno - delikatnie rzecz ujmując - Manuel Junco nie cieszy się zbyt dobrymi notowaniami w Wisle Krakow. Szczerze mam nadzieje, ze nie skończy sie wylotem"

niestety, to jest to o czym sie mówiło w kuluarach od miesiaca.
Ciezki kontakt, mało efektów, duze oczekiwania..... No niestety juz odejście ŁS było prognostykiem ze cos jest nie tak...

E: Tomeczku, mówie sprawdzam. Prosze pokaż mi w jakiej to niewiedzy jestem, i wypunktuj piłkarzy proponowanych i sprowadzonych prze MJ ktorzy odpalili. I przypomnij mi ile wynosił ten "gówniany" jak to nazwałeś budżet.
Pomogę Ci - zarówno Carlitos jak i Llonch to byli piłkarze przyprowadzeni przez Kiko Ramireza (naturalnie, nie tylko Oni, ich wymieniam bo to najwieksze kozaki z tego zaciągu)

TOMEK 11 11.06.2018 08:16

Mało efektów? z takim gównianym budżetem odpaliła więcej niż połowa graczy

Ciężki kontakt? chyba u tych co puścili Lloncha

Ogryzek 11.06.2018 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1503826)

Ciężki kontakt? chyba u tych co puścili Lloncha

Płace to 73% naszego budżetu. Mnóstwo ludzi na kontrakcie. Utrzymanie zespołu nas stanowczo za dużo kosztuje. To nie świadczy dobrze o Junco.

TIR_DO_SŁUBIC 11.06.2018 08:32

Ale przecież zarząd autoryzuje wszystko, nie Junco samodzielnie.

Ogryzek 11.06.2018 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1503830)
Ale przecież zarząd autoryzuje wszystko, nie Junco samodzielnie.

To prawda - autoryzuje. A teraz doszedł do wniosku ze błędem było zgadzać się na wszystko co proponuje Junco jak widać.

1. Nie mamy większych dochodów przez puchary
2. Mamy za to liczną i drogą kadrę w utrzymaniu
3. Nie sprzedajemy piłkarzy za spore kwoty jak choćby parchy

To jak mamy spłacić dług? Junco jest pracownikiem i musi być rozliczany za efekty swojej pracy.

Toeju 11.06.2018 08:55

Dziwny ten nasz zarząd, nie uważasz? :)

Pierw w sposób nieelegancki żegnają się z Ramirezem, żeby zakontraktować Carillo, po najlepszej rundzie mistrzowskiej od historii jej powstania okazuje się, że nie chcą dać pracować Carillo z ludźmi których on potrzebuje, w jego opinii spiszą się lepiej od Sobola, ba wierząc w pogłoski chcą na siłę dołączyć do sztabu Arka..
Teraz nagle pojawia się informacja o niechęci do Junco, którego dotąd cały czas wspierali i chwalili.

1) - No to fakt, nie mamy.
2) Kadra zostaje uszczuplona i odmłodzona.
3) Trudno sprzedawać piłkarzy gdy tym kończą się kontrakty i odchodzą. ;)

rav 11.06.2018 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1503826)

Wg Delloite Wisla miala szosty budzet na płace w ektraklasie. Zajelismy w niej 6. miejsce.

masada 11.06.2018 20:07

Szach, mat :D

Karherop 11.06.2018 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1503883)
Wg Delloite Wisla miala szosty budzet na płace w ektraklasie. Zajelismy w niej 6. miejsce.

Trudno żeby był mniejszy, mając na utrzymanu w 2017 roku: 3 trenerów, 8 asystentów i dokładnie 41 zawodników (nie licząc zawodników z CLJ)

Ta pozycja w rankingu nie jest wyznacznikiem tego, że płacimy zawodnikom wysokie kontrakty, ale naszego chaosu w zarządzaniu ludźmi i zwykłego marnotrawienia pieniędzy.

Qadou 11.06.2018 20:30

Nasz zarząd Sarapata-Dukat jest najbardziej kłótliwym zarządem w ekstraklasie. Czy oni kiedykolwiek poszli z kimś na ugodę ? Co chwila palą tylko mosty za sobą, tak się nie da zarządzać.

Griszka30KR 11.06.2018 20:52

Nasze postacie w zarządzie...

Gin 11.06.2018 20:55

Chyba sodowka zaczyna walić Zarządowi obym się mylił

TOMEK 11 11.06.2018 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1503911)
Szach, mat :D

Szach i srat. Kto 3 trenerów opłaca?

MB1906 11.06.2018 20:58

Tomek, zajebiste samozaoranie:) bo 3 trenerów opłacać to już nie w kij dmuchal hehehe

Qadou 11.06.2018 20:59

Zaraz będzie 4 :D + Baszczyński za Junco bo to przecież lepszy dyrektor sportowy co pokazał w T-B-B :D

s1mone 11.06.2018 21:22

Mityczni trenerzy i koszta utrzymania :D

Zdajecie sobie sprawę, że trener zarabia dużo mniej niż piłkarz? A generalnie to płacimy tylko Kiko Atletico i obecnemu, a sprawa Wdowca jest w sądzie.

Budżet jest 6 w lidze, miejsce do niego adekwatne. A czy decydujemy się na większą ilość piłkarzy do rywalizacji czy mniejszą i droższą w utrzymaniu kadrę to tylko kwestia koncepcji. Wymagać trzeba wyników adekwatnych do budżetu. Ten sezon był dobry, adekwatny do stanu posiadania. Dlatego trener dostał szansę prowadzić drużynę w następnym sezonie.

Śmieszą mnie to teorie spiskowe sezonu ogórkowego. Jak w każdym klubie - są wyniki, trenerzy zostają. Nie ma wyników, coś się nie sprawdza - wylatują na pysk. Podobnie z dyrektorami sportowymi i piłkarzami. U nas jest tak samo. Konflikty same się rozwiążą, jeśli będą wyniki. Długi też wtedy znikną. Nie tylko my zwalniamy trenerów, dyrektorów czy piłkarzy, robi tak cały świat - także proszę skończcie już ten lament świętokrzyski bo nie zdzierżę.

Arkadiusz.Czerepach 11.06.2018 22:25

dalej chyba nie rozumiecie że niedawne wydarzenia, miały negatywny wpływ na TS , nie tylko "PR-owy"

Dariook 11.06.2018 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1503924)
Szach i srat. Kto 3 trenerów opłaca?

Jakich trzech?? :shock:

TOMEK 11 12.06.2018 08:10

Wdowiec(zaraz będzie całość do zapłacenia)
Kiko
Carillo

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl