Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

jacekbum 30.11.2012 17:02

I to jest cały Cupiał On nie zrezygnuje pokonany jeszcze pokaże wszystkim,że Wisła jest wielka.

Co do Smudy to jeżeli Kulawik ugra w dwóch meczach 4 punkty to wolałbym żeby został trenerem do wiosny.

Bóg Trybun (objawion) 30.11.2012 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1289113)
Co do Smudy to jeżeli Kulawik ugra w dwóch meczach 4 punkty to wolałbym żeby został trenerem do wiosny.

Co do Smudy to 100% mowy nienawiści.

Byleby znalazł sobie jakiegoś jelenia i byle jak najdalej od nas.

bonawentura 30.11.2012 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1289112)
Finansową ofensywę tj. zatrudnienie kolejnego fachowca, danie mu kilku miesięcy czasu na awans do LM przy śmiesznych jak na zakładane zyski kosztach? To ja dziękuję, bo po kolejnej wpadce pewnie foch byłby tak duży, że tym razem naprawdę wylądowalibyśmy w I lidze.

Również dziękuję za taką ofensywę. A jeśli ma to się odbywać pod sztandarami Bednarza, to tym bardziej dziękuję. Wisła musi wpierw obrać kierunek rozwoju, a nie wydawać bez sensu pieniędzy na lewo i prawo.

KRIS22 30.11.2012 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1289109)
Wg Borka Cupiał szykuje kolejną finansową ofensywę i zatrudnienie Smudy :)

Gdzie wypowiedział te słowa i kiedy ?

Bobek90 30.11.2012 18:13

Jesli owa alternatywa (of.transferowa+Smuda) okaze sie prawda to znaczy ze... Cupial niczego sie nie nauczyl przez 15 lat.

No do kuzwy nedznej, ile trzeba czasu by zalapac ze z ofensywami made in Poland (1-2 mln euro) gowno wielkie sie osiagnie? W naszych realiach trzeba strategii i zimnej glowy, a nie ofensyw na hura, ktore w realiach europejskich (2 liga europejska) znacza tyle ile szarza kawalerii na czolgi.

Scauting, szkolenie, profesjonalizacja dzialan klubu, wzmozony marketing... to tam jest potrzebna ofensywa.

marcin19876 02.12.2012 12:53

Kolejna ofensywa transferowa - prędzej Wisła wygra Ligę Mistrzów niż klub będzie miał kolejną ofensywę transferową i normalne struktury....

Polityka Transferowa Wisły to kabaret, którego "sukcesy" teraz zbiera nasza Wisełka...

P.S. Czy ktoś wie gdzie można znaleść informacje o wszystkich datach kontraktów naszych zawodników???

orm 02.12.2012 14:26

Taa, będzie ofensywa transferowa: sprzedamy Maora, Genkowa i Chaveza, a sprawdzimy młodego zdolnego z Hondurasu albo Kostaryki

Kamil_mchw 02.12.2012 14:34

Gdzieś ktoś coś pisał o słowach Borka w jakimś programie... mówił że Cupiał zamierza zatrudnić Smude i zainwestować trochę w drużynę (piłkarzy). On mówił że ta rewolucja nastąpi teraz w przerwie świątecznej czy dopiero przed nowym sezonem?

Janusz94 02.12.2012 15:20

Wydaje mi się że jeśli nie przewietrzymy kadry to choćby naszym trenerem został Guardiola czy Mourinho to i tak by nic nie zrobili bo niestety obecny skład jest po prostu słaby. Wg mnie za niewielke pieniądze w tym okienku transferowym można pokaźnie wzmocnić drużyne w porównaniu z tym co pokazuje obecna drużyna. Moje propozycje to : pozyskać Arkadiusza Piecha ktoremu za pół roku kończy się kontrakt a w rozliczeniu oddać im kontuzjogennego Boguskiego. Kolejny transfer to oddanie Sikorskiego Podbeskidziu w zamian za Jelenia który już podobno szuka innego klubu oraz sprzedaż Genkowa ktory zapomniał jak strzela się bramki i oferowanie jego kontraktu asowi Lechii Traore ktory jest kompletnie za darmo. Pomoc to reprezentant Pawłowski z Lubina i najlepszy rozgrywający ligi czyli Sebastian Mila ktorym także kończą się kontrakty. Czas aby nasi włodarze wzięli się do roboty bo za chwile możemy mieć derby w pierwszej lidze albo sie miniemy z naszą sąsiadką.

marcin19876 02.12.2012 16:34

facet coś Ty z choinki się urwał...o Piechu możemy zapomnieć za drogi dla nas, u nas bieda.....Jeleń - to nie ten poziom teraz, Traore - nie stać nas na niego a poza tym napewno pójdzie do klubu który będzie grał w pucharach...Mila - nie potrzebujemy drugiego garguły... Pawłowski prędzej pójdzie do lecha niż przyjdzie do nas.
Weźmy jeszcze Rasiaka, Smolarka, każdego kto ma ponad 30 lat, jest za darmo i jest Polakiem - Wisła ekipa starych dziadków - tak o nas będą mówić...
A tak na poważnie to już wolę żeby kupili Stępniewskiego i Rybickiego z Widzewa, Skorupskiego, szukali młodych jak Milik i szkolili żeby mieć tylu młodych i zdolnych co legia bo co jak co ale oni pokazują nam jak można szkolić młodzież....

terje 02.12.2012 17:11

Milik jest taką p...ą, że nie kumam każdego kto śmie się nim zachwycić, drewniak z żelem na ryju, który techniki biegu nawet nie opanował, nie wiem co on robił w kadrze ;o

arti 02.12.2012 17:18

ja proponuję na początek ofensywy transferowej wywalić na zbity pysk Bednarza i jego letni zaciąg (może z wyjątkiem Miśka - nie zagrał ani razu w oficjalnym meczu - nie wiadomo - może coś z Niego będzie). po takim początku będzie można o czymkolwiek pomarzyć...

marcin19876 02.12.2012 18:13

Co do Milika to ja bym chciał mieć w składzie kilku takich młodych drewniaków którzy w połowie sezonu mają strzelone 7 bramek....

Janusz94 02.12.2012 18:44

chciałbym Cię uświadomić kolego że Piechowi kontrakt się kończy a 300 tys. Euro załatwiło by sprawe, Jeleń drogi by nie był a i tak będzie grał lepiej niż nasze obecne asy a gra w Podbeskidziu nie pokazuje umiejętności. Lechia oferuje Traore kontrakt na mocy 300 tys. Euro rocznie bo pisał o tym PS więc po sprzedaży Genkowa będzie nas stać na przebicie Lechii. Co do Mili to ty chyba nie widziałeś jak on gra albo zawyżasz umiejętności Garguły a za takie drobne jakie gra w Śląsku jak na te umiejętności to 150 tys. Euro to dużo nie jest a Pawłowski jak zobaczy że montuje się dobra drużyna to może się skusić kto nie probuje ten nie ma. Wiem że najlepiej kogoś wyśmiać i od razu torpedować czyjeś pomysły niż samemu coś wymyśleć ale ja po prostu myśle jak pomoc naszemu ukochanemu klubowi TYLKO WISŁA !!!

Pele_94 02.12.2012 19:07

Jeleń? Po co nam emeryt, który nie trafia ostatnio na pustą bramkę? Do tego bardzo podatny na kontuzje. W sumie pasowałby do naszej pozbawionej ambicji drużyny. Mila po co nam Mila? Nie lepiej poszukać jakiegoś młodszego gościa za połowe tej ceny i dać mu się ograć? Po co nam kolejny kopacz na którym już nie zarobimy o wysokim kontrakcie?

Kamil_mchw 02.12.2012 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz94 (Post 1289399)
chciałbym Cię uświadomić kolego że Piechowi kontrakt się kończy a 300 tys. Euro załatwiło by sprawe, Jeleń drogi by nie był a i tak będzie grał lepiej niż nasze obecne asy a gra w Podbeskidziu nie pokazuje umiejętności. Lechia oferuje Traore kontrakt na mocy 300 tys. Euro rocznie bo pisał o tym PS więc po sprzedaży Genkowa będzie nas stać na przebicie Lechii. Co do Mili to ty chyba nie widziałeś jak on gra albo zawyżasz umiejętności Garguły a za takie drobne jakie gra w Śląsku jak na te umiejętności to 150 tys. Euro to dużo nie jest a Pawłowski jak zobaczy że montuje się dobra drużyna to może się skusić kto nie probuje ten nie ma. Wiem że najlepiej kogoś wyśmiać i od razu torpedować czyjeś pomysły niż samemu coś wymyśleć ale ja po prostu myśle jak pomoc naszemu ukochanemu klubowi TYLKO WISŁA !!!

Ile wart jest Piech pokazują ostatnie mecze Ruchu... np. dzisiaj w meczy przeciwko Legii oddał może z 5 strzałów z czego jeden był w światło bramki... nie jest to też piłkarz na którym Wisła mogła by zarobić za rok czy dwa...

Jak podpierasz się artykułami pismaków to powinieneś bardzo dobrze pamiętać wywiad z Jeleniem który mówił że przychodzi do PL ligi żeby wrócić do rytmu meczowego i złapać formę, a zaraz po sezonie wraca do rozmów z klubami które były nim zainteresowane przed sezonem (tj. AOPEL który oferował mu 300 tyś euro, oraz Olympiakos - 500 tyś. euro). Czyli nie stać Wisły na niego biorąc pod uwagę dotychczasowe ruchy transferowe i aktualne kontrakty, z których Wisła stara się od jakiegoś już czasu zejść.

Genkova nikt nie kupi... co on w tym sezonie prezentuje? kompletnie nic... słaby grajek, bez formy itp. Koleś miałby trudności ze znalezieniem klubu gdyby miał swoją kartę w ręku.

Lechia proponuje Traore 200 tyś. euro... ten chce 300 tyś euro, myślisz że Wisłę stać na takie wydatki? Koleś jasno powiedział w jednym z wywiadów że albo wyjedzie do bundesligi, albo zostanie w Lechii. Nie ma tematu...

Pawłowski w jednym z wywiadów powiedział że albo przeniesie się do drużyny grającej w pucharach, albo wyjedzie za granice... Wisła nie spełnia wymagań...

Nie torpeduje pomysłów, a raczej staram się sprowadzić Cię na ziemie...
Swoje pomysły transferów zamieściłem w odpowiednim temacie już kilka tyg. temu.
pozdro

Blaszczu16 04.12.2012 13:13

Podobno Borek w jednym z magazynów przebąkiwał, że Cupiał w zimie sięgnie do kieszeni i zainwestuje kolejny raz. Słyszał ktoś, coś?

szprotson 04.12.2012 13:22

ktoś takiego posta jebnał, ale nie widziałem by ktokolwiek wiecej potwierdził że takowa informacja z ust borka wypłynęła.

WSE 04.12.2012 13:40

Tydzień temu w magazynie ligowym Borek stwierdził że wg informacji ludzi związanych z Krakowem, że Cupiał poważnie się zastanawia nad inwestycją kilkudziesięciu milionów złotych w Wisłę plus do tego Smuda jako trener. Wczoraj w magazynie również o tym coś było. Ile w tym prawdy to choj wi.

wikink1 04.12.2012 13:50

Nadzieja umiera ostatnia,ale zapewne rok i dwa lata temu puszczano takie same przecieki .Ot i to wlasnie jest polityka klubu .

fifek 04.12.2012 14:07

Jeśli było to wrzucane gdzieś wcześniej to z góry przepraszam ...

Dziś na Sport.pl pojawiło się całkiem ciekawe zestawienie .....

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...oksLokalKrakow

donecki 04.12.2012 14:26

Po tym sezonie kontrakty kończą się siedmiu piłkarzomw tym 3 z tej listy(Kew,Sergei,Sobol)
Głowa i Guła jeszcze do 2014 będą pobierać siano a,Osman do 2016
W trakcie tej zimy już mogą podpisywać kontrakty z nowymi klubami Burliga,Czekaj,Iliev który zapowiedział koniec kariery oraz sikorski
Czyli po sezonie znowu 5,6 nowych
Na sezon 2013/14 będzie znowu inna Wisła

marcin19876 04.12.2012 14:51

7 się kończą kontrakty i pewnie wszyscy odejdą... zostawił bym MOŻE jedynie Burlige i a reszta Dziękujemy i żegnamy...
Do tego w oknie zimowym pewnie odejdzie 2 -3 także 10 zawodników jak nic potrzebujemy - tak funkcjonuje PRAWIDŁOWY I DOBRZE ZARZĄDZANY KLUB...... BRAWA DLA ZARZĄDU....

Pulpet 04.12.2012 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WSE (Post 1289581)
Tydzień temu w magazynie ligowym Borek stwierdził że wg informacji ludzi związanych z Krakowem, że Cupiał poważnie się zastanawia nad inwestycją kilkudziesięciu milionów złotych w Wisłę plus do tego Smuda jako trener. Wczoraj w magazynie również o tym coś było. Ile w tym prawdy to choj wi.

Nie przypomina Wam to czegoś?
Lato 2012 - do Wisły przyjdą Piech, Broź, Magiera, Zieńczuk, Sobota, Pawłowski i tak dalej....

Akcja marketingowa mająca na celu naciągnięcie ludzi na kupno karnetów, przez rozbudzenie nadziei a w finale - zwykłe oszustwo

mitmichael 04.12.2012 16:00

No zobaczymy czy rzeczywiscie Cupiał jeszcze mysli cos o finansowaniu Wisły. Borek z tego co wiadomo raczej ma dobre zrodła informacji tak wiec pozostaje czekac jezeli nie bedzie konca swiata :P Szczerze to mi juz nawet ten Smuda nie bedzie przeszkadzał - nie wiem tylko czy to odpowiednia osoba dla Naszego zespołu. Tym pilkarzom trzeba ostro dac kopa a moim zdaniem Smuda sie do tego nie nadaje.

yoda79 04.12.2012 16:19

Po pierwsze ploty, po drugie Smuda to Smuda, po co on nam.

borys 04.12.2012 16:53

Ktos juz to pisał, aby było lepiej.
1.Prezes z prawdziwego zdarzenia.
2. Szkolenie młodzieży
3. Trener
4. Transfery

W tej kolejnosci. Inaczej nawet jesli Cupiał sypnie kasą w co nie wirze to wrócimy do obecnej sytuacji za jakiś czas.

kristos 04.12.2012 17:40

Smuda to wg mnie odpowiedni facet ,by pogonić "nierobów" do pracy i mam nadzieję ,że tak się stanie.
Preferuje wzorce niemieckie w przygotowaniu fizycznym i lubi grę kombinacyjną.

yoda79 04.12.2012 18:20

Kristos to ironia?

elliot_ness 04.12.2012 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1289608)
Smuda to wg mnie odpowiedni facet ,by pogonić "nierobów" do pracy i mam nadzieję ,że tak się stanie.
Preferuje wzorce niemieckie w przygotowaniu fizycznym i lubi grę kombinacyjną.

Rzeczywiście na Euro kombinował z grą a fizycznie ich zajechał.

rafaltwsd 04.12.2012 20:04

najpierw caly naród wybral go na selekcionera a pozniej wszyscy jada po nim( majac czesciowo racje). Wydaje mi sie ze sa trenerzy klubowi i selekcjonerzy reprezentacji i to sa dwie dosc rozne funkcje, trzeba mu oddac ze jego zaglebie czy lech graly fajna pilke. Ale czy to jest trener warty pieniedzy ktore by sobie zazyczyl?? szkoda ze tak szybko pozbyli sie Moskala...

kristos 04.12.2012 20:08

Co innego trener selekcjoner reprezentacji a co innego trener klubowy

WiślakMyślenice 04.12.2012 20:19

Hmm, zaiste. Kopacze na pewno będą mieli chęci zapier*alać przy Smudzie. Wiedzieliby, to grą nie powodowaliby dymisji Probierza, bo przynajmniej do Pepa podobny to i ktoś mógłby się jeb*nąć, że to Barcelona...

Blaszczu16 04.12.2012 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaltwsd (Post 1289620)
najpierw caly naród wybral go na selekcionera a pozniej wszyscy jada po nim( majac czesciowo racje). Wydaje mi sie ze sa trenerzy klubowi i selekcjonerzy reprezentacji i to sa dwie dosc rozne funkcje, trzeba mu oddac ze jego zaglebie czy lech graly fajna pilke. Ale czy to jest trener warty pieniedzy ktore by sobie zazyczyl?? szkoda ze tak szybko pozbyli sie Moskala...

Rafał, nie cały naród go wybrał, tylko ignoranci z PZPN. Nigdy nie chciałem tego gościa na stanowisku selekcjonera, a tym bardziej w mojej ukochanej Wiśle. Zagłębie to za tą "fajną" grę do dziś obrywa, a Lech to był samograj, a i tak nie potrafił Franciszek zdobyć mistrza Polski. Tu trzeba zmian piłkarskich, a w drugiej kolejności na stanowisku trenera. Jakoś w tym jak i poprzednim sezonie zmiany trenerskie mało dały, bo i Maaskant i Moskal i Probierz i teraz Kulawik nie mogą zmienić gry Wisły, to może przyczyna tkwi w marnych kopaczach? A może w ambicji?

ChG 04.12.2012 23:00

Kosuke Kimura podpisał kontrakt z New York Red Bulls, klubem, w którym gra między innymi Thierry Henry czy Rafael Marquez.

http://www.wislakrakow.com/www/pictu...532691c8e8.jpg

JOSE 841 04.12.2012 23:01

zainwestowanie w transfery to normalna rzecz w dobie kryzysu z kibicami.Temat Smudy jest zamknięty bo C nie zgodzi sie na roszady w sztabie a tym bardziej na Szymkowiaka i Frankowskiego w sztabie.Smuda może być jedynie przykrywką straszakiem dla innego szkoleniowca z którym pewnie C negocjuje .Aczkolwiek co do transferów to jeśli Legionista ma wydawać kase na transfery to lepiej zainwestować w juniorów niż ściągać więcej szrotu

silver03 04.12.2012 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1289679)
C nie zgodzi sie na roszady w sztabie a tym bardziej na Szymkowiaka i Frankowskiego w sztabie.

bo?

10 znaków

dynek.pl 05.12.2012 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1289592)
7 się kończą kontrakty i pewnie wszyscy odejdą... zostawił bym MOŻE jedynie Burlige i a reszta Dziękujemy i żegnamy...
Do tego w oknie zimowym pewnie odejdzie 2 -3 także 10 zawodników jak nic potrzebujemy - tak funkcjonuje PRAWIDŁOWY I DOBRZE ZARZĄDZANY KLUB...... BRAWA DLA ZARZĄDU....

Spokojnie, poczekajmy do zamkniecia okienka w zyciaganiem wnioskow.
Jacus na pewno juz zamowil na testy dwa wagony mlodych 30-letnich i czarnoskorych Polakow sposrod, ktorych wybierzemy potencjalnych nastepcow :)
In Bednarz we trust :D

cfa 05.12.2012 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1289679)
zainwestowanie w transfery to normalna rzecz w dobie kryzysu z kibicami.Temat Smudy jest zamknięty bo C nie zgodzi sie na roszady w sztabie a tym bardziej na Szymkowiaka i Frankowskiego w sztabie.Smuda może być jedynie przykrywką straszakiem dla innego szkoleniowca z którym pewnie C negocjuje .Aczkolwiek co do transferów to jeśli Legionista ma wydawać kase na transfery to lepiej zainwestować w juniorów niż ściągać więcej szrotu

Juniorzy nie mają menagierów i nie ma kto rozsyłac ich DVD. Poza tym to dodatkowy problem z powodu braków infrastruktury.

leyzer87 05.12.2012 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1289702)
Spokojnie, poczekajmy do zamkniecia okienka w zyciaganiem wnioskow.
Jacus na pewno juz zamowil na testy dwa wagony mlodych 30-letnich i czarnoskorych Polakow sposrod, ktorych wybierzemy potencjalnych nastepcow :)
In Bednarz we trust :D

In Bednarz we rust wystarczy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl