Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

Prezydentowa 04.12.2011 12:36

Dudu jest już za granicą. Ale rozwiązałam sprawę tak, że kupuję Michała Szóstkę, a na ten sezon wypożyczam albo właśnie Dudu albo Marcosa Alonso

neq. 04.12.2011 20:55

Michał Szostko ;) druga połowa 3 sezonu na skutek kontuzji Dudki i Affula czy jakoś tak wskoczył do składu i chyba już w niz zostanie, bardzo perspektywiczny zawodnik tylko musi grać żeby się rozwijać, dużo macie klubów filialnych ? Ja mam Pogoń i Dynamo Mińsk

Baba25 05.12.2011 18:09

Hej, ja z kolei mam inny problem... W pierwszym sezonie gry Polska ze Smudą na czele wygrała Euro2012. Nie wiem jak to się stało, właściwie to nie interesowałem się ME grając Wisła i o sukcesie Polski dowiedziałem się już po fakcie (finał zwycięstwo po karnych z Niemcami).
Zaznaczam, że gram "tradycyjnie" nie szperałem w edytorze ani nie kombinowałem z save'ami.

Od tego zwycięstwa w kadzre Smudy pojawia się sporo "szaraków" o nieziemskich parametrach. Szkoda, że nie da się ich kupić, ale zastanawia mnie skąd się oni biorą skoro gram na dużej bazie danych z piłkarzami z najwyższych lig wszystkich kontynentów i z włączonymi 16 ligami. Wiecie może, dlaczego w kadrze pojawiaja sie "szaraki" skoro liczba piłkarzy dostępnych w grze umożliwia chyba powoływanie normalnych zawodników do Polski?

W ogóle od Euro2012 bacznie śledze poczynania naszej kadry i troche denerwuje mnie ten nierealizm, bo golą prawie wszystkich ;). Jest to tym bardziej wkurzające, że chciałbym zostać trenerem kadry a dobre wyniki Smudy dają mu niezachwianą pozycję. Teraz mam 2014 rok i Polska jest na 4 miejscu w rankingu światowym (za Hiszpanią, Anglią i Argentyną ). Nie powiem - trochę to psuje przyjemność grania, bo nie za dobrze świadczy to o realizmie oddanym w tej grze ;P

Orson 05.12.2011 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baba25 (Post 1199034)
Hej, ja z kolei mam inny problem... W pierwszym sezonie gry Polska ze Smudą na czele wygrała Euro2012. Nie wiem jak to się stało, właściwie to nie interesowałem się ME grając Wisła i o sukcesie Polski dowiedziałem się już po fakcie (finał zwycięstwo po karnych z Niemcami).
Zaznaczam, że gram "tradycyjnie" nie szperałem w edytorze ani nie kombinowałem z save'ami.

Od tego zwycięstwa w kadzre Smudy pojawia się sporo "szaraków" o nieziemskich parametrach. Szkoda, że nie da się ich kupić, ale zastanawia mnie skąd się oni biorą skoro gram na dużej bazie danych z piłkarzami z najwyższych lig wszystkich kontynentów i z włączonymi 16 ligami. Wiecie może, dlaczego w kadrze pojawiaja sie "szaraki" skoro liczba piłkarzy dostępnych w grze umożliwia chyba powoływanie normalnych zawodników do Polski?

W ogóle od Euro2012 bacznie śledze poczynania naszej kadry i troche denerwuje mnie ten nierealizm, bo golą prawie wszystkich ;). Jest to tym bardziej wkurzające, że chciałbym zostać trenerem kadry a dobre wyniki Smudy dają mu niezachwianą pozycję. Teraz mam 2014 rok i Polska jest na 4 miejscu w rankingu światowym (za Hiszpanią, Anglią i Argentyną ). Nie powiem - trochę to psuje przyjemność grania, bo nie za dobrze świadczy to o realizmie oddanym w tej grze ;P

U mnie do 2016 roku Polska poleciała na 120 miejsce w rankingu UEFA, na Euro nie wyszlismy z grupy, Smude wywalili, przyszedł Skorża i teraz w 2018 roku na MS awansowali do fazy pucharowej (Kolumbia, Zimbabwe, Rosja) w 1/8 gładka porażka z Anglia 4-1

więc zupelnie odmiennie niz u Ciebie - jakiś przypadek...
no i jeszcze moze byc jedno wytlumaczenie - jak masz pirata to czasami takie kwiatki lubia sie pojawiac - ukryte zabezpieczenie przeciwko piratom, tak cos gdzies czytalem na angielskim forum FM :>

ps.
Tez tak macie ze juniorzy zwolnieni z bundesligi bez problemu przychodza do Was? co roku mialem 4-5 z czego zawsze przynajmniej 1 zostawał zawodnikiem pierwszego składu... takiego D. Steggmanna (newgen z VFB) sprzedałem za 15 mln euro do Malagi, co sezon 30-40 bramek.

kamilll1906 05.12.2011 18:56

ja po 5 sezonie w Wiśle(4MP, 2x1/8 LM, 1x 1/8 LE, 1x 1/16 LE, 3x SPP) zdecydowałem się nie przedłużac umowy, i zostałem z posadą selekcjonera "Słoni"( Finał PNA, aktualnie 1/4 PNA) po 6miechach na bezroboci zgłosiło się po mnie Watford, ale po 1. meczu dostalem oferte z Ipswich w Premier League(3 remisy, 2porażki, 1 wygrana) i otrzymałem ofertę z Chelsea, to nie sposób było jej nie przyjąć:D i teraz zostanę w Chelsea najdłużej jak będę mógł.

Mauret 05.12.2011 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baba25 (Post 1199034)

W kadrze Niemiec zawsze grają szaraki, ale że w Polsce to faktycznie dziwne...

Orson 05.12.2011 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mauret (Post 1199051)
W kadrze Niemiec zawsze grają szaraki, ale że w Polsce to faktycznie dziwne...

sciagnij plik fake.lnc z cmrev to nie bedziesz mial szarakow w kadrze Niemiec

Chrisman 05.12.2011 22:28

to mi sie ladny kwiatek trafił przegladam ranking najbogatszych klubów patrzę patrzę i na adrugim miejscu plasuje się ......Wawel Kraków z budżetem 707 mln euro

Pawlolek 06.12.2011 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1199118)
to mi sie ladny kwiatek trafił przegladam ranking najbogatszych klubów patrzę patrzę i na adrugim miejscu plasuje się ......Wawel Kraków z budżetem 707 mln euro

haha zrób proszę zdjęcie jeśli możesz :D

Pierwszy sezon Sówkami. Oj walka była, na miejsce premiowane bezpośrednim awansem wyszedłem w przedostatniej kolejce :)

http://img10.imageshack.us/img10/592...120600001h.jpg

4fan_player 06.12.2011 21:31

http://zapodaj.net/images/5fabe891499e.png

Sanogo po 4 sezeonie. Ogólnie 4x MP, 2x PP, 4x awans do LM w tym raz 1/8 a teraz 1/4 i przegrana z Realem 1:8 w dwumeczu :)

Jeżeli link nie działa to najedźcie myszką na pasek adresu i kliknijcie enter.

jcts 07.12.2011 13:32

Właśnie zdobyłem 2 mistrzostwo po serii 13 zwycięstw z rzędu. Mam 24. kolejkę i przewagę 19pktów nad drugą...Cracovią
Pora odejść z Wisły, więcej nie osiągnę. I takie pytanie, da się dostać do jakiś ciekawych klubów po kilku sukcesach z Wisłą? Coś z PremierLeague może?

szczepek19 07.12.2011 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jcts (Post 1199470)
Właśnie zdobyłem 2 mistrzostwo po serii 13 zwycięstw z rzędu. Mam 24. kolejkę i przewagę 19pktów nad drugą...Cracovią
Pora odejść z Wisły, więcej nie osiągnę. I takie pytanie, da się dostać do jakiś ciekawych klubów po kilku sukcesach z Wisłą? Coś z PremierLeague może?

wszystko zależy od reputacji i sukcesów... jak będziesz mieć kontynentalną reputację to może coś znajdziesz w Anglii :) hmm... a Bundesliga nie kusiłaby ? :D

*Michael* 08.12.2011 17:33

pany pomocy!! wywalilo mi prąd zaraz po zapisie gry a teraz chce wczytać i tutaj lekki problem sie pojawia bo mam jeden zapis i pisze ze zapisana gra nie została wczytana!! ;/ co mam zrobic!? ;/ 2 sezony w morde strzelił? ;/

szczepek19 08.12.2011 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *Michael* (Post 1199781)
pany pomocy!! wywalilo mi prąd zaraz po zapisie gry a teraz chce wczytać i tutaj lekki problem sie pojawia bo mam jeden zapis i pisze ze zapisana gra nie została wczytana!! ;/ co mam zrobic!? ;/ 2 sezony w morde strzelił? ;/

najprawdopodobniej save poszedł się huśtać... przykro :< a powiedzcie... a Wy jak gracie w 1 sezonie w Wiśle to robicie rewolucję w kadrze czy gracie tym co macie ? ja np tylko dokupiłem Atoubę i Andrade z wolnego transferu i jadę tym co mam, kontakt z czołówką jest + do tego 5 miejsce jak na moje próby z tym FM to sukces :D aha... czy ktoś z was ma w drużynie Karadzhova ? Tego bułgarskiego GK który był kiedyś w rzeczywistości na naszym celowniku ? Do mnie dojdzie dopiero 1 stycznia :)

*Michael* 08.12.2011 17:58

w takim razie teraz zaczynam gre Borussią !!... poleca ktoś jakiś grajków do Bundesligi do Borussi?

xanti1906 08.12.2011 22:35

Spróbuj Williana z Szachtara, świetny gość.
Jako zastępca Sahina może Montolivo zgodziłby się przyjść? Nie wiem na jakich pozycjach masz wakaty, możesz coś więcej napisać :)

*Michael* 08.12.2011 23:59

zacząłem jednak Valencią :P ściągnałem Lewandowskiego, Małeckiego, Obraniaka, Davida Ospinę, Czekaja i kilku innych :) jak bede miał chwile to wrzuce SS z wygladem mojego składu :)

BARIKORB 09.12.2011 00:54

Początek 2 sezonu w Wiśle, Maor sprzedany do Milanu. Polecacie kogoś za Maora, bo teraz mam dziurę w składzie. Cena nie gra roli, ważne, żeby chciał przyjść.
Polecam napastnika Osvaldo, w pierwszej przerwie zimowej kontrakt mu się zaczyna kończyć i do wzięcia za free, a po pół roku gry warty ponad 3mln i średnia bramek strzelonych ponad 1 na mecz ;].

Lordzik 09.12.2011 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BARIKORB (Post 1199970)
Początek 2 sezonu w Wiśle, Maor sprzedany do Milanu. Polecacie kogoś za Maora, bo teraz mam dziurę w składzie. Cena nie gra roli, ważne, żeby chciał przyjść.
Polecam napastnika Osvaldo, w pierwszej przerwie zimowej kontrakt mu się zaczyna kończyć i do wzięcia za free, a po pół roku gry warty ponad 3mln i średnia bramek strzelonych ponad 1 na mecz ;].

John Fleck do mnie przeszedł do mnie w 2 sezonie mojej gry, obecnie gram 4 sezon, i tak jego pierwszym sezonie w wisle zagral 16 meczy strzelil 7 bramek i zanotowal 4 asysty, w jego drugim sezonie zagral 22 mecze 8 bramek i 8 asyst. :) grają z Maorem często na zmiane. albo jeden odpoczywa drugi gra :) Ja bym polecił na Lewą obrone Danilo Avelar dobry brazylijczyk :) przechodzi za 300 tys :) Piotr Mroziński także bardzo dobrze się zapowiada, wygryzł uy mnie ze składu Wilka.

surdut 09.12.2011 18:19

W 1 sezonie Wisłą odpadlem z ligi mistrzow w 1/4 dopiero a na koniec sezoinu reputacja ekstraklasy spadla o pol gwiazdki. mam polowe drugiego , awansowalem do 1/8 LM ale jak patrze moja reputacje w edytorze to mam ciagle tą samą prawie.okolo 6050 .przy poczatku gry byla tez jakos 6000.Wiecie co robic aby reputacje szy w gore?
ps.nic nie edytuje tylko chcialem sprawdzic jaka mam reputacje

neq. 09.12.2011 18:27

ja mam początek 4 sezonu i reputację 6tyś ;) za to reputacja ligi się zwiększyła

Lordzik 09.12.2011 20:11

ja gram 4 sezon, Mourinho z Realu odszedł sam. Złożyłem podanie o pracę i proszę udało się :)

4fan_player 09.12.2011 20:16

Sezon 2015/2016 reputacja 7187. http://zapodaj.net/images/4ac721dfb0a0.png

Vitaliss 10.12.2011 15:56

Możecie polecić jakąś fajną skórkę? :)

Ivory1906 10.12.2011 16:13

Panowie 1 sezon gry Wisla, przerwa zimowa i potrzebuje prawego/lewego obronce ktory wskoczy z miejsca do skladu i bedzie gral bardzo dobrze tak do 1mln euro oraz napastnika poniewaz nie chca zgodzic sie na sprzedarz Bitona a Sanogo nie chce grac u mnie :P cena tez 1 mln euro ;) i w sumie bramkarzem tez bym nie pogardzil bo Pareiko wiecznie nie bedzie bronil. Dobrze by tez bylo aby 1/2 zawodnikow bylo Polakami.

Eternit 10.12.2011 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 1200488)
Panowie 1 sezon gry Wisla, przerwa zimowa i potrzebuje prawego/lewego obronce ktory wskoczy z miejsca do skladu i bedzie gral bardzo dobrze tak do 1mln euro oraz napastnika poniewaz nie chca zgodzic sie na sprzedarz Bitona a Sanogo nie chce grac u mnie :P cena tez 1 mln euro ;) i w sumie bramkarzem tez bym nie pogardzil bo Pareiko wiecznie nie bedzie bronil. Dobrze by tez bylo aby 1/2 zawodnikow bylo Polakami.

Na prawą Celebana weź.

Ivory1906 10.12.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1200496)
Na prawą Celebana weź.

Nic z tego nim sie obejrzalem Celeban byl juz w Kubaniu w Rosji. Dostalem za Jaliensa oferte na 1.3 mln euro ( na prawej obronie gra nadspodziewanie dobrze ) i nie wiem czy go sprzedac jesli tak to musze miec jego nastepce...

Piotson 10.12.2011 16:38

Na prawą Bandalovski (CSKA SOFIA)
Na bramkę Plamen Iliev
Napastnik Alexadner Kozlov ew. Renteria (Santos)

Rudi5555 10.12.2011 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vitaliss (Post 1200481)
Możecie polecić jakąś fajną skórkę? :)

http://www.cmrev.com/grafika/plik/Li..._0-_skin_.html
Sam na niej gram, i uważam że jest bardzo dobra.

surdut 10.12.2011 16:49

jak biton odejdzie to po paru dniach mozna go za 100-200 k wziac znowu
kuszczak, zaluska tez przejda-polecam
sadlok, celeban joopen lub joppen na obrone
polecam talent-Milik
Kupisz tez dobry

Ivory1906 10.12.2011 17:13

Milik juz jest moj zobaczymy co z Niego wyrosnie :) Kuszczak, Zaluska ciezka sprawa u mnie...moze jeszcze poczekam do konca sezonu i w czerwcu kogos sprowadze bo Iliev poszedl do Gronigen za 2.6 mln euro :P dalej szukam napastnika na przyslowiowe " juz " ktory jest dosc mlody a z checia przyjdzie do Wisly oraz obronce. Najgorsze jest to ze tych co ja sobie upatrze to zawodnicy nie sa zainteresowani przejsciem do Wisly ;/

Jacha 10.12.2011 17:16

Weź z darmowego kontraktu Ahmeda Soukounę :) Strzela jak nienormalny, u mnie 3 sezony z rzędu król strzelców T-ME .

maciekmiszcz 10.12.2011 18:07

Atak - Ahmed Gaafar
Prawa obrona - Olkowski

Jacha 10.12.2011 18:15

Co trzeba zrobić żeby odpalać FM-a w oknie ?

4fan_player 10.12.2011 18:16

Tylko Sanogo. Najlepszy zawodnik, który chce przyjść do Wisły w pierwszym sezonie. W czerwcu 2012 kończy mu się kontrakt i można go wziąć za free a wcześniej nawet wypożyczyć. Koleś wymiata i nie raz dawałem na to dowody w tym wątku.

Ivory1906 10.12.2011 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1200527)
Tylko Sanogo. Najlepszy zawodnik, który chce przyjść do Wisły w pierwszym sezonie. W czerwcu 2012 kończy mu się kontrakt i można go wziąć za free a wcześniej nawet wypożyczyć. Koleś wymiata i nie raz dawałem na to dowody w tym wątku.

Przeczytaj kilka postow wyzej :P Wypozyczylem go ale nie jest zainteresowany przejsciem do mnie jak mu chce zaproponowac kontrakt...

BTW ile mniej wiecej gracie sparingow w przerwie miedzy rozgrywkami ?

4fan_player 10.12.2011 18:43

No chyba że tak :) ja go akurat nie wypożyczałem tylko wziąłem dopiero gdy była możliwość wzięcia go za free.

btw.

2015 rok.. Bakero zostaje selekcjonerem naszej reprezentacji. Polański zostaje kapitanem.. czas umierać..

Jacha 10.12.2011 18:48

@Ivory :Ja gram zazwyczaj co sobotę jak jest przerwa więc jakieś 8-9 wychodzi. A proponował wam jakiś klub tournee?

Ivory1906 10.12.2011 18:57

Ja zawsze jade na 2 tournee w styczniu i lutym. Na pierwszym trenuje przygotowanie fizyczne a na drugim taktyke zagrania bla bla i podczas takich tournee gram przewaznie 4 sparingi ale czasami zagram 2 mecze pomiedzy i sie zastanawiam czy to nie za duzo dla nich :P

brylant17 10.12.2011 18:59

Gram jeszcze w Fm 11 ale tak czytam Kuszczak chce przejść Dudek także i Sanogo też powiedzcie mi czy to na "gołym " fm czy po jakimś patchach?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl