Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Paweł 06.02.2016 19:42

Cały mecz:

http://www.dailymotion.com/video/x3q...-na-zywo_sport

POtey 28.02.2016 12:12

Odkurzę trochę temat, bo z tego co widać są jakieś błędy tutaj popełnione i teraz pytanie czy cześć z nich jest winą nowego trenera od przygotowania fizycznego (choć sam mówił w wywiadzie, że na razie będzie kontynuował pracę poprzednika i postara się poznać każdego zawodnika, aby w przyszłości lepiej to funkcjonowało) czy jednak poprzedniego trenera (w końcu główną bazę na sezon buduje się w lato).

Pominę kwestię przygotowania taktycznego, bo tutaj Tadek pokazał jak się nie powinno robić...

WISŁAZWE 08.07.2016 18:17

https://www.youtube.com/watch?v=_S4U3CXn8Sg bramki z meczu WKS-TSW

dj_ibutti 08.07.2016 21:04

K...a czy Miskiewicz olewa i nie cwiczy tych wyjść do dośrodkowań, czy po prostu nie ma dla niego nadziei ?

radek2323 08.07.2016 23:48

Dokladnie stoi jak kołek w tej bramce

Samuraj 09.07.2016 09:05

Miśkiewicz to się chyba boi wychodzić z tej bramki, trochę wyjdzie i cofa się... w poprzednim sezonie tak zawalił nam kilka bramek i znowu to się powtarza. A stawianie drewna Urygi i Cywki w obronie... hmm.. cienko widzę ten sezon..

gypsy 12.07.2016 10:48

Popatrzyłam na te bramki z meczu ze Śląskiem, no i takich goli nie możemy tracić w lidze... Sparing sparingiem, ale no kur... Tak jak zostało wspomniane stanie na linii Miśkiewicza nam się jeszcze zemści. Obym się myliła.

BlurgH 12.07.2016 12:15

Może ew. podpisanie Załuski zmieni ten stan rzeczy. Facet grał na Wyspach, tam bramkarze bez umiejętności wychodzenia do dośrodkowań nie są brani pod uwagę... ;)

wolfy 12.07.2016 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1442783)
K...a czy Miskiewicz olewa i nie cwiczy tych wyjść do dośrodkowań, czy po prostu nie ma dla niego nadziei ?

Chyba już za późno, żeby się nauczył.
Może Załuskę nauczyli w Celtiku wychodzić z bramki?
:>

wolfu 12.07.2016 13:54

Jak dla mnie, Załuska okaże się bardzo solidnym bramkarzem. Ma fajny bagaż doświadczeń. Od początku sezonu wyjdzie pewnie Misiek, ale po kilku meczach Załuska go wygryzie do końca sezonu.

JacobCFC 12.07.2016 14:00

Ja bym się tak Załuską nie podpalał. Od sezonu 2010/2011 (czyli od 7 lat)zagrał 34 mecze, więc to w jakiej jest dyspozycji i czy cokolwiek jeszcze potrafi jest wielką niewiadomą.

Franeklowcabramek 12.07.2016 14:35

Rysiek jest widoczny na zdjęciach z treningu, Guerriera niestety nie widać. Szkoda, że zamiast wziąć się do pracy to woli sobie odpoczywać w momencie kiedy Wisła go najbardziej potrzebuje od czasów Moskala :/

ABGwislakABG 12.07.2016 14:38

A może św.Mikołaj w lipcu i nie wróci?

wiertar 12.07.2016 14:59

Przeciez podobno dg69 Jest w rezerwach

ferrekin 12.07.2016 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1442959)
Rysiek jest widoczny na zdjęciach z treningu, Guerriera niestety nie widać. Szkoda, że zamiast wziąć się do pracy to woli sobie odpoczywać w momencie kiedy Wisła go najbardziej potrzebuje od czasów Moskala :/

haha
a co to teraz piłkarzy nie ma że DG jest tu witany jak Bóg?
i gdzie to widziałeś że Wisła go potrzebuje "bardzo"? bo mi się wydaje że DW dał do zrozumienia działaczom by go wytransferowali, a on sam nie widzi go w zespole
szczerze niech spie*dala jak najdalej od Wisły, nieprofesjonalny i głupi piłkarz

Franeklowcabramek 12.07.2016 16:50

Nikt go nie wita jak Bóg. Chodzi o jego potencjał jaki bez wątpienia ma a my potrzebujemy zawodników ofensywnych bo kadrowo słabo to wygląda, Małecki czy Boguski złapią kontuzje i kto zagra? Nawet nie kontuzje a głupie żółte kartki sprawią, że będzie trzeba sięgać do rezerw klubu. Kto ma grać? Brlek na skrzydle albo Cywka? Przypominam, że swego czasu przez podobną sytuację przechodził Małecki u Smudy i wrócił z podkulonym ogonem. Guerrier ma po prostu złych doradców, tak jak napisałem potencjał ma a gdyby trochę się ogarnął to byłby dużym wzmocnieniem na nowy sezon 2016/17.

ferrekin 12.07.2016 16:57

Gurrier to ma zły mózg, a nie doradców,
twierdzisz że to piłkarz z potencjałem? a jakim?
fizycznym? tak, silny, zwinny, skoczny,
a typowo piłkarskie? żenada,
w Wiśle nauczył się dopiero podawać,
jak trzeba kopnąć do bramki to przypie*dala na siłę ile fabryka dała,
udaje Robbena bez umiejętności, nie liczy się z zespołem,
ale najważniejsze na co nikt z was nie zwraca uwagi - mózg piłkarski,
spalony? a co to?
faul na żółtą/czerwoną? a co to?

po za tym bardzo nieprofesjonalny piłkarz, co 2 tygodnie kontuzja, podejrzewam że w wielu przypadkach wymyślone, bo nagle haitański szamani go uzdrawiaja na kadrę, po czym wraca z kadry...z kontuzją, tą sama co miał przed wylotem,
gościu kombinuje na wszelakie sposoby i doi Wisłę, zwyczajnie doi,
w dupie ma granie, on nie ma na to ani sił, ani chęci

może Donald kupił u paru maślane oczy na swój widok, ale kto ogarnięty zrozumie że ten piłkarz kariery nie zrobi, a po Wiśle wyląduje w jeszcze gorszym klubie, bo w głowie mu ruchanie, pijatyki, lansy bansy diliżansy,
podobnie jak z Sarkim

Franeklowcabramek 12.07.2016 19:09

Kto tak powiedział, że dopiero w Wiśle nauczył się podawać? Niech zgadnę, Franz Smuda? No tak bo on poznawał piłkarza po tym jak po schodach wchodził, nie zdziwię się jak wszyscy windami jeździli przy nim. A tak na poważnie to tak Guerrier to jeździec bez głowy, jak większość obawiam się po prostu o wąską kadrę ale mam nadzieję, że Darek Wdowczyk wie co robi bo w poprzednim sezonie pokazał, że ma fach w ręku.

Patryko 12.07.2016 19:34

Menago Donalda naopowiadał mu o zainteresowaniu z Bundesligi i od tego czasu odwala maniane. Takich jak on to do Niemiec zwożą wagonami i wybija się 1/1000. Gość z takim nastawieniem mentalnym może zrobić karierę ale ewentualnie na pudelku.

Kac 12.07.2016 19:34

Sarki to w ogóle znalazł jakiś inny klub poza Wisłą po tym jak go odpaliliśmy?

Bo w sobotę go widziałem w klubie, ale Coco.

Pogodził się chyba z końcem kariery.

rav 12.07.2016 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1442974)
Kto tak powiedział, że dopiero w Wiśle nauczył się podawać? Niech zgadnę, Franz Smuda? No tak bo on poznawał piłkarza po tym jak po schodach wchodził, nie zdziwię się jak wszyscy windami jeździli przy nim.

Zwłaszcza, że ściągał go jako lewego obrońcę :haha:

Patryko 12.07.2016 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1442978)
Zwłaszcza, że ściągał go jako lewego obrońcę :haha:

Co by o Franzu w tym akurat przypadku nie powiedzieć, to tutaj połapał się szybko i stwierdził, że mniejszą szkodę wyrządzi łapiąc spalonego w ataku niż wjeżdżając w kogoś dwoma wyprostowanymi nogami albo łamiąc linię spalonego w obronie :D

gypsy 12.07.2016 22:30

To tak a propos dzikiego:

http://www.dziennikpolski24.pl/sport...akow,10398273/

R33 15.01.2017 16:32

Kiedy ostatnio byliśmy na zagranicznym obozie? Bo z tego co pamiętam to chyba ostatnio cały czas Myślenice?

fran23 15.01.2017 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1461706)
Kiedy ostatnio byliśmy na zagranicznym obozie? Bo z tego co pamiętam to chyba ostatnio cały czas Myślenice?

Co roku w Turcji jesteśmy.

WislaFan123 15.01.2017 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fran23 (Post 1461707)
Co roku w Turcji jesteśmy.

Ostatni raz byliśmy chyba w lipcu badz nawet styczniu 2015

fran23 15.01.2017 18:13

Ostatni raz byliśmy w styczniu 2016.

s1mone 28.01.2017 19:27

Wisła Kraków - MSK Żylina 2:1
Rafał Boguski 28€™
Jakub Bartosz 78€™
Tomasz Cywka 79€™ (sam.)

DZIKI DAJESZ KU...A!!

wolfu 28.01.2017 19:38

Bramka Cywki to jakaś parodia...

Azmo 28.01.2017 19:57

https://www.youtube.com/watch?v=rFavconALVg

Bramki ze sparingu.

mitmichael 28.01.2017 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1462759)

Spektakularny swojak

MłodePokolenie 28.01.2017 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1462759)

Jak dla mnie parodią jest to jak bardzo przeżywacie tego sparingowego swojaka:shock:

ashkeczup 28.01.2017 20:23

Myślałem, że w sparingu liczy się bardziej gra(zagrał całkiem nieźle) niż bramki(nawet kuriozalny swojak)...

ricenb 29.01.2017 04:30

no goose pokazal klase :D

PSYCHOLTSW 29.01.2017 08:54

Boguski stadiony świata, gdyby go nie nabił Małecki to pewnie Rafał strzeliłby nad poprzeczką. A od Cywki się odczepcie, bo dokładnie taki sam przypadek jak bramka Dzikiego. Mam nadzieję, że Cywka się odblokuje i zacznie grać na tyle na ile go stać, a Rafałowi urosną cohones i przestanie się bać walki o piłkę.

nesta 29.01.2017 10:08

Ehh... jakbyście się skupiali na pozytywach tak jak na negatywach... No i ...., że swojak? Pomielcie tak te posty np. o Goznalezie, który jak wszystkie znaki wskazują, ma więcej atutów od Ryśka. Nie wiem ile kto ma lat, ale czasem serio brzmicie jak zmęczone życiem Grażyny...

AlvaroTS 29.01.2017 10:12

Dokładnie tak jak piszesz, niektórzy z gory u.......ili sobie ze Cywka jest chvjowy i niec tego nie zmieni. Nawet to ze wczoraj znowu Bartosz był najsłabszym ogniwem. Ale jak to nasz wychowanek strzelił bramkę. Ano tak to , nie wracał , gubił krycie i cały czas zostawiał Cywke z dwoma zawodnikami do krycia.

s1mone 29.01.2017 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW
Boguski stadiony świata, gdyby go nie nabił Małecki to pewnie Rafał strzeliłby nad poprzeczką. A od Cywki się odczepcie, bo dokładnie taki sam przypadek jak bramka Dzikiego. Mam nadzieję, że Cywka się odblokuje i zacznie grać na tyle na ile go stać, a Rafałowi urosną cohones i przestanie się bać walki o piłkę.

Gówno prawda, Rafał przytomnie się zachował, a Cywka bezmyślnie. Co do tego nabijania to żenujący jesteś próbując się dopierdalać na siłę, bo gościa nie lubisz. Dopierdziel się do Brożka, Zachary i Ondraska, którzy razem NA SPÓŁKĘ strzelili mniej bramek od Rafała w tym sezonie.

PSYCHOLTSW 29.01.2017 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1462810)
Gówno prawda, Rafał przytomnie się zachował, a Cywka bezmyślnie. Co do tego nabijania to żenujący jesteś próbując się dopierdalać na siłę, bo gościa nie lubisz. Dopierdziel się do Brożka, Zachary i Ondraska, którzy razem NA SPÓŁKĘ strzelili mniej bramek od Rafała w tym sezonie.

Ty za to lubisz Rafała i zapewne dlatego Twoja wypowiedź jest lepsza od mojej. fuck logic :) Boguski jest słaby, bo ma problem z głową. Po Brożku również jebałem, przez wiele lat zresztą ale teraz jak wrócił po kontuzji wreszcie gra mniej więcej tak jak powinien tylko nie ma bardzo siły na cały mecz. Koń Rafał ma, tylko co z tego? Dalej nie wierzę, że się odblokował, bo jego problem leży w głowie, nie w umiejętnościach. Nawet 10 strzelonych hattricków tego nie zmieni, jeżeli Rafał nie przestanie się bać walki o piłkę, starć w powietrzu i męskiej gry.

P.S. Powiedz mi grałeś kiedyś na obronie? nieważne na jakim poziomie tylko czy na tej pozycji?

s1mone 29.01.2017 10:40

Okazjonalnie na lewej stronie, częściej w pomocy na lewej. Później na bramce, bo nie było nominalnego bramkarza ;)

Generalnie Cywka wbił swojaka, bo nie wiedział gdzie dokładnie się znajdował, nie kontrolował tego. Jego błąd i tyle, ogólnie w meczu zagrał przyzwoicie. Rafał może i uważa na nogi czasem (i nic dziwnego po tym jak po Borysiuku pauzował 2,5 roku) ale swoje robi i jechanie po nim, gdy strzela tyle bramek jest nie do obrony żadnymi argumentami :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl