Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

fudi8 22.08.2011 21:48

Polsat Sport.

Teqcontroller 22.08.2011 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1152195)
na jakim kanale to leci oryginalnie?

Polsat Sport.

WislaOnly 22.08.2011 21:51

Borek uspokoił w sprawie pogody, uff... Ale okazuje się, że Melikson ma kontuzję, nie trenuje od 4 dni :/// To się nazywa szczęście, kur**!!! Prawdopodobnie Maor zagra w drugiej połowie, jeśli w ogóle da radę zagrać. Co do Lameya? Będzie mógł grać.

baro1995 22.08.2011 21:51

Borek właśnie rozwiał,wszystkie wasze obawy i jęki co do pogody.,,Nie rozmawiajmy już o pogodzie,tylko o wartości merytorycznej zawodników (...) nie szukajmy wymówek '' Martwi mnie ,,Nie jest dobrze z Moarem Meliksonem,wczoraj w zasadzie tylko leżał i poddawał się zabiegom (...) wyszedł na trening ale po 15 min krwiak nie dał mu już normalnie trenować z drużyną ''

piter116 22.08.2011 21:52

Wg Borka Melikson nie trenuje z zespołem od piątku.

Teqcontroller 22.08.2011 21:53

Czyli wychodzi na to że Melikson jutro nie zagra.

baro1995 22.08.2011 21:54

Lamey ,,zasłona dymna'' skoro Michael jest sprawny,to będzie grał na prawej.Jovanovic potrafi grać na LO i przypuszczam,że RM zaskoczy i na LO wystawi Marko,dlatego z koroną grał Diaz.

Wojtas 22.08.2011 21:56

Jak to jest tydzien pitolenia o pogodzie a okazuje sie ze ta bedzie przyjazna zawodnikom.

Teraz drze co z Maorem ,bez niego nie widze tego kto pociagnie te akcje pod bramke Apoelu.

P.S Ktos zamierza pic,juz pije:P? bo choc jestem po weselu,i jeszcze kac gdzies tam spi,to na trzezwo z tym horrorem w postaci 90 minut w Nikozji to wytrzymac bedzie ciezko.

Fuks 22.08.2011 21:59

a co takiego Borek powiedzial w sprawie pogody?

sportnh 22.08.2011 22:00

za Borkiem

1)z pogoda jest przesadzane-jest cieplo ale jest NORMALNIE, pogoda JEST WYOLBRZYMIANA, wyszedl dzis na pole w godzinie meczu i nawet wial jakis chlodny wiaterek takze jest normalnie
2) Maor nie trenuje w ogole normalnie, wczoraj caly trening przelezal z boku, dzis wyszedl na 15 min ale zszedl
3) Lamey jest w 100% gotowy zglosil trenerowi ze jest zdrowy i jest do gry

Kolumbus 22.08.2011 22:00

ze lajtowa, cieplo ale z wiaterkiem

AYALA 22.08.2011 22:02

no chyba że Maaskant postawi na wariant defensywny a więc Wilk z Sobolem plus Nunez na środku.Skrzydła Illiev i Mały i na szpicy Gienek.Chociaż bez Meleksa jakoś ciężko mi sobie to wszytsko wyobrazic

Donki 22.08.2011 22:03

Panowie pamietacie jak przed sezonem OS było u wrózki i pytali o zespoły ? Było chyba cos takiego, że ona powiedziała, że Wisła nie awansuje do LM bo kluczowy gracz bedzie miał kontuzje.

Sam sie z tego smieje co teraz pisze, ale ....a mac...

sportnh 22.08.2011 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1152222)
Panowie pamietacie jak przed sezonem OS było u wrózki i pytali o zespoły ? Było chyba cos takiego, że ona powiedziała, że Wisła nie awansuje do LM bo kluczowy gracz bedzie miał kontuzje.

Hahahah nawet NIE GADAJ, moze to ktos potwierdzic ?

cronos20 22.08.2011 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1152216)
a co takiego Borek powiedzial w sprawie pogody?

co to za różnica - mamy tylu południowców że nie ma się czym martwić !

że Maor nie zagra - trudno - DAMY RADE !!!!

JrQ- 22.08.2011 22:06

Maor nie zagra, to nie wyjdziemy z połówki - zeżrą nas jak Lech w pierwszych 15 minutach w Poznaniu.
.... ....A BY TO STRZELIL!!!

blanco 22.08.2011 22:06

Krwiak oznacza ,że na 100 % ktoś się w niego wpier.dolił .Morale całej drużyny , nawet trenera gwałtownie spadło. Pozdrowienia dla tego gościa, który załatwił nam Maora .

ps . też boję się ,że Wisła może mieć kłopoty z oddalaniem zagrożenia , a wiadomo jak może się skończyć nieustanne nacieranie APOEL-u ...

PANDEM0NIUM 22.08.2011 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez staszek001 (Post 1152026)

Jaka jest przyczyna absencji? Słyszałem o łydce. To prawda?
Bo tutaj jak na mój gust masowane jest udo

makan18 22.08.2011 22:07

Trzeba grać tym co jest, bo Maor wiecznie żył nie będzie, nie uprawiajmy czarnowidztwa . Na pewno to niezbyt miła wiadomość ale nic na to nie porawdzimy, jutro Nunez MOTH z 2 asystami

sportnh 22.08.2011 22:08

Z reguly jest tez tak ze pewnie da sie usmierzyc bol na czas meczu (zastrzyki itd) ale potem jest RYZYKO znacznego wydluzenia czasu leczenie urazu. czy gra jest warta swieczki ? moim zdaniem JEST, nie wiem co o tym myslec, ale takie mam wrazenie ze Nunez + Wilk + Sobol to bedziemy grac jak w 7 obroncow i przez caly mecz beda siedziec na naszej polowce, NIE WIEM CO O TYM WSZYSTKIM SĄDZIĆ

crazykaro 22.08.2011 22:08

Krwiak po tygoniu powinien już być "uleżony" i nie powinien prezszkadzać. Ktoś był na treningu Wisły ostatnio? Melex trenował czy nie?

mitmichael 22.08.2011 22:09

Jak Maor nie zagra to Nunez bedzie na jego pozycji + Sobolewski i Wilk z tylu i tyle. Trzeba bedzie sobie poradzic jakos bez niego.
Cytat:

Jej chodzilo o mecz z Litexem

Teqcontroller 22.08.2011 22:09

Cytat:

Lepiej żeby sie pomyliła , bo nosz ....a mać.... Godzine przed meczem zmówię cały różaniec , później sie najebie i będę modlił.

Mistrz Yoda 22.08.2011 22:09

ja we wróżki nie wierzę w środku zagra Guła i będzie dobrze. Miał już przebłyski i teraz pokaże prowadząc do LM i tym utrze nosa tym co mówią o sprowadzeniu zastępstwa dla Meliksona

JrQ- 22.08.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1152236)
Krwiak po tygoniu powinien już być "uleżony" i nie powinien prezszkadzać. Ktoś był na treningu Wisły ostatnio? Melex trenował czy nie?

Borek stwierdził, że od piątku nie

westersyl 22.08.2011 22:13

Nie chce mówić co oznacza brak Meliksona w składzie, to obniżenie wartości całej drużny bo przecież tracimy lidera naszej ofensywy. Pewnie będą robic wszystkoi żeby postawic go na ngoi, łącznie z grą na prochach i oby udało się tego dokonac.
Początkowo myślałem o zasłonie dymnej ale jak chłop nie trenuje od 4 dni to coś tu jest nie tak.

crazykaro 22.08.2011 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1152243)
Borek stwierdził, że od piątku nie

Chyba nie powiesz że krwiaka nabawił sie podczas czwartkowej jazdy na rowerze:p

Donki 22.08.2011 22:13

Oczywiscie ja też we wróżki nie wierze napisałem to tylko jako ciekawostke.

rozarian 22.08.2011 23:48

Zaciekawiło mnie,dlaczego APOEL nie pokonał w Nikozji Slovana.Poczytalem ich stronę i w skrócie: miejscowi kibice byli zaskoczeni,że to Slovan przejął na początku inicjatywę.Całą drugą połowę Slovan już się bronił,ale piłkarze APOEL-u podejmowali błędne lub pochopne decyzje.Na początku APOEL grał w ust.4-5-1,ale po przerwie gdy czas uciekał przeszli na 4-4-2.Najlepszą okazję miał wprowadzony w 72 min.Trickovski,ale spudłował.Końcowe minuty Slovan dobrze rozgrywal,utrzymujac sie przy pilce.Nie gral w tym meczu Ailton,ale grali Adorno i Solari.

iiYama 23.08.2011 08:47

Również mam obawy że zagramy zbyt defensywnie.

Napewno ustawimy się z tyłu i będziemy na nich czekać ale musimy mieć z przodu żądła by ich kłuć by nie byli zbyt pewni siebie.

Musimy mieć kogoś z przodu kto przetrzyma piłkę, zrobi akcje, wywalczyli wolny, kto odciąży defensywę i da jej czas na złapanie oddech.

Zaproponowałbym nawet kwartet:

Genkov
Iliev-Melikson
Nunez

Mały jest przebojowy ale też słabszy w szybkiej grze z klepki a Nunez lepszy od Maora w defensywie.Za Nunezem para Wilk-Sobol do rozbijania.

Gdyby jednak Mały wraz z Diazem zagrali od 1' Małego dałbym na lewo by wspomagał Diaza w obronie.

TommyTSW 23.08.2011 08:54

No na pewno trzeba zagrać tak, żeby APOEL nie poczuł się zbyt pewnie z tyłu, bo nas zamkną w polu karnym.
APOEL ma dosyć ogarnięty środek pola, akcje skrzydłami dawały więcej luzu, mam nadzieje że nasz prawy defensor spiszę się dziś dobrze.

TommyTSW 23.08.2011 09:06

Kew to jest niedoceniany chyba przez ślepych, ja to bym wolał żeby zabłysnął Kirm wpuszczony pod koniec bo chyba jemu i zespołowi jest to najbardziej potrzebne, choć nie bawmy się w wróżbiarstwa.Wisła ma awansować, a jestem dziwnie bardziej spokojny niż przed meczem z Litexem czy APOELem u siebie.Doba tatyka i nastawienie to klucz do sukcesu, a Maaskant to umię.Potencjalny brak Meliksona nie powinien nikogo łamać, z takim podejściem no to można w kapsle grać.

TSW_SKW 23.08.2011 09:27

"Robert Maaskant słysząc o tym tylko się uśmiecha i mówi w swoim stylu: - Wiem, że APOEL ma wspaniałych kibiców. Widziałem ich. Cieszymy się bardzo, że będzie świetna atmosfera na stadionie. Mam nadzieję, że po dziesięciu minutach, jak strzelimy gola, zrobi się trochę ciszej." No to nie wiem jak wy, ale ja chyba postawię: pierwszy gol- Wisła między 0-15 min :D

PSYCHOLTSW 23.08.2011 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grosz (Post 1152407)
Wilk - Nunez - Sobol
to wielce prawdopodobny skład środka pola - aby go zdominować. Myślę że Melikson wejdzie w drugiej połowie za Genkowa albo Ilieva i wtedy Wisła na pomęczonym rywalu trochę przyciśnie.
Jestem bardzo ciekawe co wymyśli Maskant, chyba że z tą kontuzją Meliksona to ściema.

ja też o tym myślę z tą różnicą żeby dać Meliksona na skrzydło. tzn Wilk - Sobol - Nunez i Melikson na jednym ze skrzydeł, Biton wysunięty. co do taktyki apoelu to podejrzewam że rzucą się na Wisłę i jak wytrzymamy do 20-25 minuty bez straty bramki to wygramy ten mecz. stawiam na 2:1 dla Nas;D Forza Wisła!!!

Marszałek 23.08.2011 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1152304)
Brak Melexa to nie tylko strata w ataku ale też brak angażowania 3 zawodników Apoelu w uważanie na niego.

I to jest cały sens. Gdy nie będzie dwóch,trzech piłkarzy skupionych na Maorze, to wtedy będą mogli bardziej przykładać się do gry. Więc nie piszcie,że bez Maora damy radę. Nie,nie damy. Tak łatwo.

1-0 to bardzo dobry wynik. O ile na początku przeciwnik nie właduje bramy, o tyle później będzie się musiał coraz bardziej odkryć,a kontra to dla nas to na co czekamy. Szansa jest i to znaczna, nawet przy 2-0 dla Cypryjczyków,bo i to się może zdarzyć. Zaraz na początku siądą na nas,dwa błędy i dwie bramki w tył. I także tym nie ma się co martwić. Wystarczy wepchnąć jedną bramkę, i znów oni będą mieć problem,nie my. A,że jestem święcie przekonany,że uda nam się chociaż jedną bramkę strzelić, to awansu jestem niemal pewny,tak w 80 procentach. O ile zagra Maor rzecz jasna. Bez niego wszystko się zmienia.

Maor ma dwóch gości skupionych na sobie? Skoro dwóch go kryje,to gdzieś musi być większa niż zazwyczaj luka. Pewnie Maaskant już to obczaił,ale trener Apoelu nie wiem czy zarykuje ten numer jeszcze raz,bo on może sobie pozwolić na tylko jeden błąd. Bramka dla nas zamyka sprawę awansu Apoelu ostatecznie. Jest to bardzo dobry zespół,ale nie na tyle aby odrobić dwie bramki straty. W tym jedną na wyjeździe, jeśli uda się ją strzelić. Nie popadałbym w skrajność,że oni nas tam "zjedzą" a temperatura zgniecie. To drugie zostało obalone przez samego trenera Apoelu. Mit,którego nie ma się co obawiać. To pierwsze to też nie jest takie proste jak niektórym pismakom, i niedzielnym kibicom się wydaje. Apoel nie jest na tyle silną ekipą aby nas roznieść na strzępy. Są dobrzy ale bez przesady. Nasz poziom, czasami z lepszą organizacją gry. Tak więc skończcie z tym typowo polskim pierdzeniem,że ciepło,a że tylko 1-0. Szczęście,że mamy trenera i zawodników, w większości, o innej niż tubylcza mentalność. Dlatego jestem spokojny o wynik dwu meczu. Bo to Apoel ma problem, nie my.

A wreszcie, co gdy nie będzie Maora?Otóż szanse oceniam wtedy 40 na 60 na korzyść Apoelu. Przy setkach stanów przed zawałowych w małopolskich domach. Ale im bliżej końca meczu, tym nasze szanse będą rosły. Czego o stanach przed zawałowych powiedzieć się nie będzie dało. O ile wynik bezbramkowy utrzymamy. Bo Apoel w końcu będzie się musiał odkryć,a do kontr mamy zawodników odpowiednich. Skoro już jestem przy zawodnikach. Nie spodziewam się aby Maaskant wpuścił w ten arcy ważny bój, Jirsaka, Kirma czy Bitona. Ten pierwszy nie nadaje się na ten poziom w ogóle. Słaby fizycznie,zaraz by go przepchnęli,jeszcze by jakąś czerwień za głupi faul dostał, do tego markuje grę. Kirm to samo,facet może fizycznie da radę, ale nie ma zwodu,wrzutki takie sobie. Przeciętny. W Bełchatowie dałby zapewne radę,czy innym Zagłębiu. Widać,że u nas nie jest w stanie nic wnieść do gry. Biton. Takie patelnie jakie miał z Koroną, to długo mu nie zapomnę. Nie wiem jak można było tego nie uderzyć, facet ma ewidentnie problemy z koncentracją.

A trzeci scenariusz.......?

kornd 23.08.2011 11:07

Nie wiecie o której zaczyna się przedmeczowe studio na Polsacie- chodzi mi o konkretną godzinę?

baro1995 23.08.2011 11:07

20:00 na polsat futbol .

crate digger 23.08.2011 12:33

http://bi.gazeta.pl/im/5/9437/z9437505X.jpg

Cytat:

Radosław Sobolewski, kapitan Wisły, po raz czwarty próbuje dostać się do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Trzy wcześniejsze podejścia kończyły się rozczarowaniem.

Radek coś tam jęczy nt meczu z Barceloną, ale najbardziej miażdżącym elementem artykuliku jest fotka Sobola :D no po prostu zamknęło mi to droge do LM :P

MHaifa 23.08.2011 12:38

W Izraelu pisza ze Maor powiedzial kolegom z druzyny ze nie zamierza zrezygnowac z tego meczu, i ze zagra nawet bez nogi jesli trzeba bedzie. :D Mowi ze to jest szansa co sie zdarza raz w zyciu.

Wiec wyglada na to ze Maor zagra napewno, tylko nie wiadomo czy od poczatku.

PS: Moj klub tez gra dzisiaj o awans i mam nadzieje ze awansuje razem z Wisla i bedziemy mogli wieczorem wszyscy swietowac :)

PANDEM0NIUM 23.08.2011 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MHaifa (Post 1152554)
W Izraelu pisza ze Maor powiedzial kolegom z druzyny...

Koleżko daj linka...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl