Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

bonawentura 31.05.2011 10:12

Isailovic to jakiś wymysł. Wątpię, by Stan przejmował się teraz bramkarzem, jak my mamy największą dziurę w obronie. Tam trzeba sprowadzić solidnych graczy.

palladynTS 31.05.2011 10:16

Informacja ze strony maci0sa/zbymaka.

cyt."Kolejnym kandydatem do wzmocnienia Wislackiej druzyny jest zawodnik CSKA Sofia Rumen Trifonov W najblizszym czasie okaze sie czy zawodnik przyjmie nasza oferte .Jesli tak sie stanie to lewy obronca dołaczy do druzyny Białej Gwiazdy zaraz po zgrupowaniu kadry Bulgarii.Koszt transferu szacuje sie na 300 tys euro."

arti 31.05.2011 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1103820)
Tak tylko jakby sie ostał ktoś jeszcze wierzacy w transfer RvN...

No to może chociaż z Vicente i Santa Cruzem się uda...:rotfl:

Teqcontroller 31.05.2011 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 1103849)

cyt."Kolejnym kandydatem do wzmocnienia Wislackiej druzyny jest zawodnik CSKA Sofia Rumen Trifonov W najblizszym czasie okaze sie czy zawodnik przyjmie nasza oferte .Jesli tak sie stanie to lewy obronca dołaczy do druzyny Białej Gwiazdy zaraz po zgrupowaniu kadry Bulgarii.Koszt transferu szacuje sie na 300 tys euro."

Ciekawy zawodnik.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ru...ler_86846.html

bonawentura 31.05.2011 10:34

Nie wiem czy ten Trfonov to plota puszczona w obieg, ale na zdjęciu wygląda całkiem nieźle - dobrze zbudowany, jak jeszcze sensonie atakuje, to go bierzmy.

it 31.05.2011 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1103863)
Nie wiem czy ten Trfonov to plota puszczona w obieg, ale na zdjęciu wygląda całkiem nieźle - dobrze zbudowany, jak jeszcze sensonie atakuje, to go bierzmy.

Na niektórych zdjęciach to i Anna Mucha wygląda całkiem nieźle - jest dobrze zbudowana i jeszcze sensownie atakuje.

emj10 31.05.2011 10:50

Niezłe tempo z nowymi wymysłami zbymaków i pismaków. W poprzednim letnim okienku było coś ok. 100 transferowych przymiarek.

Drugi dzień od zakończenia sezonu, a już taki wysyp nazwisk.
Iliev, Żawłakow, Wasilewski, Roque Santa Cruz, Vicente Rodriguez, Isailović, Trifonov i przede wszystkim Ruuuud

Teqcontroller 31.05.2011 10:53

Tak szukam informacji na temat tego Trfonova i wyglada calkiem nie zle tutaj wiecej jego statystyk:

http://www.soccerway.com/players/rumen-trifonov/51825/

tomasz_19 31.05.2011 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1103861)

co w nim takiego ciekawego widzisz? masz rentgena w oczach? pamiętaj że statystyki nie grają (chociaż i ten zawodnik nie ma jakiś powalających statystyk) do tego nie jest to typowy lewy obrońca tylko jakaś przeróbka w stylu Paljicia

xavi89 31.05.2011 11:30

Mi to się podoba praca naszego dyrektora sportowego jak ma zamiar podpisać z kimś kontrakt to nie ma za bardzo o tym w mediach więc poczekajmy cierpliwie a napewno bedzięmy wszyscy zadowoleni

River 31.05.2011 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 1103849)

Media juz sie podczepily pod to nazwisko:rotfl:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Tenzen 31.05.2011 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez onet.pl
Ivica Iliev na testach w Wiśle Kraków

Przymierzany wcześniej do Wisły napastnik Partizana Belgrad nie zagrał w meczu ostatniej kolejki ligi serbskiej i obrał kurs na Kraków. W poniedziałek i wtorek Iliev ma przejść testy medyczne, a zaraz po nich dopiąć szczegóły kontraktu.

I pojawił się na tych testach? Dalej o nim cicho więc wygląda, że podzieli losy Marko Milinković'a z poprzedniego roku.

suikoden 31.05.2011 12:24

Ci na oneci info biora z a naszo forum coeg

westersyl 31.05.2011 12:29

http://www.vi.nl/Nieuws-item/201353/...aapverhaal.htm

STAN VALCKX dla holenderskich mediów zapytany o RvN w Wiśle. " Jest to kompletnie wymyślona historia."

Można dojść do wniosku, że forum wróżbitów wraz z GK rozdmuchało tą jako się okazuję całkowicie wyssaną z palca historie.

emj10 31.05.2011 12:38

Nie okazuje się tylko to było od samego początku wiadome. A o tym, że takie wyssane z palca informacje padają na podatny grunt świadczą tylko niektóre komentarze i analizy pt. Szanse na zatrudnienie RVN w Wiśle :D

For_FuN_ 31.05.2011 12:48

Sory, ale ludzie, ktorzy cytuja tu i podaja za zrodlo informacji zbymaka czy maciosa, zdecydowanie powinni "odpoczac" od forum...

CMSNero 31.05.2011 12:50

a co mial powiedziec - w Polsce wszystkie transfery dementuja to niby co ma odpowiedziec zagranicznym , nic nie wie , nic nie slyszal - ba on nawet nie wie kto to jest RvN ^^

PANDEM0NIUM 31.05.2011 12:53

RVN nie dla Wisły? Szkoda:-D

Ciekawe kto będzie naszym następnym celem?
a) Didier Drogba
b) Samuel Eto
c) Raul

wislakrakow124 31.05.2011 12:57

For_FuN_ a to niby czego??

Przeciez to nic zlego. Kazdy ma prawo przeczytac i zastanowic sie nad tymi informacjami. Wiadome ze wszystko sie nie sprawdzi ale w tych spekulacjach jest pewnie ziarnko prawdy.

Jesli patrzec na staty tego LO to nie powalaja ale trzeba pamietac ze Stan musial go widziec w akcji byle kogo nie kupia(mam nadzieje)

jova 31.05.2011 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1103920)
Sory, ale ludzie, ktorzy cytuja tu i podaja za zrodlo informacji zbymaka czy maciosa, zdecydowanie powinni "odpoczac" od forum...

Obawiam się, że newsy z ich forum, to wcale nie jest mniej wiarygodne źródło informacji niż Fakt, Przegląd Sportowy czy inna Gazeta Krakowska.

Edit: Kilka lat temu TWSD też publikowało plotki zaczerpnięte ze swoich źródeł.

KoJaK 31.05.2011 13:10

Myslcie troszke:> Przeciez dobry Dyrektor Sportowy a takim jest Stan nie powie dziennikarzowi " tak interesujemy sie Nim i nikt oprocz nas Go nie kupi"... nie myslicie ze to by było chore? Jesli wogole nim sie interesujemy, ale to odnosi sie takze do innych transferow...:> Pozdrawiam.

szprotson 31.05.2011 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1103930)
Obawiam się, że newsy z ich forum, to wcale nie jest mniej wiarygodne źródło informacji niż Fakt, Przegląd Sportowy czy inna Gazeta Krakowska.

najlepiej wrócić sie kilkaset stron wstecz i sprawdzić jak wyglądało poprzednie okienko, kto wtedy miał najlepsze przecieki, która gazeta miała racje który dziennikarz wiedział wiecej niż pewni forumowicze.
Przypomne tez ze Jarosz zdementował Czarka Wilka ktory dzien czy dwa później podpisał kontrakt.
Oczywiscie na forum teraz najmądrzejsi są malkontenci i Ci którzy nie wiedzą zupełnie nic.
Naprawde, polecam lekturę okienka zimowego :)

sandomingo 31.05.2011 13:14

Ale generalnie to muszę stwierdzić że tzw. "dziennikarstwo" sportowe jest na żenującym poziomie.
Rola takiego "dziennikarza" sprowadza się do ciężkiej pracy nad wertowaniem forów internetowych i przepisywanie co ciekawszych informacji. I za to biorą kasę. Całkiem fajnie.

A najlepsze że niektórzy - a może większość?? - nie widzą tego związku i łykają to jak pelikany...

emj10 31.05.2011 13:23

Ja bym jednak podzielił te informacje, które pojawiają się w prasie i na forach na zupełnie zmyślone i opierające się na jakimś tam źródle.

Jeśli chodzi o te pierwsze to ja mogę napisać, że widziałem dziś Kezmana na Okęciu, który miał przesiadkę wracając z Hong Kongu, gdzie grał w ostatnim sezonie. Mogę też napisać, że zrobiłem mu zdjęcie, ale pokażę je dopiero kiedy transfer do Legii zostanie dopięty. No i taka informacja choćby nawet była prawdziwa, bo faktycznie rzekomy Kezman miał przesiadkę na Okęciu nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Podobnie było w przypadku RVN. Ktoś napisał, że widział go w Krakowie, podłapały to później inne fora, aż w końcu powiedziano o tym w OSI, a na koniec napisały o tym gazety. Poszła plota i wszystkie media złapały haczyk.

Jeśli chodzi o informacje oparte na źródle, czyli na faktycznym dojściu do osoby, która może mieć informację od osoby, która zna osobę mającą w rodzinie osobę prawdopodobnie pracującą w tym samym miejscu co osoba będąca w posiadaniu sprawdzonej pogłoski o tym, że ktoś powiedział, że słyszał od osoby zajmującej się polityką transferową Wisły Kraków o tym, że dany transfer jest brany pod uwagę to właśnie tak wygląda. Dlatego przy posiadaniu takiej informacji, która przeszła przez ten cały głuchy telefon trzeba być ostrożnym. Ja kilka tygodni temu rozmawiałem z byłym trenerem Legii, który twierdził, że Walter wybierze kierunek holenderski jeśli chodzi o nowego trenera. Nie wiadomo na ile było w tym prawdy, czy coś było na rzeczy, ale efekt jest taki, że była to wyłącznie plotka. Plotka z którą wolałem się nie wychylać, bo tylko bym się ośmieszył.

Tak to mniej więcej wygląda.

PS. O Wilku napisał pierwszy transfering.pl, czyli inaczej weszlo.com, które miało pewną informację ze względu na swojego właściciela.

szprotson 31.05.2011 14:33

zeby nie byc gołosłownym cofnąłem sie do stycznia.

przeglądnięcie i rzucenie tak z grubsza okiem na posty z 14 dni zajęło mi troche czasu, gdyz tego po prostu było "w ku**w"

do tego 18 stycznia przez forum/gazety przewinęło sie ....78 nazwisk. Trafiono tylko z Genkovem (tekst z 9.12.2010) i Meliksonem.

Tutaj wrzucam Nasze rozmowy :) czyli coś co przezywac bedziemy conajmniej do 10 czerwca. Nie bede podpisywał kto jest autorem danej wypowiedzi bo po co? Chodzi o to jak sami się nakręcamy i odwrotnie.

tak na rozluźnienie
Cytat:

W tym momencie na ESCE Ochalik powiedział, że przed obozem na 100% dołączy jeden napastnik. Zaawansowane rozmowy toczą się ponoć z dwoma zawodnikami. Dziennikarka nieoficjalnie dodała, że są to Emanuel Perrone i jakiś Colins Jones - o ile nic nie przekręciłem.

xxx pisał ze z Izraela nikogo nie wyjmiemy, to powiedz mi w jakim celu jezdzi tam Stan?
Może chciał się w Betlejem pomodlić. Co Wisła ma do zaoferowania zawodnikom z tamtej ligi ? Pieniądze pewnie przynajmniej takie same tam zarabiają, liga kiepska, w Europie żadnych osiągnięć. Nikt normalny stamtąd nie przyjdzie tutaj grać i taka jest brutalna prawda.

Dokładnie nie pojmuje logiki szukania graczy w Izraelu czy Grecji to tak jakby Levski czy CSKA Sofia chcieli kogoś kupić z Wisły ? to chyba n ie jest skauting tylko wycieczki krajoznawcze
sa Czechy Słowacja Białorus Gruzja Wegry z takich krajów w mniejszym bądź większym stopniu propozycja z Polski jest atrakcyjna

11.01.2011, 19:59
Jedno jest pewne. Do 17 nie zdążą zrobić wszystkich transferów i dalej piłkarze będą trenować w niepełnym zestawieniu. Mam nadzieję że do 17 zrobią cokolwiek

Z innej beczki: Zwracam uwagę, że nasi rywale wykazują pewną aktywność transferową. Mowa tu nie tylko o Amice, ale i Jagiellonii. Legia na razie śpi, ale zrobiła spory zaciąg w lecie. Do poniedziałkowego terminu rozpoczęcia treningów zostało raptem 2 dni robocze. To istotne, bo nowi piłkarze na ogół przechodzą u nas testy medyczne. Więc te transfery powinny już być dopinane, a na razie absolutna cisza.

Albo nasi świetnie się kamuflują, albo sprowadzają takich no-nameów że nikt z dziennikarzy nie bierze ich za nowych zawodników Wisły. No, jest jeszcze trzecia możliwość: nikogo nie sprowadzamy.

Maor Melikson jeszcze nie stracony ? Podobno ofertę ponowili o 100 tys € większą ;]
Władze Hapoelu oczekują przynajmniej podwojenia tej sumy.

nie łudźmy się to jest mało możliwe żeby do nas trafił.

To jest właśnie polityka Wisły. Boją się zaryzykować 100 tys euro, zważywszy, że właściciel dostał 2.2 mln euro. Gratulacje.
Skąpstwo, skąpstwem, ale to są jaja. Zeby Wicemistrz Polski nie mógł przeprowadzić transferu gotówkowego

czym sie ten Melikson rozni od Jirsaka, ze niby jestesy w stanie na niego wydac ostatnie uciułane eurasy ?

ktoś coś wie na temat tego Ghanijczyka podobno jest już w Krakowie ....

Fajnie ze coraz blizej do transferu Maora do Wisly, jednak warto zwrocic uwage na dwa fakty. Wszystko wiedzaca wikipedia pisze ze jest on nizszy o 3 cm niz podaja inni oraz to ze jest on prawym pomocnikiem, ktorych mamy tak z 4, a nie napadziorem, ktorego NIE MAMY
Jeżeli tak jest (mówimy tu o wikipedii), to znaczy że chcą opchnąć Małeckiego lub (mniej prawdopodobne) Kirma

Zdaniem portalu goool Kowalewski prawdopodobnie zwiąże się umową z Wisłą Kraków lub klubem z Cypru.

Tak tu na forum zawsze było nie ma źle są źle, mówią o transferach źle nie mówią też źle
Dla mnie ten zawodnik jest dość wątpliwy za dużo mediów przy tym buczy.
Ponieważ nikt nic nie mówi o obrońcy i wysokim napastniku takich 2 graczy będziemy mieli do końca ok

Bardzo fajnie, że pożegnaliśmy Pawełka z klasą, bo sobie na to zasłużył, ale problemem jest brak sensownych następców, co należy podkreślić.

16.01.2011, 14:37
no to można śmiało powiedzieć! Witamy nowego zawodnika Wisły Kraków! Sukcesów życzę z Białą Gwiazdą na piersi!

Jedno pytanie a gdzie napastnik,który cytuje pana Basałaja ,,nie będzie gorszy od Pawła Brożka ''?

pirat.z.karaibow
16.01.2011, 15:09
M.S. - najprawdopodobniej inicjały naszego nowego gracza ;)

Jak wydali 700 tyś e na żydka to niespodziewałbym się szału z napastnikiem i stoperem.Pewnie znow trafia się jacyś którzy dochodzą do siebie po urwaniu nogi ale maja karierę w lidze europejskiej

Na Transfermarkt.de Melikson wrócił do Hapoelu ... wczoraj widniał jeszcze u nas.

Wisła chce Janusza Gola

TO JUŻ JEST JAKAŚ KPINA BO INACZEJ NAZWAĆ TEGO NIE MOŻNA.... NIE DOSYĆ ZE WOGULE NIE SLYCHAĆ O 3 TRANSFERACH PRIORYTETOWYCH - CZYLI BRAMKARZ< ŚRODKOWY OBROŃCA I NAPASTNIK TO TERAZ CO CHWILE MÓWI SIE O KOLEJNYM POMOCNIKU, PYTAM SiE PO CO....? ZACZYNA MI SIE TO NIEPODOBAĆ BO BASAŁAJ I Stan Valckx ZACZYNAJA KOMBINOWAĆ A ICH OBIETNICE TO JAK NARAZIE PUSTE SŁOWA CZYLI POLITYKA TRANSFEROWA MA SIĘ JESZCZE GORZEJ....

sportnh 31.05.2011 15:04

no to juz wiemy wszystko

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Oldpara 31.05.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1103868)
Na niektórych zdjęciach to i Anna Mucha wygląda całkiem nieźle - jest dobrze zbudowana i jeszcze sensownie atakuje.

Nie no... Mucha to niezła sztuka. Na takie muchy, to byśmy niejednego złowili. Ale Ruuda chyba nie, bo on raczej na błystkę (z 6 zerami) :D

Panowie,ogólnie ploty fajna rzecz - dzięki temu forum żyje :) Plotka z RvN dla mnie 10/10 - czysty fun :D

CMSNero 31.05.2011 20:30

Apropo transferow to chyba dzis w nocy konczy sie wypożyczenie Cheveza , Riosa , Cikosa - wiec jutra bedzie pierwsze info o transferach lub o ich braku ...czy sie myle?? - a jak bedzie to moze i przedstawia jakies nazwiska co maja przyleciec na testy medyczne jak bylo z Genkowem i Melexem

misiek_86 31.05.2011 20:32

Wypożyczenia kończą się 31 czerwca, ponieważ 1 lipca oficjalnie zaczyna się okienko transferowe.

szczepek19 31.05.2011 20:37

z Cikosem kończy się dziś okres wypożyczenia, nie wiem jak z Osmanem... oni muszą zostać

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl