![]() |
Cytat:
PS. Blacha 92 napisał: Wciąż mamy szanse na Majstra , zobacz ile punktów dzieli nas od lidera. Ty wierzysz w majstra bez żadnych transferów w tym okienku? |
Cytat:
|
Daliby już spokój z tą Gargułą. Po co nam taki przeciętniak za rekordowe zarobki ? Wydali grubą kasę na Jirsaka niech zacznie się spłacać. Najważniejsy dla obrazu gry są moim zdaniem skrzydłowi i napastnicy więc to w nich trzeba inwestować.
|
a pamiętacie Marcelo? O nim się właściwie dzień przed podpisaniem kontraltu dowiedzieliśmy
|
Ja wstrzymam sie z ocenami naszych transferów do końca okienka przypominam ze ono sie dopiero wczoraj otwarło dla nas. Co do Garguły to wszystko jest jakieś dziwne raz jego menago podaje date 2 stycznia za decydującą teraz 5 stycznia nie zdziwię sie ze on nie zagra ani u nas ani w Legii juz raz ten serial przerabiałam z jego domniemanym kontraktem i jak na tym wyszliśmy wszyscy wiemy niestety.
|
Nie sugerujcie się newsami typu: Garguła podejmie decyzję w xxx dzień, bo przecież było ich chyba już 4 a wiadomo że tylko jeden może być prawdziwi. Ktoś napisał że decyzja ma być dzisiaj, a część z was brak newsów traktuje jako potwierdzenie faktu że Garguły nie będzie.
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70988,61...a_w_Wisle.html
:) I co psioczycie? :) To czekamy na poniedziałek. Przydałby się Guła od zaraz. |
Cytat:
|
Teraz było w sportowym wieczorze na TVP Sport wypowiedz Osucha który mówił ze Gargule blisko jest do Wisły ale jest jeszcze temat Warszawy i dlatego dają sobie czas do pon.
|
Cytat:
|
Parabole tańczą, tańczą, tańczą, tańczą...
Jak się nie uspokoicie, to zapewne nie tylko któryś moderato sypnie banami, ale jeszcze temat zamknie. 1. Przepisanie nazwisk, o których piszą gazety i dopisanie linijki w stylu "I mistrz nasz/ jazda na mistrza/ moje propozycje/ mój skład Wisły" nie dość, że nic nie wnosi do tematu, to jeszcze wskazuje, że autor posta nadaje się do leczenia psychiatrycznego, bo nie odróżnia fikcji literackiej od świata rzeczywistego. 2. Istnieje co najmniej kilka powodów dla których Rafał Grzelak nie zagra w Wiśle. Np. Grzelak gra w Grecji, Grzelak zarabia tam sporo kasy, Grzelaka nikt nie odda za darmo ani nawet za pół-darmo. 3. Ja rozumiem, że ktoś podnieca się Romeu, koleś ma już trochę spotkań w lidze brazylijskiej, zapewne część z Was widziała go w akcji. Ale może jednak wstrzymajcie się z zaliczaniem Beto w poczet wielkich wzmocnień. Nie chodzi mi o to, że koleś na pewno nie będzie wzmocnieniem, chodzi mi o to, że go w żadnym meczu nie widzieliście jeszcze, a papiery to on ma na grę raczej mocno przeciętne. Do tego dochodzi jeszcze kwestia potwierdzenia, że Wisła w ogóle się o niego stara. Oficjalnie staramy się o 21-letniego napastnika, więcej konkretów klub nie podał, reszta to różne przecieki i "informacje telefoniczne", przypominam, że różne gazety też już siały dezinformację swoją własną radosną twórczością często opartą o transfermarkt. 4. O Gargule nie ma żadnego oficjalnego, ani nawet półoficjalnego info, jedynie osoby zbliżone do klubu/zawodnika, pragnące zachować anonimowość. Koleś kręci, a jego menadżer kręci jeszcze bardziej i widać, że to właśnie Osuch ma tutaj głos decydujący. Pojawiają się dwie daty: piąty i siódmy stycznia. Albo mam zrąbany kalendarz albo to jeszcze przed nami. 5. Peralta ma przylecieć w niedzielę, Ochalik mówił, że do poniedziałku klub niczego nie komentuje, "nowe" artykuły to przedruki starych sprzed kilku dni, a w temacie co kilka minut nowy post- opanujcie się! |
Jeśli wierzyć spekulacjom bo na razie brak oficjalnych informacji to mamy Gargułę od lata jakiegoś i bliżej nie określonego napastnika z Brazylii. Co do tego pierwszego to sądzę że oferta nie została złożona ponieważ najpierw Guła musi podpisać z nami kontrakt to wtedy zaczniemy rozmowy, ale sądzę że cena 300 tys za rundę to bardzo dużo. Problem w tym, że my potrzebujemy go już teraz w walce o mistrzostwo.
~Quicker ja wierzę w majstra bez transferów choć nie biorę takiej opcji pod uwagę. Wystarczy że do formy wróci Łobo, Niedzielan i nasza siła rażenia bardzo wzrasta. Będą przynajmniej 2 transfery o czym mówią nawet oficjalnie działacze Wisły. Szkoda że nie ma mowy o żadnym skrzydłowym, czyli forme Łobo bierzemy z pewnik. W tej chwili nasza dyskusja może opierać się jedynie na spekulacjach prasowych, bo przecież nie bedziemy rozmawiać o transferze Singlara i Marcelo (poprzednie okienko). To o czym mamy rozmwiać? ~Uran235 uważam że jeśli nie chcesz czytać tego maglowania to nie wchodź do tematu . Wiemy jedynie że Garguła jest na celowniku i młody napastnik, a skrzydłowy przydałby się dlatego w tych tematach warto się poruszać. |
Jeśli wstępna umowa podpisana to można otwierać szampana.
|
Cytat:
|
Cytat:
Proponuje jeszcze go troche w lodówce potrzymac. Osuch,i jego świta nie raz ludzi w konia robiła,sam Garguła tez lubi zamieszac. To co pisza gazety tez funta kłakow niewarte. Czekamy. |
przypomne tylko z GW
Cytat:
|
niby nie...ale to tak jakby zapłacić 300tys E za półroczne wypożyczenie...
|
ale stawka jest duza - MP , czy tam puchary - a w tym roku warto do nich wejsc. Z Gargułą bedzie łatwiej.
|
Cytat:
Jasne ze wzmocnienia i to nie wzmocnienia za grube miliony a za chude miliony sa niezbedne, by liczyc sie na wiosne ale jak nima nic na karcie to pozostaje babranie sie w 'promocjach'.I to nas czeka, choc chcialbym sie mylic. Tyle ze ja podchodze do tego bez cisnienia - za gowniarza jakby mi ktos powiedzial ze lata 98-2008 beda wygladaly tak jak wygladaly to bym go na babinskiego wyslal ,wiec focha nie mam zamiaru strzelac, bo teraz nie jest tak jakbym chcial. |
Cytat:
|
300 tys eur dla Bełchatowa i podobno 1 mln zł czyli mniej więcej drugie 300 tys dla piłkarza za podpis, to równie dobrze można było dać latem Bełchatowowi nawet 700 tys za piłkarza, który mogł pomóc skutecznie w walce o LM i puchar UEFA.
Kwoty jak zawsze pochodzą od anonimowych informatorów, ale moim zdaniem jest to jakiś obraz naszej polityki transferowej. Ja teraz najbardziej współczuje Skorży, bo on wie że Garguła mu jest potrzebny w walce o mistrza, i pewnie będzie naciskał na Bednarza by załatwić tą sprawę zimą. W razie problemów Garguły z aklimatyzacją jak to było z Łobodzińskim, i brakiem tytułu w tym sezonie, Cupiał moze sobie to wszystko podliczyć, a kasy to on wydawać nie lubi, nie będę kończył... |
Cytat:
Tatuś przyjdzie do synka razem z Gargułą bo włodarze w Skorżę i inne cuda ( MP i prawo walki o LM ) nie wierzą ... Po trzech miesiącach już coś może być jaśniejsze. |
Cytat:
oby to byłą prawda |
Sluchal ktos radia Krakow kolo 9:30 ? podobno Bednarz potwierdzil jakiegos Brazylijczyka,tak podal forumowicz w innym dziale.
Sylwetka "Beto" : http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4331 |
Szczerze, to jeśli klub ma zamiar czekać na Gargułe do lipca to wyjdziemy na tym jak ...
|
PS powołuje się na GW i pisze że Guła jest już w Wiśle i że dzisiaj ma przejść badania w Krakowie. A ja się pytam po co dzisiaj ma przechodzić badania jak piszą że ma przyjść w Lipcu? I teraz są dwie wersję alan GW i PS piszą bzdury albo Guła jest naprawdę blisko Wisły i do tego Wisła chce żeby Łukasz grał już w rundzie wiosennej u nas. Jak będzie? Dowiemy się w kolejnej części telenoweli nt. Garguły
|
Jezeli mamy miec Gargule to tylko i wylacznie teraz.
My teraz potrzebujemy wzmocnien bo teraz toczy sie walka o mistrza... |
może po to, że jak podpisza umowe teraz, to chca miec pewność, że gość jest zdrowy?
|
Cytat:
przeczytalem tą "sylwetke BETO" i jakos mnie ten koles nie przekonuje. NIby mlody, rocznikowo 22lata ale w tej Brazyli duzo nie nawojował. Ciągle jakies wyporzyczenia, mala ilosc meczy rozegranych, kilka goli... Wydaje się ze to nie jakis rasowy zabójca pola karnego. To już DUDU miał więcej bramek nastrzelanych... co prawda troszke w słabszej lidze:D Tylko zeby sie nie okazalo ze to jakiś napastnik pokroju Pogoni Szczecin:-/ |
Realnie patrząc, nawet jeśli te informacje się potwierdzą, to Garguła raczej trafi do nas latem.
Mamy z PGE fatalne relacje, więc nie ma co liczyć na ich przychylność. Jedyna szansa to przewrót w klubie - ponoć odchodzi Janas, więc i ten sezon mogą "odpuścić". Ale nikt w naszym klubie nie wyda zgody na wydanie 1 mln złotych na piłkarza, który za pół roku i tak będzie nasz. A szkoda, bo Garguła jest teraz w świetnej formie i to jest właściwy moment na wprowadzanie go do zespołu. PS. trzeba też przyznać, że nawet w lecie - transfer Garguły jest znaczącym wzmocnieniem. W tej chwili nie ma lepszego ofensywnego pomocnika na rynku, a my takiego bardzo potrzebujemy. Ryzyko zawsze istnieje, ale tu jest stosunkowo niewielkie. |
Premier. Ale co to da że oni go teraz będą badać jak w czasie sezonu może dostać jakiś uraz? Żeby czasem nie było tak że teraz podpiszą umowę a Łukasz w trakcie sezonu dostanie kontuzję i przyjedzie do nas na wózku :D przepraszam że nie odpowiadam Ci cytując ale pisze z komórki i tu coś nie działa.
|
Cytat:
|
no podpisywanie umowy z wyprzedzeniem zawsze jest obarczone takim ryzykiem, przy czym to ryzyko mozna zmiejszyc jak sie klientowi obejrzy kolanka i inne fragmenty. Jak ma tam 'rozpierdziel' to większa szansa na to że skończy jak Dawid czy Szymek...
|
Chyba ze Wisla podpisala umowe z Gargula zeby miec dobre wyjscie na negocjace z jego klubem.
Wtedy wiadomo ze anwet jak nie dojda do porozumienia do on przychodzi do nas latem a i w miedzy czasie nikt nam go nie podkradnie... |
Cytat:
|
Podczas takich badań sprawdzają jego kontuzjogenność, wydolność a przypadkom losowym już nikt nie zaradzi. Równie dobrze piłkarz mógłby do nas przejść a ma wypadek samochodowy albo ostre wejście kolegi i jego kontuzji i tak nikt nie był w stanie przewidzieć. Miejmy nadzieje że kwota za wiosnę Guły w Wiśle to bajki i zobaczymy go na pierwszym treningu
|
Hehe, wyobrazcie sobie sytuacje: ze wzgledow oszczednosciowych bierzemy Gargule dopiero w lecie. Nie zdobywamy mistrza, Bednarz i Skorza wylatuja z klubu. Oplaca sie przyoszczedzic 300 tys. euro?
|
Moim skromnym zdaniem, jeśli jest na badaniach to coś w tym jest. Nie od dzisiaj wiadomo, że Garguła to piłkarz zdrowy, który żadnej mocno poważnej kontuzji nie miał i nigdzie mu drutów nie nawpychali.
To, że Wisła nie składała oferty GKS za wykup piłkarza teraz z powodu jego niezdecydowania nie ma nic do rzeczy. Właśnie gdyby Wisła złożyła byłaby bardziej wiarygodna i zdeterminowana do kupna, a tak czekała tylko na podpis na kontrakcie. Ale okno jest długie, dopiero się zaczęło i nikt teraz nie zabroni go wykupić. Sprawa tego całego Beto zalatuje mi Dawidowskim. Jest strasznie kontuzjogenny ;/ |
Taki wysoki to może ma jakieś zaburzenia hormonalne:) albo wadę genetyczną hahaha
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl