![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kupic mogą kiedy chcą, tylko w oficjalnym meczu może zagrać dopiero po 1. Lipca ale trenować już może z nową drużyną.
|
Cytat:
Poprzedni klub nie ma potrzeby trzymac zawodnika do 30 czerwca jesli ten od 1 lipca bedzie formalnie graczem innej druzyny. Oczywiscie zawodnik nie bedzie mogl zagrac zadnego oficjalnego meczu przed 1 lipca. |
Oby rzeczywiście do tego 10 czerwca były już przynajmniej 3 transfery. Mogli by też zamieścić jakieś info czy wykupują Chaveza czy nie. Tylko człowiek się denerwuje, że defensywę nam rozwalą po sezonie.
//nigdzie nie ma jakiejś informacji/sensacji o transferze nowego głównego sponsora Wisły? |
Nie pamietam gdzie to usłyszałem ale ktos mowił, ze Maaskant nie jest do konca zadowolony z Chaveza ale to raczej wymysły dziennikarzyn
|
w Kronice dziennikarz sie pytał Maaskanta czy to prawda ze van Nisterlooy bedzie grał w Wiśle , a Maaskant powiedział: "Taaa i jeszcze Messi" i zaczal sie smiac czyli to wielka sciema Faktu z tym RvN
|
Cytat:
Przez to zamieszanie z RvN zapomniałem w ogóle o sprawie Osmana i Erika. :D |
Ja tam na zadnego Nisterlooya sie na napalam ,to zawodnik z takim nazwiskiem ze mozna powiedziec ze on tu do nas nie pasuje :D :D
Mysle ze Stan szuka innych typu ten Iliev i to sa ci nasi domyslni zawodnicy na ktorych polujemy.A ze trzeba montowac sklad i nowych jak najszybciej pozniej zgrywac to juz teraz trzeba dzialac. I po raz pierwszy mowi sie o tych co do nas przyjda a nie o tych ktorzy odejdą.Duza zmiana. |
Abstrahując od plotek na temat RvN to faktycznie jesteśmy jako naród naprawdę pesymistyczni.
Czy nie możemy KOALIK powiedzieć, że jak Ruud przyjedzie to przyjdzie mu grać na PGE Arenie, na 40tysięcznym Śląsku, na 40 tysięcznym Lechu, na całkiem ładnej Legii, na kameralnych ale ładnych stadionach Zagłębia, Korony, Arki (ups, Arki już nie), zrobić zakupy w ładnej Castoramie po drugiej stronie błonii, nowy stadion buduje Jagiellonia. Hiszpania to nie tylko Camp Nou i Santiago Bernabeu. Na Getafe przychodzi ok 10k widzów, a stadion mieści 17k. Głowa do góry ludzie, jesteśmy świadkami prawdziwej transformacji w ekstraklasie. Najpierw nowe stadiony, potem coraz to wyższe budżety. Jak tak sobie patrzę na mapę Polski to widzę że na śląsku (chodzi o region) mają problemy ze stadionami, ale Ruch podobnoż ma grać na Śląskim gigancie, Górnikowi niby miasto ma budować stadion ale sprawa niewiadoma jescze i w Łodzi coś mają budować, ponoć ktoś nieśmiało rzucił hasło żeby było jak w Mediolanie. IMHO dla mnie jest niemożliwa taka opcja ale byłaby najlepsza pod względem finansowym. Musimy zacząć pozbywać się myślenia zaściankowego i zacząć myśleć realnie. Robert Maaskant wielokrotnie to powtarzał ;) Aha, przypomniało mi się jak przed okienkiem zimowym Basałaj powiedział coś w stylu, że zaproponował Stanowi ściągnięcie jakiegoś dużego nazwiska co przyciągnęłoby ludzi na trybuny, ale Stan stwierdził, że będzie to nieefektywne i lepiej wzmacniać poziom sportowy niż marketingowy. Coś w ten deseń. |
Tutaj dość trafnie podsumowali, co przemawia za tym , żeby RvN zagrał w Wiśle:
http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1646372 Dodałbym do tej listy również jesiennie wyczyny Lecha w LE, dzięki którym RvN może mieć nadzieje, że to samo czeka go z Wisłą. |
Cytat:
|
Cytat:
Pytanie jaki? |
Cytat:
Możesz do tego dodać inny wariant: Deutche Telekom zmienia Erę na T-Mobile i zamierza przeznaczyć duże środki finansowe na kampanię informacyjną/reklamową, w związku z tym zostaje sponsorem Mistrza Polski i uczestnika Ligi Mistrzów, a także płaci pensję największej gwieździe jaka grała w polskiej Ekstraklasie (np. 2 mln euro), przy czym w ramach kontraktu gwiazda ta użycza swojego wizerunku kampanii reklamowej (bilboardy, spoty itp). Przy kasie jaką DT ma na cele marketingowe, gaża gwiazdy nie jest oszałamiająca, a argument, że Wisły nie stać na taki kontrakt odpada, bo nie Wisła płaci. ps. bardziej od ewentualnej gwiazdy interesują mnie inni piłkarze, bo to oni będą decydować o awansie lub jego braku do LM. Gwiazda, jeśli jakaś będzie, sama nie da awansu. ps. 2 - inna sprawa, że zapełnić cały stadion trzeba, a czas jest najlepszy na odjechanie wszystkim rywalom awansując do LM tuż przed euro. |
Basałaj wspominał we wczorajszym wywiadzie w DP i GK o budowie ośrodka treningowego i o tym ,że finalizują rozmowy z polskim szkoleniowcem ,który ma doświadczenie w zakresie szkolenia młodzieży z holenderskich i niemieckich klubów , będzie on nadzorować szkolenie młodzieży
|
Wisła interesuje sie bramkarzem Zagłębia - Isailoviciem
http://www.fakt.pl/Wisla-ma-zmiennik...,105036,1.html |
Jednym słowem w sprawie transferów szybko zeszliśmy na ziemię. Na prawdę nie ma co się oszukiwać bez dużych pieniędzy i jednocześnie sprowadzaniu zawodników którym się chce szanse nasze w europejskich pucharach są żadne. Nazwiska takie jak Iliev nie powalają ale są bliże prawdy niż RVN.
|
Cytat:
|
Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna
15. Temat Transferowe s-f przeznaczony jest dla tych którzy lubią bawić się menadżerską i wypatrzyli jakiegoś piłkarza który wg nich idealnie by pasował do Wisły. Tutaj też można podzielić się informacjami z jakiś prywatnych źródeł odnośnie transferów z tym że: a) Informacje z prywatnych źródeł mogą zamieszczać osoby jedynie ze statusem co najmniej member z co najmniej pół rocznym stażem na forum b) Jeśli taka osoba zostanie przyłapana na tym że specjalnie szerzy dezinformacje dostaje dożywotnego bana c) Proszę takie informacje traktować z dużym dystansem 16. Polityka transferowa Wisły – tutaj dyskutujemy o transferach zapowiadanych przez media. Jeśli temat pojawia się po raz pierwszy podajemy źródło. Możemy też ogólnie tu wypowiadać się o polityce transferowej naszego klubu. Natomiast wszelkie posty o tym kogo to ja bym kupił tudzież co szofer Cupiała powiedział mi wczoraj w pubie na rogu będą owocowały banami |
Cytat:
Wreszcie! Moj syn juz w drodze a szkolka jescze nie gotowa. Mam nadzieje ze za 6 lat jak go przyprowadze to juz bedzie wszytsko hulac jak nalezy. :) |
"Van Nisterlooy: nie zlekceważymy ŁKS-u!”
Padłem!:rotfl: |
Cytat:
"Nie powala". A RvN powala? Messi by cię powalił? Bo ja nie pamiętam kiedy ostatni raz ściągnęliśmy króla strzelców ligi podobnej do naszej z lepszego klubu niż nas. "Nie powala". Ja pie..... |
Tak tylko jakby sie ostał ktoś jeszcze wierzacy w transfer RvN
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Stan także jest człowiekiem i może się pomylić choć poprzednie okienko pokazało, że czyni to niezwykle rzadko bo 4 zawodników faktycznie wniosło coś do drużyny. Z dystansem trzeba podchodzić do każdego transferu jednak ze spokojem jaki nieznany nam był od bardzo dawna. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale wracając na ziemię, wstrzymajcie się do 10 czerwca. Chyba dacie radę ;) bo teraz Fakt będzie sadził ploty jak co roku. A do tego jeszcze 50% pomysłów weźmie od nas z forum :D A tak żeby nie było całkiem OT. To liczę jednak na Żewłakowa... |
Cytat:
Tylko jest mała różnica - Christowa ściągnęliśmy jako BYŁEGO króla strzelców i to bodajże DRUGIEJ ligi bułgarskiej. A nie obecnego króla serbskiej superligi z Partizana Belgrad...ot, mały szczególik, ale jakże ważny w pojmowaniu całości transferu. |
Cytat:
A tak poważnie to stary Smolarek grał w Niemczech i Holandii, tam też trenował dzeciaków |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl