![]() |
Panowie ale jacy bedziemy dumni jak RvN powie na konferencji:
Tak mialem jeszcze oferte z Wisły, zastanawiałem sie bardzo długo, nie spałem po nocach, Jednak wybrałem Malage, mimo, że klub z Krakowa dawał mi wiecej pieniedzy to rodzinie bardziej odpowiada Hiszpania. :D |
Cytat:
"Wisla przegrala walke o wielka gwiazde" "Wisla w transferowej defensywie" "LM czeka a Mistrz Polski sie nie wzmacnia. Van Nisterlooy w Maladze" "Wisla: Cupial sprzedaje klub" "Kononowicz: Niczego nie bedzie" |
Przynajmniej przez te ostatnie kilka dni Wisła miała dobrą prase nie tylko w kraju ale tez poza nim.
a Ruud...no cóż. A miało być tak pięknie ... :rotfl: |
Cytat:
zapomniales dodac: Gra w Wiśle byla by dla mnie zaszczytem, lecz dobro mojej rodziny jest najważniejsze. Czasem trzeba zrezygnować ze swoich marzeń, dla dobra najbliższych. LOOOOL |
Cytat:
|
Cytat:
|
Basałaj planuje ściągnac od 3 do 5 nowych zawodników :)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Ciekawe czy jeszcze interesujemy sie Nwaogu z Floty ? 17 bramek w 1 lidze to zawsze sztuka. Mam tylko nadzieje że większośc wiadomości o transferach 32-35 latków to są jednak tylko wymysły dziennikarzy. |
Cytat:
|
czuje ze cos jest na rzeczy z Peszką
|
Dla mnie Peszko to sprytna gra menedżera, by podbić cenę i by zwrócić uwagę innych klubów na tego zawodnika. Informację jako pierwszy podał Adam Godlewski, który ze znakomitego warsztatu dziennikarza nie słynie, a pewno chciał zabłysnąć w mediach.
Wszystkim radzę uzbroić się w cierpliwość i nie łykać wszystkich informacji transferowych. Doświadczenie zimowego okienka powinno nas nauczyć, że prawda ekranu, a rzeczywistość, to często dwie odmienne sprawy. |
Ciekaw jestem kto mądry zapłaci za Peszkę 800 tys Euro do tego pensje minimum n apoziomie 500 euro ( bo tyle tam ma i mu mało ) - to byłby komin płacowy - ja w to nie wierzę
Prawda jest taka że zimą nikt z pismaków nie wiedział nic o transferach ( o nich wiedzą 4-5 osób w klubie ) dopiero jak przyjechali na badania fizycznie to wiadomo było kto kim jest... |
Każdy klub z Bundesligi mógłby dać Peszce lepsze pieniądze niż Wisła, o poziomie lig nie mówiąc :]
|
Cytat:
Ta informacja to jest nic innego jak zagrywka Grajewskiego. |
Cytat:
Pójdzie tam, gdzie więcej zapłacą Działacze Koeln zasiedli do rozmów z Peszką po tym, jak jego menedżer stwierdził, że "jego klient pójdzie tam, gdzie mu więcej zapłacą". Polakowi zaproponowano, że dostanie w trzech corocznych ratach kwotę odstępnego zapisaną w kontrakcie (800 tysięcy euro). Peszko i Grajewski jednak się nie zgodzili. Podobnie jak na podwyżkę z 50 na 60 tysięcy euro miesięcznie (przez 2 lata, a w 3. roku - 70 tysięcy). Polak zażądał od razu 75 tysięcy euro miesięcznie! Tak wiec - bye bye Peszko - chyba mnie to nie martwi .. Generalnie brakuje mi lewego obroncy , prawego , jednego na srodek Prawa pomoc i napastnik Tak wiec 5 graczy A co sądzicie o Bosackim w wiśle jako alternatywa do obrony?? Nie twierdze ze zamiast Osmana bo to beda jaja jak go nie wykupią |
Cytat:
a) Peszko zarabiał w Kolonii 700 tyś euro na sezon. Nie stać nas na niego. b) Nie jest to zawodnik lepszy od Kirma czy Małeckiego, więc na co nam on? c) To zwykła zagrywka menedżerska mająca na celu wynegocjowanie lepszego kontraktu dla zawodnika w Niemczech. Mam nadzieję, że równie idiotycznych propozycji już więcej w tym temacie nie zobaczę. |
Cytat:
Oczywiście nie wierzę w powodzenie tego transferu, ale nie zgodzę się dwoma punktami: a) Pensje piłkarzy podaje się brutto:) 700K euro brutto:) minus 45% podatku od fizycznych bo tak są rozliczani piłkarze w DE + wysokie "zdrowie" a u nas? piłkarze zatrudniani są jako firmy:) Czyli 19% CITu i minamalne "zdrowie", można iść dalej..taki Jeż w Górniku np. użycza swojego wizerunku, a firma ma siedzibę na Cyprze:) b) w porównaniu do takiego Kirma, potrafi wygrać pojedynek 1na1 i stworzyć przewagę Wszystko da się odpowiednio wytłumaczyć, oczywiście zgodzę się, że najpewniej to zagrywka menadżera:) Ale, Peszko: - to Polak, nie byłby zdziwiony graniem w Bielksu;), jak na nasze warunki przebojowy skrzydłowy, z szansą na dobrą ofertę później. Oczywiście wszystko to ma "sens" w przypadku awansu do LM. Przypuszczam, że zapytanie pewnie było, ale Peszko jest bardzo pazerny:) |
Faktycznie na OSI jest informacja o przymiarkach Peszki do Wisły. Ciekawe, nie jest to piłkarz za bardzo lubiany przez kibiców w Krakowie ale umiejętnośći ma całkiem niezłe. Nie wiem czy nas na niego stać, ale jest bardzo prawdopodobne, że Stan Valckx mógł rozmawiać z nim albo z jego menedżerem. Dlaczego? Przyzwyczaił nas do tego, że wyłapuje okazje i prawdopodobnie sonduje możliwość sprowadzenia wielu graczy poprzez swoje liczne kontakty, pewnie często dowiaduje się, że transfer jest nierealny albo piłkarz nie chce iść do Polski - ale rozmowa i tak się odbywa. Podejrzewam, że skoro rozmawiał z Baszczyńskim to rozmawiał też na pewno z Żewłakowem czy Wasilewskim, nawet jeśli transfery nie dojdą do skutku. Peszko będzie do wzięcia za darmo i to Polak, więc Stanowi na pewno to odpowiada. Nie sądzę jednak, że będzie chciał zrobić krok w tył i wrócić do Polski, nawet w perspektywie walki o Ligę Mistrzów, jeśli dostanie ofertę z jakiejś zachodniej ligi to pewnie tam zostanie.
|
narzekacie że nie ma Polaków, a moim zdaniem gdyby mieli być to tacy jak Peszko, przebojowy, szybki, robi dym. gdybyśmy na skrzydłach mieli konkurencje Małeckiego Kirma i Peszki grając np na trzech płaszczyznach byłbym spokojny, niewielu jest polaków którzy mogli by poziomem reprezentować poziom zawodników Wisełki ale sądzę że właśnie Peszko takim jest. dajmy się wykazać SV, w zimie pokazał co potrafi.
|
Peszko przecież nie chciał EL z Lechem bo on ma w Bundeslidze co kolejke mecz na poziomie Europa League
|
Peszko i Wisła :rotfl:
Jeśli Boguś się zgodzi płacić mu około 800 tys E. rocznie to spoko niech przyjdzie , nie ukrywam że byłby wzmocnieniem. |
Wątpliwe żeby Peszko przyszedł do Polski i nie chodzi tu już o sam krok w tył w karierze, ale za niego trzeba będzie dość dużo zapłacić:
Peszko mógł odejść z FC Koeln za 800 tysięcy euro, ale tylko do 31 maja. 1 czerwca jego kontrakt został automatycznie przedłużony o 3 lata. Jeśli jakikolwiek klub chciałby wykupić Peszkę z Koeln, to najpierw musi porozumieć się z władzami niemieckiego klubu. |
Taki prześmiewczy artykuł odnośnie Sławka Peszki http://www.weszlo.com/news/6993
Ja osobiście transfer Peszki wrzucam do tego samego worka co transfer Van Nistelrooya |
Cytat:
|
Panowie jeśli chodzi o Peszkę to mi się jedna myśl nasuwa: Chłopak odszedł za marne pieniądze (700tyś euro) z Lecha, a teraz po sezonie miałby zasilić Wisłę za darmo- kopary kibicom Lecha by opadały :D inną sprawą jest że Peszko kiedyś mówił, że on tylko gra w Lechu, a jego serce jest gdzie indziej, może na.... A jeśli chodzi o sam transfer... nie ma szans!!! JJJBG!
|
Cytat:
Przestańcie marnować czas na dyskusje o Peszce ,skoro RvN upadł to wolę Roque Santa Cruza albo Vicente , ciekawiej się czyta te posty :D Cytat:
|
Cytat:
Zdecydowane nie dla tego kopacza. |
Nie chce w Wiśle tego płaczka. Nie jest nam potrzebny, są lepsi od niego i tak :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
teraz na OSI :"Peszko przymierzany do Wisły Kraków"
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl