Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

wściekłe pięści węża 09.07.2018 11:12

Totalnie absurdalne ruchy. Ciekawe, czy Surma i Kokoszka to pomysły Głowy, czy wzięli się za sprawą kogoś innego. Chyba z dwojga złego wolałbym tę drugą opcję. Dramat.

Maciek17 09.07.2018 11:17

Bardzo dużo racji, bądźmy realistami.
Wg mnie fakty przytoczone przez @Hives4 odnośnie stylu bycia są w kontekście trenowania młodzieży gorsze niż to, że koleś 20 lat temu jako młokos rzucił koszulką. Specjalista od w gruncie rzeczy podobnych "akcji protestacyjnych" zdaje się będzie naszym nominalnym lewoskrzydłowym w tym sezonie.

Mimo wszystko życzę powodzenia i zamknięcia ust wszystkim nieprzekonanym.

ociec Ciemka 09.07.2018 12:42

Ja rozumiem, że tłumy potencjalnych trenerów, gotowych przymknąć oko na brak punktualnej wypłaty stoją przed siedzibą klubu?

Teraz są specjalne okoliczności i wiślakiem nie jest ten, co pyszczy o swojej wiślackości, tylko ten, co Wiśle pomaga.

maciekkk 09.07.2018 12:46

Ok, ale był w CLj trenerem Jop. Nie trzeba było robić tam miejsca dla Surmy.

ociec Ciemka 09.07.2018 13:00

Może ambicje Jopa są większe? Nie wiem. Wiem to, co wszyscy. Klub nie ma kasy, a ten kto chce pomóc jest po prostu mile widziany kimkolwiek by wcześniej nie był. Więc w dzisiejszej sytuacji ani do Surmy ani do Kokoszki żadnych ans mieć nie będę, przeciwnie - będę im wdzięczny jeśli swoją robotę wykonają dobrze.

serek.c2 09.07.2018 13:02

Może i masz rację...

wiesniak842 09.07.2018 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1507963)
Może ambicje Jopa są większe? Nie wiem. Wiem to, co wszyscy. Klub nie ma kasy, a ten kto chce pomóc jest po prostu mile widziany kimkolwiek by wcześniej nie był. Więc w dzisiejszej sytuacji ani do Surmy ani do Kokoszki żadnych ans mieć nie będę, przeciwnie - będę im wdzięczny jeśli swoją robotę wykonają dobrze.

Brawo!!! Dodalbym jeszcze fakt, ze takie decyzje akceptuja Glowa, Sobol, Kmiecik i inni, pomijajac juz nasze kibicowskie nastroje czy wplyw zarządu na taki wybor. Malo tego, smiem twierdzic, ze propozycja o zatrudnieniu Surmy/Kokoszki wyszla z kregu panow wyzej przeze mnie wymienionych.

Ogryzek 09.07.2018 13:23

Może w ten sposób Surma i Kokoszka chcą odkupić swoje winy? :)

silver03 09.07.2018 13:27

Nie bądźmy naiwni, po prostu nigdzie indziej roboty nie znajdą...

Hives4 09.07.2018 13:50

Czasami mam wrażenie, że nawet jakby Sarapata przykucnęła na środku murawy, zrobiła dwójkę, a następnie cyknęła zdjęcie efektu swej pracy i uchwaliła je jako nowy herb to znaleźliby się ludzie, którzy by tłumaczyli na forum, że takie teraz czasy, na to nas stać, nie ma co wybrzydzać, Głowa i Sobol nie oponują, a tak w ogóle to zamknij ryja i kup karnet.

Don Donson 09.07.2018 13:57

Ci co mieli karnety kupić to już je kupili.
Demokracja polega na tym, że nawet największe oszołomy mają zwolenników.
Klub niech się zajmie oczyszczaniem atmosfery wokół siebie.

Z tego co słyszałem to w klubie pojawiło się trochę osób, które tam w imię kompetencji nie pracują, ale to tylko gminna wieść.

Jeżeli jest grupa ludzi, która znalazła sobie sposób na życie to gratuluję - można i tak.
Wszystkich do jednego gara nie mam zamiaru wrzucać.

Ja niestety mam obawę, że specjalistów od zarządzania tam dyplomowanych nie ma.
Ot spróbujmy, zobaczymy co wyjdzie.

Snow 09.07.2018 14:07

Czy moglby ktos permanentnie zbanowac tego dzbana Hives4?
Ten czlowiek to spamer wszystkich mozliwych stron wislackich oraz autor paszkwili i wysrywow na "trybunie" Weszlo.

http://weszlo.com/uzytkownicy/rb9thebestintheworld/

Hives4 09.07.2018 14:21

I to może jeszcze ja upusciłem cię przy porodzie? Tak w ogóle to gratuluję, jesteś zwolennikiem wolności słowa na poziomie faszysty :D Jest taki znaczek "ignoruj" obok każdego nicku. Wciśnij obok mojego, weź leki i idź na spacer.

brylant17 09.07.2018 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1507967)
Może w ten sposób Surma i Kokoszka chcą odkupić swoje winy? :)

Wypożyczmy Mączyńskiego niech też odkupi winy :rotfl::rotfl:

_ukoL 09.07.2018 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1507981)

To nie jest głupie, ale tylko w pakiecie z Carlitosem! Niech się ogrywają.

Ogryzek 09.07.2018 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1507981)

Owszem, jak bedzie dopłacał do gry w Wiśle. Przecież brakuje nam defensywnego pomocnika, czyż nie?

Wojtas 09.07.2018 16:06

A moze tak juz jechać na bandzie i dawać Surmę na srodek pomocy ,mam wrazenie ze w naszej sytacjii kadrowej byłby tam ciagle najlepszy;:lol:

Adrio 09.07.2018 16:57

Teraz pierwsza drużyna ma trenera i aż 3 asystentów plus CLJ gdzie trenerem został Surma to daje w sumie 5 osób gdzie mieliśmy ciąć wydatki na pensje...

Jeżeli Sobol tak się chciał szkolić to mógł iść do CLJ która teraz będzie bardziej prestiżowa i tam podnosić swoje kwalifikacje i pokazać co potrafi, była by to wymiana z Jopem który by znów nabierał doświadczenia, jeżeli tak to można nazwać, przy Stolarczyku....

Co do Kokoszki to nie mam pojęcia po co go chcą kontraktować, jeżeli mamy stawiać na młodych to stawiajmy a nie bierzmy gościa który za rok czy dwa skończy karierę i od którego, powiedzmy sobie szczerze, młodzi za dużo się nie nauczą.

czaro 09.07.2018 18:23

No, ja zatrudnienia Surmy też nie łapię. Mam dużo dobrej woli, ale tego nie rozumiem. No, ale może za chwilę usłyszymy, że Surma się dokształca, a Wisła na jego rozwoju korzysta - pytanie, czy on jest na jakimś kursie?

Hives4 09.07.2018 18:51

Zrobił kurs UEFA B i UEFA A, mówił o tym w wywiadzie, który wrzuciłem. Swoją drogą, ciekawe jak to zrobił z taką obsługą komputera, na tych kursach niezłe wałki muszą być, jak na studiach humanistycznych :D

morganfield 09.07.2018 19:01

Na stronach PZPNu Surma widnieje jako posiadzacz licencji PZPN A

czaro 09.07.2018 19:24

Czyli, pozostawiając na uboczu historię, taki całkiem z kosmosu nie jest.

Hives4 09.07.2018 19:31

Czyli, pozostawiając na uboczu takie bzdety, bez tej licencji nie miałby uprawnień do pracy z U-18, więc jego brak kompetencji wynikający z wywiadu nadal jest aktualny.

czaro 09.07.2018 19:39

Nie rozumiem. Z tej rozpiski wynika, że skończył kurs, który uprawnia do szkolenia i na którym uczą szkolić w kategorii u-18: https://www.laczynaspilka.pl/uprawni...renerskie.html

cfa 09.07.2018 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1508027)
Nie rozumiem. Z tej rozpiski wynika, że skończył kurs, który uprawnia do szkolenia i na którym uczą szkolić w kategorii u-18: https://www.laczynaspilka.pl/uprawni...renerskie.html

Bez wódki nie rozgryziesz :)

morganfield 09.07.2018 20:03

Pytanie, czy to Surma nie wie jaką licencję posiada, czy też PZPN ma błędy na swoich stronach.

Griszka30KR 10.07.2018 08:09

Kij z tym jaka ma licencję.Przecież do niedawna były rozwieszane sektorówki w podpisem WANTED i i Jego podobizną ,a teraz wszyscy udają ,że nie było tematu...Zeszmacenie w czystej postaci zarządu, SKWK i jeszcze nie wiem kogo.

Elendil 10.07.2018 08:22

bo jak był "cupiałowy" zarząd, to wszystko było ciągle źle. Jak jest "teesowy" zarząd, to wszystko jest ok.

Wyobrażacie sobie jaką imbę robiło by SKWK przy wydarzeniach z ostatniego miesiąca gdyby prezesem był Bednarz czy Gaszyński?

Przybyszewski 10.07.2018 08:40

Jak się nie ma miedzi to się na dupie siedzi albo się bierze kogoś kto za darmo będzie pracował. Nie wiem jakim trenerem jest Surma ale podejrzewam ze będzie pracował za frytki wiec o ile nie ma kogoś tańszego na podobnym poziomie to trzeba sobie schować dawne urazy do kieszeni.

zim zum 10.07.2018 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1508054)
Jak się nie ma miedzi to się na dupie siedzi albo się bierze kogoś kto za darmo będzie pracował. Nie wiem jakim trenerem jest Surma ale podejrzewam ze będzie pracował za frytki wiec o ile nie ma kogoś tańszego na podobnym poziomie to trzeba sobie schować dawne urazy do kieszeni.

W Białce zarabiał 8 tysięcy na miesiąc. Myślisz, że tu pracuje za mniej ? :)

Hives4 10.07.2018 08:46

Pozostaje też opcja, której nikt nie bierze pod uwagę, bo nie wypada. Kolesiostwo. Najpierw Stolarczyk, teraz Surma, za chwilę Kokoszka. Wszyscy to koledzy Głowy, Sobola, Jopa i Boguskiego. Myślicie, że zdolni trenerzy z niższych lig by nie chcieli pracować za te same/mniejsze pensje? CV nie mieściłyby się na biurku.

szprotson 10.07.2018 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1508052)
Kij z tym jaka ma licencję.Przecież do niedawna były rozwieszane sektorówki w podpisem WANTED i i Jego podobizną ,a teraz wszyscy udają ,że nie było tematu...Zeszmacenie w czystej postaci zarządu, SKWK i jeszcze nie wiem kogo.

Hola.
Nie wszyscy udają, nie wszyscy. Są tacy co pamiętaja...

szkoda ze po raz kolejny plujemy na flage Wierność, która niedługo trzeba będzie spalić, bo zaraz przeciez " w imie ratowania klubu" przejmiemy żyda czy cos. Oczywiście, nie przejmiemy - on się nawróci czy inne fajne tłumaczenie.
Czasem odnosze wrazenie ze od 2 lat sterują Nami fani Pasów ubrani w wiślackie kapelusze ....ale sie oni musza teraz cieszyc z tego co sie tutaj wyprawia. Updadek wszystkich wartosci...

E: Przybyszewski - wg. mnie dosc duzo biorac pod uwage ze np. asysten w E-klasie zarabia 6 koła, a trener kosza z ligi najwyższej 10.

Przybyszewski 10.07.2018 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1508055)
W Białce zarabiał 8 tysięcy na miesiąc. Myślisz, że tu pracuje za mniej ? :)

Nie wiem czy to dużo czy mało jak na trenera CLJ. Nie znam stawek ale jestem sobie w stanie wyobrazić ze gość mógł zejść ze stawki w ramach inwestycji w swój rozwój. Po tylu latach gry pewnie ma co do garnka włożyć i bez tych 8 tysięcy z Białki :)

Levis88 12.07.2018 20:23

Potwierdziły się plotki, że vice prezes Dukat jest obecnie na wakacjach?
Nie wyobrażam sobie żeby osoba na takim stanowisku w jakiejkolwiek firmie pojechała na urlop w tak trudnym okresie. Tym bardziej osoba tak mocno związana emocjonalnie jak twierdzi DD.

MB1906 12.07.2018 20:27

Knura pisze, że Surma zablokowany i jeszcze trener przygotowania fizycznego ex starozakonni.

Elendil 12.07.2018 20:33

Cytat:

Potwierdziły się plotki, że vice prezes Dukat jest obecnie na wakacjach?
Nie wyobrażam sobie żeby osoba na takim stanowisku w jakiejkolwiek firmie pojechała na urlop w tak trudnym okresie. Tym bardziej osoba tak mocno związana emocjonalnie jak twierdzi DD.
a kiedy wolno w klubie piłkarskim iść na wakacje? Jeśli nie w lipcu, to w jakim miesiącu? Jak dla mnie to akurat takie czepianie się na siłę. Po pierwsze i tak w żaden sposób by w tej sytuacji nie pomógł, po drugie te bilety pewnie kupił kilka miesięcy temu, a nie we wtorek. Co nie zmienia faktu, że nie wiem, jakie są sukcesy DD jako członka zarządu...

Cytat:

Knura pisze, że Surma zablokowany
oby, oby

Awe 12.07.2018 20:36

Jak w tym klubie ma być normalnie jak drugi raz w ostatnim czasie ogłaszamy coś oficjalnie, a potem się wycofujemy?!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...kiej_clj_2312/

Ciekawe czy Surma dostanie odprawę... Jeszcze tego Sulicia idzie jakoś zrozumieć, chociaż to i tak kompromitacja, to sytuacji z Surmą nie usprawiedliwia nic. Przecież każdy wiedział jaka będzie reakcja kibiców. Po cholerę w ogóle go zatrudniali?! Żeby się z nim sądzić za zerwanie umowy?

Levis88 12.07.2018 20:37

Spoko, czyli firma/klub się wali ale przecież wykupiłeś first minute w styczniu i szkoda żeby się zmarnowało.

MB1906 12.07.2018 20:43

Nie oceniając decyzji merytorycznie. SKWK to teraz nasz HR. CHORE.

rokfor 12.07.2018 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1508939)
Nie oceniając decyzji merytorycznie. SKWK to teraz nasz HR. CHORE.

Weź już chłopie nie przesadzaj.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl