Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

KOMINEK 22.08.2011 20:06

No i co z tym Maorem raczej ściema .

snikki_(konto-usuniete) 22.08.2011 20:14

Też uważam, że raczej ściema/zasłona. Na 80% zagra jutro, a jeśli naprawdę ma usiąśc na ławce to tylko ze względu na żółte kartki albo bardziej defensywną taktykę, bo wątpie żeby się wczoraj na treningu nabawił kontuzji.

Co do Lameya dopiero czytałem że zagra więc sami sie gubią w oszukiwaniu nas. Greków moga tym uśpić, owszem...

Pożyjemy zobaczymy.

~~~~

Z innej beczki...

Czytałem ciekawy wywiad z Engelem który był m.in. trenerem Apoelu i mocno wierzy w nasz awans do fazy grupowej. Wypowiadał sie że w godzinie meczu pogoda bedzie tam taka jak u nas mniej więcej.

mitmichael 22.08.2011 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1152099)

Na razie po informacji na oficjalnej stronie klubu i zdjeciu, na ktorym Maor ma masowany miesien wychodzi, ze nie jest to sciema. Przeciez nikt z Apoelu nie wchodzi na strone naszego klubu by ogladac zdjecia - wiec po co mieliby oszukiwac dajac fotke? (no chyba, ze Nas chca zdenerwowac) - jakbysmy juz nie mieli nerwow przed meczem

Edson 22.08.2011 20:14

Ciekawy zabieg z tym Maorem. Może to sprawi, że taktyka "plastra" się nie sprawdzi jak to robiła Polonia wykorzystując Piątka, żeby jak anioł stróż pilnował naszego gwiazdora :) Maaskant jest wyjątkowym trenerem jeśli chodzi o przeprowadzanie zmian i robi to najwcześniej w 60min meczu. Melikson na podmęczonego przeciwnika? Może i to jest sposób. O Lamey'a się nie boję, bo solidnie się zaprezentował Jovanović.

Mrsnh 22.08.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1152099)

oby, oby.

Co do meczu to wg mnie zaczniemy w srodku z Sobolem, Wilkiem i Nunezem. Na Skrzydle Maor i Maly, a z przodu Genkov. Full defensywa.

saklak1906 22.08.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1152060)
Melikson nie zagra, dziękuje bardzo - jedynym jego zmiennikiem jest Garguła.
Idę się napić, nie trzeźwieję do środy do wyniku.

Chyba mleko, zwykla sciema zeby namieszac w glowach Cypryjczykom. Teraz beda kombinowac w jakim ustawieniu zagrac. Moze Maor nie wyjdzie od pierwszej minuty tylko na podmeczonego przeciwnika.

Maskant to jest dobry kombinator.

KOMINEK 22.08.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1152105)
Na razie po informacji na oficjalnej stronie klubu i zdjeciu, na ktorym Maor ma masowany miesien wychodzi, ze nie jest to sciema. Przeciez nikt z Apoelu nie wchodzi na strone naszego klubu by ogladac zdjecia - wiec po co mieliby oszukiwac dajac fotke? (no chyba, ze Nas chca zdenerwowac) - jakbysmy juz nie mieli nerwow przed meczem

Tego czy nie czytają wcale taki pewien bym nie był.

pomijając ten fakt martwi mnie to, że w konfrontacjach z Legią czy Lechem na ich stadionach niestety za Maaskanta dostawaliśmy boncki (a na pewno bardzo chcieliśmy tam wygrać)

Mistrz Yoda 22.08.2011 20:20

Co do pogody to ja nie wierze by ona odgrywała kluczową rolę. Jak graliśmi z Omonią nikt nawet nie pisnął że pogoda może być kluczowa zagraliśmy było 2:2 a w składzie nie mieliśmy tylu piłkarzy rodem z gorętszych krajów tylko Polaków więc wydaje mi się że pogoda nie będzie kluczowa.

sportnh 22.08.2011 20:23

Panowie KUR.. 23 godziny.. ja NIE MOGE WYTRZYMAC, NIE WIEM CO ROBIC, CALY JUZ CHODZE Z NERWOW, NIE WIEM JAK WYTRZYMAM TE GODZINY DO JUTRA!!! SORRY ZA CAPSA ALE NIECH TO POKAZE JAK JESTEM SPIETY.

Edson 22.08.2011 20:23

Z innej beczki, zmalał kurs na Wisłę jeśli chodzi o awans. Na bwin wynosi on 1,52 a jeszcze wczoraj było 1,60. Na APOEL wzrósł z 2,20 na 2,40. Ciekawe bo przed meczem w Krakowie było dokładnie odwrotnie. Na zwycięstwo Wisły było 1,90 a parę godzin przed meczem kurs wzrosnął do 2,15.

kacpaw91 22.08.2011 20:24

Może lepiej, żeby zagrali Sobolewski-Wilk-Nunez w środku. Jeżeli chodzi o grę na zero to są to lepsi wykonawcy ; )

Styl jutro nie ważny, ważne żeby nie stracić bramki!

-biezanow- 22.08.2011 20:25

Ściema i tyle :)
Jutro Melex normalnie zagra.

La Furia Dell' Est 22.08.2011 20:25

Tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką.........FORZA WISŁA!!!

PlacekTSW 22.08.2011 20:27

Żeby się nie powtórzył 23 sierpień 2005 rok, co na wyjeździe dostaliśmy 4:1 z panathinaikosem, ale wierzę w awans.

omen69 22.08.2011 20:27

Komniek - bencków nie dostaliśmy z Legią - przegraliśmy bo straciliśmy głupio bramkarza... Mecz z Lechem to inna sprawa - do pewnego momentu wszystko szło po naszej myśli, a potem jak w Atenach, tyle że to była inna drużyna - obecnie może 4-5 graczy zagra tych co przegrało w Poznaniu.

bartek89TS 22.08.2011 20:28

Melikson zagra, spokojnie!Taktyczne zagrywki to też piłka nożna, tyle w tym temacie:)LE JUŻ MAMY, NA LM CZEKAMY!

WISŁAZWE 22.08.2011 20:29

Zagra nie zagra ?

Myślę, że bardziej Maaskant namieszał w głowach Cypryjczykom a nie nam, choć jak czytam komentarze to tu też niezła panika, niczym jak odejście Brożka istny koniec świata. Spokojnie Panowie i Panie, jutro wszystko się okaże.
Jak dla mnie to typowa zagrywka, że najlepszy zawodnik Wisły może nie zagrać w tym meczu. Owszem być może jest to prawda, ale to i tak bardziej pokrzyżuje plany APOEL-u, oni sobie ustawili taktykę wyłączenia z gry Maora, podobnie jak w pierwszym meczu w Krakowie a tu teraz niespodzianka.

Dobrym pomysłem jest wystawienie 3 defensywnych pomocników - w pierwszym meczu w moim odczuciu były momenty w których to APOEL zdominował środek boiska i nie za bardzo dawaliśmy radę.

Tym razem oni będę chcieli szybko strzelić bramkę a My zagramy bardziej defensywnie ( 3 defensywnymi) i będziemy się starali zdominować środek pola i liczyć na kontry szybkiego Małeckiego czy Ilieva.

Może w tym meczu w końcu przełamie się Genkov, bo chłopak ma podobną blokadę, kiedy przyszedł do Wisły wtedy go usprawiedliwiano (brakiem aklimatyzacji, itp) teraz nie ma gdzie szukać wytłumaczenia jego słabej formy.

Jak dla mnie zadanie na jutro: oczywiście awans, jak tego dokonać ?

-przestrzegać taktyki, nie dać się zbytnio zepchnąć w pierwszych fragmentach do defensywy.
- zdominować środek pola.
- liczyć na kontry
- walczyć do ostatniego gwizdka!

Nie szukać wytłumaczenia, że gorąco, klimat nie taki, że Maor kontuzja.
Są profesjonalistami, biorą za to pieniądze, więc 90 minut należy zapierdzielać i walczyć!

90 minut tylko i aż.

P.S

Sobol kapitanie! Za te wszystkie lata z Wisłą z sukcesami i porażkami Tobie ta Liga Mistrzów należy się jak nikomu!

buczo1985 22.08.2011 20:42

Tak się zastanawiam skąd ten lekki ból brzucha, a to chyba przedmeczowy stresik. To już jutro. Też macie lekką schizę? :)

murray 22.08.2011 20:44

W futbolu podobnie jak w szachach - kluczem do zwycięstwa jest zdominowanie środka boiska. Nie zdziwiłbym się ustawieniem Wilk-Sobol-Nunez w środku.
Pytanie jest jedno. Czy my chcemy zdobyć bramkę w tym meczu? Jeśli tak, to kiedy? Na początku, żeby mieć dobry start i w razie utraty bramki więcej czasu na odrabianie strat? Czy na końcu, żeby dobić rywala wycieńczonego fizycznie i sfrustrowanego?
Tak naprawdę nie ma dobrej odpowiedzi. Najlepszym wyjściem wydaje się być wyrachowanie i zimna głowa. Jeżeli jest szansa na dobrą kontrę - trzeba z niej skorzystać. Jeśli jednak lepiej poszanować piłkę i dać sobie chwilę odpoczynku - tutaj jest rola dla Genkowa/Bitona. Ustawienie napastnika w roli fałszywej dziewiątki może być dość ciekawe. Taki zawodnik schodzi często w głąb pola i czeka na piłkę, by ją przetrzymać, złapać na faul przeciwnika. Dlatego najbardziej wysunięty może być ktoś z trójki Iliev, Małecki, Melikson. Szybki zawodnik, który dostanie piłkę od obracającego się napastnika lub bezpośrednio po przejęciu piłki.
Nie ma mowy o szaleńczym pressingu. Maaskant dobrze wie, że rzucenie się na pressing w opcji "huzia na józia" może skutkować wielkimi problemami pod koniec. Zagramy rozważnie, roztropnie i skrupulatnie. I miejmy nadzieję, że skutecznie.
Jest też coś jeszcze - wielka wola zwycięstwa i wiara we własne umiejętności. Ta drużyna jak mało która wie, czego chce i nie zawaha się użyć wszelkich środków, by to osiągnąć. Mamy zawodników, którzy już kiedyś w tej LM grali, ale mamy też Polaków, którzy marzą o tych rozgrywkach i daliby się pokroić za ten awans.
Zapowiada się nerwowe spotkanie. Powietrze będzie gęste od stawki tego spotkania. To nie może spętać nóg naszym piłkarzom. Kluczem jest opanowanie, wszelka nerwowość doprowadzi do strat, frustracji - nie można sobie na to pozwolić.
To będzie test na twardość cojones. Kto ma balls of steel - wygra.

elemis1 22.08.2011 20:45

W Krakowie Apoel cisnął nas niemiłosiernie (za wyjątkiem końcówki pierwszej połowy). U siebie od pierwszych sekund zagrają presingiem rzucając się na nas niczym orły na kurze pisklęta. Osiągną gigantyczną dominację, której ukoronowaniem będą strzelone dwie bramki :/

Ja wiem, ze kazdy by chciał, abyśmy osiągneli wynik premiujący nas do LM, ale bądźmy realistami...Apoel jest od nas o dwie klasy lepszy :-(

Tenzen 22.08.2011 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trener mistrzów Cypru, Ivan Jovanović
- Pogoda? Na Cyprze jest na pewno o wiele cieplej niż w Polsce, ale gramy niemal o godz. 22.00, a wtedy temperatura będzie dobra zarówno dla zawodników, jak i kibiców. Zresztą od czterech lat jestem trenerem APOEL-u i żadna drużyna z Europy nie wspominała o problemach z pogodą w Nikozji - zakończył trener cypryjskiej drużyny.

Na pogodę narzekał tylko Żewłakow z Kosowskim, a my to podchwyciliśmy.

baro1995 22.08.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elemis1 (Post 1152146)
W Krakowie Apoel cisnął nas niemiłosiernie (za wyjątkiem końcówki pierwszej połowy). U siebie od pierwszych sekund zagrają presingiem rzucając się na nas niczym orły na kurze pisklęta. Osiągną gigantyczną dominację, której ukoronowaniem będą strzelone dwie bramki :/

Ja wiem, ze kazdy by chciał, abyśmy osiągneli wynik premiujący nas do LM, ale bądźmy realistami...Apoel jest od nas o dwie klasy lepszy :-(

Chyba inny mecz oglądałeś.Posiadanie piłki 50 - 50 ,przewaga w strzałach,dużo lepsze sytuacje,graliśmy po prostu mądrze i konsekwentnie,nic z tych momentów przewagi Apoelu nie wynikało,zupełnie nic.Tak się powinno grać i jestem szczęśliwy,że gramy tak,a nie jak kiedyś,że mamy optyczną przewagę,a potem komentarze ,,grali jak nigdy,przegrali jak zawsze''

gigant 22.08.2011 20:50

Już czuję że rano przed pracą trzeba będzie trochę wczesniej wstać i z obawą zasiąść na tronie, ale lubię ten specyficzny stan "motyli w żołądku". Tylko przed meczami Wisły tak mam.

Z Meliksonem i Lameyem raczej ściema, bo nie wydaje mi się by rozgłaszano całemu światu jakiekolwiek problemy, gdyby nawet były 24 h przed meczem.

Cytat:

Od "nas" pisząc, masz na mysli jaki klub? Jeszcze chwilę cię poobserwuję prowokatorku.

Teqcontroller 22.08.2011 20:57

Cytat:

o ja pier... to idź beczeć do poduszki albo pod sklep , większość ludzi nie rozumie że jesteśmy słabsi i nie możemy grac otwartej piłki z takim przeciwnikiem , to była część taktyki , a jutro też będzie tylko pewnie w innym ustawieniu (chodzi o zagęszczanie pola i granie z kontry)

elemis1 22.08.2011 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1152150)

Od "nas" pisząc, masz na mysli jaki klub?

Wisłę !!!! Jestem jej wierny od zawsze !! Często na Reymonta z moimi ziomami !!! Wisła zawsze i wszędzie !!! Tylko Wisła się liczy !!! Wisła to jest potęga !!

ctsi 22.08.2011 21:02

Wybiegajac troche do przodu. Kiedy bedzie losowanie LM/LE i czy znany jest juz moze rozklad jazdy - w sensie kiedy rozgrywane sa mecze? Planuje sobie wakacje :)

jasnyGwint 22.08.2011 21:04

^ w czwartek/piątek

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...endar2011.html

ctsi 22.08.2011 21:05

Dobra a rozklad jazdy jest tutaj jakby ktos szukal:

http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...263/index.html
http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/...272/index.html

fialo 22.08.2011 21:06

Szczerze mówiąc to podziwiam waszą naiwność, objawianą w twierdzeniu, że kontuzja Maora to "ściema" i "zaslona dymna". Po prostu ktoś go zapewne kopnął w łydkę na treningu, myśleli że uraz nie jest poważny, nie rozgłaszali tego, okazało się inaczej i teraz mamy problem.

Zmyślili sobie też zejście Meliksona po 15 minutach z treningu ? Bez przesady. Pozostaje się modlić, żeby w nocy Adonaj dokonał cudownego uzdrowienia, a jak takowe nie nastąpi zakasać rękawy i spróbować ustawić nową taktykę, już bez Maora. Będzie to cholernie trudne, ale mam nadzieję (bo co mi pozostało), że jednak się uda.

Jeszcze raz powtórzę. Stoimy jeden krok od raju. Finansowego i piłkarskiego (bo kibicowskiego już raczej nie ) raju, zwanego Ligą Mistrzów. Ale jak przegramy, co jest możliwe, bo to tylko sport, a APOEL to naprawdę świetna, super poukładana drużyna, to nie spadamy w otchłań, nie będzie to wielka tragedia. Czeka nas wtedy, w mojej opinii całkiem przyjemne lądowanie pod nazwą Liga Europy.

Bądźmy obiektywni. Nasza drużyna to jeszcze nie jest poziom LM. To jest poziom mniej więcej LE. Ja rozumiem oczekiwania, rozbudzone do czerwoności emocje i rozgrzane głowy. Pamiętajmy jednak, że awans do Champions League byłby sukcesem ponad stan, można by było określić go mianem cudu, coś jak przemiana Anny Kalaty w dobrą MILF. Nie zapominajmy, że żyjemy w kraju, którego reprezentacja to totalne dno, posklejane naprędce z bandy cudzoziemców !

Rozum mi mówi jedno, a serce drugie, w środku toczy się wojna wyrachowania z dziką, słowiańską namiętnością i fantazja. Z jednej strony jest wiara, niezłomna wiara w to, że się uda, że będzie dobrze, że obronimy to 1:0, wiara w to co kocham, wiara w Białą Gwiazdę, a z drugiej jednak wiem, że będzie piekielnie ciężko, że to raczej kozojebcy są faworytami.

Apeluje po raz ostatni - nie wieszajmy na nich psów w przypadku porażki. Jestem pewien, że dadzą z siebie wszystko, stopiędziesiąt procent. I to każdy z naszych gladiatorów, zaczynając od Radka, naszej ikony, kończąc na Jovanovicu i Nunezie, którzy stawiają w Wiśle dopiero pierwsze kroki! Chłopaki będą walczyć, dadzą z siebie wszystko. Czy to wystarczy?

Milknę w tym temacie do środy. Niech się dzieje wola nieba.

rafkur 22.08.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ctsi (Post 1152159)
Wybiegajac troche do przodu. Kiedy bedzie losowanie LM/LE i czy znany jest juz moze rozklad jazdy - w sensie kiedy rozgrywane sa mecze? Planuje sobie wakacje :)

No to dla rozluźnienia ja poproszę:
Barcelonę bo mam znajomych 2 h od Barcelony plus wiadomo, morze, plaże i te sprawy,
Angoli - może być Chelsea - żona w ciąży a tam firmowe dupce dla niemowląt dużo taniej,
Olympique Lyon - siostra mieszka w Żabojadowie - myknę sobie TGV z Strasbourga do Lyonu

To tyle - nie mam więcej wymagań :D

ctsi 22.08.2011 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1152165)
Barcelonę bo mam znajomych 2 h od Barcelony plus wiadomo, morze, plaże i te sprawy,
Angoli - może być Chelsea - żona w ciąży a tam firmowe dupce dla niemowląt dużo taniej,
Olympique Lyon - siostra mieszka w Żabojadowie - myknę sobie TGV z Strasbourga do Lyonu

troche za mocno - musi byc 3 miejsce w grupie i LE na wiosne, no chyba ze znowu jedziemy z Barcelona w Krakowie :)

canarinhos 22.08.2011 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1152125)
Żeby się nie powtórzył 23 sierpień 2005 rok, co na wyjeździe dostaliśmy 4:1 z panathinaikosem, ale wierzę w awans.

faktycznie 6 lata temu mecz z PAO, ale jak to mowia nic dwa razy sie nie zdarza :)

kacpaw91 22.08.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 1152171)
faktycznie 6 lata temu mecz z PAO, ale jak to mowia nic dwa razy sie nie zdarza :)

Wtedy zabrakło 3 minut, a raczej 2 prawidłowych decyzji sędziego. Gdyby gol Penksy został uznany mielibyśmy LM już wtedy. Potem kontra po nieprawidłowym wznowieniu i tracimy bramkę, jeszcze Sobolewski dostaje kartkę. Liczę, że los odda nam to co zabrał w Atenach.

Nie chciałbym przez kolejne lata oglądać czegoś takiego http://www.youtube.com/watch?v=lYjBD...eature=related i próbować zrozumieć o co tu chodzi.

vodzu91 22.08.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1152164)

Bądźmy obiektywni. Nasza drużyna to jeszcze nie jest poziom LM. To jest poziom mniej więcej LE. Ja rozumiem oczekiwania, rozbudzone do czerwoności emocje i rozgrzane głowy. Pamiętajmy jednak, że awans do Champions League byłby sukcesem ponad stan, można by było określić go mianem cudu, coś jak przemiana Anny Kalaty w dobrą MILF. Nie zapominajmy, że żyjemy w kraju, którego reprezentacja to totalne dno, posklejane naprędce z bandy cudzoziemców !

hahah kolego masz piwo i tytył text of the year za to :D

kropla dobrego humoru na tle tego marudzenia reszty- bezcenna :D

qaro 22.08.2011 21:20

jesli chodzi o pogode to nawet trener APOELu nie robi z tego zadnej sprawy Kosowski i Zewlakow robia z igly widly
http://sportowetempo.pl/glowna_aktua..._cos_wielkiego

rafkur 22.08.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ctsi (Post 1152167)
troche za mocno - musi byc 3 miejsce w grupie i LE na wiosne, no chyba ze znowu jedziemy z Barcelona w Krakowie :)

No dobra może być Arsenal zamiast Chelsea - oni teraz dołują :D

grzesiek632 22.08.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qaro (Post 1152179)
jesli chodzi o pogode to nawet trener APOELu nie robi z tego zadnej sprawy Kosowski i Zewlakow robia z igly widly
http://sportowetempo.pl/glowna_aktua..._cos_wielkiego

To tylko zasłona dymna:P

Teqcontroller 22.08.2011 21:32

Melikson ich zajedzie kondycyjnie :D

WislaOnly 22.08.2011 21:34

jak kogoś interesuje, to teraz będzie o Wiśle w magazynie ligowym : http://huckenbusch.dbv.pl/viewpage.php?page_id=68

Kolumbus 22.08.2011 21:39

na jakim kanale to leci oryginalnie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl