![]() |
|
Odkurzę trochę temat, bo z tego co widać są jakieś błędy tutaj popełnione i teraz pytanie czy cześć z nich jest winą nowego trenera od przygotowania fizycznego (choć sam mówił w wywiadzie, że na razie będzie kontynuował pracę poprzednika i postara się poznać każdego zawodnika, aby w przyszłości lepiej to funkcjonowało) czy jednak poprzedniego trenera (w końcu główną bazę na sezon buduje się w lato).
Pominę kwestię przygotowania taktycznego, bo tutaj Tadek pokazał jak się nie powinno robić... |
https://www.youtube.com/watch?v=_S4U3CXn8Sg bramki z meczu WKS-TSW
|
K...a czy Miskiewicz olewa i nie cwiczy tych wyjść do dośrodkowań, czy po prostu nie ma dla niego nadziei ?
|
Dokladnie stoi jak kołek w tej bramce
|
Miśkiewicz to się chyba boi wychodzić z tej bramki, trochę wyjdzie i cofa się... w poprzednim sezonie tak zawalił nam kilka bramek i znowu to się powtarza. A stawianie drewna Urygi i Cywki w obronie... hmm.. cienko widzę ten sezon..
|
Popatrzyłam na te bramki z meczu ze Śląskiem, no i takich goli nie możemy tracić w lidze... Sparing sparingiem, ale no kur... Tak jak zostało wspomniane stanie na linii Miśkiewicza nam się jeszcze zemści. Obym się myliła.
|
Może ew. podpisanie Załuski zmieni ten stan rzeczy. Facet grał na Wyspach, tam bramkarze bez umiejętności wychodzenia do dośrodkowań nie są brani pod uwagę... ;)
|
Cytat:
Może Załuskę nauczyli w Celtiku wychodzić z bramki? :> |
Jak dla mnie, Załuska okaże się bardzo solidnym bramkarzem. Ma fajny bagaż doświadczeń. Od początku sezonu wyjdzie pewnie Misiek, ale po kilku meczach Załuska go wygryzie do końca sezonu.
|
Ja bym się tak Załuską nie podpalał. Od sezonu 2010/2011 (czyli od 7 lat)zagrał 34 mecze, więc to w jakiej jest dyspozycji i czy cokolwiek jeszcze potrafi jest wielką niewiadomą.
|
Rysiek jest widoczny na zdjęciach z treningu, Guerriera niestety nie widać. Szkoda, że zamiast wziąć się do pracy to woli sobie odpoczywać w momencie kiedy Wisła go najbardziej potrzebuje od czasów Moskala :/
|
A może św.Mikołaj w lipcu i nie wróci?
|
Przeciez podobno dg69 Jest w rezerwach
|
Cytat:
a co to teraz piłkarzy nie ma że DG jest tu witany jak Bóg? i gdzie to widziałeś że Wisła go potrzebuje "bardzo"? bo mi się wydaje że DW dał do zrozumienia działaczom by go wytransferowali, a on sam nie widzi go w zespole szczerze niech spie*dala jak najdalej od Wisły, nieprofesjonalny i głupi piłkarz |
Nikt go nie wita jak Bóg. Chodzi o jego potencjał jaki bez wątpienia ma a my potrzebujemy zawodników ofensywnych bo kadrowo słabo to wygląda, Małecki czy Boguski złapią kontuzje i kto zagra? Nawet nie kontuzje a głupie żółte kartki sprawią, że będzie trzeba sięgać do rezerw klubu. Kto ma grać? Brlek na skrzydle albo Cywka? Przypominam, że swego czasu przez podobną sytuację przechodził Małecki u Smudy i wrócił z podkulonym ogonem. Guerrier ma po prostu złych doradców, tak jak napisałem potencjał ma a gdyby trochę się ogarnął to byłby dużym wzmocnieniem na nowy sezon 2016/17.
|
Gurrier to ma zły mózg, a nie doradców,
twierdzisz że to piłkarz z potencjałem? a jakim? fizycznym? tak, silny, zwinny, skoczny, a typowo piłkarskie? żenada, w Wiśle nauczył się dopiero podawać, jak trzeba kopnąć do bramki to przypie*dala na siłę ile fabryka dała, udaje Robbena bez umiejętności, nie liczy się z zespołem, ale najważniejsze na co nikt z was nie zwraca uwagi - mózg piłkarski, spalony? a co to? faul na żółtą/czerwoną? a co to? po za tym bardzo nieprofesjonalny piłkarz, co 2 tygodnie kontuzja, podejrzewam że w wielu przypadkach wymyślone, bo nagle haitański szamani go uzdrawiaja na kadrę, po czym wraca z kadry...z kontuzją, tą sama co miał przed wylotem, gościu kombinuje na wszelakie sposoby i doi Wisłę, zwyczajnie doi, w dupie ma granie, on nie ma na to ani sił, ani chęci może Donald kupił u paru maślane oczy na swój widok, ale kto ogarnięty zrozumie że ten piłkarz kariery nie zrobi, a po Wiśle wyląduje w jeszcze gorszym klubie, bo w głowie mu ruchanie, pijatyki, lansy bansy diliżansy, podobnie jak z Sarkim |
Kto tak powiedział, że dopiero w Wiśle nauczył się podawać? Niech zgadnę, Franz Smuda? No tak bo on poznawał piłkarza po tym jak po schodach wchodził, nie zdziwię się jak wszyscy windami jeździli przy nim. A tak na poważnie to tak Guerrier to jeździec bez głowy, jak większość obawiam się po prostu o wąską kadrę ale mam nadzieję, że Darek Wdowczyk wie co robi bo w poprzednim sezonie pokazał, że ma fach w ręku.
|
Menago Donalda naopowiadał mu o zainteresowaniu z Bundesligi i od tego czasu odwala maniane. Takich jak on to do Niemiec zwożą wagonami i wybija się 1/1000. Gość z takim nastawieniem mentalnym może zrobić karierę ale ewentualnie na pudelku.
|
Sarki to w ogóle znalazł jakiś inny klub poza Wisłą po tym jak go odpaliliśmy?
Bo w sobotę go widziałem w klubie, ale Coco. Pogodził się chyba z końcem kariery. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Kiedy ostatnio byliśmy na zagranicznym obozie? Bo z tego co pamiętam to chyba ostatnio cały czas Myślenice?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ostatni raz byliśmy w styczniu 2016.
|
Wisła Kraków - MSK Żylina 2:1
Rafał Boguski 28 Jakub Bartosz 78 Tomasz Cywka 79 (sam.) DZIKI DAJESZ KU...A!! |
Bramka Cywki to jakaś parodia...
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślałem, że w sparingu liczy się bardziej gra(zagrał całkiem nieźle) niż bramki(nawet kuriozalny swojak)...
|
no goose pokazal klase :D
|
Boguski stadiony świata, gdyby go nie nabił Małecki to pewnie Rafał strzeliłby nad poprzeczką. A od Cywki się odczepcie, bo dokładnie taki sam przypadek jak bramka Dzikiego. Mam nadzieję, że Cywka się odblokuje i zacznie grać na tyle na ile go stać, a Rafałowi urosną cohones i przestanie się bać walki o piłkę.
|
Ehh... jakbyście się skupiali na pozytywach tak jak na negatywach... No i ...., że swojak? Pomielcie tak te posty np. o Goznalezie, który jak wszystkie znaki wskazują, ma więcej atutów od Ryśka. Nie wiem ile kto ma lat, ale czasem serio brzmicie jak zmęczone życiem Grażyny...
|
Dokładnie tak jak piszesz, niektórzy z gory u.......ili sobie ze Cywka jest chvjowy i niec tego nie zmieni. Nawet to ze wczoraj znowu Bartosz był najsłabszym ogniwem. Ale jak to nasz wychowanek strzelił bramkę. Ano tak to , nie wracał , gubił krycie i cały czas zostawiał Cywke z dwoma zawodnikami do krycia.
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S. Powiedz mi grałeś kiedyś na obronie? nieważne na jakim poziomie tylko czy na tej pozycji? |
Okazjonalnie na lewej stronie, częściej w pomocy na lewej. Później na bramce, bo nie było nominalnego bramkarza ;)
Generalnie Cywka wbił swojaka, bo nie wiedział gdzie dokładnie się znajdował, nie kontrolował tego. Jego błąd i tyle, ogólnie w meczu zagrał przyzwoicie. Rafał może i uważa na nogi czasem (i nic dziwnego po tym jak po Borysiuku pauzował 2,5 roku) ale swoje robi i jechanie po nim, gdy strzela tyle bramek jest nie do obrony żadnymi argumentami :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl