![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak czy inaczej, ciekawy okres przed nami. W te albo wewte... |
Cytat:
hiszpańskie drewno > bałkańskie drewno > polskie drewno ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak samo Gruszkowski, Plewka czy Szot nie grają tego co potrafią. I nie jest to tylko ich wina. Dlatego pisanie o szrocie w kontekście naszych kopaczy jest niesprawiedliwe. To klub i jego zarządzanie zrobi z każdego szrot. Nawet tacy ukształtowani piłkarze jak Frydrych po roku grali o połowę słabiej, co dopiero młokosy na dorobku. Przesiąkają bylejakością która panuje u nas w każdym aspekcie.
|
Cytat:
Ostatecznie - szrot to szrot, bez względu na narodowość. Colley miał być filarem defensywy a nie wiem czy wyszedł na zero - tyle zawalił. Młodzi okazali się totalnym nieporozumieniem, nie tyle nie mieli momentów co sabotowali grę. Tak naprawdę naszą grę ciągnęli do przodu Basha i Fernandez. Pierwszy jak schodził - kończyła się gra w środku pola a zaczynał chaos, drugi wielokrotnie sam albo z niewielką pomocą Rodado wyprawcowywał setki i strzelał gole z niczego. Większość Polaków w składzie zaprezentowała poziom dna - w szczególności pseudotalenty i wychowankowie z doświadczeniem w Ekstraklasie. Te ofiary ani nie potrafią przytrzymać piłki, ani zagrać jej do przodu. Plewka się skompromitował, Duda pokazał że pierwsza liga to za wysokie progi dla niego. Nawet bramkarze mają co nieco za uszami, prezentują maks średni poziom pierwszoligowy. Rywali wielokrotnie wybraniali ich keeperzy, nasi nie miewali takich meczy gdy wyciągali wszystko, nawet to czego nie powinni. Ostatecznie jednak, czy Biegański czy Broda zawinili najmniej z obrony, przy skali problemów to oni (albo jeden z nich), Balta, Jaroch, Fernandez, Basha, może Żyro - sportowo się jakoś bronią, wszystkich nie wymienimy. Cała reszta się skompromitowała na przestrzenii rundy. Jeżeli już nigdy nie zobaczę w koszulce Wisły Plewki, Gruszkowskiego, Colleya, Dudy, Młyńskiego, Starzyńskiego, Szywacza, Niewiadomskiego i Hugiego - będę szczęśliwym człowiekiem, choć to nierealne. Gości wchodzących incydentalnie, ale mających przebłyski jak Talar, Skrobański, Rodado i Pereira nie będę też jakoś żałował - ale to wymienieni moim zdaniem grali żenująco słabo w obronie i w ogóle w ataku. Są pasożytami nic nie wnoszącymi do gry Wisły, ba - marnotrawią raz po raz wysiłki innych. Jeżeli te piłkarskie zera mają na boisku odgrywać jakąkolwiek rolę poza wchodzeniem na ostatnie pięć minut - nic z naszej gry nie będzie. Podtrzymuję - mimo że mam zarzuty do obu i wolałbym kogoś lepszego niż Sobolewski - że to nie trenerzy są naszym głównych problemem tylko absolutne beztalencia, z których część uchodziła za gwiazdy a część - megalenty. Sorry, jak w pierwszej lidze grasz przez całą rundę na środku pomocy, również rozegraniu i masz statystyki 0/0 - żaden z Ciebie talent, skoro wyszydzany Szot grając kilka meczy Cię przeskakuje w kanadyjce. Mam nadzieję że Kiko i Sobolewski (skoro zostaje) będą całkowicie bezwzględni przy ocenie i odstawianiu "gwiazd" i "młodych talentów". Z gwiazd na boisku jest tylko Fernandez, nasi młodzi to absolutne beztalencia. Im szybciej to zaakceptujemy tym szybciej będzie można zadecydować co dalej i wdrożyć program naprawczy. |
Cytat:
|
Wywiad Obiego i tak cicho? ;)
|
Cytat:
|
Prawda natomiast czekam ma feedback prawilnych i klanu z turkolasów ;)
|
a po co sie przejmowac jakims Obim ?? przeciez to normalne ze kozakuje teraz ji obsrywa cala Wisle bo go pogonili jak chlystka - jak byl w srodku to gowno robil - teraz wilekie filozofie .... zawsze pies najglosniej szczeka jak go chlop z budy wygoni
|
I właśnie na takie opinie czekałem :)
|
Gdzie ten wywiad?
|
Cytat:
https://youtu.be/IHpRjpRuzhU |
Cytat:
Wychodzi po prostu, że Kubuś ratownik stał się grabarzem przez swoje wybujałe ego ... |
Cytat:
BTW - ma jakieś znaczenie wywiad z Obidzińskim skoro Królewski jest teraz prezesem? |
Oby Biletieri odszedl jak najszybciej..
|
Wolfy a czego chcesz od Szywacza wyszedł w jednym meczu w podstawie na swojej pozycji zaliczył asystę która dała nam awans w pucharze
|
Cytat:
Zresztą sam fakt że przegrał rywalizację z beznadziejnym Dudą mówi wszystko. Ja od Szywacza nie chcę nic, przede wszystkim nie chcę żeby grał w Wiśle - chyba że zacznie prezentować formę która będzie go wyróżniać na plus na poziomie pierwszoligowym. Tyczy się to wszystkich piłkarzy Wisły zresztą (tyle że kilku się jednak in plus wyróżniało, jak Łasicki czy Fernandez) - dość ogrywania miernot. |
Cytat:
Można mieć wobec Kuby pretensje o to co się teraz dzieje bo jest współwinny, ale nie zapominajmy w jakich okolicznościach tu wrócił i pomógł klubowi. Należy mu się szacunek, a krytyka niech będzie merytoryczna i zachowując odrobinę klasy. To taka widzę typowo nasza przypadłość polaków, od stawiania pomników po plucie i szczekanie. Na Kuby miejscu czytając takie teksty serio bym doszedł do wniosku, a było ....a rozwiązać kontrakt z Wolfsburgiem, pograć jeszcze z rok w MLS czy u Azjatów i spokojna emeryturka z dziećmi i rodzinką, a nie wracać i użerać się. Bileterii, Kubuś z Truskolasów itd. co poniektórym widzę po.......iło się już w głowach całkowicie. Pamięć jest bardzo krótka widzę, a jestem skłonny zaryzykować stwierdzenie, że gdyby nie przyjście Kuby w styczniu, jego renoma i wiarygodne nazwisko z akcji ratunkowej byłby jeden wielki ..... |
Chyba wszyscy się zgadzają, że Kuba ma niezaprzeczalne zasługi w ratowaniu Wisły.
Nie da się też zaprzeczyć, że na dzisiaj ma spory wkład w spadek do I ligi i w fatalną sytuację tak finansową jak i kadrową. Próba wybielania odpowiedzialności za ostatni rok (co najmniej) zasługami w ratowaniu nie ma sensu. Jesteś taki jak twoje ostatnie działania. |
a ja jednak uważam że obejrzenie wywiadu z obidzinskim to obowiązek
szkoda ze nei ma transkrypcji , bo jednak troche trwa to skończą sie glupie teksty o świętości jakuba |
Lukas8.. Ile jeszcze bedzesz bil poklony JB za jego wklad w uratowanie Wisly? Ile?? Przez swoj slepy upor przylozyl reke do tego, w jakim miejscu jetesmy teraz. Caly potencjal akcji ratowniczej poszedl na marne.
|
Klub tak jak wczoraj powiedział Obi uratowali kibice owszem Kuba był jedną z kilku twarzy akcji ratunkowej ale nie zapominajmy o Rafale Wislockim bo dzisiaj o nim już tak jakby wszyscy zapomnieli. Według mnie to dzięki niemu Wisła istnieje .
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl