Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

19sebawro06 01.06.2011 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 1104394)
Na potwierdzenie Westersyla:
http://www.typicallyspanish.com/news...le_30715.shtml

Malaga ma 100 mln euro na transfery w tym okienku :)

Nie myślę nawet że RvN przejdzie do Wisły ale w jednym z wywiadów powiedział że jeśli ma wracać do Hiszpanii to tylko do Realu żadnego innego klubu. Chyba że kaska uderzyła do głowy.

Konrad. 01.06.2011 10:38

Przestańcie w końcu bredzić o tym rvn...

Temat van Nistelrooya w Wiśle to "urban legend" (pozornie prawdopodobna informacja rozpowszechniana w mediach - przyp. red.) - oświadczył Valckx, podkreślając że w informacji tej nie ma nawet krzty prawdy.

I tyle.

Jak już koniecznie chcecie dywagować, czy Messi przyjdzie do Wisły to jest od tego temat: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=4404&page=322

PhantomRanger 01.06.2011 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1104398)
Peszko to jest totalna bzdura. Nie wierzę, by chciał wrócić do Polski - nie dostanie takich zarobków jak w Koeln, a po drugie Wisła nie wyda na niego 800 tysięcy euro, jak ma Meliksona, który jest lepszy od Peszki zdecydowanie a kosztował mniej.

Dzisiaj rano Godlewski będąc gościem w OSI powiedział, że coś jest na rzeczy odnośnie transferu Peszki do Wisły tylko, że klub trzyma to w tajemnicy. Zresztą, który klub niskobudżetowy rozgłasza wszem i wobec swoje plany transferowe?

karas1983 01.06.2011 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1104427)
Dzisiaj rano Godlewski będąc gościem w OSI powiedział, że coś jest na rzeczy odnośnie transferu Peszki do Wisły tylko, że klub trzyma to w tajemnicy. Zresztą, który klub niskobudżetowy rozgłasza wszem i wobec swoje plany transferowe?

pomijając fakt, że jest to kolejna bzdura, pytam po co nam gwiazdor Amiki?? No chyba, że przyjdzie w pakiecie z Podolskim :rotfl:

Donki 01.06.2011 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1104441)
pomijając fakt, że jest to kolejna bzdura, pytam po co nam gwiazdor Amiki?? No chyba, że przyjdzie w pakiecie z Podolskim :rotfl:

Powiedz Mi tylko dlaczego uwazasz, że jest to bzdura ?

Co nie zmienia faktu, że Peszki u nas bym nie chciał.

A to, że chce zarabiac 720 tys Euro to nie wiedziałem :D Ma chlopak wymagania.

karas1983 01.06.2011 11:25

a ile Peszko chce zarabiać w Kolonii? 720 tyś Euro albo i lepiej... Pewnie drugie tyle zażyczy sobie za sam podpis... A za te pieniądze mozna znależć zapewne lepszych graczy...

River 01.06.2011 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1104445)
Powiedz Mi tylko dlaczego uwazasz, że jest to bzdura ?
.

Ja Ci odpowiem.

Dlatego, ze pojawily sie informacje, ze Peszko odchodzi z Koeln, do tego kraza informacje, ze Wisla szykuje wielkie transfery i ma duza kase do wydania. Dzienikarze to polaczyli a dla nich 2+2 to zawsze 3 wiec mamy gotowy nius. Jakze szokujacy, jakze sensacyjny itp. A ze absurdalny:rotfl:

fanfan 01.06.2011 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1104427)

A może to zagrywka menedżera Peszki? By zmobilizować niemieckie kluby do lepszej oferty?Może ten menedżer zna się z Godlewski i zaproponował żeby ten na wizji puścił taką bajeczkę (oczywiście nie za darmo) żeby na drugie dzień cała Polska huczała jak to Wisła chce Peszkę ! Wg mnie ściema a nawet jeśli jesteśmy nim zainteresowani to nie mamy szans na spełnienie jego oczekiwań - skoro w Niemczech nie może dojść do porozumienia co do wysokości zarobków to raczej z Wisłą tym bardziej tego porozumienia nie osiągnie .

Derek_89 01.06.2011 11:29

A ja się pytam gdzie obrońcy ?? Tylko zawodnikami ofensywnymi nie awansujemy do LM albo LE.

Lysy 01.06.2011 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Derek_89 (Post 1104456)
A ja się pytam gdzie obrońcy ?? Tylko zawodnikami ofensywnymi nie awansujemy do LM albo LE.

10 dni, wytrzymasz? :) Jak na razie to wszystkie nazwiska to jedna wielka ściema, może poza Ilievem który wydaje się dość prawdopodobny.

hydrocannabinol 01.06.2011 11:46

Siema
Jeśli chodzi o RvN to mogę powiedzieć, że na 100% dostał ofertę, nie mogę powiedzieć z kąd wiem. i z nim rozmawiają, transfer zależy od tego ile pan C. wyłoży z prywatnej skarbonki. Jemu chodzi o LM, wszystko rozstrzygnie się na dniach.

szczepek19 01.06.2011 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Derek_89 (Post 1104456)

przytoczę Ci dość znane przysłowie: Najlepszą obroną jest atak :)

Smyrgu 01.06.2011 11:57

tak na chlopski rozum to ja to wnioskuje w ten sposob...zaden z naszych konkurentow nie gra w eurpopejskich pucharach ...wiec RvN przyjmuje nasz oferte na zasadzie , gra z nami el. LM jest awans zostaje z nami bo wtedy jestesmy finansowo w stanie takie gracza utrzymac a on ma satysfakcje z gry w LM, jesli odpadamy kontrakt sie rozwiazuje i RvN staje sie wolnym graczem i moze smialo dolaczyc do jednego z naszych konkurentow bo i tak w pucharach nie graja...tak mi sie to widzi realnie jesli bym mial skladac propozycje...

kacpaw91 01.06.2011 11:57

Wszyscy piszą o wzmocnieniach, mało kto zastanawia się nad zawodnikami z MESY. Często wymienia się Chrapka, Czekaja, Nalepę, czy Szewczyka jako uzdolnioną młodzież. Jeżeli nie jesteśmy w stanie dać im szansy w tym sezonie to wypożyczmy ich. Żeby nie powtórzyła się sytuacja z Jonczykiem, który u nas nie dostał poważnej szansy, a w Sandencji i Górniku Zabrze nie bano się na niego postawić i się okazuje, że źle nie gra. W tym wieku powinni już zanotować kilka epizodów w Ekstraklasie.

Ktoś kiedyś dał szanse Sadlokowi, Sobiechowi, Możdzeniowi, Kucharczykowi, Borysiukowi. Opłaciło się tym drużynom. Wprowadzanie jednego zawodnika do składu nie jest aż tak ryzykowne. Na początek można go wpuszczać na boisko w 80. minucie, potem jak się sprawdzi to dawać mu coraz więcej czasu. Rozumiem, że walczymy o LM, ale trzeba określić, czy zawodnik dostanie kilka szans w mniej ważnych meczach, czy jednak go wypożyczymy, aby nie blokować sportowego rozwoju.

CMSNero 01.06.2011 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1104452)
A może to zagrywka menedżera Peszki? By zmobilizować niemieckie kluby do lepszej oferty?Może ten menedżer zna się z Godlewski i zaproponował żeby ten na wizji puścił taką bajeczkę (oczywiście nie za darmo) żeby na drugie dzień cała Polska huczała jak to Wisła chce Peszkę ! Wg mnie ściema a nawet jeśli jesteśmy nim zainteresowani to nie mamy szans na spełnienie jego oczekiwań - skoro w Niemczech nie może dojść do porozumienia co do wysokości zarobków to raczej z Wisłą tym bardziej tego porozumienia nie osiągnie .

bardzo prawdopodobny scenariusz - szczególnie po informacjach w de portalach o zainteresowaniu RvN mozna teraz grac Wisla jako alternatywa ktora z palcem w dupie moze placic banke na sezon wiec co to jest 800k :rotfl:

a jesli mialbym oceniac transfer procentowo na przykladzie Ruda i zakladajac ze na Ruda jest 33% to na Peszke dalbym 0,0000001%

bridgeburner 01.06.2011 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hydrocannabinol (Post 1104467)
Siema
Jeśli chodzi o RvN to mogę powiedzieć, że na 100% dostał ofertę, nie mogę powiedzieć z kąd wiem. i z nim rozmawiają, transfer zależy od tego ile pan C. wyłoży z prywatnej skarbonki. Jemu chodzi o LM, wszystko rozstrzygnie się na dniach.

Długo to ty na tym forum nie zabawisz
Wklejaja modowie co pare stron regulamin wypowiedzy w tematach trasnferowych
A co poł roku jest k... to samo
Ile mozna takich pierdół czytać, transferowy jest w tej chwili jednym wielkim śmietnikiem

KOMINEK 01.06.2011 12:09

Bardzo bym chciał by już dziś pojawiła się informacja, że RvN podpisał kontrakt z Malagą - życie było by prostsze nie mówiąc o forum

PANDEM0NIUM 01.06.2011 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1104480)
Bardzo bym chciał by już dziś pojawiła się informacja, że RvN podpisał kontrakt z Malagą - życie było by prostsze nie mówiąc o forum

Pomyśl co będzie gdy podpisze z nami :P

Karherop 01.06.2011 12:18

Cytat:

informacja że podpisał kontrakt z Wisłą spowodowała by zerwanie serwera , więc to rozsądne podejście

yogul 01.06.2011 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hydrocannabinol (Post 1104467)
Siema

potwierdzam tą informację !
widziałem go na obiektach Wisły na własne oczy ! Aż zrobiłem zdjęcie komórką !

http://i56.tinypic.com/ilxawh.jpg

:D

Wrzućcie wszyscy na luz a nie spinajcie się tak jakby to forum było całym waszym życiem!
Piękna pogoda, wakacje się zbliżają co chcieć więcej? ;)

szprotson 01.06.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1104488)

Wrzućcie wszyscy na luz a nie spinajcie się tak jakby to forum było całym waszym życiem!

Van Nistelroja w ataku
Vicente na boku
Delaeva w pomocy
Puyola na srodku obrony
Neuera na ławce

i T-Mobile na sponsora ;]

kacpaw91 01.06.2011 12:23

Cytat:

Szkoda, że nie pojawiają się jakieś sensacyjne newsy w drugą stronę. Czyli takie, że kilkoma zawodnikami Wisły jest zainteresowane kilka zagranicznych klubów. Może udałoby się zejść z kilku kontraktów jakby się pojawił szum medialny dotyczący kilku nazwisk ; P.

A na poważnie to ciekawią mnie plotki dotyczące pozostania Riosa. Sądzę, że cena wykupu może być mniejsza. Gdzieś czytałem newsa, że River Plate ma jakieś kłopoty finansowe, a miejsce w lidze też nie najlepsze zajęlo. W sumie nie byłbym przeciwko jakby Andres przeszedł do nas za dajmy na to 400 tysięcy euro.

Donki 01.06.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1104488)

RvN :rotfl:

http://www.eurofutbol.pl/news/281467...-zmiany-klubu/ - jak widac RvN postanowił leciec do Malagi i poinformowac osbiscie, że woli grac w Wisle.

yogul 01.06.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1104493)
RvN :rotfl:

http://www.eurofutbol.pl/news/281467...-zmiany-klubu/ - jak widac RvN postanowił leciec do Malagi i poinformowac osbiscie, że woli grac w Wisle.

Pewnie gdy usłyszał że w Wiśle będzie musiał walczyć o miejsce z Genkowem i Cisse wystraszył się i wybrał słoneczną Hiszpanie ; )

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1104492)
A na poważnie to ciekawią mnie plotki dotyczące pozostania Riosa. Sądzę, że cena wykupu może być mniejsza. Gdzieś czytałem newsa, że River Plate ma jakieś kłopoty finansowe, a miejsce w lidze też nie najlepsze zajęlo. W sumie nie byłbym przeciwko jakby Andres przeszedł do nas za dajmy na to 400 tysięcy euro.

Moim zdaniem nie ma takiej opcji z racji na to że Argentyńczycy mają tylko 50% praw do zawodnika, a Hiszpanie z pozostałymi 50% nie będą łasi na marne 200tyś tylko poczekają aż jego cena skoczy.
No chyba że my o jakiś zapisach w kontrakcie nie wiemy.

radek2323 01.06.2011 12:43

Cytat:

http://www.as.com/futbol/articulo/va...sdasftb_14/Tes

wprawdzie jeszcze nie podpisal ale juz tam jest i PODPISZE:)

PANDEM0NIUM 01.06.2011 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1104509)
http://www.as.com/futbol/articulo/va...sdasftb_14/Tes

wprawdzie jeszcze nie podpisal ale juz tam jest i PODPISZE:)

I dzięki Bogu. to już sie stało męczące.

bonawentura 01.06.2011 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1104492)

Lepiej, żeby Wisła go nie zatrudniała, moim zdaniem nie wkomponował się w drużynę i wolałbym, żeby znaleźli kogoś innego na jego miejsce. Są może jacyś młodzi, polscy zawodnicy, ciekawi, którzy byliby w stanie grać na przyzwoitym poziomie.

vote-for-mikey 01.06.2011 13:20

Wisła zdecydowała, że Cikos zostaje. Na Słowację poszedł faks, że mają zamiar skorzystać z zapisów zawartych w umowie wypożyczenia. Informacja dużo ciekawsza od Peszków, Ruudów, czy innych Cruzów.

---

Rios i Sivakov. Brak informacji o tym, że odchodzą każe myśleć, że będziemy rozmawiać o ich transferach. Wnioskuję z sytuacji innych wypożyczonych.

---

Czego nauczyliśmy się za Bednarza i Valcxa? No news is good news.

R33 01.06.2011 13:22

RvN będzie miał podobną historię co nasz dawny RadoMatu. Pojadą z managerem i w biurze usłyszą ,,Jedźcie do Krakowa". ;)

bridgeburner 01.06.2011 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1104523)
Wisła zdecydowała, że Cikos zostaje. Na Słowację poszedł faks, że mają zamiar skorzystać z zapisów zawartych w umowie wypożyczenia....

A to jest informacja z ... ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl