![]() |
Cytat:
Przecież Amika nie mogła wydostać się ze swojej połowy, indywidualnie byli tłamszeni, gwiazdor naszej ligi Arboleda robiony jak dziecko. Wisła w Rzymie przy odrobinie szczęścia mogła spokojnie wygrać i prowadziła wyrównaną walką, a amika była schowana za podwójną gardą, pare razy wyprowadzili na oślep cepa, a to, że siadło to nie zasługa umiejętności tylko... no właśnie, tego czego nam brakowało min. w Atenach. |
Cytat:
Odnośnie meczu, to 3:3 dobry wynik. Widzieliśmy dwa oblicza Juventusu. Z pierwszej połowy, kiedy nie mogli przeprowadzić składnej akcji i z drugiej, gdy zaczęli dominować. Rudnevs zagrał dobrze, widać, że jak w Lechu obrona i środek słaby to napastnik wie co ma robić. P.S. Do trolla (wróć, troll to postać ze Skandynawii) czyli do koziołka, ty to masz kompleksy. |
lucekj ale co tu porównywać , zaraz dojdziemy do bitwy pod grunwaldem.
A że Juve miało przewagę? - no nie żartuj, co , mieli zagrać otwarty futbol i dostać 6-0?.Tak zawsze gra słabszy zespół z mocniejszym by marzyć o dobrym wyniku. Amica zagrała dobry mecz i uzyskała świetny wynik - tyle |
Oglądałem ten mecz od wolnego Del Piero, nie wiem która to minuta była. Gdzieć ok70 może mniej :D i z całą moją miłością do Poznania:* muszę powiedzieć, że nie widziałem nawet bramkarza Juve, tylko prawą stronę boiska. Piękna brama na 3-2 Del Piero i myslałem, że następne to kwestia czasu. Ale nie! Wielka drużyna Poznan*ia zremisowała. Nie jestem z tego powodu szczęśliwy, szczerze to nawet troszkę wstrząśnięty i zbulwersowany. Jak Juventus mógł zagrać tak słabo! Widać było po frekwencji jaki to był ważny dla makaroniarzy mecz. Wynik idzie w świat (polskę i włochy - bo dalej pójdzie zjebka na Juve, że się obijali.) i nie ma co komentować.
Jutro sobie po komentujemy naszą grę i wynik :D Oby pozytywny! |
Cytat:
Nie pamiętam, abyśmy byli schowani za gardą i walili cepami z nadzieją, że któryś siądzie, pamiętasz? Pamiętasz aby któryś z naszych piłkarzy był wrecz ośmieszany?? Chyba zapomniałeś, Jop nawet wymiatał, a Uche kręcił makaronem tak, że glowa boli :] dążę do tego aby uświadomić niektórym, że takie porównanie nie ma sensu bo to porównanie w stylu walka Gołoty-Bowe i Gołoty z Lewisem, obie przegrane ale w jakim stylu??? To, że przeciwnik był czarny i mówił po angielsku/amerykansu nie oznacza postawienia znaku równości między tymi starciami. |
Cytat:
To samo z dryblingiem. Moze i Rudnevs go nie ma, ale to samo wg mnie mozna powiedziec o Lewandowskim. Ale to w sumie bez znaczenia, bo istota dyskusji nie bylo to, kto w naszej subiektywnej ocenie ma lepszy drybling czy uderzenie glowa. Ja zaryzykowalem stwierdzenie, ze pyry beda miec z Rudnevsa wiekszy pozytek w szerszej perspektywe. Przypominam o wspomnianej bezradnosc i kiepskim bilansie Lewandowskiego w starciach z silniejszymii europejskimi ekipami, ktorego pod szyldem poznanskiego klubu juz nie poprawi. |
Cytat:
|
Cytat:
Niestety czasem na siłę staramy się coś udowodnić, co wg mnie nie ma sensu bo spokojnie można spojrzeć prawdzie w oczy.Mieliśmy swoje 5 minut, teraz oni mają. Wcale mnie to nie cieszy ale muszę to docenić i radzę szczególnie młodszemu pokoleniu, nabrać dystansu do tego wszystkiego, przyda Wam się to w życiu. To żaden dyshonor - przyznać że my od jakiegoś czasu dajemy ciała a oni dają radę i to nie ma nic wspólnego z tym że ich można nie znosić. |
Lechowi pogratulować, przechodzą do historii to pewne. Lepszej kampanii zachęcającej do wykupu biletów na nowy stadion nie ma. Nie ważne czy Juve wystawiło paru rezerwowych, że to może wynik zlekceważenia itp. Wynik idzie w świat, a zatrzymać taką firmę jak Stara Dama na jej stadionie dane jest niewielu. A już na palcach jednej ręki znalazłoby się piłkarzy którzy ustrzelili tam hattricka :)
O Rudnevsie pisałem od samego początku że to będzie jeden z najlepszych transferów ligi ogólnie. Nie co dzień polskii klub wzmacnia się "za grosze" młodym królem strzelców ligi silniejszej niż krajowa. To musiało wypalić. No nic, byle do jutra i my też mamy święto :) |
Ta cala Liga Europejska to dla Juve kara a dla Amiki nagroda wiec roznica w motywacjii wystarczy by wyrównac i podciagnac braki i roznice miedzy obydwoma zespolami.
gdyby taki sam mecz byl o grupe LM to Amika wyjezdzala by z Turynu z duzym bagazem bramek niby Juve ,remis ok ale trzeba brac poprawde na inne czynniki ktore doprowadzily do tego remisu zobaczmy jak zagraja np z taki Salzbugiem bo smiem twierdzic ze bedzie im w takim meczu duzo trudniej |
Cytat:
|
Cytat:
|
Lechowi należą się gratulacje. Mogli odwalić taką żenadę jak Legła przed kilkoma laty z Valencią (ile to było? 1:6?) a tymczasem zagrali na swojego maksa, z ułańską fantazją i kupą szczęścia. Niemniej szczęsciu trzeba umieć pomóc. Brawo.
Oby tylko w lidze im tak Rudnevs nie sadził z czegokolwiek bądź bo będą kłopoty. Ale liczę że po tym - co by nie mówić - sukcesie, LE ich tak zaabsorbuje że w ekstraklasie będą zaliczać wtopy. |
btw oto komentarz jednego Włocha na temat zespołu Lech Poznań.
(tłumaczenie by Google) 3 do 3 w domu z zespołem bezkręgowców mózgu ... Go fuck! Dzięki za rozczarowania, że przycięte do listopada 2009 r., dzięki ... Murzynów, którzy nie mogą wrócić do obrony i Marotta gówna, które sprzedaje i kupuje panchinari Diego Martinez jako 12000000 ... xD |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Choć 23 i tak mało, jak na przeszło 110 letnią ekipę. |
Cytat:
|
z innej beczki: może kogoś ciekawi czemu palermo straciło trzy bramki z taką sobie spartą. otóż w obronie palermo zagrał glik i błyskotliwie zawalił dwie bramki. przy pierwszej zaprezentował trik "krycie na radar", przy trzeciej wpadł w polu karnym na murzyna z własnej drużyny.
lewandowski zaliczył za to pierwszy sukces w bvb: asystę przy golu na 3:3. polecam zobaczyć. asysta taka, jaką zaliczył tshibamba przy trzecim golu rudnevsa. |
Teraz możemy sobie powiedzieć,że polska piłka jest na poziomie,a za rok wszystkie drużyny jak jeden mąż odpadną z pucharów z jakąś wschodnią egzotyką.:)
|
Cytat:
Co ma poziom reprezentacji do poziomu klubów, w których gra coraz więcej obcokrajowców ( wpierwszych "11" czołowych zespołów E-klasy +/- połowa składu to cudzoziemcy). Oczywiście, że polska liga jest mocniejsza od węgierskiej pod względem sportowym, o czym świadczy ranking UEFA. Pod względem finansowym ta różnica jest jeszcze większa. Infrastrukturą sportową czy frekwencją na stadionach też w najbliższych latach znacznie odskoczymy, co powinno przełożyć się na jeszcze większą dysproporcję w zakresie finansów i dalej w wynikach w Europie. Co do meczu Lecha to na pewno Wielkopolanie zasługują na gratulacje. Jeśli natomiast porównujemy ten wynik do meczów Wisły sprzed 8 lat to trzeba przyznać, że 3:3 z Juve jest nieco większym osiągnięciem niż 3:3 z Lazio bo przeciwnik bardziej renomowany, ale wg mnie bezwzględnie najlepszym meczem polskiej drużyny w pucharach w ostatnich 15 latach jest wygrana na dawnym Arena auf Schalke 4:1. |
Cytat:
Ok można powiedzieć że gra więcej reprezentantów, że sumy osiągane za grajków z naszej ligi są większe itp ale nie ma to żadnego przełożenia na naszą grę w pucharach i ten dzisiejszy sukces Amiki tego przecież nie zmienia. Można powiedzieć że obie są równie słabe, co nie zmienia faktu że już niedługo powinniśmy ich zdystansować bo faktycznie oprócz tego że na arenie międzynarodowej prezentujemy się równie słabo, to mamy większe możliwości rozwoju. |
Cytat:
Jeden awans jednaj czołowej ekipy do LM (zresztą po zwycięstwach z raczej słabymi rywalami) nie może być wyznacznikiem poziomu całej ligi. O finansach i frekwencji pisze w kontekście najbliższej przyszłości - powinno się to przełożyć to na wyniki. Tylko tyle. |
O ile mnie pamiec nie myli, to nie tylko Juventus slabiutki, ale i Lech...jakie wyniki Poznaniacy notowali przed tym spotkaniem? Jak sie prezentowali? Spotkaly sie dwie ekipy, ktore sa w dolku...a nie tylko jedna z Wloch. Zreszta, to typowa cecha Polakow, zwlaszcza kibicow pilkarskich...jesli reprezentacja Polski lub jakis klub zwycieza bardziej renomowanego przeciwnika, to oznacza ze tamci napewno byli bez formy(nie biorac pod uwage formy wlasnego zespolu) lub zlekcewazyli przeciwnika. Poprostu na 10 spotkan, zdarzy sie czasem, ze ten slabszy wygra 1 lub 2 spotkania, inne zremisuje, a wiekszosc przegra. W tym dniu Lech dobrze gral i wywiozl bardzo dobry wynik.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Słabość polskiej piłki przejawia się min. tym, że zostaje przełożony niedzielny mecz Amika-Groclin, powiedzcie mi z jakich powodow jest to zrobione?
Czyzby MISZCZ POLSKI nie moze zagrać po tak ciężkim wysiłku i musi regenerować się tydzień?? |
No tak, po tym meczu to pewnie myślą że wszyscy im zrobią loda z połykiem.
Panienki, niech idą na odnowę biologiczną, i dostaną 3 dni wolnego, tak sie biedne zmęczyły. Wogóle to trzeba cały terminarz pozmieniać dla Lecha, przeciez cała Polska im "kibicuje"... Prędzej bym zdechł niż sie tak poniżył. |
Cytat:
Ja tam życze Lechowi żeby jak najdalej zaszedł w Lidze Europy.Nie tylko ze względu na dobro polskiej piłki ale także Wisły Kraków - nie ma co się oszukiwać im dłużej poznaniacy będą grać w rozgrywkach europejskich i im więcej sił tam zostawią tym słabsi będą w polskiej lidze bo nie mają 22 równorzędnych piłkarzy aby pogodzić ekstraklase i LE. |
Cytat:
Cytat:
|
Piekny wynik Amiki.
Pogratulowac. |
Cytat:
Cytat:
Drugi potem pisze Cytat:
A tak w ogóle, to mam wrażenie, że prawdziwy kompleks do Lecha to mają właśnie Ci, którzy tak się do niego trzepią. Ja mecz oglądnąłem, przetarłem oczy ze zdumienia w pierwszych 30 minutach jak każdy kto zna nasze realia, potem w zasadzie wróciło do normy, w 92 minucie aż gwizdnąłem że taka brama wpadła. Koniec meczu, szybka myśl - zaskoczenie, a potem ciekawość co pokaże PSG. Ani mnie ziębi ani parzy ten wynik, niech sobie Lechici poczują to co my kilka lat temu, zarówno Ci co byli w Rzymie czy Gelsenkirchen, jak i ci przed tv. Wiem, że za kilka lat, może nawet za rok, to my będziemy na ich miejscu. A Wy się pucujecie do nich bo wam żal dupę ściska że to nie Wisła, zapominacie że to Wisła jest dużo bardziej utytułowanym klubem w Polsce, .pierdo.i.cie o jakichś minionych latach świetności . . . |
Dobre mecze Lecha pokazują, że da sie powalczyć w Europie tylko nie mozna przed pucharami drużyny osłabiać (ten sezon) i źle przygotowywać (poprzedni sezon). Szkoda właśnie tych 2 ostatnich sezonów straconych dla Wisły w pucharach bo droga do Europy nie jest wcale taka długa, a już szczególnie mistrza kraju.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pisałem zaraz po losowaniu Amiki,że jedyne punkty jakie mogą zdobyć to właśnie z Włochami. Oni tradycyjnie lekceważą swoich rywali, oczywiście jeśli nie są oni z Anglii lub innego silnego piłkarsko kraju. Bo z Anglii to wiadomo, United - Roma 7 i do domu. Nie oglądałem pierwszej połowy i gdy zobaczyłem wynik to w sumie też o dziwo zaskoczony nie byłem. Początek drugiej połowy to masakra w wykonaniu Juventusu. Robili z Amiką co chcieli. Strzelili jedną, później genialne uderzenie "Alexa"i wydawałoby się,ze pozamiatane. Sądziłem,że będą nadal cisnęli a oni niby coś tam grali na nadzwyczajnym luzie jak dla mnie. Zamiast szanować piłkę to bawili się w jakieś przebijanie, takiej gonitwy nie widziałem dawno. I tak w sumie z niczego poszła kontra i bajeczny strzał tego na R. Super brama. Teraz Makarony coś tam mogą narzekać,kogo to interesuje. Zgubiła ich pycha i pewność siebie. Remis super wynik,tym bardziej u Włochów. Pewnie,że co niektórzy będą na świecie, w Europie deprecjonować ten wynik, ich problem. Wiadomym jest,że gdyby Juventus zagrał o życie to po pół godzinie Amika byłaby zmiażdżona. Zagrali nędzę do tego z lekceważeniem i zapłacili za to cenę. Teraz Włochy się z nich śmieją, zasłużyli sobie na to. Jest to duży plus dla naszej piłki, mówi się o niej w pozytywnym znaczeniu. W rewanżu też rożnie może być,tym bardziej,że jak Juve będzie kiepsko grał w lidze to w ogóle odpuszczą LE. Ale tak jak mówię,nie ma co patrzyć na frajerów tylko ich lać jak się da. Druga sprawa to taka,że prezes Juventusu publicznie mówi,że gra w LE to dla nich w sumie kara. No to jeśli kara to nich odda miejsce komuś dla kogo będzie to frajda. Platini powinien coś z tym zrobić. Bo to nie pierwsze takie gadki Włochów.
Teraz Amikę o ironio jak dla mnie czekają baty od dużo słabszego niż Juve Salzburga. Różniej rozjedzie ich City i tyle bajki. |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Yp7vtlQh7Vg ...zagrał chyba swój ostatni mecz w sezonie, szkoda. |
Cytat:
dla sprostowania nie widzialem w TV na monitorze AMICA....buhah wiem wiem zlosc przemawia przez te posty dla mnie bedac obiektywnym kibicem zycze im jak najlepiej:-D |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl