Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

rafal777 30.05.2011 07:37

Nasi dziennikarze to dno. Ktoś sobie na forum żarował, że Ruuda ściągną a tu już w gazecie o tym piszą...Po co w ogóle komentować takie coś? To ja się zabawię z dziennikarzami, Robben chce się odbudować po grypie i chętnie zagra w Wiśle. Czekam na artykuł na onecie.

flamengista 30.05.2011 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1102956)
Meliksonem intersują sie Włoskie kluby.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...925,1,727.html

Zamiast Van Nisterlooya i Wasilewskiego wolałbym żeby Maor został

Sprzedaż Meliksona jest chyba tylko kwestią czasu. Ale zachodnie kluby nie kupują na ogół zawodników po jednej udanej rundzie, szczególnie w słabej lidze polskiej.

Więc najwcześniej odejdzie w zimie.

ZNAMEK 30.05.2011 08:26

do skasowania

arti 30.05.2011 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1102631)
Błagam was. Czy wy nie uczycie się na błędach. Podajcie mi sezon, w którym Cupiał wydał choćby 2 mln euro ?
To są bujdy i czym szybciej przyjmiecie to do wiadomości, tym mniejszy będzie zawód

Wydaje mi się, że 2 razy:
1997/98 -w momencie wejścia i może jesienią 1999 - Żuraw+Kosa (a Głowa przyszedł zimą 99/00 czy rok później bo pamięć już nie ta...:).
Niemniej i tak taka kwota wygląda na bzdury wysłane z palca

BronekTS 30.05.2011 08:33

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ivi...956,1,727.html

Myśliscie o RvN a tu Illiev się oddala. Zaraz będzie jeszcze że Ruud to była opcja rezerwowa ;)

AS82 30.05.2011 08:39

Do Wisły ma trafić też Vicente ? Pamietam jak Szpakowski komentował mecze Hiszpanii z jego udziałem i cały czas mówił Vincente :rotfl:

krkgiba 30.05.2011 08:43

jeśli puszczą Meliksona, to będziemy wiedzieć w jakim miejscu stoi klub - czyli w tym samym co przez ostatnie lata.
Sprzedawać najlepszych, żeby kupić cokolwiek. Liczy się kasa, a nie sukces sportowy i myślenie długofalowe.

westersyl 30.05.2011 08:54

Meliksona puszczać nie można, jego geniusz może wprowadzić nas do CL i właśnie na nim można oprzeć swoje nadzieje na awans do tych rozgrywek.

emj10 30.05.2011 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1102984)
jeśli puszczą Meliksona, to będziemy wiedzieć w jakim miejscu stoi klub - czyli w tym samym co przez ostatnie lata.

Mogą go opchnąć już po odpadnięciu Wisły z pucharów.

bloodraven 30.05.2011 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 1102978)
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ivi...956,1,727.html

Myśliscie o RvN a tu Illiev się oddala. Zaraz będzie jeszcze że Ruud to była opcja rezerwowa ;)

Te pismaki to już kompletnie nie mają czego robić... odwołanie pełnomocnictwa to kwestia jednej wizyty u notariusza i taki fałszywy przedstawiciel nie ma nic do gadania. Zapełnianie wierszówek dziennikarski uważam za otwarte :rotfl:

matys2 30.05.2011 09:09

Myślę, że Cupiał znowu uwierzył, że może się spełnic jego marzenia o Lidze Mistrzów. W tej sytuacji sprzedawanie Maora czy Małeckiego jest mało prawdopodobne.

Natomiast bardzo nie spodobała mi się wypowiedź Meliksona. Chłopak ledwo przyszedł a już gada o odejściu.
Trochę to niepoważne.

szczepek19 30.05.2011 09:10

Melikson raczej chyba na pewno nie odejdzie, myślicie że dobre kluby nie szperają po Izraelu ? jakby go zobaczyli skauci wcześniej jak gra to na pewno grałby gdzieś w czołowym europejskim klubie...

anthony09 30.05.2011 09:13

Odnośnie Van Nistelrooy'a to sprowadzenie takiego piłkarza nawet za miliony ojro to jest sportowe eldorado nie tylko ze względu na niego tylko przede wszystkim na to, że :

Mając w drużynie RvN możemy spokojnie ściągać najlepszych polskich graczy, którzy będą bardziej uparci na swoje zarządy, gdyż grając czy też chociażby podglądając RvN mogą się nauczyć rzeczy, które na 100% przydadzą się im w przyszłości, nie mówię tutaj o samym RvN też tylko o grajku z silnej ligi jak chociażby Roque Santa Cruz.

Coraz więcej młodych grajków w wieku 12-16 lat powinno się do nas sprowadzić i uczyć ich od niego.

Powiem tyle, że nawet nie grającego RvN widziałbym w naszej drużynie, nawet z kulawą nogą ale żeby był i nauczył tych polskich piłkarzy profesjonalizmu, bo fakt jest taki, że młodziaki z ME zamiast intensywnie trenować to po imprezach chodzą i chleją aż zgony złapią.
------------------------------------------------------------
Znalazłem jakieś zarobki RvN z neta
W ciągu roku zarabia PLN 29.400.000,00, czyli ok. 8mln Euro

Jak przekonać zawodnika, który zarabia 8 mln euro do tego, żeby zarobił max 2-3mln euro ?
Istne Sci-fi !

Derek_89 30.05.2011 09:16

Ja to widze tak, że RvN przychodzi do nas i wysokość jego kontraktu nie jest uwarunkowana strzelonymi bramkami, występami, czy zdobytymi ptk przez zespół ,a frekwencją na stationie i procentem ze sprzedanych biletów :D
... ot takie novum :P

Benan 30.05.2011 09:33

Przynajmniej jakby Ruudy do nas przyszedł, to spokojnie padnie rekord frekwencji na wszystkich stadionach. Każdy przyjdzie go zobaczyć.
Tylko że.....
i tak do nas nie przyjdzie;d

R33 30.05.2011 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1103002)
Melikson raczej chyba na pewno nie odejdzie, myślicie że dobre kluby nie szperają po Izraelu ? jakby go zobaczyli skauci wcześniej jak gra to na pewno grałby gdzieś w czołowym europejskim klubie...

A co sądzisz o awansie do Wisły do LM? Chyba na pewno powinniśmy awansować.:rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fakt.pl
A jeśli uda się ich faktycznie ściągnąć do Krakowa, to może być przełom nie tylko w historii Białej Gwiazdy, ale także całej naszej ligi. Bo wtedy inni zrozumieją, że też muszą się zbroić.

Czyli co? Kluivert do Legii? Davids do Lecha?

Edit:
No to jak żart to lajt.

FraMat 30.05.2011 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1102886)
Nie wiem, wydaje mi się że coś na rzeczy musi być, bo to nie jest tak że ktoś sobie tak powiedział, tylko źródeł jest kilka,

źródło jest jedno - cała reszta to przedruki

krkgiba 30.05.2011 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1103023)
A co sądzisz o awansie do Wisły do LM? Chyba na pewno powinniśmy awansować.:rotfl:

raczej chyba na pewno :rotfl:

Jeszcze niedawno Melikson mówił, że nigdzie się nie wybiera z Wisły, bo ma dług wdzięczności do spłacenia, teraz już zmienił troszkę zdanie - i wypowiada się bardziej w kierunku decyzyjnych w naszym klubie - a znając ich, jeśli nic nie zmieniło się wraz z przyjściem Basałaja i Valckxa - będzie dobra oferta za Maora, to pożegnamy Maora.

RAFi89 30.05.2011 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1103026)
Jeszcze niedawno Melikson mówił, że nigdzie się nie wybiera z Wisły, bo ma dług wdzięczności do spłacenia, teraz już zmienił troszkę zdanie - i wypowiada się bardziej w kierunku decyzyjnych w naszym klubie - a znając ich, jeśli nic nie zmieniło się wraz z przyjściem Basałaja i Valckxa - będzie dobra oferta za Maora, to pożegnamy Maora.

Rozmowa z Maorem przeprowadzona na zasadzie kiedy odejdziesz?, ale jeśli będziesz miał ofertę to odejdziesz?. Taką samą rozmowę można przeprowadzić z każdym zawodnikiem, i cel aby zawodnik w końcu powiedział że jak będzie miał ofertę to odejdzie zostanie osiągnięty. Zero konkretów ale zamieszanie wprowadzone.

cuul 30.05.2011 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1103003)
Odnośnie Van Nistelrooy'a to sprowadzenie takiego piłkarza nawet za miliony ojro to jest sportowe eldorado nie tylko ze względu na niego tylko przede wszystkim na to, że :

Mając w drużynie RvN możemy spokojnie ściągać najlepszych polskich graczy, którzy będą bardziej uparci na swoje zarządy, gdyż grając czy też chociażby podglądając RvN mogą się nauczyć rzeczy, które na 100% przydadzą się im w przyszłości, nie mówię tutaj o samym RvN też tylko o grajku z silnej ligi jak chociażby Roque Santa Cruz.

Coraz więcej młodych grajków w wieku 12-16 lat powinno się do nas sprowadzić i uczyć ich od niego.

Powiem tyle, że nawet nie grającego RvN widziałbym w naszej drużynie, nawet z kulawą nogą ale żeby był i nauczył tych polskich piłkarzy profesjonalizmu, bo fakt jest taki, że młodziaki z ME zamiast intensywnie trenować to po imprezach chodzą i chleją aż zgony złapią.
------------------------------------------------------------
Znalazłem jakieś zarobki RvN z neta
W ciągu roku zarabia PLN 29.400.000,00, czyli ok. 8mln Euro

Jak przekonać zawodnika, który zarabia 8 mln euro do tego, żeby zarobił max 2-3mln euro ?
Istne Sci-fi !

Dlaczego Sci-Fi? Tyle zarabiał w HSV (o ile to prawda). Ci też musieli go wysokim kontraktem skusić, bo facet odchodził z RM a sporo klubów miało na niego chętkę. Nie trzeba za niego płacić (ma kartę na ręce) więc można mu ten mln euro dać ekstra plus kontrakt i w razie awansu do CL coś ekstra. młodziakiem to On już nie jest, swoje już pewnie zarobił. Może podobnie jak Stan będzie chciał cos komuś udowodnić. Trzeba brać też pod uwagę też to, że o Wiśle ostatnio w Holandii było dość głośno. Zobaczymy jak się sprawy dalej potoczą.

krkgiba 30.05.2011 09:46

no jasne, że tak - ale wcześniej przeprowadzono taką samą rozmowę z nim, a odpowiedzi już są różne ;)

tak czy siak, wierzę i mam nadzieję, że nie odejdzie, bo potrzebujemy go jak cholera.

Baala 30.05.2011 09:53

Myślałem że ten artykuł w Fakcie to będzie mimo wszystko trochę bardziej poważny...

O ile jestem w stanie nawet uwierzyć że z Ruudem rozmawiają, tzn. Stan go spytał czego oczekuje w luźnej rozmowie, choć i tak nie przyjdzie bo zarobki miał do tej pory jak na nas kosmiczne.

Otyle dwa pozostałe nazwiska mnie śmieszą jedynie. Vicente po co miałby przychodzić, jak Illiev jest szykowany na lewe skrzydło. Natomiast wyjęcie na wypożyczenie Santa Cruza to juz dla mnie totalny kosmos. Ostatnio czytałem że Roma bardzo go chce sprowadzić.
Generalnie artykuł tylko do pośmiania się.

Co do Meliksona nie wierze że miałby pójść gdziekolwiek w tym okienku. Dopiero co przyszedł, a ostatnio to nawet nie grał za dużo bo trener go oszczędzał. Kiedyś odejdzie na pewno ale nie tego lata.

lazy 30.05.2011 09:54

Nie wydaje mi się żeby Melikson odszedł wcześniej niż w zimie.
On się musi jeszcze wypromować (w europejskich pucharach). Musi zagrać w kadrze. On sobie na pewno zdaje z tego sprawę to raz. Dwa - klub też ma świadomość, że ew. cena za Maora będzie tylko rosnąć, więc nikt nie będzie się spieszył ze sprzedażą. Trzy - ambicje i aspiracje w klubie są duże i raczej nikt sobie w kolano strzelać nie będzie.

cuul 30.05.2011 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1103032)
no jasne, że tak - ale wcześniej przeprowadzono taką samą rozmowę z nim, a odpowiedzi już są różne ;)

tak czy siak, wierzę i mam nadzieję, że nie odejdzie, bo potrzebujemy go jak cholera.

Odejdzie jak dobrze zapłacą. Z niewolnika nie ma zawodnika. Chyba nawet Stan coś mówił, że Wisła dla tych zawodników ma być odskocznią to wielkiej piłki. Mają się tu wypromować. Jako przykład podawał Marcelo. Tak właśnie chyba skusił Maor`a do przyjścia do nas. Dziwnie by to wyglądało, gdyby teraz blokował mu transfer. Jedynym argumentem dla Stana w takim wypadku może być tylko zbyt niska suma odstępnego.

rafal777 30.05.2011 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 1103031)
Dlaczego Sci-Fi? Tyle zarabiał w HSV (o ile to prawda). Ci też musieli go wysokim kontraktem skusić, bo facet odchodził z RM a sporo klubów miało na niego chętkę. Nie trzeba za niego płacić (ma kartę na ręce) więc można mu ten mln euro dać ekstra plus kontrakt i w razie awansu do CL coś ekstra. młodziakiem to On już nie jest, swoje już pewnie zarobił. Może podobnie jak Stan będzie chciał cos komuś udowodnić. Trzeba brać też pod uwagę też to, że o Wiśle ostatnio w Holandii było dość głośno. Zobaczymy jak się sprawy dalej potoczą.

Ale o czym Ty piszesz?? Dudka chcą do Rosji i pewnie wielką kase tam zarobi, RVN spokojnie pojdzie gdzies na Kaukaz i dostanie z 6mln euro, albo do Kataru...O czym w ogóle my dyskutujemy??

szczepek19 30.05.2011 09:57

z tym " to raczej chyba na pewno " to w żarcie napisałem, wiem jak trzeba pisać jak człowiek :)

cuul 30.05.2011 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1103040)
Ale o czym Ty piszesz?? Dudka chcą do Rosji i pewnie wielką kase tam zarobi, RVN spokojnie pojdzie gdzies na Kaukaz i dostanie z 6mln euro, albo do Kataru...O czym w ogóle my dyskutujemy??

O tym, że nie zawsze kasa jest najważniejsza?
Nie wiem jak będzie, ale zastanawia mnie skąd u Ciebie taka pewność?

emjot 30.05.2011 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1102947)
http://www.fakt.pl/Wisla-siega-po-gw...,104951,1.html

Ruud van Nistelroy
Vicente Rodriguez
Roque Santa Cruz

W takim PSV transfery spokojnie do wykonania, tylko że my PSV nie jesteśmy.

Wisła chce Ruuda
ja Krkicia, Iniestę i Tiago A.

a co mam ten gest :lol:

rafal777 30.05.2011 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 1103046)
O tym, że nie zawsze kasa jest najważniejsza?
Nie wiem jak będzie, ale zastanawia mnie skąd u Ciebie taka pewność?

Bo jestem realistą? Bo wiem, że jak pisano o Kluivercie o Tristanie czy innych mega gościach to nic z tego nie było? Zastanów się po co miałby tu przychodzić? Z misją nawracania naszych na grę w piłkę? Bo za rok mamy Euro? Wiem, że cokolwiek bym napisał i tak niektórzy będą marzyć, bo niektórzy lubią zasypiając wyobrażać sobie jak strzelają golę w finale LM, lubią siedząc na kiblu wyobrażać sobie jak Wisła leje Real w pucharach i lubią wyobrażać sobie RvN w koszulce Wisły :) Marzyć każdy może, ale nie starajcie się wmawiać innym zdrowo myślącym, że te marzenia to prawda.

westersyl 30.05.2011 10:17

http://www.goal.com/de/news/968/tran...-krakau-klopft
Podchwycili temat. :)
Z nowych informacji to ta, że kontrakt ma opiewać na poziomie 1 mln euro. :D
I jeszcze dołożyli motyw że mamy 6 mln euro na transfery.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl