![]() |
Wisla ma z dupy terminarz, i zagra pewnie na wskros przewidywalnie, czyli pokona Lechie, przegra w Poznaniu, zremisuje w kibucu i zremisuje badz wygra z Legia.
Z Lechia wygramy, bo niemozliwe jest tylu meczu z rzedu nie wygrac, w Poznaniu przegramy bo Amika podobnie nie moze wszystkiego w piec brac, Pajacovia identycznie, a Legia to Legia. Dwoch niewidomych sie bedzie bilo i ktorys w koncu trafi drugiego. To tez bedzie tradycyjna sinusoida nastrojow. Po Lechii napinka i zimny prysznic w Balonlandii. Wyrwane 0:0 z jaskini pejsatego lwa i bol zebow z Legia. |
Cytat:
Lechia ma swoje 5 minut... |
Cytat:
przegrana remis/wygrana remis/przegrana przegrana Wisła: remis/przegrana remis/wygrana remis wygrana Tak to widzę |
Korona gra bez Vuko w środku, więc ja widzę cień szansy dla Legii. Może nie na wygraną, ale na zdominowanie środka pola, a dodatkowo wypełnanie zaleceń taktycznych. Remis.
Legia - X/W/L/X Wisła - L/W/X/X Tak mniej więcej to widzę. |
|
Cytat:
|
Korona odwołuje się od kartki Vukovica.
Sytuacja wróciła do normy, walczymy z Legią o mistrza Tabela |
Cytat:
|
Cytat:
Mam więc typ na następną kolejkę. |
Rozpoczął się przetarg do transisji Ekstraklasy na kolejne trzy sezony:
Cytat:
Jak dla mnie minimum 4 mecze pierwszego wyboru na C+ będą optymalnym rozwiązaniem. |
Jak dla mnie rozbicie oferty na trzy pod oferty jest tragicznym rozwiązaniem.
|
Ekstraklase moze pokazywac tylko i wylacznie Canal+.
Widzialem juz mecze na TVN-poziom zenujacy. Na TVP-komentarz zenujacy. Polsat i wielki mistrz futbolu Koltonio-Borek-zenada. Tylko C+ gwarantuje pokazanie meczu na najwyzszym poziomie... |
Cytat:
A co do pomysłu rozgrywania meczów w poniedziałek, to o większej głupocie dawno nie słyszałem. |
ja jebie ale cyrk. CO oni za kaszane odstawiaja, zal. A moze zrobmy tak ze jak np Wisla bedzie grala z Legia to 20 minut pokaze canal+, 20 Polsat sport, 20 TVP2 i 20 orange sport. 10 minut w ogole nie byloby w tv. To by dopiero byl czad, zajebisty podzial, wszystkie stacje syte, trzebaby kupic kilka dekoderow, wow ale by byla jazda!! To jest k.. poprostu Polska. Nie dosc ze juz mamy LM w n-ce, MS i ME na tvp lub cyfrowym polsacie, lige ojczysta i najlepsze ligi swiata na C+ to jeszcze brakuje tego zeby 4 mecze w kolejce pokazywala jedna stacja, 2 inna i 2 jeszcze inna. O Boze
|
i ku**a na h*j komu mecz w poniedziałek!?
|
Cytat:
Jedyne różnice to poziom komentarza, a ten najlepszy jest w C+, Polsat też jakoś trzyma poziom razem z OS, ale pozostałe stacje przemilczę. Cytat:
Cytat:
|
różnice w odległości i w czasie przejazdu w Anglii i u nas to niebo i piekło
|
Cytat:
reklamodawcom i co za tym idzie podniesienie oglądalności |
Cytat:
CO nie zmienia faktu, że pomysł jest bardzo głupi :-/ |
Cytat:
Cytat:
|
Jeszcze liga portugalska gra w poniedziałki.
|
bardzo dobry pomysł z meczami w poniedziałek. nieprzypadkowo tak grają dwie najlepsze i najbogatsze ligi na świecie, premierleague i primera division. kwestią czasu jest już tylko, gdy następne kraje to wprowadzą - prawdopodobnie bundesliga już od przyszłego sezonu.
przy każdej okazji wszyscy podkreślają, że trzeba brać wzorce od najlepszych, czy to w kwestii szkolenia, czy w organizacji. gdy tymczasem te wzorce wreszcie są wdrażane - tu akurat marketingowe, choc przecież też poniekąd organizacyjne - to wszyscy narzekają. |
Misiu kolorowy Premiership i Primiera Division owszem grają w poniedziałek ale nie grają w piątek. Przy czym ani jedna ani druga nie musi zabiegać o kibiców bo karnety wyprzedają się na pniu, Polska ma nieco inna specyfikę. Czerpanie wzorców nie oznacza bezmyślnego kopiowania tylko wyciąganie tego co dobre, a odrzucaniu tego co złe
|
A może lepiej jeden mecz na dobę przez cały tydzień, no dobra, 2 w niedzielę, żeby wyrobić 8 meczy w tygodniu ;)
|
Cytat:
Jest źle, w obecnej chwili realnie ocieramy się o strefę spadkową. Czegoś takiego dawno nie było. |
Cytat:
|
Skoro juz takie rozkminki sa :
Legia Korona (W) - W....... Górnik (D) - Remis/W....... Jagiellonia (D) - W....... Wisła (W) - Remis Wisła Lechia (D) - W....... Amica (W) - Remis Cracovia (W) - Wygrana Legia (D) - Remis W takim wypadku u Nas leci Macius, a u Was jest 5 punktow w 5 meczach czyli jak 5 remisow czyli jeszcze inaczej mowiac - lepiej niz teraz :D Mowiac powaznie - Straszne te zycie obstawiajacych mecze :) Trudno o druga taka lige... |
Cytat:
Cytat:
|
Coś w tym jest :)
Rozwijając nieco wątek 'skąd się to u mnie wzięło', cóż.. Mogę się mylić, ale jednak wydaje mi się, że Vrdoljak się rozegrał i zaczął robić różnicę. Pokazują to trzy ostatnie mecze - Lech, Widzew (był), Lechia (nie). W najbliższych meczach jeszcze będzie, wyleci gdzieś koło meczu z Wisłą. Zobaczymy, generalnie to ostatnia nadzieja :) |
Cytat:
Tacy kolesie jak Terlecki, Przytuła czy Śrutwa, ciągną C+ w dół i już mocno kibicuję ich konkurentom. Tak jak były piłkarz, rzadko jest dobrym trenerem, ta sama zasada działa wśród komentatorów. Ostatnie nazwanie Przytuły "ekspertem" w wywiadzie po naszym meczu z Górnikiem rozjebało mi i tak już rozchwianą psychikę. Realizacja i otoczka robiona przez Canal+ jest ok, lansowanie bezrobotnych debili, bo większość byłych piłkarzy takimi jest staje się śmieszne. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl