Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

SpoXsteR 10.07.2010 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 932153)
Święta prawda ale... 700 tysięcy to za małol, jeśli Ruch za swoich skórokopó żąda po milion euro za każdego to myśle że za gówniarza możemy wziąśc troche wiecej. Niech spada na drzewo.

ale za niego nikt DZISIAJ tyle nie da... za pare lat owszem.. ale nie teraz.. musi sie jeszcze ograc na Polskim podworku, pokazac w reprze, dopiero wszystko przed nim.. to jest wielki talent i juz teraz sobie ostrza na niego zabki, ale jeszcze nie dzis.. a z talentami jak to bywa sa czesto duze problemy i nie wolno ot tak rzucic nim w bok, bo sie zapijaczy i skonczy na dnie, ilez to bylo takich pilkarzy ktorzy nie mieli wsparcia, odwrocili sie od czy to rodziny czy klub i dzis zbieraja puszki.. a wystarczylo wyciagnac dlon, tym bardziej do takich grajkow z takim charakterem...
niech skuli ogon, przeprosi, jakas kara finansowa i tyle.. i mysle ze tak Basalaj postapi , wie ze to bylby blad wyrzucac tak mlodego, perspektywicznego i co najwazniejsze kosztownego (z perspektywy czasu) pilkarza.. majac na uwadze ze i tak mamy szczupla kadre ..
nie zachowal sie fair, ale wiadomo jaki jest Maly.. mam nadzieje ze Basalaj przeprowadzi konkretna rozmowe i nie raz uderzy w stol i powinno byc dobrze, bo jakby nie bylo Malecki jeszcze nigdy nie byl wzywany na tego typu spotkania do najwazniejszych osob w klubie.. co najwyzej trener mu cos powiedzial, ale to za malo i za maly autorytet, najlepiej jakby Boss z nim pogadal, bo z nim nie ma zartow i jest gadka krotka, on musi miec przed soba osobe ktora steruje tym klubem i pilkarzami i od jego widzimisie zalezy czy bedzie mial co zryc i czy mu nie zabrudzi papierow tak ze nie znajdzie nowego klubu.. Boss bylby najlepsza opcja, ale znajac go raczej nie bedzie brudzil rak tym bardziej wzgledem "gowniarza..", ale Basalaj (bedzie tez pare innych waznych osob) tez powinien go tam dobrze utemperowac, jesli to sie powtorzy to z bolem serca.. do widzenia

co do Smudy on ma tak czy owak uprzedzenie do Maleckiego, w ogole ostatnio do pilkarzy Wisly... jak Smuda zniknie to wtedy miedzy innymi Maly moze zaistniec, dopoki bedzie Smuda nic sie raczej nie zmieni..

PANDEM0NIUM 10.07.2010 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 932160)
ale za niego nikt DZISIAJ tyle nie da... za pare lat owszem.. ale nie teraz.. musi sie jeszcze ograc na Polskim podworku, pokazac w reprze, dopiero wszystko przed nim..
niech skuli ogon, przeprosi, jakas kara finansowa i tyle.. i mysle ze tak Basalaj postapi , wie ze to bylby blad wyrzucac tak mlodego, perspektywicznego i co najwazniejsze kosztownego (z perspektywy czasu) pilkarza.. majac na uwadze ze i tak mamy szczupla kadre ..

Obawiam się ze on nie będzie miał w najbliższej przyszłości okazji aby się ogrywac i pokazywac. O ile nie zostanie wydalony z klubu lub o ile nie zostanie relegowany do ME to i tak ma kreske u Kaspra i u Smudy.

bebeto 10.07.2010 16:13

Też tak myślę,ale uważam że Basałaj mu sprezentuje solidną karę,tak żeby zapamiętał (karę i jego...) .

harthausen 10.07.2010 19:07

Ciekawe, czy jest jakiś wewnętrzny regulamin klubu o zachowaniu zawodnika, dyscyplinie i wykonywaniu poleceń przełożonych , jak w każdej pracy. I który to regulamin jest załącznikiem do kontraktu piłkarza.
By w takich przypadkach klub mógł zareagować tak, jak wcześniej lojalnie ostrzegł i z czym się delikwent podpisem pod umową zgodził.

Lepiej, żeby taki zapis był. Inaczej cholera wie, jak klub zareaguje, czy da grzywnę, czy 2 mecze w ME, a to dla świętego spokoju i zatkania buzi pismakom i kibicom lub przyłoży z grubej rury by wszyscy się na zapas bali.
Jedno i drugie wychowawczo wątpliwe. Kara ma być adekwatna do winy, nic więcej nic mniej.

Heineken 10.07.2010 21:06

Obrazil sie bo Pawel ogral go na Playu

R33 10.07.2010 22:10

Tak offtopując tematy Małeckiego to niektórzy z naszych kopaczy zmienili numery. Tutaj lista z oficjalnej:

1. Milan Jovanić
6. Gordan Bunoza
7. Radosław Sobolewski
8. Piotr Brożek
9. Rafał Boguski
10. Łukasz Garguła
11. Wojciech Łobodziński
12. Filip Kurto
15. Junior Diaz
16. Tomas Jirsak
17. Andraż Kirm
19. Patryk Małecki
20. Peter Singlar
22. Erik Čikoš
23. Paweł Brożek
24. Mateusz Kowalski
25. Cleber
29. Krzysztof Mączyński
30. Łukasz Burliga
79. Maciej Żurawski
81. Mariusz Pawełek

Jak widać Patryk jest na liście ;).

Areo 10.07.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 932281)
Jak widać Patryk jest na liście ;).

Spotkanie w jaskini lwa dopiero w poniedziałek. Życzę Patryczkowi by z niego wyszedł mocno pokiereszowany.

JrQ- 10.07.2010 22:19

Łobo się do 11 dorwał ;d

jachting 10.07.2010 22:53

Z niektórych kibiców to niezłe świętoszki , szkoda że tylko na powierzchni bo z wnętrza aż się wylewa wszelkie gówno .
Są jakieś nowe informacje na temat tej całej historii ?

Wydaje się że jego najwiekszym przestepstwem , jest to że nie radzi sobie z emocjami . Fak że złamał pewną zasadę ale....
Cytat:

Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem.
Chłopak jest zadziorny i ambitny , chce pracować , od poprostu nie poukładał sobie wszystkiego dobrze w głowie przez co żle, nieefektywnie reaguje . Żeby to poukładać naprawde nie trzeba wiele , te jego cechy potencjalnie są zaletami .
Są naprawde wieksze problemy i wybryki .
Chłopak musi to przeżywać i jeszcze długo będzie żałował bo łatka trudnego charakteru już na dobre się do niego przyczepi .
Mam nadzieje że sprawa zostanie rozwiązana polubownie
Cytat:

Idź, a odtąd już nie grzesz".
Co do wszelkich spekulacji odnośnie zespołu,wpływu na drużyne , zachowań , gwiazdowania, to one bardziej świadczą o autorach tych tekstów , mają one odbicie jedynie w ich świecie wewnętrznym .
Na szczęście mimo to, że zdarzają się piłkarzom wybryki , ogólnie w zdecydowanej większości są oni dojrzalsi od kibiców .
Co byście o nich nie mówili , sądzili ....

Charlie 10.07.2010 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 932281)
Tak offtopując tematy Małeckiego to niektórzy z naszych kopaczy zmienili numery. Tutaj lista z oficjalnej:

Ciekawe czemu Singlar dwójkę nagle oddał :P No nic pozostaje mieć nadzieję, że któryś z numerów 2-5 zostanie zapełniony przez nowego obrońcę.

fanTS1906 10.07.2010 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 932300)
Ciekawe czemu Singlar dwójkę nagle oddał :P No nic pozostaje mieć nadzieję, że któryś z numerów 2-5 zostanie zapełniony przez nowego obrońcę.

Cytat:

Do tej pory Wojciech Łobodziński w Wiśle grał z numerem „21”. Od meczu z FC Šiauliai pomocnik będzie grał z „11” na plecach, z którą w poprzednim sezonie grał Pablo Alvarez. Skąd ta zmiana? „Stwierdziłem, że trzeba coś zmienić. Jak przychodziłem do Wisły, chciałem grać z ‘9’, ale była zajęta, numer ‘11’ też. Teraz się zwolniła i okazało się, że mogę zmienić numer, więc wziąłem ‘11’” – mówi piłkarz.

Kolejnym zawodnikiem, który postanowił zmienić wygląd swojej koszulki, jest Peter Singlar, który od momentu przyjścia do drużyny grał z numerem „2”. Teraz przejmie numer po Mauro Cantoro. „Tak sobie pomyślałem, że będzie lepiej z ‘20’. Poprzedni sezon nie był dobry dla mnie i mam nadzieję, że z nowym numerem będzie lepiej” – wyjaśnia słowacki obrońca.
wisla.krakow.pl

zbymak 10.07.2010 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 932163)
Też tak myślę,ale uważam że Basałaj mu sprezentuje solidną karę,tak żeby zapamiętał (karę i jego...) .

Z tego co pamietam to chyba on go sprowadzil do Wisly wiec chyba juz dobrze go pamieta

przemek1902 10.07.2010 23:37

dokładnie, bodajże w wieku 12 lat go sprowadził z Suwałk. Dzisiaj tak z ciekawości czytałem o naszej gwieździe na wiki

wonski_eNHa 10.07.2010 23:56

Patryk zachował się jak szczeniak, ale wydaje mi się że jest to podyktowane sprzedażą Głowy i Marcelo- dwóch ostoi naszego klubu i zatrudnieniem obcokrajowców zamiast przepłaconych i przereklamowanych El' Polakos.

Z drugiej strony nieprofesjonalne zachowanie powinno być surowo karane.
Mam nadzieję że Boss znajdzie kompromis z Małym. Wiem że to nie zbyt dobrze brzmi, ale emocje nie mogą brać góry nad umysłem. To jest sport, nie kółko różańcowe. Liczy się dobro klubu!

zbymak 11.07.2010 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 932310)
Patryk zachował się jak szczeniak, ale wydaje mi się że jest to podyktowane sprzedażą Głowy i Marcelo- dwóch ostoi naszego klubu i zatrudnieniem obcokrajowców zamiast przepłaconych i przereklamowanych El' Polakos.

Z drugiej strony nieprofesjonalne zachowanie powinno być surowo karane.
Mam nadzieję że Boss znajdzie kompromis z Małym. Wiem że to nie zbyt dobrze brzmi, ale emocje nie mogą brać góry nad umysłem. To jest sport, nie kółko różańcowe. Liczy się dobro klubu!

Małecki jako pilkarz Wisly jest od grania trenowania i godnego reprezentowania naszego klubu a nie od wyrazania w taki sposob swoich uczuc czy wrazen z polityki klubu.Nawet jakby mial zostać tylko on i grac z samymi juniorami to jego obowiazkiem jest to robić.Zobaczymy czy zarzad bedzie miał jaja i zalatwi to w taki sposob ze innym na przyszłosc nie beda chodzily po głowie podobne pomysly.

sandbender 11.07.2010 01:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 932299)
i ambitny

Ambitny to był Marcelo jak po treningu zostawał i ćwiczył.
Ambitny to był Błaszczykowski, który mimo tragedii rodzinnej napieprzał piłka w ścianę byleby tylko do czegoś dojść. Albo jak ze złamaniem grał.
Ambitny, zadziorny i nieustępliwy to był zakrwawiony Terry Butcher w meczy ze Szwecją.

Mam nadzieję, że jasne.

JrQ- 11.07.2010 07:58

Dostanie po kieszeni Mały i się skończy.
I wszyscy będą zadowoleni :rotfl:

yoda79 11.07.2010 08:13

6 powinna być zastrzeżona. Głowacki dekadę zasuwał z Białą Gwiazdą na piersi, bez fochów i narzekania (ucz się Patryczku), prawdziwy kapitan.
Szkoda,że nie ma takiego zwyczaju w Wiśle.

Karherop 11.07.2010 08:38

Pewnie dla Patryczka przed jutrzejszym spotkaniem najważniejsze jest pytanie jak się ubrać , dres czy koszula ?

Wogóle mi się cały czas wydaje , że on nawet nie przypuszczał że odmowa gry w sparingu bedzie miała takie konsekwencje , bujał chłopak z głową w chmurach myśląc że do niego świat należy . Jestem ciekaw czy juz to do niego doszło .

Prawda jest taka , że zgodnie z przepisami prawa , kodeksu pracy odmowa wykonywania swoich obowiązków jest równoważna ze zwolnieniem , karami finansowanymi . A to że ktos go nie mógł upilnować ( Kasperczak ) ma tutaj tak do znaczenia , jakby gdyby Małecki był niepełnosprawny ( czytaj ubezwłasnowolniony) lub miał 5 latek i kręcone włoski . Odkąd ma pełną zdolność do czynności prawnych wyłącznie ON SAM odpowiada za własne czyny . Stanowisko skwk przestało juz nawet śmieszyć . Wie ktoś czy sławny MARCIN kończył wogóle podstawówke żeby takich rzeczy nie wiedziec ?

mcovalski 11.07.2010 09:13

Dopiero dzisiaj przeczytałem ten tekst z SK WK :) Niesamowite rzeczy ludzie(czyt. autor) mają w głowie i aż dziw i przerażenie się zbiera gdy człowiek czyta to. Życzę wszystkim ludziom pracy na etacie aby mieli takie wsparcie ludzi gdy pokażą przysłowiowego FAKA szefowi.

Powiem szczerze że jeżeli jest to OFICJALNE stanowisko SK.WK to właśnie się ośmieszyliście i to bardzo. Nie widzę aby przy tekście było napisane, że jest to jedynie stanowisko autora a nie całego Stowarzyszenia i mam nadzieję,że zostanie to poprawione.
Jak z kawału o Jasiu:" Gdzie tu sens i logika ??!!"

Vuko 11.07.2010 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 932328)
6 powinna być zastrzeżona. Głowacki dekadę zasuwał z Białą Gwiazdą na piersi, bez fochów i narzekania (ucz się Patryczku), prawdziwy kapitan.

Taa, zastrzeżmy wszystkie numery 1-11.

R33 11.07.2010 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 932328)

,,9" też miała być zastrzeżona gdy Maciek odszedł od nas. Tak to potem numerów nie byłoby wolnych ;) .

yoda79 11.07.2010 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 932349)
Taa, zastrzeżmy wszystkie numery 1-11.

Doj... każdy się może, napisz coś sensownego.

serek.c2 11.07.2010 09:32

yoda79... ale to jest sensowne. Jakie zastrzeganie numerów? Głowa to wspaniały człowiek, wielki piłkarz - jednak wiesz ilu bardziej zsłużonych od niego grało w Wiśle? Nawet w ostatniej dekadzie mógłbym znaleźć kilku piłkarzy równie zasłużonych co ON, nie mówiąc już o naszych dawnych sławach. Nie róbmy tutaj cyrków jakby to NBA było...

Karherop 11.07.2010 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 932353)
Doj... każdy się może, napisz coś sensownego.

kolega ma racje , w ponad 100 letniej historii Wisły było wielu wybitnych zawodników ( Reyman , Kmiecik, Chrzanowski i inni ) i nikomu nie został zastrzeżony numer . Gdyby iśc twoim tropem , znalazło by się 20 zawodników którym należałby się zastrzezony numer . Za drugie 100 lat braknie nam numerów .

yoda79 11.07.2010 09:41

To zobaczymy ile piłkarzy z obecnej kadry zagra dekadę w Wiśle. W czasach kiedy piłkarz jest najemnikiem przywoływanie Kmiecika np. jest nieopowiednie-inaczej to kiedyś wyglądało.
Serek pokaż mi tych piłkarzy.

serek.c2 11.07.2010 09:48

yoda no proszę Cię... Kulawik, Baszczyński czy Kaziu Moskal to pierwsze z brzegu przykłady...

Karherop 11.07.2010 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 932361)
To zobaczymy ile piłkarzy z obecnej kadry zagra dekadę w Wiśle. W czasach kiedy piłkarz jest najemnikiem przywoływanie Kmiecika np. jest nieopowiednie-inaczej to kiedyś wyglądało.

Po takich pomysłach rodzą się takie śmieszne twory jak np klub wybitnego reprezentanta Polski , gdzie na pierwszym miejscu w całej historii polskiej piłki jest stawiany Michał Żewłakow

wisl@k_TS 11.07.2010 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 932361)

No ale po tej dekadzie odszedł, uwierz że są jeszcze piłkarze na tym świecie którzy grają całe życie w jednym klubie. Nie żebym miał o to żal do niego, ale to jest dla mnie jeden z argumentów dlaczego żadnych zastrzeżeń numerów być nie powinno.

Areo 11.07.2010 09:53

Żeby nie szukać daleko choćby Kulawik na to zasłużył bardziej niż którykolwiek z grajków grających w Wiśle w ostatnich latach, a nie widziałem żeby ktoś rezerwował jego numer. Jakby sięgnąć wstecz okazałoby się, że takich piłkarzy jest kilkunastu. Idea szlachetna, ale mało praktyczna.

snyrting 11.07.2010 09:56

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23461

Wiem, że to pierwszy mecz po urlopie i chłopaki jeszcze nie są w pełni formy, ale i tak daje to pewien obraz tego w jakim mejscu jesteśmy ze szkoleniem młodzieży i dlaczego ani Skorża ani Kasperczak nie chcieli/chcą brać do seniorskiej kadry naszych juniorów.

LKS Czaniec- IV liga ślaska...

SpoXsteR 11.07.2010 10:41

Przedstawiamy nowych trenerów - Grzegorz Kurdziel

http://www.youtube.com/watch?v=K2ohtMIJlLk

KOMINEK 11.07.2010 10:59

Dla mnie rybka czy tak czy siak ukarzą Małeckiego. Podstawowym kryterium jest dobro drużyny a nie chęć zemsty.

On musi poczuć to mocno i zrozumieć, że fochy to może stroić w domu a tu jest w pracy i to dobrze opłacanej i nie on tu jest najważniejszy.

Drużyna natomiast ma dostać jasny sygnał, że nie ma miejsca na takie zachowania.

dadek 11.07.2010 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 932398)
Drużyna natomiast ma dostać jasny sygnał, że nie ma miejsca na takie zachowania.

dla mnie 100% prawdy... Kasperczaka możemy lubić lub nie ale jest on teraz naszym "sternikiem" i musi dostać od zarządu mocne wsparcie i sygnał "kto tu naprawdę rządzi"... Forma takiego przekazu jest nieistotna, byle skuteczna....

anthony09 11.07.2010 17:48

Jak dla mnie to trzeba opier***ic Małego, chociażby na meczu gwizdami, bo mu się kurna we łbie poprzestawiało!
Jest czas, jest jeszcze wyjątkowo młody, ma szansę na karierę tylko musi wziąć się w garść :)
Przede wszystkim to przestać tak koksować, bo się robi z niego Pudzian a nie piłkarz, ma bandzioch (czyt. brzuch) jak 40 letni Polak- Pijak co codziennie pije 3 browary. Dobrym przykładem jest taki jeden gwiazdorek ...
Ronaldinho - najlepszy piłkarz na świecie, tylko, że przez swoje imprezki itp. z grubnął tak że już nie potrafi kiwnąć każdego obrońcę świata ... technika mu pozostała, lecz dynamiki już nie przywróci z takim bandziochem
http://img.interia.pl/sport/nimg/d/v...ie_4375992.jpg

SpoXsteR 11.07.2010 18:16

co to za porownanie z Ronaldinho.. ? to jest grubasek, a Maly jest dobrze zbudowany

http://i30.tinypic.com/33nan9f.jpg

to chyba dobrze ze pracuje nad soba, pilkarz wlasnie musi miec krzepe zeby zaden lolek nie stracil go za pierwszym zamachem barkiem, poza tym Maly jest dowodem na to ze na predkosci w ogole nie traci, wrecz przeciwnie.. zeby tak kazdy jak Maly pracowal nad soba byloby dobrze,
i znow jakies gwizdy.. jak nie na Pawelka to teraz na Maleckiego... gwizdac to mozemy na zawodnikow Legii czy takiego Dolhe.. a nie na swoich.. w niczym mu to nie pomaga, a jedynie dekoncentruje.. w ogole nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, Cracovia to by piala z zachwytu ze wygwizdujemy zawodnika ktory jako jedyny tak mocno ich nienawidzi.. w ogole uwazam ze takie sprawy powinno sie zalatwiac poza stadionem (brudy prac we wlasnym gronie, nie dawac satysfakcji rywalom i pozywki dla mediow!), najlepszym miejscem sa roznego rodzaju spotkania organizowane przez SKWK z pilkarzami i sztabem szkoleniowym.. cos jak tutaj http://www.youtube.com/watch?v=71qtmFyTGGY ,http://www.youtube.com/watch?v=PPCHNHISesI , ktos sie chce cos spytac, ktos ma jakies ale, to prosze bardzo.. czy to na luzie czy na powaznie.. lepiej chyba pogadac tak swojsko-konkretnie przy kawce niz buczec na stadionie.. ze czlowiek czesto nie wie po co i za co

DarekK_11 11.07.2010 18:19

Widać było w rundzie rewanżowej jak Mały zyskuje dzięki siłce. Nieraz wysocy, pozornie silniejsi obrońcy odbijali się od niego. A przy okazji zachował szybkość.

Rozumiem, że zachował się nie odpowiednio, nie bronię go - należy go ukarać za odmowę wejścia na boisko. Ale bez przesady, żeby się siłowni czepiać.

e: na potwierdzenie słów przykład:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...zek__1_0_.html
tuż przed podaniem do Pawła doskonale zablokował obrońcę ;)

FredzIo 11.07.2010 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 932554)
Jak dla mnie to trzeba opier***ic Małego, chociażby na meczu gwizdami, bo mu się kurna we łbie poprzestawiało!
Jest czas, jest jeszcze wyjątkowo młody, ma szansę na karierę tylko musi wziąć się w garść :)
Przede wszystkim to przestać tak koksować, bo się robi z niego Pudzian a nie piłkarz, ma bandzioch (czyt. brzuch) jak 40 letni Polak- Pijak co codziennie pije 3 browary. Dobrym przykładem jest taki jeden gwiazdorek ...
Ronaldinho - najlepszy piłkarz na świecie, tylko, że przez swoje imprezki itp. z grubnął tak że już nie potrafi kiwnąć każdego obrońcę świata ... technika mu pozostała, lecz dynamiki już nie przywróci z takim bandziochem
http://img.interia.pl/sport/nimg/d/v...ie_4375992.jpg

Co Ty za bzdury wypisujesz? Gdzie Małecki ma bandzioch? Pod tym względem nie można mieć do niego żadnych zarzutów, chłopak jest silny, dobrze przygotowany fizycznie i zyskuje dzięki temu przewagę w bezpośrednich starciach z rywalami.

crazykaro 11.07.2010 20:20

Bandziocha może nie ma ale kaloryfera też raczej nie widać. No niestety częste imprezowanie daje znac o sobie w sylwetce. To ze jest szybki to nawet z brzuchem można być szybkim i dzięki temu łatwo się można przepchnać przez obrońców.

jachting 11.07.2010 22:22

Ta sprawa i jej echo to prawdziwa kara dla Małeckiego .
Teraz napewno zastanowi się dwa razy zanim coś powie czy zrobi , mam nadzieje że wyciagnie dobre wnioski . Jak już pisałem ta jego zadziornosc , emocje mogą być jego zasobami , oby je tylko dobrze lokował .
Ogólnie wydaje się że Małecki to dobry chłopak , nieco się tylko zagubił .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl