Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Baala 08.12.2012 17:51

Wyjebać wszystkich którym kończą się kontrakty w lipcu + plus sprzedać każdego za kogo dostaniemy cokolwiek.

czwórkę to może przyjmować skład złożony z tego forum...

tofik 08.12.2012 17:59

Jako,że Cupiała nigdy nie interesował rozwój klubu, teraz nie może liczyć na scouting, dyrektora sportowego czy piłkarzy których sobie wyszkolił.
Dlatego ma obecnie dwa wyjscia moim zdaniem.
1.Zainwestować potężne pieniądze, pewnie dużo większe niż te, które wyłożył jak startował w Wiśle by drużyna mogła wrócić na poziom sportowy jaki prezentowała na początku XXI wieku.
2. Odejść z honorem jeśli nie ma ochoty inwestować. Po co się męczyć jedno z drugim, skoro zmierza to donikąd czyli do I ligi.

Arked 08.12.2012 18:00

Fakt. Można się pozbyć najwięcej zarabiających, pozyskać na ich miejsce jeszcze kilku "Sikorskich" i osiągane wyniki będą porównywalne.

JOSE 841 08.12.2012 18:07

transfery do Wisły z Górnika Nawałka i Mączyński, z GKS Kosowski,Lacic,z Ruchu Jankowski Mila ze Śląska,Pawłowski z Zagłebia i Małecki prosto z Turcji transfery z klubu Sikorski za Mączyńskiego do Górnika, Iliev emerytura ew.na scouta,Fredriksen z powrotem do duńskiej ligii,Pareiko i Melikson do Celticu,Boguski do GKSu na wypożyczenie .Aczkolwiek to tylko przypuszczalne transfery podczas zimowego okienka

Marcin_fan 08.12.2012 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1290274)
transfery do Wisły z Górnika Nawałka i Mączyński, z GKS Kosowski,Lacic,z Ruchu Jankowski Mila ze Śląska,Pawłowski z Zagłebia i Małecki prosto z Turcji transfery z klubu Sikorski za Mączyńskiego do Górnika, Iliev emerytura ew.na scouta,Fredriksen z powrotem do duńskiej ligii,Pareiko i Melikson do Celticu,Boguski do GKSu na wypożyczenie .Aczkolwiek to tylko przypuszczalne transfery podczas zimowego okienka

99% to brednie ale pogrubione(przeze mnie) to już wogóle jakiś kosmos. Haha

Wasiu 08.12.2012 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1290274)
[B][COLOR=RoyalBlue] Aczkolwiek to tylko przypuszczalne transfery podczas zimowego okienka

Przypuszczalne, czytaj majaki upośledzonego umysłowo chłopca?

Matejas_ 08.12.2012 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1290264)
2. Odejść z honorem jeśli nie ma ochoty inwestować. Po co się męczyć jedno z drugim, skoro zmierza to donikąd czyli do I ligi.

Wtedy kolego mógłbyś sobie liczyć za rok na derby w I lidze z Cracovią, za dwa lata w II lidze z Garbarnią, a za trzy lata gralibyśmy z Hutnikiem i Orłem Piaski Wielkie :haha::haha::haha:

JOSE 841 08.12.2012 18:41

Po zimowym okienku zobaczymy ile w bredniach było prawdy Marcin_fan Pareiko przed tranferem do Wisły był łączony z Celtikiem a agent Meliksona ma do dziś focha za to że Wisła nie zgodziła na transfer Meliksona do Celticu.Wasiu mówisz o sobie jeśli tak to zachowaj to dla siebie i nie chwal sie głośno a na poważnie to nie ubliżaj skoro tobie nie ubliżam

lazy 08.12.2012 18:56

Krótko i zwięźle:
Tylko 3 piłkarzy nadaje się do zatrzymania w I składzie na wiosnę:
1) Bunoza,
2) Melikson,
3) Genkow

Ewentualnie na ławce:
1) Jaliens
2) Garguła
3) Chrapek

Dla reszty nie widzę miejsca w zespole. Udowodnili to w tej i w poprzedniej rundzie.
Nie mamy: bocznych obrońców, skrzydłowych, zawodników w środku pola i napastników.

Wszelkie zmiany będą jednak jałowe jeśli:
a) będzie za nie odpowiadał Bednarz
b) nie będziemy mieć trenera z prawdziwego zdarzenia,
c) Cupiał nie zapewni odpowiedniego finansowania

FraMat 08.12.2012 19:18

Podejrzewam, że okienko zimowe praktycznie nie zaistnieje. Chyba, że jako pozbycie się jeszcze kilku piłkarzy, albo pozyskanie za darmo no-name'ów.
Za to od jutra do marca w prasie będa przewijały się ciekawe nazwiska, wszystko po to, żeby karnety zeszły.

Cupiał zatrudniając Bednarza i kasując wszystkie pieniądze jakie się da w ramach redukcji długu dal jasny sygnał, że w tym roku Wisła nie będzie o nic walczyła.
Zatrudnienie Probierza było próbą powtórzenia tego, co zrobili niekórzy polscy trenerzy - zbudowania zespołu na górną część tabeli tylko siłą woli i warsztatu, aby po wyprostowaniu sytuacji finansowej, być może, zacząć od nowa.
Obawiam się jednak, że tego "od nowa" nie będzie.
Dopiero okienko letnie pokazę nam, czego możemy się spodziewac w nadchodzącym czasie.
Okienko zimowe to będzie kontynuacja polityki cięć finansowych i wielkiego czyszczenia wymyślona przez Cupiała i jego doradców, a realizowana umiejętenie przez Bednarza.

Przechodzimy terapię przyzwyczajania konia do obywania się bez owsa. Eksperyment może się udać o ile pacjent nie zdechnie.

marcin19876 08.12.2012 19:21

Dla mnie na zatrzymanie w klubie zasługuje młody Alan Uruga i Melikson - jeśli mu się chce...

Wypieprzyć Kulawika bo Wisła "kula piłkę" a nie gra w nią za Kulawika...
Wypieprzyć łysego bednarza, który tylko gada i nic nie robi żeby było lepiej wręcz przeciwnie....
A najlepiej niech Cupiał SPRZEDA WISŁĘ temu komu się będzie chciało w nią inwestować....

Ogryzek 08.12.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1290315)
Krótko i zwięźle:
1) Bunoza,
2) Melikson,
3) Genkow

Ewentualnie na ławce:
1) Jaliens
2) Garguła
3) Chrapek

Dla reszty nie widzę miejsca w zespole. Udowodnili to w tej i w poprzedniej rundzie.
Nie mamy: bocznych obrońców, skrzydłowych, zawodników w środku pola i napastników.

Czym to Genkov zasłużył sobie na zatrzymanie? 2 bramkami w rundzie? Pomijam fakt ze zarabia krocie (250 tysięcy euro rocznie). O Jaliensie nie ma co pisać. Owszem ostatnio gra lepiej, ale lepiej tj na poziomie góra Magiery z Górniak Zabrze a zarabia z 4 razy tyle.... Nie stać nas na płacenie kontraktów gwiazdorskich (Genkov, Jaliens) a dostawanie góra solidnej gry. Nie tędy droga.

Zawsze musi być brana pod uwagę zależność jakość/koszt.

Janusz94 08.12.2012 21:06

Polityka naszego klubu jest o pewną część ciała rozbić. Gdyby pan Bednarz pomyślał i popatrzył na głupie strony internetowe tak jak przeciętny kibic komu w naszej lidze kończą się kontrakty to już mogłoby być lepiej z transferami a nie jego wynalazki i później się dziwić że ładują nam cztery bramki jak jego super defensor Frederiksen śpi ale byloby pół biedy gdyby to był tylko ten mecz ale w poprzednich meczach też pokazał swój kunszt piłkarski. Jak w zimie piłkarze sprowadzeni przez niego będą prezentowali ten sam poziom to proponuje wziąść sprawy w swoje ręce i zrobić wielką akcje dzięki której każdy przeciętny kibic mógłby nabywać akcje klubu i wtedy jako grupa mielibyśmy coś do powiedzenia. Gdyby przyłączyli sie do tej akcji byli pilkarze Wisly którzy są bardzo znani w środowisku piłkarskim Cupiał mógłby się do tego przekonać bo wie że kibicom zależy na klubie a z tego co wiem to Cupiał boi się sprzedać komuś Wisłe bo nie ma pewności czy klub nie zniknie. Spróbujmy się postarać tak jak to zrobili kibice Panathinaikosu. Oni też zaczęli kupować akcje klubowe gdy klub popadł w tarapaty finansowe i z ego co wiem to nieźle im idzie. Naprawde warto byloby rozpocząć taką akcje ale wydaje mi się że bez wsparcia SKWK ciężko będzie to rozglośnić takim pojedynczym przeciętnym kibicom.

foxtrot_green 08.12.2012 22:51

http://img541.imageshack.us/img541/6929/fredzio.jpg

Kibic_z_Częstochowy 08.12.2012 23:04

Pamiętam jak rok temu każdy mówił, żeby wyczyścić skład, pozbyć się piłkarzy typu Palijc, Jirsak, itd. A teraz przyjelibyśmy ich z pocałowaniem dupy. Nie ma co snuć propozycji nt. drużyny, bo wszystko bedzie zależeć od widzimisię Cupiała( stety, lub niestety).

Jedyne co można powiedzieć, to tyle że Boguś zrobił uja warty interes. Gdyby zawczas zainwestował w szkółkę to mielibyśmy zawodników pokroju Żyry, Wolskiego, czy Furmana... Nie mówię tu o Koseckim, bo on jednak był szkolony we Francji. A tak to mamy wielkie dno i wynalazki łysego.

AYALA 08.12.2012 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1290315)
Krótko i zwięźle:
1) Bunoza,
2) Melikson,
3) Genkow

Ewentualnie na ławce:
1) Jaliens
2) Garguła
3) Chrapek

Szewczyka bym zostawił jeszcze.

czesiu 08.12.2012 23:16

Nic mnie dziwi i wszystko co się teraz dzieje przyjmuję ze spokojem. Maja recepta jest taka, trzeba podziekować:
- Pareiko, bo jemu się już nie chce grać
- Głowackiemu, bo powinien grać w tuniejach dla oldboyów Wisły Kraków
- Sobolewskiemu j.w
- Bunozie, bo piłka nożna to sport dla zwrotnych ludzi
- Chavezowi, bo w trakcie meczu trzeba mysleć o grze, a nie radiu religijnym
- Wilkowi, bo piłka nożna to jest sport też dla szybkich ludzi
- Boguskiemu, bo w tym sporcie chodzi też o skuteczność z nie o przypadek
Reszta się nadaje, aby dać i szansę na następną rundę

gigant 08.12.2012 23:19

Boguski ma być lektorem w radiu Chaveza.

wolfy 08.12.2012 23:22

Dobra, a przyszło wam może do głowy kogo Bednarz ściągnie na miejsce tych, których tak chętnie żegnacie?
I niech żaden nie waży się napisać: "gorzej od X grać nie można", bo pisaliśmy (ja też) tak o Pajliciu, a potem przyszedł Frederiksen. I ja teraz już wiem: nie ważne jak słaby jest kopacz - Bednarz da radę znaleźć kogoś gorszego. I radzę przyjąć to do wiadomości.
Garguła jest cienki jak sik pająka? Jacuś ściągnie wam murzyna który od roku jest bez pracy. Na pewno będzie grał lepiej...

Dopóki w tym klubie jest legijna piata kolumna proponuję dać sobie siana z oczekiwaniami.

gigant 08.12.2012 23:32

Ale wg wesołego Garguły bramka na 0-4 ustawia mecz więc jest przydu.pcony genetycznie, a takiego swieżego murzyna od łysego chu.ja, zawsze mozna zatrudnić przy bawełni...anych koszulkach w pralni, jesli do gry się nie nada.

Jak boss nie sypnie kasą, bedziemy w tej czarnej murzyńskiej dupie przez nastepnych ileś lat, co mnie ani grzeje, ani ziębi.

wolfy 08.12.2012 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1290412)
Ale wg wesołego Garguły bramka na 0-4 ustawia mecz więc jest przydu.pcony genetycznie,

I ma rację, o czym wspomniałem w temacie meczowych. Po czwartej bramce Zagłębie ewidentnie odpuściło, nie chciało im się już cisnąć. Sytuacji mieli masę, ale byli już w trybie "plaża". "Nie udało się strzelić? Trudno, pogramy w dziada przed ich polem karnym". Dopiero sędzia ich wkurzył karnym, ale na szczęście zaraz potem skończył mecz.

Inaczej Garguła musiałby pewnie stwierdzić, że co prawda czwarty ustawił, ale dopiero ten piąty to już zupełnie ich dobił...

lazy 08.12.2012 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1290326)
Czym to Genkov zasłużył sobie na zatrzymanie? 2 bramkami w rundzie? Pomijam fakt ze zarabia krocie (250 tysięcy euro rocznie). O Jaliensie nie ma co pisać. Owszem ostatnio gra lepiej, ale lepiej tj na poziomie góra Magiery z Górniak Zabrze a zarabia z 4 razy tyle.... Nie stać nas na płacenie kontraktów gwiazdorskich (Genkov, Jaliens) a dostawanie góra solidnej gry. Nie tędy droga.

Zawsze musi być brana pod uwagę zależność jakość/koszt.

Genkow jest jedynym który aktualnie potrafi się znaleźć w ataku. Nie traci piłek. Dobrze się ustawia. I potrafi też strzelić.
Ilość zdobytych goli jest wprost proporcjonalna do sytuacji, które mu stwarzają "koledzy". Jakie są alternatywy? Bo ja nie widzę żadnych zarówno w klubie jak i w naszej lidze. Chyba że liczysz na Jankowskiego.

Jaliens jest w tej chwili razem z Bunozą naszym najlepszym obrońcą. Jako jedyny ma pojęcie o asekuracji. I jest uniwersalny. Kiedyś taki był Diaz.

Faktycznie można by jeszcze zostawić Szewczyka i Urygę. Ale nie do pierwszego składu.

xanti1906 09.12.2012 00:30

A czemu niby Szewczyk i Uryga nie do pierwszego składu? Kto w przyszłym sezonie będzie grał jak nie oni? Spaść raczej nie spadniemy, bo są równie dobrze punktujące Podbeskidzie i Bełchatów, a wątpię też, że ci w/w panowie będą grać gorzej niż grający obecnie w 11.
Wiosna musi być okresem budowania jakiejkolwiek podwaliny pod następny sezon, bo wtedy znowu rozpoczniemy walkę o utrzymanie. Radzę sobie uświadomić, że Wisła przestaje być marką, przed którą przeciwnikom miękły kolana, a zawodnicy daliby wszystko, by tu trafić. To będzie chyba najcięższy okres Wisły od 15 lat. Pierwszy raz zdarzy się, że zabraknie wpływów transferowych, lub te wpływy będą tak małe, że aż nieodczuwalne. W sytuacji, gdy żegnamy się z 10 zawodnikami, a pozostali prezentują mizerny poziom, będzie to katastrofą.
Plan najbliższych okienek transferowych musi być dokładnie opracowany. Nie możemy dopuścić do sytuacji, że co rok 10 graczom kończą się kontrakty. Optymistycznym byłoby zmniejszenie tej liczby o 2-3 zawodników co rok.
Po co to piszę - sam nie wiem. Gorycz tego wszystkiego przelewa się strumieniami i jakaś naiwność każe mi ufać, że wszystko będzie dobrze.

piter116 09.12.2012 00:53

Jovanić rozwiązał kontrakt. Sympatyczny facet, ale niestety słaby golkiper. Powodzenia Milan.
Cytat:

- Nie jest tajemnicą, że chciałbym wrócić do Vojvodiny. Mój kontrakt z Wisłą, która jest najlepszym klubem w Polsce, świetnie zorganizowanym, został rozwiązany. Przyczyn tego było sporo, ale podstawowa jest taka, że postanowiliśmy wraz z żoną wrócić do Serbii, a ja chcę wrócić i znów pokazać się w serbskim futbolu. Słyszałem, że może być mną zainteresowana Crvena Zvezda, ale na razie nikt nie kontaktował się ze mną w tej sprawie - powiedział Jovanić.
http://www.wislaportal.pl/23959,Mila...la_Krakow.html

wolfy 09.12.2012 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1290323)
Podejrzewam, że okienko zimowe praktycznie nie zaistnieje. Chyba, że jako pozbycie się jeszcze kilku piłkarzy, albo pozyskanie za darmo no-name'ów.

Jeżeli Bednarz będzie nadal pracował - oby. Dawanie mu jakichkolwiek więcej pieniędzy do wyrzucenia w błoto to sabotaż.

Fakt, że na nowy sezon zostaniemy bez kadry i - najprawdopodobniej - będzie on spisany na straty, ale lepsze to ni z garb w postaci transferów Bednarza. Później Łysy won - jeśli Cupiał ma zamiar jeszcze Wisłę utrzymywać, albo zwija interes.

Sialalalala 09.12.2012 14:50

zostawić bo są przydatni a nie dla tego, że suma spływająca im na konto jest odpowiednia a Kraków to ładne miasto to można Chrapka, Szewczyka, Genkowa, Miśkiewicza, Pareikę, może Bunozę, może Jovanovicia. Za Melkinsona i Wilka zgarnąć ile się da i pozbyć bo oni się tu męczą i ja się męcze ich oglądająć :), dziad(k)ów odesłać na emeryturę lub niech sobie szukają jakiegoś domu spokojnej starości np w 1 lidze.

Pele_94 09.12.2012 17:15

Na oficjalnej stronie sondarz, w jakiej formacji Wisła potrzebuje wzmocnień i można tylko jedną wybrać :D aż ciężko się zdecydować bo u nas wszędzie jest padaka kompletna, od bramki po sam atak.

tofik 09.12.2012 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_z_Częstochowy (Post 1290395)
Pamiętam jak rok temu każdy mówił, żeby wyczyścić skład, pozbyć się piłkarzy typu Palijc, Jirsak, itd. A teraz przyjelibyśmy ich z pocałowaniem dupy.

W sumie frajerstwem było wierzyć, że za nich przyjdą zawodnicy lepsi. Nigdy nie przychodzą lepsi, zawsze dobrego zastępuje słaby, a słabego jeszcze słabszy.
Przyznam, że też się dałem nabrać.

Czyli teraz modlę się żeby zostali Sikorski i Garguła :haha:Bo jeśli zasada obowiązuje, to za nich Bednarz kupi tyczki, a trener wbije je w murawę.

Arked 09.12.2012 17:44

Nie spodziewam się po nas żadnej poważnej aktywności transferowej w zimie. I rzeczywiście może to i lepiej.

westersyl 09.12.2012 17:58

Cytat:

Fakt, że na nowy sezon zostaniemy bez kadry i - najprawdopodobniej - będzie on spisany na straty, ale lepsze to ni z garb w postaci transferów Bednarza. Później Łysy won - jeśli Cupiał ma zamiar jeszcze Wisłę utrzymywać, albo zwija interes.
Zdaniem J.B to właśnie miał być sezon przebudowy drużyny... OK rozumiem gdybyśmy przegrali ten sezon gdyby w kadrze grało w miarę regularnie 4 -5 młodych zdolnych chłopaków, którzy nie udźwignęli presji i zabrakło im doświadczenia. Jednak my przegrywam ten sezon doświadczonymi graczami którzy grają już ze sobą trochę czasu, którzy jak słusznie zauważyłeś odejdą i zostaniem bez kadry.
Jednie Michał Charpek daję jakieś nadzieję, że w przyszłości będzie można oprzeć na nim kadrę jednak jeszcze przed nim droga daleka. Kolejna sprawa JB sprowadził Quioto, Frederiksen, Sikorskiego, Miskiewicza, który z nich może stanowić o przyszłości Wisly, który z nich czego kol wiek nauczył się w tej rundzie. ( mam tu na myśli Quioto i Miskiewicza). W przypadku tego ostatniego, nie chodzi tu nawet o to że popełnił babole, chodzi tu o sposób interwencji który nie zawsze jest zgodny z fachem bramkarskim.

Skoro ten sezon nie wygląda na sezon przebudowy to znaczy, że trzeba będzie to zrobić w następnym a przecież nic nie powstanie na zawaołanie trzeba będzie dużo czasu i przemyślanej polityki transferowej aby powstał tu drużyn walcząca o mistrzostwo i w miarę przygotowana na grę w europejskich pucharach.

Baala 09.12.2012 18:22

Właśnie o to chodzi w klubie nie ma pieniędzy. Ja sam nie jestem zwolennikiem wpuszczania w jednym meczu z 4-5 młodych debiutantów i liczenie na cud. Jednak:

-transferów raczej nie bedzie
-pół kadry z końcem zespołu odchodzi

W chwili obecnej mamy 12 punktów przewagi nad Bełchatowem i Podbeskidziem i tak się złożyło że dwa pierwsze mecze z nimi. Wystarczy dwa razy nie przegrać, czyli dwa remisy i na 13 meczy przed końcem ligi mamy 12, a nawet 13pkt przewagi nad tymi zespołami. Każde gadanie że gramy o coś więcej to majaczenie. PP nawet nie licze bo z czym do ludzi (znaczy Europy)

Czyli tak naprawdę to w następnym sezonie zajrzy nam w oczy widmo spadku, a że kasy nie ma i pół drużyny odejdzie to kto nam utrzyma Wisłe w lidze? Już w następnej rundzie powinno mocno się postawić na kilku młodych (wiem że słabi) by nie było sytuacji że w pierwszym meczu sezonu 13/14 wychodzimy 5 wychowankami którzy debiutują w lidze bo nie mamy piłkarzy. Wtedy to będzie lanie od każdego. Trzeba ich wpuszczać by chociaż fizycznie się podciągnęli.

Ogryzek 09.12.2012 20:42

To jest błędne koło. Chcemy przebudować kadrę, ale nie mamy pieniędzy żeby to zrobić. Bo te jakie mamy są zablokowane w pensjach Jaliensa, Genkova czy Garguły. Do czasu aż nie odblokujemy i tak niskich środków, ale zawsze jakichś tam, nie mamy co liczyć nawet na takiego Piecha czy Jankowskiego, nie mówiąc o lepszych piłkarzach. Koło się zamyka. A kiedy będziemy mieli jakieś grosze na kontrakty? Jak ci którzy grają teraz odejdą. Odejdą w większości po sezonie. I jeżeli cokolwiek się zmieni w Wiśle to na wiosnę a nie teraz w zimie.

Do tego problem z pensjami i czekanie wielu piłkarzy na wygaśnięcie kontraktów. Oni udają że grają, Wisła udaje ze płaci. Niezdrowa sytuacja.

Nie ma nic gorszego niż zdemoralizowany zespół.
Lepszy słabszy zespół a głodny gry.

Ale być może jednak Cupiał znalazł kupca i stąd to czyszczenie ze zbędnych "aktywów"?

Tak czy owak już lepiej w tej chorej sytuacji dawać pograć młodym, nawet naszym młodym, niż patrzeć na męki wyrobników. Efekt i wyniki pewnie będą podobne, ale jakaś korzyść może być w przyszłym sezonie. Niech lepiej teraz Chrapek popełnia błędy, może w przyszłym popełni ich mniej, a kto wie czy to nie on będzie pierwszym rozgrywającym w przyszłym sezonie? A wtedy to może być kwestia spadku lub utrzymania:)

kristos 09.12.2012 20:42

Nie mamy najwiekszego budżetu w lidze bo trzeci co do wielkości ,ale ciągłe pie.dolenie ,że w klubie nie ma pieniędzy to chyba przesada.
Z tym wyrzucaniem całej drużyny "na pysk" też przesada ,nikt mi nie powie ,ze wszystkie 10 drużyn przed nami ma lepszych zawodników w składzie.
Miejsce w tabeli ,to dzieło Probierza i Kulawika ich" kunszt trenerski i autorytet" sprawił taki wynik.
Co zrobić ?
Potrzebny trener z autorytetem potrafiący zmusić ich do ciężkiej pracy i wówczas ,jeśli nie będą im odpowiadały warunki ...... won.
Dla mnie Smuda byłby odpowiedni na to

willow 09.12.2012 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1290540)
Nie mamy najwiekszego budżetu w lidze bo trzeci co do wielkości ,ale ciągłe pie.dolenie ,że w klubie nie ma pieniędzy to chyba przesada.
Z tym wyrzucaniem całej drużyny "na pysk" też przesada ,nikt mi nie powie ,ze wszystkie 10 drużyn przed nami ma lepszych zawodników w składzie.
Miejsce w tabeli ,to dzieło Probierza i Kulawika ich" kunszt trenerski i autorytet" sprawił taki wynik.
Co zrobić ?
Potrzebny trener z autorytetem potrafiący zmusić ich do ciężkiej pracy i wówczas ,jeśli nie będą im odpowiadały warunki ...... won.
Dla mnie Smuda byłby odpowiedni na to

Zgadzam się, ale nie Smuda - bo do umiejętności "wzięcia za pysk" potrzebny jest warsztat, a Smuda tego nie ma. Zresztą, taktycznie też jest cienki jak d.pa węża... Na chwilę obecną nie ma polskiego trenera, który by wygrzebał nas z tego g...a. Potrzeba kogoś z zagranicy, ale kogoś z autorytetem i sukcesami. Dopiero potem można kombinować ze składem.

W całej tej niewątpliwie genialnej strategii jest jeden mały haczyk - Cupiał na takiego trenera nie da kasy. A za 10.000 zł to możemy mieć drugiego Kulawika, nie przymierzając...

St Yabol 09.12.2012 21:26

Smuda czyni cuda? nie sądze, jak dla mnie nawet Guardiolla nic by tu nie zdziałał. zastanawia mnie czy w zespole pracuje jakiś psycholog

gigant 09.12.2012 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1290548)
Smuda czyni cuda? nie sądze, jak dla mnie nawet Guardiolla nic by tu nie zdziałał. zastanawia mnie czy w zespole pracuje jakiś psycholog

Chyba nie bo Garguła rozpierdala wszystko i żaden psycholog tego nie ogarnie. Przynajmniej wg mnie. Jeśli Garguła tak działa na szatnię jak na mnie, to nawet Sikorski bez gargułowego wpływu na szatnię, zaczyna mi się widzieć jak Messi bez formy, czyli jakieś 30 bramek w sezonie.

wolfy 09.12.2012 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1290523)
Zdaniem J.B to właśnie miał być sezon przebudowy drużyny...

Bo co? Bo Bednarz tak powiedział? Bo tak byłoby najsensowniej?
W chwili obecnej trudno powiedzieć jakie plany właściciel wiąże z Wisłą. Tak naprawdę nie wiemy nawet, czy to nie ostatni sezon z Cupiałem jako właścicielem.

Ogólnie jednak - jestem na pewno przeciwny jakimkolwiek transferom dokładającym do składu kolejnych inwalidów, po to tylko żeby stan osobowy się zgadzał. Kolejny komediant w rodzaju Frederiksena tylko będzie psuł atmosferę w i wokół klubu.

ooona 09.12.2012 23:48

Jeżeli zimowe okno transferowe w zakresie zakupów do klubu zostanie przez nas "odpuszczone" (a wszystko na to wskazuje, nie licząc tu oczywiście importu do klubu bezrobotnych, wolnych kontraktowo miernot) to chyba możemy brać poważnie pod uwagę to że latem żegnamy się z BC jako właścicielem.
Nie wyobrażam sobie, aby ktoś komu leży na sercu dobro własnej firmy, klubu, rodziny, mógł tak dobrowolnie i zupełnie świadomie ignorować upadającą własność. Taki brak działań możliwy jest właśnie wtedy, jeżeli nie wiąże się z posiadaniem tej rzeczy żadnej przyszłości.
Swoją drogą, być może formuła BC+Wisłą się wyczerpała, tak jak kiedyś Drzymała+Groclin. Ciekawe czy może czekać nas podobny los? Osobiście wątpię, ale piłka to bussines więc wszystko jest możliwe. Może nawet komuś będzie się opłacać ogłoszenie upadłości. Kto wie, nie znamy faktów zastrzeżonych tylko dla zaufanych księgowych.
Wolałabym jednak nie krakać, ale cóż baba z reguły ma zawsze taki wredny i podejrzliwy charakter :-)
Zmiana właściciela na kogoś kto ma nieco $, zapał do piłki i chęć zaistnienia w tym piłkarskim bagienku dużo by dała. Tylko czy kogoś takiego na horyzoncie widać. Nie sądzę. Inaczej czeka nas marazm i walka o utrzymanie w następnym sezonie. Szkoda tej ostatniej dekady i łza w oku się kręci, ehhh.....

pawkas1992 10.12.2012 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1290560)
Jeżeli zimowe okno transferowe w zakresie zakupów do klubu zostanie przez nas "odpuszczone" (a wszystko na to wskazuje, nie licząc tu oczywiście importu do klubu bezrobotnych, wolnych kontraktowo miernot) to chyba możemy brać poważnie pod uwagę to że latem żegnamy się z BC jako właścicielem.
Nie wyobrażam sobie, aby ktoś komu leży na sercu dobro własnej firmy, klubu, rodziny, mógł tak dobrowolnie i zupełnie świadomie ignorować upadającą własność. Taki brak działań możliwy jest właśnie wtedy, jeżeli nie wiąże się z posiadaniem tej rzeczy żadnej przyszłości.
Swoją drogą, być może formuła BC+Wisłą się wyczerpała, tak jak kiedyś Drzymała+Groclin. Ciekawe czy może czekać nas podobny los? Osobiście wątpię, ale piłka to bussines więc wszystko jest możliwe. Może nawet komuś będzie się opłacać ogłoszenie upadłości. Kto wie, nie znamy faktów zastrzeżonych tylko dla zaufanych księgowych.
Wolałabym jednak nie krakać, ale cóż baba z reguły ma zawsze taki wredny i podejrzliwy charakter :-)
Zmiana właściciela na kogoś kto ma nieco $, zapał do piłki i chęć zaistnienia w tym piłkarskim bagienku dużo by dała. Tylko czy kogoś takiego na horyzoncie widać. Nie sądzę. Inaczej czeka nas marazm i walka o utrzymanie w następnym sezonie. Szkoda tej ostatniej dekady i łza w oku się kręci, ehhh.....

jest taki ktoś a nazywa się Józef Wojciechowski haha :D

cfa 10.12.2012 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawkas1992 (Post 1290564)
jest taki ktoś a nazywa się Józef Wojciechowski haha :D

Jakby z nim przyszedł David Silva, Falcao i Arbeloa to czemu nie ? :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl